Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Μια λαμπρή ευκαιρία να τους στείλει όλους στο διάολο…!!

Μια λαμπρή ευκαιρία να τους στείλει όλους στο διάολο…
Ένας λαμπρός ποδοσφαιριστής, όπως και ένας γνωστός δημοσιογράφος, εύκολα γίνονται η χλεύη των οπαδών έτσι και αποφασίσουν να διοικήσουν ποδοσφαιρικές ομάδες.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Στη θέση των λαμπρών ποδοσφαιριστών βάλτε όποιον θέλετε.

Στη θέση του «γνωστού» δημοσιογράφου μπαίνει η αφεντιά μου…

Αναλογιστείτε πώς μπήκαν στο κόλπο ο Ζαγοράκης με τον Νικολαΐδη και πώς αναγκάστηκαν να βγουν μετά από λίγα χρόνια.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι μέτοχοι-οπαδοί αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν 320.000 ευρώ για να καλύψουν νομικά και ηθικά (κυρίως) αυτόν που κάποτε παρακαλούσαν να έρθει ως Μεσσίας. Θα έπρεπε να τα ξέρουν αυτά άνθρωποι ψημένοι στο ποδόσφαιρο, όπως ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής. Ο οπαδός στην Ελλάδα τρέφεται με νίκες, τίτλους και «πορείες» στην Ευρώπη.

Όταν ο ΠΑΟΚ με τον Ζαγοράκη στο τιμόνι έδειχνε τα δόντια του στους… Αθηναίους δεν έτρεχε τίποτα. Ουδείς ασχολείτο που μια διοίκηση Πρωτοδικείου με προορισμό να κλείσει τη μαύρη τρύπα, την έκανε μεγαλύτερη και πιο σκοτεινή. Όταν διαλύθηκε η ψευδαίσθηση πως ο καταχρεωμένος ΠΑΟΚ θα κοντράρει τον πανίσχυρο Ολυμπιακό ή έστω τον Παναθηναϊκό, τότε θυμήθηκαν στην εξέδρα τη διαχείριση του Θοδωρή. Τότε θυμήθηκαν τις διευκολύνσεις στο Βιολίδη. Ότι είχε οικονομικά προβλήματα το είχαν ξεχάσει.

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν στα ντουζένια του και «χτυπούσε» πρωτάθλημα τον περασμένο Δεκέμβρη, η Γενική Συνέλευση θα έδινε το συγχωροχάρτι στον πρόεδρο. Ψάχνοντας πού πήγαν οι 320.000 ευρώ γυρεύουμε το δέντρο αγνοώντας το δάσος. Οι διοικήσεις Ζαγοράκη απέτυχαν στα βασικά. Την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ. Το κλείσιμο του ανοίγματος. Διαχειρίστηκαν πολλά λεφτά και δημιούργησαν περισσότερα χρέη. Οι οπαδοί αγόραζαν εισιτήρια διαρκείας στηρίζοντας τον Ζαγοράκη, αλλά ταυτόχρονα τον «έσπρωχναν» να κάνει μεταγραφές, να πάρει τίτλους.

Για το άνοιγμα στα ταμεία τότε δεν γινόταν συζήτηση. Οι οπαδοί είχαν εκπαιδευτεί σε τέτοιες καταστάσεις από τις διοικήσεις Μπατατούδη και Γούμενου. Τώρα μια εμβληματική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου κινδυνεύει με ηθική απαξίωση. Με διασυρμό. Στη διοίκηση μασούν τα λόγια τους δημόσια και μόνο χαμηλόφωνα διαβεβαιώνουν πως «ο Ζαγοράκης δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι». Πρόκειται για τραγωδία.

Είναι προφανές ότι ο Ζαγοράκης δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Να βάλει τα συγκεκριμένα λεφτά στο ταμείο και να τους στείλει όλους στο διάολο. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους. Ο οικονομικός σύμμαχος του Ζαγοράκη έχει σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Ο μόνος από μηχανής θεός που μπορεί να εμφανιστεί ώστε να υπάρξει κάθαρση στην προσωπική τραγωδία του Ζαγοράκη είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Να βάλει αυτός τα λεφτά και στη συνέχεια να τους στείλει όλους στο διάολο. Αρχίζοντας απ’ αυτούς που τώρα τον γλείφουν πατόκορφα όπως έκαναν τότε με τον αρχηγό. Μελετώντας την ιστορία του ΠΑΟΚ και γνωρίζοντας στη συνέχεια πρόσωπα και πράγματα, γρήγορα θα πάρει χαμπάρι…




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: