Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μένει πίσω η Πόρτο!!

Την ήττα από τη Μαρίτιμο γνώρισε η Πόρτο, που μένει τρεις βαθμούς μακριά από τη Μπενφίκα, ενώ έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Σκόρερ για τους γηπεδούχος ο Ντερλέι με πέναλτι.

Μένει πίσω η Πόρτο
Το λες και... κηδεία.

Χαμένη ευκαιρία για την Πόρτο, η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τη Μαρίτιμο και να ισοβαθμήσει με τη Μπενφίκα στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα έχασε από τη γηπεδούχο λόγω... Ντερλέι, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης του Σαββάτου.

Έτσι, η Μαρίτιμο δείχνει να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη της Superliga, ενώ η Πόρτο θα πρέπει να ξεπεράσει την Σαββατιάτικη «κηδεία», ενώ ευελπιστεί σε ανάλογο στραβοπάτημα της Μπενφίκα με τη Ζιλ Βιθέντε.

Η 17η αγωνιστική

Παρασκευή 31/1
Eστορίλ – Αρούκα 1-1
(36΄Σεμπά- 78΄Ρομπέρτο)

Σάββατο 1/2

Μαρίτιμο – Πόρτο 1-0
(13' Ντερλέι)

Σετούμπαλ – Ρίο Άβε (20:00)
Ζιλ Βιθέντε – Μπενφίκα (21:15)

Κυριακή 2/2

Μπελενένσες – Μπράγκα (18:15)
Σπόρτινγκ Λισ. – Ακαντέμικα (20:15)

Δευτέρα 3/2
Γκιμαράες – Νασιονάλ (22:00)

Τετάρτη 5/2
Πάσος Φερέιρα – Ολιανένσε (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική, 18η

Ακαδέμικα-Eστορίλ
Μπενφίκα- Σπόρτινγκ Λις.
Πόρτο-Πάσος Φερέιρα
Νασιονάλ-Μπελενένσες
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Αρούκα
Μπράγκα -Ζιλ Βιθέντε
Σετούμπαλ- ΓκιμαράεςΠηγή: sport-fm.gr

Πώς να νικήσει χωρίς... Βύντρα;

Ύστερα από τέσσερα σερί παιχνίδια όπου ο Λουκάς Βύντρα είτε σκόραρε, είτε «βοηθούσε» στο να μπουν αυτογκόλ, σήμερα δεν βρήκε δίχτυα και η Λεβάντε «κόλλησε» στο 0-0 με τη Βαγεκάνο.

Πώς να νικήσει χωρίς... Βύντρα;
Μπήκε «φρένο» στο επιθετικό κρεσέντο του Λουκά Βύντρα. Αφού πέρασαν δύο εβδομάδες όπου ο διεθνής αμυντικός είτε σκόραρε για λογαριασμό της Λεβάντε, είτε τον βοηθούσαν αντίπαλοι να σκοράρει, είτε... βοηθούσε αυτός συμπαίκτες του για να βάλουν αυτογκόλ, σήμερα δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά και η Λεβάντε έμεινε στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Οι Λεβαντίνοι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και με 28 βαθμούς πλέον βρίσκονται στο -8 από την έκτη Σοσιεδάδ. Απ’ την άλλη οι φιλοξενούμενοι «τσίμπησαν» το βαθμό, ανέβηκαν στους 17 πόντους, αλλά παραμένουν σταθερά μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πέραν του Βύντρα, βασικοί ήταν και οι Ίβανσιτς, Σιμάο, Ελ Ζαρ, Χουανφράν, με τον Καράμπελα να είναι τιμωρημένος και να μην αγωνίζεται.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/1

Γρανάδα-Θέλτα 1-2

Σάββατο 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-3

Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-0

Χετάφε-Βαγιαδολίδ 21:00
Μάλαγα-Σεβίλλη 23:00

Κυριακή 2/2

Έλτσε-Αλμερία 13:00
Μπέτις-Εσπανιόλ 18:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 23:00

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Παρασκευή 7/2

Εσπανιόλ-Γρανάδα 22:00

Σάββατο 8/2

Βαλένθια-Μπέτις 17:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 21:00
Βαγιαδολίδ-Έλτσε 23:00

Κυριακή 9/2

Οσασούνα-Χετάφε 13:00
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 20:00
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 10/2

Θέλτα-Μπιλμπάο 23:00Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι το… αφεντικό!!

Όχι μόνο συνεχίζει στην κορυφή, αλλά το κάνει και με τον πιο επιβλητικό τρόπο. Η Σταντάρ Λιέγης επιβλήθηκε με 4-0 της Σερκλ Μπριζ και ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ποιος είναι το αφεντικό στο Βέλγιο.

Αυτή είναι το… αφεντικό!
Με εκκωφαντικό τρόπο συνεχίζει στην κορυφή της Jupiler League η Σατντάρ Λιέγης η οποία επιβλήθηκε με 4-0 της Σερκλ Μπριζ στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τον Μπατσουαγί να «πυροβολεί» δύο φορές (9’ και 66’) οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους στο βελγικό πρωτάθλημα και συνεχίζουν στην κορυφή με δέκα βαθμούς διαφορά απ' την Άντερλεχτ που ακολουθεί.

Η αποβολή του ΕνΝτιαγιέ έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για την Σταντάρ, η οποία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με τα γκολ των Εζεκιέλ στο 55’ και ΕμΠοκού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 87’.


Η 24η αγωνιστική

Παρασκευή 31/01

Λιρς-Άντερλεχτ 2-0
(25΄Ντιανέ, 65΄Βατ)

Σάββατο 01/02 (21:00)

Σταντάρ Λιέγης-Σερκλ Μπριζ 4-0
(9’, 66’ Μπατσουαγί, 55’ Εζεκιέλ, 87’ πεν. ΕμΠοκού)

Σαρλερουά-Οστάνδη

Κλαμπ Μπριζ- Μονς

Γάνδη-Λέουβεν

Μαλίν-Γκενκ

Μπέβερεν-Κόρτραϊκ

Κυριακή 02/02

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λόκερεν (19:00)


Η επόμενη αγωνιστική 25η

Σάββατο 8/2 (21:00)

Κόρτραϊκ- Άντερλεχτ (19:00)
Σερκλ Μπριζ- Μπέβερεν
Λόκερεν –Σαρλερουά
Μονς- Λιρς
Λέουβεν- Μαλίν
Οστάνδη- Γάνδη

Κυριακή 9/2

Σταντάρ Λιέγης -Ζούλτε Βάρεγκεμ (15:30)
Γκενκ- Κλαμπ Μπριζ (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Χαλάλι ο…χαμένος ύπνος!!

Η Τορκί, χάρη σε ένα γκολ του Μποντίν στο 27ο λεπτό του αγώνα με την Πόρτσμουθ, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Φράτον Παρκ» χάρη στο 1-0 και είδε την τύχη να επιστρέφει στο πλευρό της, μετά το πρωινό ξύπνημα στις πέντε τα χαράματα και την πρόωρη αποχώρηση από το ξενοδοχείο λόγω… πλημμύρας!  
Η νίκη της Τορκί, στην 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της LeagueTwo, άφησε τη Νορθάμπτον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και το -6 από τις θέσεις της σωτηρίας, με τους «cobblers» να μένουν στο 1-1 απέναντι στην Τσέλτεναμ.
Η πρωτοπόρος, Τσέστερφιλντ, επιβλήθηκε με σκορ 3-1 της Μπρίστολ Ρόβερς, ενώ η Όξφορντ αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, επικρατώντας 2-1 της Γουίμπλεντον.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
Σάουθεντ – Νιούπορτ 0-0 (31/1)
Άκρινγκτον – Μόρκαμ (αναβλ.)
Μπέρι – Γουίκομ 1-0
Τσέστερφιλντ – Μπρίστολ Ρόβερς 3-1
Τσέλτεναμ – Νορθάμπτον 1-1
Πλίμουθ – Μάνσφιλντ 1-1
Πόρτσμουθ – Τορκί 0-1
Μπέρτον – Έξετερ 1-1
Ρότσντεϊλ – Ντάγκεναμ 0-1
Όξφορντ – Γουίμπλεντον 2-1
Φλίτγουντ – Γιόρκ 1-2
Χάρτλπουλ – Σκάνθορπ 0-0
Πηγή: england365.gr

Ο πρώτος …εκατομμυριούχος!!

"Σκυλίσια Μέρα" με επταψήφια νούμερα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πώς, πότε και γιατί; Τον Τρέβορ Φράνσις οι παλιότεροι τον θυμούνται να αγωνίζεται. Οι νεότεροι ίσως τον έχουν ακουστά. Ήταν, πάντως, ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ποδοσφαιριστές, με 52 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας.
Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1979, ο Φράνσις της Μπέρμιγχαμ μεταγράφεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι του ποσού του 1.000.000 λιρών. Είναι ο πρώτος Βρετανός παίκτης που λαμβάνει επταψήφιο ποσό για τη μεταγραφή του.
Ο Τρέβορ Φράνσις ήταν επιθετικός και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μπέρμιγχαμ το 1971. Το 1979 πήγε στη Νότιγχαμ και δυο χρόνια αργότερα στη Μάντσεστερ Σίτι.
Πέρασε ακόμα από το Kαμπιονάτο (Σαμπντόρια, Αταλάντα), τη Σκωτία (Ρέιντζερς) για να κλείσει την καριέρα του στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, το 1994.
Έπαιξε σε 627 αγώνες και σκόραρε 232 φορές.
Σαν προπονητής έκατσε στους πάγκους της ΚΠΡ, της Σέφιλντ, της Μπέρμιγχαμ και της Κρίσταλ Πάλας
Πηγή: sportdog.gr

Μαλαισία: Δύο γκολ σε πέντε λεπτά ο Φιγκερόα!! (video)

Εντυπωσιακός για ακόμη ένα παιχνίδι της Τζοχόρ ήταν ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της T-Team για το FA Cup της Μαλαισίας.
Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης πετυχαίνοντας τα μοναδικά της γκολ στο ματς.
Ο Λούτσο που έφτασε τα τέσσερα γκολ με την Τζοχόρ, βρήκε δίχτυα μέσα σε πέντε λεπτά, το 15’ και το 20’, με τους αντιπάλους του να μειώνουν με τον Μαρζούκι Γιουσόφ στο 26ο λεπτό.
Πέρσι, η Τζοχόρ ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Μαλαισίας και είχε πάρει για αυτόν τον λόγο απευθείας την πρόκριση στη δεύτερη φάση.
Δείτε το βίντεο με τα εκπληκτικά τέρματα του Φιγκερόα:




Πηγή: onsports.gr

Δεν «σπάει» το... ξόρκι!!

Για ακόμη ένα ματς το «Κλ.Βικελίδης» έκανε ζημιά στον Άρη. Οι «κίτρινοι» παραμένουν χωρίς νίκη στο «σπίτι» τους, έπειτα και από το 1-1 με την Ξάνθη και παράλληλα κολλημένοι στον πάτο της βαθμολογίας.

Δεν «σπάει» το... ξόρκι
Ούτε απέναντι στην Ξάνθη ήταν το «τυχερό» του Άρη. Οι «κίτρινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 απέναντι στους Ακρίτες, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και παρέμειναν για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Ακρίτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Πέτρο Μάνταλο στο 52’, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των γηπεδούχων. Τελικά, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει, κόντρα στη ροή του ματς, με τον Τάσο Μπακασέτα (τρίτο του γκολ σε δύο ματς με τους «κίτρινους») στο 68ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να ψάχνουν το γκολ της νίκης, το οποίο, ωστόσο, δεν ήρθε με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ντεμπούτο για την Ξάνθη έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία. Από τα πόδια του Ουρουγουανού προήλθε το γκολ της ομάδας του Μάουρερ. Έντονες αποδοκιμασίες στο από τους φίλους του Άρη σε Διούδη και Πουλίδο μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων.


To ματς:



Ιδιαίτερα χαμηλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες πήγαν σε χαμηλό τέμπο το ματς, αφού προτεραιότητά τους ήταν η διαφύλαξη του «μηδέν». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με τις στημένες φάσεις, που προέρχονταν από τα πλάγια. Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες θέλησαν να πλησιάσουν την εστία του Διούδη με γρήγορες επιθέσεις από τα άκρα, έπειτα από γρήγορες εναλλαγές της μπάλας ανάμεσα στους Σολτάνι και Μάνταλο.

Μετά το πέρασμα των πρώτων 20 λεπτών ο Άρης άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μεταφέρει με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου αν και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στη μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες. Η Ξάνθη φάνηκε να «βολεύεται» με την πρωτοβουλία που είχαν πάρει οι «κίτρινοι» καθώς είχε την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και να φτιάξει τη μεγαλύτερη φάση στο μάτς στο 38’. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου για την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ. Οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων στο 52’ και ο Πέτρος Μάνταλος δεν συγχώρεσε το τραγικό λάθος του Ρούμπεν Πουλίδο και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη. Το γκολ της Ξάνθης «μπλόκαρε» τους παίκτες του Άρη, που εκτός από το εις βάρος τους σκορ είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους.

Σε ένα σημείο, πάντως, όπου οι «κίτρινοι» έδειχναν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Τάσος Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάλλα, πρόλαβε τον Τσέμα και στο 68ο λεπτό έκανε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε αρκετά με τους παίκτες των δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ της νίκης. Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου και ο Άρης έμεινε για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη στο «σπίτι» του.





Οι συνθέσεις:



Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος (85’ Αγγελούδης), Τσουμάνης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (61’Σουνάς), Καμινιώτης (24’Παπαδόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Κύργιας, Νταμαρλής, Βανγκέλι

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Γκαρσία (56’ Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87’ Σουάρες), Μαρίν (73΄ Τριάδης), Σολάρι

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ράνος, Μπέρτος, Χοσέμι

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Γήπεδο: Κλεάνθης ΒικελίδηςΠηγή: sport-fm.gr

Η ώρα του «παλιού»

Ο 38χρονος Κώστας Χαραλαμπίδης με 7 από τους 9 πόντους του στο τελευταίο λεπτό χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 97-90 επί του μαχητικού Ρεθύμνου για τη 16η αγωνιστική της Α1.

Η ώρα του «παλιού»
Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε ματς της Α1 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας δύσκολα του Ρεθύμνου στο κλειστό της Πυλαίας με 97-90 για τη 16η αγωνιστική. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με +10 στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς με +17 στο τρίτο, αλλά το ματς κρίθηκε στο τέλος, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να πετυχαίνει επτά καθοριστικούς πόντους στο τελευταίο λεπτό, με ένα τρίποντο και 4/4 βολές.

Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Καλή παρουσία από το ανεβασμένο Ρέθυμνο, για το οποίο όλα τα λεφτά ήταν η τριάδα Ράιτ (31π.), Καλαμπόκης (21π.) και Εζιούκου (20π.)

Το ματς

Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε το… αγουροξυπνημένο πρόσωπο του ΠΑΟΚ στην εκκίνηση του αγώνα. Προηγήθηκε με πέντε (0-5) και εννιά πόντους (3-12) πολύ γρήγορα με Ράιτ και Καλαμπόκη, ενώ η αντίδραση των γηπεδούχων (11-16) αποδείχτηκε προσωρινή, καθώς οι Κρητικοί έφτασαν και στο +10 (11-21, 13-23). Το τρίποντο του Δέδα στο φινάλε της πρώτης περιόδου αφύπνισε την ομάδα του, που με πρωταγωνιστή τον Μπόγρη ολοκλήρωσε ένα επί μέρους σκορ 17-2 και πέρασε μπροστά με 30-25. Ένα ξέσπασμα του Χαρτ έφερε την ισορροπία (30-30), αλλά μόνο για λίγο, καθώς οι «ρεζέρβες» του ΠΑΟΚ έφεραν ακόμη και το +8, 45-37, πριν το 45-41 του ημιχρόνου.

Μετά από μόλις έναν πόντο στο πρώτο μέρος, ο Κούπερ πήρε το όπλο του και οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στην επανάληψη. Με συμπαραστάτες του Πέιν και Τσαϊρέλη ο Αμερικανός έφερε τον ΠΑΟΚ γρήγορα στο 57-45, ενώ με τρίποντο του Μαργαρίτη η διαφορά έφτασε και στο +18, 68-51. Οι άμυνες ήταν αρκετά χαλαρές, όμως, και παρά τα καλάθια του Μπόγρη, το Ρέθυμνο με «ζεστούς» Καλαμπόκη, Ράιτ και Εζιούκου επέστρεψε στο ματς πλησιάζοντας στους επτά (80-73) στα μέσα της τελευταίας περιόδου, ενώ δύο λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο -6 (85-79). Το τρίποντο του Χαραλαμπίδη στο τελευταίο λεπτό έγραψε το 91-82 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς για τον ΠΑΟΚ παρά τις προσπάθειες του πεισματάρη Ράιτ.

Δεκάλεπτα: 16-23, 45-41, 73-58, 97-90.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 12, Κούπερ 7, Χαραλαμπίδης 9, Τσόχλας 5, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 13, Μαργαρίτης 13, Καλλές 2, Μπόγρης 15, Κασελάκης 10, Λιάπης.

Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χαρτ 9, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος, Ράιτ 31, Καλαμπόκης 21, Κανονίδης 2, Σίννης, Λάτοβιτς, Εζιούκου 20, Ντρτσα, Γκάμπριελ 2.

Διαιτητές: Τανατζής, Σώμος, Διαμαντής.Πηγή: sport-fm.gr

Τα «θαλάσσωσε» η Μονακό!

Και πάλι στο -5 από την κορυφή η Μονακό. Οι «Μονεγάσκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Λοριάν και πλέον πηγαίνουν με την πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι «τίτλου» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα «θαλάσσωσε» η Μονακό (video)
Δεν τα κατάφερε η Μονακό στην έδρα της Λοριάν. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Μουστουάρ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος και είδε τη διαφορά της με την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν να «ανοίγει» και πάλι στους 5 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντέξουν στην άμυνα και προηγήθηκαν δύο φορές με τα τέρμα των Αμπουμπακάρ και Αλαντιέρ στο 12’ και στο 73ο λεπτό, αντίστοιχα. Από την πλευρά τους, οι «Μονεγάσκοι», που πλήρωναν τα αμυντικά τους κενά, κατάφερα να απαντήσουν με τους Ζερμέν (41’) και Κουρζάβα (87’) χωρίς, ωστόσο, να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Έτσι, η Μονακό απέχει και πάλι πέντε βαθμούς από την Παρί, την οποία θα υποδεχτεί με μοναδικό στόχο τη νίκη την επόμενη αγωνιστική.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31/1

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό 2-0
(Ιμπραΐμοβιτς 58’, Άλεξ 88’)

Σάββατο 1/1 (21:00)

Λοριάν-Μονακό 2-2
(12' Αμπουμπακάρ, 73' Αλαντιέρ - 41' Ζερμέν, 87' Κουρζάβα)

Εβιάν-Αζαξιό
Μπαστιά-Γκινγκάμπ
Ρεμς-Μονπελιέ
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν
Σοσό-Ναντ

Κυριακή 2/2

Νις-Λιλ (15:00)
Ρεν-Λυών (18:00)
Μαρσέιγ-Τουλούζ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική 24η

Παρασκευή 7/2

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο 8/2 (21:00)

Μαρσέιγ-Μπαστιά (18:00)
Αζαξιό-Ρεν
Βαλενσιέν-Νις
Γκινγκάμπ-Ρεμς
Λιλ-Σοσό
Μονπελιέ-Εβιάν


Κυριακή 9/2

Ναντ-Λυών (15:00)
Μπορντό-Λοριάν (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα!! (video)

«Βόμβα» στην Βαρκελώνη με την Βαλένθια να παίρνει τεράστιο διπλό επί της Μπαρτσελόνα (3-2) και οι «μπλαουγκράνα» κινδυνεύουν να πέσουν τρίτοι αν νικήσουν οι δύο της Μαδρίτης!

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα! (video)
Και τώρα... χαμός στην Ισπανία! Η Μπαρτσελόνα υπέστη ήττα-σοκ μέσα στο «Καμπ Νου», με την Βαλένθια να παίρνει τεράστιο διπλό με σκορ 3-2 και πλέον οι Καταλανοί μπορούν να βρεθούν στο -3 απ’ την κορυφή αν η Ατλέτικο Μαδρίτης νικήσει και στο -2 από τη Ρεάλ αν κάνει το ίδιο!

Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Κι αυτό διότι οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα μόλις στο 7’ με τον Αλέξις να ανοίγει το σκορ και μέχρι πριν το ημίχρονο οι Καταλανοί παρέμεναν μπροστά. Ωστόσο, στο 44’ ο Παρέχο ισοφάρισε για τις «νυχτερίδες» και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πιάτι «χτύπησε» και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους!

Η... παγωμάρα έδωσε τη θέση της προς στιγμήν στην ανακούφιση. Στο 54’ ο Μέσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε τον Ντιέγκο Άλβες για το 2-2, αν και ήταν κάπως τραβηγμένο το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Μαρτίνο.

Κι όμως, η Μπάρτσα δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Βαλένθια πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα με τον Αλκασέρ να εκτελεί από κοντά τον Βαλντές και να γράφει το 3-2! Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Καταλανοί το προσπάθησαν, αγωνίστηκαν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζόρντι Άλμπα (78’), όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν την ιστορία της αναμέτρησης, δεχόμενοι οριστικά την ήττα!



All Goals - Barcelona 2-3 Valencia - 01-02-2014... από The-Best-Games

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/1

Γρανάδα-Θέλτα 1-2

Σάββατο 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-3

Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο 19:00
Χετάφε-Βαγιαδολίδ 21:00
Μάλαγα-Σεβίλλη 23:00

Κυριακή 2/2

Έλτσε-Αλμερία 13:00
Μπέτις-Εσπανιόλ 18:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 23:00

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Παρασκευή 7/2

Εσπανιόλ-Γρανάδα 22:00

Σάββατο 8/2

Βαλένθια-Μπέτις 17:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 21:00
Βαγιαδολίδ-Έλτσε 23:00

Κυριακή 9/2

Οσασούνα-Χετάφε 13:00
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 20:00
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 10/2

Θέλτα-Μπιλμπάο 23:00

Πηγή: sport-fm.gr

Βγήκε... βόλτα ο Μήτρογλου!! (pic)

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της Φούλαμ με τη Σαουθάμπτον δεν είχε ο Κώστας Μήτρογλου, ωστόσο «παρουσιάστηκε» στο κοινό της νέας του ομάδας.

Βγήκε... βόλτα ο Μήτρογλου! (pic)
Την πρώτη του... γεύση απ’ το τι εστί Φούλαμ πήρε ο Κώστας Μήτρογλου το απόγευμα του Σαββάτου!

Ο νεοαποκτηθείς άσος των Λονδρέζων δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ματς με τη Σαουθάμπτον, αφού υπήρξε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα, ωστόσο έδωσε κανονικά το «παρών» στο γήπεδο.

Εκεί όπου έκανε την πρώτη του βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, παρέα με τους άλλους... νέους, Χάιτινχα και Κόουλ και φυσικά αποθεώθηκε όπως αρμόζει στην πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου!

Και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ελπίζει να αποθεωθεί ακόμα περισσότερο μέλλον, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, να σκοράρει!

inner



Πηγή: sport-fm.gr

Της… τελευταίας στιγμής!!

Λεβερκούζεν και Σάλκε προχώρησαν με νίκες… των τελευταίων λεπτών απέναντι σε Στουτγκάρδη και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα, στην 19η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκας. Φουλ… της έδρας στην αγωνιστική.

Της… τελευταίας στιγμής
Μία κεφαλιά του Ντερντιγιόκ στο 84’, ήταν ικανή να δώσει τη νίκη στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, με σκορ 2-1 απέναντι στην Στουτγκάρδη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τέρμα του Λέιτνερ, μόλις στο 12’, ωστόσο η ισοφάριση ήρθε από τον Κίσλινγκ στο 26’.

Ίδιο σκηνικό και στην αναμέτρηση της Σάλκε. Οι μπλε, άνοιξαν το σκορ με τον Σαντάνα, μόλις στο 9’ και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο, Άρντολντ ισοφάρισε για να έρθει ο Μπόατενγκ και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 στο 81’.

Εύκολη επικράτηση και της Χόφενχαϊμ, απέναντι στο Αμβούργο. Οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ με τον Φιρμίνο, μόλις στο 4’, ενώ στο 44’, ο Σούλε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπεκ στο 61’.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Παρασκευή, 31/1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ντόρτμουντ 1-2
(54’ Κέσελ – 31’, 65’ Ομπαμεγιάνγκ)

Σάββατο, 1/2 (16:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 2-1
(9’ Φελίπε Σαντάνα, 81’ Μπόατενγκ – 65’ Άρνολντ)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-1
(26’ Κίσλινγκ, 84’ Ντερντιγιόκ – 12’ Λέιτνερ)

Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 3-0
(4’ Φιρμίνο, 44’ Σούλε, 61’ Μπεκ)

Μάιντς-Φράιμπουργκ 2-0
(24’ Παρκ, 87’ Κο)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(11’ Βέρνερ, 49’ Άλντιτοπ, 55’ Χαν – 3’ Μπράκερ αυτ.)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 2/2

Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η Επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή 7/2
Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (21.30)

Σάββατο 8/2 (16.30)
Άιντραχτ – Μπραουνσβάιγκ
Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ – Μάιντζ
Νυρεμβέργη – Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ – Χόφενχάιμ
Αμβούργο – Χέρτα (19.30)

Κυριακή 9/2
Στουτγάρδη – Άουγκσμπουργκ (16.30)
Σάλκε – Αννόβερο (18.30)Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Τζιόλη!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο δανεισμός του Αλέξανδρου Τζιόλη στην Καϊσερισπόρ, με τον διεθνή χαφ και τον ΠΑΟΚ να κερδίζουν αρκετά με την μόνιμη εγκατάστασή του στην Τουρκία.

Τα τυπικά για Τζιόλη
Μόνο οι υπογραφές έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Αλέξανδρου Τζιόλη στην Καϊσερισπόρ.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την μετακίνηση του διεθνούς μέσου, ο οποίος ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν (30 ματς, 26 ως βασικός).

Ο 29χρονος χαφ έφερε στους Θεσσαλονικείς τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία του αύξανε τις οικονομικές απολαβές κατά πολύ.

Όπως γράφει η SportDay, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο αντιμετώπισαν το θέμα και από οικονομικής πλευράς, γι' αυτό και επέμειναν να μπει οψιόν αγοράς εν όψει καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε περίπου 130 χιλιάδες ευρώ από το μισό φετινό συμβόλαιο του παίκτη, ενώ αν τον παραχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι θα κερδίσει άλλο 1,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Τζιόλης βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.Πηγή: sport-fm.gr

Τεσσάρα και ανάσα!!

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, η Ένωση Παραλιμνιόυ κατάφερε και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Άρη Λεμεσού (4-1). Αυτή ήταν η δεύτερη της νίκη στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Τεσσάρα και ανάσα
Πέναλτι, αυτογκόλ και πέντε γκολ είχε το παιχνίδι Παραλίμνι-Άρης.

Με σκορ 4-1 τέλειωσε το πρώτο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Νικήτρια η Ένωση Παραλιμνίου, που μετά από οχτώ αγωνιστικές κατάφερε και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο πρώτο ημίχρονο τις περισσότερες φάσεις τις έκανε η Ένωση, οπότε έβαλε και το γκολ, με τον Τόφα στο 17’ από πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Άρης ανέβηκε και παρά το γκολ του με τον Τουράν στο 82’, δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω, ενώ σημείωσε και αυτογκόλ με τον Χριστοφόρου στο 64’.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Αγκούλο σκόραρε δύο φορές (84’ και 87’) και χάρισε στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Ένωση Παραλιμνίου – Άρης Λεμεσού 4-1
(17’ πεν. Τόφας, 64’ αυτ. Χριστοφόρου, 82’ Τουράν, 84’, 87’ Αγκούλο)

ΑΕ Κουκλίων – Απόλλων Λεμεσού (17:00)
ΑΠΟΕΛ – Ερμής (18:00)
Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση (18:00)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

ΑΕ Κιτίου – Ομόνοια (15:00)
ΑΕ Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα (17:00)
Δόξα Κατωκοπιάς – Άλκη (17:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Άλκη- ΑΕ Κουκλίων (15:00)
Νέα Σαλαμίνα- ΑΕ Κιτίου (15:00)
Ομόνοια- Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)
Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ (19:00)
Άρης Λεμεσού- ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Απόλλων Λεμεσού- Εθνικός Άχνας (19:00)
Ερμής- Ένωση Παραλιμνίου (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ποια παραμονή; Πλέι οφ!!

Ακάθεκτο συνέχισε το… τρένο της Κηφισιάς. Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν στην έδρα τους του Άρη (81-74) και μπορούν αντί για… παραμονή να ονειρεύονται πλέι οφ!

Ποια παραμονή; Πλέι οφ!
Συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στην Α1 μπάσκετ των ανδρών η Νέα Κηφισιά. Οι νεοφώτιστοι πήραν μεγάλη νίκη στην έδρα τους με αντίπαλο τον Άρη, επικρατώντας με 81-74 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και είναι έτοιμοι να… επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους.

Η ΑΕΝΚ με την ένατή της νίκη και 25 πλέον βαθμούς μπορεί να… ηρεμήσει όσον αφορά στην υπόθεση παραμονή και να κοιτάξει «ζεστά» τα πλέι οφ. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Άρη μετά από αυτή από τον ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους και σε αυτό το ματς ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Ο Μούρτος με 14 πόντους πρώτος σκόρερ των «κίτρινων».

Το ματς



Κάκιστο ξεκίνημα για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έδειξαν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης (8-6) καθώς στη συνέχεια η δυσλειτουργία τους στην άμυνα, η αδυναμία τους στο ριμπάουντ (14-6) και τα λάθη τους (4-0) επέτρεψαν στην Κηφισιά όχι μόνο να διατηρεί τα ηνία αλλά να χτίσει και διαφορά. Συγκεκριμένα η ΑΕΝΚ κατάφερε να φτάσει σε νταμπλ σκορ (32-16) στο τέλος της περιόδου. Βελτίωσε την εικόνα στου παρκέ στη συνέχεια ο Άρης. Παρά την αστοχία τους από τα 6,75μ. (1/8, 13%) και τα 10 λιγότερα ριμπάουντ (23-13) οι «κίτρινοι» με επιμέρους 19-10 μείωσαν σε 42-35. Οι γηπεδούχοι πάντως με μικρή αντεπίθεση στο τέλος του πρώτου μέρους και μικρό σερί 4-0 κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διψήφιο προβάδισμα (46-35).

Και είχε και… χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους παίκτες του Μίνιτς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω ακόμα και με 19 πόντους (58-39). Μείωσαν πάντως σε 60-44 στο τέλος της περιόδου. Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε στο δεκάλεπτο που απέμενε και με επιμέρους 13-3 χάρις σε κρεσέντο από τα 6,75μ. μείωσαν στους έξι (63-57), ενώ τρία λεπτά πριν το φινάλε βρέθηκαν στο -4 (66-62). Στο χρόνο που απέμενε όμως ο Άρη έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις. Αντιθέτως η ΑΕΝΚ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με μίνι ξέσπασμα έφτασε σε ακόμα μία επικράτηση με 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 32-16, 46-35, 60-48, 81-74

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 10 (2), Λιακόπουλος 10 (5 ασίστ), Κρόκερ 17 (1), Κομποδιέτας, Σιούτης, Γκάρετ 5 (8 ριμπάουντ), Γουντς 4, Τσαλδάρης 18 (4), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 8 (7 ριμπάουντ), Μπάρλος 7 (1)

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 2, Χαντ, Πελεκάνος 10 (6 ριμπάουντ), Γκίκας 2, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 12 (8 ριμπάουντ), Μούρτος 14 (4), Αθηναίου 12 (1) Πηγή: sport-fm.gr

Θα είμαστε εκεί!!

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού του μπάσκετ, καθώς εξασφάλισε (μαζί με Βραζιλία, Τουρκία και Φινλανδία) μια από τις τέσσερις wild card του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα είμαστε εκεί!
Παρούσα για έβδομη φορά στην ιστορία της και τρίτη σερί θα είναι η Ελλάδα σε ένα Μουντομπάσκετ. Η FIBA κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής στη Βαρκελώνη αποφάσισε να δώσει στην «επίσημη αγαπημένη» μια από τις τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (ή αλλιώς… wild cards). Τις υπόλοιπες τρεις πήραν Βραζιλία, Τουρκία και Φινλανδία, ενώ θεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως από τη διοργάνωση της Ισπανίας (30/8-14/9) και στο εξής θα λέγεται ο θεσμός, έμειναν οι Κίνα (που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή), Ρωσία, Βοσνία, Καναδάς, Ισραήλ, Νιγηρία, Πολωνία, Κατάρ και Βενεζουέλα, ενώ Ιταλία και Γερμανία είχαν αποσυρθεί από τη διεκδίκηση προ λίγων ημερών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Εθνική αυτομάτως αποφεύγει τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας το 2015 στο οποίο προκρίνεται απευθείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα συμμετέχει στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στη Βαρκελώνη (20:00 ώρα Ελλάδας) για να μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση, όπου σχηματίζονται τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στα νοκ άουτ), αλλά και την πόλη στην οποία θα αγωνίζεται. Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Υπενθυμίζεται πως στο Μουντομπάσκετ εξασφαλισμένη παρουσία πέρα από την οικοδέσποινα Ισπανία και την χρυσή ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ είχαν άλλες 18 ομάδες: Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Η Ελλάδα πληρούσε όλα τα κριτήρια για να πάρει μία wild card. Έχει συνεπή και πετυχημένη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που μαρτυρά και η πέμπτη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (υπολειπόταν μόνο της Ρωσίας μεταξύ των διεκδικητριών). Παράλληλα το άθλημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα, οι Έλληνες παίκτες είναι φημισμένοι σε όλη την Ευρώπη και πλέον πετυχαίνουν και στο ΝΒΑ, υπάρχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων της διοργάνωσης, ενώ και η περίφημη «δωρεά» που απαιτεί η FIBA είχε εξασφαλιστεί από χρήματα της τράπεζας χορηγού της Εθνικής. Ασφαλώς έπαιξαν ρόλο και οι διασυνδέσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Επόμενο μέλημα της ομοσπονδίας, τώρα, είναι η πρόσληψη προπονητή εγνωσμένης αξίας (ακούγονται τα ονόματα των Σφαιρόπουλου, Κατσικάρη, ακόμη και πιθανή επιστροφή Γιαννάκη), ο οποίος θα κληθεί να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Η συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ σημαίνει πως τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ θα δώσουν το «παρών» στην προσεχή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των τριών ΝΒΑερ, Κουφού, Καλάθη και Αντετοκούνμπο, για τους οποίους θα γίνει ταξίδι στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο. Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφή ο Μπιέλιτσα, ψηλά ο Μπράμος!! (video)

Το κάρφωμα του Νεμάνια Μπιέλιτσα είναι στην κορυφή του Top 10 της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Κορυφή ο Μπιέλιτσα, ψηλά ο Μπράμος (video)
Το απίθανο κάρφωμα του Νεμάνια Μπιέλιτσα πάνω σε άμυνα στον αγώνα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Εμπόριο Αρμάνι στο Μιλάνο είναι στην πρώτη θέση των καλύτερων φάσεων της πέμπτης αγωνιστικής του Top 16.

Δεύτερη είναι τάπα του Κάιλ Χάινς στον Ρόμπιν Μπέντσινγκ στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπάγερν στο Μόναχο, ενώ στο «5» υπάρχει το κάρφωμα του Μάικ Μπράμου στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.


Πηγή: sport-fm.gr

Θρήνος στην Ισπανία με Αραγονές!!

Την απώλεια του Λουίς Αραγονές θρηνεί το ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Θρήνος στην Ισπανία με Αραγονές!
Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Ισπανία και το ποδόσφαιρο της χώρας, εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Λουίς Αραγονές.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης και τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών.

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαίωσε ο θεράπων ιατρός του, Πέδρο Γκιγιέν, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Αραγονές ήταν επιθετικός και φόρεσε τις φανέλες των Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεκρεατίβο Ουέλβα, Έρκουλες, Ούμπεντα, Οβιέδο, Μπέτις και Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα, ήταν 11 φορές διεθνής με την εθνική Ισπανίας, ενώ είχε σκοράρει και τρεις φορές. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα.

Μετέπειτα, στην προπονητική του καριέρα δούλεψε στις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα και Φενέρμπατσε.

Ωστόσο, η σημαντικότερη στιγμή για τον ίδιο ήταν το 2008, όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατάφερε να φέρει στην κορυφή την εθνική Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή αξία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Νωρίτερα, το 1997, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο, ενώ με τους «ροχιμπλάνκος» είχε πάρει τρία Κύπελλα Ισπανίας και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

Φύγε εσύ, έλα εσύ στη Βαλένθια!!

Με την απόκτηση του Φιλίπ Σεντέρος και του Βινίσους Αραούχο έκλεισε η μεταγραφική περίοδος για τη Βαλένθια.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στη Βαλένθια
Ο Ελβετός διεθνής θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεστάγια, ύστερα από την λύση της συνεργασίας του με τη Φούλαμ, η διοίκηση της οποίας του ευχήθηκε καλή τύχη στην σταδιοδρομία του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας.

Την ίδια ώρα, οι «νυχτερίδες» απέκτησαν και τον Βραζιλιάνο στράικερ Αραούχο. Ο 20χρονος αγωνιζόταν στην Κρουζέιρο και πήγε στη Βαλένθια ως ελέυθερος. Αντίθετα, ο Έβερ Μπανέγκα επιστρέφει στην πατρίδα του την Αργεντινή για να αγωνιστεί ως δανεικός στην Νιούελς Ολντ Μπόις μέχρι το τέλος της σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

«Φινάλε» για Ντουράντ, σούπερ Αντετοκούνμπο!!

Το σερί του Ντουράντ με 30+ πόντους σταμάτησε στο Μπρούκλιν γιατί η Θάντερ κέρδισε εύκολα και ο ίδιος δεν υπήρχε λόγος να… κουραστεί. Εξαιρετικός ο Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για Μπακς.

«Φινάλε» για Ντουράντ, σούπερ Αντετοκούνμπο
Τελικά μόνο έτσι φαίνεται πως θα σταματούσε το σερί του Κέβιν Ντουράντ. Ο σούπερ σταρ της Θάντερ μετά από δώδεκα διαδοχικά ματς με 30+ πόντους είδε το ρεκόρ του (καλύτερο μετά τα 14 ματς του ΜακΓκρέιντι το 2003) να σταματά στο Μπρούκλιν, όχι επειδή όμως δεν ήταν καλός… Κάθε άλλο! Πρόλαβε να πετύχει 26 πόντους σε 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεκουράστηκε από τον προπονητή του αφού η ομάδα της Οκλαχόμα πέρασε εύκολα με 120-95 από την έδρα των Νετς.

Οι Μπακς έχασαν ξανά, 113-102 στο Ορλάντο, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι κερδισμένος. Αν και ξεκίνησε από τον πάγκο για πρώτη φορά μετά από 21 σερί ματς σαν βασικός, είχε 15 πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) με 5/9 βολές, 2/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 28:49.

Οι Γκρίζλις πέρασαν και από τη Μινεσότα, 94-90. Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει την ανοδική του πορεία και σε 11:34 είχε 7 πόντους με 2/4 δίποντα και 1/1 τρίποντο, καθώς και 2 κλεψίματα.

Οι Λέικερς έχασαν για όγδοη φορά σε 21 ματς στην έδρα τους, με 110-100 από τους Μπόμπκατς για τους οποίους ο Αλ Τζέφερσον ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 40 πόντους.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 34 πόντους οδήγησε τους Μάβερικς στο 107-103 επί των Κινγκς, ενώ ο Στίβεν Κάρι είχε 44 πόντους με 8/13 τρίποντα και οι Ουόριορς επικράτησαν 95-90 των Τζαζ.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Μιλγουόκι Μπακς 113-102 Αφλάλο 21, Χάρις 18, Ολαντίπο 15, Μουρ 13, Βούτσεβιτς 12, Χάρκλες 10-Μπάτλερ 20, Αντετοκούνμπο 15, Νιλ 13, Μίντλετον 10, Ιλιασόβα 10, Σάντερς 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ατλάντα Χοκς 99-125 Γιανγκ 29, Κάρτερ-Ουίλιαμς 17, Ουίλιαμς 15, Άλεν 11 (10 ριμπ.)-Μπραντ 18, Σκοτ 18, Κάρολ 13, Μίλσαπ 12, Τιγκ 12, Ουίλιαμς 12, Κόρβερ 11.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μέμφις Γκρίζλις 90-94 Λοβ 28 (16 ριμπ.), Μάρτιν 14, Μπαρέα 12, Κάνινγχαμ 12, Τουριάφ 7 (10 ριμπ.)-Ράντολφ 26 (12 ριμπ.), Λι 16, Κόνλεϊ 12, Πρινς 11.

Μπρούκλιν Νετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-120 Λίβινγκστον 16, Ουίλιαμς 14, Πλάμλι 13, Τέρι 11, Πιρς 10-Ντουράντ 26, Ιμπάκα 25, Σεφολόσα 14, Τζάκσον 14, Λαμπ 12, Τζόουνς 11.

Ντάλας Μάβερικς-Σακραμέντο Κινγκς 107-103 Νοβίτσκι 34, Έλις 20, Καλντερόν 14, Ράιτ 10 (10 ριμπ.)-Γκέι 35 (12 ριμπ.), Τόμας 19, Θόρντον 9, Έισι 8, Τόμπσον 8.

Ντένβερ Νάγκετς-Τορόντο Ράπτορς 90-100 Χίκσον 18 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 18, Φαρίντ 12, Φόι 10 (16 ασίστ), Τσάντλερ 10, Μίλερ 10-ΝτεΡόζαν 19, Ρος 18, Βαλαντσιούνας 13, Λάουρι 13, Σάλμονς 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 100-110 Γκασόλ 24, Γιανγκ 21, Μικς 19, Κέλι 13, Μάρσαλ 10 (12 ασίστ)-Τζέφερσον 40 (18 ριμπ.), Χέντερσον 20, Κιντ-Τζίλκριστ 10, Σέσιονς 9 (13 ασίστ).

Γιούτα Τζαζ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 90-95 Μπερκς 26, Καντέρ 15, Γκάρετ 13, Έβανς 10-Κάρι 44, Μπόγκουτ 16 (17 ριμπ.), Τόμπσον 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Το... μαγικό του ραβδάκι!!

Ήρθε και του άλλαξε την ρότα! Στο ντεμπούτο του Πετράκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε εμφανώς βελτιωμένος, έβαλε φρένο στις τέσσερις σερί ήττες και πήρε σημαντικό τρίποντο επί του Λεβαδειακού (2-1).

Το... μαγικό του ραβδάκι!
Έφερε πνοή αλλαγής ο Γιάννης Πετράκης! Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες που είχαν φέρει έντονο προβληματισμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με σκορ 2-1 για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Ίλιτς, ο Τσουκαλάς διπλασίασε τα τέρματα των μετέπειτα νικητών (66'), με τους Βοιωτούς απλώς να μειώνουν με τον Μάντζιο στο 73', δίνοντας προς στιγμήν ένα νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος οι Γιαννιώτες, από ένα δοκάρι οι δύο αντίπαλοι.

Στους 26 βαθμούς ανέβηκε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», έμειναν στους 23 οι «πράσινοι».

Το ματς:


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι. Όχι γιατί είχε τις «τρελές» φάσεις στα πρώτα λεπτά, αλλά γιατί και οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, με το τέμπο να είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Και μετά το τέταρτο ο ΠΑΣ άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά στην πρώτη ο Γιάχος του αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Ιντζίδη, ενώ στη δεύτερη ήταν το δοκάρι του Λεβαδειακού που έβαλε... φρένο στην όρεξη του Ακόστα να σκοράρει (20’).

Η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή. Ο Ίλιτς πήρε ωραία την μπαλιά από τον Τσουκαλά, έκανε όμορφο ποστάρισμα, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Σέρβο να βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό και να το πανηγυρίζει έξαλλα. Τα χαμόγελα των Γιαννιωτών πήγαν να... κοπούν απότομα, όταν στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κολοβέτσιος έκανε τραγικό λάθος, αλλά ο Βελλίδης «νίκησε» σε διπλή φάση τον Μάντζιο, κρατώντας το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τους παίκτες του Πετράκη να διαμαρτύρονται –δικαίως- για νέο πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Στρούνα.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος δεν διεκδικούσαν δάφνες ποιότητας, εν αντιθέσει με το ρυθμό και την διάθεση του πρώτου. Κι ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» και να δείξει πως «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς. Ο Ίλιτς από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Τσουκαλάς με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 66’. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι, αφού στην επόμενη φάση ο νεοεισελθών Καπό σημάδεψε το δοκάρι! Ακόμα κι έτσι όμως οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν το έβαλαν κάτω.

Η άμυνα του ΠΑΣ έκανε νέο λάθος και εν αντιθέσει με εκείνο του Κολοβέτσιου στο πρώτο 45 λεπτό, αυτή την φορά ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε ένα αντίστοιχο του Μιχαήλ κι από κοντά μείωσε, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Ο χαρακτήρας αυτός, όμως, έμεινε στα... λόγια, διότι στο γήπεδο ο Λεβαδειακός ήταν πλέον μπλοκαρισμένος, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μεγάλη ευκαιρία και ο ΠΑΣ κράτησε τη νίκη με το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90’ Μπέριος), Γιάκος (73’ Ντάσιος), Ακόστα (87’ Αυγενικού), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κυβελίδης, Χαρίσης, Κρητικός

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (46’ Καπό), Ιντζίδης (58’ Μιλοσάβλιεφ), Κονέ, Ορτέγκα (77’ Βαρέλα), Κώτσιος, Γεωργίου, Μάνζτιος, Ροτζέριο.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάγκας, Γιάντσης, Πετράτζι Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι»

Σίγουρος ότι ο Άρης μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σουνάς αρκεί αυτός και οι συμπαίκτες του να σηκώσουν κεφάλι.

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι»
Ο Άρης παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά απέναντι στην SKODA Ξάνθη και ο Δημητρης Σουνάς, μιλώντας στη Nova, τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι τους για την δύσκολη συνέχεια.

Ο ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» ανέφερε πως κόντρα στην ακριτική ομάδα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.

Ο 20χρονος μέσος μίλησε ακόμη και για την ήττα-σοκ, έτσι όπως ήρθε, από τον Λεβαδειακό τονίζοντας χαρακτηρίστηκα ότι «Ήταν σαν να μας κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην καρδιά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Δημήτρη, το ματς της Λιβαδειάς συζητήθηκε πάρα πολύ και το θέμα είναι αν έχετε ξεπεράσει αυτή την αναπάντεχη αποτυχία;

«Πρέπει να το ξεπεράσουμε γιατί δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο να κοιτάμε τα ματς του παρελθόντος. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας στα επόμενα παιχνίδια, κοιτώντας τη δουλειά μας μέσα από την προπόνηση. Πιστεύω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

-Πολλοί είπαν πως εφόσον δεν μπορέσατε να νικήσετε στη Λιβαδειά, έτσι όπως ήρθε το ματς, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

«Ήταν σαν μας κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην καρδιά! Νικούσαμε μέχρι το 85΄με 3-1 και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Δεχτήκαμε γρήγορα το δεύτερο γκολ, μετά το τρίτο και ήταν θέμα χρόνου να δεχτούμε και το τέταρτο. Πρέπει όμως να το ξεπεράσουμε, να κοιτάξουμε το ματς με την Ξάνθη, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

-Είναι και θέμα ατυχίας από ένα σημείο και μετά;

«Σίγουρα είναι και η ατυχία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι φταίμε εμείς. Δεν γίνεται μέσα σ΄ ένα δεκάλεπτο να δέχεσαι τρία γκολ και να χάνεις το ματς, ένα ματς που ήταν δικό σου μέχρι το 85΄. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Τι λες για την Ξάνθη;

«Δουλεύουμε σκληρά όλη την εβδομάδα, μιλάμε με τον προπονητή μας, όλοι οι παίκτες μαζί, είμαστε μια οικογένεια και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

«Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»!

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, με την παρουσία 1,500 ατόμων, τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7.

«Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»!
Περισσότερα από 1,500 άτομα έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7.

Το κλίμα ήταν έντονα συγκινησιακό και το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε «παρών» σε κάθε όνομα θύματος που ακούστηκε.

Από πλευράς διοικούντων στο Μνημόσυνο βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ευρώπης κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Επίσης, από τον Ερασιτέχνη ήταν ο πρόεδρο, κ. Κουντούρης και η γενική διευθύντρια, κ. Τσιλιγκίρη.

inner
Όλες οι ομιλίες (της κ. Νταϊφά, η μητέρα του μικρότερου θύματος, Τουμανίδη και ο κ. Μπαρμπής) επικεντρώθηκαν στην αποφράδα εκείνη ημέρα του Φεβρουαρίου και η ευχή όλων ήταν να μην συμβεί ξανά ποτέ στο μέλλον τέτοια ανείπωτη τραγωδία.

Τα θύματα της τραγωδίας

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Έκαναν... βόλτα οι «μαυρόγατες»

Μεγάλη νίκη, 3-0, στο ντέρμπι μίσους απέναντι στη Νιουκάστλ πήρε η Σάντερλαντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έβαλε «θεμέλια» για παραμονή. Νίκη «ανάσα» και για τη Γουέστ Χαμ απέναντι στη Σουόνσι (2-0).

Έκαναν... βόλτα οι «μαυρόγατες»
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Σάντερλαντ, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», επικρατώντας με σκορ 3-0 της Νιουκάστλ, στην πρεμιέρα της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι «μαυρόγατες» έβαλαν σε διάστημα τριών λεπτών τα θεμέλια της μεγάλης τους νίκης απέναντι στης «καρακάξες». Ο Μπορίνι στο 19ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ στο 22’ ο Τζόνσον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που ήταν και το απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι «μίσους». Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κόλμπακ στο 80ο λεπτό.

Έτσι, η ομάδα του Πογιέτ, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, έφτασε τους 24 βαθμούς και κατάφερε να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Νιούκαστλ έχασε την ευκαιρία να φτάσει τη Γιουνάιτεντ στην 7η θέση και έμεινε στην 8η με 37.

Στον δρόμο της Σάντερλαντ και η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» επικράτησαν άνετα εντός έδρας απέναντι στη Σουόνσι με σκορ 2-0 και πήραν μεγάλη βαθμολογική «ανάσα».

Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε στο 26ο λεπτό ο Νόλαν έπειτα από ασίστ του Κάρολ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός ήταν δημιουργούς και του δεύτερου τέρματος της ομάδας του, όταν με κεφαλιά έδωσε στον Νόλαν και το δεύτερο τέρμα της Γουέστ Χαμ στο 45’.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, παρά την προσπάθεια των «κύκνων» να αντιδράσουν από το 59’ και μετά όταν ο Κάρολ άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, αφού αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2014

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ 0-3
(19' Mπορίνι, 22' Τζόνσον, 80' Κόλμπακ)

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 2-0
(26', 45' Νόλαν)

Κάρντιφ-Νόριτς (17:00)
Έβερτον-Άστον Βίλα (17:00)
Φούλαμ-Σάουθάμπτον (17:00)
Χαλ Σίτι-Τότεναμ (17:00)
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)

Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2014

Λίβερπουλ-Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ (17:00)
Τσέλσι-Νιούκαστλ (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι (17:00)
Σάουθάμπτον-Στόουκ Σίτι (17:00)
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι (17:00)
Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014

Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα κατάφερε η Λίβερπουλ…!

Παρότι η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση του Γιεβγέν Κονοπλιάνκα, η συμφωνία τελικά χάλασε λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.

Δεν τα κατάφερε η Λίβερπουλ…
Ο 24χρονος Ουκρανός εξτρέμ αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Μπρένταν Ρότζερς για την ενίσχυση των «κόκκινων». Φέρεται μάλιστα να είχε περάσει και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ η ομάδα του, η Ντνίπρο, είχε συμφωνήσει να τον παραχωρήσει έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα ο πρόεδρος της ουκρανικής ομάδας Ιγκόρ Κολομόισκι δεν υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά που θα επικύρωναν την πώληση του παίκτη.

Τον ποδοσφαιριστή φημολογείται πως διεκδικούσε και η Τότεναμ, ενώ αυτή δεν ήταν η μόνη μεταγραφική ήττα της Λίβερπουλ καθώς έχασε και τον Μοχάμεντ Σαλάχ από την Τσέλσι.Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερα να μασάς, παρά να.. τουιτάρεις!!

Στην Κάρντιφ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γουίλφριντ Ζαχά και σίγουρα θα προτιμούσε να μην είχε ανεβάσει ποτέ ένα παλιότερο «τιτίβισμά» του για τη νέα του ομάδα.

Καλύτερα να μασάς, παρά να.. τουιτάρεις!
Scripta manent έλεγαν οι Λατίνοι και σε ψηφιακό επίπεδο το ίδιο ισχύει και για τα tweets.

O Γουίλφριντ Ζαχά θα ανήκει μέχρι το τέλος της σεζόν στο δυναμικό της Κάρντιφ, αφού ο δανεισμός του στην Κρίσταλ Πάλας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έληξε και οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν φαίνεται να τον υπολογίζουν. Ο 21χρόνος άσος πάντως μπορεί να μη γίνει δεκτός με τις ανοιχτότερες των αγκαλιών στην ουαλική ομάδα αφού πριν 2,5 χρόνια περίπου είχε αμφισβητήσει το δικαίωμα του εν λόγω συλλόγου να αγωνίζεται στα αγγλικά πρωταθλήματα.

Ο Ζαχά είχε γράψει συγκεκριμένα: «Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί η Κάρντιφ συμμετέχει στο πρωτάθλημα αφού ανήκει σε άλλη χώρα;». Τουλάχιστον τώρα θα μπορέσει να λύσει τις απορίες του από κοντά και από τους κατεξοχήν αρμόδιους… Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Να κυλήσουν όλα ομαλά»

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Να κυλήσουν όλα ομαλά»Την ικανοποίησή της για την προπώληση των εισιτηρίων του σημερινού ματς με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε η ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία σε ανακοίνωσή της ζητά να διεξαχθεί ομαλά η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας για την εντυπωσιακή προπώληση των εισιτηρίων ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ταυτόχρονα όμως εφιστά σε όλους την προσοχή έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ήρεμα στην σημερινή αναμέτρηση και ο ΟΦΗ να πάρει δύο νίκες. Στο γήπεδο και στην εξέδρα.

Έπονται σημαντικοί αγώνες τόσο σε πρωτάθλημα όσο και Κύπελλο και άπαντες θα πρέπει να μην πέσουμε σε τυχόν… παγίδα και να διαφυλάξουμε το γήπεδο μας ως κόρη οφθαλμού.

«Τελειωμένος» ο Καμαρά;

Το επεισόδιο που υπήρξε ανάμεσα στον Λόρι Σάντσεζ και τον Τζον Καμαρά στο ημίχρονο του αγώνα του Απόλλωνα στην έδρα του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο έχει ως αποτέλεσμα να τελειώσει ο παίκτης από την ομάδα.

«Τελειωμένος» ο Καμαρά;
Πολλές είναι οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Τζον Καμαρά, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ημίχρονο του πρόσφατου αγώνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον 25χρονο χαφ και τον Λόρι Σάντσεζ.

Μάλιστα, οι φωνές του Βορειοϊρλανδού προπονητή ακούστηκαν έξω από τα αποδυτήρια που φιλοξενούταν η αθηναϊκή ομάδα και αρκετοί αναρωτήθηκαν τι συνέβαινε.

Εδώ και καιρό ακουγόταν πως ο ποδοσφαιριστής από τη Σιέρα Λεόνε μπορεί να φύγει από τον Απόλλωνα, όμως μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη αυξήθηκαν αυτές οι πιθανότητες.

Τη φετινή σεζόν ο Καμαρά έχει παίξει σε 13 ματς, όμως από τον Δεκέμβριο και μετά μετράει μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Ματς δίχως αύριο…!!

Το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα παίζει ο Άρης στο σημερινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη.

Ματς δίχως αύριο…
Τις όποιες πιθανότητες έχει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα θέλει να διεκδικήσει ο Άρης, με αφετηρία το σημερινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αν η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε σήμερα τους Ακρίτες, τότε ο στόχος που έχουν θέσει στο «κίτρινο» στρατόπεδο θα έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί.

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, αλλά τώρα για εμάς δεν υπάρχουν δύσκολα κι εύκολα. Πρέπει να κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Βλάχος, Γιαννίτσης, Πουλίδο και Τσουμάνης. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Οικονομόπουλος και Καμινιώτης.

Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Μπακασέτας, Τάτος και Μανιάς, με τον Αγάνθο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γουναρίδης, Σουνάς, Κύργιας, Νταμαρλής, Βανγκελί, Κουσίδης, Αγγελούδης, Παπαδόπουλος και Τσιάρας.

Προϊστορία

Καλή παράδοση έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά ο Αρης κρατάει το προβάδισμα με 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στα τελευταία 5 ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/12/12 Άρης-Skoda Ξάνθη 0-0
02/10/11 Άρης-Skoda Ξάνθη 0-0
19/12/10 Άρης-Skoda Ξάνθη 0-2 (21', 62' Σουάνης)
27/09/09 Άρης-Skoda Ξάνθη 1-0 (90΄+2΄ Αμπρέου)
15/03/09 Άρης-Skoda Ξάνθη 0-1 (81' Αγκάλι) Πηγή: sport-fm.gr

«Από 10 εκατ. και πάνω για Μανωλά»

Την αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού εισέπραξαν Ρόμα και Νάπολι για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά, όμως θα πρέπει να τα… σκάσουν χοντρά αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι.

«Από 10 εκατ. και πάνω για Μανωλά»
Δύο ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση του Ολυμπιακού στην απόφαση να μην παραχωρήσει τον Κώστα Μανωλά, αν και η Ρόμα και η Νάπολι κινήθηκαν για την απόκτηση του διεθνούς στόπερ.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους στη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ και δεν ήθελαν να δώσουν και άλλο βασικό παίκτη τους.

Επίσης, στο Λιμάνι μέτρησαν και το οικονομικό, αφού εκτιμούν ότι ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός θα μπορέσει να ανεβάσει τις «μετοχές» του στους προσεχείς αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League και το καλοκαίρι θα γίνει… μάχη για την απόκτησή του.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Πειραιώτες συζητήσουν «μόνον από δέκα εκατομμύρια και πάνω» την ενδεχόμενη πώληση του Μανωλά, κάτι που αναγκάζει τους Ρωμαίους να αποσυρθούν και τους Ναπολιτάνους να σκέφτονται πολύ σοβαρά την προοπτική να δώσουν το συγκεκριμένο ποσό για να τον κάνουν δικό τους.Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάζουν και το «αύριο»

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ορισμένοι παίκτες που απέκτησε ο ΠΑΟΚ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Στέφενς και Σαββίδης, όμως, δεν κοίταξαν μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον.

Κοιτάζουν και το «αύριο»
Χωρίς αμφιβολία η επόμενη μέρα από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου βρίσκει ενισχυμένο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν λειτούργησε αποκλειστικά με γνώμονα τους αγώνες με την Μπενφίκα για το Europa League.

Αρχικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενισχύθηκε με την απόκτηση του Μαντούρο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στους Πορτογάλους και σε όσους αγώνες ακολουθήσουν στην Ευρώπη.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τον Μάρτενς που αποκτήθηκε με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του Χουμπ Στέφες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τους Νάτχο και Χούσεν, ενώ ο Ινσαουράλντε και ο Γκσπούρνινγκ θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Αυτό δημιούργησε ερωτήματα σε ορισμένους οπαδούς των «ασπρόμαυρων». Σε καμία περίπτωση ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ολλανδός προπονητής δεν αδιαφορούν για μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία, αλλά ήθελαν να δείξουν πως όταν προκύπτουν αξιόλογες περιπτώσεις παικτών δεν μπορείς κάνεις πίσω.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ έχουν ως στόχο να ετοιμάσουν σταδιακά την ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα.

Φέτος μπορεί να παλέψει για να κατακτήσει το Κύπελλο, έναν τίτλο που δεν έχει καταφέρει να πάρει εδώ και πολλά χρόνια και να αποτελέσει την αφετηρία για τους στόχους της επόμενης σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Στη… μάχη της Κρήτης!!

Με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί του ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, ο οποίος είναι ενισχυμένος (μεταγραφικά) και πάντα επικίνδυνος στην έδρα του.

Στη… μάχη της Κρήτης
Πέντε συνεχόμενες νίκες μετράει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο μέχρι στιγμής και ευελπιστεί μετά το αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ να έχει αυξήσει το νικηφόρο σερί του (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94, και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη-πρόκριση (4-0 το πρώτο ματς) επί του Ολυμπιακού Βόλου και ταυτόχρονα έχουν τρεις συνεχόμενες επιτυχίες στη Σούπερ Λίγκα, παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει τον τραυματία Πράνιτς και τον τιμωρημένο Ζέκα, όμως στη διάθεσή του επέστρεψαν ο Μέντες και ο Σίλντενφελντ που θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού».

Ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Αμπέντ και ο Λαγός, με τους Κλωναρίδη και Μπαϊράμι στα πλάγια. Σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Ατζαγκούν και ο Μπεργκ θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μέντες, Ντίνας και Καρέλης.

Προϊστορία

Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει υπέρ του την παράδοση, με 20 νίκες σε 38 αναμετρήσεις στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ έχει να αντιπαρατάξει 7 νίκες και 11 ισοπαλίες.

Στα τελευταία τέσσερα ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτελέσματα (Σκόρερ)

29/10/12 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2 (27' Κουτσιανικούλης, 72' Παπάζογλου - 8' Τοτσέ, 29' Μαυρίας)
24/03/12 ΟΦΗ-Παναθηναϊκό ς 0-1 (18' Κλέιτον)
21/12/08 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3 (52' Πετρόπουλος, 56' Σαλπιγγίδης, 91' Ρουκάβινα)
06/04/08 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 4-1 (32' (πεν) Ντρούλιτς, 44' Σίμιτς, 52' Σφακιανάκης, 77' Πόποβιτς - 40' Σαλπιγγίδης) Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα στη Γιουνάιτεντ!

Διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ύστερα από τις προσθαφαιρέσεις που υπήρξαν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. «Τρέχει» για τα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μίτσελ.

Με το βλέμμα στη Γιουνάιτεντ
Τα πάνω – κάτω ήρθαν μέσα σε μία εβδομάδα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες παραχώρησαν τον Βάις στην Λεχβίγια και τον Μήτρογλου Φούλαμ, φέρνοντας τον Βαλντές και τον Πέρες στη θέση τους.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ παρουσιάζεται έτοιμος να αλλάξει τους «ερυθρόλευκους», ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα από τους δύο Παραγουανούς.

Με τους νεοαποκτηθέντες οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα προσπαθήσουν να αυξήσουν την ταχύτητα συνολικά στην επίθεση, κυρίως με τον ιδιαίτερα έμπειρο και κινητικό (εντός και εκτός περιοχής) Βαλντές.

Όσον αφορά τον Πέρες, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από εκείνον, αφού υπολογίζει πολλά στην εκρηκτικότητά του και να έχει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του σε σχέση με τον Βάις.

Ο 51χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά και τους δύο ποδοσφαιριστές και τι μπορεί να πάρει από τον καθένα.

Σε περίπου 20 μέρες είναι οι αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League και ο Μίτσελ θέλει να τους ενσωματώσει άμεσα στη νοοτροπία της ομάδας του, ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα κόντρα στην βρετανική ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμη στροφή για την κορυφή…!

Μπορεί τα σπουδαία να έρχονται τη Δευτέρα στο Μάντσεστερ εκεί ο οπού η Σίτι θα φιλοξενήσει την Τσέλσι στο ντέρμπι κορυφής, ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα σπουδαία ματς.

Κρίσιμη στροφή για την κορυφή…
Το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής ανοίγει με δύο παιχνίδια, όπου οι ομάδες έχουν κυρίως το μυαλό τους στην παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολες εξόδους περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που καλούνται να περάσουν από τις έδρες των Χαλ και Στόουκ αντίστοιχα, ενώ η Έβερτον θέλει την επιστροφή στις νίκες υποδεχόμενη την Άστον Βίλα.

Όσον αφορά τώρα την Κυριακή, η Άρσεναλ υποδέχεται στο «Emirates» την Κρίσταλ Πάλας και θέλει τη νίκη που θα την ανεβάσει στην κορυφή και θα περιμένει το ντέρμπι της Δευτέρας για να δει αν θα παραμείνει εκεί. Την ίδια στιγμή η φιλοδοξη Λίβερπουλ δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Γουέστ Μπρομ και θέλει να δώσει συνέχεια στην εμφταική νίκη της στο ντέρμπι της πόλης επί των «ζαχαρωτών».

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα σπουδαία στην Πρέμειρ Λιγκ έρχονται τη Δυτέρα το βράδυ στο Μάντσεστερ με την πρωτοπόρο Σίτι αν φιλοξενεί τη Τσέλσι του Μουρίνιο. Τις δύο ομα΄δες χωρίζουν τρεις βαθμοί και οι Πολίτες αισιοδοξούν ότι θα κάνουν το +6 από τους «μπλε» και θα διατηρήσουν το +3 από την Άρσεναλ.

Για την Τσέλσι μετά τη γκέλα (0-0 με Γουέστ Χαμ) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού δεν θέλει αν φύγει με τίποτα με άδεια χέρια από το ντέρμπι κορυφής.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2014

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (14:45)
Γουέστ Χαμ-Σουόνσι (14:45)
Κάρντιφ-Νόριτς (17:00)
Έβερτον-Άστον Βίλα (17:00)
Φούλαμ-Σάουθάμπτον (17:00)
Χαλ Σίτι-Τότεναμ (17:00)
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)

Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2014

Λίβερπουλ-Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ (17:00)
Τσέλσι-Νιούκαστλ (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι (17:00)
Σάουθάμπτον-Στόουκ Σίτι (17:00)
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι (17:00)
Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014

Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολο κάθε παιχνίδι»

«Να βάλουμε τα δυνατά μας και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο από το παιχνίδι», δήλωσε ο Βαρέλα ενόψει της αναμέτρησης του Λεβαδειακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Δύσκολο κάθε παιχνίδι»
Την άποψη ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, δεδομένης της μικρής διαφοράς που έχουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους, εξέφρασε ο Τόνι Βαρέλα.

Ο μέσος της ομάδας του Λεβαδειακού τόνισε πως αν μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρουσιάζοντας εικόνα παρόμοια με αυτή που είχαν στο ματς με τον Άρη θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Οι ομάδες είναι κοντά η μία με την άλλη. Θα πρέπει να αναλύσουμε τον αντίπαλο και να βάλουμε τα δυνατά μας. Εάν δημιουργήσουμε ευκαιρίες όπως στο παιχνίδι με τον Άρη τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό απ' το παιχνίδι».

«Νίκη για τη ψυχολογία μας»

Το σύνθημα της νίκης έδωσε ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ευριπίδης Γιάκος, ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής με σκοπό να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας.

«Νίκη για τη ψυχολογία μας»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Λεβαδειακό ο Ευριπίδης Γιάκος. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις.

Ακόμη, δήλωσε πως η υποτονική απόδοση της ομάδας στους τελευταίους αγώνες οφείλεται στην ψυχολογία της, επισημαίνοντας πως μία νίκη θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια δυνατή ομάδα αλλά εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και να κερδίσουμε. Πρέπει να βάλουμε τις δυνάμεις μας για να πάρουμε τη νίκη».

Για το που οφείλεται η κακή απόδοση της ομάδας στο δεύτερο γύρο: «Η ψυχολογία είναι πάνω απ' όλα. Στο τελευταίο παιχνίδι δείξαμε κάποια καλά στοιχεία. Στη συνέχεια πιστεύω ότι θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα και θα ανέβει η ψυχολογία μας».

Για το κλίμα των αποδυτηρίων: «Είμαστε ακόμα πιο δεμένοι. Όλα τα παιδιά έχουν πολύ καλές σχέσεις, σίγουρα υπάρχει κούραση. Μας πίκρανε το ότι δεν αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη αλλά συνεχίζουμε και κοιτάμε να σώσουμε την κατηγορία και να παλεύουμε όλα τα ματς».

Για το τι χρειάζεται η ομάδα για να κερδίσει: «Χρειαζόμαστε πάθος και δύναμη και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε εμείς τη νίκη για να δώσουμε και χαρά στον κόσμο μας που έχει πικραθεί τον τελευταίο καιρό».

Για τον νέο προπονητή: «Σίγουρα όλοι θέλουμε να δείξουμε κάτι καλό και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε».

Δυνατά ματς, άλλοι… στόχοι!!

Σε δύο μέρη είναι χωρισμένη η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, λόγω των μεσοβδόμαδων υποχρεώσεων που έχουν οι σύλλογοι, ελέω του προσεχούς Μουντιάλ της Βραζιλίας.



«Μάχες» για όλα τα… γούστα περιλαμβάνει η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η οποία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αυλαία ανοίγει με την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, οι οποί είναι ισόβαθμοι και θέλουν να αποκτήσουν διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Λίγο αργότερα ο Άρης υποδέχεται την Skoda Ξάνθη, έχοντας ως στόχο την πρώτη του νίκη μετά τις 20 Οκτωβρίου και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να παραμείνει στην κατηγορία. Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες έχει αγνοεί τη νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός «δοκιμάζεται» στην έδρα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μετρούν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα το ’14, ενώ έχουν ενισχυθεί σε θέσεις που το έκρινε σκόπιμο ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Στο απέναντι στρατόπεδο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να κάνει το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική και θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί του (5 χ 5) μετά την ήττα στην έδρα του Πανιωνίου.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (15:00 NS1)
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ (17:15 NS1)
Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (15:00 NS2)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15 NS2)
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15 NS4)
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS7)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (17:15 NS3)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (15:00 NS2)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (15:00 NS3)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (17:15 NS7)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (17:15 NS3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15 NS2)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:15 NS4)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS3)
Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η. (19:30 NS2)

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (19:30 NS1)

Οσα μου είπε ο Τσιστιακόφ για τον ΠΑΟΚ…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για όσα άκουσε να του λέει πριν δύο μήνες ο Τσιστιακόφ και τα είδε να συμβαίνουν αυτόν τον Γενάρη…
Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές του Μάρτενς και του Μαντούρο είχα σχολιάσει σε αυτήν εδώ τη γωνιά, ότι είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι αλλάζουν σημαντικά επίπεδο τον ΠΑΟΚ και περίμενα κάτι καλύτερο.
 
Τώρα που οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν το καλύτερο το είδα. Ο Νάτχο (αν δεν είχε ανακοινωθεί για έξι μήνες θα έγραφα ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του ΠΑΟΚ βάση βιογραφικού) είναι αυτό ακριβώς που λέμε «παίκτης να σου αλλάξει το επίπεδο».
 
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είχε κλείσει στη Μίλαν, αλλά η αλλαγή προπονητή του χάλασε τη δουλειά αφού ο Ζέεντορφ προτίμησε τον Εσιέν από την Τσέλσι. Για ποδοσφαιριστή που τον ήθελε (σοβαρά) η Σεβίλλη η οποία όμως δεν μπορούσε εύκολα να του προσφέρει κλειστό τριετές με 2 εκατ. ευρώ το χρόνο καθαρά χρήματα. Κάπως έτσι βρέθηκε στον ΠΑΟΚ και υπέγραψε έστω και για έξι μήνες. Στον ΠΑΟΚ το πήραν το ρίσκο να τον υπογράψουν για έξι μήνες ελπίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα θα τον πείσουν να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια.
 
Οσοι δεν τον ξέρουν τον Ισραηλινό, ενδεχομένως να θεωρούν υπερβολικά τα όσα γράφω, μιλάμε όμως για παίκτη που έχει ψηφιστεί καλύτερος ξένος στο ρωσικό πρωτάθλημα στο οποίο παίζουν ένα σωρό σπουδαίοι παίκτες. Θέλω επίσης να σας πω ότι φέτος στο Europa Leagueέκανε… παπάδες με την Ρούμπιν και εγώ τον «πρωτοτσέκαρα» στα ματς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν επί Βαλβέρδε και έμεινα εντυπωσιασμένος.
 
Ένα μειονέκτημα έχει μόνο. Είναι αργός. Κατά τα άλλα μιλάμε για πολύ σπουδαίο deep lying playmaker (παίκτης που φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω). Κατά την άποψη μου ο παίκτης αυτός είναι ο καλύτερος χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος σήμερα.
 
Βεβαίως αν ο ΠΑΟΚ δεν τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία η απόκτησή του. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι με γνώμονα να ενισχύσει την ομάδα και για τώρα προκειμένου να κατακτήσει το Κύπελλο και να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ, αλλά κυρίως προκειμένου να χτίσει μία ομάδα που δεν θα θέλει πολλές προσθήκες το καλοκαίρι προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.
 
Στον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό είχαν καταλάβει ότι στην ομάδα που έπαιζε μέχρι τώρα έπρεπε να αλλάξουν τουλάχιστον επτά οκτώ παίκτες ενδεκάδας για να διεκδικήσουν πρωτάθλημα του χρόνου και ήξεραν ότι αν αυτό το έκαναν το επόμενο καλοκαίρι θα έφτιαχναν επί της ουσίας με εντελώς νέα ομάδα που θα ήθελε χρόνο προσαρμογής και μπορεί να έχαναν και το τρένο της επόμενης χρονιάς.
Πηγή: gazzetta.gr

Οφείλει πολλά σε «Καρα» και Δώνη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ρόλο του Γιώργου Δώνη και του Γιώργου Καραγκούνη στην μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ!
Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε μία σπουδαία μεταγραφή, διότι για μένα όποιος Ελληνας παίκτης πάει να παίξει στο πρωτάθλημα Αγγλίας κάνει μεγάλο άλμα. Για αυτή την μεταγραφή ο Ελληνας επιθετικός οφείλει πολλά στον Γιώργο Καραγκούνη. Ο «Καρα» ήταν αυτός, που πήγε στην Φούλαμ το καλοκαίρι του 2012 και έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της ομάδας του Λονδίνου. Με το πάθος του και την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ο Καραγκούνης έγινε ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες της Φούλαμ. Τι και αν πήγε στα 36; Την πρώτη χρονιά του στην Φούλαμ ήταν στα περισσότερα μας βασικός , με σημαντική συνεισφορά στην πορεία της Αγγλικής ομάδας στο περασμένο πρωτάθλημα.
Πολλοί αμφέβαλαν για την πορεία του «Καρα», αλλά αυτός τους διέψευσε και μάλιστα ανανέωσε η Φούλαμ το συμβόλαιό του «τυπάρα» για άλλο ένα χρόνο. Φέτος μπορεί να παίζει λιγότερο στο πρωτάθλημα, αλλά έχει σημαντική συνεισφορά στην πορεία της Φούλαμ στο κύπελλο και όποτε παίζει αποθεώνεται από τους οπαδούς της ομάδας. Η παρουσία του «Καρα» στην Φούλαμ έπαιξε καθοριστικό ρόλο , για να πάει και ο Μήτρογλου.
Πρώτον διότι ο «Καρα» θα βοηθήσει τον Μήτρογλου στην πιο γρήγορη προσαρμογή του και δεύτερον, διότι οι οπαδοί της Φούλαμ λάτρεψαν τον πρώτο Ελληνα που πήγε στην ομάδα τους και είναι πλέον έτοιμοι να δεχθούν με θέρμη και τον δεύτερο Ελληνα. Φυσικά τα γκολ του Μήτρογλου στο τσάμπιονς λιγκ και στην Εθνική έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αλλά και ο «Καρα» είπε τα καλύτερα για τον Ελληνα επιθετικό όταν ρωτήθηκε από προπονητή και διοίκηση και η πολύ καλή παρουσία του Καραγκούνη στην Φούλαμ ήταν σημαντική υπόθεση.
Εγώ αν ήμουνα στην θέση του Μήτρογλου θα έλεγα ένα ευχαριστώ στον «τυπάρα» για αυτή την μεταγραφή και ένα ακόμα ευχαριστώ σε έναν ακόμα άνθρωπο . Εννοώ τον Γιώργο Δώνη , που όταν ο Ολυμπιακός τον είχε για πέταμα, ασχολήθηκε μαζί του, δούλεψε πολύ μαζί του στον Ατρόμητο και ουσιαστικά τον μεταμόρφωσε αγωνιστικά με αποτέλεσμα τώρα να φθάσει ο Μήτρογλου να εισπράττει 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο
Πηγή: gazzetta.gr

Κάλλιο 15 και στο χέρι, παρά… Μουντιάλ και καρτέρει!!

«Ντου από Παντού» για την μεταγραφή του Μήτρογλου που ολοκληρώθηκε, το τεράστιο ποσό που έβαλε στο ταμείο του ο Ολυμπιακός, αλλά και το… Μουντιάλ! Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, για Ολυμπιακό, Φούλαμ και, βέβαια, τον Μήτρογλου. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Ο Ολυμπιακός για τα 15,5 εκατομμύρια που βάζει στο ταμείο του, η Φούλαμ που βρήκε σέντερ φορ στην προσπάθειά της να σωθεί και ο Μήτρογλου που πήρε μεταγραφή σε ομάδα πρέμιερ λιγκ με συμβόλαιο 2,5 εκατομμύρια το χρόνο.
Κι άλλο το κασέ
Εδώ, όμως, θα πρέπει να πούμε ότι τις τελευταίες ημέρες έπαιξε και μια ακόμα άποψη. Και συγκεκριμένα, υπήρξαν κι αυτοί που ισχυρίστηκαν, βάζοντας κάτω τα δικά τους επιχειρήματα, ότι ίσως ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό να κρατήσει τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε με τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα, τσάμπιονς λιγκ, αλλά και μουντιάλ να ανεβάσει κι άλλο το κασέ του.

Θα το ξαναβρείς;
Εδώ, πάντως, υπάρχει και το ρίσκο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν, δηλαδή, έχεις πρόταση 15 εκατομμυρίων, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό. Πώς να αρνηθείς σαν ομάδα; Και είσαι σίγουρος ότι θα το ξαναβρείς;
Αν και ποια πρόταση
Ακόμα, λοιπόν, κι αν ο Μήτρογλου έμενε στον Ολυμπιακό, συνερχόταν σύντομα από τον τραυματισμό του, άρχιζε να σκοράρει ξανά (αφού στα τελευταία ματς δεν έβαζε γκολ) και μπορούσε να δείξει πέντε πράγματα στο μουντιάλ, ουδείς ήταν δυνατόν να προβλέψει αν και ποια πρόταση θα ερχόταν το καλοκαίρι.
Το «τώρα»
Μερικά πράγματα στις μεταγραφές είναι «τώρα». Τι εννοώ; Τώρα καιγόταν η Φούλαμ για επιθετικό. Τώρα, δηλαδή, χρειάζεται παίκτη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Μέχρι το καλοκαίρι, λοιπόν, ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει; Και κατ’ εμέ πολύ καλά έκανε ο Ολυμπιακός και τον έδωσε τώρα τον παίκτη. Κάλλιο 15 και στο χέρι παρά… Μουντιάλ και καρτέρει.
Πηγή: sportdog.gr

Είπε «όχι» σε ομάδα της Serie A για τον ΠΑΟΚ!!

Ποιος από τους παίκτες που ήρθε τώρα στον Δικέφαλο... έριξε χυλόπιτα σε ιταλική ομάδα; Πόσα λεφτά του έδιναν; Διαβάστε το θέμα στον sportdog. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δραστήριος στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, φέρνοντας στην Τούμπα καλούς παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν βασικοί για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Με... διαφορά το πιο δυνατό όνομα που ήρθε στην Τούμπα είναι ο Μπίμπρας Νάτχο, ο οποίος μάλιστα στο παιχνίδι του «Δικεφάλου» με τον Απόλλωνα με το Κύπελλο βρέθηκε στο γήπεδο και ξετρελάθηκε με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας.
Ο Νάτχο, που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ είχε συζητήσει με αρκετές ομάδες, ενώ όπως αποκαλύπτει η στήλη «sportdog penalty», είχε απορρίψει και σύλλογο της Serie A!
Πρόκειται για την Μπολόνια, η οποία μία ημέρα πριν υπογράψει στον ΠΑΟΚ και ενώ βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη, του έκανε πρόταση για εξάμηνο συμβόλαιο με 550.000 ευρώ. Τελικά, ο Νάτχο προτίμησε τον ΠΑΟΚ και τα λεφτά του Σαββίδη...
Πηγή: sportdog.gr

Στην Ίντερ ο Ερνάνες!

Και με τη βούλα παίκτης της Ίντερ είναι πλέον ο Ερνάνες αφού ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του από τη Λάτσιο.

Στην Ίντερ ο Ερνάνες
Λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, η Ίντερ δημοσιοποίησε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ερνάνες από τους «Λατσιάλι». Ο Βραζιλιάνος μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις των «νερατζούρι» κι έτσι σφράγισε τη συμφωνία του με την ομάδα του Μιλάνου, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ίντερ αναφέρει: «Η ομάδα μας καλωσορίζει θερμά τον Ερνάνες. Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου μέσου από τη Λάτσιο ολοκληρώθηκε και τα απαραίτητα χαρτιά υποβλήθηκαν στη διοργανώτρια αρχή. Γεννημένος στις 29 Μαΐου 1985 ο Άντερσον Ερνάνες ντε Καρβάλιο Βιάνα Λίμα έχει 23 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία έχει σημειώσει δύο γκολ. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Βραζιλίας με τη Σαο Παουλο (2007, 2008) και ένα Κύπελλο Ιταλίας με τη Λάτσιο (2013). Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει στις 30 Ιουνίου 2018».
Πηγή: sport-fm.gr