Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε ο πιο ψηλός παίκτης του κόσμου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ημέρες (συγκεριμένα στις 5 Γενάρη) άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλεξάντερ Σιζονένκο, ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ.


Πέθανε ο πιο ψηλός παίκτης του κόσμου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Ουκρανός απεβίωσε στα 52 του χρόνια -ξεχασμένος- σε νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ περνούσε δύσκολες στιγμές καθώς η σύνταξη του ήταν 120 ευρώ και δεν έφτανε καλά καλά για να καλύψει τα φάρμακα που καθημερινά κατανάλωνε.
Ο Σιζονένκο είχε καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως 2.39 (είχε αναδειχτεί ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου το 1991), αλλά μετρήθηκε 2.41 πριν μερικά χρόνια. Το αυξημένο του ύψος οφείλεται σε γεννητική ανωμαλία, η οποία τον "ψήλωνε" διαρκώς, παρά τις επεμβάσεις που υποβλήθηκε στην εφηβική του ηλικία.
Αγωνίστηκε Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (1976-1978) και στη Στρόιτελ Κουμπούσεφ (1979-1986) και φόρεσε τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης 12 φορές.
Ακολουθεί ένα βίντεο από μια συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν το θάνατο του.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και με δυσκολία μπορούσε να κάνει τις καθημερινές του μετακινήσεις. Ήταν χωρισμένος (με ένα 17χρονο γιο) και αντιμετώπιζε βιοποριστικά προβλήματα.
Στη συνέντευξη του στο βίντεο που δηοσιεύεται καταδικάζει τον σοβιετικό αθλητισμό που "ξεχνάει τους αθλητές μόλις αποχωρήσουν από το προσκήνιο" και αποκαλύπτει ότι είχε δεχτεί πρόταση από τον Γκούνθερ βον Χάγκενς για την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του.
Ο συγκεκριμένος επιστήμονας, που "πλαστικοποιεί" ανθρώπινα σώματα και τα παρουσιάζει στις εκθέσεις του, ήθελε να χρησιμοποιήσει το τεράστιο κορμί του Σιζονένκο. Ο Ουκρανός "γίγαντας", όμως, αρνήθηκε.
 
Lifes a nightmare for 2.5 metre basketball star από 22ios

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: