Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ρέμος: «Ο Ηρακλής δέχεται πόλεμο, 100% άδικη η απόφαση»

Ρέμος: «Ο Ηρακλής δέχεται πόλεμο, 100% άδικη η απόφαση»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνης Ρέμος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την προσπάθεια αδειοδότησης της ομάδας και της απόφασης σκάνδαλο και υπογράμμισε αρχικά ότι: «Είμαι βαθιά συντετριμμένος και λυπημένος για αυτά που συμβαίνουν. Για το ότι έχει συμβεί θα μιλήσω μετά, δεν είναι της ώρας τώρα, μιας και κάποιοι θέλουμε να ανέβουμε έναν ακόμα… Γολγοθά. Η ομάδα δέχεται έναν πόλεμο και όσο ρομαντικοί κι αν ήμαστε και θέλουμε ένα αξιοκρατικό ποδόσφαιρο, το παρασκήνιο θριαμβεύει με όλους τους τρόπους. Η δική μου θέση, από την στιγμή που ένιωσα παρείσακτο πρόσωπο στην ομάδα, ήταν να μην αφήσω ποτέ την ομάδα. Πάντα προσπαθώ να στηρίξω την ομάδα, ξέρω την αγάπη αυτών των ανθρώπων που μπήκαν τώρα, έχουν και την στήριξη του λαού του Ηρακλή. Ένας είναι ο αγώνας, ένας είναι ο εχθρός. Καταλαβαίνω την πικρία των οργανωμένων προς το πρόσωπο μου, υπήρχε όμως ανιδιοτέλεια σε ότι και να έκανα. Σε ότι λάθη και αν έκανα δεν υπήρχε τίποτα από πίσω, να κερδίσω χρήματα. Το μόνο που κέρδισα ήταν απαξίωση, κυνηγητό. Τραβάω κι εγώ τον δικό μου… Γολγοθά».
Επίσης υπογράμμισε: «Τώρα αγωνιζόμαστε όλοι από την μεριά που πρέπει, εγώ από εδώ που βρίσκονται, με τα κέντρα αποφάσεων. Ο κόσμος που δίνει την μάχη στους δρόμους, η διοίκηση όπως μπορεί. Θεωρώ ότι είναι 100% άδικη και επιπόλαιη η απόφαση που βγήκε, θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι που πήραν τις αποφάσεις έχουν κάνει το μεγάλο λάθος. Δεν είναι απειλή, είναι αγανάκτηση. Δεν μπορείς να δίνεις οδηγίες σαν Επιτροπή, κάνω αυτό και κάνε το άλλο. Τρέχει η διοίκηση, τρέχω κι εγώ, παρότι επέλεξα να μείνω μακριά. Έκανα τα πάντα, έδωσα όλη μου την ζωή, ότι χρήματα έχω και θα συνεχίσω όσο μπορώ ακόμα. Κι εγώ έχω φτάσει στο… αμήν. Όλοι μας κάνουμε αυτή την προσπάθεια, και στο τέλος θα δικαιωθούμε».
Για την δική του απόφαση να απέχει είπε: «Έχω επιλέξει την αποχή, δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν, αυτό που πρέπει να απασχολεί όλους, τους δημοσιογράφους, δεν είναι που θα βγει πρώτα ο Ρέμος αλλά μόνο η αδικία που κυνηγάει τον Ηρακλή. Όλοι να πιέσουν, όχι για κάτι παράνομο, αλλά ότι ζήτησε η Επιτροπή το έπραξε η διοίκηση και στο τέλος βγήκε αυτή η απόφαση. Αυτή είναι μεγάλη αδικία» και συνέχισε: «Αν αυτή η Κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την χώρα, θέλει να αλλάξει το τοπίο, η χώρα μας έχει ένα αρνητικό πρόσωπο στο εξωτερικό, το έζησα είναι κάτι πρωτοφανής. Πρέπει η Κυβέρνηση να το κάνει σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλουν να σώσουν την παρτίδα στο… 90ο ας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν νοείται ομάδα να έχει εκπρόθεσμες πληρωμές και να μην αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Να θεωρήσω ότι δεν έχει πληρώσει, δεν έχει κάνει άλλα πράγματα, είναι άλλο θέμα. Αλλά για εκπρόθεσμες πληρωμές δεν είναι δυνατόν να μην παίξει στο πρωτάθλημα».
Επίσης υπογράμμισε για το θέμα Μπιλίσκοφ: «Είχα την διαβεβαίωση ότι το θέμα Μπιλίσκοφ είχε τελειώσει, όμως σε μία νύχτα πλήρωσα 100.000 ευρώ, εν μέρει έβαλε και χρήματα ο κ. Παντελή για να το κλείσω οριστικά, γιατί θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Δοξάζω τον Θεό που μάθαμε ότι κινούνται κάποιοι κύκλοι για να δημιουργήσουν θέμα με τον Μπιλίσκοφ και το έλυσα εγώ εκείνη την ώρα, σε μία ημέρα».
Ο Αντώνης Ρέμος πρόσθεσε: «Έχω κι εγώ μεγάλη ευθύνη, λάθη έχουν κάνει όλοι, όπως κι εγώ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να στηριχτώ πιο πριν, να υπάρχει ένας άλλος τρόπος πίεσης από αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν. Η μόνη ευθύνη όλων μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μας» και συμπλήρωσε: «Το κόλπο είναι ότι επειδή υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να επέμβει η Πολιτεία, αλλά όταν βγαίνει τόσος κόσμος στους δρόμους δεν μπορεί να μείνει μακριά. Δεν θέλουμε να παρέμβει αλλά να ελέγξει και να βάλει το… μαχαίρι στο κόκαλο και στο ποδόσφαιρο, να βρει τα συγκεκριμένα κέντρα. Να υπάρχει το αυτοδιοίκητο αλλά όταν κάποιες αποφάσεις επηρεάζουν την κοινωνική ισορροπία μίας χώρας σίγουρα πρέπει και η Πολιτεία να έχει τον λόγο».
Για τον κόσμο συνέχισε: «Ο κόσμος ήταν πάντα στις επάλξεις, θα συνεχιστούν. Όλοι θα συνεχίσουν τον αγώνα από όποιο πόστο μπορούν ως το τέλος. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία. Η δική μου ενασχόληση τελείωσε με τον Ηρακλή, πάντα θα αγαπάω την ομάδα και θα είμαι δίπλα για να βοηθάω, παρότι είμαι και σε άσχημη κατάσταση κι εγώ. Ότι μπορώ, ότι μου ζητηθεί, θα συνεχίσω να βοηθάω. Μακάρι να τα καταφέρει η νέα διοίκηση γιατί έχει χιλιάδες προβλήματα.
Προσωπικά μέσα από το ποδόσφαιρο πήρα πολλά μαθήματα, πόσο αγαπάει τον Ηρακλή ο καθένας, και το πόσο κοιτάει την πάρτι τους, όταν από την μία φωνάζει για την ομάδα και από την άλλη κάνει προσφυγή. Η αγάπη μου για τον Ηρακλή δεν πρόκειται να αλλάξει, μπορεί να έχω πικραθεί και να έχω πάθει μεγάλη ζημιά αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, πάντα η ψυχή μου θα συνεχίσει να καρδιοχτυπάει όταν παίζει αυτή η ομάδα.
Δυστυχώς βλέπουμε πως ότι αγαπάμε με πάθος, δεν ήμαστε τόσο ικανοί για να το διαχειριστούμε, ίσως θέλει πιο τεχνοκρατική στάση. Δεν πρέπει να έχεις το οπαδικό συναίσθημα όταν διοικείς. Και αυτή η διοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί, πρώτα για το συμφέρον της ομάδας και μετά των άλλων».
Κλείνοντας ανέφερε για την προσωπική του κατάσταση: «Έχω πάθει μεγάλη ζημιά, προσπαθώ να κλείσω δουλειές και να εξοικονομήσω χρήματα για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε ορισμένα πράγματα, να τακτοποιήσω κάποιες υποχρεώσεις που έχω αναλάβει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: