Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Άστοχη η κριτική στον Χάβο»

Την ανάγκη να βρει άμεσα ο ΠΑΟΚ τον καλό του εαυτό στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ επισήμανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του δικέφαλου Δημήτρης Καπετανόπουλος, με δηλώσεις του, στο «Libero 107,4».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι περιμένει να δει αύριο: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα φορέσει το καλό του κοστούμι για να πάρει το αποτέλεσμα και να έχει πλεονέκτημα στο δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω θα εμφανιστεί όπως στη Ρωσία».

Για το αν επιλέγουν παιχνίδια οι παίκτες: «Δε νομίζω ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Η αποχή την προηγούμενη εβδομάδα αποπροσανατόλισε τους παίκτες και ήρθε το αποτέλεσμα με την Καβάλα. Όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι και το μυαλό σου δεν είναι εκεί είναι δύσκολο να αντιδράσεις».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Οφείλεται στη δυστοκία. Δε θεωρώ ότι είναι ανικανότητα ή κάτι άλλο. Τους παίκτες που έχει μπροστά θα τους ήθελε η οποιαδήποτε ομάδα. Έχει βάλει καθοριστικά γκολ και φέτος από στημένα. Τα χτυπήματα είναι πάρα πολύ καλά από τον Γκαρσία. Οι αντίπαλοι έχουν περισσότερο το μυαλό τους στα στημένα, πλέον».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια κάποιων παικτών: «Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και πλέον αυτοί που παίζουν μπορούν να παίξουν άνετα δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Δεν είναι εξωφρενικό και αφύσικο να παίζεις 40 παιχνίδια της σεζόν. Αυτά περί κούρασης και εξάντλησης δεν παίζει ρόλο, ούτε για αυτούς που είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι. Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης που έχουν τα περισσότερα λεπτά είναι και ο κορμός της ομάδας. Δεν μπορείς να τους αφήσεις έτσι έξω. Εχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε να τρέξουν για κάνουν οικονομία δυνάμεων».

Για την έντονη κριτική στον Χάβο για το ροτέισον: «Ο προπονητής είναι αυτός που συνεργάζεται μαζί τους και μαζί με τους γυμναστές, τους μασέρ, το τιμ γενικότερα και αφού μιλήσει μαζί τους, θα επιλέξει ποιος θα παίξει. Θεωρώ άστοχη αυτήν την κριτική. Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του...»

Για τη δύναμη της έδρας στο Κύπελλο: «Σαφώς και έχει όταν μιλάμε για έδρα όπως η Τούμπα. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές. Πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι».

Για την ενδεχόμενη απουσία του Βιεϊρίνια: «Εχει παίκτες ο ΠΑΟΚ για να τον αντικαταστήσουν. Και στο πρώτο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ τον βολεύει και η ισοπαλία, οπότε έχει παίκτες για να κάνει αυτό που θέλει».

Για το αν η σεζόν είναι επιτυχημένη: «Σε σύγκριση με την περσινή, σαφώς και η βαθμολογία δεν έχει καμία σχέση, αλλά η πορεία στην Ευρώπη είναι εξωπραγματική. Επομένως ισοσκελίζεται η κακή πορεία στο πρωτάθλημα, αφού δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη. Στα πλέι οφ η ομάδα θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: