Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έμφραγμα στο Τορίνο!


'Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε η Γιουβέντους και ούτε ο Ντελ Πιέρο κατάφερε να την σώσει, αφού η Λεχ Πόζναν... μιμήθηκε την Σαμπντόρια και ισοφάρισε 3-3 στο τέλος. Έκπληξη στο Ζάγκρεμπ, γκολ ο Ρουκάβινα στο 2-0 επί της Βιγιαρεάλ 1ος όμιλος

Σαφές προβάδισμα για τη πρωτιά του πρώτου ομίλου πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Ελβετία, όπου υπέταξε με 2-0 το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στον όμιλο. Με τον Σίλβα να παίρνει επιτέλους μπροστά η Σίτι ήταν αποτελεσματική και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έδειξε τις διαθέσεις της. Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε την περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και παρουσιάζοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τεράστια αμυντικά προβλήματα υποχρεώθηκε σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία με 3-3 από την Λεχ Πόζναν. Οι Πολωνοί μιμήθηκαν τη Σαμπντόρια και με τον Ρούντνεβς σε μεγάλη μέρα πήραν σπουδαίο αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα
Γιουβέντους – Λεχ Πόζναν 3-3
(45', 50' Κιελίνι, 68' Ντελ Πιέρο 14' πεν., 30', 93' Ρούντνεβς)

Σάλτσμπουργκ – Μαν Σίτι 0-2
(8' Σίλβα, 63' Τζο)

Βαθμολογία
Μαν. Σίτι 3
Γιουβέντους 1
Λεχ Πόζναν 1
Σάλτσμπουργκ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Λεχ Πόζναν – Σάλτσμπουργκ
Σίτι - Γιουβέντους


2ος όμιλος
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακή κα συνέτριψε στην έδρα της με 4-0 της Ρόζενμποργκ. Ο Χέλμες πέτυχε χατ τρικ και προκάλεσε... εφιάλτες στον Μπιέρσμιρ ο οποίος και αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα των Νορβηγών. Οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην προβληματική άμυνα της Ρόζενμποργκ, κάτι που προκαλεί... χαμόγελα και στον Άρη ενόψει της 2ης αγωνιστικής του ομίλου.

Αποτελέσματα
Αρης – Ατλέτικο 1-0
(58' Χαβίτο)
Λεβερκούζεν – Ρόζενμποργκ 4-0
(4' , 58', 61' Χέλμες, 38' Ρέινατζ )

Βαθμολογία
Λεβερκούζεν 3
Αρης 3
Ατλέτικο 0
Ρόζενμποργκ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Ρόζενμποργκ -Αρης
Ατλέτικο - Λεβερκούζεν

3ος όμιλος
Αφεντικό του τρίτου ομίλου έγινε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι Πορτογάλοι θριάμβευσαν εκτός έδρας της Λιλ με 2-1 και ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις τοςυσ την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Τη ίδια ώρα η Λέφσκι Σόφιας πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Γάνδης. Οι Βέγλοι δυσκόλεψαν τους Βούλγαρους, προηγήθηκαν δυο φορές, ωστόσο το γκολ του Γκριν στο 84' έδωσε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα
Λιλ – Σπόρτινγκ 1-2
(Φράου - 14' Βούκσεβιτς, 34 Ποστίγκα)
Λέφσκι – Γάνδη 3-2
(42' Ζπαζίνιο. 60' Ντέμπελε, 84' Γκριν - 22' Αζοφέιφα, 48' Σούλερ)

Βαθμολογία
Σπόρτινγκ 3
Λέφσκι 3
Γάνδη 0
Λιλ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Γάνδη – Λιλ
Σπόρτινγκ - Λέφσκι


4ος όμιλος

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τέταρτο όμιλο. Οι Κροάτες έχοντας σε φοβερή ημέρα όλα τους τ' αστέρια επιβλήθηκαν στο «Μάξιμιρ» με 2-0 της Βιγιαρεάλ και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τη επόμενη φάση της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Άντε Ρουκάβινα, που αγωνίζεται δανεικός από τον Παναθηναϊκό στην ομάδα του Ζάγκρεμπ άνοιξε το σκορ για την Ντιναμό στο 18΄', ενώ τον θρίαμβο των γειτόνων ολοκλήρωσε ο Σαμίρ στο 80'.

Αποτελέσματα
Μπριζ – ΠΑΟΚ1-1
(61' Οφόε – 78' Μαλεζάς)

Ντιναμό Ζ- Βιγιαρεάλ 2-0
(18' Ρουκάβινα, 79' Σαμίρ)

Βαθμολογία
Ντιναμό Ζ.3

ΠΑΟΚ1

Μπριζ 1
Βιγιαρέαλ 0


Επόμενη αγωνιστική
30/9
Βιγιαρεάλ – Μπριζ
ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζ.

5ος όμιλος
Χρειάστηκε ένα γκολ του Γιάλιενς στο 83' για να καταφέρει η Άλκμααρ να περάσει το εμπόδιο της Σέριφ και να αρχίσει νικηφόρα στον όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Μοντέρο και πάλεψαν για να κρατήσουν την ισοπαλία. Ωστόσο, τα αμυντικά λάθη, αλλά και το κακό βράδυ του γκολκίπερ (έκανε... δώρο το πρώτο γκολ), Εστογιάνοφ έδωσαν τη νίκη στους Ολλανδούς
Σοκ στο Κίεβο, με τη Ντιναμό να μην μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μπάτε Μπορίσοφ, αν και το τελικό 2-2 τους αφήνει με το παράπονο. Οι Λευκορώσοι μπήκαν νωρίς στο σκορ με τον Ροντιόνοφ, όμως η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσματα. Ο Μιλέφσκι μπορεί να έχασε πέναλτι, ωστόσο στο 38' ισοφάρισε και στο 43' έκανε την ασίστι στον Ερεμένκο για το 2-1. Ένα γκολ του Νέκατσικ στο 53' ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν το 2-2.

Αποτελέσματα
Άλκμαρρ – Σερίφ 2-1
(14' Γκούντμουντσον, 83' Γιάλιενς - 68' αυτ. Μορένο)

Ντιναμό Κ. - Μπάτε 2-2
(38' Μιλέφσκι, 42' Ερεμένκο - 3' Ροντιόνοφ, 53' Νέκατσικ)

Βαθμολογία
Άκμααρ 3
Ντιναμό Κ. 1
Μπάτε 1
Σέριφ 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
Μπάτε – Άλκμααρ
Σερίφ – Ντιναμό Κ.


6ος όμιλος

Εύκολο έργο για την ΤΣΣΚΑ που χωρίς να ιδρώσει επικράτησε εύκολα 3-0 της Λωζάννης στην Ελβετία. Με πρωταγωνιστή τον Λοβ που πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και τον Ιγκνασέβιτς να βοηθά και αυτός οι Ρώσοι δείχνουν τις διαθέσεις τους στον όμιλο.
Μεγάλη νίκη για τη Σπάρτα, που μετά τα... χαστούκια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ζίλινα μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Οι Τσέχοι επικράτησαν 3-2 της Παλέρμπο, με τους Μπόνι, Κάντλετς να είναι οι πρωταγωνιστές.

Αποτελέσματα
Σπάρτα – Παλέρμο 3-2
(17' Μπόνι, Κλαντρούμπσκι, 83' Κάντλετς – 38 Μακαρόνε, 83' Ερνάντες)
Λωζάννη – ΤΣΣΚΑ 0-3
(22', 87' πεν. Λοβ, 68' Ιγκνασέβιτς)

Βαθμολογία
ΤΣΣΚΑ 3
Σπάρτα 3
Παλέρμο 0
Λωζάννη 0

Επόμενη αγωνιστική
30/9
ΤΣΣΚΑ – Σπάρτα
Παλέρμο - Λωζάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: