Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τον πήρανε χαμπάρι τον Ολυμπιακό!!

Τα πήρε στο κρανίο ο Αλέφαντος! Πότε και γιατί "τρελάθηκε"; Ποιος είναι ο "κουλός" και πού κολλάει ο ...Γκέκας; "Μιλάμε για προπονηταρά, έχει φτιάξει ομαδάρα"! Απολαύστε...Μπήκε ένας Ολυμπιακός πολύ καλός στο πρώτο 25λεπτο που λιάνισε τον ΠΑΟΚ. Ανέδειξε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ που τις έχω αναλύσει επανειλημμένως. Είχε κέφι ο Κάμπελ στην πλευρά του, έκανε τα 2 γκολ ο Ολυμπιακός νωρίς, φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ πάει για νέα πανωλεθρία σαν αυτή του 4-0 στο πρωτάθλημα στον α΄ γύρο.

Κατέβασε ο ΠΑΟΚ μία σύνθεση αλλοπρόσαλλη, δεν του βγήκε του Γεωργιάδη, και πώς να του βγει με Κάτσε - Νάτχο - Βούκιτς στον άξονα. Και με τον Λίνο 37 χρονών μπροστά από τον Τζαβέλλα. Αργός ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, πώς να απειλήσει τον Ολυμπιακό; Τους πάτησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο 25λεπτο.

Λίγο μετά όμως αρχίζουν τα παράδοξα. Κάνει την πρώτη του φάση ο ΠΑΟΚ και από τη σέντρα του Λίνο πετάγεται ο Αθανασιάδης και σκοράρει. Για αυτά είναι ο Αθανασιάδης, αυτό είναι το μόνο που ξέρει να κάνει, να πεταχτεί να τη σπρώξει όπως ο Γκέκας.

Το δίδυμο των στόπερ του Ολυμπιακού πάλι πιάστηκε αδρανές, πάλι κοιτούσαν, αυτός ο Μαρκάνο αλλά και ο Μανωλάς σπάνε ρεκόρ ανεπάρκειας στα τελευταία παιχνίδια. Έναν κυνηγό είχε ο ΠΑΟΚ, έναν, πάρτε τον, μας έχετε ταράξει στα λάθη με τη ζώνη στην ευθεία.

Και σα να μη φτάνει αυτό, ισορροπεί ο ΠΑΟΚ αν και έπαιζε με 10 παίκτες. Όλοι είπαν ότι έπρεπε να αποβληθεί και παίκτης του Ολυμπιακού, εγώ ήμουν στο γήπεδο και δεν κατάλαβα καλά τι έγινε στην αναμπουμπούλα. Αντί να τους πιέσει μετά ο Ολυμπιακός που έπαιζε με παίκτη περισσότερο, έγινε ξανά η προβληματική ομάδα των τελευταίων κάκιστων αγώνων.

Διορθώθηκε ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές, έκανε σωστές αλλαγές ο Γεωργιάδης, βάζει τον Λούκας στη θέση του Βούκιτς, ακόμα πιο σωστά βάζει τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Λίνο, και τον Κατσουράνη στη θέση του Νάτχο, παίζει με ένα πολύ πιο ορθολογικό 4-4-1, με διπλά μαρκαρίσματα στις γωνίες απέναντι στον Κάμπελ ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που μπορούσε να διεισδύσει και να πατήσει περιοχή. Όμως ο Κάμπελ δεν σκοράρει εύκολα και επίσης το δεξί του είναι "κουλό", ξέρουν πλέον να τον μαρκάρουν.

Εκεί ήταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού, ότι εκτός του Κάμπελ δεν είχε παίκτες να διεισδύσουν και να σπάσουνε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ήταν και πολύ καλός ο Γλύκος, αλλά γενικώς έχουνε πάρει χαμπάρι τον Ολυμπιακό οι ομάδες και του κλείνουνε το χώρο, δεν έχει παίκτες να πάρουν την προσωπική ενέργεια και να μπουκάρουν. Και τρελάθηκα όταν βγήκε ο Ντιγκά για να μπει ο Σάμαρης. Έλεγα εκείνη τη στιγμή "καλά ρε π…, ο Σάμαρης σου έλειπε;". Έπειτα έμαθα ότι ήταν αναγκαστική αλλαγή.

Τώρα θα πέσουνε κορμιά στην Τούμπα. Η πρόκριση είναι ανοικτή. Πρόβλεψη δεν κάνω, δεν μπορώ να κάνω, όλα τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν. Δεν θεωρώ ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα βρει χώρους στην Τούμπα και έχει παίκτες γρήγορους να κάνουν τη ζημιά. Στις κλειστές άμυνες δυσκολεύεται. Πρέπει να παίξει έξυπνα ο Ολυμπιακός, να τραβήξει προς τα κάτω τον ΠΑΟΚ δίνοντάς του χώρο και να τον χτυπήσει εκεί που πονάει.

Ο προπονητής που σέβεται τους χώρους είναι ο Σιμεόνε της Ατλέτικο. Εκπληκτική πάλι η Ατλέτικο, πήγε στην έδρα της Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, και πάλι δεν έχασε! Δεν είναι τυχαίο που αυτή η ομάδα βρίσκει σε συνεχόμενα παιχνίδια απέναντί της τον Μέσι και δεν χάνει!
Μιλάμε για προπονηταρά που έχει φτιάξει ομαδάρα με όχι ακριβά υλικά. Τώρα μπορεί και να περάσει η Ατλέτικο, την έχω ικανή αν κάνει το 1-0 στην έδρα της, να το κρατήσει. Και ας έχει απέναντί της ολόκληρη Μπαρτσελόνα.

Οι προπονητές πρέπει να παίρνουνε μαθήματα από τον τρόπο παιχνιδιού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκπληκτική άμυνα, όχι όμως για να κλειστεί πίσω και να μη φάει γκολ, αλλά άμυνα για να ξεχυθεί στο χώρο με 3-4 παίκτες ώστε να βάλει εκείνη γκολ. Φοβερή η Ατλέτικο αλλά εκπληκτική και η Μπαρτσελόνα στο τελευταίο 20λεπτο. Με έναν σούπερ Ινιέστα. Έπαιξαν την πάσα φοβερά και γρήγορα, δεν ήταν η κουραστική πάσα αυτή τη φορά. Θα γίνει συγκλονιστική ρεβάνς. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: