Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μονόδρομος η συνέπεια στο πλάνο της εξυγίανσης!

Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΠΑΕ για να καθορίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μετά την αδειοδότηση της UEFA, ωστόσο θεωρείται απαραίτητο να συνεχίσει στην ίδια σφιχτή γραμμή. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Μονόδρομος η συνέπεια στο πλάνο της εξυγίανσης
«Ανοίγει» η ΠΑΕ με προκηρύξεις για ανεύρεση ικανών στελεχών σε μάρκετινγκ και πωλήσεις
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον σκόπελο της UEFA και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν χρειάζεται να ανησυχεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου, όταν και θα επανεξεταστεί. Πλέον, τα ερωτήματα που απασχολούν τους οπαδούς του αφορούν στον κίνδυνο που ενδεχομένως υπάρχει για το μέλλον και στο κατά πόσο μπορεί να υπάρξουν νέες απώλειες στο ρόστερ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δικέφαλος θα πρέπει στις 30 Ιουνίου να έχει φέρει εις πέρας όλους τους διακανονισμούς του. Είτε αφορούν το αγωνιστικό τμήμα είτε θέματα εφορίας και εταιρικής λειτουργίας. Θεωρητικά, μπορεί να είναι συνεπής με βάση τα προβλεπόμενα έσοδά του. Κύκλοι της ΠΑΕ ισχυρίζονται, μέσα από πρόχειρες προβλέψεις, ότι ίσως υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας κοντά στον Μάιο. Διαβεβαιώνουν, ωστόσο, ότι το νούμερο που θα λείπει δεν τρομάζει ιδιαίτερα. Θα είναι γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.
Σήμερα αναμένεται συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, όπου ο Αλκης Μαυροφρύδης θα ενημερώσει για τα ακριβή νούμερα που πρέπει να εξασφαλιστούν επιπλέον και βέβαια τους τρόπους με τους οποίους θα οργανωθεί η οικονομική στρατηγική της ΠΑΕ. Ο οικονομικός διευθυντής αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το αν θα πρέπει να ελαφρύνει κι άλλο το μπάτζετ.
Αυτό που περιμένουν οι διοικητικοί, είναι να ζητήσει κι άλλη μείωση, τουλάχιστον εκεί που κρίνουν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού ότι υπάρχουν συμβόλαια-πολυτέλεια για τέτοια εποχή. Για παράδειγμα, τέτοια θεωρούνται τα δύο των τερματοφυλάκων Χαλκιά και Κρέσιτς, από τα οποία φτάνει μόνο το ένα. Και ακόμη η μείωση στο συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (800.000 ευρώ) που έχει να κάνει και με την ισορροπία του αγωνιστικού τμήματος, αφού το αμέσως επόμενο σε κόστος θα είναι αυτό του Γκαρσία, ο οποίος θα αμείβεται με 450.000 ευρώ λιγότερα.
Στην ομάδα θεωρούν ότι όλα όσα έγιναν τώρα, σε συνδυασμό με όσα ενδεχομένως θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, η κατάσταση θα είναι απολύτως ελεγχόμενη και ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
«Κλειδί» για όλα τα παραπάνω, να πειστεί το κοινό ότι όσα γίνονται είναι επιβεβλημένα. Και, κακά τα ψέματα, υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που έχει απογοητευτεί από τους χειρισμούς της διοίκησης, τουλάχιστον πριν από τη στιγμή που αναγκάστηκε να πάρει σκληρά μέτρα. Το ερώτημα «γιατί φτάσαμε έως εδώ;» ακούγεται συνεχώς και η απάντηση «λόγω κρίσης» δεν καλύπτει όλη την αλήθεια.
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να μπουν στην ατζέντα και θέματα που σίγουρα θα δείξουν μία αλλαγή στάσης της νέας διοίκησης σε σχέση με τα όσα έχουν προηγηθεί. Πρώτα απ’ όλα, στον Δικέφαλο πρόκειται να εντάξουν σύντομα δύο σημαντικά στελέχη στην ΠΑΕ. Εναν εμπορικό διευθυντή και έναν υπεύθυνο μάρκετινγκ – πωλήσεων, αφού έχει παραιτηθεί ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Γιώργος Τζέτζης.
Μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που θα επιλεγούν αυτά τα στελέχη, αφού η ΠΑΕ άμεσα αναμένεται να δημοσιεύσει προκήρυξη για τις θέσεις. Ηδη, αρκετοί επαγγελματίες που έχουν υπ’ όψιν τους το κενό που υπάρχει, έχουν αποστείλει βιογραφικά, όμως επισήμως η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες. Ακριβής ημερομηνία θα οριστεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: