Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Bundesliga: Έτοιμη για τον πρώτο τίτλο η Ντόρτμουντ

Την έκτη συνεχή νίκη, που θα τη διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από όλους τους διώκτες της και θα της χαρίσει πρόωρα τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αναζητεί η Ντόρτμουντ, που για τη 15η αγωνιστική δοκιμάζεται στη Νυρεμβέργη. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Βεστφαλούς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2002, πέραν των συνήθων υπόπτων Κρίνγκε, Κελ και ο Ογουομογέλα, δεν υπολογίζει αυτή τη φορά και στο βαρύ πυροβολικό της ομάδας, τον Λούκας Μπάριος, που είναι τραυματίας.

Η Μάιντς, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την κρίση που πέρασε και την έριξε στη δεύτερη θέση, έχει δύσκολη αποστολή στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ, που με τη σειρά της με δύο συνεχείς «τεσσάρες» από Χόφενχαϊμ και Μπάγερν προσγειώθηκε ανώμαλα. Οι Κρις, Φραντς, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, αλλά επανέρχεται ο Γιώργος Τζαβέλλας που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ ο Σβένσον θα είναι ο μοναδικός απών για τους φιλοξενούμενους.

Η Μπάγερν Μονάχου, που καλείται να καλύψει διαφορά 14 βαθμών από την κορυφή, έχει δύσκολο έργο στη «Φέλτινς-Αρένα» απέναντι στη Σάλκε, έστω κι αν η τελευταία προέρχεται από συντριβή με 5-0 από την Καϊζερσλάουτερν. Οι Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς παραμένουν στο ιατρικό δελτίο των Βαυαρών, ενώ οι Χούγκλαντ, Μόριτς και Τζόουνς δεν υπολογίζονται από τον Φέλιξ Μάγκατ.

Δύο από τις απογοητεύσεις της σεζόν, Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ, αναμετρώνται στη «Φολκσβάγκεν Αρένα». Οι «λύκοι»-δίχως νίκη για τέσσερα συνεχή ματς-θα παραταχθούν χωρίς Γκραφίτε, Φρίντριχ και Τζόνσον, ενώ η ομάδα της Βρέμης, που πήρε ανάσα με τη νίκη επί της Ζανκτ Πάουλι, έχει και πάλι πολλές απουσίες. Ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει μεταξύ άλλων τον τιμωρημένο Αλμέιδα και τους τραυματίες Πισάρο, Γουέσλεϊ, Μπένις, Νάλντο και Μπορόφσκι.

Η τρίτη Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Κολωνία με τις γνωστές απουσίες των Κίσλινγκ και Μπάλακ, ενώ το τέταρτο Ανόβερο φιλοξενείται από την Γκλάντμπαχ και το έβδομο Αμβούργο από την όγδοη Φράιμπουργκ.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Παρασκευή 3/12

Ζανκτ Πάουλι-Καϊζερσλάουτερν 21:30

Σάββατο 4/12

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 16:30
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 16:30
Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 5/12

Λεβερκούζεν-Κολωνία 16:30
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: