Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τhe King is back!!

νας παίκτης, ευλογημένος. Ενας παίκτης γεννημένος για αυτή την ομάδα. Εφυγε για λίγο, γύρισε (ο πολύς κόσμος νομίζει) για πολύ λίγο. Κυρίες και κύριοι ο Τιερί Ανρί επέστρεψε στην Αρσεναλ σαν να μην έφυγε ποτέ. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Τhe King is back!
Με ένα γκολ σαν αυτά που τον έκαναν το απόλυτο trademark όχι της Αρσεναλ, αλλά του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα (πλασέ στην κίνηση από πλάγια θέση) στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αρσεναλ (στην επιστροφή του), φώναξε είμαι εδώ.
Το Emirates από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του, τέτοιες στιγμές δεν είχε ζήσει. Ούτε όταν πέρυσι, (τέτοιος μέρες ήταν) η Αρσεναλ κόντρα στην ανίκητη Μπαρτσελόνα έκανε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου 2-1 και τα θεμέλια του υπερσύγχρονου γηπέδου κουνιόντουσαν για πρώτη φορά. Την περασμένη Δευτέρα το Emirates πραγματικά ταρακουνήθηκε. Και μάλιστα όχι μία φορά, όταν ο Ανρί σκόραρε δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο το μοναδικό γκολ της βραδιάς. Ταρακουνήθηκε και όταν σηκώθηκε για προθέρμανση. Ταρακουνήθηκε και όταν μπήκε αλλαγή, αλλά κι’ όταν έκανε την πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Κυρίως ταρακουνήθηκε όταν το ματς τελείωσε και ο Ανρί στέκονταν στο κέντρο του γηπέδου με τις γροθιές του σφιγμένες ψηλά, σαν να είχε κατακτήσει πριν μερικά δεύτερα το Τσάμπιονς Λιγκ.
Τότε ήταν που ο Ανρί, έβγαλε μία μεγάλη κραυγή που ακούστηκε ξεκάθαρα σε 60 χιλιάδες ζευγάρια αυτιά, παρά τον πανζουρλισμό που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή. Η Αρσεναλ ήταν απλώς στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, η βραδιά και η νίκη ήταν υπό κανονικές συνθήκες μία βραδιά ρουτίνας, αλλά αυτή η απλή πρόκριση θα γίνει η ιστορικότερη πρόκριση του συλλόγου στους «32». Δεν είναι η πρόκριση, είναι η στιγμή, είναι η βραδιά που ο Ανρί ξαναφόρεσε τη φανέλα που του ταιριάζει πιο πολύ κι’ από το δέρμα στο κορμί του.
Και ο Ανρί γύρισε μεν, για μόλις δύο μήνες, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή είναι η πρώτη από τις επιστροφές του. Η επόμενη έχει σχεδόν αποφασιστεί και θα είναι για να κάτσει στον πάγκο δίπλα στον μέντορά του, τον Αρσεν Βενγκέρ. Λίγο πριν αποχωρήσει ο Αρσέν από την Αρσεναλ και αφού του έχει μάθει τα μυστικά της δουλειάς θα του δώσει και τα κλειδιά του μαγαζιού. Η ιστορία του Ανρί στην Αρσεναλ, έστω και αν είναι τέτοια που η ομάδα τον έχει κάνει ήδη άγαλμα έξω από το Emirates, δεν έχει τελειώσει. Για την ακρίβεια τώρα ξαναρχίζει…
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: