Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σενάρια κ ΕΠΟ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_R9s476wTN.jpgΗ απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει την αίτηση του Ηρακλή για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, έδωσε νέες ελπίδες στον Λεβαδειακό για παραμονή και στις ομάδες της Β Εθνικής για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.Τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς μπορεί ο ΚΑΠ να αναφέρει ρητώς, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα που θα πάρει την θέση του συλλόγου που υποβιβάζεται, είναι κάποια από την Β Εθνική, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε, πως αν πέσει ο «Γηραιός», θα μείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, που είχε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν φέτος.

Από την στιγμή όμως που ο κανονισμός αναφέρει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, ανεβαίνει ομάδα από την Β Εθνική, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να περάσει η θέση της Σούπερ Λιγκ. Για αυτό τον λόγο, το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής έχει αποφασίσει να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να τροποποιηθεί ο αυτός κανονισμός το συντομότερο δυνατόν.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠ:



Λεβαδειακός, ΟΦΗ και Εθνικός…

Αν η Σούπερ Λιγκ καταφέρει και περάσει την τροποποίηση του καταστατικού, τότε ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο Λεβαδειακός. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, στην Σούπερ Λιγκ εκτός από τον πρώτο των πλέι οφ της Β κατηγορίας, θα ανέβει και ο δεύτερος. Με βάσει λοιπόν την σημερινή βαθμολογία των πλέι οφ, η απευθείας άνοδο θα πάει στον Πανσερραϊκό, ενώ την θέση του Ηρακλή, θα καλύψουν ένας εκ των ΟΦΗ ή Εθνικού, αφού ο Πιερικός βρίσκεται τελευταίος.

Η υπόθεση του CAS

Στο «παιχνίδι» της παραμονής παραμένει πάντα και η υπόθεση του CAS, με τον Λεβαδειακό να έχει καταγγείλει στο διεθνές δικαστήριο τον Ηρακλή για την υπόθεση Μπιλίσκοφ. Αν η ομάδας της Βοιωτίας κερδίσει την υπόθεση, τότε ο Ηρακλής μπορεί να τιμωρηθεί με την αφαίρεση δύο βαθμών, κάτι που σημαίνει πως θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία ο Λεβαδειακός.

«Άκυρο» για ΟΦΗ και Πιερικό!

Η υπόθεση λοιπόν του Ηρακλή και το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί στην Β Εθνική, έδωσε νέες ελπίδες στον Εθνικό, τον ΟΦΗ και τον Πιερικό, οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ τερματίζοντας ακόμα και δεύτεροι στα πλέι οφ. Άλλωστε, η πρώτη θέση φαίνεται πως είναι «πιασμένη» από τον Πανσερραϊκό. Τα νέα όμως σήμερα από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, ήταν δυσάρεστα και για δύο εξ αυτών, αφού τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Πιερικός έλαβαν αρνητική απάντηση για την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές για το σκεπτικό της απόφασης, ωστόσο ο φάκελος του ΟΦΗ φαίνεται να απορρίφθηκε, λόγω κάποιων παλαιότερων οφειλών στον Ταραλίδη.Πηγη sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια: