Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

«Δεν απάντησε ο Σαλπιγγίδης, έχει κι άλλες επιλογές»


«Δεν απάντησε ο Σαλπιγγίδης, έχει κι άλλες επιλογές»

Διαψεύδει ο μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ότι έχει κλείσει ο έμπειρος επιθετικός στον Πανιώνιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι «μνηστήρες».

Ο εκπρόσωπος του Δημήτρη Σαλπίγγίδη, Τάσος Σαλωνίδης, τοποθετήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν από την Κυριακή περί οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στον 34χρονο επιθετικό και τον Πανιώνιο. Μάλιστα, επεσήμανε ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές για τον πρώην ποδοσφαιριστή των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού.

«Ήθελα να ξεκαθαρίσω πως κάποιες αναφορές που κυκλοφορούν στα media δεν είναι σωστές. Ναι, ο παίκτης έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Πανιώνιο, αλλά ακόμα δεν έδωσε απάντηση στο κλαμπ. Όλα είναι ανοιχτά, γιατί υπάρχουν κι άλλες επιλογές», ανέφερε ο μάνατζερ του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα φανεί στο μέλλον αν αλλάζει ο Παναθηναϊκός!!


Θα φανεί στο μέλλον αν αλλάζει ο Παναθηναϊκός

Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε διθυραμβικά σχόλια για τη νίκη επί της Καλλονής και τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Χαμηλά το κεφάλι, δουλειά και όλα θα φανούν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα (twitter@dionisis_d)
Αποτελεί φαινόμενο των τελευταίων ετών. Όταν ο Παναθηναϊκός κάνει ένα «διπλό» ή έχει μια σειρά από δυο – τρία σερί θετικά αποτελέσματα, αρχίζουν τα διθυραμβικά σχόλια. Το αντίστροφο, η απαξίωση δηλαδή, συμβαίνει όταν οι «πράσινοι» χάσουν ένα παιχνίδι. Αυτό αποτελεί και μια κουλτούρα, αν θέλετε, που υπάρχει στην Ελλάδα της υπερβολής. Εχει, όμως, γιγαντωθεί στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Είναι, βλέπετε, τέτοια η «δίψα» για κάτι καλύτερο που αμέσως «βαφτίζουμε». Κάνουμε λόγο για «αναστάσεις», για «σημάδια» και μπλα, μπλα, μπλα. STOP. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καλλονή Μυτιλήνης. Εχοντας, ελπιδοφόρα εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το κακό πρώτο μέρος. Το αν αυτή η ομάδα «τσουλήσει», το αν παίξει καλό ποδόσφαιρο, το αν αποκτήσει «σφραγίδα» Στραματσόνι θα φανεί στο μέλλον. Όχι τώρα. Διότι αν αρχίσουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια και λέμε ή γράφουμε αποθεωτικά σχόλια για το «τριφύλλι», στην πρώτη «στραβή» θα το ρίξουμε στο καλαματιανό. Υπομονή, λοιπόν…

Αυτό που είδαμε χθες, στην επανάληψη, ήταν γοητευτικό. Ορθολογική ανάπτυξη στο 4-3-3 του «Στράμα», καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα και γρήγορο. Σημαντικό ρόλο στο τελευταίο έπαιξε τόσο ο Μπουμάλ, όσο και ο Καλτσάς. Τα δυο εξτρέμ δηλαδή. Δεν ήταν μόνο τα γκολ που σημείωσαν ή οι μπαλιές του πρώτου (σ.σ. είχε και την ασίστ στο πρώτο τέρμα). Ηταν η γενικότερη παρουσία τους στο παιχνίδι, η ενέργεια που έδωσαν στην ομάδα και η ταχύτητα στην ανάπτυξη. Είχαμε καιρό να το δούμε αυτό.

Πολύ καλή και η εμφάνιση του Τζιαντομένικο Μέστο. Με δεδομένη την πολύμηνη απουσία του Ιταλού (σ.σ. είχε να παίξει από τις 18 Μαΐου), το πρόσημο είναι θετικό, στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Εμπειρος, ξέρει τη θέση, αξιόπιστος σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα. Αποκτώντας ρυθμό, αναμφίβολα θα δώσει πολλά περισσότερα και ο Παναθηναϊκός θα βρει, επιτέλους, ένα κανονικό δεξιό μπακ, έπειτα από χρόνια!

Στα συν και η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, έστω και ως αλλαγή. Ο Σουηδός είχε δυο καλές ευκαιρίες, δείχνοντας ότι του αρκεί ένα… τσακ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στα πλην, η άμυνα, για μια ακόμη φορά. Η Καλλονή δεν δημιούργησε τη σούπερ ευκαιρία, είχε όμως τις προϋποθέσεις να το κάνει, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ολιγορία στα μετόπισθεν, σε 2-3 περιπτώσεις. Αν ήταν μια πιο ποιοτική ομάδα στη θέση της, ίσως να το έκανε κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Στραματσόνι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ύμνος» στον Μέσι της... δημιουργίας!! (video)


«Ύμνος» στον Μέσι της... δημιουργίας (video)

Ο Μέσι επέστρεψε στον... θρόνο του κατακτώντας την πέμπτη Χρυσή Μπάλα και η εταιρία που τον ντύνει ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο ο Αργεντινός δηλώνει με πράξεις, πως είναι εδώ για να δημιουργεί.

Με μια σύντονη παρουσίαση των αρετών του Λιονέλ Μέσι, η adidas προσπαθεί να παρουσιάσει τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα, ως τον άνθρωπο που έχει γεννηθεί για να δημιουργεί και να μαγεύει με τα κατορθώματα του.

Ένα βίντεο με τίτλο «Είμαι εδώ για να δημιουργώ» δημοσίευσε η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών, ως μια σύντομη «ωδή» στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία με την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας.

Δείτε το βίντεο της adidas για τον Λιονέλ Μέσι


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τάκλιν» σε θαυμαστή του Ρονάλντο που πήγε για αυτόγραφο (video)


«Τάκλιν» σε θαυμαστή του Ρονάλντο που πήγε για αυτόγραφο (video)

Ένας θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο πλησίασε επικίνδυνα τη λιμουζίνα του για να πάρει αυτόγραφο καθώς αποχωρούσε από την τελετή της Χρυσής Μπάλας και η ασφάλειά τον… μάζεψε.

Οι προθέσεις του ήταν μάλλον αγνές. Όμως τρέχοντας προς τη λιμουζίνα του Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής της Χρυσής Μπάλας, ένας θαυμαστής του Πορτογάλου σταρ αντί για αυτόγραφο το μόνο που κατάφερε να πάρει ήταν κάτι… ψιλές από την ασφάλειά του, που τον πήρε σηκωτό.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκες... κι ας είναι βαρετές!!


Νίκες... κι ας είναι βαρετές

Ο Λουίς Φαν Χάαλ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στιγμές που ακόμα κι αυτός βαριέται όταν βλέπει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά σήμερα δεν θα τον πειράξει αυτό αν η ομάδα του καταφέρει και περάσει από την έδρα της Νιούκαστλ για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μυρίζει... μπαρούτι στο «Βίλα Παρκ», ζόρικο βράδυ για Γουέστ Χαμ.  
Στο «St.James' Park», εκεί όπου έχει επιστρέψει η κατήφεια για τη Νιούκαστλ έπειτα από τις τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο ανταγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος και παρά το γεγονός πως πρόσφατα είχε πάρει δύο διαδοχικές νίκες απέναντι σε Λίβερπουλ και Τότεναμ και είχε σημειώσει ισοπαλία με την Άστον Βίλα αποφεύγοντας τα αρνητικά αποτελέσματα για τρεις αγωνιστικές, ξανακύλησε...
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με... βαρετό τρόπο, αλλά με εντυπωσιακό τακούνι του Ρούνεϊ, 2-1 της Σουόνσι στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ενώ στο Κύπελλο Αγγλίας χρειάστηκε μια εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού στις καθυστερήσεις για να κάμψει την αντίσταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, βλέποντας τον κόσμο ν' αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» αρκετά λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης...
Στο «Βίλα Παρκ», το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ έπειτα από την κατάσταση που εκτραχύνθηκε έπειτα από το 1-1 της Άστον Βίλα με τη Γουίκομ και τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών κατά των παικτών. Ο κόσμος του συλλόγου του Μπέρμιγχαμ δεν αντέχει να βλέπει άλλο την αγαπημένη του ομάδα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να φανερώνει τεράστιες αδυναμίες ακόμα και απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει. Αυτό το ξέσπασμα, μπορεί να βοηθήσει πολύ απόψε την Κρίσταλ Πάλας που επισκέπτεται την έδρα των «χωριατών».
Στο «Vitality Stadium», η Μπόρνμουθ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ που έχει αρχίσει να παρουσιάζει ξανά το πρόσωπο που... έλαμπε στο πρώτο μισό της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Οι νεοφώτιστοι, πήραν πίσω τον Γκράμπαν από τη Νόριτς και έχουν μόλις μια ήττα (2-0) από την Άρσεναλ στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις! Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ησυχάσει, αφού βρίσκονται ακόμα αρκετά κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, με αποτέλεσμα να χρειάζονται τη δύναμη της έδρας τους στο αποψινό ματς.
Η Γουέστ Χαμ προέρχεται από τρεις νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, παίρνοντας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με το 1-0 επί της Γουλβς, ενώ, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν 2-0 της Λίβερπουλ με άνεση, πετυχαίνοντας τους «κόκκινους» σε κακή μέρα.
Με την επιστροφή και του Παγιέτ αλλά και όσους περιμένει ακόμα ο Μπίλιτς, τα «σφυριά» ξαναβρίσκουν τους ρυθμούς τους...
Το σημερινό πρόγραμμα:
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ - Γουέστ Χαμ


Πηγή:england365.gr

Στο Βέλγιο για τις υπογραφές ο Καρέλης! (pic)


Στο Βέλγιο για τις υπογραφές ο Καρέλης (pic)

Ο Νίκος Καρέλης έφτασε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες και μετά τις ιατρικές εξετάσεις θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στη Γκενκ. Δείτε την πρώτη του φωτογραφία στο Βέλγιο.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Καρέλης. Ο 23χρονος επιθετικός αναχώρησε νωρίς το πρωί (8:30) για το Βέλγιο συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Ισμήνη, τον μάνατζέρ του, Χρήστο Γάτση, και τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγησίλαο Τουμαζάτο.

Άνθρωπος της Γκενκ τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο για να τους μεταφέρει στην πόλη της Γκενκ. Ο Καρέλης θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει μέχρι το 2019, με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 500.000 ευρώ (τετραπλάσιες του συμβολαίου που είχε στον Παναθηναϊκό).

Το deal των Βέλγων με τον Παναθηναϊκό έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες, με τους «πράσινους» να βάζουν στα ταμεία τους 2,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον ένα με τη μορφή μπόνους.

Δεν αποκλείεται ο Νίκος Καρέλης να κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα ακόμη και την Παρασκευή, στον εντός έδρας αγώνα με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ για την 22η αγωνιστική. Η Γκενκ είναι έβδομη στη βαθμολογία, με 28 βαθμούς.

Βέλγος δημοσιογράφος ανέβασε στο Twitter την πρώτη φωτογραφία του Νίκου Καρέλη από τις Βρυξέλλες.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μέσι (επι)μένει στην Μπαρτσελόνα!


Ο Μέσι (επι)μένει στην Μπαρτσελόνα

Αφού πρόσθεσε στην συλλογή του και την 5η Χρυσή Μπάλα, ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η Μπαρτσελόνα ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι του.

Τα σενάρια για ενδεχόμενη φυγή του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα για την Αγγλία, με επικρατέστερους τελικούς προορισμούς την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά.

Όμως ο Αργεντινός άσος φαίνεται για ακόμα μία φορά να κλείνει την πόρτα στην Αγγλία με τις δηλώσεις του: «Πάντα λέω ότι δεν μπορώ να αφήσω την Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η απάντησή μου. Θέλω να τελειώσω την καριέρα στο σπίτι μου και το σπίτι μου είναι η Μπαρτσελόνα».

Η νο5 Χρυσή Μπάλα που πέρασε χθες στα χέρια του Μέσι, δεν είναι αρκετή για να θεωρηθεί πως ο 28χρονος επιθετικός έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του: «Θέλω να συνεχίσω να πετυχαίνω πράγματα με την ομάδα μου. Δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε ποια είναι η κορυφή μου και αν την έχω αγγίξει. Είναι σημαντικότερο να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε για την νίκη», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο αλλάζει τόσο πολύ. Έναν χρόνο πριν, δεχόμασταν σκληρή κριτική και καταλήξαμε να κατακτήσουμε σχεδόν τα πάντα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματσάρα στο «Άνφιλντ»!


Ματσάρα στο «Άνφιλντ»

Λίβερπουλ και Άρσεναλ συγκρούονται στο «Άνφιλντ» την Τετάρτη στην εμβόλιμη 21η αγωνιστική της Premier League. Σίτι-Έβερτον και Τότεναμ-Λέστερ τα άλλα μεγάλα ματς.

Μετά τη δράση στο Κύπελλο, η Premier League επιστρέφει με τη διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής στην οποία ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ την Τετάρτη.

Οι «reds» υποχώρησαν στην όγδοη θέση μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει γεμάτο ιατρικό δελτίο. Κουτίνιο, Σκρτελ, Άιμπ, Λόβρεν, Οριγκί, Ινγκς, Γκόμεζ και Φλάναγκαν, ενώ αμφίβολοι είναι Στάριτζ και Χέντερσον. Η πρωτοπόρος Άρσεναλ δεν πάει πολύ πίσω, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα έχει τη βοήθεια των Αλέξις, Γουέλμπεκ, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Κοκλέν και Ροσίτσκι.

Η δεύτερη Λέστερ ψάχνει την πρώτη της νίκη μετά από τρία ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην τέταρτη Τότεναμ, ενώ η τρίτη Μαν. Σίτι φιλοξενεί την Έβερτον. Η πέμπτη Μαν. Γιουνάιτεντ έχει δύσκολο έργο στο Νιούκαστλ χωρίς τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Τέλος, η Τσέλσι αναμετράται στο «Στάμφορντ Μπριζ» με τη Γουέστ Μπρομ θέλοντας να συνεχίσει την αναρρίχησή της στον πίνακα.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Τρίτη 12/1
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας (21.45)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ (21.45)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21.45)

Τετάρτη 13/1
Σουόνσι-Σάντερλαντ (21.45)
Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (21.45)
Στόουκ-Νόριτς (21.45)
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ (21.45)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ (21.45)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (22.00)
Τότεναμ-Λέστερ (22.00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Σάββατο 16/1
Τότεναμ-Σάντερλαντ (14:45)
Μπέρνμουθ-Νόριτς (17:00)
Τσέλσι-Έβερτον (17:00)
Μαν. Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Άστον Βίλα-Λέστερ (19:30)

Κυριακή 17/1
Λίβερπουλ-Μαν. Γιουνάιτεντ (16:05)
Στόουκ-Άρσεναλ (18:15)

Δευτέρα 18/1
Σουόνσι-Γουότφορντ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόκλιση της «L’ Equipe» σε Μέσι!! (pic)


Υπόκλιση της «L’ Equipe» σε Μέσι (pic)

Αφιερωμένο στον Λιονέλ Μέσι ήταν το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe», που υποκλίνεται στον «Μίδα» του ποδοσφαίρου για την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας.

Η πέμπτη Χρυσή Μπάλα κοσμεί ήδη κάποια προθήκη του σπιτιού του Λιονέλ Μέσι, με την ποδοσφαιρική οικουμένη να υποκλίνεται στον «Μίδα» του ποδοσφαίρου που έγραψε ιστορία.

Η γαλλική «L’ Equipe» λοιπόν, αποφάσισε να αφιερώσει το σημερινό της πρωτοσέλιδο στον Αργεντινό άσο, ο οποίος χαμογελά παρέα με τις πέντε Χρυσές Μπάλες που έχει στη συλλογή του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Καρέλης ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα»


«Ο Καρέλης ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα»

Στο ταλέντο του Ν. Καρέλη που είχε φανεί από πολύ νωρίς αναφέρθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σταύρος Λαμπράκης μιλώντας με κολακευτικά λόγια και για τον Α. Μπουχαλάκη.«Κίνητρο η αγάπη μας για τον Εργοτέλη».

Μέλι «έσταξε» για τον Νίκο Καρέλη ο Σταύρος Λαμπράκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Αλέξη Σπυρόπουλο, Θανάση Ασπρούλια. Ο τεχνικός του Εργοτέλη γνωρίζει τον Έλληνα επιθετικό που ουσιαστικά πρέπει να θεωρείται παίκτης της Γκενκ από την εποχή που ήταν αμούστακο παιδί και τόνισε ότι από τότε ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Όπως και ο Ανδρέας Μπουχάλης του Ολυμπιακού.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μείνει… όρθιος ο Εργοτέλης, επιβεβαιώνοντας ότι θα κατεβούν οι Κρητικοί στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν θα κατέβει ο Εργοτέλης στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και την επόμενη ημέρα του Εργοτέλη: «Σωστά, σωστά. Έτσι ακριβώς. Για μετά περιμένουμε από τη διοίκηση να μας ενημερώσει. Είναι η τελευταία παράταση που έχει δώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα στη διοίκηση. Διότι, πρέπει να δουν και τα παιδιά το τι θα κάνουν μετά, έχουν οικογένειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 17 παίκτες εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες».

-τους λόγους που κρατάνε ακόμη… όρθια την ομάδα, παρά τις δυσκολίες: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το κίνητρο λόγω της φανέλας του Εργοτέλη, αλλά και κάνουν ένα βήμα στην καριέρα τους μέσω των εμφανίσεων τους, να πάμε σε άλλη μεγαλύτερη ομάδα. Το κίνητρο είναι λοιπόν η αγάπη για τον Εργοτέλη και το ποδόσφαιρο».

-το αν εκτροχιάστηκε ο Εργοτέλης μετά τον θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη: «Εκεί χάθηκε ο δρόμος, εκεί χάθηκε η οργάνωση. Η ομάδα είχε κάποια χρέη που έπεσαν στην πλάτη του Δημήτρη, υπήρξε και ένα θέμα με την ασφαλιστική που είχαμε. Έγινε κάποια προσπάθεια και μειωθήκανε τα χρέη, αλλά με τον περυσινό υποβιβασμό άνοιξε και πάλι η ψαλίδα».

inner

-τους λάθος χειρισμούς που έγιναν: «Γίνανε λάθη για να φθάσει εδώ ο Εργοτέλης. Έπρεπε να στηριχθούμε στις Ακαδημίες μας που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Ο Νίκος (σ.σ. Καρέλης) πήγε στην Γκενκ, ο Ανδρέας ο Μπουχαλάκης είναι στον Ολυμπιακό και αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα έπαιζε».

-το αν υπάρχει λύση για τον Εργοτέλη στην περίπτωση που σταματήσει αν υπάρχει χρηματοδότης: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια για Εργοτέλη αν γίνει αυτό που λέτε. Είναι να πάρουμε και κάποια χρήματα από τον Καρέλη, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να σωθούμε έτσι».

-τις ιστορίες που έχει ζήσει με τον Νίκο Καρέλη: «Έχω πολλές ιστορίες με τον Νικολάκη, τον κάναμε εμείς επαγγελματία. Είχαμε πάει στη Σερβία για την προετοιμασία και είχε σκοράρει κιόλας. Ξεχώριζε στην Κ-20 σαν τη μύγα μες στο γάλα, όπως κι ο Ανδρέας (σ.σ. Μπουχαλάκης) βέβαια. Συνήθως σε τέτοιες ηλικίες δεν συμβαίνει αυτό, επειδή έχω ζήσει αρκετές φουρνιές, υπάρχει μια ισορροπία. Όμως ξεχώριζε ο Νικολάκης. Μιά περίοδο ήταν σε πολλές Εθνικές ομάδες ταυτόχρονα, είχε πέντε διαφορετικούς προπονητές και ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί. Μπορεί να άκουγε πέντε διαφορετικά πράγματα. Και θυμάμαι ότι μου το είχε πει κι ο Νίκος ο Καραγεωργίου αυτό. Αν ακούσετε πάντως ότι είναι κακό παιδί ο Νικολάκης, ότι είναι αλαζόνας, ότι είναι κάτι άλλο ελάτε να μου το πείτε κι εμένα...».

Η συγνώμη του Γκουαρντιόλα στους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ!!


Η συγνώμη του Γκουαρντιόλα στους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ

Όσο ο Ισπανός τεχνικός δεν αποκαλύπτει σε ποια ομάδα της Αγγλίας θα καταλήξει το καλοκαίρι, όλες οι θέσεις τρίζουν και οι προπονητές αναρωτιούνται: «Μήπως είναι η δική μου;».

Από την στιγμή που ο Πέπ Γκουαρντιόλα ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα αφήσει την Μπάγερν Μονάχου για την Αγγλία, έγινε ο κακός χαμός για το ποιος θα είναι ο άτυχος που θα ψάχνει για δουλειά στο τέλος της σεζόν. Μην είναι ο Πελεγκρίνι από την Μάντσεστερ Σίτι; Μην είναι ο Φαν Χάαλ από την Γιουνάιτεντ; Μην είναι ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ ή ο Χίντινγκ από την Τσέλσι;

Η «απειλή» του Γκουαρντιόλα αιωρείται πάνω από όλα τα βρετανικά γήπεδα, πράγμα που έκανε έξαλλο τον Άλαν Σίρερ. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής κατηγόρησε τον Πεπ για έλλειψη δεοντολογίας και συναδελφικής αλληλεγγύης, απόρροια της επίμονης μυστικοπάθειάς του.

Με αφορμή αυτό, ο 44χρονος προπονητής θεώρησε υποχρέωσή του να απολογηθεί: «Λυπάμαι. Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου είτε ως προπονητής, είτε ως παίκτης, πάντα σεβόμουν τους συναδέλφους μου. Δεν είχα τέτοια πρόθεση».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι θα αποκαλύψει τον επόμενο σύλλογό του, μόλις υπογράψει συμβόλαιο: «Δεν μιλάω ούτε με τους παίκτες μου γι’ αυτό. Συζητάμε μόνο για ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για... πατίνι ο Πρίντεζης!! (pic)


Έτοιμος για... πατίνι ο Πρίντεζης (pic)

Νέο μεταφορικό μέσο απέκτησε ο Γιώργος Πρίντεζης, που πλέον έχει το δικό του... πατίνι. Ο λόγος για το περιβόητο Hoverboard που έχει γίνει «τρελή» συνήθεια στα αθλητικά στέκια.

Χαμός γίνεται το τελευταίο διάστημα με το περίεργο ηλεκτρικό «πατίνι» που λατρεύουν οι αθλητές.

Ο λόγος για το Hoverboard που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια μπασκετικών και ποδοσφαιρικών.

Από την «τρέλα» δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε ο Γιώργος Πρίντεζης, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να αποκτά το δικό του «πατίνι» σε ερυθρόλευκες φυσικά αποχρώσεις, το οποίο «ανέβασε» και στο λογαριασμό του στο instragram.

«Δουλειά δεν είχαμε, την βρήκαμε» ήταν το σχόλιο του Πρίντεζη που συνόδευσε την σχετική φωτογραφία.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Georgios Printezis (@pripripri15) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο απίθανος διάλογος Μελισσανίδη-Κουκουλάκη!!


Ο απίθανος διάλογος Μελισσανίδη-Κουκουλάκη

Με κόσμιο τρόπο, αλλά και φοβερές ατάκες, ο Δ.Μελισσανίδης φέρεται να εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή Μ.Κουκουλάκη.Οι ατάκες για «φυλακή»,«πενηνταρίσιους διαιτητές» και «γκρανκάσες».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουκάλη μετά το 2-1 της ΑΕΚ επί της Skoda Ξάνθης και φρόντισε να του τα εκφράσει με κόσμιο τρόπο, αλλά και φοβερές ατάκες. Ο «τίγρης»φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματα, αλλά δεν καταλόγισε δόλο στον διαιτητή, ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος πως σύντομα θα υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις. Το «Φως των Σπορ» και ο «Γαύρος» δημοσιεύουν το διάλογο και τις φοβερές ατάκες των δύο ανδρών.

Μελισσανίδης: «Σε ξέρω και σε εκτιμώ, αλλά σήμερα δεν μας έδωσες δύο πέναλτι. Αδικηθήκαμε. Προσεχώς θα πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει».

Κουκουλάκης: «Εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Μελισσανίδης: «Δεν είπα για σένα. Αυτοί που ξέρουμε».

Κουκουλάκης: «Μη με ανακατεύετε εμένα. Δεν ξέρω τίποτα. Αυτά είδα, αυτά έδωσα».

Μελισσανίδης: «Εμάς μας στήνετε στον τοίχο. Έρχεστε εδώ και μας παίζετε 50-50. Όμως βλέπετε τι γίνεται με τον Ολυμπιακό που δίνουν συνέχεια πέναλτι».

Κουκουλάκης: «Μη με μπλέκεις εμένα. Άλλο είναι οι άλλοι, άλλο εγώ. Εγώ σφυρίζω ό,τι βλέπω».

Μελισσανίδης: «Δεν γίνεται να έρχεστε εδώ και να το παίζετε πενηνταρίσιοι και πηγαίνουν οι άλλοι και δίνουν πέναλτι».

Κουκουλάκης: «Με ξέρετε και σας ξέρω. Νομίζω ότι δεν ήταν πέναλτι. Δεν θέλω να αδικώ κανέναν».

Μελισσανίδης: «Τελειώνουν οι νεκροκεφαλές και οι γκρανκάσες από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάνε φυλακή. Τελείωσαν αυτά που ξέρατε».

Κουκουλάκης: «Πάντα σφυρίζω αυτά που βλέπω. Από μένα αν έχει γίνει λάθος, δεν έγινε εσκεμμένα».

Σε εκείνο το σημείο φέρεται να μπήκε στη μέση ο Δημητριάδης, ο οποίος είπε στον Κουκουλάκη: «Έχεις κόμπλεξ με την ΑΕΚ. Δεν κερδίζουμε με σένα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους κάνει πλάκα ο γιος του Μέσι για την πέμπτη Χρυσή Μπάλα!! (pics/video)


Τους κάνει πλάκα ο γιος του Μέσι για την πέμπτη Χρυσή Μπάλα (pics/video)

Μπορεί ο γιος του Λιονέλ Μέσι να είναι μόλις τριών ετών, όμως αντιλαμβάνεται πλήρως ότι ο μπαμπάς του έγραψε ιστορία. Δείτε τη χειρονομία του μικρού Τιάγκο, όταν ο πατέρας του έπαιρνε το βραβείο.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από χθες το βράδυ η οικογένεια Μέσι, αφού ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία, φτάνοντας στην κατάκτηση της πέμπτης του Χρυσής Μπάλας.

Η σύζυγος του Μέσι, Αντονέλα, τον συνεχάρη με ένα τρυφερό φιλί, ενώ πιο εκδηλωτικός στις εκφράσεις του ήταν ο τρίχρονος γιος του Τιάγκο.

Ο μικρός, την ώρα που ο πατέρας του παραλάμβανε το βραβείο, άνοιξε την παλάμη του και έδειξε τον αριθμό «5», συμβολίζοντας τις Χρυσές Μπάλες που έχει στο σπίτι ο μπαμπάς του.



inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντεβού με το παρελθόν!!


Ραντεβού με το παρελθόν

Αγώνες που ξυπνούν μνήμες, αλλά έχουν και μεγάλη σημασία για το μέλλον τους στο Eurocup δίνουν απόψε ΠΑΟΚ και Άρης κόντρα σε Λιμόζ και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα.

Κρίσιμη στροφή η δεύτερη στο Last 32 του Eurocup για ΠΑΟΚ και Άρη, που δίνουν παιχνίδια με μακρά… προϊστορία απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας.

Η αρχή γίνεται στις 19:00 (Novasports 2) με τον «Δικέφαλο του Βορρά», που υποδέχεται τη Λιμόζ. Πρόκειται για τη 13η συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων, που είχαν συναντηθεί ΚΑΙ πέρσι στην ίδια φάση με τους «λιμουζό» να επικρατούν τόσο στο «Μπομπλάν», όσο και στο Παλατάκι. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, μιας και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση. Οι «λιμουζό» έρχονται χωρίς… προπονητή, μιας και προ ημερών παραιτήθηκε ο Φιλίπ Ερβέ. Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, καθώς προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα:
ΠΑΟΚ-Λιμόζ (19:00)
Όλντενμπουργκ-Βαλένθια (13/1, 21:00)

Βαθμολογία: Βαλένθια 1-0, Όλντενμπουργκ 1-0, Λιμόζ 0-1, ΠΑΟΚ 0-1.

Στις 21:00 (ΕΡΤ3) ο Άρης δοκιμάζεται στο «Φόρουμ» του Μιλάνου απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι. Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 13 φορές στο παρελθόν, με σημαντικότερη στιγμή τον ημιτελικό του Final Four του 1988, όταν οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει 87-82 κατακτώντας στην πορεία και τον τίτλο. Οι «κίτρινοι», που θα είναι πλήρεις και με τουλάχιστον 300 φίλους τους στο πλευρό τους, δεν έχουν νικήσει ΠΟΤΕ σε 19 αναμετρήσεις στην Ιταλία, ενώ μετρούν 0/5 απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Σε περίπτωση νίκης ο Άρης θα κάνει άλμα πρόκρισης, ενώ οι Ιταλοί «καίγονται» για την πρώτη τους νίκη γιατί δεν σηκώνουν άλλη αποτυχία μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.

Το πρόγραμμα:
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Άρης (21:00)
Νεπτούνας-Άλμπα (13/1, 19:00)

Βαθμολογία: Άρης 1-0, Άλμπα 1-0, Αρμάνι 0-1, Νεπτούνας 0-1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμα και ο Φαν Χάαλ βαριέται να βλέπει τη Μαν. Γιουνάιτεντ!!


Ακόμα και ο Φαν Χάαλ βαριέται να βλέπει τη Μαν. Γιουνάιτεντ!

Ο Ολλανδός τεχνικός παραδέχθηκε ότι μερικά παιχνίδια της Γιουνάιτεντ δεν αντέχονται ούτε από τον πάγκο αλλά εξήγησε και για ποιον λόγο δεν λέει να σηκωθεί από αυτόν.

Το σύννεφο της γκρίνιας για την απόδοση της Μάντσεστερ Γιουνάινετ συνεχίζει να καλύπτει το Ολντ Τράφορντ. Η –φτωχή με 1-0- νίκη κόντρα στην Σέφιλντ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου όχι μόνο δεν στάθηκε αρκετή για να το διώξει, αλλά αντίθετα έφερε ξανά στην επιφάνεια την κουβέντα για το βαρετό θέαμα που προσφέρει η ομάδα.

Και δεν το λένε μόνο οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί, αλλά το παραδέχεται και ο ίδιος ο Φαν Χάαλ: «Υπάρχουν παιχνίδια που απολαμβάνω αλλά υπάρχουν και άλλα που με κάνουν να βαριέμαι ή να θυμώνω γιατί δεν καταφέρνουμε να αποδιοργανώσουμε την άμυνα του αντιπάλου. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ο προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» παρά την έλλειψη θεάματος από την οποία πάσχει η ομάδα συνεχίζει να βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι και συμβουλεύει τους φιλάθλους να κάνουν το ίδιο: «Οι οπαδοί θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που περάσαμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και που έχουμε κερδίσει τα δύο τελευταία ματς. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν μπορούμε πάντα να παίζουμε φανταστικό ποδόσφαιρο. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι».

Η κριτική σε βάρος του 64χρονου Ολλανδού αφορά και το γεγονός ότι δεν σηκώνεται ποτέ από τον πάγκο προκειμένου να δώσει οδηγίες στους παίκτες. Μάλιστα είναι ο μοναδικός προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ που δεν το κάνει. Ο ίδιος πάντως υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας πως ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο: «Δεν είμαι ο Σερ Άλεξ (Φέργκιουσον), όπως ξέρετε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το να φωνάζω από την πλάγια γραμμή δεν είναι το στυλ μου. Υπάρχει πολύ φασαρία και είναι δύσκολο. Πολλοί προπονητές το κάνουν αλλά δε νομίζω ότι προσφέρουν κάτι. Πιστεύω στην επικοινωνία και την προετοιμασία που γίνεται κατά την διάρκεια της εβδομάδας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τραγωδία στο Μεξικό: Σκοτώθηκαν 20 άτομα, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας!! (pics)


Τραγωδία στο Μεξικό: Σκοτώθηκαν 20 άτομα, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας (pics)

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στο Μεξικό, όταν λεωφορείο που μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα έπεσε σε χαράδρα. Νεκροί οι 20 από τους 45 επιβάτες. Δείτε φωτογραφίες από το δυστύχημα.

Τραγωδία με 20 νεκρούς σημειώθηκε στην πόλη Βερακρούζ του Μεξικό, όταν λεωφορείο με προορισμό την Κόρδοβα, έπεσε από γέφυρα σε χαράδρα ύψους 30 μέτρων, όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο λεωφορείο επέβαιναν 45 άτομα, μέλη ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αποδίδουν το δυστύχημα σε υπερβολική ταχύτητα.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας, ενώ η κατάσταση των επιβαινόντων παραμένει άγνωστη.

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκο Πένια Νιέτο, που εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, στις οικογένειες των θυμάτων.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γλιτώνει τις κατηγορίες ο Όντομ!!


Γλιτώνει τις κατηγορίες ο Όντομ

Ο Λαμάρ Όντομ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για τη χρήση κοκαΐνης που έκανε το Νοέμβριο στο Λας Βέγκας και λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του έχει ο Λαμάρ Όντομ. Μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε για περίπου τρεις μήνες, αφότου βρέθηκε ημιθανής μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών σε οίκο ανοχής στο Λας Βέγκας, ο πρώην ΝΒΑερ φαίνεται πως θα αποφύγει-πέρα από το θάνατο-και τις ποινικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στον 36χρονο άσο δεν αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για κατοχή ή χρήση κοκαΐνης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών, μιας και όταν πήγε στο νοσοκομείο οι ουσίες είχαν ήδη μεταβολιστεί από τον οργανισμό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε για Βέλγιο ο Καρέλης!


Πέταξε για Βέλγιο ο Καρέλης

Για το Βέλγιο αναχώρησε νωρίς το πρωί ο Νίκος Καρέλης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Γκενκ. Όλες οι λεπτομέρειες στο sport-fm.gr.

Νέα σελίδα στη ζωή και την καριέρα του Νίκου Καρέλη ανοίγει από σήμερα. Νωρίς το πρωί ο 23χρονος επιθετικός αναχώρησε για το Βέλγιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Γκενκ.

Ο διεθνής άσος πήρε την πτήση της Aegean για Βρυξέλλες στις 8:30. Τον συνόδευαν ο μάνατζέρ του, Χρήστος Γάτσης, και η σύντροφός του, Ισμήνη.

Ο Καρέλης θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει μέχρι το 2019, με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 500.000 ευρώ (τετραπλάσιες του συμβολαίου που είχε στον Παναθηναϊκό).

Το deal των Βέλγων με τον Παναθηναϊκό έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες, με τους «πράσινους» να βάζουν στα ταμεία τους 2,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον ένα με τη μορφή μπόνους.

Δεν αποκλείεται ο Νίκος Καρέλης να κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα ακόμη και την Παρασκευή, στον εντός έδρας αγώνα με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ για την 22η αγωνιστική. Η Γκενκ είναι έβδομη στη βαθμολογία, με 28 βαθμούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή δεδομένων για Φινμπόγκασον-Πουλίδο!


Αλλαγή δεδομένων για Φινμπόγκασον-Πουλίδο

Περισσότερες οι πιθανότητες πλέον να φύγει ο Φινμπόγκασον και να μείνει ο Πουλίδο στον Ολυμπιακό. Ανοιχτό το θέμα του Μανιάτη.

Την ώρα που ο Ιντέγε Μπράουν είναι ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για την κορυφή της επίθεσης, ακόμη είναι ασαφές ποιος θα αποτελεί τη δεύτερη λύση πίσω του.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι ενώ μέχρι πρότινος φάνταζε πιθανότερο να μείνει ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και να φύγει ο Άλαν Πουλίδο, πλέον οι όροι αντιστράφηκαν.

Ο Μεξικανός φορ δεν τα βρίσκει με τους Κολοράντο Ράπιντς για να μετακομίσει στο MLS, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν ουσιαστικά βρει με τους Αμερικανούς.

Αντίθετα, ο Ισλανδός εξακολουθεί να δηλώνει τραυματίας προβληματίζοντας με τη συμπεριφορά του και είναι δεδομένο πως αρκετές ομάδες τον παρακολουθούν, με την Άουγκσμπουργκ και τη Βέρντερ στη λίστα.

Ως τρίτη λύση για τη γραμμή κρούσης λογίζεται ο Σεμπά, καθώς ο Νίκος Ιωαννίδης είναι αβέβαιο αν θα μείνει ή θα πάει δανεικός (φημολογείται πως ενδιαφέρονται Πλατανιάς και Πανθρακικός).

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη Μανιάτη, η επιθυμία του να παραμείνει είναι δεδομένη, αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτό. Τέλος, ο Φάνης Τζανδάρης φέρεται να περιμένει κάτι από το εξωτερικό, τη στιγμή που ο Πανιώνιος τον θέλει.

Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με τα Χανιά. Το 4-1 του πρώτου αγώνα επιτρέπει στον Μάρκο Σίλβα να κάνει εκτεταμένο rotation, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ξανά ο Αλμπέρτο Μποτία, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ανησυχούν με Εσιέν στον Παναθηναϊκό!!


Δεν ανησυχούν με Εσιέν στον Παναθηναϊκό

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό όσον αφορά τον τραυματισμό του Εσιέν, με τον Γκανέζο άσο να είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Πέμπτη.

Μπορεί ο Μάικλ Εσιέν να αποχώρησε με ενοχλήσεις από το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με την Καλλονή, όταν αντικαταστάθηκε από τον Λαγό στο 73ο λεπτό, όμως δεν φαίνεται να έχει κάτι το σοβαρό.

Ο Γκανέζος άσος είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, αλλά δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ των «πρασίνων» και διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα ο 32χρονος χαφ θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σήμερα ξεκινάει και η μίνι προετοιμασία του «τριφυλλιού» ενόψει ΠΑΣ, με αρκετά νέα πρόσωπα να δίνουν το «παρών» στο «Γ. Καλαφάτης».

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θα κάνει την πρώτη προπόνηση του με τη νέα του ομάδα και σίγουρα με το «καλημέρα», θέλει να πείσει τον Ιταλό τεχνικό ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Στη προπόνηση σήμερα θα βρεθεί για πρώτη φορά και ο Γιούρι Μαμούτε, ο οποίος πέρασε τα ιατρικά και θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» Πάβλοβιτς ο ΠΑΟΚ!!


«Βλέπει» Πάβλοβιτς ο ΠΑΟΚ

Την περίπτωση του Ματέο Πάβλοβιτς εξετάζουν στον ΠΑΟΚ, με τον αμυντικό της Βέρντερ Βρέμης να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που προτάθηκαν στον «δικέφαλο του Βορρά».

Το όνομα του Ματέο Πάβλοβιτς βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν προταθεί στον ΠΑΟΚ, με τον 26χρονο αμυντικό της Βέρντερ Βρέμης να είναι σύμφωνα με τη «Metrosport» στη λίστα του Φρανκ Άρνενσεν.

Η περίπτωση του Κροάτη εξετάζεται από τον «δικέφαλο του Βορρά», αφού ο παίκτης το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, δεν υπολογίζεται από τη γερμανική ομάδα.

Ο Πάβλοβιτς που δεν «έπιασε» στη Γερμανία, είχε φύγει δανεικός στην ουγγρική Φερεντσβάρος με την οποία πραγματοποίησε 26 εμφανίσεις και πλέον ψάχνει τρόπο να λύσει τη συνεργασία του με τη Βέρντερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χρυσή Μπάλα: Ποιος ψήφισε ποιον!


Χρυσή Μπάλα: Ποιος ψήφισε ποιον

Μπορεί η ελληνική ψήφος από τον ομοσπονδιακό προπονητή και τον αρχηγό της Εθνικής να μην έφτασε ποτέ (μαζί με την ισπανική και την ιταλική), υπήρχαν όμως και άλλοι που τα κατάφεραν.

Στη λίστα με τις ψήφους που εξέδωσε στην δημοσιότητα η FIFA, αποκαλύπτεται πως ο Ρόι Χόγκτσον δεν πήγε… ταμείο, καθώς έδωσε την πρώτη θέση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, την δεύτερη στον Λιονέλ Μέσι και την τρίτη στον Έντεν Αζάρ της Τσέλσι.

Αντίθετα, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, έδωσε την πρωτιά στον Μέσι, βάζοντας όμως τρίτο τον Ρονάλντο, καθώς χάρισε την δεύτερη θέση στον Τόμας Μίλερ.

Καμία έκπληξη τόσο από τον Ουαλό τεχνικό Κρις Κόουλμαν όσο και από τον κάπτεν Άσλεϊ Γουίλιαμς που στήριξαν τον συμπατριώτη τους Γκάρεθ Μπέιλ. Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας δεν ασχολήθηκε καν με τον Μέσι, τοποθετώντας Ρονάλντο και Αζάρ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τι ψήφισε η τελική τριάδα

Ο μεγάλος νικητής άφησε στην δεύτερη θέση τον Νεϊμάρ, ανεβάζοντας στην κορυφή των προτιμήσεων του τον Λουίς Σουάρες. Την τρίτη θέση έδωσε στον Ινιέστα, διατηρώντας απόλυτα καταλανικά χρώματα στο ψηφοδέλτιό του.

Αντίθετα, όπως είναι φυσικό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψήφισε Ρεάλ: πρώτο τον Καρίμ Μπενζεμά, δεύτερο τον Χάμες Ροντρίγκες και τρίτο τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Για τον τρίτο της παρέας Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες και Ράκιτιτς ήταν η σειρά προτίμησής του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέμετε Μπουλς!!


Τρέμετε Μπουλς!

Οι Γουόριορς πρόσθεσαν το Μαϊάμι στα θύματά τους (111-103) και με 36 νίκες σε 38 ματς απειλούν κάθε μέρα και περισσότερο το ιστορικό 72-10 των Μπουλς του 1996. Μεγάλες νίκες για Γουίζαρντς και Σπερς.

Κοντεύουμε στα μισά της regular season και οι Γουόριορς δεν δείχνουν διάθεση να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι. Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν 111-103 του Μαϊάμι και έφτασαν τις 36 νίκες στα 38 παιχνίδια που έχουν δώσει και το ιστορικό ρεκόρ 72-10 των Μπουλς του Τζόρνταν από τη σεζόν 1995/96 «τρίζει» κάθε μέρα και περισσότερο. Ο Στεφ Κάρι είχε 31 πόντους, ενώ άλλους 22 πρόσθεσε ο Ντρέιμοντ Γκριν, που «κατέβασε» και 12 ριμπάουντ. Το Μαϊάμι με τους Γουέιντ και Μπος να σουτάρουν μαζί 12/34 σουτ δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Σε ένα κλασικό ντέρμπι Ανατολής, οι Γουίζαρντς επιβλήθηκαν 114-100 των Μπουλς στο Σικάγο παρά τις απουσίες των Γκορτάτ, Χάμφρις και Μπιλ. Επτά παίκτες των «μάγων» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Τζον Γουόλ που είχε 17 μαζί με 10 ασίστ.

Οκτώ σερί νίκες συμπλήρωσαν οι Σπερς που πέρασαν πανεύκολα, με 106-79 από το Μπρούκλιν. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ για τα «σπιρούνια» απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και τζένεραλ μάνατζερ μετά την απομάκρυνση των Λάιονελ Χόλινς και Μπίλι Κινγκ.

Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Μαϊάμι Χιτ 111-103 Κάρι 31, Γκριν 22 (12 ριμπ.), Τόμπσον 17, Μπαρνς 12-Γουέιντ 20 (11 ασίστ), Μπος 15 (12 ριμπ.), Γκριν 15, Ντενγκ 14 (10 ριμπ.), Ντράγκιτς 13, Τζόνσον 13.

Μπρούκλιν Νετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 79-106 Λόπεζ 18, Τζόνσον 16, Ρόμπινσον 10-Όλντριτζ 25 (11 ριμπ.), Λέοναρντ 17, Μαριάνοβιτς 13, Ντιαό 11.

Σικάγο Μπουλς-Γουάσινγκτον Γουίζαρντς 100-114 Ρόουζ 23, Μπάτλερ 19, Γκασόλ 15 (10 ριμπ.), Μπρουκς 10-Γουόλ 17 (10 ασίστ), Σέσιονς 16, Νενέ 14, Τεμπλ 14, Πόρτερ 14, Νιλ 11, Γκούντεν 10 (12 ριμπ.). *Πηγή: sport-fm.gr*

Σύννεφα για Πετράκη!!


Σύννεφα για Πετράκη

Όλα ανοιχτά είναι για το μέλλον του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με δημοσίευμα. Καθοριστικά τα ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Έντονη δυσαρέσκεια φαίνεται πως υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα για τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη. Ο τρόπος που ήρθε η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ουσιαστικά με κάτω τα χέρια δηλαδή, έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, η οποία έχει δύο ήττες, ισάριθμές ισοπαλίες και μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς της.

Παράλληλα, του χρεώνεται ότι έκανε κακές επιλογές στο αρχικό σχήμα. Πιθανόν να πρόκειται για τους Μανιά και Ακόστα που δεν είναι στην ενδεκάδα που ξεκίνησε ο έμπειρος τεχνικός. Πάντως, ο πρώτος έχει σκοράρει έως τώρα μόνο σε εντός έδρας αναμετρήσεις και έχει κι αυτό το στοιχείο το ενδιαφέρον του.

Καθοριστικά κρίνοντα τα δύο επόμενα ματς των Ηπειρωτών με Παναθηναϊκό (14/01, 19:30) και ΑΕΚ (17/01, 15:00), όπως αναφέρεται στη «Live Sport» και δεν αποκλείεται να κρίνουν το μέλλον του στην ομάδα. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν που βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο Γιάννης Πετράκης. Ήταν με την πλάτη στον τοίχο λίγες ημέρες πριν τα ματς με Πανιώνιο και Αχαρναϊκό πριν ενάμιση μήνα, αλλά κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος του κλίμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσεκάρει Όλσον η ΑΕΚ!!


Τσεκάρει Όλσον η ΑΕΚ

Ο πολύπειρος Γιόνας Όλσον που μετρά μακρά καριέρα στην Αγγλία εξετάζεται από την ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας. Στασιμότητα με εξτρέμ, πιο κοντά σε φορ.

Την περίπτωση του Γιόνας Όλσον φέρεται να εξετάζει ο Γκουστάβο Πογέτ για την ενίσχυση στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ, σύμφωνα με τη Live Sport.

Ο 32χρονος Σουηδός, που είναι αριστεροπόδαρος (1,93μ.), αγωνίζεται από το 2008 στη Γουέστ Μπρομ μετρώντας 235 εμφανίσεις και 14 γκολ. Φέτος ο άλλοτε άσος της Λαντσκρόνα και της Ναϊμέγκεν έχει αγωνιστεί σε 15 ματς (13 στο πρωτάθλημα) κι έχει σκοράρει μια φορά.

Το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ελκυστική και μάλλον πιο προσιτή οικονομικά. Αντίθετα, η λύση του Ζόρντι Φιγκέρα της Μπέτις απορρίφθηκε.

Σε ό,τι αφορά στην μεσοεπιθετική ενίσχυση της ΑΕΚ, υπάρχει στασιμότητα στο θέμα του εξτρέμ, καθώς δεν έχει βρεθεί ο παίκτης που να καλύπτει τις απαιτήσεις του Πογέτ και να μπορεί να έρθει στην Ελλάδα.

Αντίθετα, πιο προχωρημένο μοιάζει το ζήτημα του σέντερ φορ, την ώρα που ο Μακόλεϊ Κρισάντους καθυστερεί την αποχώρησή του μιας και δεν βρίσκει συμβόλαιο αντίστοιχο με αυτό που έχει στην ΑΕΚ και η ΠΑΕ δεν δείχνει διάθεση να τον αποζημιώσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σημάδι… παραμονής από Πογέτ!!


Σημάδι… παραμονής από Πογέτ

Μαθήματα ελληνικών αρχίζει ο Γκουστάβο Πογέτ, κατόπιν επιθυμίας που εξέφρασε και μπορεί να εκληφθεί ως σημάδι παραμονής στην ΑΕΚ μετά το τέλος της σεζόν.

Μια είδηση που μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά πάλι και… τίποτα ήρθε από το μέτωπο της ΑΕΚ για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός προπονητής εξέφρασε στη διοίκηση της ΠΑΕ την επιθυμία να μάθει ελληνικά, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως θετικό προμήνυμα για την παραμονή του και μετά τον Ιούνιο, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι και η πιο εύκολη του κόσμου και σίγουρα δεν μπορεί να μαθευτεί σε ικανοποιητικό βαθμό μέσα σε λίγους μήνες, συνεπώς η διάθεση του Πογέτ ίσως να μαρτυρά και τη δική του επιθυμία να συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό, μιας και στη συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται η οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους. Από πλευράς ΠΑΕ έχει γίνει μια σχετική νύξη στον Πογέτ, αλλά καμία ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος μέχρι τώρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρα ανακοινώσεων για Καρέλη και Μαμούτε!


Ημέρα ανακοινώσεων για Καρέλη και Μαμούτε

Σήμερα ολοκληρώνεται η πώληση του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ και η μεταγραφή του Μαμούτε στον Παναθηναϊκό. Στασιμότητα για Εβαντζελίστα.

Με μια μέρα καθυστέρηση θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ. Ο 23χρονος επιθετικός θα αναχωρήσει τελικά σήμερα για το Βέλγιο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει μέχρι το 2019. Το deal με τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο, με τους «πράσινους» να εισπράττουν σίγουρα 2,5 εκατ. ευρώ και πιθανώς άλλο 1 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή μπόνους. Χθες, μάλιστα, ο Γιάννης Αναστασίου-που είχε συμβολή στην εξέλιξη του Νίκου Καρέλη, του ευχήθηκε για το νέο στάδιο της καριέρας του, ενώ και ο διεθνής άσος τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του.

Την ώρα που ο Νίκος Καρέλης θα γίνεται μέλος της Γκενκ, ο αντικαταστάτης του στον Παναθηναϊκό, Γιούρι Μαμούτε, θα επισημοποιεί την έναρξη της συνεργασίας του με το «τριφύλλι». Ο 20χρονος Βραζιλιάνος, που έρχεται για ενάμιση χρόνο δανεικός από τη Γκρέμιο, ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και σήμερα θα υπογράψει, ενώ παράλληλα θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Χθες ο Μαμούτε παρακολούθησε τη νίκη επί της Καλλονής τηλεοπτικά.

Σε ό,τι αφορά στην απόκτηση μέσου, οι συζητήσεις με την Ουντινέζε για τον Λούκας Εβαντζελίστα συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η διάρκεια δανεισμού του Βραζιλιάνου παραμένει «αγκάθι», με τους Ιταλούς να επιμένουν για έξι μήνες και τον Παναθηναϊκό για ένα χρόνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ναι, αρέσει στον Στραματσόνι ο Σίμιτς»


«Ναι, αρέσει στον Στραματσόνι ο Σίμιτς»

Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Στέφαν Σίμιτς από τον μάνατζερ του Τσέχου στόπερ. Παραμένει φαβορί ο Αντέι, σενάριο για Μπιανκέτι.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο θέμα της απόκτησης στόπερ από τον Παναθηναϊκό. Ο Λούκα Αντέι είναι το πρώτο φαβορί, καθώς φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία με τη Σασουόλο για το δανεισμό του για ενάμιση χρόνο, ωστόσο ακόμη αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει να προσπαθεί για κάτι καλύτερο.

Στη λίστα του Παναθηναϊκού για την άμυνα είναι ο Στέφαν Σίμιτς, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Πράσινη» ο μάνατζερ του Τσέχου αμυντικού, Μίλαν Μαρτίνοβιτς. «Είναι αλήθεια πως ο Στραματσόνι έχει ενδιαφερθεί για τον Στέφαν. Τον γνωρίζει καλά και έχω καταλάβει πως είναι ένας παίκτης που του αρέσει, αλλά μέχρι τώρα υπάρχει απλά ενδιαφέρον. Δεν έχει γίνει η παραμικρή επίσημη συζήτηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Ξέρω ότι ο Στραματσόνι εξετάζει και κάποιες άλλες επιλογές, όπως του Αντέι της Σασουόλο και του Ερτό της Ουντινέζε. Είχα ακούσει και για την περίπτωση του Σίλντενφελντ, αλλά μάλλον ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει παίκτη από το Καμπιονάτο, όπως είναι ο Σίμιτς. Γενικά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να καταλήξει κάπου ο Παναθηναϊκός», τόνισε ο ατζέντης του άσου της Μίλαν.

Χθες προέκυψε από την Ιταλία ως φήμη και το όνομα του Ματέο Μπιανκέτι, ωστόσο η περίπτωση του 23χρονου άσου της Ελλάς Βερόνα, που γνωρίζει ο Στραματσόνι από τις ακαδημίες της Ίντερ, δύσκολα θα προχωρήσει μιας και η ομάδα του δεν έχει πολλές λύσεις στα μετόπισθεν και δεν δείχνει διάθεση να τον αφήσει, πόσω μάλλον με τη μορφή δανεισμό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιθανό να κλείσει η Θύρα 13 ως το τέλος της σεζόν!!


Πιθανό να κλείσει η Θύρα 13 ως το τέλος της σεζόν

Αρκετά πιθανό είναι να κλείσουν οι θύρες «13-14» ως το τέλος της σεζόν μετά από σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ. Την τελική απόφαση παίρνει ο Σταύρος Κοντονής.

Η αρχική σκέψη του Σταύρου Κοντονή να κλείσει τις θύρες «13-14» στη Λεωφόρο μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι «αιωνίων» που δεν έγινε ποτέ είναι πολύ πιθανό να πάρει σάρκα και οστά μετά τη σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Τρίτη ψήφισαν σχετικά 9 από τα 17 μέλη της ΔΕΑΒ. Τρία εξ αυτών έκριναν πως δεν χρειάζεται να επιβληθεί επιπλέον ποινή στον Παναθηναϊκό, ενώ τα υπόλοιπα έξι μέλη συναίνεσαν στο «κλείσιμο» των δύο θυρών, με τους τέσσερις να εισηγούνται αυτό να γίνει ως το τέλος της σεζόν και άλλα δύο μόνο για μία αγωνιστική.

Η τελική απόφαση ανήκει στον υφυπουργό. Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει άλλα επτά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και τρία (μάξιμουμ) για το Κύπελλο στο γήπεδό του, χωρίς να υπολογίζονται τα play offs.

Όσο για το χρηματικό πρόστιμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται να είναι συμβολικό, καθώς η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως η ΠΑΕ ήταν συνεργάσιμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «καυτές πατάτες» στο χέρι του Σαββίδη!


Οι «καυτές πατάτες» στο χέρι του Σαββίδη

Με γεμάτη ατζέντα έρχεται στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς υπάρχουν κι άλλα «καυτά» θέματα πέραν της ενίσχυσης του ΠΑΟΚ για τα οποία καλείται να πάρει αποφάσεις. Τι γίνεται με στόπερ και μέσο.

Έρχεται και φέρνει εξελίξεις ο Ιβάν Σαββίδης. Σήμερα ή το πολύ έως αύριο θα είναι στην Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα έχει τον τελευταίο λόγο σε διάφορες υποθέσεις που απασχολούν την ομάδα.

Μια από αυτές είναι και η ενίσχυση του ρόστερ του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον στόπερ και τον επιτελικό μέσο να είναι οι άμεσες ανάγκες. Για το κέντρο της άμυνας έχει προτεραιότητα ο Δημήτρης Χατζηησιαΐας του Πανιωνίου και αναμένεται το «ΟΚ» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ώστε να κλείσει η μεταγραφή. Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει η μεταγραφή και σίγουρο ότι αν δεν αποκτηθεί τώρα ο παίκτης, θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.

Παράλληλα, υπάρχουν δυο επιτελικοί μέσοι που είναι στη λίστα. Η μια περίπτωση είναι προσιτή και η άλλη μοιάζει αρκετά πιο δύσκολη. Το πόσο δύσκολη είναι θα καθοριστεί βέβαια και από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Πάντως, έχει κάνει ξεκάθαρο πριν καν ξεκινήσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ότι αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, δεν έχει πρόβλημα να κάνει οικονομική υπέρβαση. Οπότε, οι Αγγελίδης, Άρνεσεν, Βεζυρτζής και Τούντορ θα πρέπει να τον πείσουν ότι ισχύει αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εκτός των μεταγραφικών, υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη. Ένα από αυτά είναι του τιμ μάνατζερ, που φαίνεται ότι απασχολεί ακόμη τον ΠΑΟΚ, ενώ είναι πιθανό να γίνει κουβέντα και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, για τον οποίο υπήρχαν μεγάλες φιλοδοξίες το καλοκαίρι, δαπανήθηκαν πολλά χρήματα το καλοκαίρι για να πει το «ναι», αλλά δεν συνήθως δεν είναι η βασική επιλογή για την επίθεση. Στις 16 συμμετοχές που έχει κάνει, έχει σημειώσει μόλις τρία γκολ.

Λογικά, έχει σημειώσει κι άλλα θέματα στην ατζέντα του ο Ιβάν Σαββίδης, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίτη και φαρμακερή για…!


Τρίτη και φαρμακερή για…

Ατρόμητος και Πλατανιάς κοντράρονται για τρίτη φορά μέσα σε επτά ημέρες, αλλά αυτή η «μάχη» θα είναι η πιο καθοριστική, καθώς κρίνεται ένα από τα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.


Ένα και… καλό. Μόνο την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Πλατανιά περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για τρίτη φορά πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα. Την περασμένη Τετάρτη ήρθαν 0-0 στα Χανιά για την ίδια διοργάνωση και το περασμένο Σάββατο δεν μπήκε και πάλι γκολ στην αναμέτρηση τους στο Περιστέρι για την 17η αγωνιστική της Super League. Στο ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος οι Περιστεριώτες είχαν επικρατήσει 2-1.

Οκτώ σημαντικές απουσίες (συν τον Ολιμπά που δεν υπολογίζεται ούτως ή άλλως) θα έχει η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, καθώς δεν υπολογίζονται Σωτηρίου, Σελίν, Μαχαμάτ, Τσιμότζι, Ζίκο, Τσουράκης, Ζιλβάν, Γιακουμάκης. Αντιθέτως, ο Αλέξανδρος Κούρος τέθηκε στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα, αν και ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες.

Το πρόγραμμα

Τρίτη (12/01)
Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:30) (0-0)

Τετάρτη (13/01)
Ηρακλής-Βέροια (15:00) (1-0)
ΑΕΚ-Λεβαδειακός (17:15) (1-0)
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (17:15) (3-0)
Ολυμπιακός-Χανιά (19:30) (4-1)

Πέμπτη (14/01)
Πανιώνιος-Εργοτέλης (15:00) (1-0)
ΠΑΟΚ-Καλλονή (17:15) (1-2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30) (2-1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα τι πρωτάθλημα θα δούμε;

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που τα πάντα κρίθηκαν από τις αρχές Γενάρη και πλέον περιμένουμε τα πλέι οφ...
Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο στις αρχές Γενάρη τα πάντα πλέον κρίθηκαν. Ξέρουμε ήδη τον πρωταθλητή, ξέρουμε ήδη τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν, ξέρουμε ήδη τους τρεις από τους τέσσερις που θα παίξουν πλέι οφ και άρα θα βγουν και Ευρώπη εκτός απρόοπτου. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν ο Πανιώνιος θα κάνει την έκπληξη και θα αφήσει τον Αστέρα Τρίπολης εκτός πλέι οφ.
Θα δούμε τους υπόλοιπους 104 αγώνες του πρωταθλήματος με μοναδικό ερώτημα αν ο Πανιώνιος θα περάσει τον Αστέρα; Είναι δυνατόν;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα σωρό παθογένειες, γνωστές όλες σε όλους μας, αλλά πλέον γίνεται και το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που δεν έχει νόημα να το παρακολουθείς από τον Γενάρη και μετά.
Τι να δούμε δηλαδή; Αν ο Ολυμπιακός θα κάνει 30 νίκες σε 30 ματς ή τέλος πάντων αν θα το πάρει αήττητος; Μα και αυτό πρόβλημα είναι για το πρωτάθλημα και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Τι να δούμε; Αν ο Πανθρακικός και η Καλονή θα κατέβουν και στις 30 αγωνιστικές ή αν κάποια στιγμή θα το παρατήσουν τελείως, αλά Νίκη Βόλου ή ΟΦΗ και δεν θα παίζουν καν τα ματς τους;
Να δούμε 104 αγώνες κανονικής διάρκειας που απομένουν για να περιμένουμε τα πλέι οφ για να δούμε ποιός θα τερματίσει δεύτερος ή τρίτος;
Το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι ΟΛΑ τα ξέραμε πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, ξέραμε ότι η Καλλονή και ο Πανθρακικός είναι τα απόλυτα φαβορί για να πέσουν, ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα μπουν σίγουρα στα πλέι οφ και ο τέταρτος θα ήταν μάλλον ο Αστέρας Τρίπολης.
Ποια είναι λοιπόν η έκπληξη; Αντε ο Πανιώνιος αν αντέξει...
Αυτό το πρωτάθλημα, πέρα απ' όλες τις άλλες πληγές που το ταλαιπωρούν (διαιτησία, αποφάσεις επιτροπών, δύο μέτρα και δύο σταθμά, μέτριο θέαμα, κ.τ.λ.π) δεν έχει και κανένα νόημα και κανένα ενδιαφέρον. Είναι αδύνατον να προσελκύσει κόσμο στα γήπεδα, χορηγούς, είναι αδύνατον να κάνει μισό βήμα προς τα εμπρός, όσο τα πάντα είναι απολύτως προβλέψιμα. Τα πάντα όμως...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χαρακτήρα!! (vol II)

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον χαρακτήρα που δεν έδειξε ο Άρης στην Ρόδο και την ενίσχυση που απαιτείται για να...δείχνει χαρακτήρα από εδώ και στο εξής
Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ έχασε στην Ρόδο ακριβώς για τον λόγο που πριν από το παιχνίδι αναφέραμε. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα...χαρακτήρα ή μάλλον δεν το έδειξε για περίπου 30-35 λεπτά του ματς. Γιατί όταν ο Μακνιλ πήγε να γυρίσει το ματς μόνος του, δεν το επέτρεψαν οι άνθρωποι με τα γκρι που παραδοσιακά κάθε χρόνο κάνουν το παν για να κερδίσει ο Κολοσσός.
Δεν ήταν όμως η διαιτησία η αιτία της ήττας. Ναι έβαλαν το χεράκι τους. Δυο τεχνικές ποινές χωρίς λόγο και αιτία στον πάγκο (η δεύτερη στον Μακνιλ τον οποίο χρέωσαν με ανύπαρκτα φάουλ και τον απέβαλαν όταν πήρε μπρος),κλειστά μάτια σε καθοριστικές φάσεις (καθαρό φάουλ σε Γουάιτ στο 67-62 και στην εξέλιξη πέμπτο φάουλ και τεχνική ποινή σε Μακνιλ) και γενικότερα κακή συμπεριφορά απέναντι στον ΑΡΗ που εξόργισε ακόμα και τον ήρεμο Πρίφτη.
Η αιτία της ήττας ήταν ο πολύ κακός ΑΡΗΣ και φυσικά ότι για μία ακόμα φορά συνδυάστηκε η απίστευτη ευστοχία του αντιπάλου (Βρε τον Σαλούστρο...) με την έλλειψη επιλογών όταν ο Γουάιτ (και στην Ρόδο ήταν και ο Γουότερς και ο Χαγκινς και ο Κοέν) είναι σε κακή μέρα.
Είναι αυτό για το οποίο έχουμε... γανιάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά επιμένει διοίκηση και προπονητής. Ο ΑΡΗΣ για να βγει τρίτος χωρίς να του βγει η ψυχή, για να κάνει ακόμα καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη, για να μην αγχώνεται σε τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση.
Αν χρησιμοποιούνταν ο Τσουπκοβιτς και ήταν κακός πραγματικά δεν θα επέμενα τόσο πολύ. Αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει περισσότερο από όλα είναι ότι τον έχουμε για να βρίσκεται στον πάγκο. Στην Ρόδο όσο έπαιξε το παιδί προσπάθησε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο...εξαφανίστηκε και πάλι στα βάθη του πάγκου.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι πλέον πεπεισμένος ότι χωρίς ενίσχυση η ομάδα θα χάσει μέσα από τα χέρια της την ευκαιρία να επισπεύσει την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ.
Το ματς στο Μιλάνο είναι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα. Από εύκολη ήττα μέχρι και νίκη γιατί το έχουμε επισημάνει, είναι άλλα ματς αυτά. Σε αυτά δεν χρειάζεται να δείξεις...χαρακτήρα. Ο παίκτης μπαίνει και παίζει με άλλη αύρα και άλλες συνθήκες πάντα δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Εντός συνόρων είναι αυτά τα οποία με εκνευρίζουν και ξενερώνουν και τον κόσμο. Ελπίζω επιτέλους η ομάδα να ενισχυθεί (όπου κρίνει ο προπονητής) για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, αλλά και να μπορεί με την προσθήκη ενός ακόμα καλού παίκτη να δείχνει χαρακτήρα όταν υστερούν τα τωρινά βαριά της χαρτιά.
ΥΓ1 Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ όπως σας είχα προϊδεάσει κινήθηκε νομικά κατά του κ. Δαμιανίδη με αγωγή. Θέλει να ακυρώσει το συμφωνητικό με το οποίο ο πρώην πρόεδρος εκπροσωπώντας την ΚΑΕ υπέγραψε αναγνώριση οφειλής προς τον εαυτό του! Είπατε τίποτα; Τις 3 πρώτες πάντως αιτήσεις ακυρότητας τις κέρδισε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και θα ήταν καλό να αποδώσουμε και ένα credit στο νομικό που χειρίστηκε τις υποθέσεις, Σπύρο Χριστοφορίδη που χειρίστηκε τις υποθέσεις από παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι σήμερα. Αν τις έχανε πολλοί θα τον...τιμούσαν!
ΥΓ2 Στο ποδόσφαιρο μια που ένα μηνα δεν υπήρχε δράση βγήκαν στο σεργιάνι οι της αντιπολίτευσης με ασυναρτησίες και αποκαλύψεις άνευ ουσίας για την εκκαθάριση και από την άλλη οι λιβανιστές με...αμερικανιές προαναγγέλλουν πολλά dollars. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο παιδιά. Μέχρι τώρα ο Καρυπίδης είναι απόλυτα συνεπής σε όσα έχει τάξει. Όσο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θα απολαμβάνει και την εμπιστοσύνη του κόσμου, όσο και αν επιχειρείται καθημερινά προσπάθεια λασπολογίας. Για την εκκαθάριση πάντως θα σας πω για μία ακόμα φορά ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί φέτος με όλες τις δικαστικές παρεμβάσεις που θα προκύψουν. Ο ΑΡΗΣ με το νομικό πλαίσιο ΣΗΜΕΡΑ έχει και γραπτές διαβεβαιώσεις. Έτσι έπαιξε η ΑΕΚ, έτσι παίζουν ΑΕΛ και Αστέρας. Θα πει κάποιος και ο ΚΑΠ άλλα έλεγε πέρσι. Σωστά, αλλά άλλο ΕΠΟ, άλλο νόμος του κράτους. Η ΕΠΟ θα μας απασχολήσει στην άνοδο από την Β στην Λίγκα. Αλλά άλλο Καρυπίδης, άλλο Καλαιτζίδης.
Όσοι ζητάνε να εξασφαλιστούν και οι...υποθετικές σε υποθετικούς και αναδρομικούς νόμους που ακόμα δεν έχουν ψηφιστει, αλλά...ακούγεται ότι θα έρθουν στην Βουλή, προφανώς θα έχουν δικηγόρο τον doctor WHO της γνωστής σειράς του BBC...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η κόλαση του Δάντη!!

O Αρης επιστρέφει στο παλιό κολαστήριο του και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται εκείνη τη νύχτα που δεν ξημέρωσε ποτέ...  
Με την υπερβολή που με διακρίνει, πιστεύω πως σε αυτόν τον ούτως ή άλλως μάταιο κόσμο, τρία μυστήρια δεν έχουν εξιχνιασθεί ακόμη και πολύ φοβάμαι πως δεν θα λυθούν ποτέ...
Το πρώτο είναι εάν υπάρχει μετά θάνατον ζωή...
Το δεύτερο, εάν όντως κυκλοφορούν εξωγήινοι σε άλλους πλανήτες...
Και το τρίτο και σοβαρότερο: τι στο διάολο έγινε εκείνο το βράδυ στο παλιό Forum του Μιλάνου;
Εκείνο το βράδυ δεν ήταν ένα απλό και συνηθισμένο βράδυ. Απλό και συνηθισμένο δεν ήταν ούτε το βράδυ μιας εβδομάδα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη και τώρα που ο Αρης επιστρέφει στο Μιλάνο, νομίζω πως από κανενός (όχι μονάχα Αρειανού, αλλά ολάκερης της ελληνικής μπασκετικής φάρας) τη μνήμη δεν μπορεί να διαλάθει εκείνη η συμφορά!

Βεβαίως για να είμαι δίκαιος, στον αθλητισμό δεν υπάρχουν συμφορές και τραγωδίες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι απορίες που ακόμη διατυπώνονται φτάνουν και περισσεύουν για να διατηρήσουν τη βραδιά της 6ης Νοεμβρίου του 1986 ανεξίτηλα χαραγμένη στο χρονικό του ευρωπαϊκού μπάσκετ...
Είναι η νύχτα του εφεξής καλούμενου “Τhe Tracer Miracle” και η νύχτα που σκοτείνιασε και δεν ξημέρωσε ποτέ για τον Αρη!
Είκοσι εννιά χρόνια και δυο μήνες, πίσω λοιπόν και οι εικόνες, μαζί με τα συναισθήματα έχουν ακόμη τόση ένταση που νομίζω πως η υπόθεση δεν είναι του '86, αλλά χθεσινή! Βεβαίως κανένα από τα μέλη εκείνης της αποστολής του Αρη δεν βρίσκεται ακόμη στην ομάδα, χώρια που κάμποσοι από τους τωρινούς παίκτες του τότε ήταν αγέννητοι, αλλά ασφαλώς η επιστροφή στο Μιλάνο συνεγείρει συνειδήσεις, ανασκαλεύει θύμησες, προκαλεί ακόμη τραύματα...
Ο Αρης στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος τη σεζόν 1985-86 και έλαβε μέρος για τέταρτη φορά στην ιστορία του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Στο πρωτόλειο του στην κορυφαία διοργάνωση, την περίοδο 1979-80 είχε αποκλεισθεί (υπό το βλέμμα του άρτι αφιχθέντος Νίκου Γκάλη) από τη Μακαμπί του Τέλ Αβίβ, που υπήρξε ο θύτης του και το 1983-84 (παρά τη μνημειώδη νίκη του στο “Γιαντ Ελιάου”), ενώ το 1985-86 του έφραξε το δρόμο η Λιμόζ και το 1986-87 βρέθηκε μπροστά του η Τρέισερ...

Αυτό το συναπάντημα έμοιαζε με κέλευσμα της μοίρας από ένα ραντεβού που δεν είχε γίνει ποτέ: τον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς της σεζόν 1984-85, εννοώ , όταν ο Αρης (με τον Γκάλη να απουσιάζει από το πρώτο ματς και να αγωνίζεται με σπασμένο χέρι στο δεύτερο) αποκλείσθηκε στους ημιτελικούς από τη Βαρέζε και δεν κατάφερε να φτάσει στο “Palais du Μidi” των Βρυξελλών, όπου η Σίμακ Μιλάνου νίκησε τη συμπατριώτισσα της και κατέκτησε το τρόπαιο.
Στον πρώτο γύρο της σεζόν 1986-87 ο Αρης είχε μια εύκολη δουλειά απέναντι στη Σουνέρ του Καρλ Νικς και τη διεκπεραίωσε με συνοπτικές διαδικασίες και δυο πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις: στις 2 Οκτωβρίου του 1986, χοροστατούντος του Νίκου Γκάλη που πέτυχε 52 πόντους, κατατρόπωσε τους Βέλγους στο Αλεξανδρειο με 115-77, ενώ μια εβδομάδα αργότερα πέρασε σαν σίφουνας και από την Οστάνδη με το εκκωφαντικό 125-77 (Γκάλης 32, Τζάκσον 20, Σούμποτιτς 16).

Την ίδια στιγμή η άσημη Μάρεϊ από το Εδιμβούργο έβγαζε την ψυχή των Μιλανέζων! Οι Σκοτσέζοι απέσπασαν μια ιστορική ισοπαλία στην έδρα τους με 83-83 (Αλτον Μπερντ 27- Μπομπ Μακ Αντού 24), ενώ στη ρεβάνς η Τρέισερ επικράτησε με 101-83, καθαρίζοντας την μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 52-51 του πρώτου εικοσαλέπτου (Μπάρλοου 24, Μακ Αντού 22)
Είκοσι βράδια αργότερα (30 Οκτωβρίου) ο Αρης υποδεχόταν την Τρέϊσερ στο όχι απλώς κατάμεστο, αλλά και πυρακτωμένο Αλεξάνδρειο, όπου θα λύγιζαν ακόμη και τα ατσάλια, πόσο μάλλον οι Μιλανέζοι. Οι εξέδρες είχαν γεμίσει κάμποσες ώρες πριν από το τζάμπολ, ο παθιασμένος φώναζε διαρκώς “Μilano, Milano vaffanculo” και κορόιδευε τον γερόλυκο Μενεγκίν με το σύνθημα “Ντίνο, Ντίνο Τσιτσιολίνο” και με το που άρχισε το ματς οι πρωταθλητές Ελλάδος άρχισαν να σφυροκοπούν ανελέητα τους αντιπάλους τους.
Παρά το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρεώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ, πληρώνοντας τα επίχειρα της λυσσασμένης άμυνας του πάνω στον Μάικ Ντ' Αντόνι (για να τον αντικαταστήσει επαξίως ο Γιώργος Δοξάκης) ο Αρης προηγήθηκαν με 60-34 και όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης ο πίνακας αποτύπωνε ένα απίστευτο αποτέλεσμα: 98-67

Η 24η ομάδα του ΝΒΑ όπως (με μπόλικη δόση αυταρέσκειας, που ωστόσο δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα) συστηνόταν η Τρέισερ δεν πρόλαβε να πάρει χαμπάρι από πού της έρχονταν οι χτύποι, καθώς ο Αρης είχε 39 στα 56 σουτ, ενώ ελόγου της μόλις 19 στα 60!!!
Απέναντι στον Γιάννη Ιωαννίδη ο Νταν Πίτερσον έβαζε κι έβγαζε τα γυαλιά του στον πάγκο, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ενώ ο μπαρουτοκαπνισμένος πρωταθλητής (με τους Λέικερς) και πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ, Μπομπ Μακ Αντού δεν δίστασε να ομολογήσει στη λήξη του ματς ότι “τέτοια ταπείνωση δεν περίμενα να την πάθω ούτε από τους Σέλτικς”!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΡΗΣ: Γκάλης 44 (15/20 σουτ), Γιαννάκης 6, Τζάκσον 6, Φιλίππου 10, Σούμποτιτς 18, Ρωμανίδης, Λυπηρίδης 4, Δοξάκης 10.
ΤΡΕΙΣΕΡ: Ντ' Αντόνι 16, Πρεμιέρ 13, Μακ Αντού 26, Μενεγκίν, Μπάρλοου 11, Γκαλινάρι, Μπάρνια 1, Μποζέλι, Πίτις.
Σαράντα οκτώ ώρες αργότερα ο Αρης ζώντας ακόμη στο συννεφάκι του θριάμβου του επί της Τρέισερ που είχε προκαλέσει πάταγο σε όλη την Ευρώπη, επικράτησε στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με 81-67, προεξάρχοντος του Λευτέρη Σούμποτιτς. Με τον Γκάλη να σκοράρει 21 με 8/18 σουτ και τον Γιαννάκη να προσθέτει 14 με 5/14, ο “Πίξι” το πήρε πάνω του και έβαλε 26 πόντους, με 9/11 σουτ, ενώ οι ΠΑΟΚτσήδες τον πικάριζαν με το σύνθημα “Σούμποτιτε, καλέ Σούποτιτς, Μάρλμπορο” και ταυτόχρονα του έδειχναν πακέτα με τα ομώνυμα τσιγάρα!
Εξω από τα αποδυτήρια ο “Ξανθός” παίζοντας με ένα πορτοκαλί κομπολόι, που ήταν το καινούργιο γούρι του δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον βιωματικό αντίπαλο του, λέγοντας “εάν ποτέ σε ένα μεταξύ μας ματς, οι ψηλοί του ΠΑΟΚ σουτάρουν πάνω από 40%, τότε εγώ θα γίνω καρδινάλιος”!

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Αρη Χρήστος Μιχαηλίδης είχε ανακοινώσει πριμ 200.000 δραχμών για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και προανήγγειλε ότι εάν η ομάδα επέστρεφε με την πρόκριση από το Μιλάνο, τότε οι παίκτες τρία εκατομμύρια!
Ελα όμως που αυτά τα λεφτά δεν θα έβγαιναν ποτέ από την τσέπη του...
Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου το σκηνικό στο “Pala Trussardi” έμοιαζε βγαλμένο από την Κόλαση του Δάντη και συγκεκριμένα από την αποστροφή του τρίτου κεφαλαίου της “Θείας Κωμωδίας” που λέει “Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate”...
Σε απλά ελληνικά σημαίνει “όσοι εισέρχεσθε, εγκαταλείψατε πάσα ελπίδα”!
Ενώπιον 9.000 “τιφόζι”, ΟΙ Ιταλοί πλήρωσαν τον Αρη με το ίδιο νόμισμα και δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα. Τον στρίμωξαν στα σχοινιά και τον βάραγαν, όπως μπορούσαν ! Είχαν συνειδητοποιήσει ότι για να καλύψουν τη διαφορά των 31 πόντων, έπρεπε να παίξουν άμυνα του σκοτωμού κι αυτό ακριβώς έπραξαν, επιστρατεύοντας χέρια, πόδια, τους δολοφονικούς αγκώνες του Μενεγκίν και όλα τα συμπαρομαρτούντα!
Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 44-30, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Πίτερσον έβαλε τα μεγάλα μέσα: την περιβόητη “aquila”, δηλαδή την άμυνα ζώνης 1-3-1, η οποία ελληνιστί ονομάζεται “σταυρός” και πάνω της έμελλε να σταυρωθεί ο Αρης, ο οποίος από εκεί και πέρα σκόραρε από σπανίως έως καθόλου!
Ο Γκάλης κόλλησε στους 16 πόντους με 0/4 τρίποντα, ο Γιαννάκης έβαλε 15 με 4/12 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.25 κι όλοι οι υπόλοιποι σκόραραν 18! Ενα λεπτό πριν από τη λήξη της εφιαλτικής για την ελληνική ομάδα, αναμέτρησης οι Μιλανέζοι προηγήθηκαν με διαφορά 32 πόντων (81-49) και η υπόθεση εξελίχθηκε σε ρουλέτα. Ο Βασίλης Λυπηρίδης έκανε φάουλ στον Ρομπέρτο Πρεμιέρ, ο οποίος ευστόχησε στις δυο βολές και σφράγισε τη μνημειώδη ανατροπή και τη μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας του με 83-49.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΤΡΕΙΣΕΡ: Μακ Αντού 12 (4/14 σουτ), Πρεμιέρ 20, Ντ' Αντόνι 9 (3/10τρ.),, Μενεγκίν, Μπάρνια 8, Μπάρλοου 12, Μποζέλι 9, Γκαλινάρι 1, Πίτις.
ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης, Γιαννάκης 15, Γκάλης 16, Σούμποτιτς 7, Φιλίππου 4, Ρωμανιδης 2, Τζάκσον 5, Δοξάκης.
Πολλά χρόνια αργότερα ο Νταν Πίτερσον ανακαλώντας στη μνήμη του τη ρεβάνς στο μιλάνο είχε τονίσει αυτολεξεί: “Ηταν το πιο περίεργο και το εντονότερο ματς που έχω κοουτσάρει στη ζωή μου. Μέσα στα αποδυτήρια προτού βγούμε να παίξουμε, δεν είχα μπει πολλά πράγματα, αλλά θυμάμαι μια συγκεκριμένη κουβέντα μου: Παιδιά, όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται, θέλω σαν τρελός αυτή την πρόκριση, έστω κι αν χρειαστεί να νικήσουμε με 31.5 πόντους! Τους είχα ζητήσει να παίξουν όσο πιο δυνατά και γενναία μπορούσαν, χωρίς να κοιτάζουν τον πίνακα με το σκορ και μάλιστα τους είπα να μην αγχώνονται, διότι το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν κάτι λιγότερο από έναν πόντο παραπάνω από τον Αρη σε κάθε λεπτό! “
Ο “Little Big Dan” σχολίασε επίσης ότι επειδή η σεζόν βρισκόταν ακόμη στην αρχή, ο Μακ Αντού και ο Μπάρλοου δεν ήταν φορμαρισμένοι. “Στην τελευταία προπόνηση ο Μπομπ μου είχε πει ότι αυτός ένας γεννημένος σκόρερ, που τον έτρεμαν όλες οι άμυνες του ΝΒΑ, για πρώτη φορά στη ζωή του, δεν νοιαζόταν για τους πόντους “Κόουτς, το μόνο που θέλω είναι να παίξω την καλύτερη άμυνα της ζωής μου, να πάρω ριμπάουντ και να μπλοκάρω σουτ.”

Οταν έληξε ο αγώνας και αποτυπώθηκε το 83-49, ο Πίτερσον παραδέχθηκε ότι “βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και για αρκετά δευτερόλεπτα καθόμουν στον πάγκο σαν να είχα χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Χρειάστηκε να έρθουν οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας να με σηκώσουν για να πανηγυρίσουμε” !
Ενώ ο (ασίσταντ του) Φράνκο Καζαλίνι έπαιρνε σηκωτό τον Πίτερσον, ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε μείνει άλαλος, ενεός και χωρίς πνοή. Κοιτούσε προς το άπειρο (όπως έμελλε να του συμβεί στη λήξη του τελικού Ολυμπιακός- Μπανταλόνα μετά από οκτώ χρόνια στο “Γιαντ Ελιάου”), αλλά πολύ γρήγορα συνήλθε και πήρε στο κατόπι τους διαιτητές, τον Τσεχοσλοβάκο Γιάχοντα και τον Γιουγκοσλάβο Γκρμπατς!
Την ίδια στιγμή κιόλας άρχισαν να κυκλοφορούν και να διασπείρονται οι θεωρίες συνωμοσίας, που κρατούν ως τις μέρες μας. “Δεν είναι λογικό τη μια Πέμπτη να βάζουμε σχεδόν 100 πόντους και να διαλύουμε την Τρέισερ και την άλλη να μην μπορούμε όχι να φτάσουμε, αλλά ούτε καν να κοιτάξουμε το καλάθι. Ούτε ματιασμένοι να είμαστε” είπε ο Ιωαννίδης και αυτή η κουβέντα του άνοιξε μια μεγάλη σπέκουλα...
Τι πιστεύει ο Ιωαννίδης και μάλιστα το διατείνεται μανιωδώς όλα αυτά τα χρόνια; “Μας δηλητηρίασαν, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Ξανθός” που ανέκαθεν ήταν καχύποπτος είχε δώσει εντολή (για τον φόβο των Ιουδαίων) όλα τα γεύματα και τα δείπνα της ομάδας να κλειστούν σε διαφορετικά εστιατόρια και μάλιστα οι κρατήσεις γίνονταν την τελευταία στιγμή. “Στο ξενοδοχείο μας σερβίρισαν μονάχα μία φορά και ήταν ο καφές μετά τον μεσημεριανό ύπνο των παικτών την ημέρα του αγώνα. Πιστεύω ότι είχαν βάλει κάποιο υπνωτικό μέσα στον καφέ, γι αυτό ο μόνος παίκτης μας που είχε ενέργεια ήταν ο Τζάκσον. Γιατί; Διότι ήταν ο μόνος που δεν έπινε καφέ”!
Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι υπόνοιες δεν σταματούν εκεί: πέρα από τα περί υπνωτικού στον καφέ, μια άλλη εκδοχή ήθελε τον Αρη να έχει λάβει την υπόσχεση της FIBA ότι από τη νέα σεζόν -με την αύξηση των ομάδων του τελικού γύρου από έξι σε οκτώ- θα είχε (εξασφαλισμένο) λαμπρό μέλλον, εάν καθόταν να κάνει... κοκοκό, εκείνο το βράδυ για να προκριθεί η Τρεισερ η οποία είχε φέρει τον Μακ Αντού και ήθελε να κατακτήσει οπωσδήποτε τον τίτλο: όπερ και εγένετο στις 2 Απριλίου του 1987, στη Λωζάνη, όπου οι Μιλανέζοι νίκησαν την Μακαμπί Τελ Αβίβ με 71-69 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μετά από είκοσι ένα χρόνια.
Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης το χόντρυναν περισσότερο και κατέθεταν τη μαρτυρία ενός τότες επιφανούς στελέχους του ελληνικού μπάσκετ, που τάχα έγινε ο ενδιάμεσος άνθρωπος στη συναλλαγή και αμείφθηκε κιόλας πλουσιοπάροχα για την παροχή των υπηρεσιών του!

Ασφαλώς τα μεγέθη ήταν δυσανάλογα, διότι η μεν Τρέισερ είχε στις τάξεις τον πολύ Μακ Αντού, ο δε Αρης τον Τζάκσον που πληρωνόταν με το κομμάτι: πέντε χιλιάδες δολάρια το ματς!
Πιο ψύχραιμος μετά από χρόνια, σε μια ανάλογη συζήτηση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε την υπόθεση από άλλη σκοπιά: “Το λάθος μας ήταν ότι αντί να παίξουμε σαν να μην είχε γίνει το πρώτο ματς, πήγαμε σε έναν αργό ρυθμό, με στόχο να υπερασπιστούμε τη διαφορά κι όταν μας πήρε από κάτω δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Δεν μπορούσαμε καν να κουνηθούμε στο γήπεδο...”
Ο απροσδόκητος (με βάση το +31) και βροντώδης αποκλεισμός του Αρη προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Οταν η αποστολή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί την περίμεναν στο αεροδρόμιο με το σύνθημα “πουλημένοι, πουλημένοι” και μάλιστα σε μια φάση έντασης, χρειάστηκε να βάλει τα στήθη του μπροστά ο γεροδεμένος έφορος της ομάδας, Λάκης Κυριακίδης.
Το Σάββατο μετά το μεγάλο πατατράκ στην (Κακιά) Σκάλα του Μιλάνου , ο Αρης έπαιζε στην Πάτρα, όπου σκόραρε 72 πόντους παραπάνω απ' όσους είχε βάλει την Πέμπτη: νίκησε τον Απόλλωνα με 121-91 (Γκάλης 42 με 17/23 σουτ, Γιαννάκης 25 με Σούμποτιτς 19) και άρχισε σιγά σιγά να επουλώνει τις πληγές του και να ανασυντάσσεται για να κατακτήσει το νταμπλ της σεζόν 1986-87 και να επιστρέψει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ερχόμενης σεζόν.
Στα 29 χρόνια που πέρασαν από εκείνο το βράδυ ο Αρης και η εκ Μεδιολάνου φιλενάδα του βγήκαν σε ραντεβού άλλες εννέα φορές με τους Ιταλούς να έχουν πάντοτε τον τρόπο τους...
Στις 21 Ιανουαρίου του 1988 στο πλαίσιο του ομίλου ο “αυτοκράτωρ” διέλυσε και πάλι την Τρέισερ με 120-95. Πριν από το τζάμπολ ο δημοσιογράφος της “Gazzetta dello Sport” Ενρίκο Καμπάνα απένειμε στον Γκάλη το βραβείο του κορυφαίου παίκτης της χρονιάς (Εuroscar) και ο Νικ του έδωσε και κατάλαβε με 50 πόντους (21/29 σουτ, 8/12 βολές)! Στον ίδιο φαντασμαγορικό αγώνα ο Σούμποτιτς έβαλε 37 πόντους (7/11δ., 7/9τρ., 2/23β.), ενώ στον αντίποδα ο Μακ Αντού σκόραρε 38.

Στις 23 Μαρτίου του 1988, ο ακροτελεύτιος αγώνας του ομίλου στο Μιλάνο ήταν ενδιαφέροντος, γι αυτό ο Ιωαννίδης άφησε τον Γκάλη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Γιαννάκης δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και την τελευταία στιγμή τέθηκε νοκ άουτ και ο Πέτρος Σταμάτης. Παρ' όλα αυτά ο Αρης αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να καμφθεί, προηγήθηκε με 60-59 στο 26ο λεπτό, αλλά δεν άντεξε έως το τέλος και ηττήθηκε με 97-82 (Σούμποτιτς 30, Γουίλτζερ 18, Δοξάκης 17- Μακ Αντού 33, Μπράουν 18).

Δυο εβδομάδες αργότερα οι δυο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του Φαίναλ Φορ, στο “Flanders Expo” της Γάνδης. Ηταν Μεγάλη Τετάρτη, 5 Απριλίου του '88 όταν αποδείχτηκε πως η γριά κότα είχε πάλι το ζουμί, καθώς ο εξόχως αγχωμένος, πιεσμένος, εσωστρεφής και ίσως αλαζών Αρης ηττήθηκε με 87-82 από την Τρέισερ (Μακ Αντού 39, Ρίκι Μπράουν 28) η οποία στον τελικό (ξανα)νίκησε τη Μακαμπί και πέτυχε το repeat. O Γκάλης έβαλε 28 πόντους (11/24 σουτ, 6/6 βολές) ενώ ο Σούμποτιτς (23π., με 6/11δ., 3/10τρ.) έβαλε τα κλάματα έξω από τα αποδυτήρια ακούγοντας τα μπινελίκια του Ιωαννίδη που μάλιστα φώναζε “εγώ ρε πού...η μου, δεν μπορώ να σου ρυθμίσω το χέρι”!
Το επόμενο συναπάντημα των δυο ομάδων “γράφτηκε” πάλι στον όμιλο των “6”, τη σεζόν 1989-90, καθ' οδόν προς το Φάιναλ Φορ της Σαραγόσα. Στις 4 Ιανουαρίου του 1990 στο Αλεξάνδρειο, ο Αρης επικράτησε με 95-77 (Γκάλης 36, Γιαννάκης 23, Μάικ Τζόουνς 15- Αντονέλο Ρίβα 27, Μακ Αντού 23, Πιέρο Μοντέκι 13), ενώ την 1η Μαρτίου στο Μιλάνο οι Ιταλοί απάντησαν με 100-92 (Ρίβα 34, Μακ Αντού 31, Ρικάρντο Πίτις 10- Γκάλης 48, Τζόουνς 21, Γιαννάκης 10).
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν πάλι την περίοδο 1991-92, κατά την οποία οι Μιλανέζοι πέτυχαν δυο νίκες και προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, σε αντίθεση με τον Αρη που είχε αρχίσει να φυλλορροεί: 111-108 στις 19 Δεκεμβρίου στο “Παλέ” (Γκάλης 46π. Με 8/14δ., 5/6τρ., 15/18β., Ντίνος Αγγελίδης 20π. και 7ρ., Ιγκόρ Μοραίτοφ 11- Ρίβα 37π. με 3/5δ., 9/16τρ., 4/4β., Ντάριλ Ντόουκινς 19π. και 11ρ., Νταβίντε Πεσίνα 25.) και 117-86 στις 20 Φεβρουαρίου του 1992 (απόντες Γκάλης και Γιαννάκης/ Τζόνι Ρότζερς 23, Ρίβα 16- Ρωμανίδης 21π. και 10ρ., Βουρτζούμης 19, Αγγελίδης 16)
Δέκα πέντε χρόνια αργότερα, έσμιξαν πάλι οι δρόμοι τους, στην Ευρωλίγκα της νέας εποχής. Βρέθηκαν αντιμέτωποι τη σεζόν 2007-08 όταν η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο πέτυχε πάλι δυο νίκες επί του Αρη: με 77-70 στις 22 Νοεμβρίου 2007 στο Αλεξάνδρειο (Μπρέισι Ράιτ 16, Τζερεμάια Μάσεϊ 16- Ντούσαν Βούκσεβιτς 21, Μέλβιν Μπούκερ 16) και με 77-69 στις 16 Ιανουαρίου 2008 στο Forum (Ντανίλο Γκαλινάρι 20, Τράβις Γουότσον 17- Μπρέισι Ράιτ 16, Δημήτρης Τσαλδάρης 14).
Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια και αύριο το βράδυ ο Αρης ξαναβρίσκει απέναντι του έναν αντίπαλο που αποτελεί τη διαχρονική Νέμεση του και έχει έναν λόγο παραπάνω να θέλει να ξορκίσει τα φαντάσματα που τον καταδιώκουν από εκείνο το βράδυ...

*Πηγή: gazzetta.gr*