Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μαχαιρίδης: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Ο παλαίμαχος άσος τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της ΑΕΚ, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης (δεξιά στη φωτό), μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Revolution», για το αυριανό μεγάλο ημιτελικό του κυπέλλου. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, στο ντέρμπι των Δικεφάλων:
«Πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και σίγουρα θα προσπαθήσει να κλειδώσει από το πρώτο ματς την πρόκριση, αφού γνωρίζει ότι η ρεβάνς στην Τούμπα θα είναι πολύ δύσκολη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα φέτος, αλλά δείχνει κουρασμένος. Έτσι δεν θα χτυπήσει το ματς, αλλά θα φροντίσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον επιτρέψει να πάρει την πρόκριση».
Σε ανάλογη ερώτηση σχετικά με το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για το κύπελλο αλλά και την Ευρώπη τόνισε: «Σίγουρα το κύπελλο δίνει επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές από τη στιγμή μάλιστα που στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ιδιαίτερος στόχος. Δεν θεωρώ ισχυρό κίνητρο τα play off για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, καθώς βάση των δυνατοτήτων τους είναι δεδομένο ότι πρέπει να μπουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές τα δίνουν όλα, βγάζουν ότι παραπάνω έχουν, είναι απόλυτα φυσιολογικά».
Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κούραση του ΠΑΟΚ και γενικά των ελληνικών ομάδων που δεν μπορούν να αντέξουν στα συνεχή ματς: «Οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν σε τέτοιο επίπεδο. Η κούραση είναι εμφανής στους ποδοσφαιριστές. Ειδικά για ένα ρόστερ όπως του ΠΑΟΚ, όπου οι ίδιοι παίκτες παίζουν συνέχεια και συνέχεια είναι φυσιολογικά να βγει μια κούραση».
Όσον αφορά την επιθετική αφλογιστία στα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ είπε: «Θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης και συγκυρίας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι θέμα ανικανότητας όταν στην επίθεση παίζει ο Σαλπιγγίδης, ο Ίβιτς και ο Μουσλίμοβιτς».
Τέλος, δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την ελληνική διαιτησία, ενώ μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του χαρακτήρισε την φυγή του από την Μπενφίκα και τον ερχομό του ξανά στα ελληνικά γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: