Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρωσία τράβηξε 18 και το Κατάρ 22!

H Ρωσία και το Κατάρ θα έχουν για πρώτη φορά την ευθύνη, αλλά και την μεγάλη τιμή να διοργανώσουν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 αντίστοιχα! Η Ρωσία έκανε... black jack! Η FIFA ανέθεσε το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας στην χώρα του Πούτιν, με τους Ρώσους να διοργανώνουν για πρώτη φορά το γεγονός! «Σοκ» για το φαβορί που ήταν η Αγγλία, ενώ οι συνδιοργανώσεις Ισπανίας/Πορτογαλίας και Ολλανδίας/Βελγίου δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη.

«Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι με αξίες. Μαθαίνεις να κερδίζεις και να χάνεις, κάτι που δεν είναι εύκολο. Δίνω συγχαρητήρια στην Ρωσία αλλά και σε όσους δεν κέρδισαν στην διαδικασία», ήταν τα λόγια του Μπλάτερ μετά την ανάθεση του 21ου Μουντιάλ.

Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιγκόρ Σουβάλοφ, τόνισε: «Ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ας γράψουμε μαζί ιστορία».

Αντίθετα, για την διοργάνωση του 2022, το μεγάλο φαβορί ήταν αυτό που ανέλαβε το χρίσμα! Το Κατάρ - και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία του - θα φιλοξενήσει το εικοστό δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο,  αφήνοντας εκτός την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα!

«Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία, που πιστέψατε στην αλλαγή και στην επέκταση του παιχνιδιού. Θα είστε περήφανοι για το Κατάρ αλλά και για την Μέση Ανατολή. Αυτό είναι υπόσχεση», ήταν τα λόγια του Σεΐχη, Χαμάντ Αλ-Τανί.

* Τα ακριβή αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών θα γίνουν γνωστά στις επόμενες ώρες.

*Περίπου 70 τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν ζωντανά την ανάθεση των Μουντιάλ, ενώ 1000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο κάλυψαν την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: