Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πορεία 10.000 φίλων του Ηρακλή με τα δακρυγόνα της Αστυνομίας να στέλνουν ένα παιδί στο νοσοκομείο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/iraaa_b.jpgΠραγματοποιήθηκε η πορεία των φίλων του Ηρακλή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ που στέλνει στην Β' Εθνική την ομάδα. Απρόκλητη χρύση δακρυγόνων από την Αστυνομία με αποτέλεσμα ένα 10χρονο παιδί να αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης! Πάνω από 10.000 φίλαθλοι του Ηρακλή ξεκίνησαν από το Ιβανώφειο στις 20:30, κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα και από εκεί στο κέντρο της πόλης για να καταλήξουν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης περίπου στις 22:00 και ακολούθως πήρανε τον δρόμο της επιστροφής για το Ιβανώφειο.

Με την πορεία αυτή οι φίλαθλοι του Ηρακλή κάθε ηλικίας θέλησαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ που έγινε γνωστή λίγο πριν από τις 15:30 και απέρριψε τον φάκελο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συμμετοχής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Κι αν για το πρωί της Τετάρτης (02/06) είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της έφεσης πριν από το ξεκίνημα της πέρα για πέρα ειρηνικής όπως αυτή εξελίχθηκε πορείας ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννης Τάκης, φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

"Ό,τι και να κάνουν, ο Ηρακλής του χρόνου θα παίξει στην Super League. Είναι μία δοκιμασία. Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη εβδομάδα αλλά στο τέλος θα δικαιωθούμε και θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Από αύριο κιόλας θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση να κατασχεθούν όλοι οι φάκελοι που κατέθεσαν στη Σούπερ Λίγκα ώστε με ανοικτά πλέον χαρτιά να δούμε τι κατέθεσε κάθε ομάδα και πώς κάποιες άλλες ομάδες πήραν πιστοποιητικό".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των φιλάθλων του Ηρακλή που συμμετείχαν στην πορεία είναι ο αρχηγός της ομάδας Τάσος Κατσαμπής αλλά και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ, Λευτέρης Κακιούσης, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να σταθεί στο πως ΑΕΚ και Ολύμπια Λάρισας εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ.

Κι αν το σύνθημα που δονούσε στην πορεία των περισσοτέρων από 10.000 φιλάθλων του Ηρακλή ήταν το: "Η πόλη θα καεί, αν ρίξετε τον Ηρακλή", χωρίς να λείψουνε και αυτά σε βάρος των Αντώνη Ρέμου και Ευάγγελου Μυτιληναίου δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό με εξαίρεση την στιγμή που η πορεία έφθασε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Εκεί υπήρξε απρόκλητη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία κι ενώ τις δύο προηγούμενες ώρες το μόνο μελανό σημείο θα μπορούσε να πει κανείς πως είχε να κάνει με ότι κάηκαν δύο κάδοι και τίποτα άλλο. Μία κίνηση που όμως είχε σαν αποτέλεσμα ένα 10χρονο παιδί να αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με όλους να φωνάζουν με μια φωνή: "Γιατί το κάνετε αυτό; Δεν υπάρχει λόγος. Για ποιο λόγο;". Ένα μεγάλο γιατί που είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: