Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τα κάστανα και η φωτιά!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ...μάγκα Λάζλο Μπόλονι που αποφάσισε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα και το ελλιπές ρόστερ -ενώ είχε καλύτερη οικονομικά πρόταση- και πρέπει να στηριχτεί από τη διοίκηση.


Τα κάστανα και η φωτιά!
Σε πολύ δύσκολη θέση θα βρεθεί ο Μπόλονι το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου θα κληθεί να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα σε τρεις διοργανώσεις χωρίς να έχει στη διάθεση του τρία βασικά στελέχη της ομάδας.
Ο ρουμάνος θα αισθανόταν πολύ μεγαλύτερη άνεση αν είχε στη διάθεση τους για τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος, το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ και τους δυο αγώνες με την Ουντινέζε για το Γιουρόπα Λιγκ τους Βιειρίνια, Κοντρέρας, και Αρίας. Στους Λεονάρντο και Σπαντάτσιο δεν αναφέρομαι διότι είχαν ελάχιστη συμμετοχή στους αγώνες του Δικεφάλου.
Ο ΠΑΟΚ έχασε έναν παίκτη από κάθε γραμμή και το πιθανότερο είναι οι αντικαταστάτες τους να προέλθουν από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ενδεχομένως να αποκτηθεί ο Νιμανί. Ο πρώην παίκτης της Μονακό που αποτελεί επιλογή Μπόλονι. Ο ρουμάνος είναι ο μέντορας του νεαρού γάλλου ποδοσφαιριστή καθώς του είχε δώσει την ευκαιρία να καθιερωθεί στους Μονεγάσκους.
Υπ΄ αυτές τις συνθήκες ο χαρακτηρίζω τον Μπόλονι προπονητή με τεράστια αυτοπεποίθηση. Μάγκα με λίγα λόγια. Άνθρωπο που δεν φοβάται να επιχειρήσει να βγάλει τα κάστανα από μια τόσο δυνατή φωτιά. Ο Μπόλονι είχε επιλογές αλλά επέλεξε να μείνει στην Τούμπα και να παλέψει.
Θα μπορούσε να είχε δεχθεί την πρόταση των αράβων που απλόχερα του προσέφεραν βαλίτσες με δολάρια αλλά αποφάσισε να μείνει στον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ομάδα και τον ίδιο. Ο προπονητής του Δικεφάλου ήταν ενήμερος για τις αποχωρήσεις Κοντρέρας και Βιειρίνια ενώ ήταν σύμφωνος με την απόφαση της διοίκησης να αποδεσμεύσει τον Αρίας πριν από τα Χριστούγεννα.
Το γεγονός ότι προτιμά να κολυμπήσει σε βαθιά και διόλου ήσυχα νερά (ενώ θα μπορούσε να εισπράξει χαλαρά το 1.500.000 πετρελαιοδόλαρα που του προσέφεραν) αποδεικνύει ότι έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό του και παράλληλα αποδεικνύει ότι βλέπει φως στο βάθος του τούνελ.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι είναι πλέον υποχρέωση όλων όσοι κινούνται γύρω από τον ΠΑΟΚ να στηρίξουν αυτό τον προπονητή είτε τους αρέσει είτε όχι. Ελάχιστοι προπονητές θα δέχονταν να μείνουν σε μια ομάδα που επιχειρεί ανανέωση μεσούσης της περιόδου και ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστήσει σε τρεις διοργανώσεις.
Ο Μπόλονι γνωρίζει ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρά τις αποχωρήσεις, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει νεαρούς και άπειρους παίκτες , θα έχει απαιτήσεις για επιτυχίες μέχρι το τέλος της περιόδου.
Αρχικά λοιπόν πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ρισκάρει κόντρα στη λογική που θα ανάγκαζε πολλούς επαγγελματίες προπονητές στη θέση του να επιχειρήσουν ηρωική έξοδο και να κάνουν τις διακοπές τους για τα επόμενα δυο χρόνια στην Αραβική χερσόνησο. Αξίζει λοιπόν τον σεβασμό μας και τη στήριξη στο εγχείρημα του!
Υ. Γ. 1 Η απολογία του ΠΑΟΚ στην αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι επιτελείς της ομάδας δεν είχαν άλλη επιλογή από την πώληση του Βιειρίνια στην Βόλφσμπουργκ. Σε περίπτωση που η παραχώρηση του νεαρού πορτογάλου δεν εξασφάλιζε 3.500.000 για τα ταμεία της ΠΑΕ ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ήταν σίγουρος.
Υ. Γ. 2 Ο ΠΑΟΚ έστω και με πωλήσεις και αποδεσμεύσεις κατάφερε να ξεφύγει από την μέγγενη της ΟΥΕΦΑ. Θεωρώ δεδομένο ότι άλλες ομάδες όταν βρεθούν στην ίδια θέση δεν θα τα καταφέρουν εξίσου καλά με τον ΠΑΟΚ. Να είστε σίγουροι.
Υ. Γ. 3 Εντυπωσιάστηκαν όσοι είδαν το Νιμανί στην πρώτη του -ανεπίσημη- εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τα πρώτα δείγματα ήταν κάτι περισσότερο από θετικά και το πιθανότερο είναι ο παίκτης να υπογράψει τις επόμενες ημέρες συμβόλαιο με την ΠΑΕ. 

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: