Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες του ποδοσφαίρου αλλάζουν κι αυτοί επάγγελμα!!

Οι Έλληνες του ποδοσφαίρου αλλάζουν κι αυτοί επάγγελμα
Όπως πολλοί Έλληνες αυτοί την εποχή, έτσι και αρκετοί του ποδοσφαίρου αποφασίζουν ή αναγκάζονται να αλλάξουν επάγγελμα, δηλαδή να αφήσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αναζητήσουν σε άλλη αγορά μια δουλειά και έναν μισθό.

Ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, επαγγελματίες που έβρισκαν δουλειά σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα μιας ΠΑΕ φτάνουν αυτή την εποχή όχι απλώς να κάνουν σκέψη για στροφή στην καριέρα, αλλά και στην πράξη.

Είτε επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά, είτε επειδή το ίδιο το ποδόσφαιρο τους διώχνει με την αναξιοπιστία, την αναξιοκρατία, τις κάκιστες επαγγελματικές συνθήκες, τη διαπλοκή και τη διαφθορά του.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Μερικά χρόνια πίσω, τον καιρό που οι Έλληνες κοιτάζαμε το μπροστά με την αισιοδοξία που αποδείχθηκε ψευδαίσθηση ότι έχει καλύτερα πράγματα για μας από το πίσω, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αντιμετώπιζαν και αντιλαμβάνονταν την Εθνική ομάδα ως μια πηγή αισιοδοξίας. Δεν συνέβαινε αυτό στην προ 2004 εποχή, συνέβη όμως από εκείνη τη στιγμή μέχρι και πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σήμερα η οπτική των Ελλήνων του ποδοσφαίρου έχει πλήρως αλλάξει. Η Εθνική συνεχίζει να τους γαληνεύει την ψυχή, επειδή λειτουργεί με ποδοσφαιρικές αρχές και επειδή τους φέρνει συνήθως καλά νέα, οι «ενεργοί» διεθνείς εξακολουθούν να την αντιλαμβάνονται ως την καλύτερη βιτρίνα για να δείξουν τις ικανότητές τους στη διεθνή αγορά του ποδοσφαίρου ώστε να μεταναστεύσουν, αλλά ουδείς πλέον ζει με την ψευδαίσθηση ότι η Εθνική είναι ικανή να αλλάξει τη μοίρα του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Συζητούσα με ένα από τα παιδιά, τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, που θα βρεθεί την Τρίτη στο Καραϊσκάκη. Θα πάει με τη συνείδηση ότι πρέπει να ζήσει τη στιγμή, να την απολαύσει, να την ευχαριστηθεί, να πάρει μια ανάσα προτού ξαναβουτήξει στον βυθό του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου συναντά και αντιμετωπίζει μόνο προβλήματα. Ένα από τα παιδιά που έχει μεγάλη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, όχι να το κόψει ή να κάνει μετατροπή και να το αντιμετωπίσει πλέον ως ερασιτέχνης.

Ένα παιδί που έχει πλήρως απογοητευτεί με όσα διαπιστώνει σήμερα για την κατάσταση του ελληνικού «επαγγελματικού» ποδοσφαίρου, και προτιμά, εφόσον δεν πέσει πάνω σε κάποια από τις φωτεινές εξαιρέσεις, να το εγκαταλείψει, ώστε να μη του επιτρέψει να τον ταλαιπωρήσει άλλο.

Το χειρότερο στην υπόθεση που συζητάμε είναι ότι κάπως έτσι καταλήγουν να μένουν εκτός ποδοσφαίρου ένα σωρό σοβαροί επαγγελματίες του, δηλαδή της κατηγορίας των επαγγελματιών που έκαναν καλό, όχι κακό στο άθλημα και την αγορά του. Είναι όμως και η ποδοσφαιρική όμοια με τις υπόλοιπες σημερινές ελληνικές αγορές. Προσφέρει εργασία με εκπτώσεις, κυρίως σε αυτούς που είναι έτοιμοι για κάθε μορφής έκπτωση και κυρίως σε αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που δίνουν τις δουλειές. Καλή μας τύχη!



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: