Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η γκέλα του 21ου αιώνα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την απρόσμενη απώλεια βαθμών του OΣΦΠ στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και την αλαζονεία που επέδειξαν απέναντι στην ουραγό της Σούπερ Λιγκ.

Η γκέλα του 21ου αιώνα!
Αυτό ήταν το κάζο του αιώνα! Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει την Δόξα! Εμεινε στο 0-0 και απογοήτευσε με την απόδοσή του. Αυτή η ισοπαλία είναι πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από το "Χ" με τον ΟΦΗ. Είναι γκέλα που δίνει στον ΠΑΟ τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Σε ένα τόσο κακό ποιοτικά πρωτάθλημα, τέτοιες απώλειες βαθμών δεν σου επιτρέπουν να ελπίζεις για την πρωτιά.

Ηταν μάλιστα η πρώτη γκέλα που δεν προηγήθηκε ή ακολούθησε ευρωπαϊκό αγώνα. Τα σημάδια είχαν φάνει από το προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο. Δίχως όρεξη και φαντασία ο Ολυμπιακός είχε και πάλι πρόβλημα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Αρχίζει να φαίνεται εντυπωσιακά η έλλειψη κανονικών ακραίων από τη στιγμή που η κάθετη πάσα έχει κοπεί από την αντίπαλη άμυνα. Παίζοντας με απίστευτη αλαζονεία και δίχως νεύρο πίστευε ότι με κάποιο τρόπο και κάποια στιγμή το γκολ θα ερχόταν.

Δεν ήταν έτσι. Αν παίζεις απαθέστατα τότε δεν έχεις τύχη. Η Δοξα ξέρει τις αδυναμίες της και προσπάθησε να παίξει με πάθος και δύναμη. Ανέβασε ψηλά την άμυνά της και δεν ήθελε να κλειστεί φουλ πίσω. Τα χαφ των "ερυθρολεύκων" ήταν στατικά δεν μοίρασαν την μπάλα και τα μπακ (Μαρκάνο, Τοροσίδης) δεν έβγαλαν ούτε μια σέντρα της προκοπής.

Ο Φουστέρ ήταν και πάλι κακός. Ο Μιραλάς μπλοκαρίστηκε και πάλι με ντουμπλάρισμα από τους αμυντικούς των Δραμινών. Ο Γιέστε ήταν εκτός τόπου και χρόνου και δεν έβγαλε ούτε μια πάσα σωστή. Ο Μόνχε δεν έδωσε το παραμικρό ενώ παρά την πίεση του χρόνου ο Ολυμπιακός έπαιζε λες και έδινε αγώνα 180 λεπτών και όχι 90.
Το πάθημα της ΑΕΚ δεν έγινε μάθημα. Αδιάβαστος και βραχυκυκλωμένος δεν είναι η ομάδα που πέταγε φωτιές μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει πια το καλύτερο ποδόσφαιρο και δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Δικαιολογίες υπάρχουν; Μόνο το ντεφορμάρισμα, αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει το πρόβλημα. Αν δεν ξυπνήσει άμεσα τότε δεν θα έχει καμία ελπίδα...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: