Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Δεν «σπάει» το... ξόρκι!!

Για ακόμη ένα ματς το «Κλ.Βικελίδης» έκανε ζημιά στον Άρη. Οι «κίτρινοι» παραμένουν χωρίς νίκη στο «σπίτι» τους, έπειτα και από το 1-1 με την Ξάνθη και παράλληλα κολλημένοι στον πάτο της βαθμολογίας.

Δεν «σπάει» το... ξόρκι
Ούτε απέναντι στην Ξάνθη ήταν το «τυχερό» του Άρη. Οι «κίτρινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 απέναντι στους Ακρίτες, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και παρέμειναν για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Ακρίτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Πέτρο Μάνταλο στο 52’, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των γηπεδούχων. Τελικά, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει, κόντρα στη ροή του ματς, με τον Τάσο Μπακασέτα (τρίτο του γκολ σε δύο ματς με τους «κίτρινους») στο 68ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να ψάχνουν το γκολ της νίκης, το οποίο, ωστόσο, δεν ήρθε με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ντεμπούτο για την Ξάνθη έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία. Από τα πόδια του Ουρουγουανού προήλθε το γκολ της ομάδας του Μάουρερ. Έντονες αποδοκιμασίες στο από τους φίλους του Άρη σε Διούδη και Πουλίδο μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων.


To ματς:



Ιδιαίτερα χαμηλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες πήγαν σε χαμηλό τέμπο το ματς, αφού προτεραιότητά τους ήταν η διαφύλαξη του «μηδέν». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με τις στημένες φάσεις, που προέρχονταν από τα πλάγια. Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες θέλησαν να πλησιάσουν την εστία του Διούδη με γρήγορες επιθέσεις από τα άκρα, έπειτα από γρήγορες εναλλαγές της μπάλας ανάμεσα στους Σολτάνι και Μάνταλο.

Μετά το πέρασμα των πρώτων 20 λεπτών ο Άρης άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μεταφέρει με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου αν και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στη μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες. Η Ξάνθη φάνηκε να «βολεύεται» με την πρωτοβουλία που είχαν πάρει οι «κίτρινοι» καθώς είχε την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και να φτιάξει τη μεγαλύτερη φάση στο μάτς στο 38’. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου για την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ. Οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων στο 52’ και ο Πέτρος Μάνταλος δεν συγχώρεσε το τραγικό λάθος του Ρούμπεν Πουλίδο και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη. Το γκολ της Ξάνθης «μπλόκαρε» τους παίκτες του Άρη, που εκτός από το εις βάρος τους σκορ είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους.

Σε ένα σημείο, πάντως, όπου οι «κίτρινοι» έδειχναν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Τάσος Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάλλα, πρόλαβε τον Τσέμα και στο 68ο λεπτό έκανε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε αρκετά με τους παίκτες των δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ της νίκης. Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου και ο Άρης έμεινε για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη στο «σπίτι» του.





Οι συνθέσεις:



Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος (85’ Αγγελούδης), Τσουμάνης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (61’Σουνάς), Καμινιώτης (24’Παπαδόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Κύργιας, Νταμαρλής, Βανγκέλι

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Γκαρσία (56’ Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87’ Σουάρες), Μαρίν (73΄ Τριάδης), Σολάρι

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ράνος, Μπέρτος, Χοσέμι

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Γήπεδο: Κλεάνθης ΒικελίδηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: