Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέπλυμα χρήματος στο πρωτάθλημα της Αργεντινής;

Ερευνα που εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν ξεπλυθεί μεγάλα χρηματικά ποσά στις μεταγραφές 444 ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα Αργεντινής έχει στα χέρια του ο δικαστής Νέστορ Ογιαρμπίδε.
Ξέπλυμα χρήματος στο πρωτάθλημα της Αργεντινής;
Ως εκ τούτου ο Ογιαρμπίδε ζήτησε από την AFIP (τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα χρήματα που προέρχονται κυρίως από κρατικές επιχειρήσεις και της φορολογία) αν υπάρχουν καταχωρήσεις πληρωμής της ανάλογης φορολογίας στις μεταγραφές των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.
Στην εν λόγω λίστα που έχει στα χέρια του ο Ογιαρμπίδε φιγουράρουν τα ονόματα παικτών που εκπροσωπούν αυτήν την εποχή την εθνική Αργεντινής, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας ή στο εξωτερικό. Δεν είναι μονάχα Αργεντινοί, ενώ ύποπτοι είναι και προπονητές καθώς και πρώην ποδοσφαιριστές. Ούτε αφορούν τον δικαστή μονάχα οι πρόσφατες μεταγραφές.
Ορισμένα από τα ονόματα διέρρευσαν: Σέρχιο Αγουέρο, Χαβιέρ Ματσεράνο, Πάμπλο Σαμπαλέτα, Μαριάνο Αντούχαρ, Μαρτίν Ντεμικέλις, Εβερ Μπανέγα, Γκονσάλο Μπερχέσιο, Ανδρές Ντ' Αλεσάντρο, Πάμπλο Μόουτσε, Γκαμπριέλ Χάιντσε, Φακούντο Ρονκάλια, Τζόναθαν Μποτινέλι, Ρολάντο Σκιάβι, Σεμπαστιάν Σάχα (πρώην της ΑΕΚ, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για ποιά από τις μετακινήσεις στην καριέρα του), Φαμπιάν Ασμαν, Σεμπαστιάν Μπατάλια, Λεάντρο Σομόσα, Ντιέγκο Βαλέρι, Πάμπλο Πιάτι, Φράνκο Σουκουλίνι, Χεσούς Ντάτολο (πρώην του Ολυμπιακού), Μαρτίν Καρδέτι, Ντιέγκο Φορλάν, Μιγκέλ Μπρίντισι και Μαρτίν Παλέρμο.
Οι μεταγραφές Αγουέρο και Σαμπαλέτα  βρίσκονται στο στόχαστρο του δικαστή Νέστρο Ογιαρμπίδε.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: