Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κούπερ: «Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα»

Κούπερ: «Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα»

Πλήρης ήταν η ικανοποίηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την απόδοση των παικτών του και την μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Είπα και χθες ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την φιλοδοξία. Παίξαμε με ψυχή. Θα πω κάτι που ίσως δεν είναι τόσο πολιτισμένο. Η χαρά μας είναι που χαρίσαμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας. Αυτές οι εικόνες που μας χάρισαν, αυτή η στήριξη, το γεγονός ότι ήταν κατάμεστο το γήπεδο, μου αφήνει την μεγαλύτερη χαρά ότι τους δώσαμε την ικανοποίηση. Ξέραμε πολύ καλά την Ατλέτικο. Ξέραμε ότι έπρεπε να ελέγξουμε την ταχύτητα της. Έπρεπε να δουλέψουμε το τι θα κάνουμε εμείς όταν έχουμε κατοχή μπάλας. Να είχαμε ξεκάθαρες επιλογές και ιδέες. Σε αυτό έπρεπε να προσθέσουμε και λίγο παραπάνω από αυτό που κάνουμε συνήθως. Αν έχω έναν ποδοσφαιριστή που τρέχει επτά οχτώ χιλιόμετρα σε ένα παιχνίδι, σήμερα έπρεπε να τρέξει παραπάνω. Φανταστείτε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση. Όλα έπρεπε να τα κάνουμε λίγο παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα».

Για την δήλωση του Κίκε Φλόρες πως η Ατλέτικο αδικείται από το αποτέλεσμα, ο κ. Κούπερ απάντησε: «Ίσως να είχαν λίγο παραπάνω κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αν βάλουμε σε ισοζύγιο τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, θεωρώ ότι η δική μου ομάδα είχε περισσότερες. Σέβομαι την άποψη του κ. Φλόρες όμως με βρίσκει αρνητικό. Θεωρώ ότι μας βρίσκει απόλυτα δίκαιους νικητές».

Τι σημαίνει για τον ίδιο τον Κούπερ αυτή η μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο; «Θα είμαι ειλικρινής στην απάντηση μου. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έτσι και για μένα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη».

Όσο για το αν περίμενε να έχει τόσο παθητική στάση η Ατλέτικο είπε: «Εμείς περιμένουμε πάντα την καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλο μας γιατί έτσι προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Ίσως σήμερα η Ατλέτικο να μην είχε την απόδοση που πολλοί περίμεναν όμως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απόδοση της δικής μας ομάδας. Γι΄ αυτό στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν γιατί σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Κάναμε ένα βήμα όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος».

Ο Άρης είχε πολλές απουσίες σήμερα. Αν είχε ο κ. Κούπερ όλους τους παίκτες στην διάθεση του, η νίκη θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη; Ο ίδιος απάντησε: «Δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην έχουμε ανεξέλεγκτη ευφορία. Να μην ξεφύγει η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από τις απουσίες όμως όσοι κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν, κατάφεραν να σταθούν επάξια».

Για την εμφάνιση του Κρίστι Βανγκέλι ο κ. Κούπερ είπε: «Αναμφίβολα ο Βανγκέλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία για το αν τον υπολογίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: