Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Θα τον κλάψουμε κι’ άλλο;

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το 0-0 του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη

Θα τον κλάψουμε κι’ άλλο;
Ο ΠΑΟΚ, το μηδέν στην επίθεση, το μηδέν στην άμυνα, ο Μαλεζάς, ο Βιεϊρίνια, ο Μπόλονι και ο Νιμανί, αλλά και ο… μεμονωμένος Ολυμπιακός.
Είδαμε κάτι στην Ξάνθη που πραγματικά μας ξάφνιασε; Έγινε κάτι εντελώς απρόσμενο; Γίναμε σοφότεροι στο οτιδήποτε;
Τον ΠΑΟΚ να παίζει με ένα παραπάνω χαφ (αντί για εξτρέμ) τον περιμέναμε. Τον ξέρουμε κιόλας. Τον έχουμε ξαναδεί πολλές φορές τα περασμένα χρόνια και επί Σορλέν. Μία σφικτή ομάδα, ένα σύνολο αργό, μία ομάδα με καλή οργάνωση, χωρίς όμως ιδιαίτερη φαντασία. Μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε –και πάλι- σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Το θέμα –για εμένα- είναι σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται ο πιο πιθανός τρόπος για να φθάνει ο ΠΑΟΚ στη νίκη. Τώρα, ο τρόπος μάλλον είναι αυτός.
Κακά τα ψέματα το να πάει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την Ξάνθη και να έχει καλά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά και να απειληθεί μόνο μία φορά δεν είναι μικρή υπόθεση. Η εικόνα της ομάδας ήταν θετική, το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να αναπληρώσει τους χαμένους βαθμούς της Τούμπας και σήμερα είχε μία τέτοια ευκαιρία, την οποία έχασε.
Υπήρχαν στιγμές που στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ των τεσσάρων χαφ την «έπνιξε» την Ξάνθη. Δεν την άφησε να περάσει το κέντρο. Φάσεις όμως δυσκολεύτηκε να κάνει. Ο ένας παίκτης να φτιάξει και να τελειώσει φάση μόνος του, δεν υπάρχει πλέον. Η ομαδική δουλειά δεν έφθασε.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κάθισε για 20-25 λεπτά. Στο τέλος όμως όταν οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ άναρχα και πάλι η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε να φανεί. Έμεινε οργανωμένη και δημιούργησε τις καταστάσεις.
Ο Μαλεζάς ήταν και πάλι ο κορυφαίος. Έχει αυτοπεποίθηση, σιγουριά σε κάθε κίνηση, αρχίζει και παίζει πολύ δυνατά στο ένας με έναν (τα ύπουλα σπρωξίματα του Κοντρέρας τα έμαθε) ενώ έχει ηρεμία στην προώθηση παιχνιδιού και καλές τοποθετήσεις. (Τον Μαρκόφσκι τον εξαφάνισε).
Και ο Λίνο ήταν καλός με την έννοια ότι τα πήγε εξαιρετικά στην άμυνα απέναντι σε πολύ ικανούς παίκτες, ενώ από αυτόν βγήκαν τρεις – τέσσερις καλές πλαγιοκοπήσεις.
Ο Γκαρσία ήταν σταθερός, ο Λάζαρ μάλλον υποτονικός, ο Φωτάκης με σκαμπανεβάσματα, όπως και ο Σαλπιγγίδης.
* Ακόμη και ο Γεωργιάδης έλειψε πολύ, αφού με αυτόν στην ενδεκάδα οι 2-3 αντεπιθέσεις θα έβγαιναν με περισσότερη ταχύτητα.
* Τον Ρομπέρ δεν τον έχω για μία μονάδα που συμπληρώνει την 25άδα. Κάτι παραπάνω μπορεί να δώσει.
* Γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ πλέον είναι απαραίτητη η δουλειά στα στημένα. Αφού λείπει το ταλέντο και η φαντασία και το ένας με έναν, πρέπει ο Μπόλονι να ψάξει και άλλους τρόπους. Τα παιχνίδια του θα πηγαίνουν πλέον -πιο πολύ- στις λεπτομέρειες.
* Το γιατί ο ΠΑΟΚ φέρνει σέντερ φορ δεν έχει γίνει απολύτως κατανοητό. Ο Νιμανί φορ παίζει και λιγότερα στα άκρα. Θα δούμε
* Ο Πορτογάλος παικταράς χάθηκε και το κενό μπορεί να φαίνεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο. Ειδικά τώρα στην Τούμπα, που όλοι θα κλείνονται πίσω… Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Από εδώ και πέρα πολλές φορές θα τον αναπολήσουμε. Είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα μπορέσει να καλύψει το κενό του. Αλλά και να κλαις συνέχεια επειδή έγινε το κακό… δεν κερδίζεις τίποτα. (Για να εξηγηθούμε, εγώ που τα γράφω, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα τον αναφέρω ξανά).
* Παρεμπιπτόντως, από όλους όσους κατηγορούν τώρα τον Ζαγοράκη ότι απέτυχε στην εξυγίανση, υπήρχε κάποιος που τον «έσκισε» ή τέλος πάντων διαφώνησε μαζί του όταν το καλοκαίρι του 2009 έκανε την βλακεία να πει «κάνουμε υπέρβαση, πάμε για πρωτάθλημα»;
* Επειδή πάντα το αποτέλεσμα μετράει… Ο ΠΑΟΚ είχε κόσμο στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός δεν είχε στο Καυταντζόγλειο. Αλήθεια μεμονωμένος Ολυμπιακός δεν υπάρχει να πάει στο γήπεδο;
* Είναι τρομερό να θέλουν με το ζόρι να σε πείσουν, ότι η ΑΕΚ δεν ευνοήθηκε σκανδαλωδώς (για δεύτερη φορά) φέτος κόντρα στον –σχεδόν- ισοδύναμό της Λεβαδειακό.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: