Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Έγραψε ιστορία!-Πόσα θες να μας τρελάνεις;

ΑΛΩΣΕ ΤΟ «ΚΑΛΔΕΡΟΝ» Ο ΑΡΗΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 3-2 ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ. ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΥΣ «32» ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΙ» ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ ΣΤΙΣ 16/12.-
Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, ο Άρης επιβλήθηκε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» κι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κίτρινοι» που προηγήθηκαν με τον Κόκε στο 2’, βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 στο 15’ με τα γκολ των Φορλάν και Αγκουέρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος πέτυχαν την ολική ανατροπή με τον Κόκε (ξανά) στο 50’ και τον Λαζαρίδη στο 82’.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν τη νίκη στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρόζενμποργκ (βγήκε νοκ-άουτ) στο «Κλ. Βικελίδης» στις 16 Δεκεμβρίου, η οποία και θα τους δώσει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης ανεξαρτήτου αποτελέσματος των Ισπανών στο «Μπάι Αρίνα».

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχοντας στην κορυφή της επίθεση τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, με τον Σέρχιο Κόκε να κινείται πίσω από τον Κροάτη σε πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες από την πλευρά του, προτίμησε ένα πιο κλασικό 4-4-2 με τους Αγκουέρο και Φορλάν στην γραμμή κρούσης και τους Σιμάο και Ρέγιες στις πτέρυγες.

Ονειρικό ξεκίνημα…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Β. Καλδερόν» ήταν κάτι περισσότερο από… ονειρώδες για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν και στο 2ο λεπτό μετά από μία περιπετειώδη φάση, όπου ο Ντε Χέα έκανε λάθος έξοδο και ο Μενδρινός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ο Κόκε με σουτ στην κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα «παγώνοντας» τους Μαδριλένους.

Το γρήγορο γκολ φάνηκε, αρχικά, να δίνει… αέρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ολοκληρωτικό… σοκ των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία όσες φορές επισκέφθηκαν την περιοχή των «ροχιμπλάνκος».

Αντίδραση και ανατροπή…

Οι Ισπανοί χρειάστηκαν κανένα 5λεπτο για να συνέλθουν από την «σφαλιάρα» του συμπατριώτη τους, αναλαμβάνοντας ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 7’ κι έπειτα. Με τις ισορροπίες να έχουν αποκατασταθεί, το γκολ για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου, με τον Φορλάν τελικά να το πετυχαίνει στο 10’ με κοντινό πλασέ, ύστερα από το σουτ του Σιμάο που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε τα εύκολα… δύσκολα σε ένα μακρινό σουτ του Αγκουέρο, σώζοντας εν τέλει την εστία του από το 2-1, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει και στο 15’, όταν και ο Αργεντινός με προσπάθεια εντός περιοχής, νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή.

Ισορροπία και παιχνίδι κέντρου

Η ψυχολογία πλέον, είχε… αλλάξει στρατόπεδο με τους γηπεδούχους να παίζουν πιο ελεύθερα, έχοντας επιβάλλει εξ’ ολοκλήρου τον ρυθμό τους. Ωστόσο, οι φάσεις που δημιούργησαν στα «καρέ» των «κιτρίνων» δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν την άμυνα των «κιτρίνων» αλλά και τον Σηφάκη. Οι ποδοσφαιριστές του Κούπερ από την άλλη, δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για να επιτεθούν οργανωμένα και προσπάθησαν, αρχικά, να βγάλουν το ημίχρονο με την διαφορά στο γκολ και στην συνέχεια να βγουν στην κόντρα και να ψάξουν το 2-2.

Οι μόνες αξιοσημείωτες στιγμές του πρώτου μέρους μέχρι και το τέλος του, ήταν το φάουλ του Ρέγες στο 30’ που κατέληξε σε κόρνερ και το μακρινό σουτ του Τιάγκο στο 39’.

Δοκάρι και… 2-2

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα (και) του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ατλέτικο να μπαίνει δυνατά, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει, όταν και στο 46’ ο Κρίστι Βανγκέλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του, ενώ στο 48’ ο Αντόνιο Ρέγιες σούταρε άουτ από καλή θέση.

Αφού η «πολιορκία» στα καρέ του Σηφάκη λύθηκε, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να βγουν στην επίθεση, κερδίζοντας ένα κόρνερ στο 50’ ύστερα από προσπάθεια των Μίσελ και Τσέζαρεκ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκες τράβηξε την φανέλα του Λαζαρίδη με τον Μπέμπεκ να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι. Ο Σέρχιο Κόκε ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, στέλνοντας για δεύτερη φορά στην βραδιά, τη μπάλα στα δίχτυα των συμπατριωτών του.

Μονόλογος…

Η ισοφάριση του Άρη, αφύπνισε τους «ροχιμπλάνκος», όπως έγινε άλλωστε και στο πρώτο γκολ, οι οποίοι βγήκαν άμεσα στην επίθεση με στόχο το τρίτο γκολ. Στο 52’ Οριόλ και Σηφάκης μπερδεύτηκαν να με τον Τιάγκο να κάνει το μακρινό σουτ στην κενή εστία, χωρίς να βρει στόχο. Στο 61’ ο Σιμάο «άδειασε» τον Βανγκέλι από τα αριστερά, γύρισε για τον Φορλάν, με τον πορτιέρο των «κίτρινων» να λέει «όχι» στον Ουρουγουανό. Δύο λεπτά μετά, ο Αγκουέρο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βανγκελί έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 66’ ο κεφαλιά του Τιάγκο έφυγε άουτ.

Η «σκακιέρα» των πάγκων

Οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο γνωρίζοντας πως και με την ισοπαλία κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, άρχισαν να ρίχνουν κάπως τον ρυθμό τους, διατηρώντας ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ίδια ώρα, ο Κούπερ προσπάθησε να φρεσκάρει το κέντρο, περνώντας στο ματς τον Καζναφέρη αντί του Μενδρινού στο 72’, ενώ ο Φλόρες απάντησε με τον επιθετικό Ντιέγκο Κόστα (αντί του Σιμάο) ένα λεπτό μετά.

Η απόλυτη ανατροπή…

Ο Άρης κατάφερε να σιγά σιγά να ισορροπήσει και πάλι το παιχνίδι κι εκτός αυτού στο 82’ έφτασε στην απόλυτη ανατροπή. Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Ντε Χέα και δύο σουτ που απέκρουσε ο Ισπανός γκολκίπερ, ο Νίκος Λαζαρίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 3-2 κάνοντας το 3-2 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Στο χέρι του…

Πλέον και μετά τη νίκη τους μέσα στο «Καλδερόν» (δεύτερη φέτος κόντρα στην Ατλέτικο) ο Άρης, έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλο τους, όσους δηλαδή και οι Ισπανοί. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο υπερτερούν στην ισοβαθμία έναντι των Μαδριλένων και σε περίπτωση νίκη τους επί της… αποκλεισμένης Ρόζενμποργκ στο «Κλ. Βικελίδης» σε δύο εβδομάδες, θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος των «ροχιμπλάνκος» στο «Μπέι Αρίνα» απέναντι στην… πρώτη Λεβερκούζεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: