Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ένα και να καίει…!!

Δεν πήρε σκορ ασφαλείας, αλλά με το υπέρ της 1-0, η Πόρτο απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη. Δύο δοκάρια είχαν οι Πορτογάλοι!

Ένα και να καίει…
Φαβορί για πρόκριση στην τετράδα του φετινού Europa League έγινε η Πόρτο! Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους κι επικρατώντας 1-0 της Σεβίλλη απέκτησαν προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ισπανία.

Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τον Ράκιτιτς να απειλεί για πρώτη φορά την εστία των γηπεδούχων, αλλά ο Φαμπιάνο κράτησε ανέπαφη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 31’ ο Μανγκαλά πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά κι άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους. Κάλλιστα το σκορ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά τη μία το δοκάρι (σε σουτ του Ντεφούρ) και την άλλη ο γκολκίπερ των Ανδαλουσιάνων (σε σουτ του Βαρέλα) δεν έδωσαν την ευκαιρία στην Πόρτο να διευρύνει το προβάδισμά της.

Ο μονόλογος των Πορτογάλων συνεχίστηκε και μέχρι τα μισά του δεύτερου μέρους έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τους Κουραρέσμα και Μαρτίνεζ να μην μπορούν να βρουν δίχτυα. Και στο τέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Πόρτο. Όχι δεν ισοφαρίστηκε, αλλά αποβλήθηκε ο Φερνάντο στο 87’, που χάνει τον επαναληπτικό, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουαρέσμα σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι των αντιπάλων του, με αποτέλεσμα να χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία και να στερήσει απ’ την ομάδα του τη δυνατότητα να πάει πιο άνετη στην έδρα της Σεβίλλης, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο: Φαμπιάνο, Μανγκαλά, Ντανίλο, Σάντρο, Ρέγιες, Κουαρέσμα, Ντεφούρ (70’ Ερέρα), Φερνάντο, Εντουάρδο (57’ Κουιντέρο), Βαρέλα (77’ Γκίλας), Μαρτίνεζ

Σεβίλλη: Μπέτο, Ναβάρο, Παρέχα, Καρίκο, Κόκε, Μορένο, Ράκιτιτς, Μαρίν (63’ Γκαμεϊρό), Ιμπόρα (63’ Φιγκέιρας), Ρέγιες (74’ Βιτόλο), Μπάκα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: