Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Εισιτήρια για πέντε, μάχη μέχρι τέλους για την 2η θέση στον 10ο όμιλο

Σπουδαία παιχνίδια διεξήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης σε ότι αφορά τη δεύτερη μέρα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.
Λίβερπουλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πόρτο. Παρί και Μπεσίκτας εξασφάλισαν την παρουσία τους στους "32" του θεσμού, ενώ θρίλερ προμηνύεται στο φινάλε του 10ου ομίλου με Σεβίλλη και Ντόρτμουντ να διεκδικούν  το ένα από τα δύο "εισιτήρια" που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Στον 6ο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέτυχε το 5 στα 5 με... πεντάρα, συντρίβοντας 5-1 τη Λωζάνη και με 15 βαθμούς περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της.

Στο 11ο γκρουπ, η Λίβερπουλ πήρε τον βαθμό που ήθελε ενάντια στη Στεάουα Βουκουρεστίου, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στο 19' ο Γιοβάνοβιτς άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους", για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μπονφίμ στο 61'.

Με 9 βαθμούς η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση, ενώ οι Ρουμάνοι θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση μαζί με Ουτρέχτη και Νάπολι, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 μετά από ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι.

Ξεκάθαρα τα πράγματα στον 12ο όμιλο, εκεί όπου Πόρτο και Μπεσίκτας έφυγαν με το "διπλό" από τις έδρες της Ραπίντ Βιέννης και της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 3-1 και 2-1 αντίστοιχα και αμφότερες "τσέκαραν εισιτήριο" για τον γύρο των "32".

Τέλος, αγωνιώδης θα είναι η τελευταία αγωνιστική στον 10ο όμιλο ύστερα από το εντυπωσιακό 4-2 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Σεβίλλης και το άνετο 3-0 της Ντόρτμουντ εις βάρος της Κάλπατι.

Οι Γάλλοι προπορεύονται με 11 βαθμούς και ήδη «κλείδωσαν την πρόκριση», ενώ Σεβίλλη και Ντόρτμουντ θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική. Οι Ισπανοί έχουν εννιά πόντους και οι Γερμανοί οκτώ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα στους ομίλους 6, 10, 11 και 12:

6ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λωζάνη 5-1 (18', 82' Νέτσιντ, 22' Σεκού, 40' Τόσιτς, 71' Τζαγκόεφ-90+2' )

10ος όμιλος
Ντόρτμουντ-Κάρπατι Λβιβ 3-0 (5' Καγκαόυα, 49' Χούμελς, 89' Λεβαντόφσκι)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεβίλλη 4-2 (17' Μποντμέρ, 20, 47' Ουαρό, 45' Νενέ-32', 36' Κανουτέ)

11ος όμιλος
Στεάουα Βουκουρεστίου-Λίβερπουλ 1-1 (61' Μπονφίμ-19' Γιοβάνοβιτς)
Ουτρέχτη-Νάπολι 3-3 (6', 28' πέν. Βόλφσβινκελ, 35' Ντεμούζ-5', 42', 70' πέν. Καβάνι)

12ος όμιλος
Ραπίντ Βιέννης-Πόρτο 1-3 (39' Τρίμελ-42', 86', 88' Φαλκάο)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Μπεσίκτας 1-2 (79' Σέρινταν-59' Ζαποτότσνι, 64' Χολόσκο)

Ιταλικές... σειρήνες για «Σπυρό»

Ομάδες από το Καμπιονάτο... ζαχαρώνουν τον Νίκο Σπυρόπουλο ενόψει καλοκαιριού σύμφωνα με το tuttomercatoweb.com, που κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα που... ειδικεύεται σε μεταγραφικά ζητήματα, οι εμφανίσεις του διεθνούς μπακ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από συλλόγους της Serie A και αρκετοί από αυτούς ετοιμάζουν πρόταση στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

«Δεν έχω ιδέα για ΑΕΚ»

Άγνοια για το ενδιαφέρον που φέρεται να προέκυψε από την ΑΕΚ για τον Μαρίας Ντεγκρά, εξέφρασε ο ίδιος ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός μίλησε στο arcadia-sports τονίζοντας πως δεν ξέρει κάτι, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει μιλήσει ο ατζέντης του με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο arcadia-sports:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση. Το έμαθα και εγώ από το ίντερνετ. Σας λέω αλήθεια ότι για το θέμα δεν έχω ιδέα. Όμως, αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται αποκλειστικά ο μάνατζερ μου και δεν αποκλείεται να έχει κάνει επαφές με κάποιες ομάδες», τόνισε αρχικά και συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στους αγώνες της ομάδας μου. Έχουμε δύσκολες αποστολές και χρειαζόμαστε βαθμούς. Το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι και είναι λογικό ο μάνατζερ μου να θέλει από τώρα να εξασφαλίσει ό,τι καλύτερο μπορεί για μένα αλλά εγώ πρέπει να συνεχίσω να παίζω όσο καλύτερα μπορώ».

Θυμίζουμε πως υπήρξαν δηλώσεις του εκπροσώπου του, με τις οποίες αποκάλυπτε ενδιαφέρον των «κιτρινόμαυρων» για τον Αργεντινό τερματοφύλακα.

Θέλει Τζέκο ο Μουρίνιο

Να ξεχάσει το "χαστούκι" στο Clasico προσπαθεί η Ρεάλ, που φέρεται να έχει στην πρώτη θέση της μεταγραφικής της λίστας τον Έντιν Τζέκο. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν θα υποβληθεί σε εγχείρηση που αναμένεται να τον κρατήσει τρεις μήνες εκτός δράσης και ο Βόσνιος επιθετικός της Βόλφσμπουργκ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, στα μάτια του Μουρίνιο είναι ο ιδανικότερος αντικαταστάτης το Αργεντίνου.

Υπάρχει, φυσικά και ο Καρίμ Μπενζεμά, αλλά ο Μουρίνιο δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στον Γάλλο άσο. Οι φήμες κάνουν λόγο για πρόταση 25 εκατ. ευρώ της Ρεάλ, που βρίσκεται στα σκαριά, αφού τον παίκτη βολιδοσκοπεί και το «αφεντικό» της Γερμανίας, η Μπάγερν.

Αφαίρεση βαθμού για την Μπολόνια

Με την αφαίρεση ενός βαθμού από τη συγκομιδή της στο πρωτάθλημα της Serie A τιμωρήθηκε η Μπολόνια από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Η ομάδα του Σέρτζιο Πορτσέντα δεν ήταν σωστή όσον αφορά στις οφειλές της στο δημόσιο ταμείο και η ποινή ήταν αναμενόμενη, τη στιγμή που ο πρόεδρος του συλλόγου δε θα έχει το δικαίωμα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο για τους επόμενους έξι μήνες.

Τα προβλήματα ωστόσο, δε σταματούν εδώ για την Μπολόνια, καθώς αν η διοίκηση δεν καταβάλει άμεσα τους μισθούς των ποδοσφαιριστών ως οφείλει, τότε είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα νέας αφαίρεσης βαθμών. Ένα τέτοιο σενάριο θα κάνει αυτόματα εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ομάδας του Βαγγέλη Μόρα για παραμονή στα «σαλόνια» του Καμπιονάτο.

Σκληρή απάντηση Νίκης Βόλου στον Μπέο

Νέος... πόλεμος ξέσπασε στο Βόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νίκη.
Οι διοικούντες τη δεύτερη είναι. πυρ και μανία με τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρόλευκων», Αχιλλέα Μπέο για δηλώσεις που έκανε κατά της ομάδας τους και εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση σε βάρος του χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Φίλοι στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, μας πληροφόρησαν πως το χοντρό 'παιδί' σε συνέντευξή του στην Ε.Τ. 3, είπε μεταξύ άλλων πως η Νίκη Βόλου δεν είναι Π.Α.Ε. Ως προς αυτό το θέμα, θα θέλαμε να δηλώσουμε πως αυτή την φορά, συμφωνούμε απολύτως μαζί του, διότι για να γίνουμε Π.Α.Ε. super league, θα πρέπει και εμείς να κάνουμε, άσσο στο ημίχρονο και διπλό στο τελικό αποτέλεσμα.
Τώρα για τις εμετικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, σχετικά με κομμώτριες και άλλα, που πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις στην πόλη, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους φιλάθλους μας και να τους παρακαλέσουμε, να μην παρασυρθούν στο παιχνίδι που θέλει να μας βάλει, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από το απόστημα που αναμένεται να ανοίξει.
Να έχετε αυτοσυγκράτηση και σας γνωρίζουμε, πως ήδη η Π.Α.Ε. με αίτημα της, ζήτησε το video από την Ε.Τ. 3 και θα κατατεθεί στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα».
 

Bundesliga: Έτοιμη για τον πρώτο τίτλο η Ντόρτμουντ

Την έκτη συνεχή νίκη, που θα τη διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από όλους τους διώκτες της και θα της χαρίσει πρόωρα τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αναζητεί η Ντόρτμουντ, που για τη 15η αγωνιστική δοκιμάζεται στη Νυρεμβέργη. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Βεστφαλούς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2002, πέραν των συνήθων υπόπτων Κρίνγκε, Κελ και ο Ογουομογέλα, δεν υπολογίζει αυτή τη φορά και στο βαρύ πυροβολικό της ομάδας, τον Λούκας Μπάριος, που είναι τραυματίας.

Η Μάιντς, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την κρίση που πέρασε και την έριξε στη δεύτερη θέση, έχει δύσκολη αποστολή στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ, που με τη σειρά της με δύο συνεχείς «τεσσάρες» από Χόφενχαϊμ και Μπάγερν προσγειώθηκε ανώμαλα. Οι Κρις, Φραντς, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, αλλά επανέρχεται ο Γιώργος Τζαβέλλας που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ ο Σβένσον θα είναι ο μοναδικός απών για τους φιλοξενούμενους.

Η Μπάγερν Μονάχου, που καλείται να καλύψει διαφορά 14 βαθμών από την κορυφή, έχει δύσκολο έργο στη «Φέλτινς-Αρένα» απέναντι στη Σάλκε, έστω κι αν η τελευταία προέρχεται από συντριβή με 5-0 από την Καϊζερσλάουτερν. Οι Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς παραμένουν στο ιατρικό δελτίο των Βαυαρών, ενώ οι Χούγκλαντ, Μόριτς και Τζόουνς δεν υπολογίζονται από τον Φέλιξ Μάγκατ.

Δύο από τις απογοητεύσεις της σεζόν, Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ, αναμετρώνται στη «Φολκσβάγκεν Αρένα». Οι «λύκοι»-δίχως νίκη για τέσσερα συνεχή ματς-θα παραταχθούν χωρίς Γκραφίτε, Φρίντριχ και Τζόνσον, ενώ η ομάδα της Βρέμης, που πήρε ανάσα με τη νίκη επί της Ζανκτ Πάουλι, έχει και πάλι πολλές απουσίες. Ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει μεταξύ άλλων τον τιμωρημένο Αλμέιδα και τους τραυματίες Πισάρο, Γουέσλεϊ, Μπένις, Νάλντο και Μπορόφσκι.

Η τρίτη Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Κολωνία με τις γνωστές απουσίες των Κίσλινγκ και Μπάλακ, ενώ το τέταρτο Ανόβερο φιλοξενείται από την Γκλάντμπαχ και το έβδομο Αμβούργο από την όγδοη Φράιμπουργκ.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Παρασκευή 3/12

Ζανκτ Πάουλι-Καϊζερσλάουτερν 21:30

Σάββατο 4/12

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 16:30
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 16:30
Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 5/12

Λεβερκούζεν-Κολωνία 16:30
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 18:30

Η Ρωσία τράβηξε 18 και το Κατάρ 22!

H Ρωσία και το Κατάρ θα έχουν για πρώτη φορά την ευθύνη, αλλά και την μεγάλη τιμή να διοργανώσουν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 αντίστοιχα! Η Ρωσία έκανε... black jack! Η FIFA ανέθεσε το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας στην χώρα του Πούτιν, με τους Ρώσους να διοργανώνουν για πρώτη φορά το γεγονός! «Σοκ» για το φαβορί που ήταν η Αγγλία, ενώ οι συνδιοργανώσεις Ισπανίας/Πορτογαλίας και Ολλανδίας/Βελγίου δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη.

«Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι με αξίες. Μαθαίνεις να κερδίζεις και να χάνεις, κάτι που δεν είναι εύκολο. Δίνω συγχαρητήρια στην Ρωσία αλλά και σε όσους δεν κέρδισαν στην διαδικασία», ήταν τα λόγια του Μπλάτερ μετά την ανάθεση του 21ου Μουντιάλ.

Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιγκόρ Σουβάλοφ, τόνισε: «Ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ας γράψουμε μαζί ιστορία».

Αντίθετα, για την διοργάνωση του 2022, το μεγάλο φαβορί ήταν αυτό που ανέλαβε το χρίσμα! Το Κατάρ - και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία του - θα φιλοξενήσει το εικοστό δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο,  αφήνοντας εκτός την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα!

«Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία, που πιστέψατε στην αλλαγή και στην επέκταση του παιχνιδιού. Θα είστε περήφανοι για το Κατάρ αλλά και για την Μέση Ανατολή. Αυτό είναι υπόσχεση», ήταν τα λόγια του Σεΐχη, Χαμάντ Αλ-Τανί.

* Τα ακριβή αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών θα γίνουν γνωστά στις επόμενες ώρες.

*Περίπου 70 τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν ζωντανά την ανάθεση των Μουντιάλ, ενώ 1000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο κάλυψαν την εκδήλωση.

Κορυφαία η Μπάρτσα, 58ος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποχώρησε τρεις θέσεις σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή του στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Παναθηναϊκός υποχώρησε τρεις θέσεις σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή του στην παγκόσμια κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώνεται βάσει των κριτηρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) για την περίοδο 01/12/2009-29/11/2010. Συγκεκριμένα, στο αναφερόμενο διάστημα οι "πράσινοι" κατέχουν την 58η (από την 55η) θέση, με 152,5 βαθμούς.

Πολύ μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον Ολυμπιακό, που "πληρώνει" την περυσινή καταστροφική χρονιά του. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στην 140ή θέση (από 118οι), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τους υπερκέρασαν και μάλιστα κατά πολύ, τόσο ο ΠΑΟΚ (98ος από 114ος) όσο και ο Άρης (103ος από 101ος). Η ΑΕΚ, τέλος, βρίσκεται στη 204η θέση (από 187η).
Στην πρώτη θέση της κατάταξης φιγουράρει η Μπαρτσελόνα με δεύτερη την Ίντερ, ενώ τρίτη είναι η Μπάγερν Μονάχου, τέταρτη η Εστουδιάντες Λα Πλάτα από την Αργεντινή και πέμπτη η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η πρώτη δεκάδα (σε παρένθεση η αμέσως προηγούμενη θέση των ομάδων), καθώς και η κατάταξη των ελληνικών ομάδων έχει ως εξής:
1. Μπαρτσελόνα             (Ισπανία, 2η)     301β.
2. Ίντερ                   (Ιταλία, 1η)      297
3. Μπάγερν Μονάχου         (Γερμανία, 3η)    263
4. Εστουδιάντες            (Αργεντινή, 7η)   239
5. Ατλέτικο Μαδρίτης       (Ισπανία, 6η)     236
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  (Αγγλία, 11η)     235
-. Τσέλσι                  (Αγγλία, 4η)      235
8. Λίβερπουλ               (Αγγλία, 5η)      230
9. Ρεάλ Μαδρίτης           (Ισπανία, 8η)     222
10. Ιντερνασιονάλ           (Βραζιλία, 9η)    217
...
58. Παναθηναϊκός            (Ελλάδα, 55η)     152,5
98. ΠΑΟΚ                    (Ελλάδα, 114η)    130
103. Αρης                    (Ελλάδα, 101η)    126
140. Ολυμπιακός              (Ελλάδα, 118η)    113
204. ΑΕΚ                     (Ελλάδα, 187η)     90

Λαφαγιέτ ο αντί-Πιρς

Και το όνομα αυτού, Ολιβερ Λαφαγιέτ. Ο 26χρονος αμερικανός θα είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Πιέρ Πιρς στον Αρη. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και προβλέπει συμβόλαιο διάρκειας δύο μηνών. Ο Λαφαγιέτ ξεκίνησε τη χρονιά στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, δίχως όμως να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κέρτις Τζέρελς με τον οποίον οι κίτρινοι επίσης είχαν συζητήσει.
τη πραγματικότητα, ο Λαφαγιέτ παρουσίασε δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα σε Ευρωλίγκα και Αδριατική Λίγκα. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έδωσε σκορ (σ. σ. είχε 8,5 πόντους κατά μέσο όρο), ενώ χαρακτηρίστηκε από την αστοχία στα σουτ 2π. (26%) και 3π. (15%). Αντιθέτως, στην Αδριατική Λίγκα ήταν πιο αποτελεσματικός έχοντας 10,2 πόντους κατά μέσο όρο. Ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα του Βελιγραδίου, η οποία τον αντικατέστησε με τον Κέρτις Τζέρελς.

Ο Λαφαγιέτ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χιούστον (2007), αγωνίστηκε επίσης και στο NBDL όπου σε σύνολο 86 αγώνων είχε 15,6 πόντους και 5,4 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ τον Απρίλιο του 2010 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο στους Μπόστον Σέλτικς, δίχως όμως να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Κελτών.


«Μας έπεισε ο Κούπερ για τη νίκη!»

Ο «χρυσός» σκόρερ του Άρη στο «Βιθέντε Καλντερόν», Νίκος Λαζαρίδης, μιλησε στο gazzetta.gr για την ιστορική επιτυχία των Κιτρίνων και «αποθεώνει» τη μεταδοτικότητα του Κούπερ.
Η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης πέρασε στα... ψιλά, ίσως γιατί μέχρι τότε ούτε και οι πιο μυημένοι φίλαθλοι του Άρη πίστευαν ότι ο 31χρονος Κοζανίτης κεντρικός αμυντικός θα έκανε τη διαφορά στην εφετινή ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κι όμως, ο Νίκος Λαζαρίδης, που έπαιξε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική την περίοδο 2005-06 με τα χρώματα του Πανιωνίου και καθιερώθηκε στο επίπεδο της Superleague την τετραετία 2006-2010 με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, όχι απλά έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία των Κιτρίνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το νικητήριο γκολ (3-2) που πέτυχε στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ατλέτικο, παγώνοντας το «Βιθέντε Καλντερόν», άνοιξε διάπλατα τους εφετινούς ευρωπαϊκούς ορίζοντες του Άρη και έστειλε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» περισσότερους από 500 αφιονισμένους οπαδούς της ομάδας, που από τις 6 το πρωί δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα αφίξεων. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του «χρυσού» διπλού της Μζαδρίτης, λίγη ώρα πριν από τη μεσημεριανή προπόνηση των Κιτρίνων και σας παρουσιάζει έναν από τους πιο αξιόπιστους και λιγότερο προβεβλημένους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς... 
- Πώς καταφέρατε να πετύχετε μία τόσο ουσιαστική και συνάμα την πλέον ιστορική νίκη του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε μία χρονική στιγμή που η ομάδα σας δεν έδειχνε να βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση;  
«Φέτος αποτελεί πραγματικότητα το ότι στους αγώνες του Europa League δείχνουμε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, σε αντίθεση με την πορεία μας στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε μείνει πίσω και στο κύπελλο όπου αποκλειστήκαμε πρόωρα (σ.σ.: από τα Τρίκαλα)! Αυτό δεν μας χαροποιεί καθόλου και εύχομαι η χθεσινή μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη να αποτελέσει έναυσμα για μία καλύτερη συνέχεια στη Superleague. Το γεγονός όμως ότι για δεύτερη φορά φέτος, όχι απλά κοιτάξαμε στα μάτια αλλά κερδίσαμε καθαρά μία ομάδα σαν την Ατλέτικο, που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δείχνει την αξία, την ποιότητα και τις δυνατότητες που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη... Μοιραία όμως, όσο μεγάλη κι αν ήταν αυτή η νίκη, πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να κοιτάξουμε πώς θα δώσουμε τέλος στα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα που μας χαρακτηρίζουν, να αποκτήσουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα...» 
-Ίσως έχετε περισσότερο κίνητρο στους ευρωπαϊκούς αγώνες; 
«Αυτό είναι δεδομένο! Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με τόσο μεγάλα ονόματα, όπως η Ατλέτικο σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο, σίγουρα η αγωνιστική διάθεση όλων των παικτών βρίσκεται στο ζενίθ! Όλα έπαιξαν ρόλο... Το σημαντικότερο πάντως, ήταν το αγωνιστικό μας πλάνο, η τακτική δηλαδή που σχεδίασε ο κ. Κούπερ και η εξαιρετική φυσική κατάσταση της ομάδας... Η αλήθεια είναι ότι όσο το σκορ ήταν 2-1, είχαμε την τύχη με το μέρος μας γιατί οι αντίπαλοί μας έχασαν δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και δεν ξέφυγαν στο σκορ. Από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε, οι παίκτες της ισπανικής ομάδας τα 'χασαν και καθώς το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, έμειναν από δυνάμεις!» 
- Πόσο σημαντική, για ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι η παρουσία ενός τόσο έμπειρου προπονητή στον πάγκο, όπως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο;  
«Δεν είναι τόσο η παρουσία του, όσο η πίστη που είχε στις δυνατότητές μας και ιδίως ο τρόπος που μας την μετέδωσε... Όταν βλέπεις έναν προπονητή τέτοιου επιπέδου, να σου παρουσιάζει ένα πλάνο και με την μεταδοτικότητά του, να σε πείθει ότι αυτή η τακτική θα σε οδηγήσει στην επιτυχία, τότε δεν μπορείς παρά να δώσεις το 150% των δυνατοτήτων σου! Το κλειδί της νίκης, νομίζω ότι ήταν το στήσιμο που είχαμε στο γήπεδο, από τα μέσα του 1ου μέρους μέχρι το τέλος...» 
- Το δικό σου γκολ, πάντως, θα μείνει στην ιστορία... 
«Έτυχε να βρίσκομαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση! Το μυστικό της νίκης ήταν η εκπληκτική ομαδική προσπάθεια και η πίστη που είχαμε, όλα τα παιδιά, για το θετικό αποτέλεσμα...» 
- Ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας σου;  
«Το συζητάς; Χωρίς δεύτερη κουβέντα και το αφιέρωσα στον γιο μου που είναι 17 μηνών και ακόμη δεν πολυκαταλαβαίνει τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του, αλλά έχει μάθει τη λέξη και όλη την μέρα φωνάζει “γκολ”!» 
- Είναι όπως τον μάθεις... Και τελευταία έχεις σκοράρει τρία γκολ μαζεμένα, όταν σε τέσσερα χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης είχες πετύχει συνολικά έξι... 
«(γέλια!!)... Αυτό είναι αλήθεια... Ο μικρός τώρα έχει αρχίσει να λέει τα πρώτα του λόγια και από τότε που πέτυχα το πρώτο μου εφετινό γκολ και η μαμά του άρχισε να του επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη λέξη, του έχει “κολλήσει” στο στόμα...» 
- Μετά τη λήξη του αγώνα, τι έγινε;  
«Τόσο οι παίκτες όσο και οι φίλαθλοι στην κερκίδα είχαν μείνει... αγάλματα! Όλοι ήταν ανέκφραστοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε γίνει... Δεν μας περίμεναν τόσο καλούς! Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, άρχισε το πανηγύρι! Αυτές οι στιγμές, μίας τόσο μεγάλης αθλητικής επιτυχίας, είναι πραγματικά μοναδικές και δεν είναι εύκολο να περιγραφούν με λόγια...» 
- Θεωρείς ότι πλέον κρατάτε την τύχη στα χέρια σας, όσον αφορά την πρόκριση στους “32” του Europa League; 
«Νομίζω πως ναι, αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε... Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο, είναι πολύ δύσκολα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Αν κι εφόσον παρουσιαστούμε, όπως στη Μαδρίτη και το Λεβερκούζεν, όμως, δεν φοβάμαι τίποτε... Θέλουμε πολύ την πρόκριση για το πρεστίζ της ομάδας, αλλά πιστεύω ότι τη δικαιούμαστε απόλυτα, με βάσει την εικόνα που έχουμε δείξει στα περισσότερα παιχνίδια της φάσης των ομίλων...» 
- Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για τις ελληνικές ομάδες να συνδυάσουν με επιτυχία τις ευρωπαϊκές με τις εγχώριες διοργανώσεις; Χθες, ο Αρης πέρασε νικηφόρα από το “Βιθέντε Καλντερόν” και το περασμένο Σαββατοκύριακο (σε δύο δόσεις), δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στις Σέρρες, από το νεοφώτιστο Πανσερραϊκό... Αυτό πως εξηγείται; Και δεν μιλάμε μόνο για τον Άρη, αλλά για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ επίσης... 
«Δεν είναι εύκολο, αλλά παρά τις όποιες δυσκολίες, είμαστε επαγγελματίες και ειδικότερα όταν αγωνιζόμαστε σε μία τόσο μεγάλη ομάδα σαν τον Άρη, ιδανικά θα έπρεπε να τα καταφέρνουμε... Ωστόσο, λίγες είναι οι ομάδες που έχουν το υπόβαθρο και την υποδομή για να έχουν τόσο μεγάλη συνέπεια και σταθερότητα στην απόδοσή τους... Ελπίζουμε την Κυριακή (05/12, 17.15) να κάνουμε μία καινούρια αρχή με τον Αστέρα, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ανακάμψουμε βαθμολογικά... Θέλω να πιστελυω ότι αυτή η αγωνιστική κοιλιά που είχαμε, ανήκει ήδη παρελθόν... Το σίγουρο είναι ότι αυτό το “διπλό” στην Ισπανία, μας έδωσε αυτοπεποίθηση κι ανέβασε την ψυχολογία μας... Μακάρι να μας δώσει και ρυθμό...» 
- Η δική σου η περίπτωση πάντως είναι σπάνια... Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που αρχικά έγινες γνωστός στα 27 σου με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και τώρα στα 31 σου καθιερώθηκες ως βασικός σε μία ομάδα από τις λεγόμενες μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πως το εξηγείς αυτό;
«Δεν υπάρχει μυστικό γι' αυτό... Αν έχεις ταλέντο, μεγάλη θέληση και αυτοπεποίθηση κάποια στιγμής θα ανταμειφτείς! Όταν κάποιος δουλεύει σκληρά, κάποια στιγμή, θα έρθει η ώρα της “αποζημίωσης”!»

Europa… προκρίσεις!

Το δεύτερο πιάτο των αναμετρήσεων του Europa League διεξάγεται απόψε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία ευρωπαϊκά ντέρμπι που θα καθορίσουν και τις προκρίσεις στους «32»!
Από ελληνικής πλευράς ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Κλαμπρ Μπριζ με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα από την ιστορική πρόκριση στους «32» του Europa League. Κατά τα άλλα οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε δύο δόσεις, η μία στις 20.00 ώρα Ελλάδας και η άλλη στις 22.05. Τα βλέμματα «μαγνητίζουν» οι αναμετρήσεις Παρί – Σεβίλλη, Ουτρέχτη- Νάπολι και Στεάουα – Λίβερπουλ που εκτός από μεγάλα ντέρμπι είναι αγώνες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα εισιτήρια για τη φάση των «32».

Αναλυτικά οι όμιλοι:

4ος Όμιλος

Αγώνες
Βιγιαρεάλ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ- Κλαμπ Μπριζ

Βαθμολογία
1.ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-4)
4. Μπριζ 2 (2-5)

5ος Όμιλος

Αγώνες
Μπάτε Μπόρισοφ- Ντιναμό Κιέβου
Σερίφ - Άλκμααρ


Βαθμολογία

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 10 (10-4)
2. Ντιναμό Κιέβου 7 (6-5)
3. Άλκμααρ 3 (4-9)
4. Σερίφ 3 (4-6)


6ος Όμιλος

Αγώνες
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λωζάννη
Παλέρμο-Σπάρτα Πράγας

Βαθμολογία

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12 (12-1)
2. Σπάρτα Πράγας 7 (9-9)
3. Παλέρμο 3 (4-9)
4. Λωζάνη 1 (4-10)

 
10ος Όμιλος

Αγώνες
Ντόρτμουντ-Καρπάτι
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεβίλλη


Βαθμολογία

1. Σεβίλλη 9 (6-1)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 5 (5-5)
4. Καρπάτι 0 (3-11)

11ος όμιλος

Αγώνες
Ουτρέχτη-Νάπολι
Στεάουα-Λίβερπουλ

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 8 (7-2)
2. Στεάουα 5 (8-9)
3. Νάπολι 3 (4-6)
4. Ουτρέχτη 3 (2-4)

12ος όμιλος
Αγώνες

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Μπεσίκτας
Ραπίντ Βιέννης-Πόρτο
Bαθμολογία

1. Πόρτο 10 (8-2)
2. Μπεσίκτας 7 (5-5)
3. Ραπίντ Βιέννης 3 (4-7)
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3 (2-5)

Σοκολάτα «Μπάρτσα 5-0»!

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ έκανε μια ζαχαροπλαστική εταιρία να φτιάξει τη σοκολάτα «Μπάρτσα», που είναι πέντε σοκολατένια δάχτυλα με το σήμα των Καταλανών στην παλάμη. Η σοκολάτα μπορεί να ονομαστεί και «πέντε δάχτυλα απόλαυσης» και είναι φόρος τιμής μιας ισπανικής ζαχαροπλαστικής εταιρίας, η οποία βρήκε αυτό τον περίεργο τρόπο για να γιορτάσει τη νίκη με 5-0 των Καταλανών επί των Μαδριλένων. Πάνω στο έδεσμα υπάρχει το σήμα της Μπαρτσελόνα και αναγράφεται: «Φάε αυτό το μικρό χέρι», ενώ για την τιμή είναι λογικό να κοστίζει 5 ευρώ και τονίζεται πως οι φίλοι της «Βασίλισσας» μπορούν να πνίξουν τη θλίψη τους με μια σοκολάτα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Μίρκο Σαβίνι: «Άλλο Superleague, άλλο Campionato»

Η μέρα με τη νύχτα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ιταλικό, σύμφωνα με τον Μίρκο Σαβίνι. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, πάντως, τόνισε ότι έχει προσαρμοστεί στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mediagol.it ο πρώην άσος των Νάπολι και Παλέρμο αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως τώρα στην Ελλάδα, στον τραυματισμό του, αλλά και στις διαφορές της Σούπερ Λίγκας με το Καμπιονάτο.

«Αν μπήκα στις καρδιές των οπαδών μετά το γκολ που πέτυχα στο ντέρμπι με τον Άρη την περυσινή σεζόν; Αυτό συνέβη πέρυσι, φέτος έχω μια πολύ πιο δύσκολη σεζόν μετά τον τραυματισμό μου και την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκα. Τώρα είμαι στην ανάρρωση και σε δύο με τρεις μήνες θα επιστρέψω», τόνισε αρχικά.

«Η εμπειρία μου είναι πλέον 1,5 έτους και έχω αρχίσει να συνηθίζω στην ελληνική πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό στην Ελλάδα από ό,τι στην Ιταλία, το οποίο έχει να κάνει περισσότερο με την τακτική. Εδώ χρειάζεται δουλειά σε ό,τι αφορά την τακτική, όμως υπάρχουν 5-6 ομάδες καλής ποιότητας όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν επίσης αρκετά καλοί παίκτες και τα γήπεδα έχουν καυτή ατμόσφαιρα», δήλωσε στη συνέχεια. Για να συμπληρώσει: «Ακόμα και αν το επίπεδο δεν είναι σαν του Καμπιονάτο, υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες. Ειδικά η ατμόσφαιρα σε γήπεδα όπως για παράδειγμα στου ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική. Αλλά η πραγματικότητα στα ελληνικά γήπεδα είναι εντελώς διαφορετική από τα ιταλικά».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Αλλαγή δεδομένων στο ενδιαφέρον του Λιανού για την ΠΑΕ Πανιώνιος

Από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Τσακίρης εκδήλωσε την επιθυμία του να αποστασιοποιηθεί από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και να να παραχωρήσει τις μετοχές του, πολλοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Πανιώνιος. Ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λιανός, αναμένεται ν' αποσύρει το ενδιαφέρον του καθώς -σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πέμπτης- στον έλεγχο που διενεργήθηκε στα οικονομικά της ΠΑΕ βρέθηκε μεγάλο έλλειμμα, αντί για πλεόνασμα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.




Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Μένει στην Μπάγερν ο Σβαϊνστάιγκερ

Τέλος στις φήμες περί παραχώρησης του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ από την Μπάγερν Μονάχου έβαλε ο γενικός διευθυντής των Βαυαρών, Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε. Το όνομα του Σβαϊνστάιγκερ έχει ακουστεί έντονα για τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ρουμενίγκε ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το «Αλιάνζ Αρίνα» τουλάχιστον μέχρι το 2012, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Στόχος των πρωταθλητών Γερμανίας είναι να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον 26χρονο μέσο.

«Ο Μπάστιαν δεν πρόκειται να φύγει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση με τον εκπρόσωπο του παίκτη, αφού στόχος μας είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Επιμένει γαλλικά η Λίβερπουλ

Η αγορά της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα γνωστή στον νέο ποδοσφαιρικό διευθυντή της Λίβερπουλ,  Νταμιέν Κομολί και όπως είναι φυσικό σε αυτή την αγορά θα κινηθούν οι «κόκκινοι». Έτσι, μετά τον Ραμί η Λίβερπουλ θέλει να κλείσει το δεκάρι της Ρεν, Σιλβέν Μαρβό. Το συμβόλαιο του Μαρβό με την Ρεν λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το ανανεώσει. Μαρσέιγ και Παρί έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, αλλά στη κούρσα για την απόκτησή του μπήκε και η Λίβερπουλ.

Στην Γαλλία αναφέρουν ότι ο Κομολί έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τους εκπροσώπους του 24χρονου άσου ο οποίος μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί ως δεκάρι, αλλά και αριστερό χαφ, για να μετακομίσει το καλοκαίρι στο «Άνφιλντ».

Λουκέτο!

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών αναστέλλεται επ’ αόριστον, κάτι που ανακοίνωσε η Λίγκα. Σαν αφορμή για αυτό στάθηκε η επιχορήγηση των 100.000 ευρώ που πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία, η οποία όμως παραμένει στα… λόγια.

Η Πολιτεία είχε πληροφορήσει την Λίγκα ότι θα της δοθεί η επιχορήγηση αυτή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ούτε ένα ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών. Από την πλευρά της διοίκησης της Λίγκας ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση αυτή δεν είναι μέσο πίεσης, αλλά ένας τρόπος να δείξουν πραγματικά το πόσο σημαντική για την βιωσιμότητα των ομάδων είναι αυτά τα χρήματα.

Μάλιστα, κάποια άτομα της διοργανώτριας αρχής παραδέχονται ότι ίσως και αυτοί να ευθύνονται στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Νίκη-εκδίκηση θέλει ο Ολυμπιακός επί της Μπάμπεργκ

Εκδίκηση για την εκτός προγράμματος ήττα στο πρώτο ματς θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός από την Μπάμπεργκ, αποσκοπώντας να διατηρηθεί στην κορυφή του Β' ομίλου (ΝΕΤ, 21:45).

Το έργο των "ερυθρόλευκων" φαντάζει εύκολο απέναντι σε μία ομάδα που έχει να κερδίσει εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα από το Φεβρουάριο του 2006, όμως αν δεν εμφανιστούν συγκεντρωμένοι μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως. Εξάλλου, οι Γερμανοί θα κατέβουν μην έχοντας να χάσουν τίποτα.


Σε αυτά τα μήκη κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Παίζουμε με μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και η οποία μας κέρδισε δίκαια στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό μας κάνει να θέλουμε μια ρεβάνς. Η Μπάμπεργκ είναι γρήγορη ομάδα που της αρέσει να παίζει στο ανοικτό γήπεδο. Όταν παίζει χωρίς πίεση, όπως έκανε με μας και με τη Ρεάλ εκτός έδρας, είναι πολύ καλή. Με τη Ρόμα όμως που έπαιζε στην έδρα της και είχε πίεση, έχασε".

Και προσέθεσε με ειλικρίνεια: "Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι περιμένοντας την ομάδα να... στρώσει και να έχει διάρκεια".

Από την αναμέτρηση του ΣΕΦ θα απουσιάσει ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τελείως τη θλάση που έχει υποστεί στον δικέφαλο.

Παράλληλα, αν η Μάλαγα κερδίσει τη Ρεάλ στο ντέρμπι της ημέρας, ο Ολυμπιακός θα μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου, αφού φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάμπεργκ.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Βλέπουν» Κουτσιανικούλη στην Κύπρο

Στο στόχαστρο της ΑΕΛ Λεμεσού βρίσκεται ο Βασίλης Κουτσιανικούλης σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί βασική επιλογή για τον Μάκη Χάβο και τα σενάρια περί δανεισμού του στην ομάδα της Λεμεσού έχουν φουντώσει.

Μάλιστα έχει διαρρεύσει πως ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Μάριος Αγαθοκλέους, ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη για να κάνει τις πρώτες επαφές και να δει σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο νεαρός διεθνής, ο οποίος έπαιξε για 16 λεπτά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

«Σαν το παλιό καλό κρασί…»

Όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος, όπως το «παλιό καλό κρασί», ισχυρίζεται ο Ντιντιέ Ντρογμπά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της Τσέλσι. Ο 32χρονος επιθετικός πιστεύει ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειο της καριέρας του και πως έχει χρόνια μπροστά του για να προσφέρει.

«Ξεκίνησα αργά να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο –κοντά στα 25-, όπου έπαιζα στη Μαρσέιγ και ύστερα από ένα χρόνο ήρθα εδώ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν νιώθω ακόμα ‘‘κουρασμένος’’», για να συμπληρώσει ο διεθνής Ιβοριανός: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά πιστεύω ότι βελτιώνομαι κάθε σεζόν, ενώ δεν ξέρω πότε θα σταματήσω γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω».

Το Παγκόσμιο Συλλόγων σώζει τον Ράφα

Οι κακές μέρες του Νοεμβρίου φαίνεται να έχουν περάσει για την Ίντερ και τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων θα σώσει οριστικά το... τομάρι του. Ο ιδιοκτήτης της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον Ισπανό τεχνικό, αλλά η εκτίμηση προς το πρόσωπό του θα φτάσει στο απόλυτο αν η ιταλική ομάδα γυρίσει από το Άμπου Ντάμπι με το Κύπελλο.

Ο Μοράτι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Άμπου Ντάμπι εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, τόνισε: «Η βαθμολογία μου στην ομάδα ήταν 6,5 ως τώρα. Αν κερδίσουμε όμως το τρόπαιο θα αυξηθεί κατά 3,5 μονάδες».

Νυρεμβέργη καλεί Μπλάνκο





Μπλάνκο Η Νυρεμβέργη θα "χτυπήσει" τον Ισμαήλ Μπλάνκο το καλοκαίρι. Η εφημερίδα της Νυρεμβέργης «Nurenberg Nachrichten» έγραψε πως ο Αργεντινός επιθετικός είναι το Νο1 στην λίστα της γερμανικής ομάδας ενόψει καλοκαιριού όταν και λήγει το συμβόλαιο τού με την ΑΕΚ. Η Νυρεμβέργη έχει αυτή την στιγμή τρεις επιθετικούς τους Σίμπερ, Μπουνιάκου και Οκότιε. Ο πρώτος αναμένεται στο τέλος της σεζόν να επιστρέψει στην Στουτγκάρδη στην οποία ανήκει, ενώ ο Μπουνιάκου έχει χτυπήσει σοβαρά. Τέλος ο Οκότιε δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του. Η γερμανική ομάδα έχει παρακολουθήσει τον Μπλάνκο και τον θεωρεί ιδανική περίπτωση για να καλύψει το κενό στην επίθεση.

Ο Ηρακλής θέλει Μήτρογλου

Δανεικό από τον Ολυμπιακό θέλει να πάρει ο Ηρακλής τον Κώστα Μήτρογλου. Οι
"κυανόλευκοι" θέλουν τον 22χρονο επιθετικό και περιμένουν την τελική εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το αν παραχωρηθεί ή όχι ο ποδοσφαιριστής την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Βαλβέρδε δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τον Μήτρογλου στα πλάνα του γεγονός που κάνει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να επιθυμεί την μετακίνησή του από τον Πειραιά. "Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη κρούση για τον παίκτη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Γενάρη προκειμένου να δούμε και τις προθέσεις του Ολυμπιακού" δήλωσε στο Goal o ατζέντης Γιάννης Λόμης.

Αγκουέρο: «Ο Άρης είναι πολύ δυνατός»

Ο Σέρχιο Αγκουέρο της Ατλέτικο, υποκλίνεται στην ανωτερότητα του Άρη και με δηλώσεις του θέλησε να εξηγήσει ότι είναι πολύ δύσκολο η Ρόζενμποργκ να πάει στην Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική και να πάρει αποτέλεσμα.
«Ο Άρης είναι μια ομάδα πάρα πολύ ισχυρή στην Θεσσαλονίκη. Είναι σαφές ότι αυτή η ήττα μας έκανε μεγάλο κακό. Πλέον δεν κρατάμε εμείς την τύχη στα χέρια μας αλλά ο Άρης. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το να πάρει αποτέλεσμα η Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστική στο Βικελίδης. Μερικές φορές όμως πρέπει να ελπίζεις, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».
Κι ακόμη: «Ήταν μια σκληρή απώλεια και μια απρόσμενη ήττα. Το φταίξιμο ανήκει σε όλους και όχι μόνο στην άμυνα. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία από την στιγμή που προηγηθήκαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε δύο γκολ», κατέληξε ο Αγκουέρο.

Σκέψεις για Τζέκο στη Ρεάλ

Ματιές στον Έντιν Τζέκο ρίχνει η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ''Marca''. Ο 24χρονος επιθετικός της Βόλφσμπουργκ είναι στη λίστα του Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο αυτό που «τρενάρει» κάπως τις διαδικασίες είναι η τιμή του βόσνιου ποδοσφαιριστή, καθώς εκτιμάται από το γερμανικό σύλλογο κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωση που η μεταγραφή δεν προχωρήσει το χειμώνα στη Ρεάλ εξετάζουν και άλλες λύσεις όπως αυτές των Λουκάκου, Αντεμπαγιόρ, Ούγκο Αλμέιδα, Νιλμάρ και Ντιέγκο Φορλάν.

Με τη δύναμη της Τούμπας!

Έχοντας στο πλευρό του την δύναμη που αντλεί από τους οπαδούς του όταν αγωνίζεται στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα την Μπριζ για τους ομίλους του Europa League. Στόχος του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι η νίκη που θα του δώσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης. (22.05 /

Σε περίπτωση που τα καταφέρει μάλιστα, σήμερα ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων έχοντας την πολυτέλεια να εξασφαλίσει την πρόκριση ακόμη και με ήττα, με ένα γκολ διαφορά, αρκεί να έχει σκοράρει.

Οι πονοκέφαλοι
Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια ήττα από τον Ατρόμητο. Έτσι, ο Μάκης Χάβος καλούταν τις προηγούμενες ημέρες να τονώσει το ηθικό των παικτών και παράλληλα, να καταστρώσει τα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι με αρκετούς… πονοκεφάλους από τις απουσίες των Μπουσαϊντί και Σνάουτσνερ.

Ο Τυνήσιος θα υποβληθεί –πιθανότατα- σε αρθροσκόπηση, ενώ ο Πολωνός αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός αποστολής. Οι λύσεις για την αμυντική γραμμή είναι μετρημένες για τον Μάκη Χάβο:

Τσιρίλο και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας με τους Σακελλαρίου και Ζουέλα στα άκρα. Μπροστά τους αναμένεται να βρίσκονται οι Βιτόλο και Γκαρσία. Στα δύο άκρα θα είναι οι Βιεϊρίνια, Φωτάκης, με τον Ίβιτς στον άξονα και μπροστά τους, τον Σαλπιγγίδη.

Χάβος: «Πρόκληση για όλους»
Συνέχεια στην έως τώρα καλή πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League περιμένει ο Μάκης Χάβος, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα, εξήγησε τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου τύπου αναμετρήσεις.

«Υπάρχει πρόβλημα όταν δεν είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν είναι αδιάφορη, αυτά τα παιχνίδια αποτελούν πρόκληση για όλους», είπε χαρακτηριστικά. «Σε όλα τα ματς πας για το μηδέν στην άμυνα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θέλουμε να παίξουμε επιθετικά, αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που έχουμε θα παίξουμε και καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Η 11άδα της Μπριζ
Λίγες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League για την Μπριζ. Οι Βέλγοι χρειάζονται νίκη σήμερα κατά του ΠΑΟΚ και στην τελευταία αγωνιστική με τη Βιγιαρεάλ. Ταυτόχρονα, θέλει νίκες της Ντιναμό επί της Βιγιαρεάλ και του ΠΑΟΚ.

Αγωνιστικά οι Βέλγοι αναμένεται να παραταχθούν με ένα σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία θα είναι ο Στάινεν. Στην άμυνα οι: Βερμιούλεν, Χέφκενς, Βαμ Γκίσεχεμ και Βαν ντερ Χέιντεν. Στη μεσαία γραμμή οι: Γκεραερτς και Ντιράρ, με τους Οντζίτζα, Πέρισιτς και Στσεποβίτς μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ακπάλα.

Μαντσίνι: «Τώρα το πρωτάθλημα»

Δεν θέλησε να κρατήσει για πολύ το πανηγυρικό κλίμα μετά την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στους 32 του Europa League ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός είδε την ομάδα του να επικρατεί με 3-0 της Σάλτσμπουργκ και ζήτησε από τους παίκτες του να επικεντρωθούν τώρα στη μάχη του πρωταθλήματος.

«Χαίρομαι που περάσαμε μιας και τώρα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στην Πρέμιερ Λιγκ», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «πολιτών», που στη συνέχεια κάνει ειδική αναφορά στα κατορθώματα του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Ιταλός επιθετικός με δύο προσωπικά του γκολ οδήγησε την ομάδα του σε μία εύκολη νίκη και ο Μαντσίνι έδειξε σίγουρος ότι μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του:

«Αυτός είναι ο Μάριο. Τον βλέπουμε συνέχεια να αποδίδει έτσι στις προπονήσεις. Νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αν έτρεχε λίγο παραπάνω και εκμεταλλευόταν καλύτερα τις ευκαιρίες του, μπορεί να είχε άλλα 2-3 γκολ επιπλέον».

Φαβορί η Άρσεναλ

Άρσεναλ εναντίον Ίπσουιτς και Γουέστ Χαμ εναντίον Μπέρμιγχαμ θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Κάρλινγκ Καπ Αγγλίας Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν, οι πρώτοι την εβδομάδα από 10 ως 17 Ιανουαρίου με τις ακριβείς ημερομηνίες να μην έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, και οι επαναληπτικοί θα δύο εβδομάδες αργότερα. Η Άρσεναλ, φαβορί της διοργάνωσης, ξεκινά τους αγώνες της από το "Πόρτμαν Ρόουντ", όπου θα αντιμετωπίσει την Ίπσουιτς, την μοναδική ομάδα της Τσάμπιονσιπ που συνεχίζει στο θεσμό. Η Μπέρμιγχαμ, θα ταξιδέψει στο "Άπτον Παρκ", εκεί όπου η Γουέστ Χαμ συνέτριψε 4-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά.

Προσιτή η 10η θέση

Νίκησαν και για την Ελλάδα ΑΕΚ και Άρης το βράδυ της Τετάρτης. Χάρη στις νίκες της ΑΕΚ και του Άρη στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η Ελλάδα εδραιώθηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της 6.366 βαθμούς τους Βέλγους, που είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοί της ενώ κυνηγάει την Τουρκία που βρίσκεται στην 10η θέση.

Αναλυτικά η βαθμολογία:
1. Αγγλία 77.213 (6/7)

2. Ισπανία 72.329 (7/7)

3. Γερμανία 63.270 (6/6)

4. Ιταλία 56.552 (7/7)

5. Γαλλία 49.678 (5/6)

6. Πορτογαλία 41.796 (4/5)

7. Ρωσία 40.874 (4/6)

8. Ουκρανία 39.550 (4/6)

9. Ολλανδία 35.629 (5/6)

10. Τουρκία 34.050 (2/5)

11. Ελλάδα 32.766 (4/5)

12. Δανία 28.950 (2/5)

13. Βέλγιο 26.400 (3/5)

14. Ρουμανία 25.491 (2/6)

15. Σκωτία 24.341 (1/5)

16. Ελβετία 24.300 (3/5)

17. Ισραήλ 21.750 (1/4)

18. Αυστρία 20.700 (2/4)

19. Τσεχία 20.100 (1/4)

20. Κύπρος 18.124 (0/4)

«Δεν πάω πουθενά»

Μπορεί στην Αγγλία τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον για τον Τζιμπρίλ Σισέ να δίνουν και να παίρνουν, ωστόσο ο ίδιος είναι καθησυχαστικός. «Δεν πάω πουθενά», αναφέρει ο Γάλλος επιθετικός σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγω τον Γενάρη από τον Παναθηναϊκό, ό,τι πρόταση και να έρθει», ανέφερε ο Σισέ. Με τον τρόπο αυτό ο Γάλλος επιθετικός έβαλε ένα τέλος στα όσα κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς εκφράζει –για άλλη μία φορά- τη θέλησή σου να συνεχίσει στο τριφύλλι για όλη τη φετινή σεζόν.

Ανάλογη είναι και η θέση της ΠΑΕ, η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του Γάλλου. Η μόνη περίπτωση να σπάσει το συμβόλαιό του είναι κάποια ομάδα να καταβάλει τη ρήτρα των 15 εκατομμυρίων ευρώ κι εφόσον το επιθυμεί και ο παίκτης.

Εδώ ο Σισέ είναι κάθετος. Ακόμη και το καλοκαίρι να κινηθεί κάποια ομάδα για την απόκτησή του Γάλλου, δεν επιθυμεί να αφήσει τον Παναθηναϊκό για την Άστον Βίλα ή άλλες ομάδες αντίστοιχου μεγέθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγγλική ομάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά ο Σισέ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό για να πάρει μεταγραφή στην Άστον Βίλα ή στη Φούλαμ καθώς και αυτή φέρεται να θέλει να εντάξει τον Σισέ στο δυναμικό της.

Φωτο ημερας

Αρης και δεν είμαι καλά!

Απίστευτα επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ!

Απίστευτης έκτασης επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στο «Σεντ Άντριους», λίγο μετά τη λήξη του αγώνα Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα!

Περίπου, 1.500 οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τους αντίστοιχους, 4.000 της «Βίλα», οι οποίοι ξεκίνησαν να εκτοξεύουν καπνογόνα και καθίσματα!

Κι όλα αυτά, μόλις 20 ώρες πριν την απόφαση της FIFA για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018…

Η αποθέωση των θριαμβευτών

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλοι του Άρη. Περισσότεροι από 500 οπαδοί των «κιτρίνων» περίμεναν τους παίκτες του Έκτορ Ραουύλ Κούπερ για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές της Μαδρίτης. Από τις 5.30 το πρωί κόσμος άρχισε να συρρέει στο αεροδρόμιο Μακεδονία και μόλις η πτήση που μετέφερε την αποστολή έφτασε κατά τις 6.40 επικράτησε πανδαιμόνιο. Μόλις οι παίκτες έκαναν την εμφάνισή τους οι οι οπαδοί άρχισαν τα συνθήματα, ενώ άναψαν και καπνογόνα με το σκηνικό να θυμίζει «Βικελίδης».

Μόλις εμφανίστηκαν δε οι ποδοσφαιριστές, όλοι έπεσαν στην κυριολεξία επάνω τους για να τους αγκαλιάσουν και να τους σφίξουν το χέρι. Αυτοί που είχαν τη τιμητική όμως ήταν οι δύο σκόρερ Σέρχιο Κόκε και Νίκος Λαζαρίδης, όπως και ο προπονητής της ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στη συνέχεια ο Μίσελ μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου δήλωσε: "Ευχαριστούμε τον κόσμο και που ταξίδεψε μαζί μας όπως και αυτούς που ήρθαν στο αεροδρόμιο. Ήταν μια πολύτιμη νίκη. Ήμασταν συνειδητοποιημένοι και γνωρίζαμε πως με σοβαρότητα θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό το πράξαμε και τώρα αυτό που μένει είναι να πάρουμε τη νίκη στο τελευταίο ματς για να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

Βήμα τίτλου για Γκοΐας

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα έκανε η Γκοΐας νικώντας στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Βραζιλία την Ιντεπεντιέντε με 2-0.

Ο Ράφαελ Μόουρα στο 16’ και ο Νέτο στο 21’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα που πρόσφατα υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά εφόσον κατακτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, θα κερδίσει ένα εισιτήριο στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η Ιντεπεντιέντε, που από το 57’ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αντρές Σιλβέρα, φιλοξενεί τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Αργεντινή.

Τι έπαθαν οι Λέικερς;

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2007 γνώρισαν οι Λέικερς. Αυτή τη φορά οι πρωταθλητές έπεσαν θύματα των Ρόκετς, με 109-99 στο Χιούστον. Ο Σέιν Μπατίερ πέτυχε 11 από τους 17 πόντους του στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα και μαζί με τον Κέβιν Μάρτιν που είχε 22 πόντους ξεχώρισαν από τις «ρουκέτες» που αγωνίζονταν χωρίς τους τραυματίες Γιάο Μινγκ και Άαρον Μπρουκς.

Τέλος σε μία αρνητική παράδοση που κρατούσε καιρό έβαλαν οι Κλίπερς νικώντας για πρώτη φορά από τις 7 Μαρτίου του 2006 τους Σπερς, με 90-85. Έκτοτε η ομάδα του Λος Άντζελες είχε χάσει 18 συνεχείς φορές, τις 10 από αυτές στην έδρα της, από τα «σπιρούνια», που γνώρισαν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας ήττα, καθώς μετρούσαν μέχρι τώρα 8/8. Ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς με 31 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ 21 πόντους πρόσθεσε ο Έρικ Γκόρντον για τη νίκη της ομάδας με το χειρότερο ρεκόρ (4-15) έναντι αυτής με το καλύτερο (15-3) στο ΝΒΑ.

Το ντεμπούτο του Κάρλος Μπούζερ με τους Μπουλς ήταν εφιαλτικό, καθώς το Ορλάντο πέρασε με το επιβλητικό 107-78 από το Σικάγο. Ο πρώην άσος των Τζαζ, μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα των «ταύρων», είχε χάσει όλα τα φιλικά και τα 15 πρώτα ματς της περιόδου λόγω κατάγματος στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του χεριού κι έμεινε στους 5 πόντους και τα 2 ριμπάουντ σε 22 λεπτά. Ο Τζαμίρ Νέλσον με 24 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους «μαγικούς», ενώ τα 21 ριμπάουντ των Μπουλς (έναντι 44 της Μάτζικ) αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για το σύλλογο καταρρίπτοντας τα 25 που είχαν από τις 18/2/2002 κόντρα στο Μαϊάμι.

Οι Μάβερικς έφτασαν τις επτά διαδοχικές νίκες με το 100-86 επί των Τίμπεργουλβς παίρνοντας 59 πόντους από τον πάγκο τους. Ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ενώ ο Κώστας Κουφός σε δύο λεπτά είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 3/3 βολές) και 1 ριμπάουντ. Ίδιο αριθμό διαδοχικών νικών έφτασαν και οι Τζαζ με το 110-88 απέναντι στους Πέισερς.

Η Θάντερ επικράτησε των Νετς με 123-120 μετά από τρεις παρατάσεις και παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 38 πόντους-ανάμεσά τους και τους 13 της ομάδας του στην τρίτη παράταση-15 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Τζόρνταν Φάρμαρ με 28 πόντους και 9 ασίστ κάλυψε επάξια το κενό του Ντέβιν Χάρις για τους γηπεδούχους.

Πέντε σερί νίκες έφτασαν οι Σέλτικς με το 99-95 επί των Μπλέιζερς, ενώ το Μαϊάμι «ζεστάθηκε» εν όψει της επιστροφής του Λεμπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ ως αντιπάλου των Καβαλίερς συντρίβοντας με 97-72 τους Πίστονς.

Οι Νάγκετς δεν είχαν πρόβλημα να καταβάλουν με 105-94 την αντίσταση των Μπακς παρά την αποβολή του Καρμέλο Άντονι στα τέλη της τρίτης περιόδου για διαμαρτυρία, ενώ οι Ράπτορς συνέτριψαν με 127-108 τους Ουίζαρντς έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Λίνας Κλέιζα να σημειώνει 8 πόντους (2/2 βολές, 3/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και να μαζεύει τέσσερα ριμπάουντ.

Τορόντο Ράπτορς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 127-108
ΝτεΡόζαν 20, Μπαρνιάνι 18, Γουίμς 18, Μπέιλες 16, Μπαρμπόσα 16, Ντέιβις 11, Καλντερόν 11-ΜακΓκι 21, Γουόλ 19, Μπλάτσε 17, Χάινριχ 15.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 120-123 (93-93, 100-100, 110-110)
Φάρμαρ 28, Λόπεζ 28, Μόροου 25, Άουτλο 16, Χάμφρις 6 (15 ριμπ.)-Γουέστμπρουκ 38 (15 ριμπ., 9 ασίστ), Γκριν 38, Χάρντεν 16, Ιμπάκα 11.

Ατλάντα Χοκς-Μέμφις Γκρίζλις 112-109
Χόρφορντ 20, Τζαμάλ Κρόφορντ 16, Πάουελ 16, Ουίλιαμς 15, Μπίμπι 15, Σμιθ 13-Γκέι 23, Κόνλεϊ 22, Ράντολφ 19 (19 ριμπ.), Γκασόλ 16 (10 ριμπ.), Μέιο 10.

Μπόστον Σέλτικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 99-95
Πιρς 28, Γκαρνέτ 17, Ντέιβις 16, Ο’ Νιλ 14, Ρόντο 10 (10 ασίστ)-Μάθιους 23, Μίλερ 20, Ρόι 18, Όλντριτζ 18.

Μαϊάμι Χιτ-Ντιτρόιτ Πίστονς 97-72
Τζέιμς 18, Μπος 16, Ουέιντ 16, Χάουαρντ 12, Χάουζ 10-Μονρό 15, Βιλανουέβα 10, Χάμιλτον 9, Στάκεϊ 8, Πρινς 8.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 89-73
Γουέστ 22, Οκαφόρ 14 (13 ριμπ.), Γκριν 10, Αρίζα 10, Πολ 9 (14 ασίστ)-Ουάλας 18, Όγκουστιν 13, Ντιαό 13, Τόμας 9 (10 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Ορλάντο Μάτζικ 78-107
Νοά 16, Ρόουζ 15, Γκίμπσον 10, Ντενγκ 8-Νέλσον 24, Κάρτερ 22, Μπας 17, Χάουαρντ 13 (12 ριμπ.), Λιούις 13, Ρίτσαρντσον 9.

Ντάλας Μάβερικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 100-86
Μάριον 16, Μπαρέα 14, Τέρι 12, Νοβίτσκι 10, Μπάτλερ 10, Τσάντλερ 9 (18 ριμπ.)-Μπίσλεϊ 16, Έλινγκτον 13, Λοβ 12 (15 ριμπ.), Μίλιτσιτς 12.

Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 109-99
Μάρτιν 22, Μπατίερ 17, Σκόλα 14, Χιλ 10, Μπάντιντζερ 10, Λόουρι 8 (10 ασίστ)-Μπράιαντ 27, Όντομ 25 (11 ριμπ.), Μπαρνς 14, Μπράουν 11, Γκασόλ 8 (9 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Ιντιάνα Πέισερς 110-88
Ουίλιαμς 24 (16 ασίστ), Κιριλένκο 18, Τζέφερσον 17 (10 ριμπ.), Μίλσαπ 16, Μάιλς 13-Κόλισον 16, Ρας 15, Χίμπερτ 15, Γκρέιντζερ 14, Ντανλίβι 11.

Ντένβερ Νάγκετς-Μιλγουόκι Μπακς 105-94
Ιλάριο 24, Σμιθ 20 (10 ριμπ.), Μπίλαπς 16, Χάρινγκτον 14, Άντονι 14, Αφλάλο 12-Σάλμονς 21, Μαγκέτι 17, Σάντερς 14 (10 ριμπ.), Τζένινγκς 14.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 90-85
Γκρίφιν 31 (13 ριμπ.), Γκόρντον 21, Μπάτλερ 9, Ντέιβις 7 (10 ασίστ), Τζόρνταν 4 (13 ριμπ.)-Χιλ 17, Τζινόμπιλι 15, Τζέφερσον 13, Νιλ 12, Ντάνκαν 8.

Σούπερ πριμ και... υποδοχή ηρώων!

Πριμ που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί, υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Θανάσης Αθανασιάδης, στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά την ιστορική νίκη επί της Ατλέτικο μέσα στη Μαδρίτη. Μόνο όμως στην περίπτωση που έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, κάτι που είναι καθαρά στο χέρι του Άρη πλέον, αφού υπερτερεί των Ισπανών στην ισοβαθμία.

Οι παίκτες χάρηκαν με την ψυχή τους τη νίκη απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, τη δεύτερη μάλιστα, αφού είχε προηγηθεί και το 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η αποστολή του Άρη επιστρέφει ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί της ομάδας ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μου’ δωσες ασίστ, πάρε μια μπουνιά

Ατομιστές θα κάνει τους συμπαίκτες του με τη συμπεριφορά του ο Φραντσέσκο Καπούτο. Ο άσος της Μπάρι όχι απλώς δεν εκτίμησε την εξαιρετική ασίστ του συμπαίκτη του, Εμάνουελ Ρίβας, αλλά όταν ο τελευταίος έτρεξε να τον συγχαρεί για το γκολ που πέτυχε σε βάρος της Τσεζένα, αντί «ευχαριστώ» δέχτηκε μία γροθιά από τον συμπαίκτη του. Καλά να πάθει, για να είναι αλτρουιστής...

Φλόρες: «Αυτά συμβαίνουν σπάνια…»

Θ’ αργήσει να χωνέψει την ήττα από τον Άρη ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες. Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας δήλωσε έκπληκτος από το αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του, μιλώντας με σκληρά λόγια για την εμφάνιση των παικτών του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Δεν παίξαμε έξυπνα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σπάνια. Είμαστε και πάλι στην κατάσταση που βρήκα την ομάδα πέρυσι όταν την ανέλαβα. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι παίκτες το ξέρουν αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αναρωτηθούμε τι θα γίνει. Κατανοώ ότι υπάρχουν παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό κάτι που δεν είναι θετικό, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι πολύ παράξενο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ποτέ δεν είχα μια ομάδα τόσο χάλια σε θέμα τακτικής».

Νοκ-άουτ η Γιουβέντους

Τι και αν παρέμεινε αήττητη; Σε όμιλο με Λεχ Πόζναν και Σάλτσμπουργκ, η Γιουβέντους βρέθηκε εκτός Europa League. Οι Μπιανκονέρι έμειναν στο 1-1 στην Πολωνία και τέθηκαν εκτός συνέχειας!
1ος όμιλος
Πέρασε η Λεχ Πόζναν!

Δεν αποκλείεται η Γιουβέντους να καταφέρει να γίνει σαν την AEK του 2003 στο Champions League. Να αποκλειστεί αήττητη. Οι Μπιανκονέρι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Λεχ στην Πολωνία, αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με την βαθμολογία και το 3-3 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα τους αφήνει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση, σε έναν θεωρητικά πολύ εύκολο όμιλο. Στο άλλο ματς, η Σίτι, με τον Μπαλοτέλι να πετυχαίνει δύο γκολ επικράτησε 3-0 της Σάλτσμπουργκ στο Μάντσεστερ και πέρασε στους «32».

Τα αποτελέσματα


Λεχ Πόζναν-Γιουβέντους 1-1
(12' Ρούντνεβς - 84' Ιακουίντα)

Μάντσεστερ Σίτι-Σάλτσμπουργκ 3-0
(18', 65' Μπαλοτέλι, 78' Τζόνσον)

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Σίτι 10
2. Λεχ Πόζναν 8
3. Γιουβέντους 5
4. Σάλτσμπουργκ 2

Επόμενη αγωνιστική (16/12)

Γιουβέντους-Μάντσεστερ Σίτι
Σάλτσμπουργκ-Λεχ Πόζναν

3ος Όμιλος
Καθάρισε η Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ επικράτησε της Λιλ με 1-0 στη Λισσαβώνα και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Οι Πορτογάλοι με γκολ του Πόλγκα στο 28' πήραν τη νίκη και παράλληλα την πρώτη θέση στο ντέρμπι του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι, η Γάνδη επιβλήθηκε της Λέφσκι με 1-0 στο τέλος και πηγαίνει στη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική για το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα
Σπόρτινγκ – Λιλ 1-0
(28' Πόλγκα)

Γάνδη – Λέφσκι 1-0
(77' Γουάλας)

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)
1. Σπόρτινγκ 12
2. Γάνδη 7
3. Λιλ 5
4. Λέφσκι 4

Επόμενη αγωνιστική (16/12)

Λιλ – Γάνδη
Λέφσκι - Σπόρτινγκ

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
πολλα πολλα μπραβο στον αρη για το παθος και την ψυχη που εδειξε και το μεγαλο αθλο που καταφερε.διπλο μεσα στο καλντερον!η πρωτη νικη ελληνικης ομαδας μεσα στην ισπανια!!!αλλη μια φορα ειδαμε ποσο σαπιο τελικα ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο αφου ο αρης ποτε δεν θα τον αφηναν να βγαλει τετοια διπλα με τους κωλοδιατητες και τα υπολοιπα λαμογια που δεσποζουν σ αυτο.τεσπα.....στοιχηματικα η δυαδα εστουδιαντες και οβερ 7,5 καρτες στο μπαρτσα ρεαλ βγηκε περιπατεγκο!13 καρτες εβγαλε ο τρλος ιντουραλ γκονζαλεθ.σημερα στο ουεφα θα πονταρω σε μια τριδα καθως χθες ειχα ρεπο γιατι δεν μου αρεσε τιπ.παμε να την δουμε.....

ΠΑΟΚ-ΜΠΡΙΖ=1 ΣΤΟ 1,61 ΒΕΤ365
εχει την μεγαλη ευκαιρια να κανει κατι καλο στην ευρωπη και αυτος μετα τον αρη.η τουμπα θα ειναι καζανι και παιζει σχεδον κομπλε.η μπριζ που την ειδα δεν με πειθει και προκειται για πολυ μετρια ομαδα.δεν νομιζω να αντεξει στην πιεση της τουμπας.ο παοκ ειναι πολυ ανωτερος της.ασσοςςςς....

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΝΤΙΝΑΜΟ=1 ΣΤΟ 1,33 ΒΕΤ365
καλη χρυση η ντιναμο αλλα υπαρχει τεραστια διαφορα δυναμικοτητας και η βιγια το θελει πολυ το ματς και θα παιξει με ολους τους βασικους.δεν εχει τυχη η ντιναμο με ενδιαφερομη την βιγιαρεαλ.....ασσος

ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝ-ΚΑΡΠΑΤΙ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,50
η ντορντμουντ ειναι στην 3 θεση του ομιλου και θελι μονο νικη.το γηπεδο οπως παντα θα ειναι γεματο και  τα καναρινια παιζουν σπουδαιο ποδοσφαιροκαι απεναντι στην καρπατι που δεν εχει βαθμολογικο κινητρο ειναι τελευταια στον ομιλο και με μηδεν τερματα εκτος εδρας δεν εχει καμια τυχη εκει μεσα.πολλα με λιγα το ματς.....

ΤΡΙΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΟΚ=1,ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ=1,ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365

Υ.Γ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 2053 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2003 ΜΟΝ

χαιρετω μαγκες!

Φορλάν: «Ο Άρης νίκησε δίκαια»

Στη μεγάλη εμφάνιση του Άρη στο «Βιθέντε Καλντερόν» στάθηκε ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Φορλάν, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ο Άρης μας νίκησε δίκαια. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα», αρκέστηκε να πει μετά τη λήξη του ματς ο Ουρουγουανός φορ των «ροχιμπλάνκος».

Κούπερ: «Στον κόσμο που μας ακολούθησε»

Δεν κατάφερε να κρύψει τη χαρά του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και έχοντας ζωγραφισμένο στο πρόσωπο ένα τεράστιο χαμόγελο -πράγμα ασυνήθιστο για τον Αργεντινό-, αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη του Άρη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, «στον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα» στο «Βιθέντε Καλντερόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης:

"Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό, είναι η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου. Αν και κάναμε κάποια λάθη, τα οποία εύχομαι ότι θα τα διορθώσουμε, δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι. Τη νίκη πρέπει να την αφιερώσουμε στον κόσμο που μας συνόδεψε μέχρι εδώ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, δεν πήραν μαζί τους τίποτα στα αποδυτήρια. Άφησαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Είναι μία πολύ μεγάλη βραδιά για όλο το σύλλογο. Ελπίζω να είναι αυτό το βήμα που θα μας δώσει το ώθηση φέτος", τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και για το γεγονός ότι ο Άρης δεν δείχνει το ίδιο καλό πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρόσθεσε:

«Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι πολύ ιδιαίτερα τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Το κίνητρο για τους παίκτες είναι πολύ διαφορετικό. Το θέμα είναι δείχνουμε την ίδια διάθεση σε όλα τα ματς. Πρέπει να βρούμε σταθερότητα και να δείχνουμε ανάλογο πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή, όμως, είναι η δική μου δουλειά».

Έγραψε ιστορία!-Πόσα θες να μας τρελάνεις;

ΑΛΩΣΕ ΤΟ «ΚΑΛΔΕΡΟΝ» Ο ΑΡΗΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 3-2 ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ. ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΥΣ «32» ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΙ» ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ ΣΤΙΣ 16/12.-
Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, ο Άρης επιβλήθηκε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» κι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κίτρινοι» που προηγήθηκαν με τον Κόκε στο 2’, βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 στο 15’ με τα γκολ των Φορλάν και Αγκουέρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος πέτυχαν την ολική ανατροπή με τον Κόκε (ξανά) στο 50’ και τον Λαζαρίδη στο 82’.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν τη νίκη στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρόζενμποργκ (βγήκε νοκ-άουτ) στο «Κλ. Βικελίδης» στις 16 Δεκεμβρίου, η οποία και θα τους δώσει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης ανεξαρτήτου αποτελέσματος των Ισπανών στο «Μπάι Αρίνα».

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχοντας στην κορυφή της επίθεση τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, με τον Σέρχιο Κόκε να κινείται πίσω από τον Κροάτη σε πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες από την πλευρά του, προτίμησε ένα πιο κλασικό 4-4-2 με τους Αγκουέρο και Φορλάν στην γραμμή κρούσης και τους Σιμάο και Ρέγιες στις πτέρυγες.

Ονειρικό ξεκίνημα…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Β. Καλδερόν» ήταν κάτι περισσότερο από… ονειρώδες για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν και στο 2ο λεπτό μετά από μία περιπετειώδη φάση, όπου ο Ντε Χέα έκανε λάθος έξοδο και ο Μενδρινός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ο Κόκε με σουτ στην κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα «παγώνοντας» τους Μαδριλένους.

Το γρήγορο γκολ φάνηκε, αρχικά, να δίνει… αέρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ολοκληρωτικό… σοκ των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία όσες φορές επισκέφθηκαν την περιοχή των «ροχιμπλάνκος».

Αντίδραση και ανατροπή…

Οι Ισπανοί χρειάστηκαν κανένα 5λεπτο για να συνέλθουν από την «σφαλιάρα» του συμπατριώτη τους, αναλαμβάνοντας ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 7’ κι έπειτα. Με τις ισορροπίες να έχουν αποκατασταθεί, το γκολ για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου, με τον Φορλάν τελικά να το πετυχαίνει στο 10’ με κοντινό πλασέ, ύστερα από το σουτ του Σιμάο που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε τα εύκολα… δύσκολα σε ένα μακρινό σουτ του Αγκουέρο, σώζοντας εν τέλει την εστία του από το 2-1, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει και στο 15’, όταν και ο Αργεντινός με προσπάθεια εντός περιοχής, νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή.

Ισορροπία και παιχνίδι κέντρου

Η ψυχολογία πλέον, είχε… αλλάξει στρατόπεδο με τους γηπεδούχους να παίζουν πιο ελεύθερα, έχοντας επιβάλλει εξ’ ολοκλήρου τον ρυθμό τους. Ωστόσο, οι φάσεις που δημιούργησαν στα «καρέ» των «κιτρίνων» δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν την άμυνα των «κιτρίνων» αλλά και τον Σηφάκη. Οι ποδοσφαιριστές του Κούπερ από την άλλη, δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για να επιτεθούν οργανωμένα και προσπάθησαν, αρχικά, να βγάλουν το ημίχρονο με την διαφορά στο γκολ και στην συνέχεια να βγουν στην κόντρα και να ψάξουν το 2-2.

Οι μόνες αξιοσημείωτες στιγμές του πρώτου μέρους μέχρι και το τέλος του, ήταν το φάουλ του Ρέγες στο 30’ που κατέληξε σε κόρνερ και το μακρινό σουτ του Τιάγκο στο 39’.

Δοκάρι και… 2-2

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα (και) του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ατλέτικο να μπαίνει δυνατά, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει, όταν και στο 46’ ο Κρίστι Βανγκέλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του, ενώ στο 48’ ο Αντόνιο Ρέγιες σούταρε άουτ από καλή θέση.

Αφού η «πολιορκία» στα καρέ του Σηφάκη λύθηκε, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να βγουν στην επίθεση, κερδίζοντας ένα κόρνερ στο 50’ ύστερα από προσπάθεια των Μίσελ και Τσέζαρεκ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκες τράβηξε την φανέλα του Λαζαρίδη με τον Μπέμπεκ να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι. Ο Σέρχιο Κόκε ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, στέλνοντας για δεύτερη φορά στην βραδιά, τη μπάλα στα δίχτυα των συμπατριωτών του.

Μονόλογος…

Η ισοφάριση του Άρη, αφύπνισε τους «ροχιμπλάνκος», όπως έγινε άλλωστε και στο πρώτο γκολ, οι οποίοι βγήκαν άμεσα στην επίθεση με στόχο το τρίτο γκολ. Στο 52’ Οριόλ και Σηφάκης μπερδεύτηκαν να με τον Τιάγκο να κάνει το μακρινό σουτ στην κενή εστία, χωρίς να βρει στόχο. Στο 61’ ο Σιμάο «άδειασε» τον Βανγκέλι από τα αριστερά, γύρισε για τον Φορλάν, με τον πορτιέρο των «κίτρινων» να λέει «όχι» στον Ουρουγουανό. Δύο λεπτά μετά, ο Αγκουέρο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βανγκελί έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 66’ ο κεφαλιά του Τιάγκο έφυγε άουτ.

Η «σκακιέρα» των πάγκων

Οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο γνωρίζοντας πως και με την ισοπαλία κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, άρχισαν να ρίχνουν κάπως τον ρυθμό τους, διατηρώντας ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ίδια ώρα, ο Κούπερ προσπάθησε να φρεσκάρει το κέντρο, περνώντας στο ματς τον Καζναφέρη αντί του Μενδρινού στο 72’, ενώ ο Φλόρες απάντησε με τον επιθετικό Ντιέγκο Κόστα (αντί του Σιμάο) ένα λεπτό μετά.

Η απόλυτη ανατροπή…

Ο Άρης κατάφερε να σιγά σιγά να ισορροπήσει και πάλι το παιχνίδι κι εκτός αυτού στο 82’ έφτασε στην απόλυτη ανατροπή. Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Ντε Χέα και δύο σουτ που απέκρουσε ο Ισπανός γκολκίπερ, ο Νίκος Λαζαρίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 3-2 κάνοντας το 3-2 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Στο χέρι του…

Πλέον και μετά τη νίκη τους μέσα στο «Καλδερόν» (δεύτερη φέτος κόντρα στην Ατλέτικο) ο Άρης, έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλο τους, όσους δηλαδή και οι Ισπανοί. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο υπερτερούν στην ισοβαθμία έναντι των Μαδριλένων και σε περίπτωση νίκη τους επί της… αποκλεισμένης Ρόζενμποργκ στο «Κλ. Βικελίδης» σε δύο εβδομάδες, θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος των «ροχιμπλάνκος» στο «Μπέι Αρίνα» απέναντι στην… πρώτη Λεβερκούζεν.