Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Μας απέκλεισαν τα προβλήματα"

Απογοητευμένος ήταν ο Γιάννης Μιχαλήτσος για τον αποκλεισμό με τον Ατρόμητο, με τα προβλήματα στον Άρη να γίνονται όλο και περισσότερα.

"Μας απέκλεισαν τα προβλήματα"
"Είναι κρίμα για την ομάδα να χάνει έτσι την πρόκριση. Μέχρι το γκολ της ισοφάρισης που ήταν φτηνό γκολ είχαμε τον έλεγχο κι έπειτα έπεσε η ψυχολογία μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλές λύσεις σε κάποιες θέσεις. Χάσαμε από μια ομάδα που ξέραμε ότι ήταν καλή, αλλά δεν περιμέναμε να πάρει τον αγώνα. Έπρεπε να πάρουμε την πρόκριση, δεν θέλαμε να φύγουμε σε αυτή τη φάση γιατί είμαστε ΑΡΗΣ. Υπάρχει συνέχεια όμως και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υπήρξαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Περιμέναμε ο αγώνας να πάει στην παράταση αλλά μπήκε το γκολ και χάσαμε το ματς. Κάποιοι παίκτες είχαν πρόβλημα και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν. Είναι κρίμα για τον ΑΡΗ που φύγαμε σε αυτή τη φάση και με τον τρόπο που φύγαμε", είπε αρχικά ο τεχνικός του Άρη και συνέχισε:
"Ο Δώνης έχει ένα καλό κλίμα στην ομάδα που θέλει κάθε προπονητής να έχει. Εμάς τα προβλήματα αυξάνονται κάθε μέρα. Τα κουκιά είναι λίγα και με αυτά προσπαθείς να βγάλεις ότι καλύτερο. Δυστυχώς το γκολ της ισοφάρισης μας αλλάξε την ψυχολογία αλλά και την απόδοση που μέχρι τότε ήταν καλή".

Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στον νέο προπονητή του ΑΡΗ: "Αρκετά πράγματα θα έλεγα στον προπονητή. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Δεν ήταν κακή η ψυχολογία αλλά η στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ. Ο Γιαννιώτας που ήταν καλός ζήτησε αλλαγή γιατί είχε πρόβλημα. Δεν έχουμε παίκτες σε καίριες θέσεις".

Τέλος σε ερώτηση για τον Φατί και γιατί δεν τον έκανε αλλαγή υποστήριξε: "Ο Ατρόμητος έπαιξε με δύο ψηλά φορ και θέλαμε ο Φατί να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι. Δεν έχουμε πολλούς ψηλούς παίκτες στα στημένα, έτσι φάγαμε και το γκολ. Είναι ένα πρόβλημα αυτό".

Τέλος παράτασης. Αρχίζουν τα πέναλτι

Kαι τώρα, με τον ΠΑΟΚ ήρθε στην επιφάνεια ο «κίνδυνος» του financial fair play. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Τέλος παράτασης. Αρχίζουν τα πέναλτι

Μέχρι τώρα, στα μυαλά κάποιων παραγόντων ο έλεγχος του ffp και οι ποινές που θα μπορούσε να επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ στον σύλλογο που δεν είχε συμμορφωθεί, λειτουργούσε κάπως σαν μακρινή απειλή. Ενας «μπαμπούλας», όπως των παιδιών που δεν τρώνε το φαΐ τους. Μπορεί, τα παιδιά, να μην τον βλέπουν ποτέ αυτόν τον «μπαμπούλα» και να τρώνε το φαγητό που δεν τους αρέσει, αλλά με τους παράγοντες των ομάδων –ιδιαίτερα των ελληνικών- τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μετά το προηγούμενο του ΠΑΟΚ, που είδε ότι ο «μπαμπούλας» είναι πραγματικός και τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή, όλοι θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν.
Κάποιοι παράγοντες πίστευαν, ότι θα αρκούσε η αναφορά στην οικονομική κρίση και την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας για να συγκινηθεί η ΟΥΕΦΑ και να πει «δεν πειράζει παιδιά που δεν ξέρετε να διοικήσετε τις ομάδες σας και να διαχειριστείτε τα χρήματα. Συνεχίστε να φεσώνετε τον κόσμο. Σας καταλαβαίνουμε και σας δίνουμε όση διορία θέλετε, τώρα που είστε και σε κρίση». Και η ΟΥΕΦΑ, αυτό, θα το πει. Αλλά θα συμπληρώσει «στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όμως, σας απαγορεύουμε να πάρετε μέρος. Και επειδή χρωστάτε πολλά σε παίκτες και προπονητές, κάντε μας τη χάρη να περάσετε και από το ταμείο να πληρώσετε ένα πρόστιμο 300 χιλιάδες ευρώ. Σας ευχαριστούμε που πετάξατε μαζί μας και θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στις πτήσεις μας, όταν θα μάθετε ότι δεν μπορείτε να ταξιδεύετε δωρεάν».
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πουλήσει τον Βιεϊρίνια την τελευταία στιγμή και να αποδείξει στην ΟΥΕΦΑ ότι η προσπάθεια που κάνει για να εξαλείψει τα χρέη του, είναι πραγματική και όχι στα λόγια. Δεν σώθηκε, όμως. Απλά κέρδισε χρόνο μέχρι το καλοκαίρι που θα ελεγχθεί εκ νέου. Αν τότε δεν επιβεβαιωθεί η περαιτέρω μείωση του ελλείματος, θα ισχύσει η ποινή του αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα συνοδεύεται από πρόστιμο.
Αυτό σημαIνει ότι δεν μπορούν να εφησυχάσουν στον ΠΑΟΚ αφού ο κίνδυνος παραμονεύει. Και ελπίζω να άρχισαν να ανησυχούν άλλοι που τόσο καιρό, για την ακρίβεια δύο χρόνια, δεν πήραν τοις μετρητοίς τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ και πίστεψαν ότι όταν θα ερχόταν η ώρα, θα «βοηθούσε και η ΕΠΟ» και θα ξεπερνούσαν τον σκόπελο.Αλλά ο σκόπελος βγήκε παγόβουνο.
Φταίνε «όλοι»;
Aπό την εποχή του πρώτου σχεδίου της ΟΥΕΦΑ για να μπει μία τάξη στη διοικητική μορφή και την οικονομική συμπεριφορά των ομάδων, του licensing project (σχεδίου αδειοδότησης), οι ελληνικές ομάδες επέδειξαν μία αδιαφορία για να μην πω περιφρόνηση. Μία στάση που, εν πολλοίς, ήταν η «φυσική» συμπεριφορά των Ελλήνων ποδοσφαιροπαραγόντων που είχαν συνηθίσει την ατιμωρησία και ερμήνευαν ως «διοικητική ικανότητα» τη διαρκή αποφυγή τήρησης των νόμων και των κανονισμών.
Η συμπεριφορά αυτή είναι γνώρισμα των παραγόντων όλων των πτυχών του ελληνικού δημόσιου βίου. Ή τουλάχιστον ήταν, μέχρι η οικονομική κρίση να αποκαλυφθεί πλήρως. Ακόμη και η ΕΠΟ, της οποίας οι παράγοντες υποτίθεται ότι έβλεπαν τις αδυναμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και πάσχιζαν (μέσα στον βαθύ τους ύπνο) να διορθώσουν, είχε καταλαβει πως με το ffp η κατάσταση δυσκόλευε αλλά δεν μπορούσε πέραν μίας -τυπικής και επιβεβλημένης- προσπάθειας ενημέρωσης των ομάδων να κάνει κάτι παραπάνω. Και δεν μπορούσε, γιατί θα ήταν σαν να λειτουργούσε σαν υπεύθυνη ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Η δική μας ΕΠΟ, που είναι της ιδίας κοπής με τους Ελληνες ποδοσφαιροπαράγοντες, δεν ξεπέφτει σε τέτοιο επίπεδο. Ακουγα προχθές τον εκτελεστικό διευθυντή του Αρη, τον κ. Κόντη, να μιλά στον Βασίλη Σαμπράκο και να ισχυρίζεται ότι για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, φταίνε όλοι. Και έτσι είναι, αλλά έχουν διαφορετικό μερίδιο ευθύνης. Ας πούμε, δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που ο Αρης έφτασε να έχει 36 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και να μην έχει να τους πληρώσει.
Και τώρα,τι κάνουμε;
Ούτε φταίνε οι φίλαθλοι ή οι διαιτητές που ο Αρης, επί Κούπερ, πήγαινε να παίξει στην Ευρώπη και δεν είχε ποδοσφαιριστές να συμπληρώσει 25άδα. Ούτε φταίει η πολιτεία που στον Αρη, διακρίνονται στις αποτυχημένες μεταγραφές και επιλογές προπονητών. Το οικονομικό πλάνο της χρονιάς στις ομάδες, άνθρωποι σαν τον κ. Κόντη το καθορίζουν. Μόνο που οι παράγοντες στην Ελλάδα, είναι τσακωμένοι και με την πραγματικότητα και με την επιχειρηματικότητα και με την οργανωμένη διοίκηση. Είναι δεδομένο ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θα προβληματιστεί καθόλου αν χρειαστεί να τιμωρήσει κάποια ελληνική ομάδα με αποκλεισμό. Οσοι υπολογίζουν σε κάποια «βοήθεια» από ελληνικό χέρι στην ΟΥΕΦΑ, ας το ξεχάσουν. Σε τέτοιες συνθήκες σε «βοηθούν» όταν αποδεικνύεις ότι προσπαθείς να αλλάξεις. Εδώ, ακόμη, δεν έχει γίνει φανερό αν θέλουμε, οπότε...
Πηγή: Sday.gr

Έκρηξη με ...Μητρογλυκερίνη!

Συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στο λιμάνι ο Μήτρογλου. Με γκολ στο 90΄ οδήγησε τον Ατρόμητο σε νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο επί του Άρη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή! Κόκκινη ο Καστίγιο, που μετά έφτυσε τον Σκόνδρα!

Έκρηξη με ...Μητρογλυκερίνη!
Σε ένα συγκλονιστικό ματς στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος πήρε μια παλληκαρίσια νίκη-πρόκριση με ανατροπή στους 8 του Κυπέλλου, νικώντας με 2-1 τον Άρη, ο οποίος είχε προηγηθεί με γκολ του Καστίγιο!
Το τραγικό λάθος του -σχεδόν αλάνθαστου- ως τότε Βελλίδη έδωσε την ευκαιρία στον Φυτανίδη να κάνει το 1-1 στο 83`, ενώ στο 90` ο Μήτρογλου με ένα πολύ ωραίο γκολ έκανε το 2-1 προκαλώντας ντελίριο στο Περιστέρι! Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο Νέρι Καστίγιο, που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, μπροστά στα μάτια του νέου του τεχνικού, Μανουέλ Μασάδο, που παρακολουθούσε από την εξέδρα...
Moιρασμένα τα πράγματα
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος στο Περιστέρι, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα. Ο Ατρόμητος με τον Μήτρογλου στο 10` και στο επόμενο λεπτό ο Άρης με τον Καστίγιο, που ήταν πιο κλασική ευκαιρία.
Μέχρι τα μισά ο Άρης έδειχνε να ελέγχει καλύτερα το ματς, αλλά κατόπιν ανέλαβε την πρωτοβουλία ο Ατρόμητος, πιέζοντας χωρίς όμως να απειλήσει άμεσα.
Νέρι το γκολ!
Με το που άρχισε το δεύτερο μέρος, ο Άρης προηγήθηκε με το γκολ του Καστίγιο, "παγώνοντας" το Περιστέρι, ενώ στο 55` ο Βελλίδης κράτησε το 1-0 στο πλασέ του Μήτρογλου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν στη συνέχεια, ο Δώνης έκανε αλλαγές, περνώντας και τον Αναστασάκο, αλλά οι κίτρινοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους.
Αλλά ένας είναι ο... Μητρογκολ!
Εκεί που ο Ατρόμητος έδειχνε εγκλωβισμένος, στο 79` μία από τις αλλαγές του Δώνη, ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Βελλίδης έκανε έξοδο... Μεσσολογγίου και ο Φυτανίδης έκανε το 1-1!
Οι γηπεδούχοι πλέον πίεζαν ασφυκτικά και αφού μια φορά στο 83` ο Βελλίδης είχε όχι στον Μήτρογλου, στο 90` ο διεθνής φορ πήρε την πάσα από τον Τάτο, γύρισε στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1, βάζοντας φωτιά στο Περιστέρι!!
Στις καθυστερήσεις, ο Καστίγιο χάλασε τις εντυπώσεις για το γκολ που είχε πετύχει, καθώς σε μια κοκορομαχία με τον Σκόνδρα, πήρε δεύτερη κίτρινη, αποβλήθηκε και έφτυσε και τον παίκτη του Ατρομήτου...

Συμφωνία Μίλαν-Παρί για Πάτο!!

Συμφωνία Μίλαν-Παρί για Πάτο!
Μια ανάσα από την μεταγραφή του από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Αλεξάντρε Πάτο, αφού τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια και ο παίκτης πάει Γαλλία!

Δημοσιεύματα στη χώρα επικαλούνται πηγές από την διοίκηση των «πρωτευουσιάνων» και κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στα 35 εκατομμύρια ευρώ (28 τώρα και 7 με τη μορφή μπόνους), με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει για 3,5 χρόνια με ένα ποσό ανάμεσα στα 6 και 7 εκατομμύρια ετησίως.

Μάλιστα, τονίζεται πως τις επόμενες ημέρες ο μάνατζερ του παίκτη θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σίριαλ του Ιανουαρίου.


πηγή: sportfm.gr

Τα εισιτήρια για το ντέρμπι «Δικεφάλων» στο Κύπελλο!!


Τα εισιτήρια για το ντέρμπι «Δικεφάλων» στο Κύπελλο
Την Παρασκευή βγαίνουν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι «Δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα για τους «16» του Κυπέλλου. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 15 και 100 ευρώ.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 20:00.
Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν Παρασκευή μέχρι Τρίτη από τις 10:00 έως τις 17:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργούν από τις 10:00πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Οι τιμές τους:

Θύρα 1: 35 €
Θύρες 2, 3: 25 €
Θύρες 5, 6: 20 €
Θύρες 4, 4α: 15 €
Θύρες 8, 7, 7α: 15 €
VIP 3ου: 100 €
VIP 4ου: 80 €

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας.

Γερουλάνος: «Εγώ δεν δέχομαι απειλές»

Γερουλάνος: «Εγώ δεν δέχομαι απειλές»
Σαφή θέση για το περίφημο αυτοδιοίκητο που επικαλούνται οι ποδοσφαιρικές αρχές ώστε να μπλοκάρουν συγκεκριμένες διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου που τους θίγουν, πήρε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στέλνοντας μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχτεί απειλές, ούτε προτάσεις για αλλαγές στο νόμο, με επίφαση το αυτοδιοίκητο.

Στην τοποθέτηση του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ήταν αιχμηρός και αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:

«Το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Όταν ανοίγει ένα κεφάλι στα γήπεδα, δεν ρωτάει κανείς “τι κάνει ο Πλατινί” και “τι κάνει η ΦΙΦΑ”. Όλοι ρωτάνε “τι κάνει η πολιτεία”. Πέρυσι όταν ξέσπασαν τα σκάνδαλα, όλοι μου έλεγαν “κλείσε το ποδόσφαιρο εντελώς”. Εγώ δεν το έκανα για να το προστατεύσω.

Είπα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να μη μου φέρουν αλλαγές για το νομοσχέδιο με επίφαση το αυτοδιοίκητο. Διότι αυτό είναι λάθος. Έτσι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν πρόκειται να δεχτώ απειλές, ειδικά με επίφαση το αυτοδιοίκητο. Η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει
».

Εξηγήσεις από Ανατολάκη!!

Ο Γιώργος Ανατολάκης βγήκε και διευκρίνησε τα όσα είπε για το αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με τους μη ευρωπαίους επενδυτές, εξηγώντας πως δεν είναι αντίθετος και πως έχει παρεξηγηθεί λόγω Ολυμπιακού.

Εξηγήσεις από Ανατολάκη

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Ανατολάκης στον Sportfm:
Για την αναφορά του σε «φωτογραφική διάταξη»: «Γράφτηκε ότι είμαι αντίθετος στους Άραβες που πιθανώς ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι:

Συμφωνούμε με τη ρύθμιση και εγώ προσωπικά και το κόμμα μου, αλλά θα πρέπει να απαντηθεί πώς θα γίνεται ο έλεγχος και αν θα υπάρξει παροχή εγγυήσεων που θα καταθέτει ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει. Αν ένας επενδυτής έρθει και μετά από λειτουργία ενός χρόνου φύγει και αφήσει χρέη, τι γίνεται;

Δεν θέλω να παρεξηγούμαι λόγω του παρελθόντος μου στον Ολυμπιακό. Θέλω απλά να μπουν δικλείδες ασφαλείας για τις ομάδες. Παρουσιάστηκε λάθος από τα ΜΜΕ και αυτό με ενοχλεί».

Για το ποια είναι η δική του ένσταση: «Ξαναρωτάω: Αν σηκωθεί και φύγει ο μέτοχος μιας ομάδας και αφήσει χρέος εκατομμυρίων, τι γίνεται μετά; Δεν είμαι αντίθετος με την είσοδο επενδυτών στους συλλόγους, αλίμονο. Απλά το Υπουργείο θα πρέπει να βάλει δικλείδες ασφαλείας. Αν ο “χ” επενδυτής δεν είναι φερέγγυος, να μην του δίνεται το πλειοψηφικό πακέτο. Δεν είπα τίποτα κακό. Με πείραξε που παρουσιάστηκε έτσι το θέμα. Δεν θέλω να δώσω δικαίωμα λόγω του ότι έπαιξα στον Ολυμπιακό».

Για τη νέα συνάντηση των φορέων: «Θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση την Τρίτη στη συνάντηση των φορέων. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για το αυτοδιοίκητο. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με αυτούς που θα συλλαμβάνονται. Θα φανεί ποια από τις προτάσεις μας θα γίνουν δεκτές. Θα έρθει ο πρόεδρος, θα μιλήσουμε κι από ‘κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας…»

Ο Σπάθας στα Γιάννινα!!

O Ηλίας Σπάθας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σπάθας στα Γιάννινα
Δείτε αναλυτικά στον πίνακα όλους τους διατητές της αγωνιστικής:

«Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου»

Την υπόσχεση ό,τι θα πετύχει και άλλα τέρματα προκειμένου να βοηθήσει τη SKODA Ξανθή, άφησε ο Μάρκο Μαρκόφσκι κατά τη βράβευσή του για το καλύτερο γκολ της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου»
«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που σημείωσα και βοήθησα έτσι την ομάδα μου να νικήσει. Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που αυτό το γκολ ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γκολ της καριέρας μου και νιώθω διπλά χαρούμενος γιατί είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζω ποτέ, για γκολ που έχω σημειώσει.
Θα προσπαθήσω να σημειώσω κι άλλα γκολ και για να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της Ξάνθης αλλά και για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Φυσικά δεν έχει σημασία ποιος βάζει το γκολ αλλά σημασία έχει να νικάει η ομάδα», δήλωσε ο Μάρκο Μαρκόφσκι.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της SKODA Ξάνθης, Άρης Πιαλόγλου είπε: «Συγχαρητήρια στον Μάρκο για το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε. Σημασία έχει η ομάδα να σημειώνει γκολ και όχι ποιος παίκτης τα πετυχαίνει βέβαια. Το γκολ αντανακλά σε όλη την ομάδα γιατί απλά είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας».

Και Κβιρκβέλια και Βάντερσον για Ανόρθωση!!

Νταβίτ Κβιρκβέλια παραμένει προτεραιότητα της Ανόρθωσης, ωστόσο δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση, αν και εφόσον, δεν μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

Και Κβιρκβέλια και Βάντερσον για Ανόρθωση
Ο 32χρόνος διεθνής αμυντικός θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, όμως έχει να παίρνει παλιές οφειλές, και πρέπει να βρεθεί ένας διακανονισμός και ακολούθως να τερματιστεί η συνεργασίας.
Ο ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει άμεσα την Ανόρθωση, και ήδη έγινε επαφή με τον ποδοσφαιριστή μέσω του Γκεόργκι Κινκλάντζε, και μάλιστα προέκυψε προσφορική συμφωνία. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο. Επίσης, έχει προταθεί και εξετάζεται ο Βραζιλιάνος αμυντικός Βάντερσον Σκαρντοβέλι του ΠΑΣ Γιάννενα.
Πηγή: shootandgoal.com

Απαγορεύεται; Ή μήπως όχι;

Ο Θανάσης Ασπρούλιας και ο Σπύρος Καβαλιεράτος απαντούν στο ερώτημα αν τελικά στην Ελλάδα απαγορεύεται στους μικρούς να κερδίσουν τους μεγάλους…

Απαγορεύεται; Ή μήπως όχι;
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ
Δεν μπορούν, αλλά ας τους επιτρέψουν να δοκιμάσουν
Είναι αξίωμα για αυτούς που αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ… Πρέπει να είναι κανόνας (με σαφείς αποδείξεις) για τον οπαδό, αυτόν που λατρεύει την ομάδα του κι επιθυμεί την πρόοδο της… Αν υποστηρίζεις τον Παναθηναϊκό, ή τον Ολυμπιακό (πλέον) δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υποστήριξη (πρωταρχικά) όλων των υπόλοιπων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Όταν αγαπάς τον Παναθηναϊκό, ή τον Ολυμπιακό οφείλεις, πια, να υποστηρίζεις τον Κολοσσό, τον Πανιώνιο, το Ρέθυμνο, το Περιστέρι και (γιατί όχι) τον Αρη ή τον ΠΑΟΚ…
Οι μύστες της θρησκείας του μπάσκετ αντιλαμβάνονται τι εννοώ, οι υπόλοιποι πιθανότατα όχι, έχοντας κι αυτοί τα δικά τους ισχυρά επιχειρήματα βεβαίως… Ας μην το εξηγήσουμε τώρα όμως… Η ουσία είναι ότι όλοι, γυρίζουν την πλάτη προς το ίδιο το ενδιαφέρον τους, μία κανονική περίοδο δηλαδή με ανατροπές, εκπλήξεις, μεγαλύτερη προσπάθεια κι αβεβαιότητα. Ετσι, λοιπόν, τη στιγμή που θα γίνει ο δεύτερος αγώνας στο ΣΕΦ μεταξύ των δύο αιωνίων, θα ξέρουμε και ποια θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο…
Τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρη αυτή η εικόνα. Φέτος, τουλάχιστον, υπήρξε και μία μικρή αμφισβήτηση… Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Καβάλα σε συνδυασμό με την γενικότερη εικόνα των δύο αιώνιων, ξεσήκωσε τη κατακαθισμένη σκόνη… Όπως πριν το ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, η τη χθεσινή αναμέτρηση της Ρόδου. Μας ικανοποιεί όμως; Η ερώτηση είναι ρητορική, διότι η απάντηση συναρτάται από την αφετηρία που έχει καθένας. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο στο μπάσκετ, θα ισχύουν οι κανόνες της ίδιας της ζωής, το ενδιαφέρον θα είναι μηδενικό.
Το πρωτάθλημα θα είναι εξαθλιωμένο, οι μικροί δε θα έχουν λόγο ύπαρξης και από τον Σεπτέμβριο θα περιμένουμε να έρθει ο Μάιος για να δούμε τους τελικούς, στην έδρα τους ενός ή του άλλου. Τα γήπεδα θα παραμένουν άδεια, οι παράγοντες θα βρίσκουν ευκαιρία να μην πληρώνουν τους παίκτες και οι χορηγοί΄-διαφημιζόμενοι (όσοι λιγοστοί έχουν απομείνει) θα γυρνούν την πλάτη σε ένα προϊόν, που δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς… Ούτε τα πλέι οφ! Η διαφορά δυναμικότητας των δύο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους είναι δεδομένη… Χαώδης!
Από πότε όμως, στον αθλητισμό είναι υποχρεωτικό πάντα, μα πάντα, να κερδίζει ο καλύτερος; Αν ήταν έτσι, τότε, δε θα υπήρχε λόγος να γίνονται αγώνες… Τα πρωταθλήματα θα κρίνονταν από τους υπολογιστές, όπως ακριβώς και το footballmanager… Δυστυχώς, θα συμφωνήσω με τον Κασελάκη (που, παρεμπιπτόντως, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την ήττα της ομάδας του με την τεχνική ποινή που δέχθηκε) και τη δήλωση που έκανε χθες… «Στην Ελλάδα απαγορεύεται να κερδίσουν οι μικροί»… Κι όμως έτσι είναι! Απαγορεύεται! Τα παραδείγματα, μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά όσοι θυμούνται, θυμούνται. Τη στιγμή που ο μικρός, έστω και για ένα βράδυ, θα επιχειρήσει να σηκώσει κεφάλι, θα βρεθούν κάποιοι να του κόψουν… Βίαια κι αναίτια. Ξέρετε κάτι; Δε φταίνε οι ομάδες… Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός! Το εννοώ…
Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι διαφορετικά… Το κλίμα, αλλά και το επίπεδο είναι τέτοιο, που οι μεγάλοι ίσως να επιδιώκουν την εύνοια, ακόμα κι όταν αντιμετωπίσουν τα …Θρύψαλα Κορυδαλλού. Στο μπάσκετ, δε συμβαίνει το ίδιο. Η εύνοια έρχεται μέσα από την αδυναμία των διαιτητών να διαχειριστούν το μεγάλο βάρος που τους προκαλείται, διευθύνοντας έναν αγώνα (που στραβώνει) για κάποιον μεγάλο.
Ο Ηλυσιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ εξαιτίας 2-3 σφυριγμάτων στα τελευταία κρίσιμα λεπτά… Αντιστοίχως, ο Παναθηναϊκός πριν από 1-2 χρόνια, δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ διότι οι διαιτητές αρνήθηκαν να σφυρίξουν στο τέλος φάουλ που είχε γίνει (αν δε με απατά η μνήμη μου) στον Μονρό… Αυτό δε σημαίνει ότι οι διαιτητές είναι «στημένοι»… Όχι! Απλά, εκείνη τη στιγμή δεν έχουν την ικανότητα και την προσωπικότητα να σηκώσουν το βάρος ενός ορθού κρίσιμου σφυρίγματος, που θα είναι εναντίον του μεγάλου. Για τους δικούς τους λόγους, που δε χρειάζεται να αναλύσουμε…
Είναι πολύ λογικό για κάθε ισχυρό, σε όλα τα αθλήματα του κόσμου, σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, να απολαμβάνει της εύνοιας σε κάποιες στιγμές… Ειδικά όταν παίζει εντός έδρας… Είναι λογικό (ίσως κι ανθρώπινο) ο διαιτητής να «προσφέρει» στον ισχυρό κάποια επιπλέον σφυρίγματα… Είναι τελείως παράλογο όμως, να καθορίζει την εξέλιξη του αγώνα… Και δυστυχώς (ξαναγράφω) στην Ελλάδα, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που οι μικροί (έστω και για ένα βράδυ) θα προσπαθήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τον μεγάλο. Δεν ευθύνονται οι ομάδες όμως...
Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο ευθύνονται αυτοί που με τα σφυρίγματά τους, δίνουν το τέμπο και τη φυσιογνωμία του αγώνα. Συμφωνώ, ότι ο Ηλυσιακός και καμία άλλη ομάδα, έχει την ποιότητα να κερδίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό… Εντός ή εκτός έδρας… Και μία φορά που συνέβη, με την Καβάλα να κερδίζει τον Παναθηναϊκό, έγινε γιατί οι μεν βρέθηκαν στην ημέρα της ζωής τους και οι πράσινοι στη χειρότερη… Συμβαίνουν κι αυτά… Αν τα αποτελέσματα στον αθλητισμό, όμως, κρίνονταν βάσει την ποιότητας, των μπάτζετ της ατομικής αξίας και της ιστορίας, τότε, δε θα υπήρχαν εκπλήξεις, ούτε ενδιαφέρον, ούτε φυσικά κόσμος να παρακολουθεί. Θα ζούσαμε σε έναν κόσμο ηλεκτρονικό, όπου οι «εγκέφαλοι» κάποιων συστημάτων θα έβγαζαν τον τελικό νικητή. Χωρίς να υπάρχουν, αγώνες, σκορ, παίκτες, θεατές… Δεν είναι έτσι όμως ρε μάγκες…
Συμφωνώ, οι μικροί, δεν μπορούν… Διότι και τη στιγμή που θα πρέπει να μπει ένα μεγάλο σουτ, πιθανότατα δε θα βρει στόχο εξαιτίας τους άγχους ή της μεγάλης επιθυμίας… Αλλά, πριν φτάσουμε εκεί, ας τους προσφέρουμε το λογικό κι αυτονόητο. Την ισοτιμία! Ας τους αφήσουμε να δείξουν αν μπορούν ή όχι! Και στην Ελλάδα, δεν τους αφήνουμε… Ουτε για ένα βράδυ… Και δεν είναι κρίμα… Είναι απάνθρωπο εκτός από άδικο…
Υ.Γ. Ολοι διαμαρτύρονται όταν αδικούνται… Εχει βγει ποτέ να πει κανείς ότι «Λυπάμαι, διότι ευνοήθηκα;»… Κανείς! Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους μεγάλους… Αλλά και τους μικρομεσαίους! Κι εν τέλει, ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν πρέπει να υπάρχει έστω και μία ομάδα που δικαιούται να φωνάζει για τη διαιτησία… Διότι σε αυτό το γαϊτανάκι, υπάρχουν αυτοί που έχουν την εύνοια, κι άλλες που θα ήθελαν, έχουν προσπαθήσει, αλλά δε μπορούν… Κι αυτή η αναφορά δε γίνεται για τους δύο μεγάλους, αλλά και για τις 14 ομάδες της Α1!

ΣΠΥΡΟΣ  ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Δυστυχώς, δεν μπορούν
Οι λεγόμενοι "μικροί" της Α1 μπορούν να νικήσουν τους "μεγάλους" μόνο όταν οι "μεγάλοι" το επιτρέψουν. Αυτό είναι το κακό του ελληνικού πρωταθλήματος, γι αυτό και το ενδιαφέρον για την κανονική περίοδο είναι ανύπαρκτο. Το ότι έχασε ο Παναθηναϊκός από την Καβάλα είναι μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και έγινε στην αρχή της σεζόν. Οσο περνάει ο χρόνος, οι πιθανότητες έκπληξης λιγοστεύουν.
Αλλωστε δεν είναι μόνο οι "μικροί" που δεν μπορούν να κερδίσουν, ακόμα και ομάδες με ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, παίρνουν συγχαρητήρια απλά και μόνο αν κοιτάξουν στα μάτια τπν Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Την Τετάρτη, λοιπόν, ο Ηλυσιακός άγγιξε το θαύμα. Οι 300 που πήγαν στο ΣΕΦ ήταν έτοιμοι να δουν έναν περίπατο του Ολυμπιακού και είδαν για ένα ημίχρονο περίπατο από τον Ηλυσιακό! Με 17 πόντους προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στις αρχές της επανάληψης και έφτασαν μια ανάσα από τη μεγάλη έκπληξη...
Το ματς δεν το έδειξε η τηλεόραση και ελάχιστοι έχουν άποψη για το τι έγινε στο ΣΕΦ. Ο Ηλυσιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία και έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι για άλλη μια φορά το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε ξεχάσει τι ακριβώς σημαίνει μεγάλο ψάρι στο μπάσκετ και φέτος υπάρχουν ματς που ο αντίπαλος αισθάνεται αδικημένος... Οπως έγινε στο παιχνίδι με τον Αρη για παράδειγμα ή τώρα στην περίπτωση του Ηλυσιακού... Αλλά απ' αυτό μέχρι να προκύπτουν τέτοιες θεωρίες και να βγαίνει ο Ολυμπιακός δυνάστης των μικρών του ελληνικού μπάσκετ, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Θέλετε να δούμε τι έγινε στο ΣΕΦ; Ο Ολυμπιακός πράγματι πήρε δύο σφυρίγματα έδρας, που τον βοήθησαν στην ανατροπή... Το ένα ήταν το κόψιμο του Παπανικολάου στο λέι απ του Τόμπσον (η μπάλα είχε βρει καθαρά το ταμπλό), το άλλο ήταν το φάουλ του Κασελάκη στον Παπανικολάου και η τεχνική ποινή. Είναι σαφές ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς πίεσε τους διαιτητές στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι τρεις ρέφερι δεν άντεξαν. Γι αυτό και οι ερυθρόλευκοι σούταραν πολλές βολές στην τέταρτη περίοδο...
Ομως για 30 λεπτά ο Ηλυσιακός δεν είχε παράπονο. Κάθε άλλο. Μέχρι το 30' είχε εκτελέσει πολλές περισσότερες βολές από τον Ολυμπιακό και οι διαιτητές τον αντιμετώπισαν σαν να είναι αυτός ο μεγάλος. Ο Ιβκοβιτς δέχθηκε τεχνική ποινή, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό.
Αν το δούμε συνολικά, η ΚΕΔ επέλεξε ένα άπειρο τρίο για ένα ματς που φαινομενικά θα ήταν εύκολο, για να δώσει την ευκαιρία στους διαιτητές να μπουν στο κλίμα της Α1. Ο Γκούμας προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι ως πρώτος ρέφερι, αλλά ο Κοτσιμός και ο Τσώνος δεν τα κατάφεραν και είναι λογικό.
Γιατί ξαφνικά το παιχνίδι έγινε μάχη. Και ο Ντούντα ως παλιά καραβάνα πίεσε τους νεαρούς διαιτητές στο όριο.
Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Ηλυσιακός μπορούσε να νικήσει. Αν ευστοχούσε ο Νάνα στο τρίποντο στα 35'', τώρα θα λέγαμε για τη μεγάλη έκπληξη. Ο Ηλυσιακός είναι άξιος συγχαρητηρίων, έκανε σπουδαία εμφάνιση και έχασε ένα ματς, όπως έχει κερδίσει πολλά άλλα με τον ίδιο τρόπο. Οσο για τον Ολυμπιακό, γλίτωσε χάρη στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, γι αυτό και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έδωσε σύνθημα για αλλαγές. Κατάλαβε πως δεν πάει άλλο με ορισμένους.
Αλλά ακόμα κι έτσι, ο Ολυμπιακός νίκησε. Και το ότι οι "μικροί" σπάνια θα κερδίζουν τους μεγάλους, δεν αλλάζει. Και δεν είναι θέμα διαιτησίας.

πηγή: gazzetta.gr

«Ό,τι καλύτερο ότι ήρθα στην ΑΕΚ»

Απόλυτα ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σιαλμάς, ο οποίος υπογράμμισε πως κανένα γκολ δεν είναι καλύτερο από τη μετεγγραφή του στην Ένωση.

«Ό,τι καλύτερο ότι ήρθα στην ΑΕΚ»
Ο Έλληνας επιθετικός τόνισε πως θα προσπαθήσει να δουλέψει ώστε να είναι έτοιμος στο ματς με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε και στο γκολ που σημείωσε απέναντι στον Λεβαδειακό.
Ο επιθετικός της ΑΕΚ παρέλαβε το βραβείο του για το Best Goal της 16ης αγωνιστικής από τον κ. Χρήστο Κουτρουλιά, διευθυντή μάρκετιγκ "Palmie Bistro". Ο Χρήστος Κουτρουλιάς τόνισε αρχικά: "Συγχαρητήρια στον Δημήτρη. Του εύχομαι πάντα να πετυχαίνει τέτοια γκολ, ώστε να νικάει η ομάδα που είναι και το πιο σημαντικό".
Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Σιαλμάς τόνισε στην συνέντευξη που παραχώρησε:
- Δημήτρη το γκολ αυτό και η εμφάνιση είναι η καλύτερη στιγμή σου στην ΑΕΚ από τη μέρα που φόρεσες τη φανέλα της;
"Η κορυφαία στιγμή για μένα ήταν όταν ήρθα στην ΑΕΚ. Δε θα συγκριθεί με κανένα γκολ που θα βάλω και με καμία εμφάνιση".
- Αποφεύγεις να λες ότι με τις εμφανίσεις και τα γκολ σου δίνεις απαντήσεις. Όμως το καλοκαίρι ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσες να κερδίσεις θέση βασικού και με τα γκολ σου να δίνεις βαθμούς στην ομάδα. Αυτό δεν είναι μια απάντηση;
" Έχω μάθει τη ζωή μου να δουλεύω σκληρά και να μην τα παρατάω ποτέ. Δε νομίζω ότι με ένα γκολ ή μια καλή εμφάνιση δίνεις απάντηση σε κάποιους που σε αμφισβητούν. Πιστεύω ότι αν έχεις πίστη και ποτέ δεν τα παρατάς στη ζωή σου, γενικά σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, στο τέλος θα ανταμειφθείς".
- Σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι έχεις βελτιωθεί από το καλοκαίρι που ήρθες στην ΑΕΚ;
" Ξέρω ότι κάθε μέρα η προσπάθειά μου γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Προσπαθώ να δουλεύω όλο και περισσότερο, είτε σε τελειώματα, είτε σε ταχύτητα, είτε όπου αλλού χρειάζομαι, αυτό άλλωστε το ξέρουν καλύτερα οι προπονητές μου και αυτοί μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας".
- Το Σάββατο δε θα αγωνιστείς κόντρα στην Ξάνθη. Πόσο μπορεί να σε επηρεάσει αγωνιστικά, τη στιγμή που βρισκόσουν σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και ψυχολογικά, μετά τα δύο γκολ που πέτυχες;
" Η αλήθεια είναι ότι στεναχωριέμαι που δε θα αγωνιστώ, αφού από ένα λάθος του διαιτητή πήρα μια κόκκινη κάρτα. Αυτές τις μέρες θα κάτσω να δουλέψω, για να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ".
Πηγή: novasports.gr

Για να μην τους... ερεθίσουν!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Κρήτη, στον Εργοτέλη σκέφτονται να αγωνιστούν με γαλάζια χρώματα την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ, και όχι με κιτρινόμαυρα για να μην… ερεθίσουν τους παίκτες του Δικέφαλου και τον κόσμο!

Για να μην τους... ερεθίσουν!
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του ΣΠΟΡFM της Κρήτης «έντονη είναι η σκέψη που επικρατεί στους ιθύνοντες του Εργοτέλη και προσωπικά στον Νίκο Καραγεωργίου, να αγωνιστεί η ομάδα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ όχι με την κιτρινόμαυρη εμφάνιση, αλλά με την γαλάζια, εξαιτίας του… Άρη.
Ο λόγος είναι ότι το κιτρινόμαυρο χρώμα παραπέμπει τους οπαδούς (κυρίως), αλλά και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στον «αιώνιο» αντίπαλό τους τον Άρη και για το λόγο αυτό υπάρχει υπέρμετρο πάθος με κάθε ομάδα που έχει τα ίδια χρώματα με τον συμπολίτη του Δικεφάλου του Βορρά. Ξέροντας αρκετά καλά τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των ΠΑΟΚτζήδων ο Καραγεωργίου, σκέφτεται σοβαρά να επιλέξει για την ομάδα του την Κυριακή την γαλάζια εμφάνιση, μήπως και παρουσιαστούν… λιγότερο παθιασμένοι»...
Πηγή: paok24.gr

Πρόβλημα με Ίβιτς!!

Ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν προπονήθηκε...

Πρόβλημα με Ίβιτς
Ο Βλάνταν Ίβιτς αποχώρησε με τράβηγμα στους προσαγωγούς από την προπόνηση και το μέγεθος της ζημιάς αναμένεται να γίνει γνωστό την Παρασκευή, καθώς ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Από εκεί και πέρα, ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα, ενώ στην προπόνηση συμμετείχε και ο Νιμανί.
Επίσης, ο νεαρός Δημήτρη Πόποβιτς υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2014.
H σχετική ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Πόποβιτς, γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1995, υπέγραψε σήμερα επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών και το οποίο ολοκληρώνεται στις 31.12.2014".

Μεγάλος Παγδατής!

Ο Μάρκος Παγδατής πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του τουρνουά του Σίδνεϊ, θέτοντας εκτός με καταπληκτική εμφάνιση τον επικεφαλής του ταμπλό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 2-0 σετ.


Μεγάλος Παγδατής!
Αυτός είναι ο Μάρκος που όλοι θέλουμε να βλέπουμε! Ελάχιστες πλέον ημέρες πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Όπεν στη Μελβούρνη, ο Κύπριος πρωταθλητής επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάνοντάς το με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Κόντρα στον Νο1 του ταμπλό...
Επιθετικός στο παιχνίδι του, με πολύ καλά ποσοστά στο σερβίς και εξαιρετικός από τη βασική γραμμή, ο Μάρκος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αργεντίνο και έφτασε στην επικράτηση με 7-6, 6-4, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τελική τετράδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Απίστευτο γκολ που "έφαγε" ο Βάντσικ! (BINTEO)

Ο Απόλλωνας έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις το 1992 νικώντας 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Απίστευτο γκολ που "έφαγε" ο Βάντσικ! (BINTEO)
Το γκολ που έβαλε ο Ιμρε Κάτσενμπαχ ήταν το γκολ της χρονιάς!
Στις 12/1/1992, πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια, για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος η "ελαφρά ταξιαρχία" άνοιξε το σκορ με απίστευτη λόμπα 40 μέτρων του Ουγγρου άσου στον Βάντσικ στο 31ο λεπτό.
Στο 71' ισοφάρισε ο Βαζέχα, αλλά τρια λεπτά μετά ο Αρης Καρασαββίδης έσπασε το τεχνητό οφσαϊντ και έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα.
Πηγή: sday.gr

Ανατολάκης κατά Αράβων!!

Αρνητικός στα περισσότερα άρθρα του νέου νομοσχεδίου και αρκετά επιφυλακτικός στη διάταξη που επιτρέπει σε αλλοδαπούς επενδυτές να αγοράζουν ποδοσφαιρικές εταιρείες εμφανίστηκε ο Γιώργος Ανατολάκης.

Ανατολάκης κατά Αράβων!
"Ο νόμος αποτελεί ένα συνονθύλευμα διατάξεων που διακρίνεται από μεγάλη προχειρότητα, θέλοντας να πλαισιώσει τη μοναδική διάταξη την οποία ήθελε να φέρει προκειμένου να μη θεωρηθεί φωτογραφική", τόνισε αρχικά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια διάταξη εννοούσε, ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν σε αυτή για τους επενδυτές από το εξωτερικό.
Μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο σχετικό άρθρο είπε πως συμφωνεί και ο ίδιος και το κόμμα του με αυτό αλλά όμως θα πρέπει η "κυβέρνηση να μας απαντήσει ποιος το ζήτησε, πώς θα γίνεται ο έλεγχος και ποιες εγγυήσεις θα δοθούν ώστε να διασφαλίζεται ότι οι επενδυτές δεν θα φύγουν", όπως είπε χαρακτηρίστικά.
Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι από: ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ένωση Football League – Football League 2, ΠΣΑΠ, ΕΟΕ, ΕΣΑΚΕ, ΕΣΚΑΝ και αντίστοιχα των παικτών μπάσκετ και βόλεϊ.
Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες πάλι πέρασε χαλαρά η τριάδα και πήγαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ταμείο. Σας το είπα για την Ουντινέζε ότι δεν πολυενδιαφέρεται για το κύπελλο αφού είχε απουσίες και δεν μπορεί να παίζει σε 3 διοργανώσεις και έχασε από το Κίεβο (1-2)!!
Στο σημερινό κουπόνι δεν έχουμε πολλούς αγώνες γι’αυτό θα πάμε πάλι χαλαρά με μια τριάδα. Θα αποφύγω τους χαμηλούς άσους σε Μπιλμπάο και Νάπολι (όχι ότι δεν θα κερδίσουν) και θα πάω στα over αφού οι αντίπαλοί τους είναι ευάλωτοι αμυντικά, ενώ στο ματς Οσασούνα-Μπαρτσελόνα, με δεδομένο ότι θα σκοράρει η Μπαρτσελόνα και ότι θα παίξει πιο χαλαρά έχοντας το 4-0 του πρώτου αγώνα, θα ποντάρω και στο ότι θα σκοράρει η Οσασούνα.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή): 

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ  OVER(2,5) (1,61)
ΝΑΠΟΛΙ-ΤΣΕΖΕΝΑ   OVER(2,5) (1,60)
ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   G/G (1,90)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Giorgia Palmas)
Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Έρχεται για συζητήσεις ο Μασάντο!

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί σήμερα (12/01) το απόγευμα ο Πορτογάλος προπονητής, Μανουέλ Μασάντο.

Ο 56χρονος τεχνικός θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Μάλιστα ο Πορτογάλος θα δώσει το παρόν και στις κερκίδες του Περιστερίου όπου και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο.

Να θυμίσουμε ότι ο Μασάντο ήταν προπονητής της Μπράγκα όταν την αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 (1-1 με τα γκολ των Ρονάλντο Γκιάρο και Ρόναλντ Λιντς), για το θεσμό του τότε Κυπέλλου Uefa.

Το Who is who του Πορτογάλου:


Ονομα: Μανουέλ Αντόνιο Μάρκες Μασάδο

Ημερομηνία γέννησης: 4/12/1955

Τόπος γέννησης: Ολιβέιρα, Πορτογαλία

Προηγούμενες ομάδες: Γκιμαράες (1992-93 - δεύτερη ομάδα), Βίγια Ρεάλ (1993-94), Γκιμαράες (1995-96 – δεύτερη ομάδα), Φάφε (1998-2000), Μορεϊρένσε (2000-2004), Γκιμαράες (2004-05), Νασιονάλ (2005-06), Ακαντέμικα (2006-07), Μπράγκα (2007-08), Νασιονάλ (2008-2010), Γκιμαράες (2010-11).

πηγή: arisfm.gr

Η ΕΠΟ θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη!!

Αντιλαμβάνεται την έννοια του αυτοδιοίκητου όπως τη βολεύει. "Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας"... Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Η ΕΠΟ θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη
..."Αν δεν ήμασταν εμείς, το ποδόσφαιρο θα είχε σήμερα τους παράγοντες που είχε πάντα, τους Μπέους, τους Τσακογιάννηδες και τους Ψωμιάδηδες. Γίνονταν πολλές λοβιτούρες, εμείς τους πετάξαμε έξω, ενώ εσείς τους αφήνατε όλους αυτούς να μπαίνουν μέσα".

Αυτή είναι η πλέον ενδιαφέρουσα φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ευρύτατης σύσκεψης στη ΓΓΑ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Την εκστόμισε ο πρόεδρος της ΕΕΑ Θανάσης Μπρίλης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΕΠΟ. Οι παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δυσανασχέτησαν και από εκείνη την ώρα άρχισαν οι συζητήσεις πως θίγεται το αυτοδιοίκητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Θ. Μπρίλη απάντησε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης, ο οποίος διατύπωσε μία αμφιλεγόμενη άποψη: «Αν μια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η ΕΕΑ να τη διαλύει. Να μη μεταθέτει όμως την ευθύνη στο ποδόσφαιρο. Κάντε αυστηρό έλεγχο, αλλά μη μας επιβάλλετε το αποτέλεσμα». Ο Θ. Μπρίλης απάντησε λέγοντας: «Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο ποδόσφαιρο. Μην το λέτε αυτό. Δεν υποβιβάζουμε ομάδες».

Με δυο λόγια η ΕΠΟ θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Οπως έκανε στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Οταν η ΕΕΑ υποβίβασε αυτές τις δύο ομάδες στη Δ’ Εθνική, η ΕΠΟ σιώπησε. Τότε τη βόλευε που θιγόταν το αυτοδιοίκητο και άλλαζαν κατηγορία δύο ποδοσφαιρικές ομάδες με απόφαση ημικρατικού οργάνου. Τώρα που η φωτιά φτάνει στο σπίτι της, φωνάζει. Δεν θέλει δηλαδή να επιβάλλονται κυρώσεις στην ίδια, λες και για την ομοσπονδία υπάρχει το άβατο του Αγίου Ορους.

Μέχρι τη Δευτέρα που θα παρουσιαστούν οι θεσμικοί ποδοσφαιρικοί φορείς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ενταθούν οι διαβουλεύσεις για τα τρία καίρια ζητήματα τα οποία βάζει στην ατζέντα τής συζήτησης η ΕΠΟ. Οι αρμοδιότητες των σεκιούριτι, το ιδιώνυμο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ αιτήματα του οργανωμένου ποδοσφαίρου τα οποία δεν υλοποίησε η πολιτεία. Βεβαίως πλέον περιλαμβάνονται στις νέες διατάξεις, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα εφαρμοστούν. Στα υπόλοιπα έξι σημεία που διαφωνεί η ΕΠΟ φαίνεται μια διάθεση υποχωρητικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, ειδικά στον τόπο τέλεσης αγώνα.

Αντιθέτως το υπουργείο Πολιτισμού δεν μετακινείται από τη θέση του για υπερεξουσίες στην ΕΕΑ, η οποία θα έχει το δικαίωμα απαγόρευσης μεταγραφών για ληξιπρόθεσμες οφειλές και για επιβολή προστίμων τόσο προς τις διοργανώτριες αρχές όσο και προς τις ΠΑΕ. Παράλληλα η πολιτεία εμμένει στις αυξημένες αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) και αναβαθμίζει το ΕΣΑΣ (Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού).
Πηγή: Εξέδρα

Μπες στο Facebook από το ...ρολόι!!

Η τελευταία εξέλιξη, όπως φαίνεται στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων CES 2012 στο Λας Βέγκας, είναι η ενσωμάτωσή του στα ρολόγια χειρός.

Μπες στο Facebook από το ...ρολόι!
Tα οποία με τη σειρά τους γίνονται «έξυπνα», όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. Τα «έξυπνα» ρολόγια, εκτός του να λένε την ώρα, μπορούν να «σερβίρουν» στον κάτοχό τους online περιεχόμενο, αλλά και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς συνδέονται με κινητά. Η ιαπωνική Sony και η ιταλική i'm Watch είναι δύο εταιρείες που παρουσίασαν τέτοια «γκάτζετ», τα οποία χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το «SmartWatch» της Sony, που αναμένεται στην αγορά γύρω στον Μάρτιο, θα διαθέτει οθόνη αφής και θα μπορεί να συνδέεται με κινητό τηλέφωνο ασύρματα μέσω Bluetooth. Θα δημιουργηθούν εφαρμογές ειδικά γι' αυτό, ενώ θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια. Το αντίστοιχο ρολόι της νεοσύστατης ιταλικής εταιρείας i'm Watch είναι ήδη διαθέσιμο. «Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα τέτοιο ρολόι. Όλοι θέλουν να έχουν τεχνολογία που να είναι και μόδα. Ακριβώς αυτό, άλλωστε, είναι το μυστικό επιτυχίας της Apple, να φτιάχνει συσκευές που οι άνθρωποι ερωτεύονται», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Μασιμιλιάνο Μπερτολίνι.
Η γκάμα των «έξυπνων» ιταλικών ρολογιών θα ξεκινά από μοντέλα των 350 δολαρίων (έγχρωμα με οθόνες αφής) και θα καταλήγει στα 15.000 δολάρια για ένα χρυσό μοντέλο με διαμάντια. Οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να ειδοποιούνται ότι έχουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή να ενημερώνονται για νέες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του ρολογιού τους, καθώς αυτό συνδέεται ασύρματα με τα έξυπνα κινητά.

Ένα όνειρο για να (ξανα)γίνει ΑΕΚ!!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τσακισμένη διοικητικά και ιδιοκτησιακά ΑΕΚ που όμως θα ήταν πολύ εύκολο να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με 2-3 απλές κινήσεις. Και μετά ξύπνησε…


Ένα όνειρο για να (ξανα)γίνει ΑΕΚ
Το γνωρίζω, είναι ουτοπικό στις ημέρες μας να μιλάμε για σύμπνοια, αλληλεγγύη, δίκαιο καταμερισμό (και ισομερή ανάληψη που απορρέει από αυτόν) ευθυνών.
Εδώ καλά καλά οι α-μέτοχοι της «ομάδας σωτηρίας 2004» δεν θέλουν ούτε στο τηλέφωνο να μιλούν μεταξύ τους, πως θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι συζητώντας για την εύρεση της λύσης που θα έβγαζε την ΑΕΚ από το αδιέξοδο στο οποίοι οι ίδιοι την έσπρωξαν (αφού πρώτα την ανέσυραν από τον βούρκο, κάτι που τελικά αποδείχθηκε δώρον άδωρον);
Κι όμως θα ήταν πραγματικά μία καλή αρχή… Ο Ντέμης, ο Τάκης, ο Πέτρος, ο Νίκος, ο Νάσος, ο Γκίκας, ο Πόλυς, όλοι ξανά στον ίδιο χώρο, με ένα φάκελο ανά χείρας και μία πρόταση για την ΑΕΚ. Φαντάζομαι ότι αν τους κλείδωνες στο ίδιο δωμάτιο με μία 3D κόπια από το «πέταγμα του αετού» που ακόμα παίζει στα Matrix του ΟΑΚΑ, δεν μπορεί, θα τους έπιανε πάλι το συναίσθημα. Και στα καπάκια, μία ηχητική επανάληψη του «μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω», θα τους θύμιζε τη μεγάλη αλλά και αθετημένη υπόσχεση.
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Αν δίπλα τους καθόταν και ο Μελισσανίδης, δίχως να απαιτούσαν από εκείνον 70 εκατ. ευρώ για να του δώσουν το 30% των μετοχών της ΠΑΕ (όπως τότε) και όλοι μαζί άφηναν κατά μέρος τους εγωισμούς και κοιτούσαν πως θα μοίραζαν τα κουκιά για να φτιάξουν όλοι μαζί κάτι σπουδαίο, η ΑΕΚ μέσα σε λίγους μήνες θα είχε ξεχρεώσει, θα είχε γήπεδο, θα είχε αποκτήσει και πάλι τη χαμένη δυναμική της.
Όμως είναι η ίδια η αυτοκαταστροφική μας φύση που την οδηγεί στο τέλμα, που την σπρώχνει με μανία προς το Πρωτοδικείο. Οι εγωισμοί, οι καισαρισμοί, η έλλειψη ενός πλάνου, τα μεγαλοπιάσματα, όλα αυτά τα διασπαστικά φαινόμενα που στην πορεία διάβρωσαν την (άλλοτε) ωραία παρέα του 2004, την έκαναν κοντόφθαλμη κι εν τέλει προκάλεσαν την οριστική και αμετάκλητη διάσπασή της.
Κι έτσι φτάσαμε στη διοίκηση Αδαμίδη και στην εντολή που αυτός έλαβε από τον Παππά και τον Νοτιά να την φέρει στο σημείο μηδέν μήπως και γίνει ξανά ελκυστική, μπας και αποκτήσει αγοραστική αξία. Τα κόστη μειώθηκαν, οι πληρωμές προς το Δημόσιο έγιναν πιο τακτικές, ωστόσο το ταμειακό πρόβλημα δεν λύθηκε, τουναντίον διογκώθηκε. Και τώρα η ΑΕΚ (υποτίθεται ότι) τρέχει πίσω από Άραβες, Καταριανούς, Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αναζητώντας τη σωτηρία της…
Τα 15 εκατ. ευρώ που είναι άμεσα απαιτητά, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «ψίχουλα» για την οικονομική ισχύ της μετοχικής παρέας που κράτησε τις τύχες της ΑΕΚ στα χέρια της από το καλοκαίρι του 2004 ως και τα τέλη του 2008, όταν άρχισαν οι πρώτες σοβαρές αποχωρήσεις. Και τότε θα έμπαινε και ο Μελισσανίδης βάζοντας άλλα 10, ενώ η ΠΑΕ θα είχε να περιμένει και ακόμα 21 εκατ. από την υπόθεση Ψωμιάδη. Πω, πω, πω, όνειρο ζω μην με ξυπνάτε… Δυστυχώς, μετά ξύπνησα!
Υ.Γ. Δεν διέψευσε άλλα και άλλα δημοσιεύματα η ΠΑΕ, για Καταριανούς, Άντζελος, Μακτούμ, τόσα και τόσα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κατά φαντασία ρεπορτάζ. Κι όμως την ενόχλησε μία συνέντευξη που στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να αμφισβητείται όταν δεν υπάρχει άνθρωπός της μπροστά. Ήταν λάθος και μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλητικό για όλους όσοι ασχολούμαστε καθημερινά με το ρεπορτάζ. Και δεν ξέρω αν μπορεί να διορθωθεί με μία συγγνώμη (αν ειπωθεί και αυτή)…
Πηγή: Sport24.gr

All Star... τουρνέ!!

Για πρώτη φορά το All Star Game θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες (Παρασκευή 2-3-2012 στην πόλη του Βόλου, Σάββατο 3-3-2012 στην πόλη των Τρικάλων, Κυριακή 4-3-2012 ο κυρίως αγώνας στη Λάρισα)!

All Star... τουρνέ!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Προπονητών για νέους προπονητές σε συνεργασία με το ΣΕΠΚ και Σεμινάριο μπάσκετ από καταξιωμένους αθλητές σε ακαδημίες αθλητών στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας.
Στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, η οποία διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (12/1) στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής και Παλαίμαχου Διεθνή Μπασκετμπολίστα κ. Ευθύμςη Ρεντζιάς, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλης Οικονομίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ κ. Γιάννης Καλαμπόκης. 

Το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3/2012 στην πόλη του Βόλου – Γήπεδο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ALL STAR GAME ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/3/2012 στην πόλη των Τρικάλων – Γήπεδο Δ.Γ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ALL STAR GAME BASKET με ΚΑΡΟΤΣΙ
ALL STAR GAME ΕΛΠΙΔΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2012 στην πόλη της Καρδίτσας – Κλειστό Γήπεδο Καρδίτσας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2012 στην Πόλη της Λάρισας – Γήπεδο ΕΑΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ALL STAR GAME GREEK STARS – REST OF THE WORLD

Το αναλυτικό πρόγραμμα των 3ήμερων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

Τον πονάει το Κύπελλο!!

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 17 χρόνια έχει κατακτήσει μόλις δύο Κύπελλα Ελλάδος, όταν παλαιότερα είχε 9 στα 14 τρόπαια! Όλοι οι πράσινοι αποκλεισμοί.


Τον πονάει το Κύπελλο
Το τριφύλλι ήταν την 20ετία (1980-2000) η ομάδα του Κυπέλλου Ελλάδος αφού μέσα σε αυτό το διάστημα είχε κατακτήσει εννιά τρόπαια και ήταν το απόλυτο αφεντικό του θεσμού. Ομως, από το 1996 μέχρι και σήμερα τον πήρε η κάτω βόλτα.
Ο Παναθηναϊκός πριν τη νέα χιλιετία είχε κατακτήσει το Κύπελλο το 1995, όταν στον τελικό της 19ης Απριλίου επικράτησε επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 στην παράταση χάρη σε γκολ του Βαζέχα με πέναλτι στο 118'. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο που βαφόταν πράσινα.
Ομως, 17 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο κατακτήσεις, το 2004 και το 2010. Αν μη τι άλλο αρνητικό ρεκόρ για το τριφύλλι. Ας πάρουμε χρονολογικά τα ματς με τους πράσινους αποκλεισμούς ανά χρονιά.
Τρεις σερί τελικοί, κανένα τρόπαιο!
Παρότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν. Το 1997 βρέθηκε αντίπαλος με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» και ηττήθηκε στα πέναλτι με 5-3! Το τελευταίο σκόραρε ο Ηλίας Ατματζίδης! Μια χρονιά αργότερα, στον τελικό ήταν ο Πανιώνιος και πάλι στο Φάληρο, όπου οι Νεοσμυρνιώτες πήραν το Κύπελλο στην Πλατεία με τέρμα του Δημήτρη Ναλιτζή στο 53'. Επίσης, στις 5 Μαΐου 1999 στο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (2-0) το τρόπαιο πήγε σε «ερυθρόλευκα» χέρια με σκόρερ τους Μαυρογενίδη (54') και Οφορίκουε (90')!


Αποκλεισμός από τον Αρη
Το 2000, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι από τον Αρη στο «Χαριλάου» για τους «16» του Κυπέλλου. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν ισόπαλες με 1-1, όμως, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση με 4-2 στην «ρώσικη ρουλέτα»!


Η γκολάρα του Λυμπερόπουλου
Τη σεζόν 2000-01, αναμφισβήτητα οι πράσινοι γνώρισαν τον πιο ντροπιαστικό αποκλεισμό της ιστορίας τους στο Κύπελλο Ελλάδος. Σε διπλά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 28', όμως δύο λεπτά πριν το φινάλε ισοφάρισε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με καταπληκτικό βολέ, πανηγυρίζοντας δείχνοντας το όνομα του στην πλάτη.


Το 1-4 της Λεωφόρου
Όμως, ακολούθησε ο επαναληπτικός στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό να κάνει πάρτι στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του. Από το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 (6' Αλεξανδρής, 9' Λουτσιάνο). Ο Λυμπερόπουλος μείωσε στο 43', αλλά στην επανάληψη οι Πειραιώτες πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τους Γεωργάτο (61' πέναλτι) και Τζιοβάνι (83') διαμορφώνοντας το τελικό 1-4!

 
Του έριξε ροπαλιά!
Ενα χρόνο αργότερα, στο δρόμο του τριφυλλιού βρέθηκε ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» είχε χάσει στην μεταγραφική περίοδο τον καλύτερο του παίκτη, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος φορούσε πλέον τα πράσινα. Ομως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμώρησε τον Παναθηναϊκό παίρνοντας την πρόκριση σε διπλά παιχνίδια. Ο Ηρακλής νίκησε με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο» και δέχτηκε γλυκιά ήττα στη Λεωφόρο με 2-1!
 
Έμεινε Σ(π)ίτι!
Ντροπιαστικός ήταν και ο αποκλεισμός του 2003. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με το Αιγάλεω στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι κλήθηκαν να δώσουν δύο ματς με τη νεοφώτιστη ομάδα στην Α’ Εθνική και έχασαν με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Χλωρού, ενώ το παιχνίδι στο Σίτι ήρθε ισόπαλο με 1-1!
Το 2004 ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 (3' Παπαδόπουλος, 68', 80' Κωνσταντίνου - 65' Τζιοβάνι) και πανηγύρισε το νταμπλ.

 
Παρένθεση το Κύπελλο
Ομως, αυτό φάνηκε στο μέλλον πως ήταν η... κακή παρένθεση. Το 2005, οι πράσινοι αντιμετώπισαν για τους «16» του θεσμού την ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» πήρε την πρόκριση χάρη στο 1-1 στην έδρα του και με το 1-3 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

 
Αποκλεισμός από ομάδα Β΄ εθνικής
Την αγωνιστική περίοδο 2005-06 ήρθε η ηχηρή σφαλιάρα από τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί έπαιζαν τότε στην Β΄ εθνική, όμως, κατάφεραν να αποκλείσουν τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια το θεσμού. Ο σύλλογος του Ηρακλείου για τη φάση των «16» επιβλήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κόβατς στο 90' στο Παγκρήτιο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο τελικός βάφτηκε «βυσσινί»
Το 2007, οι πράσινοι έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό. Στον τελικό που έγινε στο Πανθεσσαλικό στις 5 Μαΐου η Λάρισα, που προσπαθούσε να σωθεί στο πρωτάθλημα, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου με 2-1 με τέρματα τον Κόζλεϊ (3') και Αντσουέ (82'), ο οποίος λίγο αργότερα πιάστηκε ντοπαρισμένος. Ο Παναθηναϊκός απλά είχε ισοφαρίσει προσωρινά με εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 44'!

 
Η τεσσάρα του «Καραϊσκάκης»
Το 2008, ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια θριαμβευτική πρόκριση στη φάση των «16» επί του αιωνίου αντιπάλου τουλάχιστον στο «Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες για τα προημιτελικά του κυπέλλου συνέτριψαν τον Παναθηναϊκό με 4-0 με τέρματα των Λούα Λούα (6'), Τοροσίδης (63’), Κοβάσεβιτς (66’) και Νούνιες (81’)!

 
Τον δάγκωσαν τα «λιοντάρια»
Ακόμα χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα στο Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό μια χρονιά αργότερα. Στους «8», το τριφύλλι αποκλείστηκε εντός έδρας από τον Πανσερραϊκό με 3-2 με τους σύλλογο των Σερρών να προηγείται με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Γκολ από τη σέντρα στο... 100'!
Ο τελευταίος αποκλεισμός των πρασίνων, πριν τον χθεσινό με τον Πανιώνιο, ήταν πέρσι με την ΑΕΚ. Σε διπλές αναμετρήσεις, με κοινή έδρα, ο Παναθηναϊκός ως τυπικά γηπεδούχος χάνει με 2-0 από την Ενωση, όμως, πίστεψε στην πρόκριση.

Στον επαναληπτικό, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε πάρει σκορ πρόκριση με 3-1, όμως, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ «κρέμασε» τον Ορέστη Καρνέζη με φάουλ από τη σέντρα.


πηγή: gazzetta.gr

Τελικά… μπορούν τα παλικάρια;

Την περίοδο που ο Στεφάν Ντεμόλ βρισκόταν με το ένα πόδι στην έξοδο το μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχτεί στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Σάκης Τσιώλης.

Τελικά… μπορούν τα παλικάρια;
Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος...
Δεδομένου όμως ότι η θέση του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης… άδειασε πρώτη, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός πήρε αντί για την Εγνατία την Εθνική για την Τρίπολη.

Τη θέση δε του Βέλγου, που λίγο μετά αποχαιρέτησε, πήρε τελικά ο Αγγελος Αναστασιάδης. Μολονότι δε από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, η ομάδα της Ηπείρου κάθε άλλο παρά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει. Το αντίθετο μάλιστα! Ακόμη και η «συνταγή» που χρησιμοποιούσε ο Ντεμόλ, και σε ένα βαθμό… συντηρούσε ένα σύνολο με υλικό –επί το πλείστον– επιπέδου Football League χάλασε.

Ο Μακεδόνας τεχνικός αναλαμβάνει την ευθύνη για τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, αλλά επί της ουσίας η κατάσταση γίνεται συνεχώς πιο ζόρικη για όλους στον ΠΑΣ. Και για τους παίκτες αλλά και για τη διοίκηση, που φυσιολογικά έχει την ευθύνη κάθε επιλογής. Για όποιον ασχολείται με τον «Αγιαξ» –ή τον πονά– δεν αποτελεί δικαιολογία η επίκληση της Παναγίας που δοκιμάζει την υπομονή των πιστών. Ακόμη κι αν η τύχη έχει πράγματι γυρίσει την πλάτη της στην ομάδα, το ερώτημα του τίτλου μένει να βρει απάντηση επί χόρτου. Σύντομα.
Πηγή: Εξέδρα

"Αν επέστρεφα, θα έκανα κακό"

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος εξηγεί γιατί βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης μετά από 18 μήνες και μιλά για το μέλλον του Ιστορικού στο οποίο, προς το παρόν, δεν συμπεριλαμβάνεται τ' όνομά του.


"Αν επέστρεφα, θα έκανα κακό"
Γυρίσατε στο γήπεδο μετά από καιρό. Σημαίνει κάτι αυτό;
"Η χθεσινή μου παρουσία στη Νέα Σμύρνη δεν σηματοδοτεί κάτι. Ξεπέρασα απλώς κάποια... ψυχολογικά προβλήματα που είχα τον τελευταίο καιρό. Δεν πήγαινα στο γήπεδο γιατί δεν ήθελα να ασχολούνται όλοι μαζί μου. Αν μπορούσα να πάω με κουκούλα, θα το έκανα".
Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο παιχνίδι;
"Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είχα ένα καλό προαίσθημα. Και είπα ας πάω. Και μου βγήκε το προαίσθημα, η ομάδα πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση και έδωσε χαρά".
Υπάρχει περίπτωση να εμπλακείτε ξανά ενεργά στον Πανιώνιο στο άμεσο μέλλον;
"Οχι, δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακώ ξανά. Αλλωστε οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τώρα τις τύχες του Πανιωνίου, γνωστοί Πανιώνιοι και αυτοί, κάνουν μια χαρά δουλειά. Ξέρετε, έχω συχνή επαφή μαζί τους, έχουν αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά. Από εκεί και πέρα όσο ακούγεται το δικό μου όνομα τόσο το καλύτερο. Νομίζω ότι αν έκανα κάποια παρέμβαση τώρα, περισσότερο κακό θα δημιουργούσα. Δεν πέφτει το μπάτζετ όταν ακούγεται το όνομά μου".
Πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα στα οικονομικά της ΠΑΕ;
"Η διοίκηση Βεντούρη έκανε ανυπολόγιστη ζημιά από καθαρά οικονομική άποψη. Δεν εξετάζω το αγωνιστικό κομμάτι. Οικονομικά όμως δημιούργησαν τρύπα από το πουθενά, αυτή είναι η πραγματικότητα".
Αν κλείσει τρύπα και τα νούμερα βγουν, θα επενδύσετε ξανά στον Πανιώνιο;
"Αν βγουν τα νούμερα τότε είτε εγώ είτε άλλος σοβαρός επιχειρηματίας ίσως ασχοληθεί ξανά με την ομάδα. Προς το παρόν πορεύεται το δρόμο που πρέπει να πορευτεί. Εγώ από την πλευρά μου έχω κάνει αυτά που πρέπει να κάνω".
Πηγή: contra.gr

Με εκτίναξη βγαλμένη από κόμικ!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης σχολιάζει τον χθεσινό αγώνα στη Νέα Σμύρνη και στέκεται στην εμφάνιση του Γιάννη Σιδεράκη.

Με εκτίναξη βγαλμένη από κόμικ!
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Σεμπάστιαν Λέτο, με 15 γκολ σε 13 ματς, στάθηκε απέναντι στον Γιάννη Σιδεράκη, τακτοποίησε την μπάλα στη βούλα με τη σιγουριά των πέντε εύστοχων εκτελέσεων φέτος, πλάσαρε στην αριστερή γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου -με εκτίναξη στα δεξιά από κείνες που μικροί τις βλέπαμε σκιτσαρισμένες στα κόμικ- απέκρουσε κι έγραψε τη χτεσινοβράδινη ιστορία!
Ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στους Νεοσμυρνιώτες, αφού τα όσα ακολούθησαν μέχρι να τελειώσει η διαδικασία των πέναλτι ήταν (εντέλει) τα τυπικά του προδιαγεγραμμένου φινάλε.
Ο 24χρονος Σιδεράκης το καλοκαίρι πήγε στην «πλατεία» από τον Θρασύβουλο όντας 3ος ιεραρχικά πίσω από Μάχο και Ελευθερόπουλο, ωστόσο ο Αυστριακός εγχειρίστηκε, ο «Ελέ» κρέμασε τα γάντια του προ εβδομάδων και ο Μιχαηλίδης αποκτήθηκε μόλις προχτές. Ετσι, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες έως το 2007 που πήγε στο Χαϊδάρι) βίωσε το μεγαλύτερο βράδυ της καριέρας του ως το επόμενο
Τι κι αν από τον Πανιώνιο έφυγαν τις τελευταίες εβδομάδες το ένα μετά το άλλο τα «βαριά» του ονόματα; Τι κι αν θα αποχαιρετίσουν κι άλλοι στη συνέχεια, αφού το ταμείο της ΠΑΕ δεν τους σηκώνει; Αυτοί που μένουν μια χαρά τα πήγαν απέναντι σ' έναν Παναθηναϊκό που ολοένα και αγκομαχάει περισσότερο
Γιατί πέρασε στα προημιτελικά ο Πανιώνιος κι έμειναν έξω οι «πράσινοι»; Επειδή το «τριφύλλι» δεν σκόραρε. Κι αυτό δεν οφειλόταν μόνο στα όσα έχασε ο Τοτσέ ή ο Λέτο, οφειλόταν πολύ περισσότερο στην αδυναμία (σε σχέση με τις προ μηνών εμφανίσεις) του Παναθηναϊκού να παράγει ικανοποιητικά με την μπάλα στα πόδια
Γι' αυτήν την αδυναμία, πλην της δεδομένης λειψανδρίας στο ρόστερ, έβαλε το χεράκι του και ο Φερέιρα χτες βράδυ. Είχε να διαλέξει μεταξύ της θωράκισης της αμυντικής γραμμής αφαιρώντας τον κρίκο «Κατσουράνη» από τα χαφ ή το πείραμα με τη χρησιμοποίηση του Βύντρα ως στόπερ. Διάλεξε την κουρτίνα «α», γκολ δεν δέχτηκε, αλλά ο Βιτόλο δεν μπορεί να κάνει καλά όλες τις δουλειές του Κατσουράνη. Και το πλήρωσε τελικά στα πέναλτι...
Πηγή: Goal

Καριέρα με την τρίτη!!

Η πρώτη του απόπειρα τελείωσε γρήγορα. Η δεύτερη πριν καν αρχίσει... Η τρίτη αποδεικνύεται φαρμακερή για τον Γιάννη Σιδεράκη, που βρήκε εκείνο που πάντα ονειρευόταν. Μια καριέρα!

Καριέρα με την τρίτη!
Το... ρηχό λιμάνι!
Ένα παιδί που μετράει τα άστρα και κάθε παιδί που ονειρεύεται να βρεθεί εκεί. Ο Γιάννης Σιδεράκης ξεκίνησε στα μέρη όπου ως πιτσιρικάς έκανε τα πιο μεγάλα όνειρα. Εκεί που έβλεπε τα πρόσωπα εκείνων που είχε αφίσα στο δωμάτιό του, εκεί όπου χρειάζεται καρδιά, πίστη, επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρεις. Ακόμα, όμως, κι αν την είχε ο ίδιος, δεν την έχει ο Ολυμπιακός, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί. Ο 24χρονος γκολκίπερ (γεννημένος στις 16/11/1987) ξεκίνησε την καριέρα από τις ακαδημίες των ερυθρολεύκων, όμως το τέλος του ήρθε ελάχιστους μήνες μετά την ευκαιρία που του δόθηκε να ονειρευτεί την αρχή.
Το καλοκαίρι του 2005 ο Γιάννης Σιδεράκης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, υπό τις οδηγίες του Τροντ Σόλιντ. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Έρβινς Λέμενς που αποκτήθηκε εκείνο το καλοκαίρι, ο Κλέοπας Γιάννου που είχε την προτεραιότητα, ο Θόδωρος Ντουγέρογλου, ο οποίος με τη σειρά του έχασε το όνειρο και ο 18χρονος τότε γκολκίπερ συμπλήρωναν μια εξάδα... υπεραρίθμων για τη θέση στον άσο! Ο Σιδεράκης ήταν ο μικρότερος και ο πρώτος που θα... έσβηνε από τον χάρτη του Ολυμπιακού.
«Στον Ολυμπιακό ξεκίνησα, έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Εγώ κοιτάω να κάνω όσο καλύτερα τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο», είχε πει πρόσφατα για τα χρόνια στο λιμάνι, που ξεκίνησαν με όνειρα και τελείωσαν απότομα.

Το... μισό φεγγάρι!

Όταν είσαι 18 είναι πολλές οι φορές που δεν καταλαβαίνεις. Δεν ξέρεις γιατί τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται, δεν καταλαβαίνεις πότε τελείωσαν και ποιος σου τα έκλεψε. Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα μιας συνηθισμένης καριέρας αντί εκείνης που στο μυαλό σου είχες κάνει κόμικ. Η συνέχεια για τον Γιάννη Σιδεράκη είχε περιπλάνηση, υπομονή, αλλά κάτι σπουδαίο για τη θέση του. Συμμετοχές, εμπειρίες, παραστάσεις, έστω κι αν ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου την επόμενη σεζόν αποδείκνυε πως μάλλον το όνομα δεν του ταίριαζε και από τα 20 του χρόνια, ο Σιδεράκης αρχίζει να αποκτά συμμετοχές.

Η πρώτη του ομάδα θα είναι η ΑΕ Ιωαννίνων και το πρώτο του πρωτάθλημα εκείνο της Γ’ Εθνικής. Στις 23 Σεπτεμβρίου κάνει το ντεμπούτο του και μετά από οκτώ παιχνίδια με φανέλα βασικού, παίρνει... προαγωγή και μετάθεση. Στο Χαϊδάρι θα προβιβαστεί στη Β’ Εθνική, όμως θα έχει μόλις μια συμμετοχή, την 1η Ιουνίου του 2008, κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Ο Μανώλης Θωμόπουλος και ο Τζάστιν Χάμπερ που ανέβασαν το επίπεδο του ανταγωνισμού στη θέση, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στον Γιάννη για να πάρει συμμετοχές.

Μια κατηγορία χαμηλότερα και μια σεζόν αργότερα, ο Σιδεράκης θα ανέτρεπε τα προγνωστικά. Θα άφηνε τον έμπειρο... ανταγωνιστή του στον πάγκο και θα ήταν ο βασικός γκολκίπερ του Χαϊδαρίου στη Γ’ Εθνική. Ο προπονητής που τον εμπιστεύτηκε και του χάρισε την ευκαιρία να παίξει βασικός ήταν ο Απόστολος Μάντζιος. Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του 43χρονου τεχνικού, θα αποχωρούσε και ο Σιδεράκης σε μια επιστροφή στο μηδέν. Στον Απόλλωνα που βρέθηκε για το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10 δεν θα πάρει ούτε μια συμμετοχή και η καριέρα του και πάλι έμοιαζε να μπαίνει σε τέλμα.

Θρασύς και στόχος!

Το καλοκαίρι του 2010 θα δοκιμάσει την τύχη του στον Πανιώνιο. Θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό, θα παλέψει για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, ωστόσο θα αποτύχει. «Εκτός από τον Μάχο ήταν και ο Μπέλιτς στην ομάδα, είχε έρθει και ο Παναγόπουλος και ήταν κάπως δύσκολο. Γενικότερα στις ομάδες που έχω επιλέξει ήθελα πάντα να παίζω, δεν ήθελα, δηλαδή, να κάθομαι και να λέω απλά ότι ανήκω στην τάδε ομάδα και αυτός είναι πάντα ο στόχος μου».

Θα καταλήξει στον Θρασύβουλο και για πρώτη φορά θα παίξει βασικός στην Β’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του θα γίνουν θέμα συζήτησης σε τέτοιο βαθμό που θα αναγκάζουν τον Τόνι Σαβέφσκι να κάνει συχνά βόλτες από το γήπεδο στη Φυλή. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει τον Γενάρη του 2011 να τον αποκτήσει και η ιστορία του γίνεται θέμα. «Ήξερα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ εδώ και καιρό. Πρόσφατα, μίλησε και ο μάνατζερ μου με άνθρωπο της ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος που, αν όλα πάνε καλά, θα αγωνιστώ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα, είναι τιμή για εμένα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσπαθώ και να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών αυτών που με επέλεξαν», είχε πει στην αρχή, όμως η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ο Γιάννης Σιδεράκης έμοιαζε να χάνει και τη δεύτερη ευκαιρία του.

«Είχα συμβόλαιο με τον Θρασύβουλο και ήταν τα πράγματα λίγο δύσκολα. Υπήρχε τον Δεκέμβριο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, δεν προχώρησε, όμως, το θέμα γιατί είχα συμβόλαιο. Είχαν ενδιαφερθεί και κάποιες άλλες ομάδες». Με 26 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ο Σιδεράκης θα συνέχισε να ζει μια αξιοπρεπή καριέρα παρά να κάθεται στο απωθημένο ενός ανεκπλήρωτου ονείρου. Μέχρι που θα ερχόταν η τρίτη φορά...

Βόλτα στην πλατεία!

Τα δεδομένα δεν ήταν πολύ διαφορετικά από το 2010, ωστόσο το όνομά του ήταν σημειωμένο από το προηγούμενο καλοκαίρι και αυτή τη φορά όλοι ήταν πιο σίγουροι. «Ήταν καλύτερο πιστεύω που ήρθα φέτος στον Πανιώνιο, γιατί είχα πέρυσι μία γεμάτη σεζόν στον Θρασύβουλο και αυτό είναι καλό». Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο Γιάννης Σιδεράκης θα υπέγραφε στον Πανιώνιο για τέσσερα χρόνια. Ο Γιούργκεν Μάχο, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν εκεί το καλοκαίρι, όμως το ένστικτο πήρε μια διαφορετική απόφαση. Πήρε το ρίσκο...

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον Πανιώνιο. Είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι έκανα πολύ καλή δουλειά την χρονιά που μας πέρασε στον Θρασύβουλο και θεωρώ πως με αυτή την μεταγραφή ανταμείβονται οι κόποι μου. Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να καταφέρω να πετύχω», θα δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του και θα περιμένει να ζήσει την πρόκληση της υψηλότερης κατηγορίας.

Η υπομονή δεν ανταμείβεται πάντα. Μετά το κρύο ντους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου έπαιξε βασικός κόντρα στον Εργοτέλη, ο 24χρονος έπρεπε να περιμένει. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν το ανηπέρβλητο εμπόδιο και η εμπειρία του κρατούσε τον ενθουσιασμό του Σιδεράκη μακριά από τη βασική ενδεκάδα. Θα επέστρεφε κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ των πρασίνων που έφερε την ανατροπή στο σκορ. Περίπου 15 λεπτά πριν την είσοδό του, ο Σεμπαστιάν Λέτο είχε σκοράρει με πέναλτι και ο Σιδεράκης τον έβλεπε από τον πάγκο... Ίσως γι’ αυτό ήξερε τι έπρεπε να κάνει την επόμενη φορά.
πηγή: gazzetta.gr

Η αξιοπρεπής επιβίωση του ΠΑΟΚ!!

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει τις άγνωστες λεπτομέρειες από τη προχθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA και για τον χειρισμό της κατάστασης από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.


Η αξιοπρεπής επιβίωση του ΠΑΟΚ

Ετυχε και έψαξα κάπως περισσότερο την ιστορία του ΠΑΟΚ με την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Μίλησα και με δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη και με στέλεχος της ΠΑΕ, προσπάθησα να «μπω» στην τρέλα που επικρατεί εκεί πάνω με τα media. Δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα να μπω στη θέση του Ζαγοράκη, με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ. Εμαθα αρκετά. Ηταν πολύ αγχωμένος, πιέστηκε περισσότερο όταν στήθηκε μπροστά στα μέλη της πειθαρχικής. Ηξερε ότι ήταν «ένοχος».

Δεν είχε συνειδητοποιήσει εξ αρχής τον κίνδυνο για την ντροπή του αποκλεισμού από τα ματς με την Ουντινέζε. Το κατάλαβε την ημέρα της κλήρωσης, όταν με μεσολάβηση του Θοδωρή Θεοδωρίδη συζήτησε με τον επικεφαλής της επιτροπής αδειοδότησης, Αντρέα Τραβέρσο. Τότε αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα είναι ζόρικα. Ότι κάτι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ άμεσα, αλλιώς θα είχε την τύχη της Μαγιόρκα. Η UEFA το αξιοποιεί αυτό το επιχείρημα: «αποκλείσαμε ομάδα από την ισπανική ομοσπονδία». Την ομοσπονδία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας δηλαδή. Για να τρίξει τα δόντια στις «Ελλαδίτσες»...

Είχε μια σπουδαία τύχη ο ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη συγκυρία. Μάλλον δύο. Μια μεγαλύτερη και μια μικρότερη. Η μεγαλύτερη ήταν ότι τού επέτρεψαν να απολογηθεί. Το άψυχο «υπόμνημα» που θα έστελνε ο ΠΑΟΚ αν δεν είχε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, δεν θα έπειθε με τίποτα τον «εισαγγελέα» που ακόμη και χθες υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ότι ο Δικέφαλος ουσιαστικά παράνομα και με «τρικ» συμμετείχε εφέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτός θα μπορούσε εύκολα να επηρεάσει τα υπόλοιπα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής.

Αντ’ αυτού, ο Ζαγόρ πήρε τον δικηγόρο και των υπεύθυνο επί των οικονομικών και πήγε στη Γενεύη. Εκεί είχε την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο. Είχε τη δυνατότητα να τους εξηγήσει όλη την καλοκαιρινή ιστορία με τον Φλωρίδη. Να τους πείσει στο ερώτημα «γιατί κύριε ΠΑΟΚ δεν τα έκανες το καλοκαίρι αυτά που έκανες τώρα με τον Βιεϊρίνια και τους υπόλοιπους παίκτες;» Να τους αναλύσει πώς ο ίδιος είχε πειστεί ότι ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να πωληθεί και να καλύψει τις τρύπες του μέσω της αύξησης του Μ.Κ. Να τους αποδείξει ότι η πλευρά Φλωρίδη έβαλε κάποια χρήματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούσε ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Να τους πει ότι η αύξηση ολοκληρωνόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Να τους δείξει την καλοκαιρινή πρόταση της Μπλάκμπερν για τον Αντελίνο. Να πάρει πάνω του την ευθύνη κοιτάζοντάς τους.

Και αυτή ήταν η δεύτερη, μικρότερη τύχη του. Διότι τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν απέναντί τους έναν άγνωστο. Έναν επιχειρηματία. Έναν Αραβα. Έναν ιδιοκτήτη κατασκευαστικής, έναν «πετρελαιά», ή έναν εκπρόσωπο fund ή έναν υπάλληλο του μεγαλομετόχου, ο οποίος απλώς εκτελεί χρέη προέδρου στην ομάδα. Ειλικρινά, και χωρίς να έχω κανένα προσωπικό «θέμα» με τον Σταύρο Αδαμίδη, δεν νομίζω ότι εκείνος, αν και νομικός, θα τα κατάφερνε στην ίδια περίπτωση.

Επαιξε ρόλο και το «πρόσωπο» του Ζαγοράκη. Δεν… προσκύνησαν κιόλας τα μέλη της πειθαρχικής (παρεμπιπτόντως είχε μεγάλη πλάκα όταν χθες μια ρεπόρτερ της Ουντινέζε μου τηλεφώνησε για το θέμα και δεν τον θυμόταν ως αρχηγό της Εθνικής, αλλά όταν της είπα «Μπολόνια» τον θυμήθηκε!), αλλά είχαν απέναντί τους κάποιον με «καθαρό κούτελο». Αθλητής που δεν είχε δώσει δικαιώματα. Στα υπέρ του «κατηγορούμενου». Στα μεγάλα υπέρ του.

Ο ΠΑΟΚτσής δεν θα πρέπει να αισθάνεται «προδομένος». Οσο άντεξε το πήγε ο Ζαγόρ και στο τέλος με τη βοήθεια καλών φίλων του τα κατάφερε. Ειλικρινά, μπορώ να αντιληφθώ από μεγάλη απόσταση ότι πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ δικαιούνται να έχουν ενστάσεις και αμφιβολίες για τη διαχείριση των οικονομικών τα τελευταία χρόνια. Ξόδεψε πολλά ο ΠΑΟΚ, αλλά μπήκε χρήμα στο ταμείο του. Ρίσκαρε, όπως είχε ρισκάρει και ο Ντέμης, για να επενδύσει στην ομάδα και να τα «βγάλει» η ίδια η ομάδα από τις επιτυχίες της. Εκανε υπερβάσεις. Μα, από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλούς προέδρους που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δίνουν λόγο δημοσίως για τη διαχείριση και μιλούν ειλικρινά και για χοντρά σφάλματα και για ψέματα…

Ότι άλλαξε ο ΠΑΟΚ, ότι «μεγάλωσε» στη συνείδηση όλης της φίλαθλης Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές. Το μη προφανές είναι ότι αλλάζει και η νοοτροπία του ΠΑΟΚτσή. Ισως επειδή βλέπει τα χειρότερα γύρω του. Ισως επειδή δεν ξεχνά τα απίστευτα χειρότερα που είχε περάσει τα προηγούμενα 15 χρόνια. Ισως επειδή ουδέποτε ήταν οπαδός της νίκης με κάθε τρόπο και μέσο, όπως και ο ΑΕΚτσής, αλλά περισσότερο οπαδός του «ταξιδιού».

Μα τώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για τις… άλλες υπερβάσεις. Για το πιθανό διαζύγιο με τον «Σάλπι» αν βρεθεί αξιόλογη πρόταση, για νέες αποδεσμεύσεις και μεγάλη ανανέωση το καλοκαίρι, για πολλούς πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα. Αλλά, τουλάχιστον, μπορεί να αισθάνεται βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει και να στέκεται στο ύψος του, έστω κι αν δεν έχει βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής (αυτό ουδέποτε το κατάλαβα, αλλά μετά από όσα συνέβησαν στον Παναθηναϊκό με τους πολυμετοχικούς και στην ΑΕΚ μετά την εποχή Ντέμη ίσως να΄ ναι καλύτερα έτσι…). Και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό γενικά, αλλά και ειδικότερα στις μέρες μας: η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ επιβίωση.

πηγή: gazzetta.gr