Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ:"Δεν είμαστε Βραζιλία"

http://www.sport24.gr/ast/cov/67/678110_b.jpgΣε συνέντευξη του ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ότο Ρεχάγκελ, μίλησε για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο Μουντιάλ, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι Βραζιλία για να έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μεγάλους σε ηλικία προπονητές, οι οποίοι όπως δήλωσε διαπρέπουν.Αναλυτικά από την συνέντευξη του Ρεχάγκελ στο περιοδικό STATUS

Για τον ποιο παίκτη από το 2004 θα έπαιρνε μαζί του είπε:

"Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Αυτού του τύπου οι συγκρίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στους παίκτες που διαθέτουμε σήμερα. Αυτά τα παιδιά άλλωστε είναι το παρόν, όλοι οι άλλοι ανήκουν στο παρελθόν".

Για το αν είναι επιτυχία η συμμετοχή στο Μουντιάλ:

"Έχουμε συγκεκριμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Κάποιοι μας λείπουν, ενώ επίσης τα περιθώρια και οι εναλλακτικές λύσεις, αν κάποιος τραυματιστεί, είναι περιορισμένα, Τι να γίνει όμως;

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, δεν είμαστε Βραζιλία να διαλέγουμε παίκτες από 180 εκατομμύρια! Το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με μυαλό και καρδιά. Με άλλα λόγια πριν από κάθε ματς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα".

Για τους μεγάλους παίκτες σε ηλικία, τόνισε:

"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι τεχνικοί ή ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στην Μπουντεσλίγκα οι παλιοί, Φαν Χλααλ, Μάγκατ, Χάινκερ, είναι που διαπρέπουν. Στην μπάλα υπάρχει μόνο η νίκη και η ήττα. Το πόσο καλός εξαρτάται από τους παίκτες σου, που είναι στην πρώτη γραμμή.

Η δική μου επιτυχία νομίζω, είναι πως μπορώ και παίρνω το 100% από κάθε παίκτη μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: