Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Έκπληκτος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης. Ο Βουλευτής Ιωαννίνων έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις τιμωρίες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού, συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του (υπ' αρ. 12183/28.02.2011) ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:

«Ο υγιής ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας μας παρακολουθεί έκπληκτος τα τελευταία γεγονότα με τις αστήρικτες αποφάσεις των αθλητικών Δικαστών και όλα όσα συμβαίνουν στο Συμβούλιο της ΕΠΑΕ. Συγκεκριμένα: Πριν από ένα μήνα περίπου, η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 επέβαλε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τις εξής αυστηρές ποινές: α) χρηματικό πρόστιμο εκατόν πέντε χιλιάδων (105.000) ευρώ και β) τη διεξαγωγή δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, για «εκτεταμένα επεισόδια» εντός του αγωνιστικού χώρου στον αγώνα του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ. Τα «εκτεταμένα επεισόδια» αφορούσαν την είσοδο «φιλάθλου» στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός κατακριτέο και καταδικαστέο οπωσδήποτε, αλλά μεμονωμένο. Προς έκπληξη όμως αλλά και αγανάκτηση των φιλάθλων η ίδια Επιτροπή επέβαλε στον Ολυμπιακό ποινή μίας μόνον αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 140.000 ευρώ, και μάλιστα με δικαίωμα έφεσης κατά την οποία είναι πιθανό οι ποινές να μειωθούν, για τα μεγάλα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τονίζεται ότι οι ποινές επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό διότι, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Καραϊσκάκη 700 - 800 «φίλαθλοι» οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από τον Πρόεδρο και μέλη της τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυνηγούσαν ή προπηλάκιζαν παίκτες της αντίπαλης ομάδας, γυρνώντας πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες. Τα επεισόδια αυτά δεν χαρακτηρίστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή ως «ευρείας κλίμακας», προφανώς για να δικαιολογηθούν οι μικρές ποινές που ανακοινώθηκαν!

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αποκατασταθεί η ισονομία έναντι όλων των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE και της FOOTBALL LEAGUE 2 και να σταματήσει η εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, κυρίως εις βάρος των επαρχιακών ομάδων, ώστε τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: