Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: "Δεν θέλω να επιστρέψω"



Σηφάκης, Κατσουράνης και Σαμαράς πανηγυρίζουν... Για τον κολλητό του, τον Μιχάλη Σηφάκη, την Εθνική εν όψει Μουντιάλ καθώς και για το μέλλον του, μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς, που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη στον Αρης FM. Ο άσος της Σέλτικ για ακόμα μία φορά τόνισε πως δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά αναφέρθηκε στην φιλία που τον συνδέει με τον τερματοφύλακα του Αρη, Μιχάλη Σηφάκη, τονίζοντας: "Πρώτα από όλα τον Μιχάλη τον αισθάνομαι σαν αδερφό μου. Ούτε φίλος μου ούτε κολλητός μου. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Από τότε που αισθάνομαι τον εαυτό μου, θυμάμαι αυτήν την αγάπη που τρέφω για τον Μιχάλη. Τις διακοπές μας τις περνάμε πάντα μαζί και είναι μια σχέση πολύ δεμένη αυτή που έχουμε αναπτύξει. Είμαστε κάτι παραπάνω από συμπαίκτες και φίλοι. Πάντα μέσα στη χρονιά αν έχω κάποιο τριήμερο ρεπό προσπαθώ να κατεβαίνω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα ώστε να βλέπω αγώνες του και να βρισκόμαστε", για να συνεχίσει: "Μας κοροϊδεύουνε λίγο εδώ στην εθνική ομάδα, γιατί ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο αλλά εμείς το μοιραζόμαστε με τον Μιχάλη. Υπάρχουν εδώ πολλές υποχρεώσεις αλλά τουλάχιστον έχοντας ο ένας τον άλλον περνάνε πιο ευχάριστα οι ημέρες".

Για την παιδική τους ηλικία ο Γιώργος Σαμαράς είχε να δηλώσει: "Ο Μιχάλης μέχρι τα δεκαπέντε του χρόνια έπαιζε στον Ατσαλένιο. Είχαμε μια κοινή πορεία θα έλεγα. Πηγαίναμε μαζί μάλιστα στο αθλητικό σχολείο. Όταν είσαι πιο μικρός κάνεις όνειρα αλλά ποτέ δεν φαντάζεσαι ότι θα βρεθείς σε ένα Μουντιάλ.
Ήταν πιο παιδικά τα όνειρα μας τότε. Ο πατέρας μου και ο πατέρας του Μιχάλη έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τον ΟΦΗ και την κατάκτηση του κυπέλλου. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το πήραμε από αυτούς αλλά θέλει πολλές θυσίες και πολύ δουλειά".

Ερωτηθείς για τον ρόλο που έπαιξε ο Αρης στην καριέρα του Μιχάλη Σηφάκη υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι η βελτίωση του Μιχάλη στον ΑΡΗ μπορεί να είναι στο 100%. Παρακολουθώ την ομάδα του ΑΡΗ και νομίζω ότι έκανε τη σωστή επιλογή να φύγει από τον Ολυμπιακό τότε. Θεωρώ ότι τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ σταθερός και επάξια βρίσκεται στην Εθνική ομάδα".

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο ίδιος σε κάποια ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος ανέφερε: "Έχω μεγαλώσει διαφορετικά κι έχω μια ξεχωριστή νοοτροπία. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Είμαι ξεκάθαρος και το τονίζω ότι δεν θέλω να επιστρέψω. Νομίζω ότι είναι καλό Πρωτάθλημα για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε την καριέρα τους".

Τέλος αναφορικά με το Μουντιάλ και τις προσδοκίες της Εθνικής σημείωσε: "Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα έχουμε ρεαλιστικούς στόχους. Είμαστε προσγειωμένοι. Κυνηγάμε την δεύτερη θέση. Έχουμε ευνοϊκό πρόγραμμα στα δυο πρώτα ματς και πρέπει να δώσουμε ότι ενέργεια έχουμε για να προκριθούμε. Για αυτό προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: