Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "ερυθρόλευκες" πρεμιέρες!!

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Σάλκε στις 18 Σεπτεμβρίου και το "Goal" θυμίζει τις πρεμιέρες των Πειραιωτών στο Τσ. Λιγκ, από το 1997 μέχρι σήμερα.
Οι "ερυθρόλευκες" πρεμιέρες
Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Σάλκε στις 18 Σεπτεμβρίου στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να ξεκινήσουν με νίκη στον όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.
Ο τεχνικός των Πειραιωτών Λεονάρντο Ζαρντίμ και οι παίκτες του αισιοδοξούν πως η ομάδα του λιμανιού θα παρουσιαστεί έτοιμη τη μεθεπόμενη Τρίτη απέναντι στη γερμανική ομάδα και ευελπιστούν ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κάποιος τα αποτελέσματα της πειραϊκής ομάδας στις πρεμιέρες προηγούμενων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρεμιέρες που άλλες ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις στους πρωταθλητές Ελλάδας και άλλες όχι.
Αυτό πάντως που είναι δεδομένο και αν μη τι άλλο δείχνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν' αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το ματς με τη Σάλκε, είναι η φιλοσοφία με την οποία "πήγε" σε αυτές τις πρεμιέρες του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Οταν λοιπόν οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν "μετρημένοι" και πειθαρχημένοι, αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια, κατάφεραν να πάρουν σημαντικές νίκες και αποτελέσματα που δημιούργησαν αίσθηση στην Ευρώπη.
Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις στις οποίες τα πράγματα φαίνονταν πιο εύκολα στα... χαρτιά, αλλά αποδείχθηκαν "βουνό" στον αγωνιστικό χώρο για τους Πειραιώτες. Υπήρξαν δηλαδή παιχνίδια (τα οποία μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα) που ο Ολυμπιακός πήγε άνετος στο ματς και με μεγάλο ενθουσιασμό για νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.
Στις δεκατρείς προηγούμενες πρεμιέρες της ομάδας του λιμανιού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σε ό,τι αφορά τις εντός έδρας πρεμιέρες του στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων τα πράγματα είναι ισορροπημένα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει εντός έδρας το πρώτο του παιχνίδι σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ οκτώ φορές και οι Πειραιώτες έχουν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι στόχος των "ερυθρόλευκων" είναι να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά έχοντας αντίπαλο τη Σάλκε. Αναμφίβολα το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει στις πρεμιέρες του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια είναι η νίκη των "ερυθρόλευκων" επί της Λεβερκούζεν με 6-2 στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 στη Ριζούπολη, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 3-3.
Ψάχνει δέκα βαθμούς
Μια νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σάλκε θα είναι το ιδανικό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτό όμως που μπορεί να πει κάποιος, βλέποντας τα αποτελέσματα των Πειραιωτών τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τουλάχιστον δέκα πόντους για να έχει ελπίδες να περάσει στη φάση των "16" της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν από τη φάση των ομίλων με εννέα βαθμούς, όταν υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που έχουν προκριθεί ακόμα και με επτά πόντους. Μάλιστα, υπήρξε και σεζόν που ο Ολυμπιακός έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου του έχοντας δέκα βαθμούς.
Τις τρεις φορές που οι "ερυθρόλευκοι" έχουν προκριθεί στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς τις δύο φορές και την άλλη δέκα. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε εννέα πόντους, αλλά δεν πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε στο Γιουρόπα.
17 Σεπτεμβρίου 1997 Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0 3ος στον όμιλο με 5 βαθμούς
16 Σεπτεμβρίου 1998 Πόρτο – Ολυμπιακός 2-2 1ος στον όμιλο με 11 βαθμούς
15 Σεπτεμβρίου 1999 Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 3ος στον όμιλο με 7 βαθμούς
12 Σεπτεμβρίου 2000 Βαλένθια – Ολυμπιακός 2-1 3ος στον όμιλο με 9 βαθμούς
18 Σεπτεμβρίου 2001 Λα Κορούνια – Ολυμπιακός 2-2 4ος στον όμιλο με 5 βαθμούς
18 Σεπτεμβρίου 2002 Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 6-2 4ος στον όμιλο με 4 βαθμούς
17 Σεπτεμβρίου 2003 Σοσιεδάδ – Ολυμπιακός 1-0 4ος στον όμιλο με 4 βαθμούς
15 Σεπτεμβρίου 2004 Λα Κορούνια – Ολυμπιακός 0-0 3ος στον όμιλο με 10 βαθμούς
13 Σεπτεμβρίου 2005 Ολυμπιακός – Ρόζενμποργκ 1-3 4ος στον όμιλο με 4 βαθμούς
12 Σεπτεμβρίου 2006 Ολυμπιακός – Βαλένθια 2-4 4ος στον όμιλο με 3 βαθμούς
18 Σεπτεμβρίου 2007 Ολυμπιακός – Λάτσιο 1-1 2ος στον όμιλο με 11 βαθμούς
16 Σεπτεμβρίου 2009 Ολυμπιακός – Αλκμααρ 1-0 2ος στον όμιλο με 10 βαθμούς
13 Σεπτεμβρίου 2011 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 0-1 3ος στον όμιλο με 9 βαθμούς
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: