Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αργεντινή: «Τεσσάρα» πρωταθλήτριας για Σαν Μαρτίν!!

Με υπερεσιακό προπονητή, η Σαν Μαρτίν Ντε Σαν Χουάν συνέτριψε την Άρσεναλ Σαραντί με 4-0 στο εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα των σημερινών αγώνων της Apertura του αργεντίνικου πρωταθλήματος.
Ο Μαρσέλο Βίβας αντικατέστησε τον Φακούντο Σάβα και χρεώθηκε τον θρίαμβο της Σαν Μαρτίν σαν προσωρινός τεχνικός. Πάντως η κάτοχος του Clausura Άρσεναλ ήταν αγνώριστη. Στο 15ο λεπτό ο Εμάνουελ Μας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26ο ο Λισάντρο Λόπεζ αποβλήθηκε με… δεύτερη κίτρινη. Ακολούθησε το 2-0 με πέναλτι του Μάουρο Μπογκάδο στο 30ό λεπτό, ενώ οι Ουμπέρτο Μποτέλο και Χόρχε Λούνα «εκτόξευσαν» το σκορ στο 4-0 στο δεύτερο 45λεπτο, πριν μείνουν οι φιλοξενούμενοι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Ντιέγκο Μπραγκιέρι στο 72ο λεπτό. Έτσι η Σαν Μαρτίν πήρε τους τρεις πρώτους της  βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ έμεινε στους 11. Παράλληλα οι νικητές εξασφάλισαν σπουδαία «ανάσα», αλλά δεν ξέφυγαν από τις «επικίνδυνες» θέσεις της τριετής κατάταξης.
Σε άλλο παιχνίδι, η Ατλέτικο Ραφαέλα επικράτησε των Ολ Μπόις με 2-1. Στο όγδοο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Χουαν Ελουτσάνς με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ και στο 27ο ο Σεμπάστιαν Γκραζίνι διαμόρφωσε το 2-0. Ακολούθησε το 2-1 από τον Μάουρο Μάτος στο 83ο λεπτό, αλλά οι Ολ Μπόις δεν πρόλαβαν να αποσπάσουν κάποιο βαθμό. Μοιραία έμειναν στους έξι, όσους έχει πλέον και η Ατλέτικο. Αμφότερες οι ομάδες είναι εκτός της «καυτής ζώνης» της τριετής κατάταξης, αλλά χρειάζονται ακόμα αρκετούς βαθμούς, ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.
Εντυπωσίασε ο Ιγκνάσιο Πιατί στο ντεμπούτο του με τη Σαν Λορένζο, η οποία κέρδισε με 2-1 την Κολόν Σάντε Φε. Συγκεκριμένα δημιούργησε το 1-0 του Χούλιο Μπουφαρίνι στο 26ο λεπτό και ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο 64ο ο Ντενίς Στρακουλούρσι σημείωσε το 2-0, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό, αν και ο Τζεράντο Αλκόμπα μείωσε στο 88ο λεπτό. Επίσης στο 73ο αποβλήθηκε ο Σεμπαστιάν Πρέντιγκερ της Κολόν. Έτσι οι νικητές συμπλήρωσαν εννέα βαθμούς στην Apertura, ενώ οι «σαμπαλέρος» έμειναν στους 11. Ταυτόχρονα η Σαν Λορένζο ξέφυγε από τις «επικίνδυνες» θέσεις της τριετής κατάταξης.
Ακόμα, η Εστουντιάντες και η Βελέζ έμειναν στο 0-0. Παρά τη «λευκή» ισοπαλία, το παιχνίδι ήταν καλό και θα μπορούσαν να κερδίσουν αμφότερες οι ομάδες. Σημειώνουμε ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Χουάν Ιγκνάσιο Σιλς των φιλοξενούμενων. Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι η Βελέζ Σάρσφιλντ έφτασε στους 11 βαθμούς, ενώ η Εστουντιάντες έχει πλέον επτά.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σαν Μαρτίν-Άρσεναλ Σαραντί 4-0
Ατλέτικο Ραφαέλα-Ολ Μπόις 2-1
Εστουντιάντες Λα Πλάτα-Βελέζ Σάρσφιλντ 0-0
Σαν Λορένζο-Κολόν Σάντε Φε 2-1













πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: