Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όλα καλά με Ουμπίδες!!

Με τον Χαβιέ Ουμπίντες στην διάθεση των Μιχαλήτσου – Σεμερτζίδη θα μεταβεί στην Αθήνα για το ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ο Άρης.

Όλα καλά με Ουμπίδες
τους Κίτρινους οι οποίοι μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του. Ο Χαβιέ Ουμπίντες χτύπησε στο γόνατο μετά από σύγκρουση με τον Ντε Βισέντι χωρίς όμως να προκύψει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Στον αντίποδα διαπιστώθηκε πως ο Σολτάνι υπέστη ένα μικρό διάστρεμμα κάτι όμως το οποίο δεν είναι ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο εφόσον κάτι τέτοιο του ζητηθεί.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν κέρδισε ούτε τον αδύναμο κρίκο της Superleague!

Έλλειψη δημιουργικότητας και φαντασίας από τον άξονα και κακή ανάπτυξη από τα πλάγια. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Δόξα-Ολυμπιακός.

Δεν κέρδισε ούτε τον αδύναμο κρίκο της Superleague
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον…πιο «αδύναμο κρίκο» της Super League, επιβεβαιώνοντας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στους «πίνακες των προπονητών». Το απρόσμενο αποτέλεσμα ανανεώνει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος και προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιληφθούν οι «μεγάλοι» πως τα παιχνίδια κερδίζονται μόνο εφόσον ο κάθε αντίπαλος αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και σεβασμό (ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης).
Το σύστημα του Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ισπανός παρέταξε επιθετικογενές 4-2-3-1, προβαίνοντας σε μία αλλαγή προσώπου σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Παρά τη θεωρητική διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, η είσοδος τριών «νέων παικτών» στην 11άδα δημιούργησε αγωνιστική ανομοιογένεια στα πρώτα 15 λεπτά κυρίως ως προς τη συμπεριφορά τους «χωρίς τη μπάλα» και τις κινήσεις στον «κενό χώρο». Αποτέλεσμα ήταν η αδυναμία «γρήγορης διάσπασης» της άμυνας της Δράμας και τα πολλά λάθη που προκάλεσαν εκνευρισμό μετά το 30ο λεπτό.
Ο Βαλβέρδε ανέθεσε «δημιουργικό ρόλο» στον Φούστερ, ο οποίος όμως απογοήτευσε με τις επιλογές και την αγωνιστική του κατάσταση. Πλην μίας όμορφης πάσας στον Μιραλάς (16ο λεπτό), ο Ισπανός δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα κάθετα ή διαγώνια καθώς «εγκλωβίστηκε» από τα «διπλά μαρκαρίσματα» των γηπεδούχων. Τόσο ο Φουστέρ όσο και οι υπόλοιποι επιθετικογενείς συμπαίκτες του έχασαν την πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών, δεν «έβγαιναν πρώτοι» στη μπάλα και επέδειξαν μειωμένο αγωνιστικό πάθος σε σχέση με τους αντίπαλους. Η αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών στο πρώτο ημίχρονο προβλημάτισε το «μυρμήγκι», με φυσικό επακόλουθο τις άμεσες αλλαγές.
Ο Βαλβέρδε γνώριζε εκ των προτέρων ότι η Δόξα θα αγωνιζόταν κλειστά και με μειωμένο πλάτος, δίνοντας εμφανείς οδηγίες στους μπακ του (Μαρκάνο-Τοροσίδη) για συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι, ιδανικά με σέντρες από το ύψος της γραμμής. Τόσο όμως ο Μαρκάνο – που δεν διαθέτει καλή σέντρα ούτε ταχύτητα – όσο και ο Τοροσίδης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά και ουσιαστικά περιόρισαν τις επιλογές του Ισπανού προπονητή σχετικά με την δημιουργία ευκαιριών και κυρίως εκμετάλλευσης του Μάρκο Πάντελιτς.

Αλλαγή προσώπων και συστήματος από τον Βαλβέρδε στο δεύτερο ημίχρονο
Δεδομένης της αδυναμία διάσπασης της «κλειστής άμυνας» της Δράμας, ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να αντικαταστήσει τους Φουστέρ-Παντελιτς με σκοπό να επιτεθεί πιο «ορθολογικά» με τη «μπάλα κάτω». Ωστόσο, οι Γέστε-Τζιμπούρ δε μετέβαλλαν ουσιαστικά την ανάπτυξη των γηπεδούχων διότι οι συμπαίκτες τους συνέχιζαν να μην κινούνται «χωρίς τη μπάλα». Παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να συνδυαστούν σε «κλειστό χώρο» και βελτίωσαν την κυκλοφορία, εντούτοις δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά διότι αντιμετώπιζαν μονίμως δύο παίκτες απέναντί τους.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Μετά το 70ο λεπτό, ο Βαλβέρδε «έριξε στο παιχνίδι» τον Μόνχε μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Παράλληλα, «ανέβασε» 3-4 μέτρα τις γραμμές του και έδωσε «πλάτος στις πτέρυγες» προκειμένου να διασπάσει την «κουρασμένη» άμυνα των γηπεδούχων. Οι επιθετικές επιλογές των ερυθρόλευκων ήταν, όμως, βεβιασμένες και η πλειοψηφία των μεταβιβάσεων διενεργούνταν υπό καθεστώς πίεσης και νευρικότητας με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν τον «τελικό στόχο» τους.
Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε 56 λάθη, δηλαδή 12 περισσότερα από την ουραγό Δόξα Δράμας. Εκτέλεσε δε μόλις 8 σουτ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η στατιστική καταμαρτυρά την «κακή εικόνα» των πρωταθλητών και τη…δίκαιη γκέλα.
Υποτίμηση αντιπάλου και μοιρολατρική προσέγγιση του παιχνιδιού
Οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι η διαφορά ποδοσφαιρικής ποιότητας μεταξύ των ομάδων θα οδηγήσει σε (εύκολη ή δύσκολη) επικράτησή τους. Πίστεψαν, δηλαδή, ότι θα κατακτήσουν το τρίποντο διότι (έστω και στα τελευταία λεπτά) η μοίρα θα «κλείσει το μάτι» στον «δυνατό». Τα παιχνίδια, όμως, δεν κερδίζονται στα χαρτιά αλλά στο ‘χορτάρι’. Οποιαδήποτε τακτική κι αν επιλέξει ο εκάστοτε προπονητής (στην προκειμένη περίπτωση ο Βαλβέρδε), τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την τακτική πειθαρχία, το πάθος και τη διάθεση των παικτών κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Ο τρόπος ανάπτυξης των ερυθρόλευκων δε θύμισε σε τίποτα την «ομάδα του Champions League» και οι ευθύνες «βαραίνουν» τους παίκτες που…έμειναν στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ρεαλιστική τακτική προσέγγιση Κατσαβάκη
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικογενές 4-3-3 και αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση της ισοπαλίας. Έδωσαν έμφαση στη συμπαγή άμυνα «πίσω από τη μπάλα» στο «μισό γήπεδο», στη συνοχή μεταξύ των γραμμών και τις ορθές αλληλοκαλύψεις προκειμένου να εκμηδενίσουν τον «κενό χώρο» στην επίθεση του Ολυμπιακού.
Ο Κατσαβάκης έδωσε «μικρό πλάτος» στις γραμμές του, ώστε να μειωθούν τα «μέτρα» που παίζεται το παιχνίδι» και συνακόλουθα να εγκλωβιστούν οι φιλοξενούμενοι στις «παγίδες» δύο-τριών παικτών γύρο από τον κάτοχο της μπάλας. Επιπρόσθετα, η διατήρηση αριθμητικής υπεροπλίας στον άξονα του κέντρου διασφάλισε τη δύσκολη μεταβίβαση της μπάλας προς τους επιθετικούς του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί μεγάλος αριθμός ουσιαστικών ευκαιριών στην εστία του Σέρεμετ.
Τέλος, υπήρχε σαφής τακτική οδηγία για «κράτημα μπάλας» και «πάγωμα παιχνιδιού» από τον Αραβίδη προκειμένου να «πάρει ανάσες» η άμυνα και να «ανέβουν οι γραμμές» ώστε να μην οδηγηθεί η ομάδα της Δράμας σε «κατάσταση πολιορκίας».
Αγωνιστικό πάθος vs ποδοσφαιρική ποιότητα
Οι γηπεδούχοι διένυσαν πολλαπλάσια χιλιόμετρα από τους αντιπάλους τους και έμοιαζαν να «παίζουν με περισσότερους παίκτες» σε ορισμένα σημεία του αγώνα. Η υπεροπλία στις εναέριες μονομαχίες και το σκληρό παιχνίδι (σε αθλητικά πλαίσια) εκνεύρισαν τους πρωταθλητές και αποσυντόνισαν το τακτικό πλάνο του Βαλβέρδε. Με το πέρασμα του χρόνου, οι ποδοσφαιριστές της Δράμας αποκτούσαν ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση γεγονός που συνδυάστηκε με την καλή τους φυσική κατάσταση και τους χάρισε ένα πολύτιμο βαθμό. Αποδεικνύεται, δηλαδή, εμπράκτως ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δε «χαρίζεται» σε κανέναν καθώς ο κάθε βαθμός θέλει αγωνιστικό μόχθο για να αποκτηθεί.
Σχόλιο: Τα 49 κλεψίματα των γηπεδούχων αποδεικνύουν την επίδειξη αυξημένου βαθμού συγκέντρωσης και πάθους έναντι των αντιπάλων τους.
Oι τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού προβληματίζουν τον Βαλβέρδε
Oι τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού προβληματίζουν τον Βαλβέρδε
Συμπέρασμα
Η Δόξα διαθέτει ένα έμπειρο Έλληνα προπονητή, ο οποίος της έχει δώσει σαφή αγωνιστική ταυτότητα. Παρά τα προβλήματα, η ομάδα βελτιώνεται σταδιακά και προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα ώστε να μην αποτελέσει «σάκο του μποξ» για τους αντιπάλους. Εμφανίσεις όπως αυτές απέναντι στον Άρη, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό προσφέρουν «ενέσεις ψυχολογίας» στους παίκτες και δίνουν μία κρυφή ελπίδα για βαθμολογική ανάκαμψη παρά το εξαιρετικά «ρηχό roster».
Αντίθετα, οι τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού προβληματίζουν τον Βαλβέρδε και αποδεικνύουν ότι οι πρωταθλητές πρέπει να «δουλέψουν σκληρά» προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικοί απέναντι σε αντιπάλους που «στήνουν αμυντικό τοίχος» με σκοπό τη λευκή ισοπαλία. Η απώλεια βαθμών είναι, σίγουρα, πλήγμα αλλά θα «ξυπνήσει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό» των πρωταθλητών. Η αγωνιστική εικόνα θα βελτιωθεί εντός του προσεχούς μήνα, αλλά χρειάζονται «ενισχύσεις» σε «θέσεις κλειδιά» προκειμένου να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή του πορεία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι…άλλη υπόθεση.


πηγή: overlap.gr

Η "ποδιά" του Ζλάταν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι μόνο η "ποδιά" που έφαγε ο Μικέλε Φέρι της Αταλάντα από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αλλά και το πώς ο Σουηδός εκτέλεσε αστραπιαία, άσχετα αν τελικά δεν πήγε η μπάλα μέσα!

Η "ποδιά" του Ζλάταν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με Κωτσοβό και βλέπουμε...!!

Ο Κώστας Πηλαδάκης, αφού εξέτασε προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες περιπτώσεις προπονητών, προτίμησε να βάλει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ τον μέχρι πρότινος βοηθό του Κρις Κόουλμαν, Νίκο Κωτσοβό.

Με Κωτσοβό και βλέπουμε...
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ο Κοτσοβός -που θα αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός- θα μείνει στον πάγκο της ομάδας του κάμπου έως το τέλος του Ιανουαρίου.
Το φορτωμένο πρόγραμμα της ΑΕΛ σε συνδυασμό με την έλλειψη αξιόπιστων προπονητικών λύσεων οδηγήσε τον Πηλαδάκη σε αυτήν την απόφαση. Έτσι μπήκε προς το παρόν στο... ψυγείο η λύση Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
Πηγή: gazzetta.gr

Κάκος στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός!!

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ την Δευτέρα (9/1) οι διαιτητές των αγώνων της 5ης φάσης του Κυπέλλου που θα γίνουν Τετάρτη (11/1) και Πέμπτη (12/1). Ο Κάκος στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

Κάκος στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού διαιτητής θα είναι ο Κάκος, ενώ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Θρασύβουλο θα είναι ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων της 5ης φάσης:

Τετάρτη (11/1)


Κέρκυρα-Δόξα Δράμας (14.00)

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Μποζατζίδης Δημήτριος (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Παρατηρητής: Αμυγδαλής Γεώργιος (Σερρών)

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (16.00)

Διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας)
Α' Βοηθός: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας)
Β' Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας Βασίλειος (Αιτ/νίας)

Ολυμπιακός-Θρασύβουλος (19.00)

Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Α' Βοηθός: Μαγιάνης Χρήστος (Άρτας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (21.00)

Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Α' Βοηθός: Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Τρύφων Πέτρος (Δράμας)
4ος Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Σκουφίτσας Βασίλειος (Αθηνών)

Πέμπτη (12/1)

Ατρόμητος-Άρης (20.00)


Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδ/νήσου)
Α' Βοηθός: Πάνου Γρηγόριος (Αιτ/νίας)
Β' Βοηθός: Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης Ιωάννης (Πειραιά)

Κόντεψε να κλείσει χρόνο...!!

Η πρώτη φορά που σκόραρε ο Νέρι Καστίγιο, από τη μέρα που ήρθε στον Αρη ήταν στις 13 Μαρτίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, απ’ όπου οι «κίτρινοι» άρχισαν το εντυπωσιακό πέντε στα πέντε ως το φινάλε της σεζόν κερδίζοντας με 4-3 στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ομάδας. Τότε ο Μεξικανός είχε πετύχει το τρίτο γκολ του Αρη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2.

Κόντεψε να κλείσει χρόνο...
Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, την 27η στις 20 Μαρτίου, ο Καστίγιο σκόραρε ξανά ζεσταίνοντας για τα καλά τους οπαδούς της ομάδας.
Ο Μεξικανός επιθετικός είχε χριστεί σκόρερ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του Αρη στο τελικό 3-1 επί της σερραϊκής ομάδας. Αυτό, δυστυχώς, έμελλε να είναι και το τελευταίο του γκολ με την κίτρινη φανέλα μέχρι χθες και όλοι πλέον ελπίζουν στην αναγέννηση του Νέρι.
Πηγή: allaboutaris.com

Κάλυπτα και εγώ τον Τοροσίδη!!

Κατ΄αρχάς, φταίνε η Νόβα και η διαιτησία. Επίσης, «οι τουρίστες και οι βετεράνοι». Τελικά, για να φέρει ο Ολυμπιακός μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα, πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον του... Ο Miltos ο νταλικέρης σχολιάζει.

Κάλυπτα και εγώ τον Τοροσίδη!
Προφανώς, οι ευθύνες της Νόβα ήταν βαρύτατες. Ο εκφωνητής είχε απαράδεκτη απόδοση. Δεν μοίρασε σωστά το παιχνίδι, ήταν φλύαρος στην τελική προσπάθεια, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να βαριέται στο γήπεδο, ενώ δεν σφύριξε ούτε ένα (αρ. 1) πέναλτι. Άσε που δεν βάσταγε κάτω το χέρι του πλάγιου, στα δύο οφσάιντ στο φινάλε.
Και δεν ήταν μόνο αυτός. Αμ ο άλλος, ο ρεπόρτερ πάγκου, δεν μπορούσε να δώσει ένα χεράκι στον Μέρμηγκα για να κάνει σωστές αλλαγές; Να του πει, ρε αδερφέ, «άσε μέσα τον Πάντελιτς μπας και σου στραβώσει το ματς και χρειαστείς και τρίτο επιθετικό στο φινάλε, για να μην βάζεις μετά σέντερ φορ τον Μέλμπεργκ και τον Τοροσίδη». Να δέσει τον Γέστε στα αποδυτήρια, για να μην υπάρχουν στο γήπεδο δύο βολταδόροι (ο Βάσκος και ο εκφωνητής, που λέγαμε πριν). Να του φτιάξει του Μέρμηγκα έναν καφέ να μην τον πάρει ο ύπνος, στο φινάλε...
Λοιπόν, κακά τα ψέματα, η Νόβα τα έκανε μαντάρα. Και οι διαιτητές επίσης. Ολόκληρος μπάρμπα-Σάββας μπούκαρε στα αποδυτήριά τους πριν αρχίσει το ματς και δεν τον σεβάστηκαν. Ούτε ένα μπεμπιλίνο δεν «έβρεξαν». Τίποτις. Όχι μόνο δεν βοήθησαν την κατάσταση όταν παρουσιάστηκαν τα ζόρια, αλλά έκοψαν και δύο ολόκληρα οφσάιντ. Ξέρετε, ρε, τι είναι δύο οφσάιντ όταν παίζεις με αντίπαλο το μεγαθήριο που λέγεται Δόξα Δράμας; Πώς να κερδίσεις μετά; Πώς να σπάσεις αυτή την υποδειγματική άμυνα που είχε φάει μόνο έξι γκολ από τον ίδιο αντίπαλο πριν περίπου ένα μήνα; Απαράδεκτη η διαιτησία, απαράδεκτη κι η Νόβα.
Λοιπόν, ξεκάθαρα πράγματα, ο Ολυμπιακός αδικήθηκε στο «Καυτανζόγλειο». Εντάξει, δεν θα βγουν μπλουζάκια «κάλυπτα κι εγώ τον Τοροσίδη», ούτε έγινε κανένα «έγκλημα κατά της Ελλάδας», αλλά η αδικία συνετελέσθη. Ολόκληρη συνωμοσία έπλεξαν σε βάρος του Ολυμπιακού η Νόβα και οι διαιτητές. Έτσι και πάρει μπρος ο σούπερ κοριός της αντιτρομοκρατικής, να δείτε τι συνομιλίες θα βγουν στον αέρα...
Ωστόσο, τώρα που το σκέφτομαι, αφού έφταιγαν η Νόβα και οι διαιτητές, γιατί «άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρας στου Ρέντη; Γιατί έβαλε πρόστιμο 500 χιλιάρικα στους παίκτες κόβοντάς τους τα πριμ από τα πριν; Λέτε να ρίξει πρόστιμο και στη Νόβα; Στους διαιτητές;
Ρίξει - δε ρίξει, άστραψε και βρόντηξε. Πριν αστράψει και βροντήξει, βέβαια, το ξέραμε ότι θα αστράψει και θα βροντήξει. Μετεωρολογικό δελτίο είχαν βγάλει όλες οι οπαδικές φυλλάδες κι έγραφαν πόσα μποφόρια θα έχει ο πρόεδρας και τι θα πει! Κι έπεσαν μέσα. Λες κι είχαν δει στο βλέμμα του το βαρομετρικό χαμηλό. Εκτός κι αν τους είχε μοιράσει από πριν την ομιλία του. Εκτός κι αν κάποιοι την είχαν συγ-γράψει κιόλας...
Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ομιλίες με τα αστραπόβροντα, τις λατρεύω. Τη βρίσκω με τις προτροπές προς τους παίκτες να «ιδρώνουν και να ματώνουν τη φανέλα». Και μετά να την πλένουν μοναχοί τους στη σκάφη, πάνω στο πλυσταριό της μεζονέτας τους, όχι με πράσινο (απαγορευμένη λέξη, άρα και προϊόν) σαπούνι, αλλά με σαπούνι Μασσαλίας, για να θυμούνται το ένδοξο διπλό στο «Βελοντρόμ».

Γουστάρω όταν οι προεδραίοι επισημαίνουν στους παίκτες πως «όταν φιλάτε τη φανέλα, πρέπει να το νιώθετε». Να σφίγγεται το στομάχι τους σαν από έρωτα με την πρώτη τους γκόμενα, να παθαίνουν ένα ταράκουλο, να τους έρχεται κατούρημα, κάτι. Μια νοσταλγία, έστω. Από τότε που ο μικρός Φραν Γέστε παίζοντας με τους φίλους του στις αλάνες του Μπασάουρι της Βασκονίας, έκανε τις ντρίμπλες του φορώντας μια ερυθρόλευκη φανέλα, όχι της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά του Ολυμπιακού, η οποία στην πλάτη έγραφε «6 ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ».
Το καλύτερο, πάντως, είναι τα πριμ που μετατρέπονται σε πρόστιμα. «Σας είχα τάξει 200 χιλιάρικα για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ κι άλλα 300 για τις έξι σερί, οπότε τόσο είναι και το πρόστιμο», είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο πρόεδρας. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε σε όλες τις ομάδες, με τους προεδραίους να δίνουν πριμ, να ρίχνουν πρόστιμα, να κάνουν συμψηφισμούς, κρατήσεις, χαρτόσημα, Ίκα, Μίκα, σύκα και τα ρέστα, οι παίκτες θα έμπαιναν στα αποδυτήρια με τον προσωπικό τους λογιστή. Κι αυτοί που παίζουνε σε μικρές ομάδες, στο τέλος θα πληρώνανε κι από πάνω!
Άσχετο: ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στις 2 Οκτωβρίου. Ακόμα δεν το πήραν αυτό το πριμ οι παίκτες που δεν παίζουν «σε πολλές άλλες ομάδες που έχουν τους παίκτες τους μήνες απλήρωτους»;
Μέχρι να βγουν μπλουζάκια «κάλυπτα κι εγώ τον Τοροσίδη», εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...
πηγή: gazzetta.gr

Περιμένει την έγκριση ο... Πόντιος Ηρακλής!!

Μέρα με τη μέρα ολοκληρώνονται τα στάδια που απαιτούνται προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στον Ηρακλή και τους Πόντιους Κατερίνης.

Περιμένει την έγκριση ο... Πόντιος Ηρακλής
Το πιο κρίσιμο από αυτά πάντως, αναμένεται να ξεπεραστεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας, οπότε και θα δοθεί η οριστική ετυμηγορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και της ΕΠΟ, αναφορικά με την αλλαγή σήματος και ονόματος των Ποντίων.
Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας από την Πιερία θεωρούν ότι η υπόθεση ενδεχομένως να τελειώσει και τυπικά τις επόμενες μέρες, λαμβάνοντας υπόψη και το θετικό κλίμα που υπάρχει -μέχρι τώρα- στις τάξεις των αρμόδιων οργάνων για το συγκεκριμένο θέμα.
Αμέσως μετά θα κληθούν στην ΕΕΑ προκειμένου να τους γίνει η απαραίτητη ενημέρωση για το θέμα.
Να σημειωθεί δε, ότι εάν και εφόσον δοθεί οριστικά η έγκριση, η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα προχωρήσει στη διενέργεια γενικής συνέλευσης των μελών του, προκειμένου να ξεπεραστεί και το τελικό στάδιο πριν την κατάληξη του θέματος.
Πηγή: bluearena.gr

Στους... 6 ανέμους η Παναχαϊκή!!

Με τον Ναλμπάντη να κάνει χατ τρικ η Αναγέννηση Επανομής... σκόρπισε 6-1 την Παναχαϊκή, που έκανε τραγική εμφάνιση και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Football League!

Στους... 6 ανέμους η Παναχαϊκή!
Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη "ισοπέδωσε" τους Πατρινούς, καθώς επιβλήθηκε με 6-1! Το παιχνίδι δεν επιδέχεται σχολιασμού, αφού οι γηπεδούχοι είχαν απίστευτα ποσοστά ευστοχίας!
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πρώτο μέρος, η Επανομή είχε πέντε τελικές προσπάθειες και σημείωσε τέσσερα τέρματα! Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή δύσκολα θα συνέλθει από το ισχυρό σοκ που υπέστη...
Aναγέννηση Επανομής - Παναχαϊκή 6-1
(3' Κάτσε φάουλ, 25', 30', 70' Ναλμπάντης σουτ & κεφ, 40', 85' Δεινόπαπας σουτ - 21' Μενδρινός σουτ)
 

Μπλοκάρει και στην Αμβέρσα o Σηφάκης (ΦΩΤΟ)

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του.

Μπλοκάρει και στην Αμβέρσα o Σηφάκης (ΦΩΤΟ)
Καθημερινή και έντονη είναι η προσπάθεια που κάνει ο διεθνής γκολκίπερ για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Ο Μιχάλης Σηφάκης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.
Το τελικό στάδιο της ενδυνάμωσης πραγματοποιείται στο Βέλγιο όπου όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο προφίλ του ήδη έχει ξεκινήσει τις ασκήσεις με μπάλα.
Πηγή: allaboutaris.com

Η γκολάρα του Μεντί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Μάκλσφιλντ με την Μπόλτον, ο Αρνό Μεντί σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ!

Η γκολάρα του Μεντί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μεγάλοι μίκρυναν και πλέον τραβούν την ανηφόρα!

Το έχουμε ξαναγράψει: Η ψαλίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μικρύνει, όχι γιατί μεγάλωσαν οι μικροί, αλλά γιατί μίκρυναν οι μεγάλοι. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Οι μεγάλοι μίκρυναν και πλέον τραβούν την ανηφόρα
Ο Ολυμπιακός στο Καυτανζόγλειο δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της ουραγού Δόξας Δράμας και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ ίδρωσε για να κερδίσει την Κέρκυρα, η οποία στο τέλος είχε την πλήρη υπεροχή.

Η τηλεοπτική εικόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε απόγνωση σκιαγραφεί κατά τον καλύτερο τρόπο την κακή εμφάνιση των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Η έλλειψη κινητικότητας από τους χαφ και η δυστοκία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από τον αντίπαλο, παρότι είχε προηγηθεί το πάθημα της ΑΕΚ. Ο Μάκης Κατσαβάκης μπλόκαρε τα ατού των Ερυθρολεύκων και αν ο Αραβίδης είχε πιο καθαρό μυαλό δέκα λεπτά πριν από το τέλος, θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του ακόμη και τους τρεις βαθμούς.

Ο Βαλβέρδε είχε ζητήσει από τους παίκτες του ένα «γρήγορο γκολ» γιατί γνώριζε ότι η εξέλιξη του αγώνα θα τους άγχωνε. Οπερ και εγένετο. Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο χειρότερος που έχουμε δει με τον «Βάσκο» στον πάγκο. Αν εξαιρέσουμε το δοκάρι, ο τρόπος που επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα της Δόξας ήταν ανορθόδοξος. Οι επιθέσεις στερήθηκαν φαντασίας και ο πάγκος δεν βοήθησε να αλλάξει η κατάσταση.

Ο ασύνδετος χθεσινός Ολυμπιακός πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία, η οποία δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τα ζητήματα συνοχής. Είναι προφανές ότι λείπει ο συνδετικός κρίκος κέντρου-επίθεσης και, παρότι διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων, επιβάλλεται μία μεταγραφική κίνηση τον Γενάρη, πλην της αυτονόητης για τη θέση του τερματοφύλακα.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, εντύπωση προκαλούν οι τελευταίες τοποθετήσεις του Ζεσουάλδο Φερέϊρα, ο οποίος φαίνεται να εισβάλλει στο κλίμα της ατέρμονης οπαδικής κόντρας. Την Τετάρτη στο Αγρίνιο τον ενόχλησε η διαιτησία και χθες είχε να πει για την πολύ καλή απόδοση της... Κέρκυρας! Αναρωτήθηκε αν έπαιξε με τον ίδιο παθιασμένο τρόπο εναντίον και του Ολυμπιακού, λες και αυτό πρέπει να απασχολεί τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Είναι τουλάχιστον ατυχής η προσέγγιση του Πορτογάλου τεχνικού. Η δουλειά του είναι να συγκρίνει με αυτό τον τρόπο ή πρέπει να προετοιμάζει τους παίκτες του για να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους; Ακόμη κι αν προσχωρήσουμε πλήρως σε όσα εννόησε και δεν τόλμησε να εκφράσει, αυτό είναι αντικείμενο κριτικής της διοίκησης. Πάντως, ουδέποτε έχουμε ακούσει τον Δημήτρη Γόντικα να μιλάει για θυγατρικές ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση οι χθεσινές εμφανίσεις των «αιωνίων» δίνουν το στίγμα της συνέχειας του πρωταθλήματος. Η Σούπερ Λίγκα έχει πολύ δρόμο και ενδεχομένως αυτός να είναι απρόσμενα ανηφορικός για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ

Αν δεν υπήρχαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των περισσότερων ομάδων που δεν αντιμετωπίζουν με επιχειρηματικά κριτήρια το ποδόσφαιρο, ίσως ήταν η μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος μια θεαματική ανατροπή συσχετισμών. Να βλέπαμε δηλαδή τις υγιείς ομάδες, όπως ο Ατρόμητος και η Ξάνθη (οι μοναδικές της Σούπερ Λίγκας με θετικό πρόσημο στους ισολογισμούς του 2011) να διεκδικούν ακόμα και τον τίτλο. Δυστυχώς μια τέτοια εξέλιξη είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα, σε σημείο να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Οταν οι ΠΑΕ στραφούν στην τοπική παραγωγική διαδικασία, τότε και μόνον τότε θα δούμε απρόβλεπτα αποτελέσματα και νέες ποδοσφαιρικές δυνάμεις να ξεπηδούν.
Πηγή: Εξέδρα

Η διάλυση του μπάσκετ ο "Ρομπέν" της προεδρίας!!

Η προτελευταία αγωνιστική της Α1 δεν επεφύλαξε εκπλήξεις κι έτσι ότι ο τίτλος του "πρωταθλητή χειμώνα" θα κριθεί την προσεχή Τετάρτη στη Ρόδο, όπου ο εντυπωσιακός Κολοσσός υποδέχεται τον Παναθηναικό! Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η διάλυση του μπάσκετ ο "Ρομπέν" της προεδρίας!
Κατά τ άλλα, ο Ολυμπιακός -όπως ανέμενε η στήλη- ξεπέρασε τον "καυτό" μήνα των απουσιών χωρίς απώλειες, ο Παναθηναικός, με Περπέρογλου-Τσαρτσαρή, βρήκε αξιοζήλευτη σταθερότητα, το Ρέθυμνο επιβεβαιώνει ότι οι...απλώς συγκροτημένες ομάδες φέτος έχουν ευκαιρία διάκρισης στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Περιστέρι καθημερινά επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι...έχει βαρέσει διάλυση και το συγκρατεί μόνον η "τρέλα" του Αργύρη Πεδουλάκη!

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, βέβαια ουδόλως συγκινείται απ αυτά που γίνονται κάθε αγωνιστική στα γήπεδα της Α1, όπου πλέον...ούτε οι διαιτητές δεν πληρώνονται, και μάλιστα για πρώτη φορά το φαινόμενο συνέβη σε δύο γήπεδα, στην Πυλαία και το Περιστέρι, την ίδια αγωνιστική! (Αλήθεια, εκείνη η περυσινή "νόρμα" της ΚΕΔ (με αφορμή ανάλογες συμπεριφορές της ΑΕΚ), ότι ματς με απλήρωτους τους διαιτητές δεν θα διεξάγεται που πήγε? Αλλά ας πούμε ότι οι "γκρίζοι"...λυπούνται τους μπατήρηδες και προκειμένου να χαθεί...το ίδιο το πρωτάθλημα δέχονται να πληρώνονται την επομένη από τον ΕΣΑΚΕ.)

Ο Οικονομίδης, λοιπόν, προφανώς δεν...δίνει δεκάρα γι αυτά, αφού προχθές, από την Καβάλα, δήλωσε...περιχαρής στο πανελλήνιο ότι "οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ επιβίωσης" και πως "η βιωσιμότητά τους απειλείται εξαιτίας παλαιοτέρων οφειλών" !!!!

Ο τύπος δεν...παίζεται οφείλω να πω και τελικά...καλά τους κάνει, αφού τον έχουν 8 χρόνια "αφεντικό", ώστε στο τέλος να βιώσουν όλοι μαζί τη διάλυση του συστήματος που οι ίδιοι "επέλεξαν". Γιατί πλέον, όσο περνά ο καιρός, γίνονται και οι 13 συνυπεύθυνοι αυτής της ντροπής!

Τι μας είπε, λοιπόν? Καταρχάς, ότι με μέσο όρο 430 χιλιάρικα, οι ΚΑΕ μπορούν να διατηρούν ανταγωνιστικές ομάδες και να καλύπτουν τρέχουσες και παλαιότερες οφειλές!

Μας είπε ότι με την...ελεημοσύνη του ΟΠΑΠ, που δίνει στο μπάσκετ το 20% όσων παίρνει το ποδόσφαιρο (δικαίως, γιατί προιόν...δεν υπάρχει και στο στοίχημα δεν ασχολείται κανείς), και τα...ψίχουλα της ΕΡΤ (στην οποία ο ίδιος...ούτε απ έξω δεν μπορεί να περάσει και γι αυτό χρησιμοποιεί διαφημιστική ως μεσάζοντα), το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ λειτουργεί σε ιδανικό οικονομικό περιβάλλον κι αυτός έκανε έτσι σωστά τη δουλειά για την οποία εξελέγη...

Μας λέει, δηλαδή, ότι η διοίκηση-διαχείριση από τους προέδρους φταίει για την κατάντια των ομάδων! Εκείνοι, ας πούμε, φταίνε που σιωπηλά ο Οικονομίδης δέχθηκε την αυξηση της φορολογίας στις ΚΑΕ σε 45% και ο τότε υπουργός Παπακωνσταντίνου...ούτε ραντεβού δεν του έδωσε. Φταίνε οι πρόεδροι για την ατιμωρησία σε κάθε μορφή επεισοδίων, που έχει αφήσει χωρίς...άνθρωπο τα γήπεδα, γιατί προφανώς στόχος δεν είναι η πάταξη, αλλά να μπαίνουν λίγες χιλιάδες ευρώ κάθε φορά -από τα πρόστιμα του δικαστή- στα ταμεία του ΕΣΑΚΕ. Φταίνε οι πρόεδροι που το πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες, που αδειοδοτήθηκαν με απίστευτες παρεμβάσεις το Μαρούσι, το Περιστέρι και κάμποσοι άλλοι κι εκείνος σιωπούσε, ώστε να γίνει...κάποτε η κλήρωση του πρωταθλήματος, που υπάρχουν ΚΑΕ με διοίκηση πρωτοδικείου και...φυγάδες διοικούντες, και που η Ελλάδα είναι ο...καλύτερος πελάτης της ΦΙΜΠΑ, αφού 5 ομάδες μας αυτή την ώρα έχουν καταδικαστεί σε απαγόρευση διεθνών μεταγραφών! Φταίνε οι πρόεδροι που κάθε χρόνο ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους...μήνες μετά τη λήξη της σεζόν, κι ενώ ήδη έχει αρχίσει η επόμενη, μέσα σε οικονομικό χάος και οφειλές σε δεκάδες επαγγελματίες! Η 8ετής προεδρία του δεν ευθύνεται για τίποτα απ αυτά!

Τι να λέμε όμως για κάποιον που "εκλέγεται" 8 χρόνια τώρα με άνωθεν υπόδειξη, κάποιοι στον ΕΣΑΚΕ τον παρακαλούν για να μπουν σε καμιά επιτροπούλα και που στον βωμό των καλών σχέσεων με τους ισχυρούς τους αθλήματος (σε όλα τα επίπεδα) έχουν επιλεκτικά διαγράψει από τη μνήμη τους τις ημέρες της προεδρίας του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα κωμικοτράγικα συνέβησαν στο διάστημα εκείνο. Τα έχει θυμίσει πρόσφατα κι ο Πρέλεβιτς.

Δέχομαι την ατυχή συγκυρία, τα κοινωνικά προβλήματα, την οικονομική κρίση, την κρίση του ίδιου του αθλήματος, αν θέλετε... Δεν δέχομαι έναν επαγγελματία πρόεδρο να βγαίνει στην κρατική τηλεόραση (που προφανώς κάποιοι, έχοντας κατάλοιπα του παρελθόντος, θεωρούν και...υποχρέωση τους να τον προβάλουν) και χαμογελαστός (!) να μας περιγράφει τα "κατορθώματα" του και να επιμένει πως "πρόκειται για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα"!

Ντροπή, "Προεδρε"! Δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο, ούτε σε θεωρούν "Ρομπέν των Δασών" του μπάσκετ, όπως "λανσάρεις" τον εαυτό σου. Απλά κάποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με τους τίτλους τους και κάποιοι άλλοι με τη βιωσιμότητα των ομάδων τους και να μην...πάνε φυλακή, εξαιτίας της κατάτασης που η διοίκηση των τελευταίων ετών οδήγησε το επαγγελματικό μπάσκετ, και ανέχονται...

Και μην μας πει κανείς ότι η κριτική αυτή συνιστά "προσωπικό πόλεμο" και άλλες τέτοιες μικρόμυαλες κουταμάρες...Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γράψει κανείς για κάποιον που παρέλαβε το πρώτο άθλημα της χώρας και το δεύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και το κατήντησε μπασκετάκι... Αφήστε που θα δούμε (ή μπορούμε να θυμηθούμε) και χειρότερα!
Πηγή: pamesports.gr

Αυτές οι κουκλάρες κερδίζουν με διαφορά στήθους! (ΦΩΤΟ)

Το στήθος είναι για την γυναίκα ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα της για να τραβήξει τους άντρες (το άλλο είναι τα οπίσθια)!

Αυτές οι κουκλάρες κερδίζουν με διαφορά στήθους! (ΦΩΤΟ)
Και βέβαια όποιες κουκλάρες έχουν πλούσια προσόντα σε εκείνο το σημείο, κάνουν τα αρσενικά να παθαίνουν συγκοπή. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας δώσουν μια γεύση!
Πηγή: sportygossip.com

Έδωσε υποσχέσεις ο Κουράκης...!

«Ολοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε να καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2 εκ. ευρώ της ΠΑΕ ΟΦΗ» δήλωσε ο Γιάννης Κουράκης, μετά την συνάντηση, που έγινε στην Λότζια με τους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ, οι οποίοι ζήτησαν την βοήθεια του δημάρχου Ηρακλείου, στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την εξεύρεση οικονομικής ενίσχυσης από επιχειρηματίες εντός και εκτός Ηρακλείου.

Έδωσε υποσχέσεις ο Κουράκης...
Στην συνάντηση που έγινε συζητήθηκε το πλάνο που έχει καταρτίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, με τις επαφές που ήδη κάνει με επιχειρήσεις του Ηρακλείου, για να συμμετάσχουν στην οικονομική στήριξη που χρειάζεται ο ΟΦΗ.
Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ τόνισαν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με επιχειρήσεις και θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τις συναντήσεις αυτές.
Τα μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Ηρακλείου για την βοήθεια που έχει προσφέρει στον σύλλογο, αλλά και την πρόθεση του να συμμετάσχει και ο ίδιος μέσα από τις γνωριμίες του, ώστε κάποιοι επιχειρηματίες να σταθούν στο πλευρό του ΟΦΗ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα.
Πηγή: gentikoule.gr