Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Oλοκληρώθηκε η δίκη για την Λαμία

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/foto1.JPG_2010_5_29_13_38_53.jpg_b.jpgΛίγο μετά τις 21:00 ολοκληρώθηκε η δίκη των εφτά κατηγορουμένων για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Λαμίας το περασμένο Σάββατο (29/6) για το Final Four του χαντ μπολ μεταξύ φιλάθλων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και η οποία είχε ξεκινήσει στις 15:00 της Τρίτης.Βαριά για τέσσερις (δύο του ΠΑΟΚ και δύο της ΑΕΚ) από τους επτά κατηγορούμενους οπαδούς, σαφώς πιο ήπια για τους υπόλοιπους τρεις (όλοι τους του ΠΑΟΚ), είναι η εισήγηση του Εισαγγελέα και πλέον από ώρα σε ώρα αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστηρίου όπου από νωρίς είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αρχή της διαδικασίας οι συνήγοροι τριών εκ των εφτά κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων αφού δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν με το αίτημά τους όμως να απορρίφθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιο σοβαρές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι η παράνομη οπλοφορία, η οπλοχρησία για αντίσταση, οι βιαιοπραγίες και η ρίψη αντικειμένων. Κατηγορούνται ακόμη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:79-70

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/paosfp_2010_6_2_22_21_45_b.jpgΟ Παναθηναϊκός έκανε την απίστευτη ανατροπή (79-70) και πήρε τη μπουκιά από τον Ολυμπιακό, που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει... μισό τίτλο στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Όλα ή τίποτα την Κυριακή στο ΣΕΦ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άρχισε αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ χωρίς εκπλήξεις στην πεντάδα (Πεν, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Κλέιζα, Σχορτσιανίτης, τη στιγμή που στην έναρξη της σειράς είχε βάλει τον Πάτρικ Μπέβερλι πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη). Οι πέντε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Διαμαντίδης, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτσης, Πέκοβιτς), όμως, ήταν και πάλι πιο... φουριόζοι.

Οι «πράσινοι» είχαν κίνηση και μακριά (βλ. τρίποντο Νίκολας) και κοντά στο καλάθι (βλ. καλάθι Περπέρογλου), ενώ με ένα κλέψιμο του Διαμαντίδη, που εξαργύρωσε ο ίδιος, προηγήθηκαν στο 2'05'' με 7-0. Ο Ολυμπιακός κάλεσε time out και με την επιστροφή στο παρκέ πλησίασε με τα καλάθια των Βούιτσιτς και Κλέιζα στο 2'50'' σε 7-5. Ο Ντρου Νίκολας, όμως, είχε «ζεστό» χέρι και με ακόμη δύο τρίποντα έστειλε τον Παναθηναϊκό στο 7'00'' στο +10 (19-9).

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το τρίποντο, ο Ολυμπιακός τις περισσότερες φορές αναγκάστηκε να σουτάρει πίσω από τα 6.25μ., ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με τα εύστοχα τρίποντα στην πρώτη περίοδο να πέφτουν «βροχή» εκατέρωθεν (4/6τρίπ. οι «πράσινοι» με τον Νίκολας να έχει 4/4τρίπ., 4/7τρίπ. οι «ερυθρόλευκοι»). Τα πρώτα δέκα λεπτά βρήκαν το «τριφύλλι» να προηγείται με 25-17, με τον Νίκολας να έχει ήδη φτάσει τους 13 πόντους, ενώ, όπως και στο ΣΕΦ, ο Μιλένκο Τέπιτς (4π.) προσέφερε «αναπάντεχες» λύσεις.

Ρε, Μπουρούση, δέκα πόντους έβαλες...

Το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού στην δεύτερη περίοδο σταμάτησε απότομα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς νοικοκύρεψε άμυνα κι επίθεση, ο Πάτρικ Μπέβερλι έκανε τα γκαρντ των γηπεδούχων να... λαχανιάσουν, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε να «εκτελέσει» στην επίθεση. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ σημείωσε 10 σερί πόντους (1/1δίπ., 2/2τρίπ., 2/2β.) και στο 12'54'' ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 26-30!

Το «ερυθρόλευκο» σερί συνεχίστηκε (μέχρι το 1-19!!!) και με τον Μπέβερλι να παίρνει τα «σκυτάλη» και να πετυχαίνει back to back τρίποντα οι Πειραιώτες έφτασαν στο δικό τους +10 (26-36 στο 15'20'')!

Ξεκόλλησε...

Ό,τι δεν κατάφερε μέσα σε 6'30'' στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός, δηλαδή να βρει στόχο στις προσπάθειες που πήρε, το κατάφερε μέσα σε 1'30''. Ο Πέκοβιτς με «τρελό» σουτ έκανε την αρχή, ακολούθησαν δύο τρίποντα από τους Νίκολας και Τσαρτσαρή και 2/2 βολές από τον Περπέρογλου και... φτου απ' την αρχή (36-36 στο 18'00'').

Το τέλος του πρώτου 20λέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 38-43, χάρη στο τρίποντο του Τζος Τσίλντρες, που «ανέβασε» την «ερυθρόλευκη» ευστοχία στα 10/15 (σ.σ. είχε 0/23τρίπ. σε όλη την πρώτη αναμέτρηση της σειράς). Αυτό, βέβαια, δεν ήταν το μόνο στατιστικό στοιχείο που «τραβούσε» το μάτι: τα ριμπάουντ ήταν 6-5 για τον Παναθηναϊκό και 12-10 για τον Ολυμπιακό, ενώ διπλάσια -αλλά... από την ανάποδη αυτή τη φορά για τους Πειραιώτες- ήταν και τα λάθη με 5 έναντι 10 αντιστοίχως.

Και πάλι αφεντικό ο Ολυμπιακός

Τσίλντρες και Περπέρογλου έκαναν τη διαφορά με την έναρξη της τρίτης περιόδου, για καλό και για κακό σκοπό. Ο Ολυμπιακός δια χειρός του Αμερικανού φόργουορντ ξέφυγε νωρίς με +7 (38-45), αλλά με τον Περπέρογλου να πετυχαίνει 4 σερί πόντους ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στο 22'56'' σε 44-45.

Η είσοδος του Παπαλουκά λειτούργησε ξανά θετικά για τους φιλοξενουμένους και με τον Περπέρογλου να... βοηθάει με λάθος πάσες ο έλεγχος ξαναπέρασε με τη μεριά τους. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» πέτυχε τρίποντο-«μαχαιριά» για το 46-57'' στο 25'51'', ενώ δευτερόλεπτα αργότερα τον μιμήθηκε ο Μπουρούσης, που «έγραψε» στο 27'01'' το 46-60 (13/22τρίπ. μέχρι εκείνο το σημείο)!

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειχνε αποφασισμένη και σοβαρή όσο ποτέ, την ώρα που αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ανήμπορη να αντιδράσει. Το «πράσινο» μενού περιελάμβανε από κακές επιλογές στην επίθεση κι άστοχα τρίποντα μέχρι χαμένο lay up από τον Βασίλη Σπανούλη...

Επέστρεψε από την «κόλαση»

Με τον Ολυμπιακό να ξέρει τι θέλει στο παρκέ και να το παίρνει και με τον Παναθηναϊκό... χαμένο, λίγοι θα περίμεναν αυτό που ακολούθησε. Με παίκτες που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν σχεδόν μηδαμινή προσφορά στο παιχνίδι (βλ. Μπατίστ, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους) οι «πράσινοι» κατάφεραν όχι απλώς να μειώσουν, αλλά και να αναλάβουν τα ηνία!

Το 46-60 του 30'00'' έγινε 61-61 στο 34'09'' (με έμμεσο τρίποντο του Μάικ Μπατίστ, από φάουλ του Τεόντοσιτς, που μάλλον ήταν επιθετικό παρά αμυντικό, σε ένα από τα πολλά αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα της βραδιάς και για τις δύο πλευρές) και στο 37'02'' ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με +5 (69-64).

Ο Διαμαντίδης στο -1'12'' πήγε τον Βούιτσιτς μέχρι το καλάθι (73-65) και κάπου εκεί έλαβε τέλος η υπόθεση «νίκη». Το τελικό 79-70, με άλλους να πανηγυρίζουν κι άλλους να πετούν αντικείμενα, στέλνει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (6/6) με άλλον «αέρα», τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλει μόνο το ροζ φύλλο αγώνα για να επιστρέψει για μία τελευταία αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ και να μη δει κι αυτό το πρωτάθλημα να χάνεται...

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Η Αργεντινή παρέδωσε λίστα με 800 χούλιγκανς στη Ν. Αφρική!

http://www.contra.gr/images/m/fight_m.jpgΗ κυβέρνηση της Αργεντινής παρέδωσε στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μια λίστα με ονόματα 800 ατόμων, οι οποίοι είναι ύποπτοι παρακινητές επεισοδίων. Ήδη, όμως, αρκετοί από αυτούς φέρονται να έχουν κάνει το ταξίδι στη Νότια Αφρική!

«Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα άτομα στους αγώνες», ανέφερε ο επικεφαλής του αργεντίνικου συμβουλίου Άνιμπαλ Φερνάντεζ.

Παρ' όλα αυτά, αποδέχτηκε ότι 30 από αυτούς τους χούλιγκανς, επονομαζόμενοι «barrabravas», ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νότια Αφρική! «Δεν γνωρίζω να έχουν ταξιδέψει μαζί μας barrabravas», είπε ο Μαραντόνα που ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ole ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι 235 από τους διασημότερους χούλιγκανς έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για να βρεθούν στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, εκεί δηλαδή όπου θα αγωνιστεί και η δική μας εθνική ομάδα!

Στη χώρα του Μέσι, υπάρχει μεγάλο ιστορικό βίας στα γήπεδα. Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη οργάνωση (Salvemos al Futbol) μάλιστα, από το 1924 έχουν σημειωθεί στην Αργεντινή 241 θάνατοι ανθρώπων, οι οποίοι σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο...

Επιστρέφουν οι Σέρρες

Ενας βαθμός χωρίζει τον Πανσερραϊκό από την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μετά την θριαμβευτική νίκη με 2-0 επί του Πιερικού, για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Β' Εθνικής. Τα λιοντάρια με δυο γκολ των Κωνσταντινίδη και Γαλανόπουλου πήραν την εύκολη νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, το οποίο έχει ήδη χάσει τον στόχο της ανόδου. Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο ΟΦΗ με τη νίκη 2-1 επί του Εθνικού στο Γεντί Κουλέ, δεν επέτρεψε στον Πανσερραϊκό να πανηγυρίσει την άνοδο, ζητώντας πλέον το θαύμα (δυο νίκες του ΟΦΗ και δυο ήττες του Πανσερραϊκού).

ΟΦΗ-Εθνικός: 2-1 (14', 29' Πόποβιτς - 6' Τσεμπερίδης)
Πλούσιο θέαμα και δυνατές αναμετρήσεις πρόσφεραν ΟΦΗ και Εθνικός στο Ηράκλειο, με τους . Στο παιχνίδι μπήκαν δυνατά και οι δύο ομάδες, με τους πειραιώτες να παγώνουν στο 6' το Γεντί Κουλέ, όπου μετά από τραγικό λάθος του Βεζυρίδη, ο Τσεμπερίδης σε κενή εστία έκανε το 0-1, ενώ μετά από ένα τέταρτο έβαλε μπροστά τους ηρακλειώτες με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 32' μετά από κόρνερ, ο Φερέιρα με κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ, το σκορ όμως μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, το αποτέλεσμα όμως σίγουρα δίνει προβάδισμα στην κρητική ομάδα για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Πίτσος (62' Σταυρακάκης), Ακότο, Χαραλαμπάκης, Κάλαϊτζιτς, Κατσικογιάννης (78' Ζορμπάς), Αγρίτης, Μπούρμπος (62' Καρακατσάνης), Βλόνταρτσικ, Πόποβιτς.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκραϊμς, Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας, Τσεμπερίδης (80' Νικολόπουλος), Κορακάκης (69' Στρατάκης), Σουμπίνιο, Ροντρίγκο, Φερέιρα, Φαρινόλα (72' Κωστάκης).


Πανσερραϊκός - Πιερικός: 2-0 (53' Κωνσταντινίδης, 85' Γαλανόπουλος)
Ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης ήταν ο Πανσερραϊκός, ο οποίος θέλοντας να καθαρίσει από νωρίς την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια δεν άφησε περιθώρια στους κατερινιώτες. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο το σκορ να έμεινε στο μηδέν, οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς όμως ήταν καλύτεροι, κάτι που επιβεβαίωσαν μετά την ανάπαυλα. Με σουτ του Κωνσταντινίδη τα λιοντάρια έκαναν το 1-0, ενώ ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο στροφές έφτασαν και στο δεύτερο γκολ στο 85', όπου μετά από πάσα του Μπανκούρ, ο Γαλανόπουλος έξω από την περιοχή του Πιερικού βρήκε πολύ ωραία τη μπάλα, γράφοντας το 2-0.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Μπανγκουρά, Κόντος, Σκάγκλια, Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Λεοζίνιο, Ν. Ζαπρόπουλος.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Πλάτανος, Μαρτίνεζ, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς, Θάνος, Ρέγες.

Ο Χένες συμβουλεύει τον Μπάλακ


Ο Μπάλακ πανηγυρίζει με τον Σβαϊνστάιγκερ το 1-0 Ο Ούλι Χένες με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sport Bild", συμβουλεύει τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, Μίκαελ Μπάλακ, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα μετάσχει στο μουντιάλ 2010 της Νότιας Αφρικής, να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

"Ακόμη και αν είναι πολύ δύσκολο θα πρέπει να γνωρίζουμε την κατάλληλη στιγμή, όταν έρχεται το τέλος. Δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη σκέψη αυτή που έχει στο μυαλό του για να αποσυρθεί μετά το 2012 που θα γίνει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν μπροστά σου έχεις ένα μουντιάλ μπορείς να συνεχίσεις. Όχι όμως να συμμετάσχεις σε ένα πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πολωνία και στην Ουκρανία, δεν είναι ο σωστός στόχος", δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου.

Ο 33χρονος Μπάλακ, που τραυματίστηκε στη δεξιά ποδοκνημική, έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του και να παραμείνει στην εθνική ομάδα, κάτι που είχε τη στήριξη και του Γερμανού τεχνικού διευθυντή Όλιβερ Μπίρχοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι "το EURO 2012 είναι πραγματικά ρεαλιστικό γι' αυτόν. Η ηλικία του παίκτη δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία".

Ρεχάγκελ: «Κοιμηθήκαμε στην αρχή»

Στο κακό ξεκίνημα της Εθνικής απέναντι στην Παραγουάη στάθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, τονίζοντας ότι οι παίκτες του πρέπει να μπαίνουν πολύ πιο δυνατά.«Στα πρώτα 15 λεπτά κοιμηθήκαμε. Βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 και μετά είναι δύκολο να διορθώσεις το αποτέλεσμα. Οι παίκτες νόμιζαν ότι είναι φιλικό αλλά σε τέτοιο επίπεδο και πριν το Μουντιάλ, αυτά τα παιχνίδια δεν είναι φιλικά γιατί πρέπει να βρεις την φόρμα σου. Στη συνέχεια ξυπνήσαμε και μπήκαμε καλύτερα. Βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Τώρα τα παιδιά θα πάνε Ελλάδα, θα ξεκουραστούν για δύο μέρες, εμείς θα πάμε στο Ίνσμπρουκ για να δούμε την Κορέα με την Ισπανία. Το Σάββατο θα ξαναβρεθούμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ανησυχούμε, απλά βγήκαν πολλά συμπεράσματα για να είμαστε πανέτοιμοι. Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα, είναι ότι πρέπει να μπαίνουμε πιο έτοιμοι στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό», τόνισε ο Γερμανός προπονητής.

Πρωταθλήτρια η Φενέρ


Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία αφού επικράτησε 76-51 της Εφές Πίλσεν και έκανε το 4-2 στη σειρά των μεγάλων τελικών.

Με κόπο ο Ναδάλ, έξω ο «Νόλε»

Από του Νίκολας Αλμάγκρο τα δόντια γλίτωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος παρά το μέτριο παιχνίδι του επικράτησε 3-0 του συμπατριώτη του και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Αλώβητος κατάφερε να βγει από αυτή την αναμέτρηση ο νεαρός πρωταθλητής και απόντος πλέον του Ρότζερ Φέντερερ οδεύει για τον 5ο τίτλο του στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού. Έστω κι αν το εισιτήριο της τελικής τετράδας ήρθε με πολύ κόπο για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολλά λάθη τα λάθη (34 στο σύνολο) για τον Ναδάλ, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει, μπόρεσε όμως χάρη στην εμπειρία του και στο καθαρό μυαλό στους κρίσιμους πόντους να πάρει τη νίκη, με 7-6, 7-6, 6-4, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εξαιρετική η εμφάνιση του Αλμάγκρο, ο οποίος κοίταξε ως ίσος προς ίσο τον συμπατριώτη του και ίσως να άξιζε κάτι παραπάνω.

«Βόμβα» Μέλτζερ

Μετά τον αποκλεισμό του Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς έριζαν για την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εκτός φυσικά από τον τίτλο, όμως φαίνεται ότι ο Ισπανός «παίζει» από εδώ και πέρα μόνος του... Μετά τον Ελβετό, ο «Νόλε» αποχαιρέτησε με τη σειρά του το Παρίσι, γνωρίζοντας ήττα σοκ από τον Αυστριακό, Νο22 του ταμπλό, Γιούργκεν Μέλτζερ. Ο Σέρβος άρχισε ιδανικά τον αγώνα, προηγήθηκε με 2-0, δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα.

Ο Μέλτζερ, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να γυρίσει ματς, έκανε την ολική ανατροπή και με 3-6, 2-6, 6-2, 7-6, 6-4 πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση για τα ημιτελικά, έπειτα από τέσσερις ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού. Εκεί θα βρει απέναντί του τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Στασιμότητα στον Αγροτικό Αστέρα

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς να έφερε άλλον... αέρα στον Αγροτικό Αστέρα , το γεγονός όμως πως από τότε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη , δημιούργησε σαφώς αβεβαιότητα. Είναι γεγονός πως από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον κ. Ξενιάδη δεν «κουνήθηκε φύλλο», με το νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο σχετικά με το πώς θα κινηθεί. Πολλά μέτωπα παρέμειναν ανοιχτά, όπως αυτό του προπονητή , το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο υλικό αλλά και οι οφειλές προς τους παίκτες.
Ζητήματα που θέλουν άμεσα λύση για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό. Από εκεί και πέρα, τον δρόμο των Διλμπέρη και Βαγγελόπουλου αναμένεται να ακολουθήσει και ο Ράντε Γιέβντοβιτς. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως ο Σέρβος παίκτης ψάχνει κάποιον παράγοντα της ομάδας για να πληρωθεί και να αναχωρήσει στην πατρίδα του καθώς η βίζα του έχει λήξει.

Η Γιορτή του Ερασιτέχνη
O A.Σ. Αγροτικός Αστέρας σας προσκαλεί στη γιορτή που διοργανώνει ο Ερασιτέχνης για τη λήξη μιας πετυχημένης χρονιάς στις Ακαδημίες που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Γήπεδο του Ευόσμου και περιλαμβάνει μπάρμπεκιου. Η παρουσία γονέων και παιδιών που συμμετείχαν στις Ακαδημίες κρίνεται απαραίτητη καθώς θα ανανεωθεί το ραντεβού μαζί τους για το Σεπτέμβριο.

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ έκλεισε στη Μάντσεστερ Σίτι

http://www.contra.gr/images/m/city_m.jpgΟ Τζερόμ Μπόατενγκ είναι ένα από τα «ζεστά» ονόματα της μετεγγραφικής αγοράς, αλλά το θέμα του τελειώνει πριν από το Μουντιάλ. Ο αμυντικός που έκλεψε τις εντυπώσεις με το Αμβούργο, επιβεβαίωσε πως έκλεισε στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 10,46 εκατομμυρίων λιρών.«Θα υπογράψω πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και το θέμα θα τελειώσει οριστικά. Έχει αποφασιστεί η μετακόμισή μου εκεί», ανέφερε στην Bild. Ο Μπόατενγκ που θα τον δούμε με την εθνική Γερμανίας στο Μουντιάλ ανέφερε και τί ακριβώς έγινε: «Ο Μαντσίνι ήρθε μαζί με άλλους δύο εκπροσώπους και συζητήσαμε για μια ή δύο ώρες. Μου εξήγησε πως θα μου πάρει κάποιους μήνες μέχρι να προσαρμοστώ στην Αγγλία, όμως με έπεισε πως μαζί του θα βελτιωθώ. Άλλωστε, αυτό σημαίνει πως πιστεύει σε μένα. Πολλοί λένε πως θα αντιμετωπίσω πρόβλημα, όμως εγώ δεν φοβάμαι κανέναν», είπε γεμάτος

Παπαϊωάννου: "Είναι προκλητική η απόφαση "


Ο Λάκης Παπαϊωάννου Ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου, μίλησε στα "Αθλητικά Νέα 98.7" για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι "κυανόλευκοι".

Αρχικά, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, λέγοντας: "Ψυχολογικά μας έχει ρίξει. Η απόφαση ξεσήκωσε και αναστάτωσε όλων των κόσμο. Ήταν αυθόρμητη η συσπείρωση των φιλάθλων. Είμαστε κοντά στην ομάδα. Πιστεύω ότι η απόφαση είναι άδικη και είμαι σίγουρος ότι δεν θα περάσει. Ο Ηρακλής θα δικαιωθεί στην έφεση. Θα παραμείνει στην θέση που ανήκει, στην Σούπερ Λιγκ. Δεν θα περάσει η απόφαση. Γίνανε κάποια λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Όταν είσαι πιο δυνατός δύσκολα παίρνονται τέτοιες αποφάσεις. Το αποφάσισαν σε μια νύχτα. Αποφάσισαν επίσης να μην ανέβει ομάδα από την Β' Εθνική αλλά να παραμείνει ο Λεβαδειακός. Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο καταλαβαίνει. Είναι πρόκληση. Ο Ηρακλής είχε πλήρη φάκελο. ’μα εξεταστούν λεπτομερώς όλοι οι φάκελοί, καμία ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Πιστεύω θα ανατραπεί η κατάσταση".

Ερωτηθείς για την χθεσινή (01/06) πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή, σχολίασε: "Φάνηκε πόσο κόσμο έχει ο Ηρακλής. Με έκανε να κινητοποιηθώ και εγώ ο ίδιος. Από την πλευρά μου και οποιοσδήποτε οπαδός μπορεί να βοηθήσει θα είναι το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ήρεμοι".
Στην συνέχεια μίλησε για τις κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ, τονίζοντας: "Υπάρχει απόφαση της ΠΑΕ να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές του νομού. Δεν πρέπει να αδικούμε τον δήμαρχο και τον νομάρχη. Θα τους ενημερώσουμε και θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν. Το ίδιο θα κάνω και εγώ. Θα βρεθεί από σήμερα στην Αθήνα και θα βοηθήσω όσο μπορώ".

Τέλος, σχολίασε και τις μεμονωμένες συμπλοκές με τους αστυνομικούς στην χθεσινή (01/06) πορεία, δηλώνοντας: "Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η χθεσινή πορεία στο τέλος είχε κάποια επεισόδια. Πρέπει να υπάρχει μια χαλαρότητα από πλευράς αστυνομίας όταν έχουν να κάνουν με οπαδούς. Χθες οι οπαδοί δεν είχαν κάτι να χωρίσουν. Πήγαν για μία ιδέα, μία αγάπη".

Απογοήτευσε και προβλημάτισε η Εθνική


Φάση από το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Παραγουάη Η Ελλάδα ηττήθηκε 2-0 από την Παραγουάη στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν την συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Οτο Ρεχάγκελ είδε για μία ακόμα φορά την αμυντική γραμμή να έχει τεράστια κενά και πλέον πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αλλάξει την εικόνα.

Γήπεδο: "Σουτσενβίζε"
Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε το τελευταίο φιλικό της Εθνικής
3': Κάθετη μπαλιά του Τόρες στον Μπάριος, ο τελευταίος όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Τζόρβα που απόκρουσε.
8': Κεφαλιά του Σάντα Κρουζ απόκρουσε στην γραμμή ο Σεϊταρίδης.
9': 0-1ΓΚΟΟΟΛ Η πίεση των Παραγουανών στην ελληνική άμυνα απέφερε καρπούς. Ο Σάντα Κρουζ βρέθηκε πλάγια στην περιοχή και μόνος του. Πλάσαρε τον Τζόρβα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επιστροφή ο Βέρα βρέθηκε μόνος του και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.
26':0-2ΓΚΟΟΟΛΓρήγορη αντεπίθεση για την Παραγουάη, με τον Ριβέρος μόνο από αριστερά να κάνει την σέντρα. Ο Σάντα Κρουζ μόνος στο κέντρο της ελληνικής άμυνας έκανε την κεφαλιά, ο Τζόρβας απόκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπάριος ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-2.
31': Ο Σεϊταρίδης έβγαλε την πάσα στον Νίνη μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος γύρισε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός είχε υποδείξει οφ σάιντ.
34': Νέα μπαλιά του Σεϊταρίδη προς τον Νίνη, ο οποίος πλάσαρε αμέσως, αλλά ο τερματοφύλακας της Παραγουάης απόκρουσε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κατσουράνης σούταρε ψηλά πάνω από την εστία.
41': Δυνατό σουτ του Σαμαρά, με δυσκολία απόκρουσε σε κόρνερ ο Βιγιάρ. Από το κόρνερ, ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.
45': Λήξη ημιχρόνου.

46': ΑΛΛΑΓΗ Οι Καραγκούνης, Χαριστέας, Βύντρας στις θέσεις των Νίνη, Σαλπιγγίδη και Κυργιάκου αντίστοιχα.
60':ΑΛΛΑΓΗ Αλλαγή για την Παραγουάη. Ο Ορτιγόσα στην θέση του Ριβέρος
65':ΑΛΛΑΓΗ Αλλαγή για την Παραγουάη. Ο Κανίσα παίρνει τη θέση του Μορέλ
74':ΑΛΛΑΓΗ Αλλαγή για την Παραγουάη. Ο Σαντάνα αντί του Βερόν.
75': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σπυρόπουλος στην θέση του Καπετάνου
79':ΑΛΛΑΓΗ Αλλαγή για την Παραγουάη. Ο Ορτιγόσα στην θέση του Ριβέρος
90':+ Λήξη του αγώνα

ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46' Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58' Πατσατζόγλου), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Χαριστέας), Καπετάνος (75' Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Βερόν (74' Σαντάνα), Μορέλ (65' Κανίσα), Μπονέτ (60' Εντγκαρ Μπαρέτο), Σάντα Κρουζ, Βέρα (60' Αλκαζάρ), Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος (76' Ορτιγόσα), Τόρες, Μπάριος (60' Μπενίτες)

Αρχίζει το ξήλωμα της Ιντερ; Μουρίνιο: «Θέλω Μαϊκόν, Μιλίτο»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/00adc6590295ebe755d81458eb914050_L.jpg?1275489830?1275489830?1275489830Παραδέχθηκε ότι είχε αποφασίσει πριν τρεις μήνες να αποχωρήσει από την Ιντερ και επιβεβαίωσε ότι θέλει στη Ρεάλ Μ. τους Ντάγκλας Μαϊκόν και Ντιέγκο Μιλίτο. Ο λόγος για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωνε παραμονές του τελικού του Champions League, προφανώς για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του, ότι δεν είχε αποφασίσει ακόμη αν θα παρέμενε ή όχι. Η αλήθεια, όμως, όπως την αποκαλύπτει ο ίδιος τώρα, είναι ότι είχε ξεκαθαρίσει στο μυαλό του πριν τρεις μήνες ότι θα έφευγε από τους νερατζούρι στο τέλος της σεζόν, όποια κι αν ήταν η κατάληξη.

«Πριν τρεις μήνες κατάλαβα ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν ήταν για μένα και αποφάσισαν ότι μετά από δύο χρόνια παρουσίας εκεί, έπρεπε να φύγω. Να αλλάξω χώρα. Οταν ο μάνατζερ μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, κατάλαβα ότι θα ήταν τέλειο. Μιλάμε για έναν σπουδαίο σύλλογο, ο οποίος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Ηρθα εδώ για να βελτιώσω την ομάδα και αυτό μου αρέσει πολύ. Δε θέλω να συνεχίζω το πλάνο ενός προκατόχου μου, αλλά να χτίζω εγώ την ομάδα όπως τη θέλω», τόνισε ο Μουρίνιο, ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι θέλει να συνεργαστεί εκ νέου με τους Μαϊκόν και Μιλίτο.

«Μου αρέσει να δουλεύω με δύο αριστερά μπακ και δύο δεξιά. Ο Σέρχιο Ράμος για μένα είναι κεντρικός αμυντικός και δεν πρέπει να παίζει στα δεξιά. Για πλάγια μπακ έχουμε αυτή τη στιγμή τους Μαρτσέλο και Αρμπελόα, άρα μας λείπουν άλλοι δύο. Ο Μαϊκόν είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και θα τον ήθελα στη Ρεάλ, όπως και τον Μιλίτο».

Στο Ανόβερο ο Πόγκατετζ


Ο Εμάνουελ Πόγκατετζ Στο Ανόβερο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εμάνουελ Πόγκατετζ. Ο Αυστριακός αμυντικός ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μίντλεσμπρο και για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί τον περασμένο Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τη γερμανική ομάδα.

Στο μεταξύ, το Ανόβερο ανακοίνωσε και την απόκτηση του τερματοφύλακα, Μάρκους Μίλερ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Καρλσρούη.

«Μακάρι να έρθω στον ΠΑΟΚ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4bb9e40e03235788affac0f7841e6773_L.jpg?1275476055?1275476055?1275476055Δεκαέξι ημέρες χωρίς προπονητή είναι ο ΠΑΟΚ μετά την φυγή του Σάντος και πλέον στρέφουν την προσοχή στην Ιταλία. Ένα από τα ονόματα είναι αυτό του Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

Ο Ιταλός προπονητής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal news" τόνισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έκρυψε πως τον τιμάει το γεγονός πως μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ ασχολείται μαζί του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι: "Έχω μιλήσει, αλλά δεν θα σας πω με ποιον. Με γεμίζει πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι συζητιέται το όνομά μου στον ΠΑΟΚ. Περιμένω πολλά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ποιος θα είναι. Πιθανόν και μακάρι να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ και η Ελλάδα είναι μία πρόκληση, αλλά αυτή την ώρα δεν μπορώ να σας πω περισσότερα".

Αναφερόμενος στο θέμα των χρημάτων και στον Ζήση Βρύζα ο Ιταλός τεχνικός τόνισε:"Για μένα δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα. Γνωρίζω πάρα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ζήσης ήταν, είναι και θα είναι καλό παιδί, ενώ έγινε κι ένας καλός φίλος, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο".

Στον πάγκο της Εθνικής έως το 2012 ο Καπέλο

Στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας θα παραμείνει ο Φάμπιο Καπέλο μέχρι το καλοκαίρι του 2012.Εννέα ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με τον Ιταλό προπονητή θα επεκταθεί μέχρι τη λήξη του συμβολαίου που είχε υπογραφεί το 2007.
Τις τελευταίες ημέρες ο έμπειρος προπονητής ήταν στο επίκεντρο του Τύπου της Ιταλίας και της Αγγλίας, οι οποίες τον «έστελναν» στην Ιντερ.

Τελικά, όλα τα δημοσιεύματα διαψεύστηκαν και ο Καπέλο θα προσπαθήσει μετά το Μουντιάλ να οδηγήσει τα "τρία λιοντάρια" και στα τελικά του EURO 2012.

«Όχι» Άρσεναλ σε «Μπάρτσα» για Φάμπρεγας

Αρνητικά απάντησε η Άρσεναλ στην πρόταση της Μπαρτσελόνα για τον Σεσκ Φάμπρεγας.Οι «κανονιέρηδες» σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τόνισαν ότι ο Ισπανός μέσος και αρχηγός δεν πρόκειται να πουληθεί καθώς θεωρείται από τους στυλοβάτες του συλλόγου.

«Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Είναι ένας υπερπολύτιμο μέλος της ομάδας και μέρος των μελλοντικών μας σχεδίων. Έχουμε ακούσει για τις πρόσφατες φήμες αλλά δεν υπήρξε καμία επίσημη προσέγγιση για τον ίδιο, μόνο δύο άτυπες συναλλαγές, στις οποίες κάναμε σαφές ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφήσουμε τον Σεσκ. Χθες, λάβαμε μία πρόταση από την Μπαρτσελόνα και εμείς απαντήσαμε άμεσα ότι δεν έχουμε σκοπό ν α πουλήσουμε τον αρχηγό μας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν θα μπούμε σε καμία συζήτηση. Η Μπαρτσελόνα έχει δημόσια δηλώσει ότι θα σεβαστεί την θέση μας και περιμένουμε να κρατήσουν το λόγο τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Άρσεναλ.

Εθνική χωρίς ΑΕΚ...

Η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και είναι η πρώτη φορά που πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς έστω έναν παίκτη της ΑΕΚ! Η Ένωση παραδοσιακά τροφοδοτεί με πολλούς παίκτες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Τώρα, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε χθες την αποστολή για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από τη στιγμή που έκοψε τον Γρηγόρη Μάκο, έκοψε και την ΑΕΚ...

Ο αμυντικός χαφ μπορεί να μην έκανε καθόλου καλή χρονιά αλλά ήταν ο μοναδικός παίκτης των κιτρινόμαυρων στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή και αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα για να έχει ο δικέφαλος αετός εκπροσώπηση στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Τελικά κάτι τέτοιο δε θα συμβεί και αυτό φυσικά αποτελεί... κατάντια για την ΑΕΚ. Οπως αποδεικνύεται και παρακάτω, άλλωστε, θα είναι η μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην οποία η Εθνική ομάδα δε θα έχει στην αποστολή της ούτε έναν παίκτη από τους κιτρινόμαυρους...

Κύπελλο Εθνών 1980
Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα ήταν το κύπελλο Εθνών του 1980, που έγινε στην Ιταλία. Στην αποστολή, τότε, η ΑΕΚ είχε τέσσερις εκπροσώπους και συγκεκριμένα τους Αρδίζογλου, Μαύρο, Ραβούση και Νικολάου.

Η αποστολή: Κωνσταντίνου, Κυράστας, Ιωσηφίδης, Καψής, Φοιρός, Λιβαθηνός, Τερζανίδης, Νικολούδης, Αρδίζογλου (ΑΕΚ), Γαλάκος, Δαμανάκης, Γούναρης, Ξανθόπουλος, Κούδας, Μαύρος (ΑΕΚ), Κούης, Ραβούσης (ΑΕΚ), Νικολάου (ΑΕΚ), Κωστίκος, Αναστόπουλος, Πουπάκης, Παπαφλωράτος

Μουντιάλ 1994
Το Μουντιάλ του 1994 ήταν το πρώτο στο οποίο η Εθνική ομάδα ήταν παρούσα και η ΑΕΚ είχε 6 παίκτες στην αποστολή! Ήταν, μάλιστα, μαζί με τον Παναθηναϊκό η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες σε εκείνη την ομάδα.

Η αποστολή: Μήνου, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Μανωλάς (ΑΕΚ), Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος, Νιόπλιας, Μαχλάς, Μητρόπουλος (ΑΕΚ), Τσιαντάκης, Μαραγκός, Καραγιάννης (ΑΕΚ), Δημητριάδης (ΑΕΚ), Καρκαμάνης, Αλεξούδης, Χατζίδης, Καραταΐδης, Κωφίδης, Aτματζίδης (ΑΕΚ), Αλεξανδρής (ΑΕΚ), Αλεξίου.

Euro 2004
Η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η κατάκτηση του Euro 2004, στην Πορτογαλία. Σε εκείνο τον θρίαμβο η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από πέντε ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Ζαγοράκη, Τσιάρτα, Καψή, Κατσουράνη και Λάκη.

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (ΑΕΚ), Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Τσιάρτας (ΑΕΚ), Νικολαΐδης, Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Φύσσας, Βρύζας, Καφές, Γεωργιάδης, Γκούμας, Καψής (ΑΕΚ), Καραγκούνης, Κατσουράνης (ΑΕΚ), Παπαδόπουλος, Λάκης (ΑΕΚ).

Euro 2008
Η... πτώση της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία προς την Εθνική ομάδα φάνηκε από το Euro 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία, καθώς μόνο δύο παίκτες της βρέθηκαν εκεί. Οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος. Καλύτερα δύο, όμως, παρά κανένας όπως τώρα...

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλος, Δέλλας (ΑΕΚ), Μπασινάς, Σαμαράς, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βύντρα, Χαλκιάς, Τζόρβας, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Γκέκας, Γκούμας, Άντζας, Αμανατίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ).

Νίκησε η Βραζιλία, τραυματίστηκε ο Ζούλιο Σέζαρ


Ο τερματοφύλακας της Ιντερ, Ζούλιο Σέζαρ Σε διεθνή φιλικό αγώνα, που διεξήχθη στο Χαράρε, η Βραζιλία νίκησε τη γηπεδούχο Ζιμπάμπουε με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Μπάστος στο 42', για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Ρομπίνιο στο 44' και Ελάνο στο 56'. Να σημειωθεί, πάντως, ότι τη νίκη της "σελεσάο" σκιάζει ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος χτύπησε στο στήθος σε σύγκρουση με αντίπαλο και αντικαταστάθηκε στο 26' από τον Εουρέλιο Γκόμες.

Η προετοιμασία της Βραζιλίας ενόψει της συμμετοχής της στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής (Πορτογαλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Βόρεια Κορέα) θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα, με τη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Τανζανίας, στο Νταρ ες Σαλάμ. Ο εναρκτήριος αγώνας της στο Μουντιάλ είναι απέναντι στη Βόρεια Κορέα στο Γιοχάνεσμπουργκ, στις 15 Ιουνίου.

Νίκη σωτηρίας η Δόξα Δράμας


Την παραμονή της στη Β' Εθνική εξασφάλισε η Δόξα Δράμας, που νίκησε 2-0 τον Ιωνικό για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι άουτ. Ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια. Παραμένουν στην... κόψη του ξυραφιού οι φιλοξενούμενοι καθώς θα διεκδικήσουν τη σωτηρία με τη Ρόδο.

Το ματς δεν ήταν καλό στο πρώτο μέρος αλλά η Δόξα το έφερε στα δικά της μέτρα αφού στην πρώτη της επικίνδυνη φάση, κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, στο 15' ο Μαχαιρούδης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 70' με κοντινό πλασέ του Πινδώνη έπειτα από κεφαλιά του Μαρκόφσκι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Αγγος, Παπαθανασίου (64' Γαλακτερός), Παρμαξίδης, Πινδώνης, Ρομπίνιο, Πακάλτσης (75' Τρελόπουλος), Μαρκόφσκι, Μαχαιρούδης (35' Τσιμπλίδης), Χλωρός.
Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Απ. Παπαζούδης, Μακράκης, Γεωργίου, Γιόνδης (83' Α. Μωραΐτης), Τσερκέζος, Πεδάνο, Σιδέρης, Γάλας, Σάλτο (72' Ρουσάκης), Κ. Μωραΐτης (60' Ερρίκος).

Κέρδισε και σώθηκε ο Θρασύβουλος


Οι παίκτες του Θρασύβουλου πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ εις βάρος  της Ρόδου Την παραμονή του στη Β' Εθνική εξασφάλισε ο Θρασύβουλος μετά τη νίκη του με 3-2 σε βάρος της Ρόδου στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Αντίθετα, οι νησιώτες, που παραμένουν τελευταίοι στην ειδική βαθμολογία θα δώσουν... μάχη με τον Ιωνικό.

Η ομάδα του Αντώνη Μανίκα μπήκε δυνατά στο ματς και στο ημίωρο προηγούνταν ήδη 2-0. Ο Ντελγκάδο με σουτ στο 19' άνοιξε το σκορ, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Κατσίκης με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Η αντίδραση της Ρόδου εκδηλώθηκε αρχικά στο 45' όταν ο Λάζετιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ζώνα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιράλα. Οι νησιώτες αναζήτησαν, στην επανάληψη, την ισοφάριση και την πέτυχαν στο 72' βολέ του Κακλαμάνου έπειτα από σέντρα του Ζιλβάν.

Ωστόσο, ο Θρασύβουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 84' πήρε και πάλι προβάδισμα με πέναλτι του Σαπάνη έπειτα από χέρι του Πελέκη με αποτέλεσμα να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Μπαρτζώκας, Πιπίνης, Κατσίκης (81' Κλούσενερ), Ζώνας, Χ. Μίχος (76' Σπ. Μίχος), Βασιλείου, Ντελγκάδο (60' Χατζηπαντελίδης), Καραμαλίκης, Σαπάνης, Κόμπο, Παληγεώργος.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Ριγανάς, Δανάς, Γ. Καντιμοίρης, Ιράλα, Λουτσιάνο (40' Κακλαμάνος), Παπαδημήτρης (83' Τριχιάς), Σωτήρχος (40' Ζιλβάν), Λάζετιτς, Πρίπου, Πελέκης, Στ. Καντιμοίρης.

Ρέμος: «Ο Ηρακλής δέχεται πόλεμο, 100% άδικη η απόφαση»

Ρέμος: «Ο Ηρακλής δέχεται πόλεμο, 100% άδικη η απόφαση»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνης Ρέμος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την προσπάθεια αδειοδότησης της ομάδας και της απόφασης σκάνδαλο και υπογράμμισε αρχικά ότι: «Είμαι βαθιά συντετριμμένος και λυπημένος για αυτά που συμβαίνουν. Για το ότι έχει συμβεί θα μιλήσω μετά, δεν είναι της ώρας τώρα, μιας και κάποιοι θέλουμε να ανέβουμε έναν ακόμα… Γολγοθά. Η ομάδα δέχεται έναν πόλεμο και όσο ρομαντικοί κι αν ήμαστε και θέλουμε ένα αξιοκρατικό ποδόσφαιρο, το παρασκήνιο θριαμβεύει με όλους τους τρόπους. Η δική μου θέση, από την στιγμή που ένιωσα παρείσακτο πρόσωπο στην ομάδα, ήταν να μην αφήσω ποτέ την ομάδα. Πάντα προσπαθώ να στηρίξω την ομάδα, ξέρω την αγάπη αυτών των ανθρώπων που μπήκαν τώρα, έχουν και την στήριξη του λαού του Ηρακλή. Ένας είναι ο αγώνας, ένας είναι ο εχθρός. Καταλαβαίνω την πικρία των οργανωμένων προς το πρόσωπο μου, υπήρχε όμως ανιδιοτέλεια σε ότι και να έκανα. Σε ότι λάθη και αν έκανα δεν υπήρχε τίποτα από πίσω, να κερδίσω χρήματα. Το μόνο που κέρδισα ήταν απαξίωση, κυνηγητό. Τραβάω κι εγώ τον δικό μου… Γολγοθά».
Επίσης υπογράμμισε: «Τώρα αγωνιζόμαστε όλοι από την μεριά που πρέπει, εγώ από εδώ που βρίσκονται, με τα κέντρα αποφάσεων. Ο κόσμος που δίνει την μάχη στους δρόμους, η διοίκηση όπως μπορεί. Θεωρώ ότι είναι 100% άδικη και επιπόλαιη η απόφαση που βγήκε, θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι που πήραν τις αποφάσεις έχουν κάνει το μεγάλο λάθος. Δεν είναι απειλή, είναι αγανάκτηση. Δεν μπορείς να δίνεις οδηγίες σαν Επιτροπή, κάνω αυτό και κάνε το άλλο. Τρέχει η διοίκηση, τρέχω κι εγώ, παρότι επέλεξα να μείνω μακριά. Έκανα τα πάντα, έδωσα όλη μου την ζωή, ότι χρήματα έχω και θα συνεχίσω όσο μπορώ ακόμα. Κι εγώ έχω φτάσει στο… αμήν. Όλοι μας κάνουμε αυτή την προσπάθεια, και στο τέλος θα δικαιωθούμε».
Για την δική του απόφαση να απέχει είπε: «Έχω επιλέξει την αποχή, δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν, αυτό που πρέπει να απασχολεί όλους, τους δημοσιογράφους, δεν είναι που θα βγει πρώτα ο Ρέμος αλλά μόνο η αδικία που κυνηγάει τον Ηρακλή. Όλοι να πιέσουν, όχι για κάτι παράνομο, αλλά ότι ζήτησε η Επιτροπή το έπραξε η διοίκηση και στο τέλος βγήκε αυτή η απόφαση. Αυτή είναι μεγάλη αδικία» και συνέχισε: «Αν αυτή η Κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την χώρα, θέλει να αλλάξει το τοπίο, η χώρα μας έχει ένα αρνητικό πρόσωπο στο εξωτερικό, το έζησα είναι κάτι πρωτοφανής. Πρέπει η Κυβέρνηση να το κάνει σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλουν να σώσουν την παρτίδα στο… 90ο ας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν νοείται ομάδα να έχει εκπρόθεσμες πληρωμές και να μην αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Να θεωρήσω ότι δεν έχει πληρώσει, δεν έχει κάνει άλλα πράγματα, είναι άλλο θέμα. Αλλά για εκπρόθεσμες πληρωμές δεν είναι δυνατόν να μην παίξει στο πρωτάθλημα».
Επίσης υπογράμμισε για το θέμα Μπιλίσκοφ: «Είχα την διαβεβαίωση ότι το θέμα Μπιλίσκοφ είχε τελειώσει, όμως σε μία νύχτα πλήρωσα 100.000 ευρώ, εν μέρει έβαλε και χρήματα ο κ. Παντελή για να το κλείσω οριστικά, γιατί θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Δοξάζω τον Θεό που μάθαμε ότι κινούνται κάποιοι κύκλοι για να δημιουργήσουν θέμα με τον Μπιλίσκοφ και το έλυσα εγώ εκείνη την ώρα, σε μία ημέρα».
Ο Αντώνης Ρέμος πρόσθεσε: «Έχω κι εγώ μεγάλη ευθύνη, λάθη έχουν κάνει όλοι, όπως κι εγώ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να στηριχτώ πιο πριν, να υπάρχει ένας άλλος τρόπος πίεσης από αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν. Η μόνη ευθύνη όλων μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μας» και συμπλήρωσε: «Το κόλπο είναι ότι επειδή υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να επέμβει η Πολιτεία, αλλά όταν βγαίνει τόσος κόσμος στους δρόμους δεν μπορεί να μείνει μακριά. Δεν θέλουμε να παρέμβει αλλά να ελέγξει και να βάλει το… μαχαίρι στο κόκαλο και στο ποδόσφαιρο, να βρει τα συγκεκριμένα κέντρα. Να υπάρχει το αυτοδιοίκητο αλλά όταν κάποιες αποφάσεις επηρεάζουν την κοινωνική ισορροπία μίας χώρας σίγουρα πρέπει και η Πολιτεία να έχει τον λόγο».
Για τον κόσμο συνέχισε: «Ο κόσμος ήταν πάντα στις επάλξεις, θα συνεχιστούν. Όλοι θα συνεχίσουν τον αγώνα από όποιο πόστο μπορούν ως το τέλος. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία. Η δική μου ενασχόληση τελείωσε με τον Ηρακλή, πάντα θα αγαπάω την ομάδα και θα είμαι δίπλα για να βοηθάω, παρότι είμαι και σε άσχημη κατάσταση κι εγώ. Ότι μπορώ, ότι μου ζητηθεί, θα συνεχίσω να βοηθάω. Μακάρι να τα καταφέρει η νέα διοίκηση γιατί έχει χιλιάδες προβλήματα.
Προσωπικά μέσα από το ποδόσφαιρο πήρα πολλά μαθήματα, πόσο αγαπάει τον Ηρακλή ο καθένας, και το πόσο κοιτάει την πάρτι τους, όταν από την μία φωνάζει για την ομάδα και από την άλλη κάνει προσφυγή. Η αγάπη μου για τον Ηρακλή δεν πρόκειται να αλλάξει, μπορεί να έχω πικραθεί και να έχω πάθει μεγάλη ζημιά αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, πάντα η ψυχή μου θα συνεχίσει να καρδιοχτυπάει όταν παίζει αυτή η ομάδα.
Δυστυχώς βλέπουμε πως ότι αγαπάμε με πάθος, δεν ήμαστε τόσο ικανοί για να το διαχειριστούμε, ίσως θέλει πιο τεχνοκρατική στάση. Δεν πρέπει να έχεις το οπαδικό συναίσθημα όταν διοικείς. Και αυτή η διοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί, πρώτα για το συμφέρον της ομάδας και μετά των άλλων».
Κλείνοντας ανέφερε για την προσωπική του κατάσταση: «Έχω πάθει μεγάλη ζημιά, προσπαθώ να κλείσω δουλειές και να εξοικονομήσω χρήματα για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε ορισμένα πράγματα, να τακτοποιήσω κάποιες υποχρεώσεις που έχω αναλάβει».

Πρώτη επίσημη πρόταση της Μπάρτσα


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Η Μπαρτσελόνα χτύπησε επίσημα για πρώτη φορά την πόρτα της Αρσεναλ. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η πρωταθλήτρια Ισπανίας κατέθεσε γραπτώς την πρόταση της για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στους "μπλαουγκράνα".

Ο Γενικός Διευθυντής της Μπαρτσελόνα Χοάν Ολιβερ αποκάλυψε ότι έστειλε στην Αρσεναλ την Τρίτη την πρόταση της ομάδας, ωστόσο δεν έκανε γνωστό το περιεχόμενο της πρότασης αυτής.

"Ολοι γνωρίζουν ότι ο Φάμπρεγας έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, ενώ και η ομάδα τον θέλει πίσω. Ωστόσο υπάρχει και η Αρσεναλ που θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεση της και η επίτευξη της μεταγραφής εξαρτάται αποκλειστικά από τους 'κανονιέρηδες'. Καταθέσαμε την πρόταση μας την Τρίτη και πλέον περιμένουμε την απάντηση".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αρσέν Βενγκέρ θα ζητήσει από την Μπαρτσελόνα να συμπεριελάβει στα ανταλλάγματα τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Αρχισε η δίκη για τα επεισόδια στη Λαμία


Εκτεταμένα επεισόδια στο Χαλικοπούλειο Ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας η δίκη των 7 κατηγορουμένων για τα επεισόδια που εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Γύρω από το δικαστήριο είχαν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ενδεχομένως να φτάσουν στη Λαμία οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους. Ουσιαστικά, το κέντρο της Λαμίας έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν μεταφερθεί από γειτονικούς νομούς, ενώ όλη τη νύχτα γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος στις εισόδους της πόλης. Μέχρι το μεσημέρι δεν παρουσιάστηκαν οπαδοί των δύο ομάδων, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της Λαμίας σε πλήρη ανάπτυξη.

Με την έναρξη της διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο οι συνήγοροι 3 εκ των 7 κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων και όπως τόνισαν στο δικαστήριο, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν. Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα και να προχωρήσει η δική κανονικά, διακόπτοντας τη διαδικασία για περίπου μία ώρα ώστε να ενημερωθούν οι συνήγοροι.

Από τους 41 που είχαν προσαχθεί, ασκήθηκαν διώξεις σε 9, από τους οποίους οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται από το Σάββατο στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 7 κατηγορούνται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πόλη της Λαμίας πολλές ώρες πριν την προγραμματιζόμενη έναρξη αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε. Μεταξύ των κατηγοριών είναι παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία για αντίσταση, βιαιοπραγίες και ρίψη αντικειμένων ο ένας τον άλλον. Κατηγορούνται ακόμη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Σαμαράς: "Δεν θέλω να επιστρέψω"



Σηφάκης, Κατσουράνης και Σαμαράς πανηγυρίζουν... Για τον κολλητό του, τον Μιχάλη Σηφάκη, την Εθνική εν όψει Μουντιάλ καθώς και για το μέλλον του, μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς, που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη στον Αρης FM. Ο άσος της Σέλτικ για ακόμα μία φορά τόνισε πως δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά αναφέρθηκε στην φιλία που τον συνδέει με τον τερματοφύλακα του Αρη, Μιχάλη Σηφάκη, τονίζοντας: "Πρώτα από όλα τον Μιχάλη τον αισθάνομαι σαν αδερφό μου. Ούτε φίλος μου ούτε κολλητός μου. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Από τότε που αισθάνομαι τον εαυτό μου, θυμάμαι αυτήν την αγάπη που τρέφω για τον Μιχάλη. Τις διακοπές μας τις περνάμε πάντα μαζί και είναι μια σχέση πολύ δεμένη αυτή που έχουμε αναπτύξει. Είμαστε κάτι παραπάνω από συμπαίκτες και φίλοι. Πάντα μέσα στη χρονιά αν έχω κάποιο τριήμερο ρεπό προσπαθώ να κατεβαίνω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα ώστε να βλέπω αγώνες του και να βρισκόμαστε", για να συνεχίσει: "Μας κοροϊδεύουνε λίγο εδώ στην εθνική ομάδα, γιατί ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο αλλά εμείς το μοιραζόμαστε με τον Μιχάλη. Υπάρχουν εδώ πολλές υποχρεώσεις αλλά τουλάχιστον έχοντας ο ένας τον άλλον περνάνε πιο ευχάριστα οι ημέρες".

Για την παιδική τους ηλικία ο Γιώργος Σαμαράς είχε να δηλώσει: "Ο Μιχάλης μέχρι τα δεκαπέντε του χρόνια έπαιζε στον Ατσαλένιο. Είχαμε μια κοινή πορεία θα έλεγα. Πηγαίναμε μαζί μάλιστα στο αθλητικό σχολείο. Όταν είσαι πιο μικρός κάνεις όνειρα αλλά ποτέ δεν φαντάζεσαι ότι θα βρεθείς σε ένα Μουντιάλ.
Ήταν πιο παιδικά τα όνειρα μας τότε. Ο πατέρας μου και ο πατέρας του Μιχάλη έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τον ΟΦΗ και την κατάκτηση του κυπέλλου. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το πήραμε από αυτούς αλλά θέλει πολλές θυσίες και πολύ δουλειά".

Ερωτηθείς για τον ρόλο που έπαιξε ο Αρης στην καριέρα του Μιχάλη Σηφάκη υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι η βελτίωση του Μιχάλη στον ΑΡΗ μπορεί να είναι στο 100%. Παρακολουθώ την ομάδα του ΑΡΗ και νομίζω ότι έκανε τη σωστή επιλογή να φύγει από τον Ολυμπιακό τότε. Θεωρώ ότι τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ σταθερός και επάξια βρίσκεται στην Εθνική ομάδα".

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο ίδιος σε κάποια ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος ανέφερε: "Έχω μεγαλώσει διαφορετικά κι έχω μια ξεχωριστή νοοτροπία. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Είμαι ξεκάθαρος και το τονίζω ότι δεν θέλω να επιστρέψω. Νομίζω ότι είναι καλό Πρωτάθλημα για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε την καριέρα τους".

Τέλος αναφορικά με το Μουντιάλ και τις προσδοκίες της Εθνικής σημείωσε: "Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα έχουμε ρεαλιστικούς στόχους. Είμαστε προσγειωμένοι. Κυνηγάμε την δεύτερη θέση. Έχουμε ευνοϊκό πρόγραμμα στα δυο πρώτα ματς και πρέπει να δώσουμε ότι ενέργεια έχουμε για να προκριθούμε. Για αυτό προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά".

Προχωρούν για τα έργα στην Τούμπα


Αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τούμπας Παρά την άρνηση από τον ΟΠΑΠ, τα έργα στο γήπεδο της Τούμπας, θα ξεκινήσουν, μέσα στις επόμενες μέρες. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει εδώ και αρκετές μέρες τη μελέτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία και εγκρίθηκε, σχεδόν άμεσα και αναμένεται η άδεια της πολεοδομίας για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με σκοπό το γήπεδο να είναι έτοιμο πριν τις 15 Ιουλίου, η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης συμφωνούν ότι: "Υπάρχει βούληση από τον Α.Σ. να γίνει από μεριάς μας ό,τι είναι δυνατό για να είναι έτοιμη η Τούμπα όταν πρέπει. Θα ψάξουμε την καλύτερη δυνατή λύση για να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στην ώρα τους", όπως αναφέρει ο κ. Μπεκιάρης, μέλος της διοίκησης του ερασιτέχνη.

ΟΑΚΑ, ερχόμαστε

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε οριστικά ΟΑΚΑ και απέστειλε σχετικό έγγραφο στη διοίκηση του σταδίου. Ζητά την άδεια να δηλώσει το Ολυμπιακό Στάδιο ως δεύτερη έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για τη σεζόν 2010-2011.

Εφόσον η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου συναινέσει κι επίσημα στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στα τυπικά. Θα δηλώσουν το ΟΑΚΑ ως δεύτερη έδρα τους στην UEFA και με το σκεπτικό ότι η Τούμπα δεν πληροί της προϋποθέσεις, θα απορριφθεί κι ο ΠΑΟΚ θα. κατηφορίσει στο Μαρούσι.

"Τέλος" ο Πόζα από τον Εργοτέλη


Ο Ζολτ Πόζα Παρελθόν αποτελεί από τον Εργοτέλη ο Ζολτ Πόζα. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Νίκου Καραγεωργίου για την νέα περίοδο και η διοίκηση τον κάλεσε για να λύσει την συνεργασία τους. Ο παίκτης αποδέχτηκε την πρόταση και έτσι το "διαζύγιο" ήταν συναινετικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ζολτ Πόζα, στον οποίο εύχεται ότι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πόζα αγωνίζονταν στον Εργοτέλη από το 2005. Μάλιστα τις δύο πρώτες χρονιές ήταν ο βασικός τερματοφύλακας και είχε 29 (συνολικά συμμετοχές) την πρώτη χρονιά και 30 (συνολικά συμμετοχές) την δεύτερη χρονιά. Από κει και πέρα όμως και λόγω τραυματισμών, τα τρία τελευταία χρόνια έπαιξε σε συνολικά 25 μόλις παιχνίδια.

Οι "τέσσερις" κι ο Βάσκεθ


Ο τεχνικός του Αρη, Εκτορ Ραούλ Κούπερ Τέσσερις παίκτες μπορούν να θεωρηθούν "κλεισμένοι" ενόψει της νέας περιόδου. Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Νίκος Λαζαρίδης, Μάρκος Βελλίδης και Κώστας Μενδρινός έχουν δώσει τα χέρια με τους κίτρινους και αναμένεται να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει δώσει τη συγκατάθεση του για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, όπως και για τον Χεσούς Βάσκεθ.

Και σε αυτό αξίζει να προσθέσουμε:
Ο Ισπανός άνοιξε με χθεσινές δηλώσεις του την πόρτα της εξόδου από τη Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Ο Χεσούς Βάσκεθ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Onda Cero" και τόνισε ότι ίσως να έφτασε η στιγμή της αποχώρησης του από την ομάδα, στην οποία αγωνίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. "Έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα και πρέπει από τώρα να αποφασίσουμε για το τι θα γίνει με την περίπτωση μου, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλον. Ξέρω ότι θα γίνουν περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και ίσως να έφτασε η ώρα για εμένα να αποχωρήσω από την ομάδα. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει, αν δεν μου πει κάποιος από την ομάδα κάτι", επεσήμανε ο 30χρονος μέσος.

Ο Βάσκεθ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και παραδέχτηκε για ακόμη μια φορά ότι εξετάζει πολύ σοβαρά την πρόταση του ’ρη και περιμένει από τους ανθρώπους της Ουέλβα να πάρουν αποφάσεις. "Ο ’ρης με θέλει πολύ και μου το έχει δείξει. Τώρα πρέπει να μου πουν οι διοικούντες της Ουέλβα τι σκέφτονται για το μέλλον μου. Δεν ξέρω πόσο μπορώ να περιμένω", κατέληξε ο Βάσκεθ.

Σάββας: "Ο Ηρακλής έχει ελπίδες με την έφεση"


Ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Χρήστος Σάββας Ελπίδες στον Ηρακλή να κερδίσει την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ, μέσω της έφεσης που θα καταθέσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή, άφησε ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Χρήστος Σάββας. Οπως τόνισε και πέρσι υπήρξε πρόβλημα με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά λύθηκε.

"Πιστεύω πως στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων ο Ηρακλής έχει ελπίδες. Διαπιστώσαμε σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο. Υπάρχουν ελλείψεις αναφορικά με οικονομικά και διοικητικά κριτήρια. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε τον Ηρακλή, είπαμε στη διοίκηση της ομάδας ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ο νόμος και από τη στιγμή που υπήρχαν αυτές οι παραλείψεις δεν μπορούσαμε να δώσουμε άδεια", είπε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis".

Οσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, είπε: "Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν καταθέσει όλες πλήρη φάκελο. Οποιες είχαν ορισμένες ελλείψεις θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο. Δεν πήρε άδεια ο Πιερικός επειδή ο προπονητής του δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα, όπως και ο ΟΦΗ. Σήμερα θα στείλουμε το σκεπτικό της απόφασης στον Ηρακλή. Και πέρσι δεν είχαμε δώσει άδεια στο Λεβαδειακό και στα Γιάννινα όμως κατόπιν οι ομάδες έκαναν έφεση και δικαιώθηκαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή. Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω με λεπτομέρειες τα στοιχεία που λείπουν από το φάκελο του Ηρακλή όμως υπάρχουν εκπρόθεσμες πληρωμές και μέχρι πρότινος ξέραμε για ν έναν ξένο παίκτη που δεν πληρώθηκε του οποίου το όνομα τώρα μου διαφεύγει. Ελπίζω και εύχομαι να πάρει την άδεια γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο".

Παράλληλα τόνισε: "Δεν δεχτήκαμε καμία πίεση από κανένα αλλά δεν μπορούσαμε να παραβούμε και τους κανονισμούς της Σούπερ Λίγκα και της ΟΥΕΦΑ. Με βάση αυτούς κρίνουμε τους φακέλους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ μας κατέθεσε τον πληρέστερο φάκελο από όλη τη Σούπερ Λίγκα".

Made in Italy o προπονητής


Ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι Το θέμα προπονητή θα χρειαστεί 48 περίπου ώρες για να ολοκληρωθεί. Θα το... προλάβει ο Σαλπιγγίδης που ίσως ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο που έχει ήδη προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ΠΑΟΚτσήδες. Για τον προπονητή, η διοίκηση του "Δικεφάλου" φαίνεται ότι έχει στραφεί οριστικά στην Ιταλία κι όπως αναφέραμε, ένα από τα ονόματα, με τα οποία ασχολείται ο Βρύζας είναι αυτό του Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής σε δηλώσεις του στο Goal, τόνισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έκρυψε πως τον τιμάει το γεγονός πως μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ ασχολείται μαζί του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι: "Έχω μιλήσει, αλλά δεν θα σας πω με ποιον. Με γεμίζει πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι συζητιέται το όνομά μου στον ΠΑΟΚ. Περιμένω πολλά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ποιος θα είναι. Πιθανόν και μακάρι να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ και η Ελλάδα είναι μία πρόκληση, αλλά αυτή την ώρα δεν μπορώ να σας πω περισσότερα".

Αναφερόμενος στο θέμα των χρημάτων και στον Ζήση Βρύζα ο Ιταλός τεχνικός τόνισε:"Για μένα δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα. Γνωρίζω πάρα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ζήσης ήταν, είναι και θα είναι καλό παιδί, ενώ έγινε κι ένας καλός φίλος, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο".

Ετοιμάζει πρόταση για Ρόμπεν

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/robben_2009_10_15_18_57_18_b.jpgΠρόταση στην Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Άριεν Ρόμπεν, ετοιμάζει η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.Οι πρωταθλητές Ισπανίας στοχεύουν στην ενίσχυση τους στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής καθώς ο Τιερί Ανρί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποχωρήσει συνεχίζοντας την καριέρα του στις ΗΠΑ.

Ο Χουάν Μάτα της Βαλένθια είναι ένα ακόμη όνομα που βρίσκεται στην λίστα, ωστόσο οι "νυχτερίδες" μετά την παραχώρηση του Νταβίντ Βίγια δεν επιθυμούν να χάσουν ένα ακόμη βασικό τους στέλεχος.

Ο Άριεν Ρόμπεν είχε μετακομίσει πέρυσι από την Ρεάλ στην Μπάγερν έναντι 25εκατ. ευρώ και είχε σημαντική συνεισφορά στην πορεία των "Βαυαρών" μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι εμφανίσεις του ανέβασαν ακόμη περισσότερο τις μετοχές του και πλέον οι απαιτήσεις της γερμανικής ομάδας για την παραχώρηση του φτάνουν τα 40εκατ. ευρώ.

Στην Αλ Αχλί για 2 χρόνια ο Καναβάρο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/cannavaro_2010_6_2_13_20_38_b.jpgΟ Φάμπιο Καναβάρο αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ντουμπάι! Ο 36άχρονος σέντερ μπακ και αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2006 Ιταλίας αποδέχτηκε την πρόταση της Αλ Αχλί για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή του μέσω της ιστοσελίδας της "Τόσο ο Καναβάρο όσο και οι άνθρωποι του συλλόγου είναι πολύ επαγγελματίες", δήλωσε στον ιταλικό σταθμό "Sky Sport 24" ο μάνατζέρ του Ιλάριο Ντ'Αμίκο, και πρόσθεσε: "Θα είναι για αυτόν μία εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, πήρε μία απόφαση ζωής.

Η Αλ Αχλί θέλει να δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα, θέλουν επίσης έναν σημαντικό προπονητή και γίνεται λόγος και για τον Χάρι Ρέντναπ.

Ο Καναβάρο δεν θα είναι μόνο ένας παίκτης αλλά και ένας αθλητικός πρεσβευτής στο Ντουμπάι και θα μπορέσει να ολοκληρώσει την καριέρα του με μία εμπειρία ζωής σε υψηλό επίπεδο.

Ο Φάμπιο κοιτάζει το παρόν και το μέλλον, είχε άλλες προτάσεις από την Αμερική και την Ιταλία αλλά κατάλαβε το σχέδιο της ομάδας και θέλει να βιώσει αυτή την εμπειρία ζωής".

Από την πλευρά του ο έμπειρος άσος μίλησε για όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, με δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αλ Αχλί:

"Είμαι ευτυχισμένος που υπέγραψα στην Αλ Αχλί για τις ερχόμενες σεζόν, σκεφτόμουν ήδη να πάω να ζήσω στο Ντουμπάι που λατρεύω, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πως "αντιμετώπισαν" στην Αλ Αχλί αυτή την τεράστια μεταγραφική επιτυχία, τοποθετήθηκε επίσημα ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Αλ Ναμπουντάχ, λέγοντας:

"Αυτή η συμφωνία είναι μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών για εμάς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία, ταλέντο και χάρισμα, που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 και της οποίας θα ηγηθεί επίσης και στη Νότια Αφρική".

Ζήτησε ΟΑΚΑ και επίσημα ο ΠΑΟΚ

Ζήτησε ΟΑΚΑ και επίσημα ο ΠΑΟΚ

Με έγγραφο που απέστειλε στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά την άδειά της για να δηλώσει το μεγαλύτερο ελληνικό στάδιο ως δεύτερη έδρα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, εάν η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου αποδεχτεί το αίτημα του Δικεφάλου, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα το δηλώσει ως εναλλακτική έδρα στην ΟΥΕΦΑ, ούτως ώστε να παίξει εκεί, εάν δεν προλάβει να ολοκληρώσει τα βελτιωτικά έργα στην Τούμπα.

"Κρέμασε τα παπούτσια" του ο Κόβατς


Φαν Νίστελροϊ και Κόβατς Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Κόβατς. Ο Κροάτης άσος που έκανε σπουδαία καριέρα στην μπουντεσλίγκα "κρέμασε τα παπούτσια" του με την φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

"Τελείωσε, φτάνει. Λίγο η κούραση εξαιτίας της ηλικίας μου, λίγο η έλλειψη κινήτρων, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο την Ντιναμό", δήλωσε σχετικά ο 37χρονος άσος.

Στην πλούσια καριέρα του, ο Κόβατς έπαιξε 80 φορές με την εθνική Κροατίας, ενώ αγωνίσθηκε με τα "χρώματα" της Χέρτα Βερολίνου, της Νυρεμβέργης, της Λεβερκούζεν, της Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. πρωταθλητής 2003 και 2005), της Γιουβέντους και της Ντόρτμουντ.

Τάκης: "Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα"


Από την πορεία του Ηρακλή Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής στην ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6, για την άρνηση της επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα:
"Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των φιλάθλων του Ηρακλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη και να είναι σίγουροι όλοι ότι ήταν η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν. Ξέρουμε ότι δεν παίρνουμε την άδεια, αλλά δεν γνωρίζουμε το γιατί. Θεωρώ ότι μερικά πράγματα είναι περίεργα για το δικό μας μυαλό. Θα το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που θεωρούμε ότι θα προστατεύσουμε το όνομα του Ηρακλή, την ιστορία της ομάδας και της πόλης μας. Δεν μπορεί κάποιος κύριος Σάββας και δεν ξέρω ποιοι άλλοι να καταδικάζουν τον Ηρακλή με μια υπογραφή. Ο Ηρακλής κατέθεσε έναν τέλειο φάκελο, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι ομάδες. Μακάρι να ήξερα ποιες είναι οι ελλείψεις μας και για ποιον λόγο μας αποβάλουν από το πρωτάθλημα. Αφού εμείς δεν κάναμε τον τέλειο φάκελο, τότε ας ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, αφού όλοι ευαγγελιζόμαστε για τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και την τιμιότητα. Αν δεν είναι ο Ηρακλής εντάξει, τότε ας υποστεί τις συνέπειες. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι, αφού πιστεύουμε ότι ο φάκελος μας είναι πλήρης. Ίσως να μην βολεύει κάποιους να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Ηρακλή είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου πρέπει να αποβληθεί.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθούμε. Έχουμε κάνει πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια. Δεν λέω ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών και ότι δεν δώσαμε την ευκαιρία σε κάποιους να πιστεύουν ότι ο Ηρακλής είναι ένα αδύναμο σωματείο, αλλά θα προσπαθήσουμε με πείσμα και επιμονή να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα. Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν η δύναμη του κόσμου. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα κακό όνειρο. Ο Ηρακλής 102 χρόνια έχει μάθει να κερδίζει στα γήπεδα, όχι στους διαδρόμους. Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση θα συσπειρώσει την οικογένεια του Ηρακλή και θα την βάλει πιο ώριμη και ικανή να αντιμετωπίζει τις κρίσεις. Τα παθήματα οφείλουμε να τα κάνουμε μαθήματα. Έχουμε αντιληφθεί ότι αυτή η κρίση θα μας δυναμώσει. Η Επιτροπή Αδειοδότησης είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης. Ζητήσαμε μέσω εξώδικου να το κάνει εντός της ημέρας".

Επίσης αναφέρθηκε όσα είχαν γραφτεί ότι πέρυσι η ΠΑΕ Ηρακλής είχε δώσει 100.000 ευρώ για να πάρει την άδεια από την ΕΠΟ:
"Είχα πει ότι η ΠΑΕ είχε προσλάβει έναν άνθρωπο για να τρέξει τη διαδικασία".

Τέλος, ο Τάκης μίλησε αν επίκειται συνάντηση της διοικούσας επιτροπής με τον Αντώνη Ρέμο:
"Θα γίνει κάποια συνάντηση τις επόμενες μέρες, ώστε να συντονιστούμε καλύτερα και να κάνει και εκείνος όσα πρέπει, αφού αγαπάει την ομάδα".

Με αιχμηρή ανακοίνωση αποχωρεί ο Βγενόπουλος


Αναψε φωτιές ο Βγενόπουλος Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα τεκταινόμενα στα διοικητικά της ομάδας, εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, λίγες ώρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι (16:00).

Μεταξύ άλλων, ο κ Βγενόπουλος αναφέρει πως αυτός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πολυμετοχικότητα και πως έβαλε 20 εκ ευρώ (σ.σ. από τα 67) που προσφέρθηκαν από νέους μετόχους. Ακόμη, ο κ Βγενόπουλος τονίζει ότι για δύο χρόνια στήριξε απόλυτα τα όργανα της διοίκησης, ενώ επισημαίνει ότι δεν έχει θέση στην "λυπηρή πραγματικότητα" που διαμορφώνεται σήμερα στον Παναθηναϊκό και προσθέτει ότι θα διαπραγματευθεί να πουλήσει τις μετοχές που αγόρασε (σ.σ. έναντι 20 εκ. ευρώ) έναντι ενός ευρώ, είτε στον Ερασιτέχνη (ανάλογα με τις εξελίξεις στην εγγραφή νέων μελών) είτε στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση του κ Βγενόπουλου, έχει ως εξής:

«Ως γνωστόν εγώ οδήγησα πριν δύο χρόνια τον Παναθηναϊκό στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Στην ομάδα προσφέρθηκαν 67 εκατομμύρια Ευρώ από νέους μετόχους, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ήταν δικά μου, που έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουμε παίκτες μεγάλης αξίας και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Επί δύο χρόνια στήριξα απόλυτα τα όργανα της Διοίκησης που όλοι οι μέτοχοι είχαμε ομόφωνα επιλέξει, Πρόεδρο, Τεχνικό Διευθυντή, Προπονητή και όταν ο Πρόεδρος άλλαξε Προπονητή στήριξα και τον νέο Προπονητή. Έκανα δηλώσεις και παρεμβάσεις μόνο μετά από "κρίσεις" και προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα που θα μας έβγαζαν από τους στόχους μας. Δεν ζήτησα καμία "καρέκλα" ή προνόμιο, στους πανηγυρισμούς (κύπελλο, φιέστα) ήμουν απών, αλλά στις μάχες και τα προβλήματα ήμουν πάντα παρών.

Την ίδια περίοδο άλλοι μέτοχοι είτε απευθείας, είτε μέσω εφημερίδων, ιδιοκτησίας ή ελέγχου τους, είτε μέσω των κύκλων τους έκαναν αντιπολίτευση και υπονόμευαν τις προσπάθειες του Προέδρου για τους δικούς τους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό συμφέρον του Παναθηναϊκού, οι δε δηλητηριογράφοι τους είχαν το θράσος να κατηγορούν εμένα για προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες.

Η κατάληξη είναι γνωστή. Τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα επέτυχε απολύτως ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να θέσει το δίλημμα "ή μου δίνετε 60 εκατ. ευρώ και φεύγω ή μένω και θα διοικήσω τον Παναθηναϊκό με τους δικούς μου όρους", δηλ. γυρίζουμε στην προ της πολυμετοχικότητας εποχή.

Παράλληλα, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της λάσπης και της παραπληροφόρησης πήραν φωτιά, δήθεν "αναγνώστες" οπαδικών εφημερίδων και συνεργεία που εμφάνιζαν δήθεν "φιλάθλους" στα blogs έκριναν ως απαράδεκτη τη θέση μου να μην θέλω να δώσω 60 εκατ. ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη, επαναφέροντας όλες μαζί τις βρωμιές και τις αμφισβητήσεις για τα κίνητρά μου και τις προθέσεις μου που διάβαζα επί δύο χρόνια. Η θέση μου ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω χρήματα για την ομάδα και όχι στον κ. Βαρδινογιάννη και ότι ποτέ εγώ δεν είπα ότι θέλω να γίνω Βαρδινογιάννης στην θέση του Βαρδινογιάννη λασπολογήθηκε σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε σύγχυση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Το χειρότερο απ΄όλα όμως είναι το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού την στιγμή που φτάσαμε στην κορυφή και πετύχαμε όλους μας τους στόχους και το ότι η ομάδα είναι χωρίς διοικητική και τεχνική ηγεσία και χωρίς προγραμματισμό στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου, ενώ η προπαγάνδα τύπου Deloitte μας προετοιμάζει και για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.

Ο κ. Πατέρας πέτυχε με τον κ. Αντωνιάδη, τον κ. Αντωνίου, τον κ. Νιόπλια, το υπόλοιπο επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να γίνουν μια οικογένεια χωρίς γκρίνιες και ρουφιάνους, να ξορκίσουν την κατάρα της Παιανίας και να αποκτήσουν την νοοτροπία του Πρωταθλητή. Όλα αυτά καταστράφηκαν και ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται πεδίο πειραματισμών και εφαρμογής των θεωριών και των ικανοτήτων του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει πάρει ξανά τον πλήρη έλεγχο του Παναθηναϊκού, αλλά με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις "ενότητα" και "συναίνεση". Χθες απευθυνόμενος στους οργανωμένους φιλάθλους είπε ότι αν θα παραμείνει ο Νιόπλιας είναι θέμα του νέου Προέδρου που δεν θα είναι γλάστρα, θα είναι κοινής αποδοχής κ.λ.π. Παράλληλα όμως είπε ότι ο Τεχνικός Διευθυντής θα είναι ξένος και προσέλαβε Α΄Αντιπρόεδρο με αυξημένες αρμοδιότητες. Αυτές τις αποφάσεις τις πήρε με την υπόδειξη ή συναίνεση του νέου μη γλάστρα Προέδρου; Και είναι σοβαρά πράγματα να ισχυρίζεται ότι ο κ. Ν. Πατέρας έφυγε "για δικούς του λόγους"; Δεν διάβασε την ξεκάθαρη επιστολή του κ. Ν. Πατέρα που αναφέρει τους λόγους παραίτησής του; Δεν αναγνωρίζει εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης και τις δικές του ευθύνες ή πίστεψε ποτέ ότι ο κ. Ν. Πατέρας θα δεχόταν να μείνει ως Πρόεδρος υπό όρους και κηδεμονία;

Σ'αυτήν την νέα λυπηρή πραγματικότητα λοιπόν εγώ δεν έχω καμία θέση. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό με έκανε να αγνοήσω την λογική που έλεγε να μην ανακατευτώ με τα πίτουρα, αλλά μέχρις εδώ.

Εάν συνέχιζα να ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να είχα κάποιο από τα περίεργα κίνητρα που μου καταλογίζουν οι λασπολόγοι, αλλά δεν έχω, ή θα έπρεπε να είμαι μαζοχιστής, που δεν είμαι, ή θα έπρεπε η αγάπη μου για την ομάδα να μην υπόκειται στα όρια της προσωπικής μου αξιοπρέπειας, που δεν συμβαίνει.

Δεν με ενδιαφέρει πλέον τι λέει ή τι θα πει ο οποιοσδήποτε, για μένα το κεφάλαιο Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά, απλώς στο γήπεδο θα έρχομαι όποτε μπορώ (εάν θα μου επιτρέψουν να αγοράσω και του χρόνου τα διαρκείας μου) για να χαίρομαι ή να λυπάμαι χωρίς να με ενδιαφέρει ποια θα είναι η Διοίκηση ή οι μέτοχοι.

Ευχαριστώ τον κ. Ν. Πατέρα για την ανεκτίμητη προσφορά του και την χαρά που έδωσε σε όλους μας (θυμάμαι ακόμη τον κ. Ζαχαρία Πιτυχούτη πριν δυο χρόνια στο Πεντελικό που έλεγε "θέλω να πανηγυρίσω ακόμη ένα νταμπλ πριν πεθάνω").

Ευχαριστώ την σύζυγό μου που με στήριξε και σ΄αυτήν μου την περιπέτεια.

Αποχωρώ υπερήφανος για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό και τη συνεισφορά μου σ΄αυτό το νταμπλ την αφιερώνω στην μνήμη του παππού μου.

Υ.Γ. 1 Τις μετοχές που αγόρασα έναντι 20 εκατ. Ευρώ θα διαπραγματευτώ για να τις πουλήσω έναντι ενός Ευρώ είτε στον Ερασιτέχνη (ανάλογα με τις εξελίξεις στην εγγραφή νέων μελών) είτε στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ.2 Για όποιον ενδιαφέρεται για την αλήθεια και είναι επιφυλακτικός στη λάσπη:

α. Ποτέ δεν είπα ότι έχω τη δύναμη του Αμπράμοβιτς. Είχα πει για την ΠΕΚ ότι "όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς". Από αυτή την ομάδα οι περισσότεροι δεν πίστεψαν στις προθέσεις του κ. Βαρδινογιάννη περί ειλικρινούς πολυμετοχικότητας και δεν συμμετείχαν καν στην προ διετίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αποδείχθηκε ότι αυτοί είχαν δίκιο και εμείς που συμμετείχαμε είχαμε άδικο.

β. Όταν σαν ΠΕΚ υποσχεθήκαμε χρήματα για ενίσχυση του Ερασιτέχνη είχαμε θέσει όρους και προϋποθέσεις που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.

Υ.Γ. 3 Όσο λάσπη και να μου ρίξουν από δω και πέρα οι στημένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί, το χρυσό τριφύλλι με το οποίο είχα τιμηθεί για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό σαν αθλητής δεν μπορούν να μου το πάρουν πίσω».

Εφυγε πριν ακόμα έρθει ο Βαλβέρδε


Ερνέστο Βαλβέρδε Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τελικά δεν θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, καθώς ο Βάσκος δεν αποδέχτηκε την πρόταση των "ερυθρόλευκων" επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ωστόσο αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας, είναι πως το "μυρμήγκι" δεν ικανοποιήθηκε από την πρόταση, όχι προς το οικονομικό θέμα.

Η ανακοίνωση του Βαλβέρδε:

"Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης, έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία. Η απόφασή μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με τον σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω και εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό".

Χατζηαποστόλου: «Παρανόμησε η Λίγκα»

Χατζηαποστόλου: «Παρανόμησε η Λίγκα»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για το θέμα με την επικύρωση της βαθμολογίας και το ποιος κερδίζει μια θέση στη Σούπερ Λίγκα εάν προκύψει. «Να ξέρετε ότι δε νομοθετεί η Λίγκα. Πρέπει να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Πήρε μια απόφαση και παρανόμησε η Λίγκα. Μίλησα με τον κ. Κομνηνό και του είπα… θα εφαρμόσετε τον ΚΑΠ, αφού τελείωσαν και τα πλέι οφ. Ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά ότι αν αποβληθεί ο Ηρακλής ανεβαίνει ο δεύτερος από τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής». Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηαποστόλου τόνισε: «Πέρσι δεν ήταν κριτήριο το οικονομικό για την αδειοδότηση. Φέτος όμως είναι. Για τα μέλη της επιτροπής υπάχουν κάποια κριτήρια, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μας τους φέρνουν για να τα εξετάσουμε. Και αυτό είναι ντροπή μας. Βεβαίως, πρέπει να είναι και είναι έγκριτοι. Ο δικηγόρος, ο λογιστής κι ένα μέλος της ΕΠΟ».

Ο Λυμπερόπουλος στην ΑΕΚ

http://www.contra.gr/images/m/liberopoulos_0206_m.jpgΟ Νίκος Λυμπερόπουλος υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης μονοετές συμβόλαιο και θα ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του. "Δεν πιστεύω σε ηγέτες" δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός Η μεγάλη επιστροφή που άπαντες ανέμεναν με μεγάλη προσμονή στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, είναι πλέον γεγονός. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Γράμμου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Αδαμίδη προκειμένου να οριστικοποιήσουν την επιστροφή του στην ομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο Λυμπερόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε: "Είναι μια νέα αρχή για εμένα. Έλειπα δύο χρόνια από την ομάδα και δεν το περίμενα να γυρίσω. Είναι όμως μια μεγάλη χαρά και είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην ΑΕΚ. Έχουμε μια νέα σεζόν μπροστά μας και πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλές κινήσεις. Ενωμένοι θα είμαστε ανταγωνιστικοί για τη νέα σεζόν. Παρακολουθούσα την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα αυτά τα δύο χρόνια που έλειπα και ξέρω τι γινόταν στην ομάδα. Άλλωστε ήμουν πέντε χρόνια εδώ και η σκέψη μου ήταν εδώ πάντα. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία για να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες μας".

Κληθείς να απαντήσει για το αν ήρθε προκειμένου να γίνει ο ηγέτης των αποδυτηρίων τόνισε: "Δεν πιστεύω σε ηγέτες. Δεν είχα αυτή τη σκέψη στον μυαλό μου, ήρθα για να βοηθήσω αγωνιστικά την ομάδα. Στα αποδυτήρια υπάρχει ένα σύνολο παικτών, δεν αποτελούνται από ένα άτομο. Ήρθα να βοηθήσω και με καλή συνεργασία από όλους θα το κάνω. Ξέρω πέρσι δεν υπήρχε συνεργασία σε αυτό το θέμα και για αυτό ήμουν διστακτικός και άργησε να τελειώσει η μεταγραφή μου. Πιστεύω όμως ότι θα γίνουν καλές κινήσεις και όλα θα πάμε καλά".

Στο Πεκίνο και φέτος το Ιταλικό Σούπερ Καπ


Η φωλιά του πουλιού στο Πεκίνο Το Σούπερ Καπ Ιταλίας, το οποίο θα διεκδικήσουν φέτος η Ίντερ και η Ρόμα, θα διεξαχθεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Πεκίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρέσβης της χώρας στην Κίνα, Ρικάρντο Σέσα. Το Ολυμπιακό στάδιο της κινεζικής πρωτεύουσας, γνωστό και ως η "Φωλιά του Πουλιού", φιλοξένησε τον περασμένο Αύγουστο την αναμέτρηση της Λάτσιο με την Ίντερ (2-1), δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του καμπιονάτο.

Το ιταλικό Σούπερ Καπ διεξάγεται από το 1988 με αντιπάλους τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο. Τη σεζόν που τελείωσε, η Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο έκανε το νταμπλ στη χώρα και θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ ηττήθηκε 1-0 από τους "νερατζούρι" στον τελικό του Κυπέλλου.

Ενωτικός ο Τζίγγερ που φέρνει Γόντικα


Δημήτρης Γόντικας και Αντώνης Αντωνιάδης Μία μέρα πριν το κρίσιμο ΔΣ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε με εκπροσώπους των οργανωμένων, από τους οποίους ζήτησε να θωρακίσουν την ομάδα και να στηρίξουν το νέο πρόεδρο. Επίσης τους άφησε ανοικτή την πόρτα, έτσι ώστε να συζητήσουν στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Με την κίνηση αυτή ο μεγαλομέτοχος ων "πρασίνων" θέλησε να θωρακίσει την ενότητα και να πάει σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς εντάσεις. Την αρχή την έκανε ο Νικόλας Πατέρας που ζήτησε με ανακοίνωση του να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ σε αυτό το δρόμο βάδισε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα έχει πολλά μέτωπα να κλείσει και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση και αποδοχή από όλους τους μετόχους. Πατέρας και Βαρδινογιάννης το έδειξαν με τις κινήσεις τους ότι θα στηρίξουν το νέο αφεντικό της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα χρόνου που είχε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον από την Πέμπτη η νέα διοίκηση θα πρέπει να τρέξει για να μπορέσει να έχει συμπληρωμένο το ρόστερ με την έναρξη της προετοιμασίας.

Τη θέση του Αντωνιάδη παίρνει ο Γόντικας

Ο Δημήτρης Γόντικας θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο παλιός βολεϊμπολίστας των "πράσινων" θα καλύψει το κενό που άφησε ο Αντώνης Αντωνιάδης, ενώ θα πάρει και τη θέση του παραιτηθέντα Κώστα Χατζή στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Γιάννης Γαρδινογιάννης γνωρίζει πολύ καλά τον Δημήτρη Γόντικα, καθώς οι δυο τους υπήρξαν συμμαθητές. Μάλιστα ο νέος αντιπρόεδρος θα έχει ρόλο προεδρεύοντος αντιπροέδρου και δικαίωμα υπογραφείς. Ετσι, όλα δείχνουν πως ο Γόντικας θα είναι ο άνθρωπος που θα συναντηθεί με τον Νίκο Νιόπλια για να "κλείσει" το θέμα του προπονητή.

Τον τιμώρησε ο Καπέλο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e45b4521ac32348b8360a6a0e032a110_L.jpg?1275454099?1275454099?1275454099Την ξεροκεφαλιά του φαίνεται ότι πλήρωσε ο Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος αποκλείστηκε από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή δεν υπάκουγε στις εντολές του Φάμπιο Καπέλο.Ο επιθετικός της Άρσεναλ έμεινε εκτός αποστολής της εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ αφού στα δύο τελευταία φιλικά ματς των «λιονταριών» δεν πραγματοποίησε τις οδηγίες του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο Καπέλο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την προσπάθεια του Γουόλκοτ στις προπονήσεις. «Ο προπονητής τράβηξε το αυτί του Θίο μπροστά σε όλους, αλλά το μήνυμα αυτό δεν είναι αρκετό», τόνισε άνθρωπος της εθνικής ομάδας.

Σενάρια κ ΕΠΟ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_R9s476wTN.jpgΗ απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει την αίτηση του Ηρακλή για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, έδωσε νέες ελπίδες στον Λεβαδειακό για παραμονή και στις ομάδες της Β Εθνικής για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.Τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς μπορεί ο ΚΑΠ να αναφέρει ρητώς, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα που θα πάρει την θέση του συλλόγου που υποβιβάζεται, είναι κάποια από την Β Εθνική, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε, πως αν πέσει ο «Γηραιός», θα μείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, που είχε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν φέτος.

Από την στιγμή όμως που ο κανονισμός αναφέρει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, ανεβαίνει ομάδα από την Β Εθνική, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να περάσει η θέση της Σούπερ Λιγκ. Για αυτό τον λόγο, το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής έχει αποφασίσει να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να τροποποιηθεί ο αυτός κανονισμός το συντομότερο δυνατόν.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠ:



Λεβαδειακός, ΟΦΗ και Εθνικός…

Αν η Σούπερ Λιγκ καταφέρει και περάσει την τροποποίηση του καταστατικού, τότε ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο Λεβαδειακός. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, στην Σούπερ Λιγκ εκτός από τον πρώτο των πλέι οφ της Β κατηγορίας, θα ανέβει και ο δεύτερος. Με βάσει λοιπόν την σημερινή βαθμολογία των πλέι οφ, η απευθείας άνοδο θα πάει στον Πανσερραϊκό, ενώ την θέση του Ηρακλή, θα καλύψουν ένας εκ των ΟΦΗ ή Εθνικού, αφού ο Πιερικός βρίσκεται τελευταίος.

Η υπόθεση του CAS

Στο «παιχνίδι» της παραμονής παραμένει πάντα και η υπόθεση του CAS, με τον Λεβαδειακό να έχει καταγγείλει στο διεθνές δικαστήριο τον Ηρακλή για την υπόθεση Μπιλίσκοφ. Αν η ομάδας της Βοιωτίας κερδίσει την υπόθεση, τότε ο Ηρακλής μπορεί να τιμωρηθεί με την αφαίρεση δύο βαθμών, κάτι που σημαίνει πως θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία ο Λεβαδειακός.

«Άκυρο» για ΟΦΗ και Πιερικό!

Η υπόθεση λοιπόν του Ηρακλή και το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί στην Β Εθνική, έδωσε νέες ελπίδες στον Εθνικό, τον ΟΦΗ και τον Πιερικό, οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ τερματίζοντας ακόμα και δεύτεροι στα πλέι οφ. Άλλωστε, η πρώτη θέση φαίνεται πως είναι «πιασμένη» από τον Πανσερραϊκό. Τα νέα όμως σήμερα από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, ήταν δυσάρεστα και για δύο εξ αυτών, αφού τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Πιερικός έλαβαν αρνητική απάντηση για την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές για το σκεπτικό της απόφασης, ωστόσο ο φάκελος του ΟΦΗ φαίνεται να απορρίφθηκε, λόγω κάποιων παλαιότερων οφειλών στον Ταραλίδη.Πηγη sportdog