Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Ολυμπιακός είσαι ρε, πού 'ναι οι παικταράδες;"

O Νίκος Αλέφαντος τα "χώνει" για τη χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Δόξα Δράμας.

"Ολυμπιακός είσαι ρε, πού 'ναι οι παικταράδες;"
Ο Ολυμπιακός είχε χτυπήσει καμπανάκι απ’ την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και την ήττα στην Τρίπολη και με τον Ατρόμητο προχθές και στο β’ ημίχρονο με τα Γιάννενα. Το αποκορύφωμα ήρθε τώρα με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι πασιφανές: Όταν ο Ολυμπιακός πιεστεί σε όλο το γήπεδο και τον παίξουν με διπλές ζώνες άμυνας και δύναμη και τρέξιμο, με αυτά τα χαφ και με αυτές τις "πατάτες" μεταγραφές, έχει πρόβλημα.
Οι παίκτες της Δόξας το πήγανε στη δύναμη το ματς, τρέξανε σε όλο το γήπεδο, μαρκάρανε, γερά παιδιά, κλείνανε τους χώρους, πηδάγανε όλοι ψηλά, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σπάσει τέτοιες άμυνες. Τρίτη φάση δεν έκανε σε όλο το ματς.
Ολυμπιακός είσαι ρε. Δεν υπήρχαν παίκτες με προσωπικότητα, γρήγοροι και ντριμπλέρ, να μπουν, να διεισδύσουν, να κάνουν φάσεις. Ένα πρωτόγονο ποδόσφαιρο, μπάλα δεξιά, μπάλα αριστερά, να βγούνε γιόμες. Και τι γιόμες: Μέσα στην περιοχή να μην υπάρχει κανείς! Δυο ώρες ακόμα να έπαιζαν, γκολ δεν θα έβαζαν με τέτοιο ποδόσφαιρο.
• Δεν βγήκαν και οι αλλαγές, δεν έπρεπε να φύγει ο Πάντελιτς στο ημίχρονο σε αυτό το ματς. Και τους τρεις επιθετικούς μέσα.
Ο δε Γέστε, με τα γεροντόπαχα, αργός, τεμπέλης και αδιάφορος. Εδώ καιγόμαστε! Πετάγονται οι βαθμοί για πλάκα.
Χίλιες φορές ο Φουστέρ μέσα που τρέχει και μπορεί να απειλήσει στην περιοχή, παρά ο Γέστε έτσι όπως είναι. Τι νόημα είχε να βγάλει από το ημίχρονο τον Φουστέρ για να βάλει τον Γέστε που σέρνεται.
Αυτοί κινδυνεύουν σοβαρά να χάσουν το πρωτάθλημα από τον χάλια Παναθηναϊκό και παίζοντας με χρεοκοπημένες ομάδες…
• Για Φετφατζίδη δεν θέλω να πω πολλά, το παιδί αποφεύγει τους τράκους, αποφεύγει τις πρωτοβουλίες, δεν γίνεσαι παίκτης μόνο με πασούλες και αποφυγή ευθυνών.
• Ο Τοροσίδης είναι στα πεσίματά του.
• Ο Μακούν τι πράγμα είναι αυτό, πού είναι ο παίκτης που μας έλεγαν ότι θα έκανε τη διαφορά; Μα δεν πήραμε έναν παίκτη φέτος να κάνει τη διαφορά!
• Φέρανε στον Μαρινάκη 15 μεταγραφές που είναι όλοι του 7 και κάτω. Τι φταίει ο πρόεδρος, έχει τόσες επιχειρήσεις, δεν είναι ούτε προπονητής, ούτε τεχνικός διευθυντής, ούτε σκάουτερ. Πού είναι ο Ολυμπιακός που έχουμε μάθει τόσα χρόνια με τους παικταράδες, όχι μόνο των τελευταίων 15 χρόνων, αλλά και πιο πριν, σε όλες τις εποχές ο Ολυμπιακός είχε παικταράδες με προσωπικότητα, μπαλαδόρους, γρήγορους που έκαναν τη διαφορά. Έναν τέτοιο στις 15 φετινές μεταγραφές βλέπετε;
Τέτοιες άμυνες άλλες χρονιές τις διέλυε ο Ολυμπιακός, τις σμπαράλιαζε. Φέτος όλο λέμε «σφύρα να λήξει να κρατήσουμε τη νίκη» ή πετάμε βαθμούς και φτάνουμε στο σημείο να βάζει τον Μέλμπεργκ σέντερ φορ στα τελευταία λεπτά!
Είναι μεγάλη υπόθεση τα χαφ, εδώ ολόκληρη Μάντσεστερ απηύδησε από τα τελευταία χουνέρια και επανέφερε στην ενεργό δράση τον Σκόουλς! Τρελάθηκε όλο το γήπεδο, πέρασε αλλαγή τον Σκόουλς με την Μάντεστερ Σίτι, την αδυναμία μου τον Σκόουλς ο οποίος είχε κρεμάσει τα παπούτσια του. Του είπε ο Φέργκιουσον, φόρα παπούτσια, γύρνα! Διότι μπαλαδόροι μαχητές τρεχαλατζήδες σαν τον Σκόουλς δεν υπάρχουν, τα είχα αναλύσει όταν σταμάτησε το καλοκαίρι. Κι ήταν πολύ καλός όταν μπήκε και πήρε το διπλό η Μάντσεστερ!
Οι παίκτες του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να τρέξουν. Δεν σπριντάρουν. Ούτε ένας διακριθέντας. Ούτε ένας. Ολυμπιακός είσαι, δεν είναι δυνατόν να μην σπριντάρεις. Μας έκανε ένας Αραβίδης άνω κάτω.
• Έπιασα όλα τα άλλα ματς και έχασα τον Ολυμπιακό… Κανονικά δεν πρέπει να τα λέω αυτά, και δεν τα λέω ποτέ. Έπιασα τη Ρόμα, τη Μίλαν, την Μπενφίκα, τον Ατρόμητο, τον Εργοτέλη, την Μπαρτσελόνα, θα έβγαινε μεγάλο ποσό, και χάσαμε τον Ολυμπιακό ρε… Διπλή στεναχώρια…

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: