Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Μαρτύριο η φετινή χρονιά»

Μαρτύριο χαρακτήρισε την φετινή σεζόν για τον Άρη ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής. Ο 21χρονος μέσος δήλωσε ότι από εδώ και πέρα οι «κίτρινοι» θα φροντίσουν να μείνουν όσο πιο λίγο γίνεται στην Β’ εθνική.

«Μαρτύριο η φετινή χρονιά»
Ως μαρτύριο, από πολλές απόψεις, χαρακτήρισε την χρονιά του Άρη ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής.

Ο 21χρονος μέσος τόνισε στην Nova, πως πλέον ο στόχος για τους «κίτρινους» είναι να φροντίσουν να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερο στην Β’ εθνική και να επιστρέψουν πιο δυνατοί.

Τέλος, ανέφερε πως ο Άρης στα δυο τελευταία του παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ θα αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Ερωτόκριτε, τελειώνουν τα «βάσανα» σιγά-σιγά, με προτελευταίο σταθμό την Τρίπολη, στην τελευταία φετινή αποστολή μακριά από το Χαριλάου...

«Ναι, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τώρα πάμε στην Τρίπολη, απέναντι σε μια καλή ομάδα που είναι στα play-offs. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και πιστεύω στο καλύτερο».

Ηταν, όντως, ένα μαρτύριο η φετινή χρονιά;

«Ηταν μαρτύριο από πολλές απόψεις, αλλά δεν θέλω να σταθούμε σ΄ αυτό. Η ομάδα έπεσε και δεν μπορούμε να κάνουμε, τώρα, κάτι. Θα κοιτάξουμε να μη μείνει για πολύ στη Β΄ Εθνική. Ο Αρης θα επιστρέψει γιατί είναι δυνατός και έχει πολύ κόσμο».

Τι λες για τον Αστέρα Τρίπολης;

«Μια πολύ καλή ομάδα. Θα κυνηγήσουμε ότι μπορούμε εκεί, θα πάμε για το καλύτερο».

Είναι και θέμα γοήτρου να κλείσετε τη χρονιά με καλές εμφανίσεις, όπως αυτή που κάνατε στο «Καραϊσκάκη»;


«Αυτό μας λέει ο προπονητής μας. Να παίξουμε για την αξιοπρέπεια του συλλόγου και για τους εαυτούς μας. Και αυτό θα κάνουμε. Με τον Ολυμπιακό κάναμε μια καλή εμφάνιση, το ίδιο θα προσπαθήσουμε και στην Τρίπολη».

Πως φαντάζεσαι τη νέα χρονιά;

«Ας τελειώσουμε με το καλό τώρα, ας είμαστε υγιείς και πιστεύω τη νέα χρονιά να πάνε όλα καλά!».

Είσαι διατεθειμένος να μείνεις στον Αρη και να βοηθήσεις στην επανεκκίνησή του;

«Αυτό θα το αποφασίσουν οι άνθρωποι που θα είναι στο σύλλογο. Εγώ έχω συμβόλαιο και αναλόγως θα δούμε».

Επίδειξη δύναμης από Mercedes!!

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον να πλασάρεται στην πρώτη θέση και τον έτερο πιλότο της ομάδας, Νίκο Ρόσμπεργκ, στη δεύτερη. Τρίτος ο Αλόνσο.

Επίδειξη δύναμης από Mercedes
Μόλις 14 γύρους χρειάστηκε ο Λιούις Χάμιλτον για να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν, όπου φιλοξενείται το τρίτο γκραν πρι της σεζόν.

Επιβεβαιώνοντας τον πολύ καλό ρυθμό της η Mercedes έκανε το ένα-δύο με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κάνει τον δεύτερο χρόνο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Ferrari. Δείτε εδώ την γκάφα της Ferrari στο μονοθέσιο του Ισπανού.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός πίσω από το τιμόνι της Force India σε όσες πίστες έχει τρέξει μέχρι στιγμής.

Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Τζένσον Μπάτον, με τον ομόσταβλό του, Κέβιν Μάγκνουσεν να ολοκληρώνει τη διαδικασία από την έβδομη θέση. Υποτονική, όπως αναμένονταν στην πίστα του Sakhir ήταν η απόδοση της Red Bull, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να συμπληρώνει τη δεκάδα. Τέσσερις θέσεις πιο χαμηλά πλασαρίστηκε ο έτερος πιλότος των «κόκκινων ταύρων», Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Το βάπτισμα του πυρρός πίσω από το τιμόνι της Caterham πήρε ο Φράιζινς.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης περιόδου:

1. Χάμιλτον, Mercedes, 1m37.502s
2.Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.231s
3. Αλόνσο, Ferrari, +0.451s
4.Χούλκενμπεργκ, Force India-Mercedes, +0.620s
5.Μπάτον, McLaren-Mercedes, +1.134s
6. Ραϊκόνεν, Ferrari, +1.281s
7. Μαγκνουσεν, McLaren-Mercedes, +1.447s
8. Κβίατ, Toro Rosso-Renault, +1.554s
9.Πέρες, Force India-Mercedes, +1.600s
10.Φέτελ, Red Bull-Renault, +1.887s
11.Μάσα, Williams-Mercedes, +2.031s
12.Βενιέ, Toro Rosso-Renault, +2.360s
13.Νασρ, Williams-Mercedes, +2.576s
14.Ρικιάρντο, Red Bull-Renault, +2.904s
15.Σούτιλ, Sauber-Ferrari, +3.150s
16. Μαλδονάδο, Lotus-Renault, +3.291s
17. Μπιανκί, Marussia-Ferrari, +3.387s
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Sauber-Ferrari, +3.411s
19. Γκροσάν, Lotus-Renault, +3.534s
20. Τσίλτον, Marussia-Ferrari, +4.292s
21. Φράιζινς, Caterham-Renault, +4.915s
22. Έρικσον, Caterham-Renault, +5.209s Πηγή: sport-fm.gr

Η μπασκετική ΑΕΚ πρέπει να χτίσει το δικό της γήπεδο!!

Σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια, σχεδόν μισός αιώνας, κλείνουν σήμερα από τον μεγάλο, από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της ΑΕΚ.

Η μπασκετική ΑΕΚ πρέπει να χτίσει το δικό της γήπεδο
Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
 Από το πρώτο ελληνικό τρόπαιο στο ματς του Καλλιμάρμαρου με τη Σλάβια Πράγας και κυρίως, από την απίστευτη προσέλευση των φιλάθλων.

Σαράντα έξι χρόνια μας χωρίζουν από τον άθλο της 4ης Απριλίου 1968 και μας μελαγχολούν, διότι η Ένωση δεν έχει καταφέρει να στεγάσει μόνιμα όλα τα τμήματά της τη στιγμή που κατασκευάζονται κλειστά γυμναστήρια (Ρόδος)!

Ο ανεπανάληπτος άθλος των Αμερικάνου, Τρόντζου, Ζούπα, Βασιλειάδη, Τσάβα, Λαρεντζάκη, Πετράκη, Νεσιάδη, Δημητριάδη, του αειμνήστου Χρηστέα και του Μήλα μπορεί να μας γεμίζει με υπερηφάνεια ως Έλληνες και ως άνθρωποι του Αθλητισμού, εν’ τούτοις, μας δημιουργεί και θλίψη.
Σαράντα έξι χρόνια αργότερα από τη στιγμή την οποία 80.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τον τελικό με την Σλάβια και η ΑΕΚ εξακολουθεί ν’ αναζητεί κλειστό γυμναστήριο, προκειμένου να στεγαστεί. Εξακολουθεί να μην αναπτύσσει στο έπακρο τα τμήματα υποδομής ελλείψει αθλητικών χώρων.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου, χωρητικότητας 500 θεατών, στην περιοχή Λειβάδα του Αρχαγγέλου στη Ρόδο, με πρωτοβουλία των ανθρώπων της διοικήσεως των Αγίων Θεοδώρων. Το κόστος εκτιμάται στα 600χιλ. ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, εκ των οποίων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλει ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ, ανάλογα με την πορεία εξέλιξης του έργου και τα υπόλοιπα ο δήμος της Ρόδου. Κι όμως, τη στιγμή που δαπανούνται χρήματα για τη δημιουργία αθλητικών κέντρων ή παρ’ ότι έχουν περάσει κατά το παρελθόν επιχειρηματίες οι οποίοι δαπάνησαν υπέρογκα χρήματα για την ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού, το γήπεδο της ΑΕΚ παραμένει όνειρο θερινής νυκτός…
Δεν πρόκειται να μεμψιμοιρήσουμε, ούτε βέβαια να σταθούμε στις καταστροφικές ενέργειες που ανέλαβε πριν από την Ολυμπιάδα του 2004 ο τότε πρόεδρος της ερασιτεχνικής Γιάννης Γρανίτσας, ούτε βέβαια στα ουτοπικά μεγαλόπνοα σχέδια και στις μακέτες που παρουσίαζε σε χλιδάτα ξενοδοχεία. Η κριτική που του ασκούσαμε, άλλωστε, αδιαλείπτως έχει καταγραφεί και δεν αμφισβητείται. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα δεν είναι βέβαια, ο λόγος της ασθένειας αλλά το φάρμακο…
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποτελούν αναγκαία στοιχεία για τη βιωσιμότητά της η μόνιμη έδρα, καθώς και η ανάπτυξη εις βάθος όλων των τμημάτων υποδομής. Η μεταφορά της αντρικής ομάδας από το ΟΑΚΑ στα Άνω Λιόσια και από το Γαλάτσι στο Ελληνικό αποθαρρύνει τον φίλαθλο της ομάδας να την παρακολουθήσει. Οι συνεχείς αλλαγές έδρας, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του προέδρου την ΚΑΕ, δημιουργούσε πάντοτε σοβαρά προβλήματα στην προσέλευση του κόσμου, κυρίως για ψυχολογικούς και συναισθηματικούς λόγους, δεδομένου ότι όλοι ζητούν επιμόνως την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για όσους δεν ενθυμούνται τη δεκαετία του 1980 οι νεαροί παίκτες της Ένωσης, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος Μπάμπης Καραμανλής, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας ή ο Αλέξης Τσοχατζόπουλος, υιός του Άκη, στοιβάζονταν στο ανοικτό γηπεδάκι της Λεωφόρου Δεκελείας και την επόμενη δεκαετία εντός του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Μόσχος», το οποίο και εν τέλει γκρεμίστηκε.
Προσφάτως η διοίκηση της ΑΕΚ είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον δήμαρχο Γαλατσίου για την επιστροφή της ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου, το οποίο είχε ενοικιάσει ο επιχειρηματίας Χαραγκιώνης για να το μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο. Το Παλέ ανήκει πλέον, στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που σκέφτεται σοβαρά να το μετατρέψει είτε σε θεματικό πάρκο, είτε σε ιατρική μονάδα αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων. Συνεπώς, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η διοίκηση την ΚΑΕ θα συνεχίσει ν’ αναζητεί για άλλη στέγη.
Μια καλή λύση, η οποία συζητήθηκε έντονα επί εποχής Δημήτρη Δρόσου και Μπάμπη Καραμανλή, αποτελούσε το κλειστό του Περιστερίου που φιλοξένησε το άθλημα της πυγμαχίας κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Νέα Φιλαδέλφεια, διαθέτει τις εγκαταστάσεις και θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε γήπεδο μπάσκετ με λίγα χρήματα. Ανεπίσημες συζητήσεις είχαν γίνει τότε με τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος εν πρώτοις είχε αρνηθεί. Βεβαίως, όμως, ουδέποτε κατατέθηκε μια επίσημη οικονομική πρόταση. Χώρος, ωστόσο, προκειμένου να κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ εντοπίστηκε και στο παρελθόν σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε εξέλιξη.
Εν κατακλείδι, η λύση για τη διοίκηση της ΑΕΚ είναι μια: Αναζήτηση ελεύθερου χώρου, που θα στεγάσει τα όνειρα του κάθε Ενωσίτη. Οι μεταγραφές και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ομάδας στην Α1 δύναται να έρθει σε δεύτερο χρόνο, αφού προέχει η ανέγερση ενός κλειστού γηπέδου, της κιτρινόμαυρης έδρας. Οι παράγοντες της Ένωσης εκμεταλλευόμενοι, αφενός τη δραστική μείωση του κόστους αγοράς γης αλλά και της κατασκευής και αφετέρου, τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και το δεδομένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για τη στέγαση των τμημάτων του Δικέφαλου. Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα, πολλώ δε μάλλον αν μιλάμε για την ΑΕΚ…

Πηγή: superbasket.gr

Μάχη ρόδα με ρόδα Οζιέ-Λάτβαλα!!

Σεμπαστιάν Οζιέ και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα δίνουν τη μάχη του για την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του ράλι της Πορτογαλίας.

Μάχη ρόδα με ρόδα Οζιέ-Λάτβαλα
Την κούρσα της γενικής κατάταξης του τέταρτου γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι που διεξάγεται στις ειδικές διαδρομές της Πορτογαλίας οδηγεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου λουπ της δεύτερης ημέρας του αγώνα.

Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen διατήρησε την πρωτοπορία του, παρά το γεγονός ότι είχε δύσκολο έργο λόγω της εναλλαγής της λάσπης και του χώματος που υπήρχε στις ειδικές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, κάνοντας προς το παρόν το ένα-δύο για την VW, με τον Φινλανδό οδηγό να απέχει μόλις 0,4 δεύτερα από τον ομόσταβλό του.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Μίκο Χιρβόνεν, δείχνοντας αρκετά ανταγωνιστικός στις ειδικές της Πορτογαλίας. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τάνακ, αφήνοντας πίσω του τον Ντάνι Σόρντο.

Αρκετές θέσεις έχει χάσει ο Μίκελσεν, ο οποίος μετά την SS4 βρίσκεται στην ένατη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS4:

1. Οζιέ, Volkswagen
2. Λάτβαλα, VW, +0,4
3. Χιρβόνεν, M-Sport Ford, +2,3
4. Τάνακ, M-Sport Ford , +5,5
5. Σόρντο, Hyundai, +8,9
6. Όστμπεργκ, Citroen, +9,0
7. Νουβίλ, Hyundai, +33,6
8. Σόλμπεργκ, Hyundai, +1:06.4
9. Μίκελσεν, VW, +1:22.2Πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» σε Βελλή, υποχρεούται να ανακαλέσει ο ΠΑΟΚ!

Το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ επέβαλε στον Σταμάτη Βελλή η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις του για τη διαιτησία. Καλείται να ανακαλέσει ανακοίνωση του ο ΠΑΟΚ.

«Καμπάνα» σε Βελλή, υποχρεούται να ανακαλέσει ο ΠΑΟΚ
Ακριβά θα πληρώσει τις κρίσεις του για τη διαιτησία ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα, καθώς κρίθηκαν δυσμενείς, οπότε ο ίδιος πειθαρχικά ελεγκτέος, από το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ. Ο κ. Βελλής θα πρέπει να δώσει 43.000 και η ομάδα του επιπλέον 6.500 ευρώ.

Χίλια ευρώ θα καταβάλει το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ποικολίδης, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα καλείται να ανακαλέσει την ανακοίνωση που είχε βγάλει μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τον Άρη, στην οποία τα έβαζε με τη Superleague, την ΕΠΟ και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε αναλυτικά τις ποινές της ΕΠΟ

1.Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ομάδα ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Ιωνικός-Δόξα Βύρωνα στις 16/3).

2.Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΑΙΓΑΛΕΩ πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, και διπλασιαζομένης αυτής κατά το σκεπτικό (ως υπότροπο), συνολική ποινή εξακοσίων (600) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Αιγάλεω-Ηλυσιακός στις 16/3).

3.Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, και διπλασιαζομένης αυτής κατά το σκεπτικό (ως υπότροπο), συνολική ποινή εξακοσίων (600) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Ερμής Ζωνιανών-Κυανούς Αστήρ στις 16/3).

4. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τους εγκαλούμενους Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 και Αλέξη Κούγια, πρόεδρο αυτής, και επιβάλλει χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ στον καθένα. Υποχρεώνει αυτούς στην ανάκληση των ενδίκων δηλώσεων κατά τα ειδικότερα, αναφερόμενα στο σκεπτικό (συνέντευξη σε ραδιοσταθμό στις 11/12/2013).

5. Απαλλάσσει την εγκαλουμένη Ομάδα Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 (ανακοίνωση στις 17/1/2014).

6. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγχτέα την εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 και επιβάλλει σε αυτή χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ (ανακοίνωση στις 2/2/2014).

7. Απαλλάσσει τους εγκαλούμενους Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 και Αλέξη Κούγια (ανακοίνωση στις 8/2/2014).

8. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τους εγκαλούμενους Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 και Αλέξη Κούγια, πρόεδρο αυτής. Επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στην πρώτη εγκαλούμενη και δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ στον δεύτερο. Υποχρεώνει αυτούς στην ανάκληση των ενδίκων δηλώσεων κατά τα ειδικότερα, αναφερόμενα στο σκεπτικό (ανακοίνωση και συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή στις 24/2/2014).

9. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την διαλαμβανόμενη στο σκεπτικό ανακοίνωσή της. Επιβάλλει σ’ αυτήν την χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και την υποχρεώνει να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας διαλαμβανόμενα (ανακοίνωση στις 17/3).

10. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τον Παναγιώτη Ποικιλίδη για τις διαλαμβανόμενες στο σκεπτικό δηλώσεις του και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις ίδιες δηλώσεις ως αντικειμενικά υπαίτια. Επιβάλλει στον πρώτο εγκαλούμενο την χρηματική ποινή των χιλίων (1.000) ευρώ και τον υποχρεώνει να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας διαλαμβανόμενα. Επιβάλλει στην δεύτερη εγκαλούμενη την χρηματική ποινή των χιλίων (1.000) ευρώ (δηλώσεις στις 17/3).

11. Δέχεται ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΛΛΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στην πρώτη εγκαλουμένη χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ, με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό της παρούσης. Επιβάλλει στον ελεγχόμενο ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΕΛΛΗ χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων (13.000) ευρώ με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ στις 5/3).

12. Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΛΛΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις, καθ’ όσον αφορά στις συγκεκριμένες δηλώσεις που προσδιορίζονται στο σκεπτικό. Επιβάλλει στην πρώτη εγκαλουμένη χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ, με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό της παρούσης.Επιβάλλει στο ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΕΛΛΗ χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ στις 28/2).

13. Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΛΛΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στην πρώτη εγκαλουμένη χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ, με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό της παρούσης. Επιβάλλει στο ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΕΛΛΗ χρηματική ποινή δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ, με την παράλληλη υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σκεπτικό (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ στις 22/2).

14. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Σταμάτη Βελλή, ιδιοκτήτη και μέτοχο της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ και υποχρέωση ανακλήσεως των ανωτέρω αναφερθέντων από τον ιδιοκτήτη της. Επιβάλλει στον Σταμάτη Βελλή χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και υποχρέωση ανακλήσεως των αναφερομένων στο ιστορικό της παρούσας αναφερομένων δυσμενών κρίσεων (δηλώσεις στις 10/3).

Σημάδια αφύπνισης του Σουμάχερ!!

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της μάναντζερ του, Σαμπιν Κεμ. «Δείχνει σημάδια αφύπνισης και στιγμές που έχει τις αισθήσεις του».

Σημάδια αφύπνισης του Σουμάχερ!
Περίπου τρεις μήνες μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μίχαελ Σουμάχερ κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις η μάνατζερ του, Σαμπίν Κεμ, κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση της υγείας του.

Μέσω της τελευταίας ανακοίνωσης αναφέρει ότι ο Μίχαελ παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν στιγμές που δείχνει να έχει τις αισθήσεις του. Ωστόσο, η μάνατζερ του 45χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σεβόμενη την προσωπική ζωή του Μίχαελ και της οικογένειας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση του Μίχαελ παρουσίασε πρόοδο. Δείχνει σημάδια αφύπνισης και κάποιες στιγμές δείχνει να έχει τις αισθήσεις του. Είμαστε μαζί του στη δύσκολη μάχη που δίνει μαζί με την ομάδα των γιατρών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Ταυτόχρονα, ζητώ και πάλι την κατανόηση σας, καθώς δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες με σκοπό την προστασία της ιδιωτικής ζωής του Μίχαελ και της οικογένειας του». Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά δείχνει τα… κάλλη της η Μάρτα!! (pic)

Καλημέρα ευχήθηκε στους... follower της η σύζυγος του Ρομπέρτο, Μάρτα, ποστάρωντας μια φωτογραφία στην οποία φοράει -και πάλι- μόνο ένα στεφάνι.

Ξανά δείχνει τα… κάλλη της η Μάρτα (pic)
«Καλημέρα!!! / Good morning!!! / Buenos dias!!!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η γνωστή πλέον στο ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- κοινό γυναίκα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μάρτα.

Μάλιστα, ανέβασε και φωτογραφία της στην οποία φοράει μόνο ένα στεφάνι στο κεφάλι της και… τίποτα άλλο.


View image on Twitter
καλημέρα!!! / Good morning!!! / Buenos dias!!!



Πηγή: sport-fm.gr

Μάνταλος στην Τούμπα, επιστρέφει ο Κάκος!!

Ο Σταύρος Μάνταλος θα διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ατρόμητος για την 33η αγωνιστική της Superleague. Μαντάκης στη Λεωφορο, Παπαπέτρου στα Γιάννενα. Επιστρέφει ο Κάκος μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Μάνταλος στην Τούμπα, επιστρέφει ο Κάκος
Τον αγώνα μεταξύ του δεύτερου της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ και του τρίτου Ατρόμητου θα «σφυρίξει» ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Καβάλας, με βοηθούς τους Χρήστο Μαγιάνη (Αρτάς) και Γιώργο Γεωργιάδη (Κοζάνη). Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από τον σύνδεσμο της Αθήνας θα είναι στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, έχοντας μαζί του, τους Στυλιανό Τσολάκη (Αθήνας) και Αθανάσιο Θανασακούδη (Μακεδονίας).

Στο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός διαιτητής ορίστηκε ο Στέφανος Μαντάκης από την Ημαθία και βοηθοί του θα είναι οι Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλίειας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

Βγήκε από το «ψυγείο» ο Αναστάσιος Κάκος ύστερα τέσσερις αγωνιστικές, καθώς για τελευταία φορά είχε διαιτητεύσει στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 28η αγωνιστική.

Κυριακή (6/4, 19:00)

Καλλονή-Πανθρακικός (Κάκος)
Απόλλων-Εργοτέλης (Παππάς)
Αστ. Τρίπολης-Άρης (Κουτσιαύτης)
Βέροια-Πανιώνιος (Ιωαννίδης)
ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη (Δασκαλόπουλος)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Μάνταλος)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (Μαντάκης)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (Παπαπέτρου)
Πλατανιάς-Παναιτωλικός (Αρετόπουλος)

Δύσκολη αποστολή για τη Ρεάλ!!

Δύσκολη αποστολή για τη Ρεάλ!Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο παιχνίδι που κλέβει την παράσταση από αυτά της 32ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι μαδριλένοι έχουν τη δυσκολότερη αποστολή από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο καθώς τόσο η Ατλέτικο όσο και η Μπαρτσελόνα ενδεχομένως να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα για να πάρουν τις νίκες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Βιγιαρεάλ το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώτο χρονικά παιχνίδι από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Λίγο αργότερα η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στο Καμπ Νου την Μπέτις, με το κλίμα στους Καταλανούς να είναι τεταμένο μετά την τιμωρία που της επέβαλε η FIFA για απαγόρευση μεταγραφών.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 04 Απριλίου
Αλμερία – Οσασούνα (22:00)

Σάββατο, 05 Απριλίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπαρτσελόνα – Μπέτις (19:00)
Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 06 Απριλίου
Μάλαγα – Γρανάδα (13:00)
Έλτσε – Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη – Εσπανιόλ (20:00)
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 07 Απριλίου
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Παρασκευή, 11 Απριλίου
Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Σάββατο, 12 Απριλίου
Θέλτα – Σοσιεδάδ
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία

Κυριακή, 13 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη
Βαλένθια – Έλτσε
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανίολ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Δευτέρα, 14 Απριλίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα Πηγή: sport-fm.gr

«Ισοδύναμοι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»

Την άποψη πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο εξέφρασε ο γκαρντ της Αναντολού Εφές, Κώστας Βασιλειάδης, μιλώντας στο www.sport-fm.gr.

«Ισοδύναμοι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»
Όταν υπέγραφε το καλοκαίρι συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές, τα όνειρα του για διάκριση στην Ευρωλίγκα, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους της επιλογής. Ο Κώστας Βασιλειάδης, μετά από επτά μήνες στην Κωνσταντινούπολη, νιώθει πικραμένος που θα δει τη συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης από την… τηλεόραση, όμως δεν παύει να αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες στον σύλλογο στο άμεσο μέλλον.

Λίγο μετά την προπόνηση της Εφές ενόψει του αποψινού (21:00, NovaΣπορ Fm 94,6 και www.sport-fm.gr) αδιάφορου βαθμολογικά αγώνα με τον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική του Top 16, ο Έλληνας γκαρντ, μίλησε στο www.sport-fm.gr για το μονόπλευρο ενδιαφέρον που έχει η αναμέτρηση, τους στόχους και το κίνητρο της ομάδας του, την ζωή του στην Πόλη, αλλά και την σύγκριση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Συνέντευξη, στον απεσταλμένο του www.sport-fm.gr στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Ζέρβα:

Κώστα έχοντας αποκλειστεί εδώ και καιρό, ποιοι είναι οι στόχοι για το σημερινό παιχνίδι;

«Έχουμε αποκλειστεί, αλλά είναι ευκαιρία για εμάς να μπορέσουμε να προπονηθούμε λίγο καλύτερα, γατί λόγω απουσιών και τραυματισμών, έχουμε μείνει με λίγους παίκτες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια, δε μπορείς να πεις πως θα μπω για να… χάσω. Θα παίξουμε για τη νίκη».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν έλληνα παίκτη να αντιμετωπίζει ομάδα της πατρίδας του και το ενδιαφέρον να είναι… μονόπλευρο;

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για τη συνέχειά του στην οποία του εύχομαι ο,τι καλύτερο. Από εκεί και έπειτα ο καθένας θα έκανε τη δουλειά του και δική μου είναι να βοηθήσω την Εφές. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό μου και για την ομάδα».

Έχεις αντιμετωπίσει στο Top 16 και τις δύο ελληνικές ομάδες. Ποια θεωρείς ότι υπερτερεί;

«Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό με αλλαγή προπονητή (σ.σ. Αλβέρτης) και τραυματισμούς. Τώρα που επέστρεψαν όλοι οι παίκτες του και ο κόουτς συνηθίζει στη νέα του δουλειά, σίγουρα θα έχει καλύτερο πρόσωπο η ομάδα, απ’ ότι έδειξε κόντρα σε εμάς. Και ο Ολυμπιακός δείχνει καλό πρόσωπο τώρα που θέλει τις νίκες και έχουν στενέψει τα περιθώρια. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή στο ίδιο επίπεδο».

Ενόψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα, βλέπεις κάποιο φαβορί;

«Αν οπωσδήποτε θέλει κανείς να κάνει προγνωστικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, νομίζω πως η έδρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δίνει ένα αβαντάζ».

Πως είναι η ζωή σου στην Τουρκία και στην ομάδα;

«Ζω μία πολύ καλή κατάσταση εδώ. Βρήκα αυτά που περίμενα και ακόμα καλύτερα θα έλεγα. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ καλοί, είναι «ανοικτοί» και με βοήθησαν πάρα πολύ που ήθελα στην αρχή να μάθω την πόλη και την ομάδα».

Αγωνιστικά, είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Έχω βρει τον ρυθμό μου, με βοήθησε φυσικά και η αλλαγή του προπονητή και ο κ. Αγγέλου. Είχαμε ένα διάστημα που έπρεπε να μάθουμε τι ακριβώς θέλει και τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά τώρα θεωρώ πως έχουμε μπει στη φιλοσοφία του».

Από εδώ και πέρα στόχος σας είναι το πρωτάθλημα…

«Μας έχει μείνει μόνο το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιούμε αυτά τα παιχνίδια Ευρωλίγκας για να βελτιωθούμε ενόψει των πλέι οφ. Είμαστε στην τρίτη θέση και παρά τα προβλήματα που είχαμε όλο το χρόνο, είμαστε σε καλό επίπεδο. Αν συνεχίσουμε έτσι, είμαι αισιόδοξος. Μας έχουν μείνει έξι παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και αν νικήσουμε τουλάχιστον σε πέντε από αυτά, θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο και μετά θα πάμε για το καλύτερο κόντρα σε Φενέρ και Μπάνβιτ για να πάρουμε τον τίτλο». Πηγή: sport-fm.gr

Το βλέμμα σε δεύτερη και τρίτη θέση!

Φουντώνει η μάχη για τη διεκδίκηση δεύτερης και τρίτης θέσης στην 32η αγωνιστική του Championnat, με τη Λιλ να δίνει τα ρέστα της για να πλησιάσει τη Μονακό, φιλώντας τα νώτα της, ελέω Σεντ Ετιέν.

Το βλέμμα σε δεύτερη και τρίτη θέση
Στο κόλπο της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης μπαίνει ξανά η Λιλ, καθώς μειώθηκε η διαφορά της με τη Μονακό στους έξι βαθμούς, ύστερα από την ήττα των «Μοναγάσκων» από την Εβιάν. Μπροστά τους έχουν το εκτός έδρας παιχνίδι με την όγδοη της βαθμολογίας, Τουλούζ. Ωστόσο, στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, η οποία προέρχεται από το 2-1 επί της Λιόν στο «Ζερλάν» και θα υποδεχθεί την Κυριακή τη Νις.

Την ίδια μέρα η Μονακό θα παίξει επίσης εντός με την 14η του βαθμολογικού πίνακα, Ναντ. Το Σάββατο (5/4) η Ρεμς θα φιλοξενηθεί στο «Παρκ Ντε Πρενς» από τη σχεδόν αδιάφορη, Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει ξεφύγει με 13 πόντους από τη δεύτερη θέση, ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές.

Εκτός ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς λόγω τραυματισμού, όπως και ο Βεράτι για τον ίδιο λόγο.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή (4/4)

Μαρσέιγ-Αζαξιό (21:30)

Σάββατο (5/4)

Παρί Σ.Ζ.-Ρεμς (18:00)
Μπαστιά-Σοσό (21:00)
Μπορντό-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (21:00)
Λοριάν-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Λιλ (21:00)

Κυριακή (6/4)

Σεντ Ετιέν-Νις (15:00)
Βαλανσιάν-Λιόν (18:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)

Επόμενη αγωνιστική (33η)


Παρασκευή (11-4)

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (12-4, 21:00)

Λιλ- Βαλενσιέν (18:00)
Αζαξιό-Μπορντό
Εβιάν-Μπαστιά
Νις-Λοριάν
Ρεν-Μονακό
Σοσό-Τουλούζ

Κυριακή (13-4)

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λιόν-Παρί Σ.Ζ. (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Κάνουν υπομονή!

Άμεσα θα πάρει μορφή η πρόταση της ομάδας ανθρώπων που θέλει να αναλάβει τον Άρη, ενώ περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για τη διοίκηση Σκόρδα, που κάνει πλάνα για Football League.

Κάνουν υπομονή
Την απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης στην αίτηση που έχουν καταθέσει ΑΣ Άρης και ΚΜΑ για αντικατάσταση του Λάμπρου Σκόρδα περιμένουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να φτιάξουν νέο ΔΣ στους «κίτρινους».

Οι εξελίξεις αναμένονται από μέρα σε μέρα και εφόσον είναι θετικά τα νέα για το συγκεκριμένο γκρουπ, αυτό θα κάνει τις επόμενες κινήσεις του. Ακόμη η πρόταση δεν έχει πάρει την τελική της μορφή και σε περίπτωση που πέσει η διοίκηση Σκόρδα θα γίνει και αυτό. Το σίγουρο είναι πως θα συμμετάσχουν οι Παπαϊωάννου, Γράντας και Δασυγένης, οι οποίοι εμφανίζονται ενοχλημένοι με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα «Δεν θέλουμε να δημιουργούνται ελπίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σχολίαζαν σχετικά, καθώς προσπαθούν να… τραβήξουν και άλλους επιφανείς άνδρες προς το μέρος τους.

Η πλευρά Σκόρδα κινείται μυστικά αυτόν τον καιρό και δεν έχει βγει προς τα έξω τι σχέδιο ακολουθεί. Πάντως, εμμένει στη θέση της σε ότι αφορά την κατηγορία που πρέπει να αγωνιστεί του χρόνου η ομάδα. Πιστεύει ακόμη ότι η λύση της Football League είναι η ιδανική και δεν «τρέχει» πλάνο Γ’ Εθνικής σαν και αυτό του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να απορριφθεί και η δεύτερη αίτηση για υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, οπότε θα είναι εκτεθειμένη και πάλι στους πιστωτές της και θα μοιάζει από δύσκολο έως αδύνατον να αγωνιστεί στη Football league. Η άλλη πλευρά δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια κατηγορία θέλει να αγωνίζονται οι «κίτρινοι».

* Έναν μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, αφού η μαγνητική τομογραφία έδειξε πως έχει οστικό οίδημα στον σπόνδυλο και θα απέχει από τις προπονήσεις ώστε να ξεκουραστεί. Οπότε, δεν θα αγωνιστεί ξανά για φέτος, καθώς απομένουν μόλις δυο αγωνιστικές στη Superleague.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κόρμπο ο Ατρόμητος!!

Ο Γιώργος Παράσχος θέλει έναν αμυντικό μέσο στον Ατρόμητο για τη νέα αγωνιστική σεζόν και η στήλη «Τρελός του χωριού» στη Sportday αναφέρει ότι αυτός ενδέχεται να είναι ο Κόρμπος.

«Βλέπει» Κόρμπο ο Ατρόμητος
Έναν αμυντικό μέσο θα αναζητήσει ο Ατρόμητος στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού αλλά όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της SPORTDAY ο αντικαταστάτης ήδη έχει βρεθεί!

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κόρμπο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Απόλλωνα, αλλά το μέλλον του παραμένει… άγνωστο!

Σε περίπτωση που ο Απόλλωνας δεν παραμείνει στην κατηγορία τότε έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει και να αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Γιώργος Παράσχος δεν έχει αλλάξει την άποψή του για τον Έλληνα άσο. Όπως και πέρσι το καλοκαίρι έτσι και τώρα, πιστεύει ότι ο Κόρμπος μπορεί να προσφέρει στον Ατρόμητο και είναι δεδομένο ότι εάν οι… συνθήκες είναι οι κατάλληλες τότε θα δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες απόκτησής του.Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη χωρίς τον Αμερικάνο!!

Σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια η ΑΕΚ κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης. Και η φετινή επέτειος είναι η πρώτη χωρίς τον Γιώργο Αμερικάνο. Το www.sport-fm.gr δεν ξεχνά.

Η πρώτη χωρίς τον Αμερικάνο
Είναι κάποιες στιγμές που αποτελούν ορόσημα ενός συλλόγου. Που σημαδεύουν την ιστορία τους ανεξίτηλα και τους ανεβάζουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο αποτελώντας όχι απλώς φωτεινούς πυλώνες του παρελθόντος, αλλά και φάρους για το μέλλον τους.

Τέτοια είναι για την ΑΕΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, σαν σήμερα πριν από 46 ολόκληρα χρόνια στο Καλλιμάρμαρο, με το 89-82 απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Η φετινή επέτειος αποκτά ακόμη πιο σημαδιακό χαρακτήρα, αφού από τον περασμένο Οκτώβριο δεν βρίσκεται ανάμεσά μας ο εκ των πρωτεργατών του άθλου, Γιώργος Αμερικάνος. Οι μνήμες του 1968 μένουν ζωντανές και ο κόσμος της ΑΕΚ, που είδε την ομάδα του να φτάνει μέχρι και τη Β’ Εθνική, την ονειρεύεται ξανά βασίλισσα, αφού η επιστροφή της στην Α1 είναι σχεδόν δεδομένη.

inner
Η «Ένωση» παρουσία 80.000 Ελλήνων (κι όχι μόνον της ΑΕΚ) φιλάθλων, αριθμός που αποτελεί ακόμη και σήμερα ρεκόρ Γκίνες (σχετική φωτογραφία βρίσκεται ακόμα και σήμερα στα αρχηγεία της FIBA Europe στο Μόναχο), σημείωσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό ομαδικό αθλητισμό και άνοιξε το δρόμο για αυτές που ακολούθησαν στο μπάσκετ και όχι μόνο.

Προπονητής της ΑΕΚ στον τελικό της 4ης Απριλίου ήταν ο Νίκος Μήλας, ενώ τη φανέλα της ομάδας φόρεσαν οι: Χρηστέας 4, Αμερικάνος 29, Βασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Ζούπας 12, Τρόντζος 24, Τσάβας 3, Νεσιάδης, Δημητριάδης, Πετράκης.

Η πορεία προς τον τελικό

Το 1968 το Κύπελλο Κυπελλούχων βρισκόταν στο δεύτερο χρόνο ζωής του. Η ΑΕΚ πέρασε άνευ αγώνος από τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο αναμετρήθηκε με την ισπανική Βιτόρια. Μολονότι έχασε στον πρώτο αγώνα με 82-75, στον επαναληπτικό συνέτριψε την αντίπαλό της με 86-65. Επόμενο εμπόδιο ήταν η βελγική Άντερλεχτ, της οποίας επιβλήθηκε με 76-54 στην Αθήνα και πήρε το εισιτήριο παρότι έχασε με διαφορά είκοσι πόντων, 74-54, στη ρεβάνς. Στα ημιτελικά η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Ίνις Βαρέζε στην Ιταλία με 78-60, αλλά μπροστά σε 60.000 φιλάθλους στον επαναληπτικό πήρε τη νίκη με 72-52, χάρη σε καλάθι του Τρόντζου στην εκπνοή.



Η ραδιοφωνική περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου: 

Πηγή: sport-fm.gr

Αδημονούν για τη ρεβάνς!!

Χαρακτήρα «παιχνιδιού της χρονιάς» έχουν δώσει –ήδη- στον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αδημονούν για τη ρεβάνς
Ούτε 48 ώρες δεν έχουν περάσει από το σφύριγμα της λήξης της πρώτης αναμέτρησης και ήδη στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν τον επαναληπτικό ημιτελικό ως παιχνίδι της χρονιάς.

Σύμφωνα με τους διοικούντες αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για το παιχνίδι καθώς πολλοί οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά έχουν μεριμνήσει να αγοράσουν ένα μέσω του διαδικτύου. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει και η διάθεσή τους από τα εκδοτήρια.

Χθες άνθρωποι του ΠΑΟΚ χαρακτήρισαν πως πήραν άλλη μια… νίκη στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας. Θεωρούν ότι με την στάση που κράτησαν στο τελευταίο χρονικό διάστημα ουσιαστικά κατάφεραν να ανοίξουν τη συζήτηση για την ανάγκη αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και χθες να δίνουν το «παρών» στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας οι πρόεδροι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παραδέχονται ότι υπήρξε μια υποχώρηση από αυτούς σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συνεταιρισμού για την αποφυγή δηλώσεων κατά της διοργανώτριας Αρχής.Πηγή: sport-fm.gr

Τους σταμάτησε ο ασταμάτητος!

Ο Κέβιν Ντουράντ αγγίζει το ρεκόρ του Τζόρνταν και η Θάντερ έβαλε «στοπ» στο αήττητο 19 αγώνων των Σπερς με 106-94. Μεγάλη νίκη για Μάβερικς στο Λος Άντζελες απέναντι στους Κλίπερς.

Τους σταμάτησε ο ασταμάτητος
Βρέθηκε η ομάδα να σταματήσει τους Σπερς. Η Θάντερ, σε έναν πρόωρο τελικό Δύσης, επικράτησε 106-94 των Τεξανών στην Οκλαχόμα βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο που κρατούσε 19 ματς και αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία τους. Παράλληλα στη μάχη για την κορυφή της Δύσης πλησίασε στα τρία παιχνίδια τους αντιπάλους της, αλλά με μόλις οκτώ να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 28 πόντους και ξεπέρασε τους 25 για 39ο διαδοχικό παιχνίδι απέχοντας μόλις ένα από το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν, που είχε 40 τη σεζόν 1986/87 με τους Μπουλς. Ο Πάτι Μιλς με 21 πόντους ήταν… απρόσμενα ο πρώτος σκόρερ των «σπιρουνιών», που δεν είχαν χάσει από τις 21 Φεβρουαρίου, αλλά πλέον μετρούν 0/4 φέτος απέναντι στη Θάντερ.

Οι Μάβερικς πήραν μεγάλη νίκη επί των Κλίπερς στο Λος Άντζελες με 113-107. Έτσι απέκτησαν μικρό προβάδισμα έναντι Γκρίζλις και Σανς, με τις τρεις ομάδες να δίνουν μάχη για τα δύο τελευταία εισιτήρια της Δύσης για τα play offs. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν με 25 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ έκανε το τέταρτο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σαν Αντόνιο Σπερς 106-94 Ντουράντ 28, Γουέστμπρουκ 27, Τζάκσον 14, Ιμπάκα 11 (12 ριμπ.), Φίσερ 6, Ρόμπερσον 5, Άνταμς 5, Κόλισον 4, Μπάτλερ 4, Λαμπ 2, Πέρκινς, Τζόουνς-Μιλς 21, Λέοναρντ 17, Ντάνκαν 17, Γκριν 11, Ντιαό 8, Μπελινέλι 8, Πάρκερ 6, Έιρς 2, Σπλίτερ 2, Τζόζεφ 2, Τζέιμς.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Ντάλας Μάβερικς 107-113 Γκρίφιν 25 (11 ασίστ, 10 ριμπ.), Κόλισον 22, Τζόρνταν 21 (15 ριμπ.), Πολ 17, Ρέντικ 12, Μπαρνς 6, Ντέιβις 4, Ντάντλεϊ, Μπούλοκ-Νοβίτσκι 26 (11 ριμπ.), Καλντερόν 19, Κάρτερ 16, Ντάλεμπερτ 12, Έλις 12, Ράιτ 8, Μάριον 7, Χάρις 6, Κράουντερ 5, Μπλερ 2.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Βγαίνει η απόφαση για Ψωμιάδη!!

Εντός των ημερών ανακοινωθεί από το δικαστήριο η ετυμηγορία για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, ενώ έχει προταθεί η ενοχή του. Ακόμη επτά μεταγραφές θα κάνει η ΑΕΚ ενόψει Football League.

Βγαίνει η απόφαση για Ψωμιάδη
Τη Δευτέρα πιθανολογείται πως θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μάκη Ψωμιάδη, σύμφωνα, με τη «SportDay», αν και είναι πιθανό να υπάρξει ακόμη μια αγόρευση. Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ανδρέας Κατεβάτης έχει προτείνει από τις 26 Μαρτίου την καταδίκη του πρώην ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ και το θέμα αναμένεται να κλείσει άμεσα για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων και την υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το ποσό που θα ανακοινωθεί στην περίπτωση που καταδικαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης, διότι η Ένωση μέσα στην εβδομάδα θα εκχωρήσει αυτά τα λεφτά προς το Δημόσιο, το οποίο θα εξετάσει τους τρόπους που θα τα πάρει. Επιπλέον, πρέπει να βρεθεί λύση και για το χαρτόσημο. Εκτιμάται, ότι σύντομα θα έχουμε οριστική κατάληξη και στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πως τελικά δεν θα πληρωθεί από μια χρεωκοπημένη ΠΑΕ, δηλαδή από την ΑΕΚ. Εφόσον, πάνε όλα καλά, θα μπει στην τελική ευθεία και η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Ακόμη επτά

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ήδη δέκα (Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σαρής, Αραβίδης, Ανέστης, Ζόριτς, Μάνταλος, Φαγέ, Ντούνης και Σβάρνα) παίκτες εν όψει Football League και λογικά θα πάρει άλλους επτά. Θέλει να καλύψει τα κενά στη θέση του αριστερού, δεξιού μπακ, του αμυντικού χαφ, του εξτρέμ και του επιθετικού. Σε προχωρημένο στάδιο είναι η περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη, ενώ οι Δέλλας, Μπάγεβιτς και Λύμπεροπουλος βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και ο τελευταίος έχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Το αβαντάζ Παναθηναϊκού για Γκάλο!!

Προβάδισμα έναντι ΑΕΚ και Παναιτωλικού για την απόκτηση του Ροντρίγκο Γκάλο έχει ο Παναθηναϊκός. Ποια τα «όπλα» των «πράσινων» έναντι των άλλων δύο και η αναζήτηση ενός νέου… Νάνο.

Το αβαντάζ Παναθηναϊκού για Γκάλο
Το πάνω χέρι στην υπόθεση Ροντρίγκο Γκάλο έχει ο Παναθηναϊκός. Για τον παίκτη ενδιαφέρεται ο Παναιτωλικός, στον οποίο αγωνίζεται φέτος ο 27χρονος δεξιός μπακ, με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα, αλλά είναι στα υπ’ όψιν της ΑΕΚ εδώ και καιρό. Η ομάδα του Αγρινίου το παλεύει, αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες να κάνει δικό της τον παίκτη, στου οποίου το συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα 700.000 ευρώ. Πάντως, σε περίπτωση που υπάρξει deal, θα γίνει με αρκετά λιγότερα χρήματα, διότι οι Πορτογάλοι με τους οποίους δεσμεύεται μέχρι το 2015 ο Γκάλο, έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους.

Αρχικά, ζητούσαν περίπου 500.000 ευρώ, αλλά φαίνεται ότι με 300-400 χιλ. ο παίκτης μπορεί να αποκτηθεί. Τα συγκεκριμένα χρήματα τα δίνει η ΑΕΚ, όπως αναφέρει το «Goal News», όμως ο παίκτης δεν «ψήνεται», να παίξει στη Football League, διότι θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός έχει τις περισσότερες πιθανότητες από τους τρεις, λόγω του ότι φέτος θα αγωνιστεί εκτός απροόπτου στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο Γκάλο παρακολουθεί… διακριτικά το θέμα της αδειοδότησης του «τριφυλλιού» και εφόσον πάνε όλα καλά, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο στον Παναθηναϊκό, που δεν έχει πάρει ωστόσο την οριστική του απόφαση.

Οι «πράσινοι» προς το παρόν δεν έχουν… φορτσάρει για να κλείσουν τον Γκάλο, διότι κοιτάζουν και άλλους ποδοσφαιριστές, που είναι κυρίως περιπτώσεις ελεύθερων παικτών. Πηγή: sport-fm.gr

Με το μυαλό αλλού!

Η Μπάγερν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ για την 29η αγωνιστική έχοντας όμως στο μυαλό τη ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Με το μυαλό αλλού
Με μοναδικό κίνητρο στο πρωτάθλημα πλέον τα… ρεκόρ, η Μπάγερν για την 29η αγωνιστική δοκιμάζεται στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Οι Βαυαροί είναι αήττητοι για 53 συνεχή ματς στην Bundesliga και έχουν περισσότερο τη σκέψη τους στη ρεβάνς της Τετάρτης με τη Μαν. Γιουνάιτεντ για το Champions League. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους Τιάγκο, Μπαντστούμπερ και Κοντέντο, αλλά αναμένεται να προφυλάξει παίκτες εν όψει του μεγάλου αγώνα.

Η δεύτερη Ντόρτμουντ, πληγωμένη από το 3-0 στη Μαδρίτη και με μόνο… θεωρητικές ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της Τρίτης απέναντι στη Ρεάλ, υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ που έχει πλησιάσει στον πόντο την τέταρτη Λεβερκούζεν, η οποία δοκιμάζεται στο Αμβούργο. Επικίνδυνη αποστολή έχει και η τρίτη Σάλκε που αναμετράται με τη Βέρντερ στη Βρέμη.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Παρασκευή 4/4 (21:30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή 11/4 (21:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 12/4 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/4
Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

«Καρέ» συναντήσεων για προπονητή στην Εθνική!!

Στο στάδιο των τελικών συζητήσεων με τέσσερις προπονητές μπαίνει η ΕΠΟ. Ποιοι είναι οι τέσσερις υποψήφιοι και ποιος ο πρώτος στόχος για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

«Καρέ» συναντήσεων για προπονητή στην Εθνική
Ένας Αργεντινός, ένας Ισπανός, ένας Γερμανός και ένας Ολλανδός έχουν μπει για τα καλά στο…μάτι της ομοσπονδίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο Αντόνιο Καμάτσο, ο Άρμιν Φε και ο Μάρτιν Γιολ είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της «γαλανόλευκης» και το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι κατ’ ιδίαν επαφές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα.

Θα πραγματοποιηθούν τα ραντεβού με τους τέσσερις προπονητές και ανάλογα με τις οικονομικές απαιτήσεις τους, αλλά και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που θα παρουσιάσουν, η ομοσπονδία θα πρέπει να επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση. Το μπάτζετ της ΕΠΟ για τον εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι περίπου 700.000 ευρώ πάγιες αποδοχές και το μπόνους πρόκρισης στα τελικά του Euro της Γαλλίας 250.000 ευρώ.

Πρώτη επιλογή ο Μπιέλσα, νέα επαφή με Καμάτσο

Το μεγαλύτερο όνομα είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα και πιθανότατα ο πρώτος υποψήφιος για να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής. Στην πρώτη επαφή, η συζήτηση δεν πήγε στο οικονομικό σκέλος. Εφόσον, δεν προκύψει σημαντική διαφορά, η περίπτωση του πρώην τεχνικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο θα «παίξει» πολύ...

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος έριξε τις απαιτήσεις του κάτω από το 1 εκατ. ευρώ. Αρχικά, ο Ισπανός ζητούσε 1,2 εκατ. ευρώ για τον ίδιο συν 300.000 ευρώ για τους συνεργάτες του και πλέον δείχνει διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του.

Η πιο προσιτή οικονομικά λύση από τις τέσσερις είναι ο Άρμιν Φε, όπως προκύπτει από την πρώτη συζήτηση. Ο Γερμανός προπονητής που έχει δηλώσει ότι δεν θα συνεχίσει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική να αναλάβει την Εθνική.

Στο προσκήνιο επέστρεψε το όνομα του Μάρτιν Γιολ, μια πρόταση από τον Ιταλό μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα. Ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ έχει μιλήσει με στέλεχος της ΕΠΟ και το κασέ του κυμαίνεται μεταξύ 800.000-900.000 ευρώ.

Να τονίσουμε ότι το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου θα έχει κλείσει το θέμα του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος. Πηγή: sport-fm.gr

Για… τουρισμό στην Πόλη!!

Απαλλαγμένος από το άγχος της πρόκρισης στους «8» της Euroleague αφού… φρόντισαν για αυτό Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στην Πόλη την Εφές.

Για… τουρισμό στην Πόλη!
Πρόκριση ναι, άγχος όχι!

Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς έστειλαν από την Πέμπτη και… άνευ αγώνα τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά της Euroleague και έτσι το αποψινό του παιχνίδι (21:00, Novasports 2, ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 και www.sport-fm.gr) στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην αδιάφορη Εφές Αναντολού, για τη 13η αγωνιστική του Top 16, αποκτά χαρακτήρα διαδικαστικό.

Η νίκη των «πράσινων» κόντρα στη Μάλαγα με την ταυτόχρονη ήττα της Φενέρμπαχτσε του Ζοτς από την Λαμποράλ Κούτσα, χάρισαν στους «ερυθρόλευκους» το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης ακόμα κι αν ακολουθήσουν δύο ήττες.

Πάντως οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι τελείως… αδιάφοροι. Αυτό που απομένει να κυνηγήσουν είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, δηλαδή η τρίτη θέση. Η νίκη κόντρα στους Τούρκους δεν τους τη διασφαλίζει, αλλά κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Αν επικρατήσει ο Ολυμπιακός θα θέλει απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό για να πάρει την τρίτη θέση, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καλύψει και τη διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους «πράσινους», στο ματς των «αιωνίων» στον πρώτο γύρο.

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για τους «ερυθρόλευκους» σε ένα ακόμα παιχνίδι. Εκτός αγωνιστικής δράσης βρίσκονται και σε αυτό το ματς δύο πολύτιμες μονάδες της ομάδας, οι τραυματίες Πρίντεζης και Περπέρογλου. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχει στη διάθεση του τους Σπανούλης, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σερμαντίνι, Σλούκα, Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Καββαδά.

Προβλήματα υπάρχουν και για τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο Έλληνας τεχνικός των γηπεδούχων δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Μπαλμπάι, ενώ το έργο του δυσκολεύει καθώς το μόνο κίνητρο που έχουν οι παίκτες του είναι μια πιθανή νίκη κόντρα στους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Σάσα Μάριτσιτς (Σερβία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Με διαφορά Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερέχουν σε άμυνα (72,1-77,1), επίθεση (78,1-71,1), σύνολο ριμπάουντ (34,1-30,7), αμυντικά ριμπάουντ (24,4-22,0), αμυντικά ριμπάουντ (9,7-8,7), ασίστ (17,4-15,4), κοψίματα (3,8-2,3), ποσοστό σε δίποντα (54,1%-48,2%), τρίποντα (37,7%-35,7%) και ελεύθερες βολές (71,5%-66,6%), index (88.0-70.0), ενώ είναι και λιγότερο επιρρεπείς στα λάθη (11,9-12,5). Μοναδικός τομέας στον οποίο υστερούν, είναι τα κλεψίματα με την Εφές να έχει 7,7 ανά παιχνίδι και τους «ερυθρόλευκους» 5,4.

Η ιστορία δείχνει…

Ουκ ολίγες φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Ολυμπιακός και Εφές. Συγκεκριμένα 26, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ισχνό προβάδισμα με 14 νίκες στο σύνολο, έναντι 12 της τουρκικής ομάδας. Οι Πειραιώτες στην έδρα τους έχουν εννέα νίκες και πέντε ήττες, ενώ η Εφές έχει στο γήπεδό της επτά νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν επτά φορές (!), δύο στην κανονική περίοδο και πέντε στα play offs, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 13ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague

Ε’ όμιλος

Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 91-63
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα 69-60
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 95-73
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός 04/04, 21:00

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 12 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 12-1*
Αρμάνι Μιλάνο 10-3*
Παναθηναϊκός 7-6*
Ολυμπιακός 6-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-8*
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-8*
Λαμποράλ Κούτσα 4*-9
Εφές Αναντολού 2-10
*Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε και Λαμποράλ σε 13 αγωνιστικές

ΣΤ’ όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-94
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γαλατασαράι 04/04, 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Κουμπάν 04/04, 21:45
Παρτίζαν-Ζαλγκίρις Κάουνας 04/04, 21:45

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 12 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2
Ρεάλ Μαδρίτης 10-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-6
Γαλατασαράι 6-6
Μπάγερν Μονάχου 5-8*
Παρτίζαν 3-9
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-11

*Μπάγερν και Μακάμπι σε 13 αγωνιστικές Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Βροχερή πρόκριση για Μινέιρο!! (videos)

Σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο, η Ατλέτικο Μινέιρο απέσπασε 1-1 στην έδρα της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Πέρα από τη βροχή, Κολομβιανός φίλαθλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσει τον Ροναλντίνιο, ο οποίος ανέλαβε ρόλο δημιουργού στο 1-0 του Γκιλέρμε στο 8ο λεπτό, ενώ οι Βραζιλιάνοι επιβίωσαν ισοφάριση του Τζέφερσον Κουέρο στο 63ο λεπτό, ώστε να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, που ήθελαν. Νωρίτερα, η Κρουζέιρο διατήρησε ελπίδες πρόκρισης με 2-0 στην έδρα της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, καθώς στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Μπρούνο Ροντρίγκο και στο 40ό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Μιγκέλ Σαμούδιο, ο οποίος στο 87ο λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ακολουθώντας το παράδειγμα του Ματίας Καρούζο των ηττημένων από το 84ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (5 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9 (5 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 7 (5 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1 (5 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9 (5 αγ.), Μποταφόγκο 7 (Βραζιλία) (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 5 (5 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 5 (5 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λανούς (Αργεντινή) 7 (5 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (5 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 6 (5 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε-Ατλέτικο Μινέιρο 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 9 (5 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε-Κρουζέιρο 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 10 (5 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (5 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (5 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11 (5 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (5 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).







Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στο «παιχνίδι» και η Σαν Λορένζο (videos)

Συναρπαστικό φινάλε προδιαγράφεται και για το Final της Αργεντινής, καθώς οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος η Σαν Λορένζο βρέθηκε τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή όντας στην πέμπτη θέση.
Στο κλείσιμο της ενδέκατης αγωνιστικής του δεύτερου μισού της τρέχουσας σεζόν, οι «άγιοι» επιβλήθηκαν της Άρσεναλ Σαραντί με 2-0 χάρη σε πέναλτι του Χούλιο Μπουφαρίνι στο 30ό λεπτό, ενώ ο Έκτορ Βιγιάλμπα πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 79ο. Νωρίτερα συνεχίστηκε η κατρακύλα της Τίγκρε, η οποία έχασε με 3-1 στην έδρα της Χιμνάσια Λα Πλάτα, αν και προηγήθηκε στο 22ο λεπτό με τον υποσχόμενο Σέρχιο Αραούχο, αφού στο 28ο ισοφάρισε ο Οσβάλντο Μπαρσοτίνι, στο 38ο ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Φράνκος Μούσις και στο 61ο ο Λούκας Λίχτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πανέμορφο πλασέ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Τίγκρε 3-1
Σαν Λορένζο-Άρσεναλ Σαραντί 2-0
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
11
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
20
Ρίβερ Πλέιτ
11
20
Γοδόι Κρουζ
11
19
Σαν Λορένζο
11
18
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
18
Λανούς
11
16
Χιμνάσια Λα Πλάτα
11
15
Ροζάριο Σεντράλ
11
15
Ολιμπο
11
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
11
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
11
14
Ολ Μπόις
11
13
Μπόκα Τζούνιορς
11
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
11
12
Μπελγκράνο
11
12
Κίλμες
11
11
Τίγκρε
11
10
Άρσεναλ Σαραντί
11
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
9
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τηςInicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
30
45
Γοδόι Κρουζ
30
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
30
43
Μπελγκράνο
30
41
Ρίβερ Πλέιτ
30
41
Μπόκα Τζούνιορς
30
41
Ροζάριο Σεντράλ
30
41
Χιμνάσια Λα Πλάτα
30
41
Ολίμπο
30
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
30
37
Ολ Μπόις
30
35
Τίγκρε
30
35
Κίλμες
30
32
Κολόν Σάντα Φε
30
27
Ρασίνγκ Κλουμπ
30
25
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Λανούς
1.59
Μπόκα Τζούνιορς
1.58
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.54
Άρσεναλ Σαραντί
1.53
Μπελγκράνο
1.46
Σαν Λορένζο
1.44
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.37
Ροζάριο Σεντράλ
1.37
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Ολίμπο
1.27
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Τίγκρε
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Γοδόι Κρουζ
1.23
Κίλμες
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
-Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Μαρινάκης – Αλαφούζος θα καθαρίσουν το ποδόσφαιρο!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την σημερινή συνεδρίαση της Superleague, που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν τα λόγια γίνουν πράξεις.
Αν οι πράξεις ακολουθήσουν τα λόγια, δηλαδή αν υπάρξει συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, η σημερινή συνεδρίαση της Superleague μπορεί να κερδίσει την ιστορική αναφορά. Διότι θα αναφέρεται ως η ημέρα της αρχής για την λύση, την αλλαγή των προδιαγραφών του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, την προοπτική της αναβάθμισης του πρωταθλήματος.
Η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η αρχή της λύσης ενός εκ των βασικότερων προβλημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της διαιτησίας. Οι ξένοι αρχιδιαιτητές είναι η αρχή της λύσης του προβλήματος. Διότι με σοβαρούς ξένους επαγγελματίες διευθυντές διαιτησίας, το ελληνικό πρωτάθλημα θα αρχίσει να λύνει το πρόβλημα. Με επαγγελματίες που έχουν σύγχρονη αντίληψη και εφαρμοσμένες θεωρίες για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, η διαιτησία θα αρχίσει να γίνεται φυσιολογική, ανεπηρέαστη, σύγχρονη, αυθεντική. Και θα πείθει περισσότερο από ποτέ περί αυτού, διότι οι ξένοι, εξ ορισμού, δεν επηρεάζονται από ρεύματα και ανέμους, ούτε λειτουργούν υπό την επιρροή των κραυγών.
Η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου είναι η συνέχεια της επίλυσης του προβλήματος. Διότι οι ξένοι παρατηρητές, εφόσον είναι επαγγελματίες με βιογραφικό που πείθει ότι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά, θα λειτουργήσουν, εξ ορισμού, καλύτερα από τους σημερινούς. Και θα πείθουν περισσότερο από ποτέ ότι αυτοί που κρίνουν και ελέγχουν τους διαιτητές είναι ανεπηρέαστοι από ανέμους και ρεύματα, από φωνές και ψιθύρους, από παρασκήνια και νταραβέρια, από κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
Ολο αυτό που συνέβη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος που παρακολουθούμε. Στην πρώτη της ανάγνωση μοιάζει με ευκαιρία ιστορική. Αν δεν μείνουν στα λόγια, οι επιχειρηματίες μπορούν επιτέλους να αλλάξουν και το περίβλημα αλλά και το περιεχόμενο του προϊόντος που προσφέρουν στον Ελληνα καταναλωτή. Αυτό το ποδόσφαιρο μπορεί ξαφνικά να γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του σε αυτό τον τόπο. Πιο δημοφιλές και αποδεκτό από όσο μπορούν να φανταστούν αυτοί που κάθισαν σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων που καθορίζουν τη μοίρα ενός ποδοσφαίρου που ζει καταδικασμένο σήμερα.
Πηγή: gazzetta.gr

Τελευταία ευκαιρία για Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει στην άκρη τις... κοκορομαχίες και μπαίνει στην ουσία της συζήτησης της χθεσινής Λίγκας (δανεικοί, διαιτησία, αξιοπιστία) η οποία αφήνει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για το ποδόσφαιρο.
Το πως θα περάσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της κάθε ομάδας το περιεχόμενο της χθεσινής συζήτησης στην Σούπερ Λίγκα μικρή σημασία έχει. Οπως μικρή σημασία έχει για το ποδόσφαιρο οι όποιες... κοκορομαχίες.

Το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, το ποιος έκανε τις προτάσεις, το ποιος είναι μάγκας, το ποιος την είπε σε ποιόν είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ας τα διαβάσετε παραδίπλα αυτά... Τα σημαντικά ασφαλώς είναι άλλα και κάποια στιγμή και ο Τύπος πρέπει να εστιάσει σε αυτά και όχι στο αν ο τάδε την είπε στον δείνα.

Μιλώντας λοιπόν με αρκετές διαφορετικές πλευρές για όσα ειπώθηκαν σε αυτό το Δ.Σ. διαπιστώνω ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ίσως να υπάρχει μία μικρή ευκαιρία. Δεν θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος, ή ότι τρέφω αυταπάτες ότι επιτέλους θα υπάρξει μία συμφωνία, αλλά από την άλλη ίσως κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι δεν οδηγεί πουθενά αυτό το ποδόσφαιρο και αυτός ο συνεταιρισμός.

Τι ειπώθηκε λοιπόν στα βασικά και όχι στις ατάκες των εντυπώσεων. Πρώτον ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαιτησία το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με... ξένο δάχτυλο. Δεν έγινε λοιπόν συζήτηση μόνο για ξένους αρχιδιαιτητές, αλλά και για ξένους παρατηρητές διαιτησίας. Δεν λέω ότι αυτή είναι η λύση, δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, λέω όμως ότι είναι μία αρχή για να κουβεντιάσουν και να αντιμετωπίσουν το Νο1 πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα πρόβλημα που είναι και υπαρκτό, αλλά και καχυποψίας.

Το δεύτερο σημείο το οποίο συζητήθηκε ήταν οι “δανεικοί”. Χωρίς να έχει σημασία ποιός το έθεσε και με ποιο τρόπο, φαίνεται ότι και αυτό υπάρχει διάθεση και να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί. Δεν ξέρω αν θα καταλήξουν στην απαγόρευση, στην μείωση, σε κανόνα που θα επιτρέπει τον δανεισμό κάποιου παίκτη κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ή τι άλλο τέλος πάντων θα σκεφτούν και θα αποφασίσουν, αλλά ξέρω ότι είναι μία αρχή, μία αποδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οπως επίσης υπήρξε μία αποδοχή ότι κάποια στιγμή το έτσι κι' αλλιώς υποβαθμισμένο προϊόν της Σούπερ Λίγκας θα πάψει να υφίσταται ακόμη και ως τέτοιο με τους βασικούς χρηματοδότες του να του γυρνούν την πλάτη. Ποιος ο λόγος ο ΟΠΑΠ, ειδικά τώρα που έγινε ιδιωτικός να βάζει τα λεφτά του πάνω σε αυτό το προϊόν και ακόμη περισσότερο ποιος ο λόγος η ΝΟVA να επενδύει σε ένα ποδόσφαιρο που αμφισβητείται από όλους.

Το πράγμα λοιπόν είναι απλό. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για Μαρινάκη, Σαββίδη και Αλαφούζο να βρουν μία λύση, μία κοινή συνισταμένη πάνω στην οποία θα συμβαδίσουν. Αν δεν την βρουν και κυρίως αν δεν βάλουν τους κανόνες ξανά από την αρχή και σε στέρεες βάσεις το πράγμα απλά δεν θα προχωρήσει, τα γήπεδα δεν θα είναι μισοάδεια, άλλα εντελώς άδεια και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μετατραπεί σε ένα προιόν που θα έχει την ίδια απήχηση με αυτήν που έχει σήμερα στην Ελλάδα ο Ιππόδρομος. Τόσο απλά...
Πηγή: gazzetta.gr

Στο ΣΕΦ για... φιλικό!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει στο blog του για τον Παναθηναϊκό που... καθάρισε στο πρώτο 5λεπτο τη Μάλαγα και την ΤΣΣΚΑ που μοιάζει προτιμότερη αντίπαλος στη φάση των «8»...   
Ενα ωραιότατο... φιλικό στο ΣΕΦ είναι η επιβράβευση του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στην «8άδα» της Ευρωλίγκα, παίρνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο για να βελτιωθεί και να έχει τύχη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ή τη Ρεάλ. Οι «πράσινοι» «καθάρισαν» σαν... αβγό τη Μάλαγα που άντεξε με... τεχνητές αναπνοές και στην ουσία είχε «παραδοθεί» με το καλημέρα του αγώνα.
Το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά τα «πρέπει» του παιχνιδιού. Δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' αυτα΄που ξέρει να κάνει καλά. «Χτίστηκε» το καλοκαίρι με φιλοσοφία να «εγκλωβίζει» τον αντίπαλο στους 60-65 πόντους, άφησε στην μπάντα τα περί γρήγορου μπάσκετ και πολλών κατοχών και με την πετυχημένη συνταγή έφτασε στην άνετη επικράτηση. Είναι δεδομένο πως σε «do or die» παιχνίδια κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα, αυτό που σε κάνει να νιώθεις σίγουρος κι αφήνεις κατά μέρους τις δοκιμές.
Ο Αλβέρτης μπορεί να αγχώθηκε στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, αλλά το πράγμα «μύριζε» από το ξεκίνημα. Οταν ένας αντίπαλος παίζει στο ΟΑΚΑ, μαζεύει 8 περισσότερα ριμπάουντ στο πρώτο πεντάλεπτο και καταφέρνει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να βρίσκεται μπροστά με μόλις ένα καλάθι, τότε είναι σαφές πως δεν έχει τύχη για κάτι περισσότερο. Ηταν μαθηματικά βέβαιο πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Παναθηναϊκός θα έφτανε στη νίκη και δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο απ' αυτά που ξέρει για να την πετύχει.
Στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Αλβέρτη στον πάγκο, τα πράγματα είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην παλιοσειρά (Μπατίστ, Φώτση), ευκαιρίες στον Μαυροκεφαλίδη, καλύτερη διαχείριση στην περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να μοιραστεί ο χρόνος και να περνάει η μπάλα λιγότερο από τα χέρια του Διαμαντίδη.
Αυτό που επίσης έχει δείξει μέχρι σήμερα ο «Φράγκι», με τη βοήθεια προφανώς και του υπόλοιπου προπονητικού τιμ, είναι η ικανότητα να «διαβάζει» τις ευκαιρίες της μιας φάσης. Το 'κανε με επιτυχία κόντρα στη Φενέρ, το πέτυχε ξανά με τη Μάλαγα, επιλέγοντας να κάνει αλλαγή στις τελευταίες φάσεις 10λέπτων αναγνωρίζοντας εξαιρετικά το «μις ματς» που προκύπτει.
Με τους Τούρκους πέταξε στο παρκέ τον Μαυροκεφαλίδη, με συγκεκριμένη στόχευση να πάρει τα φάουλ, με τους Ισπανούς επανέφερε στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό της α' περιόδου τον Διαμαντίδη, απλά και μόνο για να βάλει στην «πλάτη» τον Κάλογουεϊ. Και τις δύο φορές δικαιώθηκε και μπορεί σ' αυτά τα δύο ματς να μην έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο αυτές οι φάσεις, αλλά είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι ο Αλβέρτης ψάχνει την λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά.
Από 'κει και πέρα, ουδείς Παναθηναϊκός δικαιούται να πανηγυρίζει για την πρόκριση στην «8άδα». Οι «πράσινοι» έκαναν το αυτονόητο, με βάση τους στόχους που τέθηκαν στο ξεκίνημα και τα χρήματα που διατέθηκαν γι αυτό τον σκοπό. Απλά, οι «πράσινοι» δικαιούνται να αισθάνονται ανακούφιση που «έσωσαν» σ' ένα βαθμό την ευρωπαϊκή χρονιά, αν σκεφτούμε τις δυσκολίες που συναντούσαν πριν από ένα μήνα και την αναταραχή που προκάλεσε η απόλυση του Πεδουλάκη και η ανάθεση της ομάδας στον Αλβέρτη.
Το αν υπάρχει μέλλον για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ουδείς μπορεί να το απαντήσει... Το 'παμε και την προηγούμενη φορά, αν οι «πράσινοι» αισθάνονται μια φορά πίεση, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ θα αισθάνονται διπλάσια. Καμία δεν θα ήθελε απεναντί της μια ελληνική ομάδα, έστω κι αν έχουν το πλεονέκτημα έδρας και παρότι μοιάζουν μεγάλα φαβορί για την πρόκριση. Το σίγουρο είναι πως για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμφανιστεί κατά 30% καλύτερος. Να διορθώσει πράγματα στην επίθεση που είναι αμφίβολο αν σηκώνουν μεγάλη βελτίωση, με τα αργά γκαρντ που διαθέτει...
Αν οι «πράσινοι» μπορούσαν να επιλέξουν, αν και κατά τη γνώμη μου οι μεγάλες ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές ουδέποτε διαλέγουν αντίπαλο, έχω την αίσθηση πως θα επέλεγαν την ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, δεν διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, δεν έχει παίκτη - ηγέτη, δεν «τρομάζει» η έδρα της και δεν φοβίζει η μέχρι τώρα εικόνα της. Αναμφισβήτητα οι Ρώσοι θα είναι το φαβορί, αλλά η... καρδούλα του Μεσίνα ξέρει πόσο θα αγχωθεί για να το αποδείξει.
Πλέον, είναι ευκαιρία να γίνει και μια «εμφύλια» αναμέτρηση, χωρίς το άγχος και την πίεση του «ο θανατός σου, η ζωή μου». Θεωρητικά θα δούμε καλύτερο μπάσκετ απ' ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια κι έχει ενδιαφέρον το αν οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με την συνήθη λογική, αυτή που τους έχει χαρίσει τις νίκες σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της τελευταίας διετίας, με δεδομένη βεβαίως την αλλαγή προπονητή και την προσπάθεια του Αλβέρτη να βάλει καινούρια πράγματα στην ομάδα.Πηγή: gazzetta.gr

«Ελέγξαμε τα ριμπάουντ»

Στη συλλογή των ριμπάουντ απέδωσε την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Ελέγξαμε τα ριμπάουντ»
Ο συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο τόνισε πως δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρωλίγκα κα ειδικά κόντρα σε μια ομάδα που βγάζει ενέργεια. Θεωρεί πως ήταν καλή η απόδοση σε άμυνα και επίθεση και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο στην Ευρωλίγκα, η Μάλαγα είναι δυνατή ομάδα που βγάζει ενέργεια. Ελέγξαμε το προβληματικό κομμάτι των ριμπάουντ στο ξεκίνημα. Ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα και στην επίθεση, κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει κατά μεγάλο ποσοστό. Είχαμε κάποια κενά, αλλά θα τα δουλέψουμε στην προπόνηση.

Έχουμε σκληρή ομάδα που έχει τη νοοτροπία του νικητή. Στα δύσκολα ανταποκρίνονται, τις περισσότερες φορές, οι παίκτες. Θέλουμε να τελειώσουμε αυτή τη σειρά αγώνων και θα προετοιμαστούμε στη συνέχεια, ανάλογα με τον αντίπαλό μας».

«Πετύχαμε τον στόχο μας»

Στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας στάθηκε ο Ρόκο Ούκιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα.

«Πετύχαμε τον στόχο μας»
Ο Κροάτης διεθνής γκαρντ θεωρεί σημαντική τη νίκη, η οποία κρίθηκε στο ότι «άνοιξε»το ματς και δεν μπόρεσε να ακολουθήσουν οι Ανδαλουσιάνοι, ενώ θεωρεί πως δεν είναι φαβορί οι «πράσινοι» στα προημιτελικά.

Αναλυτικά: «Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας. Ήταν σπουδαία νίκη. «Ανοίξαμε» τον αγώνα την κατάλληλη στιγμή και ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας στα πλέι οφ. Δεν θα είμαστε φαβορί, αλλά από πέρυσι έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και ως αουτσάιντερ».


Φώτσης: «Δυνατές και οι δύο ομάδες»
Ο Αντώνης Φώτσης αρνήθηκε να εκφράσει προτίμηση μεταξύ Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ για αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα play offs.

Δεν θέλησε να… διαλέξει αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Φώτσης μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μάλαγα.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Και η Μάλαγα τα έπαιζε κι αυτή όλα για όλα. Μας πλησίασαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά κάναμε ένα ξέσπασμα, με διαδοχικές καλές άμυνες και επιθέσεις», τόνισε.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό που κλείνει το Top 16 είπε: «Εμείς παίζουμε κάθε αγώνα για να κερδίσουμε. Πάμε στο ΣΕΦ για να παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα και ό,τι βγει στο τέλος».

Σχετικά με το δίλημμα «Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ» δήλωσε: «Δεν έχω παρακολουθήσει τόσο πολύ τις ομάδες αυτές. Σίγουρα πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες. Θα περιμένουμε να δούμε ποια θα αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό στο διάστημα που έχει πάρει τα ηνία της ομάδας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, είπε: «Μέσα σε ένα μήνα δεν είναι εύκολο να αλλάξουν πολλά, αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και σιγά-σιγά η ομάδα θα παρουσιάζεται καλύτερα. Στόχος είναι να παίξουμε πιο γρήγορα και να βελτιωθούμε σε άλλους τομείς».

Στα αποδυτήρια ο Δ. Γιαννακόπουλος!

Χαρούμενος για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια.

Στα αποδυτήρια ο Δ. Γιαννακόπουλος
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχάρη μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μάλαγα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ κατέβηκε στα αποδυτήρια, όπου φυσικά το κλίμα ήταν γιορτινό και μοίρασε συγχαρητήρια για την επίτευξη του πρώτου στόχου στην Ευρωλίγκα.

Ο διοικητικός ηγέτης του Εξάστερου θέλησε να δείξει ακόμα μια φορά πως στηρίζει έμπρακτα παίκτες και τεχνικό τιμ και να τους δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Είτε τους βρει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είτε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με στόχο την πρόκριση στο Final-4 του Μιλάνου. Πηγή: sport-fm.gr

Διαμαντίδης με γεύση Κάρι…!!

Η άμυνα έκανε και πάλι τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, που δεν άλλαξε συνταγή και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, δίχως καν να περιμένει την τελευταία αγωνιστική.

Διαμαντίδης με γεύση Κάρι…
Δίχως καν να περιμένει και το ματς του Ολυμπιακού, που επίσης πέρασε… άνευ αγώνα στους «8». Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που λέγαμε ότι στο ΣΕΦ θα κριθεί η είσοδος στα πλέι οφ, πλέον το μόνο που δεν ξέρουμε είναι η θέση των δύο ελληνικών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός δεν άρχισε καλά το ματς, έχασε τα ριμπάουντ, η αεροπορία ήταν σε κακή μέρα, σε κάποια φάση χάθηκε το μέτρημα στα αποτυχημένα άλεϊ ουπ. Από την άλλη όμως τα ποσοστά της Μάλαγα σε δίποντα και τρίποντα ήταν τραγικά, είναι συνεπώς λογικό το ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πλήρωσαν την επιθετική τους δυστοκία. Η άμυνα έκανε τη δουλειά της εξαιρετικά και όλα πήραν το δρόμο τους.
Ο Παναθηναϊκός πίεσε στην περιφέρεια, μάζεψε τα ριμπάουντ και καθάρισε την… μπουγάδα και την πρόκριση. Η περιφέρεια της Μάλαγα ήταν ένα φάντασμα, ο Γκρέιντζερ πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Ντράγκιτς ήρθε για να δει το μουσείο της Ακρόπολης, ο Κάλαγουεϊ δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό, ο Τούλσον ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να χάσει από τον Στίματς και με τον Βάσκεθ, ακόμα και όταν οι διαιτητές πέταξαν έξω ουσιαστικά τον Λάσμε με συνεχόμενα επιθετικά φάουλ, ήταν αδύνατο να κυνδυνέψουν οι γηπεδούχοι. Ακόμα και όταν η Μάλαγα έδειξε ικανή να απειλήσει, μίλησαν τα πρωτοπαλίκαρα του Παναθηναϊκοί, αυτοί που έχουν φάει με τη σέσουλα τα μεγάλα παιχνίδια και τα γήπεδα του μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης έδωσαν τις λύσεις από μακριά, η εμπειρία και το μπασκετικό μυαλό του Κάρι έφερε την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν η ομάδα τους. Με τον Κάρι ο Παναθηναϊκός έχει άλλη… γεύση, γι αυτό και η παρουσία του είναι πάρα πολύ σημαντική. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και κάλυψε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν.
Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ματς και η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Αλλά οι γηπεδούχοι ξέμειναν από ενέργεια και στο τέλος έπαιζαν περισσότερο με το χρόνο και λιγότερο με το καλάθι. Λογικό είναι βέβαια όταν το ρόστερ δεν είναι ισορροπημένο και ο χρόνος δεν μοιράζει εξίσου σε όλους. Ομως ήδη ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τη διαφορά ασφαλείας και δεν αγχώθηκε καθόλου, πήρε την πρόκριση και παρέα με τον Ολυμπιακό βρίσκονται στους «8». Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, όμως όλα αυτά έχουμε χρόνο να τα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες.

Πηγή: Superbasket.gr