Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Δυναμίτισε τον αγώνα»

tsikinis_2-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης. Μίλησε για την διαιτησία του Καλογερόπουλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως δεν έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Μίροσλαβ Στοχ και πως εφόσον δόθηκε, το ίδιο έπρεπε να γίνει και με τον Φουστέρ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηρακλής Τσίκινης:
Για την εικόνα της διαιτησίας:“Η διαιτησία είχε χθες δύο πρόσωπα. Ο διαιτητής έτρεχε το παιχνίδι και ήταν κοντά στις φάσεις. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ έγιναν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και χάθηκε το παιχνίδι. Ίσως φταίνε και το ότι ο κ. Καλογερόπουλος δεν ήταν έμπειρος. Μετά επανήλθε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα και κύλησε ομαλά’.
Για την φάση της αποβολής του Στοχ:
“Όταν υπάρχουν κάποιες εντάσεις μετά από ένα γκολ ο διαιτητής πρέπει να είναι πυροσβέστης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η καλύτερη διαχείριση έπρεπε να ήταν μία κιτρίνη στην Φουστερ και μία στον Στοχ. Εκεί έγινε λάθος και παραλίγο να χαλάσει το παιχνίδι. Οταν υπάρχουν μαζικές διαμάχες αν δεν γίνει μια γροθιά η κάτι επικίνδυνο ο διαιτητής πρέπει να ισομερισεις στον αριθμό των καρτών και στο χρώμα. Οι κάρτες έπρεπε να ήταν ισόποσες και στον ίδιο βαθμό. Εφόσον δόθηκε κόκκινη στον Στοχ έπρεπε και στον Φυοστέρ. Ήταν σπρωξίματα έντασης και όχι για να δημιουργήσουν προβλήματα αυτά που έγιναν από τους παίκτες των δύο ομάδων. Έπρεπε και στους δύο κίτρινη κάρτα”.
Για το αν έπρεπε να αποβληθεί ο Βαλντέζ:“Θεωρώ πως δεν έπρεπε να δοθεί κάρτα που θα αποβάλει παίχτη. Δεν έπρεπε να δοθεί κόκκινη η δεύτερη κίτρινη στον Βαλντέζ. Έπρεπε να κρατηθούν οι ισορροπίες γιατί δεν υπήρχαν γεγονότα κόκκινης κάρτας. Ο διαιτητής δεν πρέπει να δυναμιτίζει το παιχνίδι σε τέτοια ντέρμπι αλλά να το ηρεμεί και να το ελέγχει”.
Για την κίνηση του Αθανασιάδη:
“Εκείνη την στιγμή μπορεί οι παίκτες να νόμιζαν πως το έκανε προκλητικά. Εκείνη την στιγμή υπάρχει ένταση και ο διαιτητής πρέπει να είναι ήρεμος να ελέγξει το παιχνίδι και να το βγάλει με τις λιγότερες εντάσεις”.
Για την έλλειψη εμπειρίας του Καλογερόπουλου:” Η αγωνιστική του συμπεριφορά ήταν καλή. Ήταν ένας διαιτητής που δεν έχει δώσει δικαιώματα και έχει διάθεση. Πρέπει όμως η ΚΕΔ να έχει κάποια συγκριμένα κριτήρια που ορίζει διαιτητές σε τέτοια παιχνίδια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει ο διαιτητής να είναι καλός, έμπειρος και να μπορεί να διαχειριστεί εντάσεις που πάντα δημιουργούνται στα ντέρμπι. Αυτά θα πρέπει να είναι τα κριτήρια της ΚΕΔ. Εκεί πιστεύω πως ήταν ελλιπής ο διαιτητής”.
Για το αν επιτρέπεται η μικρή σύσκεψη των διαιτητών που έγινε:” Αυτή η σύσκεψη επιτρέπεται για μια φάση που δεν είχε θέση ο διαιτητής αλλά αυτός παίρνει πάντα την απόφαση και κρίνει την συμβουλή του βοηθού”.
Για το αν ο Καλογερόπουλος έπρεπε αποβάλει τον Αθανασιάδη:“Μπορεί να βρει χίλιους δύο τρόπου για το να αποβάλει έναν παίκτη ο διαιτητής αλλά το θέμα είναι πιο είναι το σωστό. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να υπάρχει αποβολή. Δυναμίτισε το παιχνίδι απλά”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: