Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο πρόσωπα, δύο γκολ, δυο επιθετικοί…!!

Το παιχνίδι στην Λετονία έχει μόλις τελειώσει, έχουμε πάρει τη νίκη 2-1 με ανατροπή, μάλιστα, στο σκορ και ο Φερνάντο Σάντος ήρεμος πια, δηλώνει στην συνέντευξη τύπου «Έχω στο μυαλό μου να συνεχίσω με το 4-4-2 αλλά να το εφαρμόζουμε,όμως όπως στο πρώτο ημίχρονο που το κάναμε 4-2-4….». Γράφει ο Γιάννης Θειακός
Σε αυτά τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού, νομίζω ότι βρίσκεται και η λύση στο ερώτημα, γιατί είχαμε δύο πρόσωπα την Παρασκευή το βράδυ στην Λετονία.
Στο πρώτο μέρος μπορεί να υπάρχει το άλλοθι της πρεμιέρας και γενικά η έλλειψη παιχνιδιών για όλους τους παίκτες, αφού μιλάμε για αρχές Σεπτέμβρη και ξεκίνημα της σεζόν. Όμως, τα δικά μας λάθη ήταν που μας οδήγησαν πίσω στο σκορ και όχι το γεγονός, ότι είχαμε απέναντι μας καμία καλή ομάδα. Κυρίως ότι είχαμε μια απίστευτη βιασύνη στο παιχνίδι μας, λες και έπρεπε να σκοράρουμε από τα πρώτα λεπτά…
Καλό είναι σε αυτά τα ματς να παίρνεις νωρίς το προβάδισμα -ειδικά όταν είσαι το φαβορί- αν όμως δεν συμβεί αυτό, δεν πρέπει να σε κυριεύει το άγχος και κυρίως, η μανία να σκοράρουν όλοι. Για αυτό και το σχόλιο του Σάντος για σύστημα 4-2-4 που ευτυχώς στην επανάληψη, διορθώθηκε.
Δεν ήταν μόνο η είσοδος του ορεξάτου Γιώργου Σαμαρά -δυστυχώς και μεγάλου άτυχου της βραδιάς, αφού αποχώρησε τραυματίας- που έδωσε αέρα στην επίθεση μας. Ήταν το γεγονός ότι οι διεθνείς προσπάθησαν να τηρήσουν τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή, κρατούσαν τις θέσεις τους, κυκλοφόρησαν τη μπάλα με υπομονή και έδειχναν ότι το γκολ δεν αργεί.
Γνώμη μου είναι, ότι αυτό το σύστημα με δύο επιθετικούς μας ταιριάζει, ακόμη κι αν ταλαιπωρηθεί ο Σάντος μέχρι να διδάξει στους παίκτες όσα ο ίδιος θέλει! Κομβικό σημείο ότι ισοφαρίσαμε νωρίς με τον εξαιρετικό Σπυρόπουλο -που οφείλει να πιστέψει περισσότερο στα προσόντα του -και είχαμε χρόνο να κάνουμε την ανατροπή, κάτι που συνέβη με τον «δήμιο» και δεινό σκόρερ Φάνη Γκέκα.
25 λεπτά καλής μπάλας ήταν αρκετά για την Εθνική μας, που οφείλει να δώσει…αξία σε αυτό το διπλό νικώντας την Τρίτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη τη Λιθουανία, που είναι καλύτερη ομάδα από τους Λετονούς….
Υπάρχουν αρκετά αρνητικά από την εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, τότε που έδειχναν πολλά να λειτουργούν λάθος. Όμως υπάρχουν και πολλά θετικά, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Φορτούνη που είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της επιθετικής ανάπτυξης, η καθιέρωση του Γιάννη Μανιάτη που θα κληθεί σύντομα να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Η σταθερότητα του Καρνέζη, η εικόνα του Σπυρόπουλου, η διάθεση του Μήτρογλου και για το τέλος άφησα την σημαντική προσφορά του Κατσουράνη! Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν ο αρχηγός έφτιαξε και τα δύο γκολ της Εθνικής….
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: