Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε ο Γκέκας!!

Ο έμπειρος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αποχώρησε χωρίς να φαίνεται πως είναι κάτι το ανησυχητικό. Το σχήμα και τα πρόσωπα της νίκης στη Ρίγα δοκίμασε ο Σάντος.
Οι καρδιές στις θέσεις τους πήγαν στην Εθνική, βλέποντας αρχικά τον Φάνη Γκέκα να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον αστράγαλο και μαθαίνοντας τελικά πως ο επιθετικός της Λεβάντε δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα πέραν κάποιων ενοχλήσεων.
Θέμα για μη συμμετοχή του Γκέκα στο ματς της Τρίτης με την Λιθουανία στο Καραϊσκάκης δεν υπάρχει. Όπως ήταν λογικό η αποχώρηση του πρώτου εν ενεργεία σκόρερ της Εθνικής, συγκέντρωσε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στην σημερινή δεύτερη προπόνηση (υπήρξε και πρωινή) της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ενόψει του αγώνα της Τρίτης.
Την προπόνηση παρακολούθησαν πάνω από 150 φίλοι της Εθνικής που ζητούσαν από τους διεθνείς να κάνουν κόντρα στην Λιθουανία το δύο στα δύο.
Ο Φερνάντο Σάντος στο εσωτερικό διπλό έδειξε να προτιμά το σύστημα και τα πρόσωπα που έφεραν τη νίκη μέσα στην Λετονία και μόνο αν τελικά οι ενοχλήσεις του Γκέκα φανούν πιο σοβαρές, μπορεί να αλλάξει κάτι.
Ο Πορτογάλος παρέταξε τους λεγόμενους βασικούς σε σύστημα 4-4-2 και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Σπυρόπουλο και δεξιά τον Τοροσίδη. Στα χαφ ήταν οι Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης και Φορτούνης ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γκέκας και Μήτρογλου.
Όσον αφορά τους αναπληρωματικούς, ο Τζόρβας ήταν ο τερματοφύλακας, ο Βύντρα δεξιά και ο βοηβός του Σάντος Μανιάτογλου αριστερά με τους Μαλεζά και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Δημούτσος, Νίνης (κέντρο), αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Μαυρίας, με τους Αθανασιάδη και Χριστοδουλόπουλο στην επίθεση, με τον δεύτερο σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Γκέκας ο οποίος όπως αναφέραμε στο δεύτερο μέρος του προπονητικού διπλό αποχώρησε με ενοχλήσεις, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Την προπόνηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ την Δευτέρα η Εθνική θα κάνει ακόμα μία προπόνηση στον Άγιο Κοσμά (18:00) και όχι στο Καραϊσκάκης.



πηγή: gazzetta.gr
 

Το σκέφτεται ο Λουγκάνο!!

Το σκέφτεται ο Λουγκάνο
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Ντιέγκο Λουγκάνο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ουρουγουανός αμυντικός είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στους Παριζιάνους και επιθυμεί περισσότερη δράση , ώστε να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος να ενισχύσει την εθνική της χώρας του.

Ο Κάρλο Αντσελότι μάλιστα τον έχει αποκλείσει από τη λίστα συμμετεχόντων για το Champions League και αυτό έχει ανατροφοδοτήσει τα σενάρια αποχώρησης του 32χρονου άσου από το σύλλογο. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος επιθυμεί να αγωνίζεται περισσότερο , ώστε να συνεχίζει να καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Είναι μια πρόκληση η μεταγραφή μου εδώ και το συμβόλαιο είναι αρκετά καλό. Ο μισθός μου είναι υψηλός, ζω στη Γαλλία και αγωνίζομαι για μια σπουδαία ομάδα, όλα αυτά ήταν αρκετά για να μη φύγω το καλοκαίρι που πέρασε», τόνισε ο Λουγκάνο και συμπλήρωσε:

«Αν όμως η παρουσία μου στην Παρί Σεν Ζερμέν επηρεάσει αρνητικά την καριέρα μου στην εθνική, θα ξανασκεφτώ τις επιλογές που έχω. Η εθνική είναι πολύ σημαντική για εμένα».

Ο διεθνής στόπερ μεταγράφηκε στο «Παρκ Ντε Πρενς» την περσινή χρονιά έναντι συμβολαίου 3 εκατ. ευρώ αλλά κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις 12 εμφανίσεις , λόγω και ενός τραυματισμού του.

Μάλιστα η άφιξη του Τιάγκο Σίλβα στην ομάδα αναμένεται να μειώσει και άλλο το χρόνο συμμετοχής του Ουρουγουανού.



πηγή: sport-fm.gr
 

Έμειναν στο… μηδέν!!

Έμειναν στο… μηδέν
Μπορεί και οι δύο ομάδες να ήθελαν τη νίκη, ώστε να ξεκινήσουν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, Δανία και Τσεχία, έμειναν στο 0-0, αποδεικνύοντας πως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο ένας φοβόταν τον άλλο, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο ένα χορταστικό θέαμα.

Στο «Πάρκεν» οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι το εντυπωσιακό δείχνοντας ότι θέλουν βελτίωση σε πολλούς τομείς. Στον αντίποδα οι Τσέχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Δανίας και πλέον θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να είναι αυτοί που βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Κερδισμένοι αναμφίβολα της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου ήταν οι Αρμένιοι, οι οποίοι επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Μάλτας και βρίσκονται στην πρώτη θέση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που διεξήχθη χθες, Βούλγαροι και Ιταλοί μοιράστηκαν τους βαθμούς με την μεταξύ τους ισοπαλία 2-2.

Β’ όμιλος

1η αγωνιστική

Μάλτα-Αρμενία 0-1
(Σαρκίσοφ 70’)

Βουλγαρία-Ιταλία 2-2
(Μανόλεφ 30’, Μιλάνοφ 66’-Οσβάλντο 36’, 40’)

Δανία-Τσεχία 0-0


Επόμενη αγωνιστική (2η) 11/9

Βουλγαρία-Αρμενία
Ιταλία-Μάλτα

Βαθμολογία Β’ Όμιλος

1. Αρμενία 3
2. Ιταλία 1
3. Βουλγαρία 1
4. Τσεχία 1
5. Δανία 1
6. Μάλτα 0



πηγή: sport-fm.gr
 

«Σαν να μην έλειψες ποτέ, Νταβίντ»

«Σαν να μην έλειψες ποτέ, Νταβίντ»
Ο Νταβίντ Βίγια επέστρεψε στην εθνική Ισπανίας μετά το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός Euro 2012. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με τους συμπαίκτες του δεν τους έλειψε διότι «ήταν πάντα μαζί τους».

Η προσθήκη του επιθετικού της Μπαρτσελόνα προσθέτει ακόμη ένα βέλος στην πλούσια φαρέτρα των παγκόσμιων πρωταθλητών. Είναι ακόμη ένα συστατικό της επιτυχίας των «φούριας ρόχας».

Είναι χαρισματικός σκόρερ που οδήγησε την Ισπανία σε σημαντικές επιτυχίες και την έχουν καταστήσει σε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Είμαστε χαρούμενοι, αλλά ο Βίγια δεν επέστρεψε, επειδή ποτέ δεν ήταν απών, ήταν πάντα μαζί μας». Αυτή ήταν η δήλωση του Ίκερ Κασίγιας στη «Marca» μετά τη φιλική νίκη της Ισπανίας επί της Σαουδικής Αραβίας με 5-0, που είναι χαρακτηριστική της σημασίας του Βίγια για τη «ρόχα».

Πέτυχε μάλιστα και το τέταρτο γκολ με πέναλτι χαρίζοντας μια πολύ καλή εικόνα σε όλους. «Ο Βίγια είναι ένας παίκτης που μας προσφέρει πολλά», επιβεβαίωσε και ο Ντέλ Μπόσκε.

«Ο Βίγια είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, με όλη του την προσφορά στο σύνολο», εξηγεί ο συμπαίκτης του στους «μπλαουγκράνα» Τσάβι.

Ο Τόρες , που όταν αγωνίζεται ο βραχύσωμος επιθετικός στο πλευρό του στην επίθεση των Ισπανών είναι πιο παραγωγικός στο σκοράρισμα, ανακαλεί στη μνήμη του την περίοδο του τραυματισμού του «παρτενέρ» του:

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημα ήταν με τον τραυματισμό που είχε ο Νταβίντ, αλλά πλέον είναι και πάλι κοντά μας».

Ο στράικερ των Καταλανών έφτασε τα 52 γκολ σε 83 συμμετόχες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επιδόσεις που τον καθιστούν σε ένα από τους πιο επιτυχημένους επιθετικούς όλων των εποχών.


πηγή: sport-fm.gr
 

«Αξίζαμε να κερδίσουμε την Ιταλία»!

«Αξίζαμε να κερδίσουμε την Ιταλία»
Η Βουλγαρία άξιζε να κερδίσει την Ιταλία την περασμένη Παρασκευή, όπως δήλωσε ο Λιούμποσλαβ Πένεφ στον ιταλικό Τύπο. Οι δύο χώρες ήρθαν ισόπαλες 2-2 στη Σόφια, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Β’ ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, και οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εμφάνιση από τους «ατζούρι».

«Μπορώ μόνο να είμαι περήφανος για την απόδοσή μας, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και αξίζαμε να κερδίσουμε. Η Ιταλία πέτυχε δύο – αλλά και τυχερά – γκολ, ειδικά το δεύτερο ήταν με το μέρους η τύχη. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως είναι η Ιταλία, η οποία έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πριν από δύο μήνες. Εξακολουθεί να μας λείπει το δολοφονικό ένστικτο μέσα στην περιοχή».



πηγή: sport-fm.gr