Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σκυλεύουν το πτώμα της ΑΕΚ

Αν ήμουν ποδοσφαιριστής ή οπαδός της ΑΕΚ, με αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες θα είχα χάσει τον μπούσουλα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Σκυλεύουν το πτώμα της ΑΕΚ
Οι οπαδοί αγανακτούν και απογοητεύονται, βλέποντας τα παιχνίδια που παίζουν στην πλάτη του συλλόγου πρώην, νυν και μέλλοντες «επενδυτές», ενώ οι παίκτες βρίσκονται σε απόγνωση μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα. Ωστόσο οι πρωταγωνιστές όλων αυτών των παιχνιδιών δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ούτε για τους οπαδούς ούτε για τους ποδοσφαιριστές. Η ΠΑΕ ως εταιρεία ή θα πτωχεύσει ή θα πουληθεί ή θα συνεχίσει να φυτοζωεί με τις ενέσεις-ψίχουλα που τη συντηρούν μέχρι τώρα. Ωσπου να συμβεί κάτι απ' όλα αυτά, υπάρχει μια ομάδα της οποίας οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δουλεύουν κάθε μέρα στα Σπάτα και την Κυριακή να μπαίνουν στο γήπεδο με την υποχρέωση όχι απλά να παίξουν, αλλά να κερδίσουν. Αυτή τη στιγμή όλοι ασχολούνται με την ΑΕΚ ως οικονομικό μέγεθος και ουδείς ως ποδοσφαιρική ομάδα. Ισως να είναι εφησυχασμένοι ότι οι παίκτες θα κάνουν υπομονή εσαεί ή πιθανόν να ποντάρουν στο ότι τέτοιες εποχές δεν έχουν και καλύτερη επιλογή. Μπορεί και να είναι έτσι.
Αν όμως αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι, μια πιθανή αγωνιστική κατάρρευση θα είναι το ίδιο οδυνηρή με την οικονομική. Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε καθεστώς κενού ιδιοκτησίας. Το ότι η ποδοσφαιρική ομάδα είναι βαθμολογικά σε θέση διεκδικήτριας του τίτλου συνιστά ένα θαύμα, το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στους παίκτες και τον προπονητή της. Η μάλλον απροσδόκητη εμφάνιση προοπτικής σωτηρίας από τα εκατομμύρια που διεκδικεί από τον Ψωμιάδη κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, καθώς φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη πολλών, που δεν θα διστάσουν να σκυλεύσουν το πτώμα της, γιατί περί πτώματος θα μιλάμε, αν την εγκαταλείψουν και οι ποδοσφαιριστές της.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: