Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ PRIMERA DIVISION.. MONO SUPER LEAGUE

Μας πρήξανε με τους αυτοματισμούς της Μπαρτσελόνα και τα μαγικά του Μέσι και της παρέας του επειδή κέρδισαν οι Καταλανοί τον Παναθηναϊκό με σκορ 5-1. Άρχισαν οι «ειδικοί» να αναλύουν τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Primera Division με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Super League!! Κατοχή της Μπάλας, κάλυψη κενών χώρων, δοκάρι, απίστευτο γκολ του Χαβίτο αλά Play Station.. Και όλα αυτά ο Άρης με μισή ομάδα. Ο Άρης κέρδισε στον πρώτο αγώνα για το Europa League με πέντε βασικές απουσίες. Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης που πέρυσι κατέκτησε το Europa League. Απέναντι σε μια ομάδα δηλαδή που θα μπορούσε να βρει ο Άρης στον τελικό της διοργάνωσης. Ένας Άρης που πριν από λίγα χρόνια απέκλεισε και τη Σαραγόσα των 100 εκ. ευρώ.
Οπότε, ποια Primera Division και μπούρδες.. Super League και ξερό ψωμί.
Υ.Γ. (Με τους Δαλούκες, τη βία, τα φραγμένα και όλα της τα ωραία) Eπιμελεια ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ

Λόπες: «Δεν κρίνεται κάτι από ένα αποτέλεσμα». Μερίδα: «Δε μπορούσαμε να ακούσουμε στα δύο μέτρα»


Στο θόρυβο που επικρατούσε στο «Κλ. Βικελίδης» από τους φίλους Άρη, στάθηκαν στις δηλώσεις τους, οι Αντόνιο Λόπες και Φραν Μερίδα.Ο αρχηγός της Ατλέτικο, υπογράμμισε επίσης πως δεν κρίνεται τίποτα από ένα αποτέλεσμα, ενώ ο 20χρονος πρώην χαφ της Άρσεναλ τόνισε πως στα μυαλό όλων είναι πλέον το ματς με τη Μπαρτσελόνα.
Αντόνιο Λόπες: «Ο Άρης έκανε πάρα πολλή και καλή δουλειά μες στο γήπεδο. Εμείς δυστυχώς είχαμε πρόβλημα επικοινωνίας, γιατί πολύ απλά δεν ακούγαμε ο ένας τον άλλον. Ο θόρυβος μες στο γήπεδο ήταν πολύ μεγάλος. Ωστόσο δεν κρίνεται κάτι από ένα αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε. Κοιτάζουμε κάθε ματς χωριστά στο Γιουρόπα Λιγκ».
Μέριδα: «Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε ούτε στα δύο μέτρα τους συμπαίκτες μας. Πόσω μάλλον αν κάποιος μας φώναζε από μακριά. Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά. Δούλεψε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Ήταν ένα παιχνίδι που τελείωσε. Βάζουμε... διακόπτη. Το ξεχνάμε και κοιτάμε το επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας».

Έμφραγμα στο Τορίνο!


'Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε η Γιουβέντους και ούτε ο Ντελ Πιέρο κατάφερε να την σώσει, αφού η Λεχ Πόζναν... μιμήθηκε την Σαμπντόρια και ισοφάρισε 3-3 στο τέλος. Έκπληξη στο Ζάγκρεμπ, γκολ ο Ρουκάβινα στο 2-0 επί της Βιγιαρεάλ 1ος όμιλος

Σαφές προβάδισμα για τη πρωτιά του πρώτου ομίλου πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Ελβετία, όπου υπέταξε με 2-0 το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στον όμιλο. Με τον Σίλβα να παίρνει επιτέλους μπροστά η Σίτι ήταν αποτελεσματική και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έδειξε τις διαθέσεις της. Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε την περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και παρουσιάζοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τεράστια αμυντικά προβλήματα υποχρεώθηκε σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία με 3-3 από την Λεχ Πόζναν. Οι Πολωνοί μιμήθηκαν τη Σαμπντόρια και με τον Ρούντνεβς σε μεγάλη μέρα πήραν σπουδαίο αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα
Γιουβέντους – Λεχ Πόζναν 3-3
(45', 50' Κιελίνι, 68' Ντελ Πιέρο 14' πεν., 30', 93' Ρούντνεβς)

Σάλτσμπουργκ – Μαν Σίτι 0-2
(8' Σίλβα, 63' Τζο)

Βαθμολογία
Μαν. Σίτι 3
Γιουβέντους 1
Λεχ Πόζναν 1
Σάλτσμπουργκ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Λεχ Πόζναν – Σάλτσμπουργκ
Σίτι - Γιουβέντους


2ος όμιλος
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακή κα συνέτριψε στην έδρα της με 4-0 της Ρόζενμποργκ. Ο Χέλμες πέτυχε χατ τρικ και προκάλεσε... εφιάλτες στον Μπιέρσμιρ ο οποίος και αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα των Νορβηγών. Οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην προβληματική άμυνα της Ρόζενμποργκ, κάτι που προκαλεί... χαμόγελα και στον Άρη ενόψει της 2ης αγωνιστικής του ομίλου.

Αποτελέσματα
Αρης – Ατλέτικο 1-0
(58' Χαβίτο)
Λεβερκούζεν – Ρόζενμποργκ 4-0
(4' , 58', 61' Χέλμες, 38' Ρέινατζ )

Βαθμολογία
Λεβερκούζεν 3
Αρης 3
Ατλέτικο 0
Ρόζενμποργκ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Ρόζενμποργκ -Αρης
Ατλέτικο - Λεβερκούζεν

3ος όμιλος
Αφεντικό του τρίτου ομίλου έγινε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι Πορτογάλοι θριάμβευσαν εκτός έδρας της Λιλ με 2-1 και ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις τοςυσ την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Τη ίδια ώρα η Λέφσκι Σόφιας πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Γάνδης. Οι Βέγλοι δυσκόλεψαν τους Βούλγαρους, προηγήθηκαν δυο φορές, ωστόσο το γκολ του Γκριν στο 84' έδωσε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα
Λιλ – Σπόρτινγκ 1-2
(Φράου - 14' Βούκσεβιτς, 34 Ποστίγκα)
Λέφσκι – Γάνδη 3-2
(42' Ζπαζίνιο. 60' Ντέμπελε, 84' Γκριν - 22' Αζοφέιφα, 48' Σούλερ)

Βαθμολογία
Σπόρτινγκ 3
Λέφσκι 3
Γάνδη 0
Λιλ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Γάνδη – Λιλ
Σπόρτινγκ - Λέφσκι


4ος όμιλος

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τέταρτο όμιλο. Οι Κροάτες έχοντας σε φοβερή ημέρα όλα τους τ' αστέρια επιβλήθηκαν στο «Μάξιμιρ» με 2-0 της Βιγιαρεάλ και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τη επόμενη φάση της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Άντε Ρουκάβινα, που αγωνίζεται δανεικός από τον Παναθηναϊκό στην ομάδα του Ζάγκρεμπ άνοιξε το σκορ για την Ντιναμό στο 18΄', ενώ τον θρίαμβο των γειτόνων ολοκλήρωσε ο Σαμίρ στο 80'.

Αποτελέσματα
Μπριζ – ΠΑΟΚ1-1
(61' Οφόε – 78' Μαλεζάς)

Ντιναμό Ζ- Βιγιαρεάλ 2-0
(18' Ρουκάβινα, 79' Σαμίρ)

Βαθμολογία
Ντιναμό Ζ.3

ΠΑΟΚ1

Μπριζ 1
Βιγιαρέαλ 0


Επόμενη αγωνιστική
30/9
Βιγιαρεάλ – Μπριζ
ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζ.

5ος όμιλος
Χρειάστηκε ένα γκολ του Γιάλιενς στο 83' για να καταφέρει η Άλκμααρ να περάσει το εμπόδιο της Σέριφ και να αρχίσει νικηφόρα στον όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Μοντέρο και πάλεψαν για να κρατήσουν την ισοπαλία. Ωστόσο, τα αμυντικά λάθη, αλλά και το κακό βράδυ του γκολκίπερ (έκανε... δώρο το πρώτο γκολ), Εστογιάνοφ έδωσαν τη νίκη στους Ολλανδούς
Σοκ στο Κίεβο, με τη Ντιναμό να μην μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μπάτε Μπορίσοφ, αν και το τελικό 2-2 τους αφήνει με το παράπονο. Οι Λευκορώσοι μπήκαν νωρίς στο σκορ με τον Ροντιόνοφ, όμως η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσματα. Ο Μιλέφσκι μπορεί να έχασε πέναλτι, ωστόσο στο 38' ισοφάρισε και στο 43' έκανε την ασίστι στον Ερεμένκο για το 2-1. Ένα γκολ του Νέκατσικ στο 53' ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν το 2-2.

Αποτελέσματα
Άλκμαρρ – Σερίφ 2-1
(14' Γκούντμουντσον, 83' Γιάλιενς - 68' αυτ. Μορένο)

Ντιναμό Κ. - Μπάτε 2-2
(38' Μιλέφσκι, 42' Ερεμένκο - 3' Ροντιόνοφ, 53' Νέκατσικ)

Βαθμολογία
Άκμααρ 3
Ντιναμό Κ. 1
Μπάτε 1
Σέριφ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Μπάτε – Άλκμααρ
Σερίφ – Ντιναμό Κ.


6ος όμιλος

Εύκολο έργο για την ΤΣΣΚΑ που χωρίς να ιδρώσει επικράτησε εύκολα 3-0 της Λωζάννης στην Ελβετία. Με πρωταγωνιστή τον Λοβ που πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και τον Ιγκνασέβιτς να βοηθά και αυτός οι Ρώσοι δείχνουν τις διαθέσεις τους στον όμιλο.
Μεγάλη νίκη για τη Σπάρτα, που μετά τα... χαστούκια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ζίλινα μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Οι Τσέχοι επικράτησαν 3-2 της Παλέρμπο, με τους Μπόνι, Κάντλετς να είναι οι πρωταγωνιστές.

Αποτελέσματα
Σπάρτα – Παλέρμο 3-2
(17' Μπόνι, Κλαντρούμπσκι, 83' Κάντλετς – 38 Μακαρόνε, 83' Ερνάντες)
Λωζάννη – ΤΣΣΚΑ 0-3
(22', 87' πεν. Λοβ, 68' Ιγκνασέβιτς)

Βαθμολογία
ΤΣΣΚΑ 3
Σπάρτα 3
Παλέρμο 0
Λωζάννη 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
ΤΣΣΚΑ – Σπάρτα
Παλέρμο - Λωζάννη

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ.. «ΠΟΙΗΤΕΣ» ΤΗΣ Ε.Π.Ο.


«Με αφορμή τη διακίνηση φημών, που δημοσιοποιούνται μέσω ρεπορτάζ και εμπλέκουν "στελέχη της ΕΠΟ" σε ύποπτες συναλλαγές, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Πάγια και σαφής θέση της ΕΠΟ είναι η επιβολή κανόνων διαφάνειας στο ποδόσφαιρο. Θέση που δεν απορρέει απλώς από το θεσμικό ρόλο της, αλλά και από τη σφοδρή επιθυμία της Ομοσπονδίας να κερδίσει το στοίχημα για ένα καθαρό προϊόν χωρίς σκιές. Τίποτα δεν πρόκειται να προκαλέσει την ανάσχεση της επίμονης προσπάθειας εκ μέρους της ΕΠΟ να αναδειχτεί νικήτρια στον αγώνα της αξιοπιστίας. Ούτε το απευκταίο ενδεχόμενο να δεχτεί αυτογκόλ. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση των αρχών, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και της Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον αγώνα είναι συμπαίκτες μας. Η ΕΠΟ θα διατηρήσει την πολιτική των "ανοικτών θυρών" προς τις Αρχές και αναμένει αυτή η συνεργασία να αποκτήσει αμφίδρομο χαρακτήρα για να προκύψει άμεσα το κοινά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», δηλώνει με ανακοίνωση η Ε.Π.Ο..
Υ.Γ.1: Τι θέλει να πει ο ποιητής-εμπνευστής της ανακοίνωσης;
Υ.Γ.2: Αν δεν έβγαζε ανακοίνωση η Ε.Π.Ο. για να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αρχών, θα άλλαζε κάτι στις έρευνες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος;
Υ.Γ.3: Όταν κάνει λόγο για αυτογκόλ, ψιλοπαραδέχεται ότι ίσως και κάτι να συμβαίνει; Επιμελεια ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ

Χαβίτο: «Τρελάθηκα όταν έβαλα το γκολ»

Χαβίτο: «Τρελάθηκα όταν έβαλα το γκολ»

Ο «χρυσός» σκόρερ του Άρη, Φρανσίσκο Χαβίτο, αποθεώθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο και δήλωσε: «Έχω τύχη με τους συμπατριώτες μου. Πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου αλλά με αυτούς σκοράρω κιόλας. Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα μου έτρεξε και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κυριότερα όμως γιατί πήραμε τους βαθμούς. Η Ατλέτικο έχει μία πολύ καλή ομάδα όμως όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν σήμερα απίθανοι. Τρελάθηκα όταν έβαλα το γκολ και έτρεξα στις κόρες μου να το αφιερώσω».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου είπε: «Ήταν εκπληκτική όπως συνήθως. Ο κόσμος είναι φανταστικός σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια».

Για την συζήτηση με παίκτες της Ατλέτικο ομολόγησε: «Με συνεχάρησαν για τη νίκη και μας ευχήθηκαν καλή συνέχεια. Διασκεδάσαμε όμως τώρα… έχουμε παιχνίδι την Κυριακή».

Δερμιτζάκης: «Οτιδήποτε παίρνεις εκτός έδρας είναι σημαντικό»

Δερμιτζάκης: «Οτιδήποτε παίρνεις εκτός έδρας είναι σημαντικό»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος του αγώνα με την Μπριζ τόνισε: «Ήρθαμε στο Μπριζ για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να ανέβουμε ψυχολογικά, αγωνιστικά και βαθμολογικά ώστε να μπούμε με το δεξί στην διοργάνωση. Οτιδήποτε παίρνεις εκτός έδρας είναι σημαντικό αν εκμεταλλευτείς την έδρα σου. Πιστεύω ότι έτσι μπορείς να πετύχεις τον στόχο. Ξέραμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μπριζ. Γνωρίζουμε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και είχαμε ετοιμαστεί γι΄ αυτό το παιχνίδι. Στην αρχή δεχθήκαμε μία πίεση φυσιολογική από τον αντίπαλο. Όμως μετά ισορροπήσαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλή κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις, χωρίς όμως αυτό να το πετύχουμε στον βαθμό που θέλαμε. Αυτό που είπα στα παιδιά στο ημίχρονο, είναι ότι μπορούμε να πάρουμε όχι απλά θετικό αποτέλεσμα αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, μπορούμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη. Παρότι ο αντίπαλος προηγήθηκε σε μία κόντρα επίθεση που ήμασταν παραπάνω παίκτες μπροστά. Ήταν ένα από τα δικά τους πλεονεκτήματα η μετάβαση από άμυνα σε επίθεση λόγω ταχύτητας και ικανότητας. Παρόλ΄αυτά η ομάδα αντέδρασε, πίεσε για να ισοφαρίσει, όπως και έγινε και στο τέλος θα μπορούσαμε αν ήμασταν και λίγο τυχεροί, χωρίς να ξεχνάμε την ικανότητα του τερματοφύλακα, να κερδίσουμε και το ματς. Γενικά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό που θέλουμε είναι και εμείς σαν ομάδα να προσπαθήσουμε να χτίσουμε το όνομα που πραγματικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει στην Ευρώπη, διότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες. Να ευχαριστήσουμε πολύ την Μπριζ για την φιλοξενία που μας παρείχε και να ευχηθώ στον συνάδελφο προπονητή που είναι πολύ καλός προπονητής και τζέντλεμαν καλή πορεία στο πρωτάθλημα και εκπλήρωση του στόχου και γενικά ότι επιθυμεί στην ζωή του».

Για την φάση που ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι, ο κ. Δερμιτζάκης απάντησε: «Από εκεί που ήμουν δεν μπόρεσα να δω κάτι».

Για τα κενά διαστήματα του δικεφάλου, ο έλληνας τεχνικός είπε: «Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα στιγμής. Δεν είναι από έλλειψη συγκέντρωσης γιατί τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα, όπως και οι εντολές. Είναι κάποια διαστήματα που το ένα λάθος προκαλεί το άλλο. Θέλω να πιστεύω ότι με την δουλειά θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε αυτά. Να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να πατάμε καλύτερα και πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το λάθος έχει να κάνει και με την κούραση οπότε όσο πιο προετοιμασμένος είσαι, τόσο λιγότερα λάθη κάνεις. Μέσα από τις προπονήσεις πιστεύω πως θα το βελτιώσουμε».

Για την παρουσία του Ελ Ζαρ τόνισε: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και γι΄ αυτό αποκτήθηκε. Η κατάσταση του ήταν τέτοια που μας έδινε το δικαίωμα ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού να τον χρησιμοποιήσουμε. Έδειξε κάποια δείγματα γραφής και εύχομαι να είναι σύντομα στο 100% γιατί θεωρώ ότι η ομάδα τον έχει ανάγκη. Θα βοηθήσει και τον εαυτό του και την ομάδα. Όταν έχεις πολλούς στόχους είναι απαραίτητοι οι καλοί παίκτες για να πετύχεις τους στόχους».

Για το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα επισήμανε: «Αποδεικνύεται ότι όλες οι ομάδες είναι δυνατές και δεν υπάρχουν φαβορί. η Ντιναμό είναι μία πολύ καλή ομάδα και αυτό εμείς το γνωρίζουμε».

Αντρέ Κόστα: «Καλή και συγκεντρωμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Μπριζ, Άντρε Κόστα από την δική του πλευρά υπογράμμισε: «Λυπάμαι που η ομάδα μου δεν κέρδισε στο σημερινό παιχνίδι διότι είχαμε πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος υπήρξε μία πίεση κυρίως από τον Βιτόλο και τον Γκαρσία που ανέβηκαν πιο ψηλά. Όταν προηγηθήκαμε το παιχνίδι έγειρε προς το μέρος μας, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Είχαμε ευκαιρίες για το 2-1, όμως εφόσον δεν μπορέσαμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ, κρατάμε την ισοπαλία καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και συγκεντρωμένη».

Κούπερ: «Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα»

Κούπερ: «Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα»

Πλήρης ήταν η ικανοποίηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την απόδοση των παικτών του και την μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Είπα και χθες ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την φιλοδοξία. Παίξαμε με ψυχή. Θα πω κάτι που ίσως δεν είναι τόσο πολιτισμένο. Η χαρά μας είναι που χαρίσαμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας. Αυτές οι εικόνες που μας χάρισαν, αυτή η στήριξη, το γεγονός ότι ήταν κατάμεστο το γήπεδο, μου αφήνει την μεγαλύτερη χαρά ότι τους δώσαμε την ικανοποίηση. Ξέραμε πολύ καλά την Ατλέτικο. Ξέραμε ότι έπρεπε να ελέγξουμε την ταχύτητα της. Έπρεπε να δουλέψουμε το τι θα κάνουμε εμείς όταν έχουμε κατοχή μπάλας. Να είχαμε ξεκάθαρες επιλογές και ιδέες. Σε αυτό έπρεπε να προσθέσουμε και λίγο παραπάνω από αυτό που κάνουμε συνήθως. Αν έχω έναν ποδοσφαιριστή που τρέχει επτά οχτώ χιλιόμετρα σε ένα παιχνίδι, σήμερα έπρεπε να τρέξει παραπάνω. Φανταστείτε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση. Όλα έπρεπε να τα κάνουμε λίγο παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα».

Για την δήλωση του Κίκε Φλόρες πως η Ατλέτικο αδικείται από το αποτέλεσμα, ο κ. Κούπερ απάντησε: «Ίσως να είχαν λίγο παραπάνω κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αν βάλουμε σε ισοζύγιο τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, θεωρώ ότι η δική μου ομάδα είχε περισσότερες. Σέβομαι την άποψη του κ. Φλόρες όμως με βρίσκει αρνητικό. Θεωρώ ότι μας βρίσκει απόλυτα δίκαιους νικητές».

Τι σημαίνει για τον ίδιο τον Κούπερ αυτή η μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο; «Θα είμαι ειλικρινής στην απάντηση μου. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έτσι και για μένα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη».

Όσο για το αν περίμενε να έχει τόσο παθητική στάση η Ατλέτικο είπε: «Εμείς περιμένουμε πάντα την καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλο μας γιατί έτσι προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Ίσως σήμερα η Ατλέτικο να μην είχε την απόδοση που πολλοί περίμεναν όμως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απόδοση της δικής μας ομάδας. Γι΄ αυτό στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν γιατί σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Κάναμε ένα βήμα όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος».

Ο Άρης είχε πολλές απουσίες σήμερα. Αν είχε ο κ. Κούπερ όλους τους παίκτες στην διάθεση του, η νίκη θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη; Ο ίδιος απάντησε: «Δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην έχουμε ανεξέλεγκτη ευφορία. Να μην ξεφύγει η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από τις απουσίες όμως όσοι κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν, κατάφεραν να σταθούν επάξια».

Για την εμφάνιση του Κρίστι Βανγκέλι ο κ. Κούπερ είπε: «Αναμφίβολα ο Βανγκέλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία για το αν τον υπολογίζω».

Εντυπωσιακή η Λεβερκούζεν, ξεκίνησε με "τεσσάρα"


Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε η Λεβερκούζεν στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο μετέχει και ο Aρης. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες μπήκε «με το δεξί» στο γκρουπ, αφού συνέτριψε στην «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν τη Ρόζενμποργκ με 4-0.

Η Μπάγερ προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με το γκολ του Χέλμες, ενώ ο Ράιναρτς στο 38΄ διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Ο Χέλμες έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην επικράτηση των γηπεδούχων, αφού, με τα γκολ που πέτυχε στο 58΄ και το 62΄, έδωσε τη δυνατότητα στις «ασπιρίνες» να φτάσουν στο 4-0, σημειώνοντας παράλληλα χατ τρικ.

Διαιτητής: Νικολάι Βολκάρτζ (Δανία)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιούπ Χάινκες): Aντλερ, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Χίπια, Φρίντριχ, Μπέντερ (67' Μπάλιτς), Χέλμες, Σαμ, Ντερντιγιόκ (78' Μπαρνέτα), Κάστρο (78' Βίντα), Γιόργκενσεν.
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νιλς Αρνε Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Αναν, Μπιάρσμιρ, Στραντ (56' Σαρέ), Ντέμιντοβ, Ίβερσεν (79' Όλσεν), Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν (72' Γιάμτφαλ), Πρίτσα.

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ


Μικρές συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και μερίδας οπαδών της Χάιντουκ σημειώθηκαν έξω από το ΟΑΚΑ περίπου μία ώρα πριν την σέντρα την αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Εuropa League.

Σαν να μην έφταναν αυτά, όμως, μικροεπεισόδια πραγματοποιήθηκαν και στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην αστυνομία και σε οπαδούς της Κροατικής ομάδας που βρίσκονται στο Στάδιο.

Πήρε ό,τι του άξιζε ο ΠΑΟΚ


Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση ενάντια στην Μπριζ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξύπνησε επιθετικά μετά το τέρμα του Κουεμάχα (61'), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στην ισοφάριση (1-1) με άπιαστη κεφαλιά του Μαλεζά στο 78ο λεπτό.

Πώς έπαιξε:

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς. Δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Λίνο, αριστερό ο Σνάουτσνερ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής παρατάχθηκε ο Βιτόλο μαζί με τον Γκαρσία έχοντας μπροστά τους τον Ιβιτς. Στις «πτέρυγες» ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) και ο Βιεϊρίνια (αριστερά) με τον Παπάζογλου να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Περιοριζόμενος σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίωρο, ο ΠΑΟΚ επέτρεψε στην Μπριζ να κάνει παιχνίδι δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ. Στην χαρακτηριστικότερη όλων, ο Πέρισιτς, που ήταν και ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Βέλγων, σημάδεψε με σουτ το δεξί δοκάρι. Αφού άντεξε στην πίεση, ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε κρατώντας άνετα το μηδέν, αδυνατώντας, όμως να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε γενικές γραμμές και με δεδομένο ότι πρόκειται για εκτός έδρας ματς, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο.

Η σταθερή υπεροχή της Μπριζ επιβραβεύθηκε στο 61ο λεπτό. Από πάσα του Ντιράρ και οριακή θέση οφσάιντ, ένας πρώην παίκτης του Άρη, ο Ντόρτζε Κουεμάχα, πλάσαρε εύστοχα «γράφοντας» το 1-0. Προφανέστατα κάτι δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΟΚ κι έτσι ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να παίξει το χαρτί «Ελ Ζαρ». Ο Μαροκινός άσος έδωσε πνοή στην επίθεση του «Δικεφάλου», ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Μαλεζάς νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 78ο λεπτό. Μπριζ (Αντρι Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (24' Σίμεϊς), Χόφκενς, Ντονκ, Ντιάζ, Νταλμά (80' Βάργκας), Γκέρετς, Οντίντζα, Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα.

Στον πάγκο: Φαν ντερ Χέιντεν, Σκέποβιτς, Ντε Βλίεγκερ, Λεστιέν, Φαν Γκίσενχεμ.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (89' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (90'+1' Φιλομένο), Παπάζογλου (74' Ελ Ζαρ).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Ζουέλα.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)
Γήπεδο: «Γιαν Μπρέιντελ»

Θεός… Άρης!


Μία από τις σπουδαιότερες νίκες του στην Ευρώπη πανηγυρίζει ο Άρης! Έπειτα από μία μεγαλειώδη εμφάνιση, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με ένα καταπληκτικό γκολ του Χαβίτο (59') 1-0 της κατόχου του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, στο… κολασμένο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης! Ευκαιρίες να δώσει ακόμα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη είχε ο Κόκε στο 70' (δοκάρι) και στο 82'!Πως έπαιξε

Με το αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε τον Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κάτω από την εστία ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικοί αμυντικοί οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, αριστερά ο Μισέλ και δεξιά ο Βανγκέλι. Αμυντικά χαφ οι Φατί και Πρίττας, δεξιά ο Χαβίτο, αριστερά ο Μενδρινός και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόκε μαζί με τον Ρουίς.

Το ματς

Άρης να… γουστάρεις από την αρχή

Πολύ ορεξάτος μπήκε ο Άρης στο ματς, παίζοντας σαν… τη γάτα με το ποντίκι την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Χωρίς να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πίεζε παντού την ισπανική ομάδα -που έδειχνε σαν να μην περίμενε τόσο κινητικούς τους γηπεδούχους-, είχε ένα καλό σουτ με τον Χαβίτο μόλις στο 3' και μία… υποψία φάσης στο 24', γενικότερα, όμως, δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευκαιρία ανά πάσα στιγμή. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύονταν τα κενά στην άμυνα της Ατλέτικο (ειδικά στην αριστερή πλευρά), την οποία και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις. Σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία του Άρη, και μόνο το γεγονός ότι κοτζάμ Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, λέει πολλά! Χαβίτο και… ΓΚΟΟΟΟΟΛ!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης, ωστόσο, δε… μάσησε και πέντε λεπτά μετά την έναρξή του και για ένα δεκαπεντάλεπτο (περίπου), κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο 50', ο Κόκε παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!), ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο «κεραυνός» του Φατί από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο.

Τελικά, το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρα… φωτιά στο 59', όταν ο κορυφαίος του αγώνα -μαζί με τον Φατί- Χαβίτο «εκτέλεσε» τον Ντε Χέα για το 1-0! Δέκα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, αλλά ο Σέρχιο Κόκε σημάδεψε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο και ο Ρουίς νικήθηκε στην εξέλιξη της φάσης από τον Βαλέρα.

Από κει και πέρα και μέχρι το τέλος του αγώνα, η Ατλέτικο πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους.

Οι «ροχιμπλάνος» λίγο έλειψε να σκοράρουν σε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο 79', με τον Σηφάκη αρχικά να αποκρούει και τον Ντιέγκο στη συνέχεια να παίρνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόκε έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον γκολκίπερ της ισπανικής ομάδας να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης κράτησε τη σπουδαία νίκη και μαζί το αήττητο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα του για 42 ολόκληρα χρόνια! ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (90'+2' Καζναφέρης)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Βαλέρα, Γκοντίν, Αντόνιο Λόπεθ, Μερίδα (60' Ρέγες), Καμάτσο (77' Σουάρες), Τιάγκο, Σιμάο, Αλβάρο Ντομίνγκες, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Τζέικ Κόλιν, Κέβιν Φρεντ, Μάικλ Όλιβερ

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης», Θεσσαλονίκη

Πήρε θέση η ΕΠΟ


Ανακοίνωση στην οποία απαντά στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως και η οποία κάνει λόγο για "ύποπτες συναλλαγές" στο χώρο του ποδοσφαίρου, ακόμη και από στελέχη της ομοσπονδίας, εξέδωσε η ΕΠΟ. Όπως επισημαίνεται σε αυτή, η προσπάθεια της πρώτης ελληνικής ποδοσφαιρικής αρχής στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας είναι σαφής, πάγια, επίμονη και δεν πρόκειται να καμφθεί ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι στελέχη της ΕΠΟ έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη διακίνηση φημών, που δημοσιοποιούνται μέσω ρεπορτάζ και εμπλέκουν "στελέχη της ΕΠΟ" σε ύποπτες συναλλαγές, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πάγια και σαφής θέση της ΕΠΟ είναι η επιβολή κανόνων διαφάνειας στο ποδόσφαιρο. Θέση που δεν απορρέει απλώς από το θεσμικό ρόλο της, αλλά και από τη σφοδρή επιθυμία της Ομοσπονδίας να κερδίσει το στοίχημα για ένα καθαρό προϊόν χωρίς σκιές. Τίποτα δεν πρόκειται να προκαλέσει την ανάσχεση της επίμονης προσπάθειας εκ μέρους της ΕΠΟ να αναδειχτεί νικήτρια στον αγώνα της αξιοπιστίας. Ούτε το απευκταίο ενδεχόμενο να δεχτεί αυτογκόλ. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση των αρχών, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και της Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον αγώνα είναι συμπαίκτες μας. Η ΕΠΟ θα διατηρήσει την πολιτική των "ανοικτών θυρών" προς τις Αρχές και αναμένει αυτή η συνεργασία να αποκτήσει αμφίδρομο χαρακτήρα για να προκύψει άμεσα το κοινά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Στην Κέρκυρα ο Δεινόπαπας


Την απόκτηση του Θανάση Δεινόπαπα για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η Π.Α.Ε Κέρκυρας.

Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Αγροτικό Αστέρα και οι «Φαίακες» τον ενέταξαν στο δυναμικό τους. Η Π.Α.Ε γνωστοποίησε την μεταγραφή του 22χρονου ποδοσφαιριστή μέσω του επίσημό site της.

«Ο Α.Ο. Κέρκυρα Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Θανάση Δεινόπαπα για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Αγροτικό Αστέρα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, ενώ εκδόθηκε το δελτίο του και είναι στην διάθεση του προπονητή μας για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Σούπερ Λίγκα».

Ο πονοκέφαλος του ΣΔΟΕ



Το ΣΔΟΕ πιέζεται από την κυβέρνηση να έχει αποτελέσματα στην έρευνα για το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου, η ταυτοποίηση όμως προσώπων, αγώνων και παράνομης διακίνησης αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο.Το εύκολο είναι να έχεις υποψίες. Το δύσκολο είναι ταυτοποιήσεις όλα αυτά, που φαίνονται, αλλά δύσκολα αποδεικνύονται. Κι ο πονοκέφαλος των ανθρώπων του ΣΔΟΕ είναι να αποδείξουν πώς ακριβώς διακινήθηκε ο πακτωλός του "μαύρου χρήματος" που φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει, με βάση και τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου.Καθώς, η κυβέρνηση θέλει, εκτός των άλλων, να ανακαλύψει βαρβάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής, για λόγους που έχουν να κάνουν και με την ... έξωθεν μαρτυρία της, το παράνομο στοίχημα και τα τεράστια ποσά που διακινούνται, το ΣΔΟΕ προς το παρόν έχει πέσει με τα μούτρα σε υποθέσεις που "μυρίζουν" από μακριά, χρήζουν, ωστόσο, επεξεργασίας αλλά και συνεργασίας με διάφορους φορείς.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εκτός από μάνατζερ, στην ιστορία εμπλέκονται παράγοντες, άνθρωποι που είχαν σχέση με την ΕΠΟ (με την ομοσπονδία, πάντως, να αντιδρά με επίσημη ανακοίνωση), διαιτητές και όσοι ακόμη μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα, που έχει παιχθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τις αρχές, καθώς πρέπει να συνδυαστούν οι ημερομηνίες όπου διακινήθηκαν τα ποσά με τις αντίστοιχες των "ύποπτων αγώνων". Και όπως είναι φυσικό σε τέτοιες υποθέσεις, τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, αφού κανείς απ΄όσους έχει εμπλακεί σε "βρώμικο κύκλωμα" δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει, πολύ περισσότερο να προβεί σε αποκαλύψεις.

Από την άλλη, το ΣΔΟΕ έχοντας και την σχετική κυβερνητική πίεση, θέλει να προχωρήσει σε βάθος. Αν, άλλωστε, δεν αποδειχθεί κάτι, ενώ ήδη έχουν υπάρξει δημοσιεύματα για εκατομμύρια ευρώ, που δεν δικαιολογήθηκαν πουθενά στην εφορία, εκτός από ερωτηματικά θα υπάρξει και γενική κατακραυγή.

Θυμίζουμε ότι ο μάνατζερ που αρχικά μπήκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, έγινε με εντολή της Ιντερπόλ. Το κύκλωμα, δηλαδή, έχει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια και αφορά συνδυασμό παράνομων συναλλαγών, για αγώνες που ουδείς μπορεί να τους ... εντοπίσει, ακόμη κι αν έχουν χαρακτηριστεί από την ίδια την OYEΦΑ.

Ένα ματς, δηλαδή, όπου έχει παιχθεί "όβερ" και μέχρι το 85 είναι 0-0, αλλά ξαφνικά ο διαιτητής δίνει τρία πέναλτι, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει υποψίες και να ερευνηθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ένα άλλο, όμως, όπου ο ρέφερι κρατάει μια ανεπαίσθητη καθυστέρηση ενός λεπτού παραπάνω στο ημίχρονο, ή στη λήξη του ματς, πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε "στημένη" ιστορία;

Όλα αυτά απασχολούν το ΣΔΟΕ, που όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και να βγάζει προς τα έξω, όσα ακριβώς θέλει, ώστε να αρχίσουν να ανοίγουν στόματα και να σπάσει η αλυσίδα...

Στοιχημα απο τον Redoto_BET



γεια σας αδερφια....

σημερα εχει πολλες επιλογες και ας ελπισουμε να κανουμε και καλη χημεια.παμε να τα δουμε.

ΑΡΗΣ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ=2

ο αρης με πολλα προβληματα.και γενικα ακινδυνο και πολυ αργο ποδοσφαιρο.πολυ προβλεψιμος ,δεν μπορει να απειλησει.η ατλετικο ειναι σε πολυ καλη φορμα και με χαοτικη διαφορα σε σχεση με τον αρη σαν ομαδα.



ΜΠΡΙΖ-ΠΑΟΚ=Χ2

και σιγα την μπριζ!λιγα πραγματα και χωρις παικτες τιπ ιδιαιτερο.ο σοβαρος παοκ θα παρει αποτελεσμα εκει μεσα.αν παιξει ομως οπως σε αγιαξ και φενερ οχι οπως στην τριπολη....



ΛΙΛ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ=1

με παρα πολλες απουσιες η σπορτινγκ και με αλλαγες ενοψει του παιχνιδιου με μπενφικα.η λιλ πεταει φωτιες και βλεπω να κερδιζει...
παμε δυνατα....

γεια σας αδερφια....

σημερα εχει πολλες επιλογες και ας ελπισουμε να κανουμε και καλη χημεια.παμε να τα δουμε.

ΑΡΗΣ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ=2

ο αρης με πολλα προβληματα.και γενικα ακινδυνο και πολυ αργο ποδοσφαιρο.πολυ προβλεψιμος ,δεν μπορει να απειλησει.η ατλετικο ειναι σε πολυ καλη φορμα και με χαοτικη διαφορα σε σχεση με τον αρη σαν ομαδα.



ΜΠΡΙΖ-ΠΑΟΚ=Χ2

και σιγα την μπριζ!λιγα πραγματα και χωρις παικτες τιπ ιδιαιτερο.ο σοβαρος παοκ θα παρει αποτελεσμα εκει μεσα.αν παιξει ομως οπως σε αγιαξ και φενερ οχι οπως στην τριπολη....



ΛΙΛ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ=1

με παρα πολλες απουσιες η σπορτινγκ και με αλλαγες ενοψει του παιχνιδιου με μπενφικα.η λιλ πεταει φωτιες και βλεπω να κερδιζει...



ΑΕΚ -ΧΑΙΝΤΟΥΚ=1

το ματς στο οακα.η αεκ αν ειναι σοβαρη θα κερδισει.η χαιντουκ πολυ αδυναμη εκτος και απειρη ομαδα.καλο ξεκινημα για ντουσκο με νικη βλεπω....



Υ.Γ. ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΠΑΟΚ=Χ2 ΚΑΙ ΛΙΛ=1 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΣΕ ΑΠΟΔ 1,53 ΚΑΙ 1,85



ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΑΕΚ=1 ΚΑΙ ΑΡΗ =2 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΣΕ ΑΠΟΔ 1,80 Κ 1,85 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ.



ΚΑΙ 20 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ.



ΕΙΧΑΜΕ 1347 ΜΕΙΟΝ 120 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1227





χαιρετω μαγκες!

Κυζερίδης: «Έζησα ανεπανάληπτες στιγμές»

Κυζερίδης: «Έζησα ανεπανάληπτες στιγμές»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Νίκος Κυζερίδης που συνδύασε το όνομα του με την τεράστια πρόκριση επί της Σερβέτ στην Ελβετία φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε αφενός μεν στις αναμνήσεις του από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές, αφετέρου δε στο αποψινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις υπογράμμισε: «Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω το γκολ που πέτυχα απέναντι στη Σερβέτ, οι στιγμές που μου παρουσιάστηκαν τότε ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ στη ζωή μου μετά την οικογένεια μου. Το ποδόσφαιρο είναι η λατρεία μου, αυτά που πέρασα με τον Άρη θα τα ξεχάσω μόνο όταν κλείσω τα μάτια. Είναι αλήθεια ότι παθιαζόμουν πολύ εύκολα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις, είναι απίστευτα ευχάριστες στιγμές και ζεις κάτι το ανεπανάληπτο. Με τη Θέλτα επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο ματς, μια σπουδαία ομάδα για εκείνη την εποχή, αποτέλεσε μια φανταστική εμπειρία. Πιστεύω πως ήμασταν πολύ άτυχοι στο Χαριλάου, όπου καταφέραμε να κάνουμε το 0-2, 2-2. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι πάντοτε διαφορετικές, ακόμη και προβλήματα να αντιμετωπίζεις, τα αφήνεις στην άκρη.

Σχετικά με το αποψινό δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης ανέφερε: «Σίγουρα αποτελεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη, όμως πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ό,τι είχε να πετύχει, το πέτυχε με αντίπαλο την Αούστρια που πέτυχε το μεγάλο στόχο που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Τώρα ο Άρης οφείλει να παίξει χωρίς άγχος, πρέπει να παίξει πιο απελευθερωμένα και πιστεύω πως ο Άρης μπορεί να κάνει το κάτω παραπάνω».

Τέλος αναφερόμενος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ τόνισε: «Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να επικρατήσει, να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με συνεχόμενες παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πήραν παράταση ΑΕΚ, Ηρακλής και Μαρούσι



ΑΕΚ, Ηρακλής και Μαρούσι πήραν την Πέμπτη παράταση προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οι τρεις ΚΑΕ καλούνται να συμπληρώσουν τον ελλιπή φάκελο που παρουσίασαν αρχικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως την ερχόμενη Παρασκευή στις 24 Σεπτεμβρίου.

Αν προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, τότε θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 που ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου. Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η παράταση που έλαβαν οι δύο ομάδες δόθηκε παράτυπα, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, πρέπει, 40 ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, η ΕΕΑ να έχει αποφασίσει ποιες ομάδες παίρνουν πιστοποιητικό και ποιες όχι.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:
"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, συνέχισε την εξέταση των φακέλων, για την χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, σε ΚΑΕ Α1 Κατηγορίας και ΚΑΕ-ΤΑΚ Α2 Κατηγορίας.

Πιστοποιητικά δόθηκαν:
Α1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ.
Α2: ΤΑΚ Α.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην επόμενη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών στις υπόλοιπες τρεις ομάδες τις Α1 Κατηγορίας, ΑΕΚ, Ηρακλής, Μαρούσι και της Α2 στις ΚΑΕ, Τρίκαλα, Ολύμπια Λάρισας και ΤΑΚ Κόροιβος Αμαλιάδας. Για τις υπόλοιπες ομάδες της Α2, που είναι ερασιτεχνικές δεν απαιτείται πιστοποιητικό συμμετοχής".

«Ξαφνικά φέτος έγινε κακός ο Δαλούκας»;


Την αμέριστη στήριξη της στο πρόσωπο του Γιώργου Δαλούκα, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, όπου ανήκει και ο Βολιώτης ρέφερι. Μεταξύ άλλων, η ΕΠΣΘ επισημαίνει πως είναι αδιανόητο να κρίνεται ένας διαιτητής για ένα του σφύριγμα και αισιοδοξεί τονίζοντας: «Το μέλλον ανήκει στον Δαλούκα»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας:

«Επειδή ακούστηκαν και γραφτήκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες για το πέναλτι που έδωσε ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων διαιτητών κ. Γιώργος Δαλούκας που ανήκει στη δύναμη της ΕΠΣΘ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην αναμέτρηση Άρη-Παναθηναϊκού, το Δ.Σ. της Ένωσής μας αποφάσισε να στηρίξει με κάθε τρόπο τον επιστήμονα ρέφερι και να υπενθυμίσει προς κάθε υπεύθυνο πως ο καλός διαιτητής δεν κρίνεται, δεν πυροβολείται, δεν οδηγείται στην αυτομαστίγωση, δεν τον κάνουμε σαμουράι για ένα του σφύριγμα σε ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι αλλά από την γενικότερη παρουσία του στα γήπεδα και από το σύνολο των σφυριγμάτων του... τα οποία τον έφεραν κοντά στην κορυφή.

Οι 102 διαιτησίες (57 Σούπερ Λίγκα, 12 Β’ Εθνική, 16 Γ’ Εθνική, 12 Κυπέλλου, 5 Ευρωπαϊκές) και οι εκατοντάδες άλλες στα τοπικά μας πρωταθλήματα για τις οποίες έπαιρνε διαρκώς συγχαρητήρια, φαίνεται ότι ξεχάσθηκαν με το ένα ίσως κακό σφύριγμα...

Ως διοικητικό συμβούλιο μιας επαρχιακής Ένωσης έχουμε κι εμείς την άποψη, όπως οι περισσότερες ΕΠΣ, πως αν αυτό που έγινε στο Χαριλάου γίνονταν σε ματς π.χ. Αστέρα Τρίπολης-Εργοτέλη κανείς δεν θα ασχολούνταν με τον διαιτητή!!! Όμως στην περίπτωση του κ. Δαλούκα παρατηρήσαμε ένα υπέρμετρο «πόλεμο» και δόθηκε η εντύπωση στην φίλαθλη Ελλάδα πως «κάθαρση» θα γίνει αποκεφαλίζοντας έναν διαιτητή που ήταν άριστος σε 100 ματς και όχι καλός σε 1 ή σε 2...

Η περσινή σεζόν για τον κ. Δαλούκα χαρακτηρίστηκε από πολλούς που τώρα τον επικρίνουν ως η καλύτερη της καριέρας του, με πολλές (πρώτος σε ορισμούς) και καλές διαιτησίες. Φέτος ξαφνικά έγινε ο «κακός» διαιτητής για τον οποίο μάλιστα δυστυχώς γράφτηκε ότι έκανε έγκλημα κατά της Ελλάδας;

Ο Βολιώτης ρέφερι θα φέρει τα συγχαρητήρια για την διαιτησία του στην αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League αλλά μάλλον μερικοί σκεπτόμενοι μόνο ομαδικά δεν θα δώσουν σημασία.

Το εκλεκτό μέλος και μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων διαιτητών-σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις των ειδικών- Γιώργος Δαλούκας, βλέποντας και διαβάζοντας τη λάσπη που δέχτηκε, για ένα και μόνο σφύριγμά του, πήρε την απόφαση να μην μετέχει σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας ευχόμενος μάλιστα η απόφαση του αυτή να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Εμείς ως ΕΠΣΘ –και δεν είμαστε οι μόνοι- εκτιμούμε ότι και το μέλλον ανήκει στον Γιώργο Δαλούκα και είναι στο χέρι όλων των υπευθύνων που τον έκριναν για τα 100 καλά και τα δυο του λάθη... να τον επαναφέρουν εκεί που αξίζει. Η δικαίωση θα είναι για όλους όσοι τον στηρίξουν αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Για την Ε.Π.Σ.Θ
Ο πρόεδρος
Αναστάσιος Μπατζιάκας
».

ΠΑΟΚ: Άνεμος… νίκης στο Μπριζ

ΠΑΟΚ: Άνεμος… νίκης στο Μπριζ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σήμερα στις 20:00 ξανά στις ευρωπαϊκές μάχες συνεχίζοντας τη φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια στο Βέλγιο, όπου θα ξεκινήσει τους αγώνες για τον 4ο όμιλο του Europa League αντιμετωπίζοντας την Μπριζ.
Ο Δικέφαλος φιλοδοξεί να μπει με το δεξί στους αγώνες του ομίλου καθώς με ένα «διπλό» στην πρεμιέρα στο Βέλγιο θα βάλει δυνατή υποψηφιότητα από την αρχή για πρόκριση στη φάση των «32″, καθώς υπενθυμίζεται ότι από κάθε όμιλο θα προκριθούν δυο ομάδες. Χθες ο Παύλος Δερμιτζάκης δοκίμασε ένα άλλο σχήμα σε σχέση με εκείνο που είχε δείξει την Τρίτη. Αντί του Κουτσιανικούλη τοποθέτησε τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης με Σαλπιγγίδη δεξιά και Βιεϊρίνια αριστερά. Αυτό έδειξε να είναι και το επικρατέστερο σχήμα για το σημερινό ματς. Έτσι:
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κρέσιτς, ο Λίνο αριστερά και ο Σνάουτσερ στα δεξιά στην άμυνα, ο Κοντρέρας και ο Μαλεζάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Γκαρσία με τον Βιτόλο στα χαφ και πιο μπροστά τους ο Ίβιτς, έχοντας δεξιά του το Σαλπιγγίδη, αριστερά το Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης τον Παπάζογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Χαλκιάς, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Ζουέλα και Φιλομένο.

Τρέξιμο και για Κριστιάνο – «Μούσλι»

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έμειναν εκτός αποστολής και δεν ταξίδεψαν στο Βέλγιο προπονήθηκαν και χθες το πρωί στη Σουρωτή υπό την επίβλεψη του Γρηγόρη Καβαλιεράτου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Φώτης Κουτζαβασίλης και ο Στέφανος Αθανασιάδης, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής, ο Μπουσαϊντί που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι Γιακουμής, Γεωργίου, Σαβίνι και Σταφυλλίδης. Επίσης τρέξιμο ξεκίνησαν και ο Κριστιάνο με το Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Η πιθανή ενδεκάδα της Κλαμπ Μπριζ

Ο Άντριε Κόστερ, τεχνικός της Κλαμπ Μπρίζ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ένα 4-4-1-1:
Στέινεν – Βερμιούλεν, Ντονκ, Χούφκενς, Βαν ντερ Χέιντεν – Νταλμά, Γιράρτ, Τζίτζα, Πέρισιτς – Βάργκας, Κουεμάχα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφαν Γιοχάνενεσν (Σουηδία)

Πιστή καθολική, ανοιχτή σε ανήθικες προτάσεις!



H Ραφαέλα Φίκο, γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου του 1988 στην Τσέρκολα, ένα προάστιο της Νάπολι. Η Ραφαέλα έγινε ευρύτερα γνωστή στο ιταλικό κοινό μέσω της συμμετοχής της στο Big Brother του 2007.

Πριν την εμφάνισή της, όμως, στην ιταλική τηλεόραση, ήδη μετρούσε δύο πρωτιές σε διαγωνισμούς ομορφιάς, καθώς το 2006 αναδείχθηκε Μις "Valle Caudina" και το 2007 Μις "Grand Prix"!Την απογείωσή της στον κόσμο της μόδας, πάντως, δεν την οφείλει ούτε στο Big Brother ούτε στους δύο τίτλους της, αλλά σε μια δήλωσή της που έκανε το γύρο του κόσμου μετά τη συμμετοχή της στο Big Brother, όταν πλέον ήταν ήδη 20 ετών.

Τι είχε δηλώσει η Ραφαέλα; "Δεν ξέρω πως είναι να κάνεις σεξ. Είμαι παρθένα"!Η δήλωση αυτή έγινε στο περιοδικό "Chi" και την ακολούθησε ακόμα μία βαρύγδουπη κουβέντα, η οποία έβαζε τιμή στην ...τιμή της: "Κοστολογώ την παρθενιά μου στο 1 εκ. ευρώ! Ανυπομονώ να δω ποιος θα δώσει αυτά τα χρήματα για να με έχει. Δεν με νοιάζει αν είναι άσχημος. Θα πιω πρώτα ένα ποτήρι κρασί, θα το ξεχάσω, θα κάνω έρωτα μαζί του και θα το απολαύσω"!Την παρθενία της Ραφαέλα υπερασπίστηκε με ...όρκους και ο αδερφός της, Φρανσέσκο: "Δεν είχε ποτέ φίλο. Ορκίζομαι στον τάφο της μητέρας μου. Είναι μία πιστή καθολική και προσεύχεται κάθε βράδυ στο όνομα του Πάπα"!

Η Ραφαέλα τόνισε τότε ότι εφόσον βρισκόταν κάποιος άνδρας να προσφέρει το 1 εκ. ευρώ, θα το χρησιμοποιούσε για να αγοράσει ένα σπίτι στη Ρώμη και να φοιτήσει εκεί σε μια σχολή υποκριτικής, πληρώνοντας τα δίδακτρα με τα υπόλοιπα χρήματα!Πάντως, όταν ένας άνδρας τής πρότεινε ...855 χιλ. ευρώ για να πλαγιάσει μαζί της, εκείνη αρνήθηκε, ζητώντας 1 εκ. ευρώ ακατέβατα. Την ίδια περίοδο, απολαμβάνοντας πιθανότατα και τη φήμη που ακολούθησε τις δηλώσεις της, αναδείχθηκε ομορφότερη γυναίκα της Ιταλίας στην ηλικία της.Λίγο αργότερα, η σκανδαλοθηρική "Daily Star", αποκάλυψε τη σχέση της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Μάλιστα, η αγγλική εφημερίδα ανέφερε πως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης τη σύστησε ως κοπέλα του στον Έλτον Τζον, μετά από μια συναυλία στην οποία συνόδεψε τη Ραφαέλα στη Λισαβόνα!
"Δεν θέλω να πω τίποτα για τον Κριστιάνο", είχε απαντήσει τόσε σε ερώτηση σχετική με τον δεσμό τους η Ραφαέλα, η οποία πάντως δεν έμεινε καιρό στο πλευρό του Πορτογάλου σταρ. Λίγο καιρό αργότερα, όμως, παραδέχθηκε: "Επικοινωνούσαμε συνέχεια με μηνύματα στα κινητά μας. Νιώθαμε τα κορμιά μας. Είχα αρχίσει και μαθήματα πορτογαλικών...

«Μπηχτές» από Τότι


Η τακτική που επέλεξε ο Καλούντιο Ρανιέρι να αγωνιστεί η Ρόμα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου δεν άρεσε στον Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» θεωρεί ότι ήταν λάθος το κατενάτσιο που έπαιξε η ομάδα του.

«Παίξαμε το παλιό κατενάτσιο. Σε όλο το παιχνίδι δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να αμυνόμαστε, δεν είχαμε κανένα πλάνο για να πετύχουμε κάποιο γκολ», τόνισε αρχικά ο Τότι αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές του Ρανιέρι.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτό τον τρόπο. Πήγαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Ιταλία και στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο άσος της Ρόμα.


Από 1εκ δολάρια και ένα διαμέρισμα πήρε κάθε Tούρκος διεθνής


Ιδιαίτερα γενναιόδωρη αποδείχθηκε η τουρκική κυβέρνηση με την ομάδα μπάσκετ της χώρας.Για την επιτυχία τους να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στο πρόσφατο στο Μουντομπάσκετ οι Τούρκοι παίκτες (αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας) χρυσώθηκαν λαμβάνοντας ο καθένας από 1εκ δολάρια και ένα διαμέρισμα σε πολυτελές προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Στην επίσημη επίσκεψη της αποστολής στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: "Είμαστε υπηρήφανοι για σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του τουρκικού έθνους. Είμαστε υπερήφανοι για την αφοσίωσή σας, για τον ενθουσιασμό και την προσπάθειά σας".

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας Χίντο Τούρκογλου είπε: "Ως αρχηγός θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο για τη στήριξη που μας έδωσε κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Τα χρήματα είναι πράγμα δευτερεύον για μας".

Αμόκ για τα 137,9 εκατ. ευρώ του ιταλικού λόττο


Σε... επικίνδυνα ύψη βρίσκεται πλέον ο ιταλικός «πυρετός» του Superenalotto. Όποιος μαντέψει τους έξι τυχερούς αριθμούς που θα κληρωθούν το βράδυ της Πέμπτης, πρόκειται να κερδίσει 137,9 εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση τζακ ποτ, το ποσό της επόμενης κλήρωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, θα φτάσει στα 139,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τρυφερό φιλί για δύο παίκτες της Σέλτικ!


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Σκωτία, με τους πρώην παίκτες της Σέλτικ, Ντάρεν Ο'Ντι και Κρις Κίλεν, να "συλλαμβάνονται" από βιντεοκάμερα ασφαλείας να ανταλλάσουν τρυφερό φιλί μετά από μία βραδιά σε καζίνο της Γλασκώβης

"Όλα οφείλονται στο αλκοόλ", έσπευσε να εξηγήσει μία πηγή προσκείμενη στους δύο παίκτες", για να συνεχίσει: "Οι δύο τους είχαν πιει λίγο παραπάνω. Είχαν ξεσπάσει σε γέλια και ξεκίνησαν να αστειεύονται και να αγκαλιάζονται. Ό,τι έκαναν στη συνέχεια ήταν ένα αστείο".Αυτή τη στιγμή ο Ιρλανδός Ο'Ντι αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ, Ίπσουιτς, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στους "καθολικούς" τον Ιανουάριο οπότε και λήγει ο δανεισμός του, ενώ όσον αφορά στον Νεοζηλανδό Κίλεν αγωνίζεται πλέον στην κινεζική Σέντσεν Ρούμπι.

Την εκτίμηση ότι αυτό που έγινε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα αστείο μεταξύ των δύο ανδρών, εξέφρασε με δηλώσεις της στην εφημερίδα "Scottish Sun" και μία άλλη πηγή.

"Ήταν απλά μία βραδιά ποτού και οι δυο τους είναι γνωστοί για τις πλάκες που κάνουν. Τώρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για αυτούς. Θα περάσουν άσχημες στιγμές στα αποδυτήρια και με τους οπαδούς".

Από την πλευρά του πάντως ο Ντάρεν Ο'Ντι, ο οποίος διατηρεί δεσμό με το μοντέλο Μελίσα Τσενγκ, δεν φαίνεται και τόσο "προβληματισμένος" για το περιστατικό. "Ήταν απλά ο Κίλεν που ήθελε ένα φιλί για καληνύχτα", δήλωσε αστειευόμενος.

Ουζουνίδης: «Να είμαστε καλύτεροι ποιοτικά»

Ουζουνίδης: «Να είμαστε καλύτεροι ποιοτικά»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Ηρακλή αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Λάρισα που έρχεται είπε: «Είναι ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι. Προσωπικά περιμένω να είμαστε καλύτεροι ποιοτικά σε αυτό τον αγώνα με την Λάρισα ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Άγχος σίγουρα θα υπάρχει όπως υπάρχει σε κάθε ομάδα. Αυτό όμως πρέπει να βγει σε θετική ενέργεια. Η ομάδα έχει καλή ψυχολογία και αυτή πρέπει να διατηρήσουμε».

Για το υλικό των «κυανόλευκων» τόνισε: «Ο Ηρακλής έχει σπουδαία ποιότητα παικτών. Η συνοχή σίγουρα ακόμη λείπει όμως με την δουλειά θα έρθει».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρόσθεσε για την γενικόετρη αγωνιστική λειτουργία της ομάδας: «Συζήτησα με τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει πραγματικά να γίνουμε πιο επιθετκοί από την αρχή. Όμως παίζαμε και με δύο πολύ καλούς αντιπάλους που επένδυσαν πολλά χρήματα την φετινή χρονιά. Εμείς κοιτάμε να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο. Στο Περιστέρι πήραμε το αποτέλεσμα στο τέλος γιατί προσπαθήσαμε, έστω κι αν το παιχνίδι δεν μας βγήκε καλά».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα είπε: «Τον Σολτάνι μάλλον τον μάτιαξαν αφού στραβοπάτησε στην προπόνηση και είναι αμφίβολος. Επίσης δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Ηλιάδης».

Μουρίνιο: «Δεν θα γίνω Ιμπραΐμοβιτς»


Ο κάποτε αγαπημένος των οπαδών της Ίντερ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, φοράει πλέον τα «ροσονέρι», ο Μάριο Μπαλοτέλι από το Μάντσεστερ φωνάζει «φόρτσα Μίλαν» αλλά ο άνθρωπος που οδήγησε τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση του τρεμπλ πέρυσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο, παραμένει «interista».

«Ο “Ίμπρα” πήγε στη Μίλαν, και λοιπόν; Εγώ δεν είμαι ο “Ίμπρα”! Έχω ακόμα έντονα συναισθήματα αγάπης για τα παιδιά που προπονούσα πέρυσι. Λένε ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτός ο κανόνας», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής λίγο μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης του επί του Άγιαξ (2-0) για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τολμπά: «Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ»


Ο Αιγύπτιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μαγκντί Τολμπά φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από τον «Δικέφαλο», ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην ομάδα και τον πρώην συμπαίκτη του και νυν προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη.

«Τότε που είχαμε αντιμετωπίσει την Μαλίν, στην Τούμπα είχα τραυματιστεί στο γόνατο μου, αλλά ο προπονητής επέλεξε να με πάρει στην 16άδα και μου ζήτησε να παίξω για δέκα λεπτά. Είχαμε στο πλευρό μας πάρα πολλούς Έλληνες, κάναμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, παίξαμε πάρα πολύ καλά και πήραμε τελικά το πολυπόθητο διπλό».

«Πέρυσι είδα τον ΠΑΟΚ για τελευταία φορά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ολλανδία (σ.σ. απέναντι στη Χέρενφειν)». Μόλις του μεταφέρθηκε πως προπονητής του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Παύλος Δερμιτζάκης, υπογράμμισε: «Ήμουν συμπαίκτης τότε με τον Δερμιτζάκη που είχε έρθει από την Καβάλα με τον Ζαγοράκη και χαίρομαι πραγματικά που είναι τώρα προπονητής. Όταν είχα έλθει τελευταία φορά στην Ελλάδα, ο Ζαγοράκης ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής».

Κόκε: «Μάχη μέχρι θανάτου στην ‘κόλαση’»


Με άγριες διαθέσεις περιμένει ο Άρης την Ατλέτικο Μαδρίτης απόψε για το Europa League, όπως δήλωσε ο Σέρχιο Κόκε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της «Marca».

«Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στην έδρα μας και να το νιώσει αυτό ο αντίπαλος από το πρώτο λεπτό. Ο κόσμος μας ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Με τέτοιο κόσμο δεν μπορούμε παρά να προσπαθήσουμε μέχρι θανάτου. Ο χαρακτηρισμός ‘κόλαση’ για την ατμόσφαιρα στην έδρα μας δεν είναι υπερβολή», δήλωσε ο Ισπανός επιθετικός στους συμπατριώτες του και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε πολύ την Ατλέτικο. Άρχισε καλά τη σεζόν και έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. Και ο Άρης έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αν και δεν είναι γνωστοί στο ισπανικό κοινό. Δεν θα σας πω ποιους, αλλά πιστεύω πως περισσότεροι από ένας θα σας εκπλήξουν».

Μάλιστα ο Κόκε δεν έκρυψε την επιθυμία να πετύχει κάποιο γκολ σε βάρος των «ροχιμπλάνκος». «Όταν αγωνίζεσαι στα άκρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να σκοράρεις, αλλά σημασία έχει τι ανάγκες έχει η ομάδα. Θα ήθελα να σκοράρω σε βάρος της Ατλέτικο και θα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Άρη αν νικήσουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Όσο για το πόσο βοηθά τον ίδιο και τους συμπαίκτες του η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο, ανέφερε: «Είναι ένας προπονητής μεγάλης κλάσης. Έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στους παίκτες του. Είναι ευθύς και δίκαιος».

Η «απάντηση» στην Κροάτισσα!


Τη δική τους απάντηση στη δημοσιογράφο από την Κροατία που αφησε << παγωτο>> όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ (ενόψει του αγώνα ΑΕΚ-Χάιντουκ) έχουν στον Άρη.

Μάλιστα, πρόκειται για διάσημη ρεπόρτερ και θα καλύψει το ρεπορτάζ της Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα των «κίτρινων», στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο λόγος για την Σάρα Καρμπονέρο, την σύντροφο του Ίκερ Κασίγιας, που είναι απεσταλμένη του τηλεοπτικού δικτύου Telecinco. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανίδα δημοσιογράφος ήταν παρούσα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ενώ έχει αναλάβει το ρεπορτάζ των «ροχιμπλάνκος» στον αγωνιστικό χώρο.

«Κλοτσάει» ο Φαμπιάνο...


Τη δυσαρέσκειά του που δεν χρησιμοποιήθηκε ως βασικός εξέφρασε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σεβίλλης Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος τόνισε πως δεν θέλει να κάθεται μαζί με τους... αναπληρωματικούς. Ο Λουίς Φαμπιάνο δεν διανύει και τις... καλύτερες «ποδοσφαιρικές» του μέρες, αφού τον τελευταίο καιρό δεν αγωνίζεται ως βασικός με τη Σεβίλλη αλλά κάθεται στον πάγκο μιας και ο προπονητής του δεν τον χρησιμοποιεί. Εκτός αυτού, το κλίμα στον σύλλογο της Ανδαλουσίας έχει χαλάσει μετά τον αποκλεισμό από την Μπράγκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το βράδυ της Πέμπτης η Σεβίλλη θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ και ο Βραζιλιάνος άσος έδωσε το μήνυμα του στον προπονητή του, λέγοντας τα εξής στα ισπανικά ΜΜΕ:

«Είναι τρομακτικό να κάθεσαι στον πάγκο, δεν το έχω συνηθίσει, δεν μου αρέσει και δεν το θέλω. Δεν μου αρέσει καθόλου να βρίσκομαι με τους αναπληρωματικούς. Ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει σύντομα».

Η sexy-ξανθιά ρεπόρτερ της Χάιντουκ!


Γκολ και… θέαμα ήταν η σημερινή προπόνηση της Χαίντουκ Σπλιτ στο ΟΑΚΑ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.ια τα γκολ υπεύθυνοι ήταν οι παίκτες του Στάνκο Ποκλέποβιτς, οι οποίοι ήταν ορεξάτοι, ενώ για το θεάμα η όμορφη κυρία της φωτογραφίας.

Πρόκειται για μία δεσποινίδα από την Κροατία, η οποία καλύπτει το ρεπορτάζ της Χάιντουκ και ταξίδεψε μαζί με την ομάδα για το ματς με την ΑΕΚ.

Σκέφτονται τον Μουρίνιο στην Πορτογαλία!


Την περίπτωση του Ζοσέ Μουρίνιο εξετάζει η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αφού η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Όπως γράφει η «Record», οι ιθύνοντες σκέφτονται να προτείνουν στον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης να αναλάβει - προσωρινά - την τεχνική ηγεσία για τους επόμενους δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro 2012 με τη Δανία (08/10, εντός) και την Ισλανδία (12/10, εκτός).

Το δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζιλμπέρτο Μαντάιλ, είναι στη Μαδρίτη για να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του «Special One», Ζόρζε Μέντες, και να συζητήσουν το παραπάνω ενδεχόμενο.

Οι Πορτογάλοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήρθαν ισόπαλοι (4-4) με την Κύπρο και ηττήθηκαν (1-0) από την Νορβηγία στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι τι στάση θα τηρήσει η διοίκηση της Ρεάλ, αν ο Μουρίνιο απαντήσει θετικά σε αυτή την πρόταση.

Με όπλο το «απόρθητο»


Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο του Άρη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League (20:00, ANT-1 ). Οι «κίτρινοι» υποδέχονται την κάτοχο του τροπαίου και θα προσπαθήσουν να κοντράρουν στα ίσα τα αστέρια των «ροχιμπλάνκος». Άλλωστε, δώδεκα τηλεοπτικά δίκτυα απ' όλο τον κόσμο θα στείλουν εικόνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι Μαδριλένοι είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, όμως οι Θεσσαλονικείς θέλουν να χαρούν τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης και θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης έχει ένα αήττητο σερί 42 χρόνων στην έδρα του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν υπολογίζουν για διάφορους λόγους τον Νέτο, τον Τόχα, τον Τσέζαρεκ, τον Κάλβο, τον Τσεσνάουσκις και τον Ναφτί.

Ο Έκτορ Κούπερ θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βαγγελή, Ρονάλντο, Λαζαρίδη και Μισέλ. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Φατί και ο Πρίττας, έχοντας στα πλάγια τον Μενδρινό και τον Χαβίτο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Κόκε με τον Ρουίζ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουάνμα, Κουλουχέρης, Βελλίδης, Καζναφέρης και Οριόλ.

Πώς θα παίξει η Ατλέτικο

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κίκε Φλόρες τους «ροχιμπλάνος» απέναντι στον Άρη. Συγκεκριμένα, ο χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει τους: Ντε Χέα (τερματοφύλακας), Περέα (δεξί μπακ), Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν (κεντρικοί αμυντικοί), Ντομίνγκεθ (αριστερό μπακ), Καμάτσο, Σουάρες (ανασταλτικοί μέσοι), Ρέγιες (δεξί χαφ), Σιμάο (αριστερό χαφ), Φορλάν και Κόστα (επιθετικοί). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βαλέρα, Ασουνσάο, Ζοέλ, Ραούλ Γκαρσία, Αντόνιο Λόπεθ, Φραν Μερίδα και Τιάγκο. Στην Ισπανία έμειναν ο Αγκουέρο και ο Ουιφαλούσι, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Διατέθηκαν χθες και τα τελευταία εισιτήρια (από κάποιες επιστροφές) και λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ότι εισιτήρια δεν υπάρχουν πια ούτε για δείγμα.

Κοιτάζει προς Πορτογαλία ο Μαραντόνα


στερα από τη θητεία του στην εθνική Αργεντινής, που κατέληξε σε αποπομπή μετά τον παταγώδη αποκλεισμό από τη Γερμανία στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ο Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε, μέσω συνεργάτη του, την επιθυμία να αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού στην Πορτογαλία. Η θέση "χηρεύει" μετά την απόλυση του Κάρλος Κεϊρόζ, ωστόσο όπως εκτιμά ο Τύπος της χώρας φαβορί για την κάλυψη της θέσης είναι ο Πάουλο Μπέντο.

"Ο Νιέγκο ενδιαφέρεται και έχουμε μιλήσει γι' αυτό το ενδεχόμενο. Θέλει να αναλάβει και είναι διαθέσιμος, αλλά ως τώρα δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί του" είπε ο Μανκούζο, που ανήκε στο τιμ των βοηθών του Μαραντόνα, στη "μπιανκοσελέστε". ’λλα ονόματα που επίσης μνημονεύει ο πορτογαλικός Τύπος είναι εκείνα του επίσης Αργεντινού Χοσέ Πέκερμαν και του Μεξικανού Χαβιέ Αγκίρε.

Φωτο Ημερας

Σόφι Ριντ. 21... Μαϊων, μοντέλο. Απαρνήθηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ανοίγει το δρόμο


Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη απόψε (22:05, ΑΝΤ1) επί της Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ αν δεν θέλει να αρκεστεί στη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Η «Ένωση» φιλοξενεί τη θεωρητικά λιγότερο δυνατή ομάδα του έβδομου ομίλου και οφείλει να ξεκινήσει με τρίποντο για να θέσει τις βάσεις της διεκδίκησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη φάση των «32».

«Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να αποφύγουμε λάθη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ποιοτικοί παίκτες της Χάιντουκ», ήταν οι οδηγίες που έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του εμφάνιση ανάλογη εκείνης της Κυριακής επί του Πανσερραϊκού. Και για το λόγο αυτό θα διατηρήσει το ίδιο σχήμα, με μία υποχρεωτική αλλαγή και ενδεχομένως ακόμη μία. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Μανωλάς και Δέλλας θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας, όπως και οι Γιάχιτς και Λαγός στα άκρα αυτής. Ο Ντιόπ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μάκου ως παρτενέρ του Καφέ στα κεντρικά χαφ, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο κι έναν εκ των Μπερνς ή Λεονάρντο μπροστά τους, ενώ ο Τζεμπούρ θα παραμείνει σε θέση φορ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Νταντόμο, Καράμπελας, Μπλάνκο, Έντερ και Γκέντσογλου.

Η Χάιντουκ αναμένεται να παίξει με 4-3-2-1 και τους Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Μπούλιατ, Βέιτς, Μάλοτσα, Μπούλκου, Τομάσοφ, Άντριτς, Σαρμπίνι, Ίμπρισιτς και Βούκουτσιτς. Οι δύο τελευταίοι θεωρούνται και οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας του Στάνκο Ποκλέποβιτς, ο οποίος στα 72 του είναι ο γηραιότερος προπονητής του Europa League.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν περισσότερους από 20.000 θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ενώ περίπου 1.000 θα είναι και οι φίλοι της Χάιντουκ.

Nα ανοίξει τα φτερά του…


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, όλοι στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλουν να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή της ομάδας σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και αν τα καταφέρουν, να περάσουν στους «32» του δεύτερου θεσμού της UEFA. Η αρχή μπορεί να γίνει από το Βέλγιο, όπου οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν απόψε την Κλαμπ Μπριζ 20:00, Novasports 3

Οι εμφανίσεις των «ασπρόμαυρων» απέναντι στον Άγιαξ και τη Φενερμπαχτσέ έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα και γενικά υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει ζητήσει από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να… αποδράσει ο ΠΑΟΚ με το «διπλό» από το Βέλγιο. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 41χρονος προπονητής να χρησιμοποιήσει τον Ελ Ζαρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια και τον Κουτσιανικούλη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Φωτάκης, Παπάζογλου, Ζουέλα και Φιλομένο. Από τους διαθέσιμους που είχαν δηλωθεί στη λίστα της UEFA, ο μόνος που μένει Θεσσαλονίκη είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Πώς θα αγωνιστεί η Μπριζ

Οι Βέλγοι δεν τα πάνε καλά στο πρωτάθλημα, αφού μετά από έξι αγώνες βρίσκονται στην όγδοη θέση και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα. Παράλληλα, στο σημερινό ματς δεν θα αγωνιστεί - λόγω σοβαρού τραυματισμού - ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας, ο Νιγηριανός Ακπάλα. Με σύστημα 4-4-1-1 θα παρατάξει ο Άντρι Κόστερ την Μπριζ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει τους: Στίνεν (τερματοφύλακας), Βερμιούλεν (δεξί μπακ), Χόεφκενς, Ντονκ (κεντρικοί αμυντικοί), Βαν ντερ Χέιντεν (αριστερό μπακ), Πέρισιτς (αριστερό χαφ), Οντίγια, Γκέρετς (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Νταλμά (δεξί χαφ), Βάργκας («δεκάρι») και Κουεμάχα (επιθετικός). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντε Βλίγκερ, Ντίαζ, Ντιράρ, Σίμαες, Βαν Γκίσεγκεμ, Βαν Άκερ, Σκέποβιτς και Λεστιέν. Εκτός έμειναν οι Καμοζάτο και Μπλοντέλ.

Αποφάσεις για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο της Μπριζ πάρθηκαν χθες στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης. Εκεί οι Βέλγοι ανέφεραν ότι έχουν προπωλήσει 15.000 εισιτήρια, ενώ ο ΠΑΟΚ 1.200. Τα άλλα 150 θα δοθούν σήμερα στο Μπριζ.

ΑΡΗΣ: Sold-out το «Κλεάνθης Βικελίδης»!



Ήταν επόμενο, φυσικό και αυτονόητο, επομένως η είδηση που προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης δεν παραξένεψε ιδιαίτερα κανέναν. Ο λόγος φυσικά για την είδηση της εξάντλησης των εισιτηρίων για την πολύ σπουδαία αναμέτρηση του Άρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εκεί όπου οι φίλοι των «κιτρίνων» ετοιμάζουν πάρα πολλές εκπλήξεις στους Ισπανούς, που θα μεταδοθούν φυσικά ζωντανά από αναρίθμητα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Στη σέντρα το Europa League




Με τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων, συνεχίζεται την Πέμπτη το Europa League. Στην διοργάνωση, υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης θα επιδιώξουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, με τους δύο "δικεφάλους" να διατηρούν αρκετές ελπίδες.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 2ου ομίλου, ο Αρης υποδέχεται την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα παραταχθεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χωρίς τον Σέρχιο Αγουέρο. Ωστόσο, ο Φορλάν και η παρέα του που πρόσφατα επικράτησαν της Ιντερ στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, δείχνουν να έχουν αποκτήσει ποδοσφαιρική ωριμότητα και εκτός από το θέαμα, έμαθαν να παίρνουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι "ροχιμπλάνκος" είναι το ξεκάθαρο φαβορί και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, περιμένει από τους παίκτες του να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, προκειμένου ο Αρης να έχει βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Ρόζενμποργκ και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Παράλληλα και για τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Μπριζ και είναι σε θέση να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Οι Βέλγοι είναι αρκετά αποδυναμωμένοι και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος. Εφόσον οι παίκτες του Νίκου Δερμιτζάκη, παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, μπορούν κάλλιστα να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και να μπουν στην διοργάνωση με θετικό πρόσημο. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Βιγιαρεάλ, δοκιμάζεται σε μία από τις πιό "καυτές" έδρες της Ευρώπης, καθώς φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Χάιντουκ Σπλιτ που έρχεται στην Αθήνα, με στόχο να διατηρήσει το "μηδέν" και να εκμεταλλευθεί κάποια αντεπίθεση. Οι Κροάτες αρέσκονται στον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και θα επιδιώξουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Αν όμως η ΑΕΚ εκμεταλλευθεί την γραμμή κρούσης και πιέσει από την αρχή του αγώνα, είναι σε θέση να σκοράρει και να φέρει τον αγώνα στα μέτρα της, βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αντερλεχτ υποδέχεται την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι (1ος όμιλος), Σπάρτα Πράγας-Παλέρμο (6ος), Στουτγκάρδη-Γιουνγκ Μπόις (8ος), Αϊντχόφεν-Σαμπντόρια (9ος), Σεβίλη-Παρί Σεν Ζερμέν (10ος), Λίβερπουλ-Στεάουα Βουκουρεστίου (11ος) και Πόρτο-Ραπίντ Βιένης (12ος).

ΠΕΜΠΤΗ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι
Γιουβέντους-Λεχ Πόζναν

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρης-Ατλέτικο Μαδρ.
Λεβερκούζεν-Ρόζενμποργκ

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιλ-Σπόρτιγκ Λισ.
Λέφσκι Σόφιας-Γάνδη

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Βιγιαρεάλ
Μπριζ-ΠΑΟΚ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Αλκμααρ-Σερίφ Τιρασπόλ
Ντιναμό Κ.-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτα Πρ.-Παλέρμο
Λοζάνη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Αντερλεχτ-Ζενίτ
ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Στουτγκάρδη-Γιουνγκ Μπόις
Χετάφε-Οντένσε

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντέμπρετσεν-Μέταλιστ
Αϊντχόφεν-Σαμπντόρια

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Καρπάτι-Ντόρτμουντ
Σεβίλη-Παρί Σ.Ζ.

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Νάπολι-Ουτρέχτη
Λίβερπουλ-Στεάουα

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Πόρτο-Ραπίντ Βιένης

Εμπλέκουν και την ΕΠΟ σε κύκλωμα


Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος όσων έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό γνωστού μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA χρήματα έχουν καταθέσει ακόμα και παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες του Λονδίνου, με τις υποψίες να θέλουν τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμμετέχουν σε κύκλωμα, που έστηνε αγώνες ποδοσφαίρου.

Οπως έχει γίνει γνωστό στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γνωστού μάνατζερ έχουν βρεθεί καταθέσεις από ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, ενώ σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες καταθέσεις έχουν κάνει και παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες, που εδρεύουν στην Αγγλία.

Μέχρι ώρας έχουν καταθέσει αρκετοί από τους 100 περίπου ανθρώπους, που έχουν κάνει καταθέσεις, ενώ θα καταθέσουν κι οι υπόλοιποι. Οι έρευνες συνεχίζονται, για την ώρα ωστόσο παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι χρηματισμού. Ωστόσο οι υποψίες, που βαραίνουν τους καταθέτες, οδηγούν στο συμπέρασμα πως συμμετείχαν σε κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

"Υπάρχει πολιτική βούληηση να βρεθεί η άκρη του νήματος"
Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε στο MEGA ο Γιάννης Καπελέρης, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. "Εχουμε βρει στους λογαριασμούς καταθέσεις από Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές, που παίζουν ακόμη και σε μεγάλες ομάδες», ενώ επισήμανε "τη βούληση της Πολιτείας να βρει την άκρη του νήματος, έστω κι αν χρειαστεί αρκετός καιρός", είπε αρχικά ο Καπελέρης και πρόσθεσε.

"Πράγματι υπάρχουν καταθέσεις. Όταν υπάρχει φοροδιαφυγή εξετάζουμε όλες τις πλευρές και όλες τις ροές των χρημάτων. Υπάρχει πολιτική βούληση η υπόθεση να ξεκαθαρίσει. Το πόσο αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στο τέλος αυτής της υπόθεσης δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμπλέκονται ξένες εταιρείες, ενδεχομένως και υπεράκτιες εταιρείες, χρειαζόμαστε δικαστική συνδρομή και πρέπει τα όποια αποτελέσματα του ελέγχου να είναι ασφαλή και πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Εμείς εξετάζουμε τις ροές των χρημάτων, τα πρόσωπα που συναλλάσσονται και την αιτία που συναλλάσσονται. Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά. Για να φτάσουμε στο τέλος πρέπει να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι και σε όλο το εύρος τους".



O Oλυμπιακός πήρε 2200 εισιτήρια για τις Σέρρες


Τα μέτρα τάξης και ασφαλείας για τον αγώνα Πανσερραϊκός- Ολυμπιακός συζητήθηκαν εκτενώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο Σερρών παρουσία όλων των ιθυνόντων.Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν και έλαβαν 2.200 εισιτήρια τα οποία αντιστοιχούν στις θύρες 7 - 8 του γηπέδου των Σερρών.

Βαρύ το κλίμα για Φοιρό


Ο αποκλεισμός του Λεβαδειακού από την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ φαίνεται να είναι αυτός που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι για την διοίκηση των Βοιωτών. Πιο συγκεκριμένα είναι θέμα ημερών να λυθεί η συνεργασία των «πρασίνων» με τον Γιώργο Φοιρό.

Ο έμπειρος τεχνικός θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, καθώς εδώ και καιρό το κλίμα ήταν βαρύ για εκείνον. Μάλιστα σε κάποια φιλικά προετοιμασίας οι φίλαθλοι των «πρασίνων» είχαν αποδοκιμάσει έντονα τον Έλληνα τεχνικό. Τα πρώτα ονόματα που έκαναν την εμφάνισή τους για αντικαταστάτες ήταν αυτά των Μάκη Κατσαβάκη και Νίκου Αναστόπουλου.

Εξάσφαιρη η Αρσεναλ


Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Αρσεναλ την αναμέτρηση με την Μπράγκα. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και φιλοδώρησαν την πορτογαλική ομάδα με έξι γκολ (6-0). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σαχτιόρ επικράτησε της Παρτιζάν με 1-0.Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Αρσεναλ την αναμέτρηση με την Μπράγκα. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και φιλοδώρησαν την πορτογαλική ομάδα με έξι γκολ (6-0).

Ο Φάμπρεγας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς και σκόραρε, αλλά και έδωσε ασίστ για να πετύχουν γκολ οι συμπαίκτες του. Ο Ισπανός άσος άνοιξε το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό με χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σαμάκ σε ανατροπή από τον Φελίπε. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο 31' ο Αρσάβιν από πάσα του Φάμπρεγας νίκησε τον γκολκίπερ της πορτογαλικής ομάδας διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδος του. Τα όνειρα της Μπράγκα για κάτι καλό έλαβαν τέλος στο 34' με τον Σαμάκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το τέρμα αυτό δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει καθώς ο Γουίλσιρ που πάσαρε στον Γάλλο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Μπράγκα αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και το πλήρωσε με άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φάμπρεγας στο 53' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ στο 68' ο Βέλα λίγο μετά την είσοδο του στον αγώνα έκανε το 5-0. Ο Μεξικανός στο 82' με σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Αρσεναλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ) : Αλμούνια, Σανιά, Κοσιελνι, Σκιλασί, Κλισί, Γουίλσιρ, Φάμπρεγκας, Σονγκ (63' Ντένιλσον), Νασρί, Αρσάβιν (69' Εμπουέ), Σαμάκ (63' Βέλα).
ΜΠΡΑΓΚΑ (Nτομίνγκος Πασιέντσα) : Φελίπε, Μιγκέλ Γκαρσία, Μοϊσές, Ροντρίγκες, Σίλβιο, Βαντίνιο, Αγκιάρ, Ούγκο Βιάνα (55' Μοσορό), ’λαν, Ματέους (60' Λίμα), Πάουλο Σέζαρ (70' Μπαρμπόσα).


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σαχτιόρ επικράτησε της Παρτιζάν με 1-0. Οι Ουκρανοί είχαν την υπεροχή και πίεζαν τους Σέρβους, οι οποίοι κλεισμένοι πίσω είχαν ως στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν.

Η δυστοκία των γηπεδούχων και οι επεμβάσεις του Στοΐκοβιτς κρατούσαν το παιχνίδι ισόπαλο μέχρι το 69'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Σρνα, ο οποίος είχε βγάλει πολλές φορές τους συμπαίκτες του φάτσα με το τέρμα, με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 1-0 που χάρισε στη Σαχτιόρ τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου) : Πιάτοφ, Σρνα, Κούσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Κόστα, Χούμπσμαν, Γκάι, Γουίλιαν, Ζάντσον (58' Αλεξ Τεξέιρα), Λουίς Αντριάνο (83' Βίστενετς).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς) : Στοΐκοβιτς, Μίλκοβιτς, Σάβιτς, Κρστάιτς (92' Στάνκοβιτς), Λαζέφσκι, Τόμιτς, Σμίλιανιτς (74' Πέτροβιτς), Μέντο, Ίλιτς, Ίλιεφ (58' Μποϊά), Κλέο.

Κλουζ και Μπάγερν το τρίπονο


Στον πέμπτο όμιλο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και μάζεψαν τους πρώτους τρεις βαθμούς. Η Κλουζ "χτυπώντας" δύο φορές στην έναρξη της αναμέτρησης έκαμψε την αντίσταση της Βασιλείας (2-1), ενώ η Μπάγερν Μονάχου σημείωσε τα δύο της γκολ προς το τέλος του αγώνα με τη Ρόμα.Συγκεκριμένα οι Ρουμάνοι που δεν τα πηγαίνουν καλά στο πρωτάθλημα της χώρας τους, παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η πρόσφατη αλλαγή του προπονητή.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αέρα στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολύ γρήγορα μπροστά στο σκορ με δύο γκολ. Ο Ράντα με κεφαλιά στο ένατο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τραορέ με τον ίδιο τρόπο πέτυχε το 2-0. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να μειώσουν πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και το κατάφεραν με τον Στόκερ να μειώνει στις καθυστερήσεις σε 2-1.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Κλουζ κατάφεραν να διαφυλάξουν το προβάδισμα που απέκτησαν από νωρίς και έτσι έφτασαν στη νίκη με 2-1.

ΚΛΟΥΖ (Σορίν Κάρτου) : Νούνο Κλάρο, Πανίν, Μουρεσάν, Ντίκα, Τραορέ (79΄ Σφορτζίνι), Αλκαντάρα, Ράφαελ Μπάστος (54΄ Ντε Ζέρμπι), Κούλιο, Καντού, Χόρα (54΄ Κονέ), Ράντα
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Τόρστεν Φινκ) : Κοστάντζο, Τσαγκντάς Ατάν, Χούγκελ, Στρέλερ, Γιάπι, Φράι, Στόκερ (73΄ Τσίπερφιλντ), Σακίρι, Αμπραχαμ, Σαφάρι (73΄ Τέμπο), Ινκουμ


Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του ομίλου. Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ είχε την υπεροχή και έχασε αρκετές ευκαιρίες πριν καταφέρει προς το τέλος να ανοίξει το σκορ στο 79' με εκπληκτικό σουτ του Μίλερ από τα δεξιά της περιοχής.

Στο επόμενο λεπτό ο Μποριέλο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπουτ βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ιταλό. Ετσι, στο 82' ο Κλόζε, ο οποίος είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, πρόλαβε τον Ζούλιο Σέρτζιο και με προβολή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα "σφραγίζοντας" τη νίκη για την ομάδα του.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ) : Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Αλτιντόπ (67΄ Κλόζε), Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Κρόος, Μίλερ (82΄ Πράνιτς), Ολιτς (67΄ Γκόμεζ)
ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι) : Ζούλιο Σέρτζιο, Κασέτι, Ζουάν, Ν.Μπουρντίσο, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Περότα, Ρόζι, Τότι (79΄ Μενέζ),

Εύκολα η Τσέλσι, την έκπληξη η Σπάρτακ


Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη διαφορά στον έκτο όμιλο. Η Τσέλσι δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στη Ζίλινα, την οποία και συνέτριψε με 4-1.Το σύνολο του Αντσελότι από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις της, καθώς μέχρι να συμπληρωθεί το ημίωρο είχε πετύχει τρία τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "μπλε" ξεκίνησαν και πάλι με γκολ, αφήνοντας στη συνέχεια το πόδι από το γκάζι.

Ο Εσιέν στο 13' μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του και την προσποίηση του Μαλουντά, ήρθε σαν τρέιλερ και με σουτ άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια άνηκε στον Ανελκά, ο οποίος με διαγώνιο σουτ στο 24' και με κοντινό πλασέ στο 27, ανέβασε το δείκτη του σκορ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ο Στάριτζ στο 48' βγήκε απέναντι από τον Ντουμπράβκα και με σουτ πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδος του. Το μόνο που κατάφερε να πετύχει ή Ζίλινα, ήταν να μειώσει σε 4-1 στο 55' με αυτογκόλ του Αλεξ.

ΖΙΛΙΝΑ (Πάβελ Χάπαλ) : Ντουμπράβκα, Γκουλντάν (79΄ Ανγκέλοβιτς), Πιάτσεκ, Πετσάλκα, Μραζ, Ρίλκε (57΄ Πόλιατσεκ), Γιεζ, Τσεεσάι (62΄ Μαϊτάν), Μπέλο, Βλάνταβιτς, Οραβετς
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι) : Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Ζίρκοφ, Εσιέν, Ομπι Μίκελ, Μπεναγιούν (79΄ ΜακΙχραν), Στάριτζ (62΄ Κακουτά), Ανελκά, Μαλουντά (88΄ Φαν Αανολτ)


Στη Μασσαλία η Σπάρτακ Μόσχας έκανε την έκπληξη και έφυγε με το τρίποντο νικώντας τη Μαρσέιγ με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο η μπάλα τους... τιμώρησε στο τέλος

Οι Γάλλοι είχαν συνολικά 28 προσπάθειες για γκολ, έναντι μόλις έξι των Ρώσων, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί και στα μετόπισθεν και μπροστά. Στο 81' ο Κομπάροφ από τα αριστερά της περιοχής γύρισε την μπάλα, αλλά ο Αζπιλικουέτα στην προσπάθεια του να διώξει της άλλαξε πορεία και την έστειλε να περάσει κάτω από τα πόδια του Μανταντά και στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ άγγιξε την ισοφάριση, όμως, η "στρογγυλή θεά" από το σουτ του Βαλμπουένα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ντίκαν και πέρασε ξυστά από το αριστερό. Ετσι η Σπάρτακ με τη βοήθεια της τύχης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της γαλλικής ομάδας και συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με την Τσέλσι.

ΜΑΡΣΕΙΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αζπιλικουέτα, Χίλτον, Χάιντζε, Ταϊβο, Σισέ, Λούτσο Γκονζάλες (83΄ Τζ.Αγιού), Σεϊρού, Βαλμπουένα, Α.Αγιού, Μπραντάο (62΄ Ζινιάκ)
ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Πάρσιβλιουκ, Παρέχα, Σούτσι, Μακέεφ, Σεσούκοφ (88΄ Αρι), ΜακΓκίντι (83΄ Σαμπίτοφ), Αλεξ (90΄ Στραντσλ), Κομπάροφ, Ιμπσον, Γουέλιτον