Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εθνική χωρίς ΑΕΚ...

Η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και είναι η πρώτη φορά που πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς έστω έναν παίκτη της ΑΕΚ! Η Ένωση παραδοσιακά τροφοδοτεί με πολλούς παίκτες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Τώρα, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε χθες την αποστολή για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από τη στιγμή που έκοψε τον Γρηγόρη Μάκο, έκοψε και την ΑΕΚ...

Ο αμυντικός χαφ μπορεί να μην έκανε καθόλου καλή χρονιά αλλά ήταν ο μοναδικός παίκτης των κιτρινόμαυρων στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή και αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα για να έχει ο δικέφαλος αετός εκπροσώπηση στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Τελικά κάτι τέτοιο δε θα συμβεί και αυτό φυσικά αποτελεί... κατάντια για την ΑΕΚ. Οπως αποδεικνύεται και παρακάτω, άλλωστε, θα είναι η μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην οποία η Εθνική ομάδα δε θα έχει στην αποστολή της ούτε έναν παίκτη από τους κιτρινόμαυρους...

Κύπελλο Εθνών 1980
Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα ήταν το κύπελλο Εθνών του 1980, που έγινε στην Ιταλία. Στην αποστολή, τότε, η ΑΕΚ είχε τέσσερις εκπροσώπους και συγκεκριμένα τους Αρδίζογλου, Μαύρο, Ραβούση και Νικολάου.

Η αποστολή: Κωνσταντίνου, Κυράστας, Ιωσηφίδης, Καψής, Φοιρός, Λιβαθηνός, Τερζανίδης, Νικολούδης, Αρδίζογλου (ΑΕΚ), Γαλάκος, Δαμανάκης, Γούναρης, Ξανθόπουλος, Κούδας, Μαύρος (ΑΕΚ), Κούης, Ραβούσης (ΑΕΚ), Νικολάου (ΑΕΚ), Κωστίκος, Αναστόπουλος, Πουπάκης, Παπαφλωράτος

Μουντιάλ 1994
Το Μουντιάλ του 1994 ήταν το πρώτο στο οποίο η Εθνική ομάδα ήταν παρούσα και η ΑΕΚ είχε 6 παίκτες στην αποστολή! Ήταν, μάλιστα, μαζί με τον Παναθηναϊκό η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες σε εκείνη την ομάδα.

Η αποστολή: Μήνου, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Μανωλάς (ΑΕΚ), Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος, Νιόπλιας, Μαχλάς, Μητρόπουλος (ΑΕΚ), Τσιαντάκης, Μαραγκός, Καραγιάννης (ΑΕΚ), Δημητριάδης (ΑΕΚ), Καρκαμάνης, Αλεξούδης, Χατζίδης, Καραταΐδης, Κωφίδης, Aτματζίδης (ΑΕΚ), Αλεξανδρής (ΑΕΚ), Αλεξίου.

Euro 2004
Η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η κατάκτηση του Euro 2004, στην Πορτογαλία. Σε εκείνο τον θρίαμβο η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από πέντε ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Ζαγοράκη, Τσιάρτα, Καψή, Κατσουράνη και Λάκη.

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (ΑΕΚ), Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Τσιάρτας (ΑΕΚ), Νικολαΐδης, Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Φύσσας, Βρύζας, Καφές, Γεωργιάδης, Γκούμας, Καψής (ΑΕΚ), Καραγκούνης, Κατσουράνης (ΑΕΚ), Παπαδόπουλος, Λάκης (ΑΕΚ).

Euro 2008
Η... πτώση της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία προς την Εθνική ομάδα φάνηκε από το Euro 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία, καθώς μόνο δύο παίκτες της βρέθηκαν εκεί. Οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος. Καλύτερα δύο, όμως, παρά κανένας όπως τώρα...

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλος, Δέλλας (ΑΕΚ), Μπασινάς, Σαμαράς, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βύντρα, Χαλκιάς, Τζόρβας, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Γκέκας, Γκούμας, Άντζας, Αμανατίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: