Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Deja vu για Βασιλεία!!

Δύο γκολ του Αργεντινού Ντελγκάδο κι ένα του δημιουργού του δεύτερου γκολ Βαλεντίν Στόκερ, έδωσαν ευρεία νίκη 3-0 στη Βασιλεία απέναντι στη Βαλένθια.

Deja vu για Βασιλεία
Στα μονοπάτια που βάδισε πέρσι, μέχρι ν’ αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Τσέλσι, διαβαίνει ξανά η Βασιλεία. Παρά την απουσία των οπαδών από το πλευρό της, λόγω τιμωρίας , «καθάρισε» με 3-0 τις «νυχτερίδες» στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» και βρίσκεται, με το ένα…πόδι στα ημιτελικά.

Η Βασιλεία παρά το γεγονός πως δεν είχε τον κόσμο στο πλευρό της, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και είχε καλές φάσεις με τον Ντιάζ στο 18ο και τον Σαρ στο 24ο, ενώ η Βαλένθια προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο 25ο λεπτό με τον Μπαραγκάν να παίρνει τη θέση του Σεντέρος.

Οι γηπεδούχοι τελικά έφτασαν στο γκολ στο 34ο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ του Ματίας Ντελγκάδο, έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα, στην δεξιά γωνία του Γκουάιτα, για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βασιλεία έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Σέντρα από τα αριστερά του Βαλεντίν Στόκερ και πάνω στην αναπήδηση της μπάλας, ο Ματίας Ντελγκάδο, πιάνει ένα έξοχο δεξί πλασέ για να γράψει το 2-0 για την ελβετική ομάδα.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ζόμερ έκανε έξοχες επεμβάσεις σε σουτ του Βάργκας στο 55’ αλλά και σε σουτ του Παρέχο στο 77ο λεπτό, ενώ στο 79’ ο Αλκαθέρ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σε σχεδόν άδεια εστία.

Αφού στο 90ο λεπτό ο Κεϊτά νικήθηκε από τον Ζόμερ και ο Βάργκας στην επιστροφή σούταρε έξω, ο Βαλεντίν Στόκερ, αφού πέρασε τον Μπερνάτ, έκανε το 3-0 για να στείλει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα ημιτελικά του Europa League, για δεύτερη σερί χρονιά.

Βασιλεία: Ζόμερ, Φ. Ντεγκέν (46’ Φράι), Ντ. Ντεγκέν, Ντιέ, Ντελγκάδο (58’ Ελνενί), Στόκερ, Σαρ (72΄Εμπολό), Ντίαζ, Σάουρο, Αλίχι, Τσάκα

Βαλένθια: Γκουάιτα, Φεγκχουλί, Περέιρα, Μπερνάτ, Αλκαθέρ, Βάργκας, Παρέχο, Ματιέ, Φεντέ (70’ Πιάτι), Κεϊτά, Σεντέρος (25’ Μπαραγκάν) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: