Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μπορεί να κάνει την… ξεφτύλα πλεονέκτημα;

Στο μόνο ματς που θα μπορούσε να νικήσει ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό είναι σ’ αυτό των οικονομικών προβλημάτων. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.

Μπορεί να κάνει την… ξεφτύλα πλεονέκτημα;
Οι «πράσινοι» μπορεί από το Φεβρουάριο να μην έχουν ευρώ στο ταμείο τους, αλλά στη Νέα Σμύρνη έχουν προ πολλού περάσει σε άλλο στάδιο. Οι πιστωτές τους χτυπάνε καθημερινά τη πόρτα. Μόνο λοιπόν στα χρέη μπορούσε να γίνει ματς και να νικήσει ο Πανιώνιος! Πουθενά αλλού…
Και να που έρχεται ο αγώνας Κυπέλλου και κάτι αμούστακα παιδάκια όχι μόνο βγάζουν γλώσσα, αλλά και πετάνε έξω από το Κύπελλο τους «πράσινους». Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον Παναθηναϊκό. Όταν ένας Σιδεράκης σταματά τον Λέτο τωων γκολ εδώ τελειώνουν όλα.
Γενικά ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν… τόχει με τον Πανιώνιο. Από τότε που ο Ναλιτζής του… έκλεψε το Κύπελλο στο στάδιο Καραϊσκάκη μέχρι το χθεσινό παιχνίδι οι νεοσμυρνιώτες έχουν χτυπήσει σαν καμικάζι. Εκεί που πονά ο Παναθηναϊκός.
Βέβαια τώρα οι «πράσινοι» άνοιξαν… κακούς μπελάδες. Μόλις πήγαν να χαρούν με το κάζο του Ολυμπιακού στο Καυτατζόγλειο ήρθε η δική τους σφαλιάρα. Κι όμως μέσα από μια σφαλιάρα μπορεί να βγει κάτι καλό.
Ο Παναθηναϊκός υποφέρει από παίκτες. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που μπορεί να στηριχτεί ο Φερέϊρα. Άρα οι συνεχείς αγώνες φέρνουν τραυματισμούς και τιμωρίες και δημιουργούν κενά δυσαναπλήρωτα. Από αποκλεισμός από το Κύπελλο σημαίνει λιγότεροι αγώνες. Όπως λιγότερους αγώνες σήμαινε και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη.
Μπορεί να είναι επώδυνο οικονομικά (η Ευρώπη) και ψυχολογικά (το Κύπελλο), αλλά είναι ρεαλιστικό. Πολύ περισσότερο όταν ο βασικός σου αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, διαθέτει βάθος στο πάγκο κι ο προπονητής του μπορεί να επιλέξει μεταξύ περισσότερων ποδοσφαιριστών.
Ο Παναθηναϊκός χάνει σε συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό σε όλα. Από τη… παράγκα μέχρι τη διαχείριση της καθημερινότητας. Στο μόνο που μπορεί να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα και να τον χτυπήσει εκεί που πονά είναι στο πρωτάθλημα.
Για μετρήστε πόσα ματς θα δώσει μέχρι το τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός και πόσα ο Ολυμπιακός που συνεχίζει στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Αν δεν αξιοποιήσουν κι αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα της χθεσινής τους ξεφτίλας οι «πράσινοι» τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: