Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Tελικά τα προκριματικά είναι ωραία!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος συμφωνεί με την ιδέα τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ να διεξάγονται κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι το καλοκαίρι και εξηγεί το γιατί.
Tελικά τα προκριματικά είναι ωραία

Από τις 14 Αυγούστου και για λίγες ημέρες ακόμα τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ-θα-βρίσκονται στη ... μπασκετική μας ζωή. Σε άλλους ομίλους τα φαβορί καθάρισαν εύκολα, σε άλλους έγιναν εκπλήξεις και σε άλλους ακόμη όλα είναι ανοιχτά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που θα ήταν ακόμη πιο ελκυστική για το κοινό εάν τα παιχνίδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι μέσα στο καλοκαίρι.
Η ιδέα το Ευρωμπάσκετ να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια μοιάζει εξαιρετική. Και για τις ομάδες, αλλά και για τους φιλάθλους. Οι ομάδες θα έχουν παίκτες που θα είναι ξεκούραστοι και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερη... αγωνία και προσμονή για την κάθε διοργάνωση. Αν λοιπόν γίνει αυτό και η FIBA Europe βάλει τα προκριματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν, τότε το... προϊόν θα γίνει ακόμη πιο ελκυστικό. Για όλους.
Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η διαδικασία, όπου τα ματς διεξάγονται εντός-εκτός, ο κόσμος ανταποκρίνεται, γεμίζει τα γήπεδα και θέλει να βλέπει την εθνική της χώρας του. Για σκεφτείτε λοιπόν η διαδικασία να έμοιαζε με εκείνη του ποδοσφαίρου και ανά ένα τρίμηνο για παράδειγμα να σταματούσαν όλες οι διοργανώσεις (Ευρωλίγκα, Eurocup κλπ) για πέντε-έξι μέρες και να βλέπαμε παιχνίδια των εθνικών ομάδων, δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και μειονεκτήματα εάν γίνει αυτό, όπως το ότι δεν θα μπορούν να ενισχύσουν τις χώρες τους οι ΝΒΑers, αλλά αν το σκεφτεί κανείς, ούτε τώρα το κάνουν πολλοί στα προκριματικά. Συνεπώς, μικρό το κακό. Από την άλλη, όμως, τα θετικά είναι πολλά. Οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν την προετοιμασία τους με όλους τους παίκτες και τους προπονητές στη διάθεση τους. Ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερη δίψα και αγωνία για το Ευρωμπάσκετ ενώ και τα γήπεδα θα είναι πάντα γεμάτα.

ΥΓ Μεγάλο το διάστημα που έχουμε μείνει χωρίς μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν συμφωνείτε; Τουλάχιστον υπάρχει προσμονή και όλοι περιμενουν να αρχίσει το πρωτάθλημα. Στο τουρνουά της Ελευσίνας ο κόσμος έδειξε πόσο διψά για μπάσκετ μιας και κάθε γωνιά του γηπέδου ήταν γεμάτη. 
ΥΓ (1) Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σαλούν απόψε. Μην το ξεχάσει κανείς...



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: