Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πήρε θέση η ΕΠΟ


Ανακοίνωση στην οποία απαντά στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως και η οποία κάνει λόγο για "ύποπτες συναλλαγές" στο χώρο του ποδοσφαίρου, ακόμη και από στελέχη της ομοσπονδίας, εξέδωσε η ΕΠΟ. Όπως επισημαίνεται σε αυτή, η προσπάθεια της πρώτης ελληνικής ποδοσφαιρικής αρχής στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας είναι σαφής, πάγια, επίμονη και δεν πρόκειται να καμφθεί ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι στελέχη της ΕΠΟ έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη διακίνηση φημών, που δημοσιοποιούνται μέσω ρεπορτάζ και εμπλέκουν "στελέχη της ΕΠΟ" σε ύποπτες συναλλαγές, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πάγια και σαφής θέση της ΕΠΟ είναι η επιβολή κανόνων διαφάνειας στο ποδόσφαιρο. Θέση που δεν απορρέει απλώς από το θεσμικό ρόλο της, αλλά και από τη σφοδρή επιθυμία της Ομοσπονδίας να κερδίσει το στοίχημα για ένα καθαρό προϊόν χωρίς σκιές. Τίποτα δεν πρόκειται να προκαλέσει την ανάσχεση της επίμονης προσπάθειας εκ μέρους της ΕΠΟ να αναδειχτεί νικήτρια στον αγώνα της αξιοπιστίας. Ούτε το απευκταίο ενδεχόμενο να δεχτεί αυτογκόλ. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση των αρχών, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και της Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον αγώνα είναι συμπαίκτες μας. Η ΕΠΟ θα διατηρήσει την πολιτική των "ανοικτών θυρών" προς τις Αρχές και αναμένει αυτή η συνεργασία να αποκτήσει αμφίδρομο χαρακτήρα για να προκύψει άμεσα το κοινά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: