Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πήρε Πέπε, "έκοψε" Ζε Κάστρο


Πέπε και Τόρες σε φάση από το παιχνίδι Ρεάλ-Λίβερπουλ Ο Κάρλος Κεϊρόζ ανακοίνωσε τις τελικές επιλογές του για την 23άδα της εθνικής Πορτογαλίας, η οποία θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Πέπε της Ρεάλ Μαδρίτης και να αφήσει εκτός τον Ζε Κάστρο, όπως ανακοίνωσε απόψε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Κεϊρόζ έκανε αναφορά στον "επαγγελματισμό, τη δέσμευση και την αίσθηση ευθύνης, την οποία έδειξε ο Ζε Κάστρο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας". Ο 27χρονος άσος, ο οποίος αγωνίζεται στη Λα Κορούνια, δεν είχε συμμετοχές στην εθνική, ενώ δεν αγωνίστηκε στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ.

Από την πλευρά του, ο Πέπε, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από τον Δεκέμβριο, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο, είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή του ιβηρικού συγκροτήματος (σ.σ. ήταν ένας από τους 24), ενώ την Κυριακή πήρε το «πράσινο φως» από το ιατρικό επιτελείο για να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Η Πορτογαλία μετέχει στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Βραζιλία και τη Βόρεια Κορέα.

Οι 23 "εκλεκτοί" του Κάρλος Κεϊρόζ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Εντουάρντο (Μπράγκα), Ντάνιελ Φερνάντες (Ηρακλής), Μπέτο (Πόρτο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μιγκέλ (Βαλένθια), Πάουλο Φερέιρα (Τσέλσι), Ρικάρντο Καρβάλιο (Τσέλσι), Μπρούνο ’λβες (Πόρτο), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρολάντο (Πόρτο), Ρικάρντο Κόστα (Λιλ), Φάμπιο Κοεντράο (Μπενφίκα)

ΜΕΣΟΙ: Πέδρο Μέντες (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ντούντα (Μάλαγα), Τιάγκο Μέντες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντέκο (Τσέλσι), Ραούλ Μεϊρέλες (Πόρτο), Μιγκέλ Βελόσο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σιμάο Σαμπρόσα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντάνι Μιγκέλ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λίεντσον (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ούγκο Αλμέιδα (Βέρντερ Βρέμης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: