Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Ούτε ένα λεπτό να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιολόγησε τους παίκτες του για την αδράνεια στο δεύτερο γκολ του Εργοτέλη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες και σε ένα δύσκολο τερέν, ήταν λογικό να χαλαρώσουμε μετά το 3-1».

 Όμως ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει καλά πως τέτοιου είδους…χαλάρωση και αναλόγου σοβαρότητας λάθη, απαγορεύονται δια…ροπάλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, μια στιγμή αδράνειας μπορεί να κοστίσει ακριβά. Και ο καλύτερος τρόπος για να επιστήσει ο Χιμένεθ την προσοχή των παικτών, ήταν να υπενθυμίσει αυτό που έγινε στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τότε που η ΑΕΚ δέχθηκε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το 2-1 ακριβώς δυο λεπτά μετά την συμπλήρωση του 90άλεπτου. Ο Χιμένεθ λοιπόν έδειξε ξανά στους παίκτες του το βίντεο εκείνου του παιχνιδιού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Δεν πρέπει σε καμία στιγμή να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Βλέπετε πως σ’ αυτό το ματς(σ.σ. στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ), χάσαμε την νίκη διότι χαλαρώσαμε την προσοχή μας στο τέλος των δυο ημιχρόνων. Και δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 90 λεπτά» ήταν τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έκανε και επισημάνσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού του αντιπάλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: