Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πρόσω ολοταχώς για τίτλο!!

Πρόσω ολοταχώς για τίτλο!
Μέχρι σήμερα, ισχυριζόταν ότι… αρκούσε μια θέση στην τετράδα που θα της εξασφάλιζε τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Πλέον, όμως, δεν μας πείθει! Η Τότεναμ πάει για τίτλο! Πήρε εύκολη νίκη με σκορ 2-0 επί της Έβερτον για το εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή!

Τα «σπιρούνια» συγκατοικούν πλέον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 45 πόντους, μπαίνοντας στην κούρσα του τίτλου και το κυνήγι των «πολιτών» που βρίσκονται στο ρετιρέ!

Α’ ημίχρονο:

Αν ο Σαχά είχε καταφέρει να σκοράρει λίγα μόλις δευτερόλεπτα (!) μετά την πρώτη σέντρα του αγώνα, θα μιλούσαμε για ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι! Παρ’ όλα αυτά και με την Έβερτον να χάνει τεράστια ευκαιρία με την έναρξη της αναμέτρησης, η Τότεναμ πήρε ό,τι δικαιούταν στο πρώτο μέρος και φυσικά πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα!

Τα «σπιρούνια» του Χάρι Ρέντναπ μετά το σοκ του πρώτου λεπτού, ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 25ο λεπτό με τον Αντεμπαγιόρ να κάνει λανθασμένο κοντρόλ σε τετ – α – τετ αλλά το πέτυχαν δέκα λεπτά αργότερα! Ο Άαρον Λένον στο 35’ έγινε αποδέκτης της βαθιάς, διαγώνιας μπαλιάς του Άσου Εκοτό, μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Λέιτον Μπέινς και με σωστό πλασέ, έγραψε το σκορ του ημιχρόνου, 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Οι κίνδυνοι για την εστία της Έβερτον προέρχονταν από… αριστερό πόδι. Πότε αυτό του Άσου Εκοτό και πότε αυτό του Μπέιλ! Οι δύο αστέρες της Τότεναμ με μακρινά σουτ τέσταραν τα ρεφλέξ του Χάουαρντ, αλλά ο έμπειρος μπακ στων «σπιρουνιών» ήταν αυτός που θα έβλεπε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έχοντας… εκσφενδονιστεί από το πόδι του! Με αριστερό «κεραυνό» στο 63ο λεπτό έκανε το 2-0 και σιγούρεψε το «τρίποντο»!

Η Έβερτον δεν έδειχνε – και δεν ήταν – ικανή να αντιστρέψει μια τόσο δύσκολη κατάσταση, με αποτέλεσμα να… παραδώσει τα όπλα από νωρίς, να αφήσει την Τότεναμ να διατηρήσει το προβάδισμα με άνεση και στο φινάλε να πανηγυρίσει το «τρίποντο»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Μπέιλ, Καμπούλ, Ντόουσον, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Λένον (77’ Πίεναρ), Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Λίβερμορ, Αντεμπαγιόρ (86’ Παβλιουτσένκο)

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Ντιστέιν (59’ Ντάφι), Νέβιλ, Μπιλιαλέντινοφ (82’ Γκιγιέ), Κέιχιλ, Φελαϊνί, Σαχά, Ντόνοβαν, Ανιτσέμπε (68’ Ντρέντε).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: