Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η βλακεία του Ντε Κολό και τα χωράφια του Σοφοκλή!!

To 38ο Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες 13 διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
36ο Ευρωμπάσκετ
(7-20 Σεπτεμβρίου 2009, Γκντανσκ, Πόζναν, Βαρσοβία, Μπίντγκος, Λοτζ, Βρτότσλαβ, Κατοβίτσε/ Πολωνία)
Στο βάθρο: 1. Ισπανία, 2. Σερβία, 3. Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 6 νίκες και 3 ήττες
Hταν το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου του 2009 που γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι όχι μονάχα στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρη τη «Γηραιά Ήπειρο»! Ο λόγος; Μετά από ένα σωρό (για την ακρίβεια, έξι) ασημένια μετάλλια, εκ των οποίων το πρώτο κόσμησε τη συλλογή της στην παρθενική διοργάνωση, το μακρινό 1935 κι αφού πριν από δυο χρόνια στη Μαδρίτη οι σαμπάνιες είχαν μείνει στην κατάψυξη, η «φούρια ρόχα» εδέησε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία της!
«Όλε», που λένε κι αυτοί σε τέτοιες περιπτώσεις!
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Ισπανοί κατέκτησαν τον τίτλο, αφού προηγουμένως βρέθηκαν ένα βήμα από τον γκρεμό! Στη δεύτερη φάση τερμάτισαν στην τέταρτη θέση (πίσω από τη Σλοβενία, την Τουρκία και τη Σερβία) και προκρίθηκαν in extremis στην οκτάδα, αλλά εκεί βρήκαν τον (πραγματικό) εαυτό τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα: στον προημιτελικό «καθάρισαν» με 86-66 τους Γάλλους, οι οποίοι για άλλη μια φορά, σε εκείνη τη διοργάνωση αποδείχτηκαν «γατάκια», στον ημιτελικό συνέχισαν το σερί τους με την αφεντιά μας (82-64), ενώ στον τελικό πήραν την εκδίκηση τους από τους «πλάβι» (85-63) για την ήττα τους στην πρώτη φάση.
Μετά την τέταρτη θέση στην οποία είχε υποχωρήσει το 2007, η ελληνική ομάδα επέστρεψε στο βάθρο, κατακτώντας (όπως το 1949 στο Κάιρο) το χάλκινο μετάλλιο, με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας, που έμελλε να ριφθεί (κι αυτός) στην πυρά, μετά από έναν χρόνο στην Τουρκία. Ελλείψει του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη, ο Βασίλης Σπανούλης υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, ολοκληρώνοντας την πιο χρυσοποίκιλτη σεζόν της καριέρας του, στην οποία πέτυχε το triple crown με τον Παναθηναϊκό, βγήκε MVP στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, φόρεσε το χάλκινο μενταγιόν με την Εθνική και συν τοις άλλοις γέννησε και το πρώτο του παιδί!
Η πορεία της Εθνικής άρχισε με τη νίκη της (μέσα σε πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα) επί της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και κατέληξε με τη λύτρωση της κόντρα στη Σλοβενία. Ενδιαμέσως απ’ άκρου σε άκρο της πολωνικής ενδοχώρας, η ελληνική ομάδα έζησε εκ διαμέτρου αντίθετες στιγμές: από την ευχάριστη έκπληξη της... ήττας της από τους Γάλλους μέχρι την επιβίωση της στο τρομακτικό θρίλερ με την Τουρκία!
Οι πέντε αλησμόνητες «εικόνες» μου
-Η ανανεωμένη και νεανική ομάδα που παρέταξε η Σερβία προσφερόταν για πειράματα, συμπεριλαμβανομένου του φουτουριστικού μπάσκετ που ανέκαθεν εξιτάριζε τον Ιβκοβιτς! Σε μια συνέντευξη που μου είχε δώσει το 1997, τις παραμονές της συμμετοχής του (πρωταθλητή Ευρώπης) Ολυμπιακού στο Τουρνουά McDonalds του Παρισιού, ο Ντούντα μου είχε εξομολογηθεί πως το απωθημένο του ήταν να διαθέτει και να κοουτσάρει μια ομάδα με πέντε δίμετρους παίκτες. Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς συνέβη στην Πολωνία, όταν σε κάποιον αγώνα (αποτρελάθηκε και) έπαιξε με τον Τέπιτς στο «1», τον Μπιέλιτσα στο «2», τον Σαβάνοβιτς στο «3», τον Πέροβιτς στο «4» και τον Κρστιτς στο «5»!
-Η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία έδωσε την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς και να δει από κοντά τον τόπο στον οποίο  μαρτύρησαν εκατομμύρια Εβραίοι, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στους επισκέπτες του μνημείου ήταν και ολόκληρη η αποστολή της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, που μάλιστα ήταν αντίπαλος της ελληνικής στον όμιλο του Πόζναν. Δεν ήμουν από αυτούς που βρήκαν χρόνο γι αυτή την επίσκεψη, αλλά δεν θα ξεχάσω κιόλας τα χαρακωμένα (από τα δάκρυα0 πρόσωπα των παικτών του Ισραήλ, όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, ούτε επίσης την πολύ παραστατική διήγηση του Σβι Σερφ.
-Στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μπίντγκος η Ελλάδα και η Γαλλία αναμετρήθηκαν σε ένα ντέρμπι στο οποίο καμιά από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να νικήσει, ώστε να αποφύγει στον χιαστί προημιτελικό την Ισπανία. Ούτως ή άλλως η Εθνική είχε αναγάγει τους «τρικολόρ» σε πελάτες της, αλλά το συγκεκριμένο ματς εξελίχθηκε με πολύ περίεργο τρόπο κι αυτό που επιθυμούσαμε, μας το πρόσφερε με γενναιοδωρία, αλλά και με περισσή αφέλεια ο Νάντο ντε Κολό. Ο νυν γκαρντ των των Σπερς ευστόχησε στο τελευταίο σουτ και έδωσε τη νίκη στους Γάλλους, αλλά οι συμπαίκτες του άφριζαν από το κακό τους και του την έπεσαν χοντρά!  Όταν ο δράστης πήγε να  κάνει high five με τον Τιριάφ, ο συμπαίκτης του λίγο έλειψε να τον κουτουπώσει, ενώ ο πάντοτε ομιλητικός και ευπροσήγορος Τόνι Πάρκερ ήταν τόσο σκασμένος, ώστε φόρεσε το φούτερ με την κουκούλα του και δεν δέχτηκε να πει ούτε μια κουβέντα προς τους δημοσιογράφους.
-(Συνέχεια εκ του προηγουμένου) Κι ενώ οι αφελείς Γάλλοι πλήρωσαν ακριβά τη γκάφα του Ντε Κολό, έπεσαν πάνω στους Ισπανούς και εκτροχιάστηκαν από τη ζώνη των μεταλλίων, η ελληνική ομάδα βρέθηκε απέναντι στην Τουρκία. Στο τέλος της (μακράς) βραδιάς, η Εθνική επιβίωσε (76-74) της παράτασης, των λαθών της που ευτυχώς δεν απέβησαν μοιραία και του τρίποντου του Τουντσερί το οποίο  λίγο έλειψε να μας στείλει αδιάβαστους.  Για προφανείς λόγους  αυτός ο προημιτελικός κατέχει περίοπτη θέση στα «business as usual» θρίλερ με τα οποία ανατράφηκε και μεγάλωσε η «επίσημη αγαπημένη». Οταν πλέον ήχησε για τελευταία φορά η κόρνα, ο Νίκος Ζήσης, με μπόλικη δόση θυμοσοφίας, σχολίασε ότι «η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά απλώς συνεχίζεται», ενώ ο τότε πρωτάρης στην Εθνική και άμαθος σε τέτοιες καταστάσεις, ο τότε πρωτάρης Νικ Καλάθης εκστασιάστηκε τόσο πολύ που είπε ότι «όσα έγιναν απόψε, πρέπει να τα ανεβάσουμε στο... youtube»!
-Ο μικρός τελικός στο Κατοβίτσε εξελίχθηκε σε μια ραψωδία του Σχορτσανίτη, που μπήκε στο γήπεδο δίκην μπουλντόζας και ισοπέδωσε τα πάντα στο διάβα του, οδηγώντας με 23 πόντους την Εθνική στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Μετά τις πράξεις το ρεσιτάλ του «Βig Sofo» είχε συνέχεια και στα λόγια, με μια εκπληκτική για την αλληγορία και τη διατύπωση της  δήλωση που έκανε στη συνέντευξη που έδωσε στη Νίκη Μπάκουλη και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «SportDay»: «Τώρα που έμαθα πόσο καρπερά είναι τα χωράφια της επιτυχίας, είμαι αποφασισμένος να τα σκάψω με τα ίδια μου τα χέρια»!
-ΥΓ: Εδώ ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στα 13 Ευρωμπάσκετ στα οποία υπήρξα αυτόπτης μάρτυς. Τη διοργάνωση του 2011 στη Λιθουανία δεν την παρακολούθησα δια ζώσης και δύο χρόνια αργότερα (ενώ ανακαλώ τις εικόνες και τις στιγμές από το παρελθόν) βρίσκομαι στη Λιουμπλιάνα. Ελπίζω λοιπόν πως, πρώτα ο θεός, την επόμενη φορά που θα καταπιαστώ με το ίδιο αφιέρωμα, η αναφορά μου στο Ευρωμπάσκετ του 2013 να ΄χει μπόλικες ελληνικές ιστορίες και να μη χαντακωθεί από τον Μπελινέλι και από τον Κοπόνεν!
Πηγή: gazzetta.gr

Προγραμματικές δηλώσεις από Νίκο Παπαδόπουλο και Θωμά Γιώτα!!.

Γενική συνέλευση σήμερα στον Α.Σ του Άρη ενόψει τις αυριανές εκλογές . Οι επικεφαλείς των δυο παρατάξεων, Θωμάς Γιώτας και Νίκος Παπαδόπουλος μίλησαν στον Arena Fm 89,4.

Για τα πως το αποφάσισε να ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος:

Ν.Π: «Υπήρχε μια παρότρυνση κάποιων συνεργατών μου να ξανά έβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος με δεδομένο ότι τον περασμένο Μάιο έγιναν οι εκλογές με προοπτικά τριετίας και εξελέγην μαζί με άλλους 30 συνεργάτες μου. Ο λόγος που είμαι υποψήφιος είναι ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητα στο οποίο μπορεί ο Α.Σ να ξεφύγει από το οικονομικό αφιέρωμα που βρίσκεται αυτήν την στιγμή και πολλά πράγματα που έγινε στο παρελθόν μπορούν να αλλάξουν και να διορθωθούν προς το καλύτερο, είμαι τελείως αντίθετος να πάμε σε διοίκηση ειρηνοδικείου ή πρωτοδικείου και το δικαστήριο να αποφασίζει το ποιος θα είναι διοίκηση στον ερασιτέχνη Άρη. Αναλαμβάνω και την ευθύνη για όσων έγιναν την περίοδο που ήμουν εγώ στην προεδρία».
Θ.Γ :Καταρχήν επειδή σήμερα είναι έκτακτη γενική συνέλευση ας δούμε τι θα αποφασίσει. Εγώ έχω συγκεκριμένες προτάσεις. Είμαι και εγώ Αριανός όπως είναι και ο Νίκος και δεν θα ήθελα να έρθουμε σε αντιπαράθεση. Θα τα πούμε στην Γενική συνέλευση όπου θα θέσουμε τις θέσεις μας
.
Για μια κοινή διοίκηση τια θα λέγατε:

Θ.Γ :«Εγώ θέλω να ακούσω πιο είναι το άνοιγμα από ανθρώπους που επεξεργάστηκαν τα οικονομικά τα τελευταία χρόνια και μπορούν να μας πουν τα χρέη της ομάδας, θέλω λοιπόν να δω επίσημα αυτά τα νούμερα και στην συνέχεια θα τοποθετηθώ, αυτό που θέλω εγώ όπως νομίζω και όλοι οι Αριανοί είναι να υπάρχει διαφάνεια και άμα υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν».
Ν.Π: «Δίκαια να αποδοθούν ευθύνες, συμφωνώ και εγώ απόλυτα πάνω σε αυτό. Είναι εύκολο έτσι πως είναι τα πράγματα να τα ισοπεδώνουμε όλα, και ένας λόγος που είμαι υποψήφιος είναι γιατί θέλω να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου. Είμαι πολλά χρόνια πρόεδρος και έχω κάνει και λάθη το παραδέχομαι ,ούτε δόλος υπήρχε και ότι κινήσεις έκανα ήταν με γνώμονα το καλό τους συλλόγου» .

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ο κόσμος :

Θ.Γ :«Δεν με ενδιαφέρει αν με λένε πρόεδρο ή εργάτη, εγώ θέλω να υπάρξει διαφάνεια και να ανασυγκροτηθούν όλα μας τα τμήματα, να δοθεί μια νέα πνοή και μια δυναμική ενόψει και των 100 χρόνων. Πιστεύω με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια και στον οργανωτικά τομέα είμαι σε θέση να οργανωθούν όλα τα τμήματα σωστά και να υπάρχει διαφάνεια».
Ν.Π : «Σίγουρα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια θα έπρεπε να γίνονται υπό την εγίδα του Ερασιτέχνη συμφωνώ με αυτό αλλά την συγκεκριμένη περίοδο υπήρχε ασχολούνταν με την κατάρτιση προϋπολογισμών με τα και θα ήταν αρκετά δύσκολο να έκανε αυτήν την εκδήλωση. Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους τις λέσχης που πήραν αυτό την πρωτοβουλία και στηρίχτηκε και από την ΠΑΕ αλλά και από την ΚΑΕ από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι ήδη θα έπρεπε να γίνει μια επιτροπή για να τρέχει θέματα με όλο το καλεντάρι των εορτασμών για τα 100 χρόνια της ομάδας».

Για τα στελέχη και αν έχουν την εμπειρία να διοικήσουν το σύλλογο:
Θ.Γ: «Είναι άτομα που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα κοινά, κάποιοι ήταν και μαζί με τον Νίκο, δεν είναι η πρώτη τους φορά που θα ασχοληθούν με τα κοινά και θεωρώ ότι έχουν την εμπειρία για να διοικήσουν τον Άρη».
N.Π: «Οι δικοί μου είναι κάποιοι παλιοί συνεργάτες από το προηγούμενο συμβούλιο και κάποιοι νέοι άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθεια. Είναι άνθρωποι Αριανοί που έχουν όρεξη για δουλεία και πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στην ομαδα».

Για την κόντρα με τον Super 3: Ν.Π : τον σέβομαι τον σύνδεσμο , προέρχομαι από εκεί, ήμουνα και εγώ μέλλος πολλά χρόνια, από μικρό παιδί πήγαινα και εγώ εκδρομές, έχει γίνει μια παρεξήγηση και θεωρώ ότι με κουβέντα και συζήτηση θα μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα».

 Πηγή: arenafm.gr

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με Λεβαδειακό!

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό την ερχόμενη Κυριακή (15/09) στις 16:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1, 3 και 4, 15 ευρώ στη θύρα 2, 20 ευρώ στη θύρα 9 και 30 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Εξετάζεται πάλι η περίπτωση του Κυργιάκου!

Μετά το ναυάγιο στην υπόθεση απόκτησης του Μάντλουνγκ, στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως στρέφονται και πάλι σε κάποιες άλλες περιπτώσεις παικτών, με τις επιλογές πάντως να είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι μία από τις σχετικά αξιόπιστες επιλογές που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο 34χρονος αμυντικός, είχε προταθεί άλλες δύο φορές όμως απορρίφθηκε από τους ανθρώπους του δικεφάλου, καθώς θεωρούν ότι έχει μείνει αρκετά πίσω, εξαιτίας της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Ο έμπειρος αμυντικός, είναι αναμφίβολα ποιοτικός, όμως στον ΠΑΟΚ προβληματίζονται για το αν θα μπορέσει να επανέλθει στην κατάσταση που τον είχαν συνηθίσει. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα χρήματα που απαιτούνται, είναι πολύ λιγότερα από το κασέ που είχε συνήθως ο Κυργιάκος και έστω για περίπτωση τελευταίας ώρας, εξετάζεται αρκετά προσεκτικά από τους διοικούντες του δικεφάλου.Πηγή: metrosport.gr

Μήνυση της ΕΠΟ στον ΣΚΑΪ!

Τη νομική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει η ΕΠΟ στο θέμα της διαμάχης της με τον ΣΚΑΪ. Όπως αποφασίστηκε στο σημερινό Δ.Σ., θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή στο κανάλι.

Μήνυση της ΕΠΟ στον ΣΚΑΪ
Στα άκρα οδηγεί την αντιπαράθεσή της με τον ΣΚΑΪ η ΕΠΟ.

Στο πλαίσιο του σημερινού Δ.Σ. της ομοσπονδίας, αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση και αγωγή στον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε και τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια.

Αφορμή τα όσα συζητήθηκαν από τους τελευταίους σε δελτίο ειδήσεων μετά το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Βέροια. Όσον αφορά, δε, στο κανάλι, η προσφυγή στη δικαιοσύνη αποδίδεται στην υπεράσπιση του κύρους της ΕΠΟ (όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή) το οποίος θεωρείται ότι πλήγεται από κινήσεις όπως τα σποτάκια με τίτλο «Παράγκα και Όραμα».

Πέρα απ’ αυτό, πάντως, το Δ.Σ. αποφάσισε να παρακολουθούνται ενδελεχώς στο εξής σχετικές αναφορές από το κανάλι και σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπίζονται επίσης με αγωγές και μηνύσεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Συμφώνησε με Μακουκούλα ο ΟΦΗ»!

Μια μεγάλη μεταγραφή φέρεται να κλείνει ο ΟΦΗ, αφού σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του υπευθύνου Τύπου της ΠΑΕ, οι Κρητικοί συμφώνησαν προφορικά με τον Αρίζα Μακουκούλα! Δείτε video του Πορτογάλου.

«Συμφώνησε με Μακουκούλα ο ΟΦΗ»!
Ο 32χρονος Πορτογάλος με καταγωγή από το Κονγκό επιθετικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί –μεταξύ άλλων- σε Σεβίλλη και Μπενφίκα, αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης να βρίσκεται στην Ελλάδα και να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, τον Μάνθο Πουλινάκη ώστε να υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις και να πέσουν οι υπογραφές.

«Ο ΟΦΗ συμφώνησε προφορικά με τον Μακουκούλα που αναμένεται πολύ αργά το βράδυ στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη για τις τελικές συζητήσεις και πιθανότατα τις υπογραφές», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Χρονάκης, υπεύθυνος Τύπου του ΟΦΗ.

Ο Μακουκούλα, ο οποίος είναι και 4 φορές διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Βιτόρια Σετούμπαλ.





Πηγή: sport-fm.gr

Από Δευτέρα του Κάτσε!!

Στον ΠΑΟΚ έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους το παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Βέροια. Γι’ αυτό και η απολογία του Έργκους Κάτσε -λόγω της φανέλας του UCK- πάει για τη νέα εβδομάδα.

Από Δευτέρα του Κάτσε
Η «καμπάνα» του Έργκους Κάτσε από τον ΠΑΟΚ για την περιβόητη μπλούζα με το σήμα του UCK, θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, η υπόθεση παίρνει κάποιες ημέρες παράταση, καθώς στον «Δικέφαλο του βορρά» είναι άκρως προσηλωμένοι στις προσεχείς αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Κάτι που σημαίνει πως οι «ασπρόμαυροι» επικεντρώνονται επί της της παρούσης στο ματς με την Βέροια και στη συνέχεια θα ασχοληθούν με τον Αλβανό μέσο.

Ο παίκτης επιστρέφει στην Ελλάδα την Πέμπτη –αφού συμμετείχε με την εθνική του στα προκριματικά του Μουντιάλ- και προς το παρών θα τεθεί στο «ψυγείο», όπου θα προπονείται μόνος του.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να κληθεί από την ΠΑΕ σε απολογία, εκεί όπου ο Κάτσε θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί στον εαυτό του και θα μένει να δούμε τους χειρισμούς από την διοίκηση της ομάδας στο θέμα αυτό. Ο εκνευρισμός της τελευταίας πάντως είναι δεδομένος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες φερόταν να σκέφτεται ακόμα και την μεταγραφή του παίκτη.Πηγή: sport-fm.gr

Επίθεση στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής»

Σε επεισόδια φαίνεται πως κατέληξε η διαμάχη της «Θύρας 4» με τη «Χρυσή Αυγή» για το θέμα Κάτσε. Άγνωστοι -που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ- επιτέθηκαν στα γραφεία της Θεσσαλονίκης.

Επίθεση στα γραφεία της  «Χρυσής Αυγής»
Για τα καλά φαίνεται ότι κλιμακώνεται η κόντρα της «Θύρας 4» με τη «Χρυσή Αυγή», με αφορμή το θέμα του Έργκους Κάτσε.

Μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές -στις οποίες η μια απαντούσε στην άλλη- το απόγευμα της Τετάρτης η κατάσταση φέρεται να εκτραχύνθηκε.

Κι αυτό διότι τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Καζαντζάκη δέχθηκαν επίθεση κατά τις 18:00 από περίπου 40 αγνώστους που -σύμφωνα με μαρτυρίες- ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές, πετώντας πέτρες, αντικείμενα και κροτίδες, ενώ φέρονται να υπήρξαν και μικρο-συμπλοκές με μέλη της «Χρυσής Αυγής». Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας πάντως η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ οι πολλές προσαγωγές που έγιναν από τις γύρω περιοχές ελπίζεται ότι θα διελευκάνουν την υπόθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά… μανά για Κουΐνσι!

Ο Κουΐνσι παραμένει στο «τριφύλλι» -παρά τη θέληση του Παναθηναϊκού- όμως δημοσιεύματα σε Γκάνα και Τουρκία επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της Γκαζιάντεπσπορ.

Ξανά… μανά για Κουΐνσι
Σε αυτά πάντως αναφέρεται πως ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός έχει μείνει ελεύθερος από τους «πράσινους», κάτι που φυσικά δεν ισχύει αφού δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση ώστε να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών και να πάει στην… ευχή της Παναγίας!

Βέβαια, για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση και να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να ξεφορτωθεί τόσο τον παίκτη όσο και (κυρίως) το παχυλό συμβόλαιό του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής. Πηγή: sport-fm.gr

Εδωσαν τα χέρια ΠΑΟ-Φιγκερόα!!

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού». Μόνο οι υπογραφές απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Εδωσαν τα χέρια ΠΑΟ-Φιγκερόα!
Τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Λουτσιάνο Φιγκερόα στον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός φορ, που θα αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή ου «τριφυλλιού», πήγε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ο 32χρονος θα φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας, ενισχύοντας τη γραμμή κρούσης των «πράσινων».

Το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα πέσουν οι υπογραφές και η μεταγραφή του «Λούτσο» θα ανακοινωθεί αύριο. Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησαν για εισιτήρια Βέροια-ΠΑΟΚ!

Σε συμφωνία για την παραχώρηση τριών χιλιάδων εισιτηρίων στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το μεταξύ τους ματς της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ήρθε η Βέροια.


Συμφώνησαν για εισιτήρια Βέροια-ΠΑΟΚ
Η Αστυνομία δεν εξέφρασε αντίρρηση για την μαζική παρουσία των φίλων του δικεφάλου του βορρά στη Βέροια για το παιχνίδι, οπότε οι δύο ΠΑΕ δεν δυσκολεύτηκαν να έρθουν σε συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις χιλιάδες εισιτήρια των 15 ευρώ.

Αναφορικά με το κομμάτι της εξέδρας στο οποίο θα κάτσουν οι φίλοι της ομάδας, πρόκειται για τη κεντρική θύρα του Δημοτικού γηπέδου που βρίσκεται απέναντι από τα επίσημα και στο «πέταλο». Πηγή: sport-fm.gr

Στην αντεπίθεση ο Κάτσε!

Δεν μένει με… δεμένα χέρια ο Κάτσε στα όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του στο διαδίκτυο.

Στην αντεπίθεση ο Κάτσε
Δεν μένει με… δεμένα χέρια ο Κάτσε στα όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του στο διαδίκτυο.

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μετά από την έκταση που πήρε το θέμα με τη φωτογραφία στο facebook απευθύνθηκε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Κάτσε θέλει να βάλει ένα τέλος στα πολλά προφίλ που έχουν δημιουργηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Φέρεται, μάλιστα μέσω του δικηγόρου του να έχει ζητήσει να ερευνηθούν όλοι οι λογαριασμοί. Με τη σειρά του ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος να εξετάσει όλους τους λογαριασμούς, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο μέσος του ΠΑΟΚ κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

Η ώρα της επιστροφής για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο πλησιάζει.

Επιστρέφει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος
Η ώρα της επιστροφής για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο πλησιάζει.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και στη σημερινή προπόνηση ανέβασε ρυθμούς. Συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της ομάδας.

Απουσίαζε μόνο από το οικογενειακό διπλό. Την ίδια στιγμή ο Μιγκέλ Τόρες συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Οι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στην συνέχεια δούλεψαν με την μπάλα. Έκαναν ασκήσεις κατοχής και πίεσης προς τον αντίπαλο, ενώ αμέσως μετά έκαναν και τελειώματα φάσεων.

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Ιακουίντα και ΟΦΗ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ φέρεται να βρίσκεται ο Βιντσέντζο Ιακουΐντα, ο οποίος σύμφωνα με τον ΣΠΟΡ ΦΜ Κρήτης εξετάζεται – μεταξύ άλλων – από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Σενάρια για Ιακουίντα και ΟΦΗ!
Την περίπτωση του Βιντσέντζο Ιακουΐντα φέρεται να εξετάζει «ζεστά» η διοίκηση του ΟΦΗ!

Ο Ιταλός επιθετικός, ο οποίος το 2006 αναδείχθηκε με την εθνική Ιταλίας παγκόσμιος πρωταθλητής, προτάθηκε στους Ηρακλειώτες και εκείνοι ψάχνουν το… μπαμ, ύστερα από το «ναυάγιο» που υπήρξε στην υπόθεση του Ραούλ Ταμούδο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, όμως τη… δουλειά φαίνεται να την έχει κάνει ο Μίνο Ραϊόλα που είχε φέρει στην ομάδα και τον Ζε Εντουάρδο.

Ο 34χρονος φορ έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους και δεν κατάφερε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Οι συστάσεις είναι περιττές για έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου του Ιακουίντα, ο οποίος έχει κατακτήσει το Μουντιάλ το 2006.

Επίσης, έχει παίξει συνολικά σε 425 ματς με τις φανέλες των Ρετζιόλο, Πάντοβα, Καστέλ Ντι Σανριό, Ουντινέζε, Γιουβέντους και Τσεζένα (ως δανεικός) σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει περισσότερες από 120 φορές. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλίνλκοβιτς: «Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες»

Ετοιμος να αντέξει στην πίεση και αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά με τον Αρη δήλωσε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Μιλίνλκοβιτς: «Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες»
Ο Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει και επισήμως την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας βοηθό του τον παλιό άσο των «κίτρινων», Ζόραν Λόντσαρ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Δημήτρης Ηλιάδης, ήταν αυτός που καλωσόρισε τον νέο τεχνικό του Αρη.
«Καλωσορίζω στην ομάδα τον κ. Ζόραν Μιλίνκοβιτς καθώς επίσης και τον Ζόραν Λόντσαρ στους οποίους η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Με το μέλλον του Άρη δεν μπορεί να παίξει επικοινωνιακά. Όσοι μας χρέωσαν τακτικές έπεσαν μακράν έξω και έκαναν πολύ μεγάλο λάθος. Γι αυτό θα τοποθετηθώ αναλυτικά την επόμενη βδομάδα.

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι είναι ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες εξετάζαμε όλες τις πιθανές λύσεις, προσπαθήσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα εν μέσω πολλών δυσκολιών.
Καταλήξαμε στον κ. Μιλίνκοβιτς για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί πρόκειται περί ικανού προπονητή. Δεύτερον δεν δειλιάζει μπροστά σε δυσκολίες και τρίτον δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές.

Ο Άρης είναι ομάδα με ιδιαιτερότητες και γίνονται πιο έντονες λόγω των αποτελεσμάτων των τριών πρώτων αγωνιστικών. Ο κ. Μιλίνκοβιτς μας έπεισε ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτό που μου εγγυήθηκε ο κ. Λόντσαρ το διαπίστωσα και ο ίδιος στη συνάντηση που είχαμε.
Ζητάμε από τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη γιατί το αξίζουν. Ο Αρης έχει καλό ρόστερ και από κακή συγκυρία βρίσκεται χωρίς βαθμούς».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Μιλίνκοβιτς:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα φοβερούς φιλάθλους με μεγάλη ιστορία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο τιμόνι της. Πρώτη φορά επαφές είχαμε 3 Σεπτεμβρίου. Στις ομιλίες που είχαμε και στο Βελιγράδι είδα στα μάτια του πως είναι γεννημένος νικητής, δεν θέλει να χάνει παλεύει για την ομάδα που αγαπάει. Είναι αποφασισμένος να πάει την ομάδα στην θέση που της αξίζει.
Αυτό τον χαρακτήρα του προέδρου μου έκανε εντύπωση και είναι ο κυριότερος λόγος που ήθελα τόσο πολύ να έρθω και να συνεργαστώ με τον Αρη.

Όσοι δεν με ξέρουν δουλεύω 11 χρόνια στην Σερβία και παρότι είχα προτάσεις από τις μεγάλες ομάδες της Σερβίας, από Ιαπωνία και από Κίνα η δική μου άποψη ήταν να δουλέψω μόνο σε δύο χώρες. Στην Ελλάδα ή στην Ρωσία.
Έχοντας μιλήσει με τον Ζόραν Λόντσαρ κυρίθωςκαι με με όλους τους φίλους που ήξεραν για τον Αρη, όλοι μου μίλησαν με καλά λόγια και αυτό ήταν σαν μαγνήτης για να έρθω στην ομάδα. Στην ομιλία που είχαμε με τον Ζόραν, μου είπε ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αρκεί να έρθει στο "Κλεάνθης Βικελίδης για να δει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι και πως αγαπούν την ομάδα τους. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι σέβομαι και τους παίκτες και όλους τους παράγοντες. Πάντα ήθελα και ήξερα και δούλεψα με τους νέους παίκτες και ο Αρης έχει πολλούς νέους παίκτες. Πιστεύω πως θα έχουμε μια άριστη συνεργασία».

Ο Λόντσαρ εξέφρασε τη χαρά του που του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει στον Αρη:

«Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον κ. Ηλιάδη, που και πριν από πολλά χρόνια με είχε φέρει στον Αρη και έζησα χρόνια που δεν έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου. Εγώ ήθελα τον κ. Μιλίνκοβιτς για τον Αρη. Είναι ότι καλύτερο έχει προπονητικά η Σερβία. Είμαι χαρούμενος που πλέον είναι προπονητής στον Αρη αλλά και που βρίσκομαι ξανά εδώ, σε αυτό το γήπεδο, με τους φιλάθλους που αγαπώ, όπως αγαπάω και την Ελλάδα γενικότερα».

Στη συνέχεια ο Μιλίνκοβιτς απάντησε σε ερωτήσεις
Για το αν έχει προλάβει να αξιολογήσει το υλικό: «Ο Αρης δεν ξεκίνησε καλά, είχε άτυχα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να δούμε μπροστά, όχι να βλέπουμε πίσω. Κάναμε δύο προπονήσεις, μαζεύουμε πληροφορίες για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα την Κυριακή. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη νίκη».
Για το πως βλέπει την νέα σελίδα στην καριέρα του: «Θέλω να τονίσω πως δεν δούλεψα μόνο σαν προπονητής 11 χρόνια, ήμουν και παίκτες σε Γερμανία και Γαλλία που υπήρχε πίεση. Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες, πηγαίνω πάνω στις δυσκολίες, να τις αντιμετωπίσω. Θέλω με τον ενθουσιασμό που έχω να πάρω πίεση πάνω μου και να βοηθήσω τους παίκτες. Έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και είμαι έτοιμος. Αυτή η πίεση ίσως είναι και κίνητρο αν μπει στην σωστή θέση. Είμαι αισιόδοξος».

Για το μεγάλο ρόστερ του Αρη και το πώς θα το διαχειριστεί: «Τώρα μαζεύουμε πληροφορίες, δεν σκεφτόμαστε ακόμα τι μπορεί να γίνει με το ρόστερ. Προσπαθούμε να δούμε όλους τους παίκτες, δεν θα απομακρύνουμε κανέναν, γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Θα χρειαστούμε χρόνο σε αυτό».

Για το αν έχει δει αγώνες του Αρη: «Δεν είχαμε δει DVD για να δούμε τους αγώνες. Αυτό θα το κάνουμε σήμερα. Μόλις θα δούμε, θα βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, όχι με μεγάλη σιγουριά, αλλά θα το κάνουμε για να έχουμε μια σημαντική εικόνα με το πριν αλλά και με το άμεσο μέλλον».

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό: «Μέχρι τον αγώνα της Κυριακής με τις πληροφορίες που θα πάρουμε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το παιχνίδι. Για τον προπονητή και την ομάδα δεν είναι κάποια μηχανή που ξεκινάει και δουλεύει. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθούμε σύντομα. Ξέρουμε ότι μας πιέζει ο χρόνος, ξέρουμε ότι δεν έχει ο Αρης βαθμούς και πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Όσα προβλήματα έχει η ομάδα, θα τα πάρω πάνω μου από την στιγμή που έχω πάρει το τιμόνι στα χέρια μου».

Δεν έπεισε ο Μάντλουνγκ!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αλεξάντερ Μάντλουνγκ, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να παίζουν καθοριστικό ρόλο, όπως όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ.

Δεν έπεισε ο Μάντλουνγκ
Παρελθόν πριν προλάβει να αποκτηθεί είναι ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ για τον ΠΑΟΚ αφού όπως ανακοίνωσε ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν θα προχωρήσει στη μεταγραφή του Γερμανού.

Ο Μάντλουνγκ, ο οποίος τη Δευτέρα προπονήθηκε με την ομάδα και χτες (Τρίτη, 10/9) πέρασε από ιατρικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων φαίνεται να μην ικανοποίησαν τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσε της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως μετά τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή».

Σνάουτσνερ: «Πλήρες το ρόστερ του ΠΑΟΚ»

Σνάουτσνερ: «Πλήρες το ρόστερ του ΠΑΟΚ»
Την άποψη ότι το εφετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πλήρες εξέφρασε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά».


«Απέκτησε πολύ καλούς παίκτες με κορυφαίο τον Στοχ που είναι άλλη "κλάση" και το δείχνει», ανέφερε ο πρώην άσος του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σνάουτσνερ στα "Σπορ του Βορρά":

-για την εικόνα που έχει αποκομίσει από τον ΠΑΟΚ:
"Εχει αλλάξει αρκετά η ομάδα σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, καθώς ήρθε νέος προπονητής και αρκετά νέα πρόσωπα συμμετέχουν στο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πάντα ως στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Απέκτησε πολύ καλούς παίκτες με κορυφαίο τον Στοχ που είναι άλλη "κλάση" και το δείχνει. Πιστεύω ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια έλλειψη στο ρόστερ του, είναι πλήρης".

-τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στη Βέροια το Σάββατο;
"Μόνο τον κακό του εαυτό. Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας με αντίπαλο τη Βέροια δεν κερδίζει εύκολα. Πέρσι το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο με 0-0. Τότε έβρεξε πολύ και δυσκολεύτηκαν οι παίκτες, ενώ η Βέροια είχε χάσει και πέναλτι. Φέτος ίσως είναι διαφορετικά. Η Βέροια είναι επικίνδυνη ομάδα, έχει τον Σέρβο επιθετικό, τον Μρντάκοβιτς, που είναι επικίνδυνος αλλά και τον Μοχάμεντ Μπεν που σκόραρε εναντίον του Παναθηναϊκού. Εχει και νέο προπονητή, τον Κάανεν και γενικά χρειάζεται προσοχή".

-για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:
"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, αρκεί να μη χάνει παιχνίδια όπως στο Αγρίνιο. Πρέπει έπειτα από ευρωπαϊκά ματς η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη. Ο ΠΑΟΚ μπορεί, αρκεί να κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ μοιάζει λίγο με εκείνη που είχαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλη σύγκριση".

-για το δικό του μέλλον, ο Σνάουτσνερ:
"Δεν έχω αποφασίσει αν θα σταματήσω εντελώς το ποδόσφαιρο. Θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή για κάποια πρόταση. Είμαι στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά μου και σίγουρα θα μείνουμε όλο τον χρόνο εδώ. Έχω σκέψεις να ασχοληθώ και με την προπονητική, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο".

Ο «Ντούντα» πάει οκτάδα!

Έστω κι αν ίδρωσε, έστω κι αν αγχώθηκε, η Σερβία του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικράτησε του μαχητικού Βελγίου με 76-69 και βρίσκεται αγκαλιά με την οκτάδα του Ευρωμπάσκετ.

Ο «Ντούντα» πάει οκτάδα
Η ελλιπής και υποχρεωτικά ανανεωμένη Σερβία προελαύνει. Νίκησε και το Βέλγιο, έστω και δύσκολα με 76-69 εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Χρειάστηκε να περάσουν τριάμισι λεπτά για να σκοράρουν οι «πλάβι» με το Βέλγιο, που επέλεξε άμυνα ζώνης από το ξεκίνημα, να πετυχαίνει τους οκτώ πρώτους πόντους του αγώνα (8-3). Οι φωνές του Ίβκοβιτς έπιασαν τόπο και η ομάδα του με οδηγό τον Μάρκοβιτς (10π.) πήρε το προβάδισμα (18-19) κι έφτασε ως το +7 (18-25). Οι Βέλγοι ήταν πεισματάρηδες και έμειναν στο ματς (32-30), αλλά η-έστω και καθυστερημένη-αξιοποίηση του Κρστιτς έστειλε τη Σερβία προηγούμενη στα αποδυτήρια. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με το αουτσάιντερ του ομίλου να παίρνει κεφάλι με 51-48 και τον «Ντούντα» να ωρύεται από τον πάγκο για τη χαλαρότητα των παικτών του. Η Σερβία απάντησε με ένα σερί 11-0 (51-59), το Βέλγιο πλησίασε ξανά στο καλάθι (63-65), αλλά το φαβορί με τα τρίποντα των Μάρκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς «καθάρισε» το ματς.

Δεκάλεπτα: 18-19, 36-40, 51-54, 69-76.

Βέλγιο (Κάστελς): Μόορς 5, Βαν Ρόσομ 12, Μπέγκιν 12, Ερβέλ 8, Εμγουεμά, Ταμπού 3, Μούγια 2, Μουκούμπου 16, Ντε Ζέου 4, Μασότ 7.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 2, Μίτσιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 12, Μπιέλιτσα 7, Μάρκοβιτς 15, Κάλινιτς 9, Γκάγκιτς 2, Κρστιτς 17, Άντζουσιτς, Κάτιτς 7.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Χριστοδούλου (Ελλάδα), Μπούλτο (Ισπανία).
Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Το βλέπω στα πρόσωπά τους»!

Σίγουρος πως η Εθνική θα παρουσιάσει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στην Ισπανία δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι. «Έχουμε περηφάνια, καρδιά και κίνητρο», τόνισε.

Τρινκιέρι: «Το βλέπω στα πρόσωπά τους»
Μία διαφορετική Εθνική, με παίκτες αποφασισμένους να καταθέσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους στο γήπεδο, είναι σίγουρος πως θα δει ο Αντρέα Τρινκιέρι στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης απέναντι στην Ισπανία.

«Είδατε πώς άλλαξε ο καιρός από το Κόπερ στη Λιουμπλιάνα; Έτσι άλλαξαν και για μας τα πράγματα στη διοργάνωση μετά τις δύο ήττες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς, πώς και πότε. Είναι θέμα πώς θα τα καταφέρουμε να παράγουμε την καλύτερή μας προσπάθεια αύριο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι απλό να το εξηγήσεις κι όχι να το κάνεις, αλλά έχουμε την θέληση και την ικανότητα να το πετύχουμε. Αυτά που έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς πλήγωσαν στο γήπεδο και την ψυχολογία, αλλά παίζουμε για κάτι. Πιστεύω πως πρέπει να πετάξουμε κάποιες αρνητικές σκέψεις και να βάλουμε όλη την ενέργεια. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε στην άμυνα.

Ο 45χρονος προπονητής δεν χάνει την πίστη του στην Εθνική. «Στα δύο τελευταία ματς δείξαμε διαφορετική ομάδα. Δεν πιστεύω ότι μετά την προετοιμασία μας, τα φιλικά και τα τρία πρώτα ματς στη διοργάνωση δεν χάσαμε το δρόμο μας. Χάσαμε από την Ιταλία, σε ένα ματς που ήμασταν ισόπαλοι λίγο πριν το τέλος. Στο παιχνίδι με τη Φινλανδία δείχναμε να έχουμε παραλύσει. Τώρα είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, έχουμε ξεκάθαρους στόχους, αλλά γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουμε και την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, μακράν. Είναι μία ομάδα που έχει το περισσότερο ταλέντο στη θεωρία. Έχει έξι παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί σε κάθε ομάδα, δύο γκαρντ από το ΝΒΑ, πολλές επιλογές στην επίθεση και είναι οι πρωταθλητές και οι αργυροί ολυμπιονίκες. Εμείς έχουμε περηφάνια, ξεκάθαρους ρόλους, κίνητρο, καρδιά, αντοχή και έχουμε δείξει ότι ξέρουμε να παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ».

Οι Έλληνες διεθνείς έχουν αποδείξει πως μπορούν να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις. «Όταν το έχεις κάνει μια φορά, μπορείς να το ξανακάνεις. Οι παίκτες μου το έχουν κάνει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είδα κάτι διαφορετικό στα πρόσωπα των παικτών μου και θα έχουμε διαφορετική προσπάθεια αύριο. Νιώθω και βλέπω πως οι παίκτες μου είναι πολύ στενοχωρημένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κάθε ώρα που περνά και πλησιάζουμε σε έναν αγώνα με μία ομάδα που δεν έχουμε κερδίσει δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια, βλέπω πως έχουμε το χαρακτήρα να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς αν το ματς είναι ζωής ή θανάτου, απάντησε: «Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταγωνιστούμε. Αν είμαστε ανταγωνιστικοί, τότε αισθάνεσαι καλύτερα. Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά το πρώτο μας μέλημα είναι. Πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στο παρκέ, παίζοντας με πειθαρχία. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε πολλά λάθη. Πρέπει να συνδυάζουμε, αν και δεν είναι εύκολο, το σπουδαίο ένστικτο με τη λογική. Χρειάζεται λογικό ένστικτο και το ένστικτο δεν είναι πάντα λογικό».

Για την αντιμετώπιση του Μαρκ Γκασόλ, τόνισε: «Θα έχουμε περισσότερο rotation απέναντί του. Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά πάνω του. Ίσως τον αντιμετωπίσουμε και με τρεις παίκτες. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά αντιμετωπίζουμε την Ισπανία. Κάθε παιχνίδι κερδίζεται από τους παίκτες και αν κερδίσουμε τα match up έχουμε καλές πιθανότητες».

«Έχουμε πεισμώσει»

Αποφασισμένη να αποδείξει πως είναι πολύ καλύτερη από αυτό που έδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι η Εθνική, όπως δήλωσαν Γιώργος Πρίντεζης και Μάικ Μπράμος.

«Έχουμε πεισμώσει»
Έτοιμη για… απαντήσεις, πρωτίστως στον ίδιο της τον εαυτό, τον οποίο αδίκησε, είναι η Εθνική, όπως δήλωσαν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μάικ Μπράμος εν όψει Ισπανίας.

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το ξέρουμε και το είπαμε σε ένα μίτινγκ μεταξύ μας. Όλοι στην αρχή μας θεωρούσαν φαβορί κι έλεγαν ότι πήγαμε στη Σλοβενία ως μία από τις καλύτερες ομάδες. Με το ρόλο του φαβορί δεν τα πήγαμε πολύ καλά και τώρα που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο ελπίζω και πιστεύω πως θα αντιδράσουμε καλύτερα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο νίκες και έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την Ισπανία. Είναι μία πολύ δυνατή αντίπαλος και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν ηττηθούμε αύριο δεν εξαρτάται μόνο από μας πλέον, γιατί θα χρειαστούμε και κάποια άλλα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πίστη στην ομάδα, απάντησε:

«Δουλεύουμε κάθε μέρα από τις 20 Ιουλίου, έχουμε φτάσει ως εδώ έχοντας κάνει αρκετά καλή δουλειά. Το θεωρώ ηλίθιο να πούμε ότι όλα τελείωσαν. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας κι όλα ανατρέπονται. Πάλι στο χέρι μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και να αλλάξουν τα δεδομένα. Εννοείται ότι δεν τα έχουμε παρατήσει, έχουμε πεισμώσει πολύ και ξέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Όλοι είμαστε έμπειροι και ξέρουμε ότι μπορεί σε μία νύχτα αλλάζουν όλα. Επιβάλλεται να το κάνουμε. Αυτό θα φανεί όμως στον αγώνα. Ό,τι και να λέμε τώρα θα είναι λόγια».

Η κακή παράδοση απέναντι στην Ισπανία δεν επηρεάζει τον Πρίντεζη:
«Προσωπικά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό όλων. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η Ισπανία έχει φέτος αρκετές απουσίες, γιατί κάθε χρόνο βρίσκαμε κάποιες αδυναμίες αλλά στο τέλος δεν καταφέρναμε να την κερδίσουμε. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και δεν μετρά το παρελθόν. Στους Ισπανούς αρέσει ένας γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού κι αν βρουν ρυθμό και βάλουν μεγάλα σουτ, απογοητευόμαστε. Αυτό το έχουμε πάθει πολλές φορές φέτος. Όλοι οι παίκτες έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση και να αντιδράσουμε. Αλλιώς θα πάμε σπίτι μας».

Οι περισσότεροι διεθνείς έχουν νικήσει πολλάκις ισπανικές ομάδες:
«Είναι άλλο η ομάδα σου κι άλλο η Εθνική. Τα δύσκολα θα έρθουν κάποια στιγμή στον αγώνα. Δεν μπορείς να παίζεις 40 λεπτά καλά. Το θέμα είναι να έχεις την ψυχραιμία να αντιδράσεις και μέσω της άμυνας και μέσω της αυτοσυγκέντρωσης. Και οι αντίπαλοι δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο καλό», ανέφερε.

Ο Μάικ Μπράμος από την πλευρά του είπε:
«Δεν έχει σημασία να πούμε πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα από ό,τι κάναμε. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αρχίζοντας από αύριο. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παίρνει αυτοπεποίθηση από την καλή της άμυνα κι έτσι λειτουργεί στην επίθεση. Πρέπει να πάμε στο σετ παιχνίδι κι αν ελέγξουμε το παιχνίδι θα είναι υπέρ μας.

Ο μεγάλος κίνδυνος για την Εθνική!!

Δεν είναι μόνο ότι μία ευκαιρία για μετάλλιο θα χαθεί. Ενδεχόμενη αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ θα έχει περαιτέρω συνέπειες για την ελληνική ομάδα. Το www.sport-fm.gr αναλύει.

Ο μεγάλος κίνδυνος για την Εθνική
Η κινδυνολογία κάνει κακό και τα αρνητικά σενάρια καλό να μείνουν μακριά από την υλοποίησή τους. Όμως οφείλουμε να γνωρίζουμε τι μπορεί μας περιμένει στο μέλλον. Ίσως και για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να το αποφύγουμε.

Η Εθνική από εκεί που οραματιζόταν μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ βρέθηκε να μάχεται για την επιβίωσή της κι ακόμη κι αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τις πιθανότητες να μην είναι-δυστυχώς-με το μέρος της.

Μόνο με wild card, αν…

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το κακό. Εφόσον η ελληνική ομάδα ΔΕΝ περάσει στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ χάνει αυτομάτως κάθε δυνατότητα διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο (όπως θα λέγεται στο εξής το Μουντομπάσκετ) που θα γίνει σε ένα χρόνο στην Ισπανία. Εκεί προκρίνονται απευθείας οι έξι πρώτες ομάδες της διοργάνωσης της Σλοβενίας ή οι επτά εφόσον μέσα στην εξάδα είναι και οι οικοδεσπότες Ίβηρες.

Εφόσον η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα σε αυτές, θα ελπίζει μόνο στη… γενναιοδωρία της FIBA, που θα μοιράσει τέσσερις wild cards (κάρτες ελεύθερης συμμετοχής) σε ομάδες. Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά συνήθως συνυπολογίζονται οι παρουσίες των ομάδων στις τελευταίες διοργανώσεις, η παράδοση που έχουν και η δημοτικότητα του μπάσκετ σε αυτές τις χώρες. Βάσει αυτών των δεδομένων, η Εθνική μπορεί να ελπίζει, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πάρει θέση από το «παράθυρο».

Έρχεται… αγγαρεία

Και το κακό συνεχίζεται… Εφόσον η Εθνική μείνει εκτός οκτάδας, όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί να παίξει προκριματικά για να λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ του 2015, που θα γίνει στην Ουκρανία. Η FIBA Europe δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πόσες ομάδες προκρίνονται απευθείας στην επόμενη διοργάνωση ή πώς θα διεξαχθούν τα προκριματικά. Δεδομένη για την ώρα είναι η συμμετοχή της οικοδέσποινας Ουκρανίας και της Εσθονίας, που πήρε το εισιτήριο απευθείας από την πρώτη προκριματική φάση.

Αν-πάντως-βασιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, τότε θυμίζουμε πως μόνο οι έξι πρώτες ομάδες του Ευρωμπάσκετ του 2011 προκρίθηκαν απευθείας σε αυτό του 2013 (μαζί με την οικοδέσποινα Σλοβενία και τη Μεγάλη Βρετανία, που ως διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορούσε να παίξει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι του 2012). Οι υπόλοιπες 18 της Λιθουανίας (θέσεις 7-24) μαζί με όσες δεν είχαν περάσει καν στο Ευρωμπάσκετ του 2011 έπαιξαν προκριματικά, από τις 15 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Είχαν δημιουργηθεί πέντε όμιλοι των πέντε ομάδων κι ένας των έξι, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες να παίρνουν το εισιτήριο για τη Σλοβενία.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως θα πρόκειται για μεγάλη ταλαιπωρία για την Εθνική μία τέτοια συμμετοχή στα προκριματικά. Και είναι αμφίβολο πόσα από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας θα δώσουν το «παρών» σε μία τέτοια διαδικασία. Και δεν είναι απίθανο κάποιες παλιοσειρές να επιλέξουν να γράψουν τον επίλογο στην καριέρα τους με το εθνόσημο. Πηγή: sport-fm.gr

Ρούμπιο: «Δεν θα είναι εύκολα»

Ο Ρίκι Ρούμπιο δεν αντιμετωπίζει με χαλαρότητα τη δεύτερη φάση που αρχίζει για την Ισπανία με τον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα.

Ρούμπιο: «Δεν θα είναι εύκολα»
Η Ισπανία δεν αισθάνεται… άνετη με τη συγκομιδή που έχει από την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και ο Ρίκι Ρούμπιο σημειώνει πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στη δεύτερη απέναντι σε Ελλάδα, Φινλανδία και Ιταλία.

«Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Είμαστε σε έναν όμιλο όπου πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Τα περιθώρια είναι στενά. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ καλές ομάδες που αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Πρέπει να σεβόμαστε την Ιταλία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς.Πηγή: sport-fm.gr

Δύο διαφορετικοί… κόσμοι!!

Ελλάδα και Ισπανία μοιάζουν να έχουν αλλάξει… θέσεις. Το www.sport-fm.gr αναλύει τις δύο ομάδες με τη γλώσσα των αριθμών πριν τη μεγάλη μάχη τους την Πέμπτη.

Δύο διαφορετικοί… κόσμοι
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί… Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη αμυντικά ελληνική ομάδα, που στήριξε τις επιτυχίες των περασμένων ετών σε διεθνές επίπεδο στην εξαιρετική της λειτουργία των μετόπισθεν, έχει γίνει πλέον μία επιθετική ομάδα με μεγάλη αδυναμία την (μη) αποτελεσματικότητά της στην άλλη πλευρά του παρκέ. Και η άλλοτε υπερπαραγωγική Ισπανία, που στηριζόταν στο αστείρευτο επιθετικό ταλέντο των παικτών της, έχει μεταλλαχθεί από ανάγκη στο τρέχον Ευρωμπάσκετ λόγω της έλλειψης σπουδαίων μονάδων να στηριχτεί στην άμυνα, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να τη δικαιώνουν.

Αυτή η αλλαγή… θέσεων και φιλοσοφίας των δύο ομάδων αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς. Το www.sport-fm.gr αποφάσισε να τους βάλει… δίπλα-δίπλα για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας:

Ελλάδα-Ισπανία

Επίθεση: 78,4 - 73,8
Βολές: 67% - 71,3%
Δίποντα: 61,2% - 47,3%
Τρίποντα: 36,3% - 38%
Ασίστ: 15,4 - 17
Λάθη: 14,8 - 11,4
Άμυνα: 70 - 53,8
Δίποντα αντιπάλων: 53,2% - 35,8%
Τρίποντα αντιπάλων: 35,1% - 26,4%
Ριμπάουντ: 33,6 - 39,4
Αμ. Ριμπάουντ: 24 - 29,6
Επ. Ριμπάουντ: 9,6 - 9,8
Κλεψίματα: 5 - 8
Τάπες: 2,2 - 3,4
Φάουλ κατά: 21,6 - 16,4
Φάουλ υπέρ: 22,6 - 18,8 Πηγή: sport-fm.gr

Αουτσάιντερ; Αμ δε!!

Η Λετονία μπορεί να μην είναι από τα φαβορί στη β’ βάση του Ευρωμπάσκετ, όμως συντρίβοντας την Ουκρανία με 85-51, έδειξε πως πρέπει να… υπολογίζεται.

Αουτσάιντερ; Αμ δε!
Με μία πολύ καλή εμφάνιση οι Λετονοί «καθάρισαν» εύκολα το πρώτο τους ματς στην Β’ φάση του Ευρωμπάσκετ κάνοντας… πάρτυ κόντρα στην Ουκρανία. Η ομάδα του Μπεκάτσκις, επικράτησε εύκολα της αντιπάλου της με το ευρύ 85-51, για την πρώτη αγωνιστική του Ε’ ομίλου φτάνοντας τους 4 βαθμούς.

Γιανιτσένοκς ο κορυφαίος των νικητών με 14 πόντους, για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γκλαντίρ.

Για τη δεύτερη αγωνιστική του Ε’ ομίλου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τη Σερβία (18:45) και η Λετονία τη Γαλλία (22:00)

Το ματς



Οι Λετονοί έδειξαν από το ξεκίνημα τις… άγριες προθέσεις τους καθώς γρήγορα πήραν διψήφιο προβάδισμα, 17-7 και έφτασαν στο πρώτο δεκάλεπτο στο +13 (24-11). Και με τους Ουκρανούς να «σπάνε» τα καλάθια (6/25 δίποντα, 2/6 τρίποντα) η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους παίκτες του Μπεκάτσκις να φτάνουν χωρίς να ζοριστούν στο ημίχρονο με προβάδισμα 20 πόντων (42-22)!

Η ομάδα του Φρατέλο, φαίνεται πως είχε αποδεχθεί την ήττα της από τα αποδυτήρια… Ανήμπορη να αντιδράσει η Ουκρανία όχι μόνο δεν κατάφερε να μαζέψει έστω και λίγο τη διαφορά αλλά την είδε να αγγίζει στο τέλος της τρίτης περιόδου τους 33 πόντους (65-32)! Η Λετονία έμεινε για τρια λεπτά χωρίς καλάθι στα τελευταία δέκα λεπτά, αυτό δεν την εμπόδισε ωστόσο να διατηρήσει το ευρύ προβάδισμά της φτάνοντας στο τελικό, 85-51.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 42-22, 65-32, 85-51

Λετονία (Άιναρς Μπεκάτσκις): Μέιερς 11 (10 ριμπάουντ), Μέγερις 8, Φρεϊμάνις, Μπλουμς 6, Γ. Μπέρζινς 2, Μπέρτανς 7 (7 ασίστ), Κούκσικς 13, Σκέλε 6, Γιανιτσένοκς 14, Στρέλνιεκς 8 (7 ριμπάουντ), Κ. Μπέρζινς 6, Σελάκοφς 4

Ουκρανία (Μάικ Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 6, Τζέτερ 7, Μίσουλα 5, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 12, Λίποβι, Νατιάζκο 1, Ζαμπιρτσένκο, Κορνιγένκο 3, Ζάιτσεφ 4, Πούστοβι 6, Κραβτσόφ 7


Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου

Γαλλία 4*
Σερβία 4*
Λετονία 4
Ουκρανία 4
Λιθουανία 3*
Βέλγιο 2*

* Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία και Βέλγιο έχουν ματς λιγότερο

Οι άλλες σημερινές αναμετρήσεις για τον Ε’ όμιλο

18:45 Βέλγιο-Σερβία
22:00 Λιθουανία Γαλλία Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Τραπατόνι!

Παρελθόν απο τον πάγκο της εθνικής Ιρλανδίας αποτελεί και επίσημα ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος έληξε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του ΕΙΡΕ.

Τέλος ο Τραπατόνι
Μετά από σχεδόν έξι χρόνια παρουσίας στον πάγκο της εθνικής Ιρλανδίας, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι αποχωρεί από τη θέση του.

Τα τελευταία 24ωρα και ιδιαίτερα μετά την εντός έδρας από την Σουηδία την Παρασκευή, είχαν φουντώσει οι φήμες που ανέφεραν πως ο 74χρονος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν και τη θέση του θα αναλάβει ο Μάρτιν Ο’Νιλ.

Η ήττα χθες το βράδυ από την Αυστρία στη Βιέννη, έβαλε τέλος στις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το διαζύγιο μεταξύ των δυο πλευρών ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη.Πηγή: sport-fm.gr

Σκόραρε με… ένα μάτι ο Ντόνοβαν! (pics)

Την αποθέωση γνωρίζει ο Λάντον Ντόνοβαν στο twitter, αφού ο Αμερικανός φορ κατάφερε να σκοράρει με το ένα του μάτι να είναι πρησμένο και να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε νίκη (2-0) κόντρα στο Μεξικό.

Σκόραρε με… ένα μάτι ο Ντόνοβαν (pics)
Μοναδικές στιγμές έζησε ο Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος κατέφερε να ξεχωρίσει στο πρωινό παιχνίδι των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οι Αμερικανοί εξασφάλισαν θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, καθώς επικράτησαν με 2-0 των Μεξικανών, και ο διεθνής φορ των Λος Άντζελες Γκάλαξι ήταν πρωταγωνιστής σε αυτή τη νίκη.

Ο Ντόνοβαν κατάφερε να σκοράρει κόνρτα στο Μεξικό, παρότι είχε χτυπήσει στο ένα μάτι και ήταν πρησμένο!

Για αυτό τον λόγο υπήρξε καταιγισμός στο Twitter, στο οποίο αποθεώνουν τον 31χρονου παίκτη.

Δείτε το βίντεο



Δείτε τι έγραψαν για τον Ντόνοβαν 


Reggie Bush         @ReggieBush
Love the toughness by Landon Donovan to still compete in the match despite having severe pink eye!
 
 
Zach Woosley @GingeFC
That’s not pink eye. That’s freedom eye.
 
 
Ryan Crook @ryancrook
Looks like somebody farted on Landon Donovan's pillow pic.twitter.com/9sAbVm1z3H
  

Bleacher Report         @BleacherReport
Landon Donovan's pinkeye gives him a "cyborg" look (via @br_football). pic.twitter.com/FuxNCeRBsv
 

Brian Phillips         @runofplay
I'm so happy I could follow a Donovan's eye account.




Πηγή: sport-fm.gr

Διαγραφές «κόκκινων» δανείων τώρα στο μικροσκόπιο των τραπεζιτών!!

Οι τράπεζες αφού «ξεσκαρτάρουν» τα δάνεια που έχουν σταματήσει να πληρώνονται, θα τα διαγράψουν τελείως από τα χαρτοφυλάκιά τους

Διαγραφές «κόκκινων» δανείων τώρα στο μικροσκόπιο των τραπεζιτών
Τους τρόπους διαγραφής των δανείων που είναι σε οριστική καθυστέρηση και οι τράπεζες δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ, αναζητούν πλέον οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μετά την παράδοση του πορίσματος της Blackrock, το οποίο αναφέρει ότι πρέπει να βρεθούν δυναμικές λύσεις για την εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών (όπως αποκάλυψε χθες το NewMoney), οι διοικήσεις των τραπεζών, αφού “ξεσκαρτάρουν” τα δάνεια που έχουν σταματήσει να πληρώνονται, τότε θα τα διαγράψουν τελείως από τα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό θα γίνει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές, με τη δημιουργία τεσσάρων διαφορετικών bad banks, μια για κάθε συστημική τράπεζα. Πρακτικά δηλαδή όλα τα "κακά" δάνεια των τραπεζών θα περάσουν στις bad banks, έτσι ώστε να μην υπάρχουν νομικής φύσεως ζητήματα με το οριστικό ξεκαθάρισμα των χαρτοφυλακίων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το NewMoney, η Blackrock έχει πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα χρειαστεί και νέα κεφάλαια, καθώς παλαιότερα χρησιμοποιούσε διαφορετικούς τρόπους μεθοδολογίας υπολογισμού των καθυστερήσεων, κάτι που δεν ήταν απόλυτα συμβατό με τη μεθοδολογία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι ίδιες οι πηγές της Blackrock διαβεβαιώνουν ότι δύο εκ των συστημικών τραπεζών δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, ενώ η τρίτη βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί ότι δάνεια που θα περάσουν στις bad banks θα είναι κυρίως μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και, κυρίως, καταναλωτικά δάνεια.

Το συνολικό ύψος των δανείων που είναι σε καθυστέρηση, είτε μερική είτε ολική, ανέρχεται περίπου σε 30 δισ. ευρώ. Όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ποσό από αυτά τα δάνεια θα μεταβιβαστεί στις bad banks.

Πηγή: protothema.gr

Τέλος ο ΟΠΑΠ για Ολυμπιακό!!

Την απόφαση να παραιτηθεί από την χορηγία του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι έχει πάρει ο Ολυμπιακός, καταγγέλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω Μελισσανίδη.
Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη το τελευταίο διάστηκμα, δίνεται με την απόφαση των «ερυθρολεύκων» να παραιτηθούν από τη χορηγία του Οργανισμού.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε την απόφαση το βράδυ της Τρίτης να μην χορηγείται πλέον από τον ΟΠΑΠ σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», καταγγέλοντας την ταυτόχρονη παρουσία του «Τίγρη» και στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις υπόλοιπες ομάδες.
Μάλιστα οι Πειραιώτες εμφανίζονται έτοιμοι να εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση, ενώ προτίθενται παράλληλα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Πηγή: gazzetta.gr

«Με εγωισμό στην άμυνα, γίνεται!»

Ο μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, Φώτης Κατσικάρης, αναλύει στο gazzetta.gr το παιχνίδι των "φούριας ρόχας", δηλώνει ότι η αντίπαλός μας δεν αποτελεί "φόβητρο" και απαντάει στο ερώτημα αν μπορούμε να τους κερδίσουμε!
Όταν δέχεσαι 81 πόντους από την περιφέρεια της Ιταλίας και 86 από την παρέα του Πέτερι Κόπονεν, πως μπορείς να ελπίζεις ότι θα περιορίσεις το περιφερειακό παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας, που βασίζεται στους "πυραυλοκίνητους", Χοσέ Καλντερόν(8,4π., 3,0ασ. με 52,4% στα τριπ.), Ρίκι Ρούμπιο (10,8π., 3,8ασ. με 60% στα τριπ.), Σέρχιο Γιούλ (5,8π., 1,8ασ. με 50% στα τριπ.), Σέρχιο Ροντρίγκεζ (8,6π. & 2,0ασ. με 42,1% στα τριπ.)και Ρούντι Φερνάντεθ (11,6π., 5,6ρ. με 52% στα διπ. & 44,4% στα τριπ.); Πως θα διαχειριστούμε την μπάλα και θα αντέξουμε στην πίεση των "φούριας ρόχας" και πως θα περιορίσουμε την επιθετική δράση των συγκεκριμένων παικτών, που είναι σαφώς πιο έμπειροι, πιο αθλητικοί, πιο γρήγοροι και καλύτεροι μπασκετμπολίστες από τους Ιταλούς, πόσω μάλλον από τους Φινλανδούς.
Ο Φώτης Κατσικάρης, που ουσιαστικά ζει εδώ και επτά χρόνια στην Ισπανία και διετέλεσε για έξι συνολικά χρονιές, προπονητής στη λίγκα ACB (Βαλένθια & Μπιλμπάο), γνωρίζει όσο λίγοι, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αποδυναμωμένης ομάδας (δεν παίζουν ο Πάου Γκαζόλ, ο Ναβάρο, ο Ρέγιες και ο Ιμπάκα) που "κατέβασαν" στο 38ο Ευρωμπάσκετ οι Ίβηρες και από τη Λιουμπλιάνα όπου βρίσκεται ως σχολιαστής (για λογαριασμό του OTE TV), αναλύει στο gazzetta.gr πως μπορούμε να νικήσουμε τον επί 15 χρόνια, κακό μας δαίμονα και σχολιάζει την έως τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας στην διοργάνωση.

- Το πιο πολυσυζητημένο θέμα στις απανταχού μπασκετικές συζητήσεις στην Ελλάδα, είναι πως - μετά την εικόνα που είχε η περιφερειακή μας άμυνα κόντρα στους Φινλανδούς - θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που μας "πληγώνει" εδώ και 15 χρόνια και έχει ως βασικά της όπλα, πέντε περιφερειακούς (Καλντερόν, Ρούμπιο, Ροντρίγκεθ, Γιουλ και Φερνάντεθ) με γρήγορα πόδια, οι οποίοι συνδυάζουν εκτέλεση και δημιουργία...
«Αυτή είναι και η μεγάλη δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα γιατί η περιφερειακή γραμμή των Ισπανών είναι μακράν η καλύτερη σ' αυτό το τουρνουά! Αυτοί οι πέντε παίκτες έχουν τρομερή ταχύτητα και έκρηξη, δημιουργία και εκτελεστική δεινότητα. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι θα βελτιωθεί πολύ η ομαδική και η ατομική άμυνα έτσι ώστε να περιορίσουμε την περιφερειακή δράση της Ισπανίας... Απαιτείται υπερβολική θέληση, μεγάλος εγωισμός και περίσσιο πάθος, γιατί αν ελέγξουμε το περιφερειακό της παιχνίδι, τότε έχουμε πιθανότητες να τη νικήσουμε. Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν την ισορροπία που είχαν στο παρελθόν μεταξύ περιφέρειας και κρακέτας και αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που δεν έχουν υψηλή παραγωγικότητα στην επίθεση...»
- Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι δεν είναι η ομάδα-φόβητρο του πρόσφατου παρελθόντος;
«Ακριβώς! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατότερη από την Ιταλία και την Φινλανδία! Επιδιώκουν το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο μετά από καλή άμυνα και κλέψιμο ή μετά από ριμπάουντ, για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους, να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πάνε στο εύκολο καλάθι...
- Πιστεύεις ότι πρέπει να πάμε σε set παιχνίδι και να ελέγξουμε το ρυθμό, χωρίς να τους αφήσουμε να τρέξουν;
«Αυτό εννοείται! Έχοντας ως δεδομένο, βέβαια, ότι θα βελτιωθούμε θεαματικά στην άμυνα γιατί στα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Φινλανδία, το πρόβλημα δεν το είχαμε μόνο στον περιορισμό του transition game, αλλά παντού! Απλά, αν αφήσουμε τους Ισπανούς να τρέξουν, θα είναι σαν να τους βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους, πολύ απλά γιατί αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους... Σε γενικές γραμμές, πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να έχουμε έκρηξη και ταχύτητα στην αλληλοκάλυψη και γενικά πέρα από την αμυντική τακτική, να επιδείξουμε υπερβολική θέληση στην εκτέλεση του πλάνου!»
- Εκτιμάς ότι πρέπει να μεταφέρουμε την μπάλα πολύ μέσα στη ρακέτα και να "ποστάρουμε" τον Μπουρούση, τον Μαυροκεφαλίδη και τα "τεσσάρια" μας;
«Οπωσδήποτε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έως τώρα δεν το είχαμε κάνει! Οι Ισπανοί, βέβαια, είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώντας τα videos των δύο τελευταίων αγώνων, θα ακολουθήσουν τον μπούσουλα των Ιταλών και των Φινλανδών και θα στείλουν "επιθετικές" βοήθειες στο low post για να "καταστρέψουν" κι αυτοί ένα από τα μεγάλα όπλα της επίθεσής μας, είτε η μπάλα πήγαινε στον Πρίντεζη, είτε στον Μπουρούση και τον Περπέρογλου... Και το πρόβλημα είναι ότι οι περιφερειακοί που θα έρχονται στην βοήθεια, είναι παίκτες με γρήγορα πόδια και έφεση στο κλέψιμο...»
- Ποιο είναι το αντίδοτο για να αντεπεξέλθουμε στις παγίδες;
«Καλή κυκλοφορία για να πάει η μπάλα στην αδύνατη πλευρά, να βρεθεί ο ελεύθερος παίκτη και να έχουμε στοιχειώδη περιφερειακή ευστοχία ειδικότερα σε ανοιχτά σουτ, για να "τιμωρήσουμε" τα double-team που θα επιχειρήσουν να κάνουν. Αυτό πιστεύω θα παίξει κομβικό ρόλο...»
- Κλείνοντας, θέλουμε να σου απευθύνουμε ένα ακόμη εύλογο ερώτημα που συζητιέται στα μπασκετικά στέκια... Μετά από τρεις καλές εμφανίσεις με πολύ θετική αγωνιστική λειτουργία και ισάριθμες νίκες, πως είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης με τις ομάδες τους, να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, ειδικότερα στον αγώνα με τη Φινλανδία;
«Πράγματι οι τρεις πρώτες εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ, μας έδωσαν το δικαίωμα να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια και έτσι όπως ήρθε η σειρά των αγώνων, μας βόλεψε για να ανεβάσουμε σιγά-σιγά την απόδοσή μας και να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων, χωρίς να επιβαρυνθεί κάποιος παίκτης ιδιαίτερα... Ούτε παραγγελία να ήταν το ξεκίνημα! Αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η Σουηδία δεν μας έβαλε κανένα πρόβλημα να "λύσουμε", η Ρωσία ήταν "χαμένη" και η Τουρκία "διαλυμένη" και τα λέω αυτά, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις νίκες που κάναμε... Όταν έφτασε το ματς με την Ιταλία, παρ' ότι η αντίπαλός μας έπαιξε πραγματικά πολύ καλά, προσωπικά περίμενα καλύτερη αντίδραση τουλάχιστον στο επόμενο παιχνίδι. Φαίνεται ότι η ομάδα "δηλητηριάστηκε" απ' αυτό το αποτέλεσμα, μπήκαν αμφιβολίες για το τι μπορεί να κάνει και πως μπορεί να παίξει... Μετά από μία ήττα, συνήθως, ρίχνουμε το βάρος στην βελτίωση της άμυνας κι εμείς κόντρα στους Φινλανδούς παρουσιαστήκαμε χειρότεροι από ότι την προηγούμενη μέρα... Η άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την αυτοπεποίθηση και προκαλεί πονοκεφάλους στον αντίπαλο... Ας ελπίσουμε ότι με την Ισπανία, θα γίνει μία νέα καλή αρχή...»
Πηγή: gazzetta.gr

Γεωργίου speaking: Το “βουρ για Μπραζίλ” έγινε “μπαράζ για Μπραζίλ”

Ο Γιώργος Γεωργίου γράφει για το ματς της εθνικής με την Λετονία. Ωχ, μάνα μου... το άλλαξαν σήμερα το ποίημα οι κωλοφυλλάδες. Το “βουρ για Μπραζίλ”, έγινε τώρα “μπαράζ για Μπραζίλ”. Ανώμαλη προσγείωση, ως συνήθως, διότι για να πάρουμε εμείς την πρώτη θέση στον όμιλό μας πρέπει τώρα η Βοσνία να κάνει γκέλα με το Λιχτενστάιν ή με τους Λιθουανούς. Μόνο αν πάθει βέρτικο ο Θεός.
Εν πάση περιπτώσει, επιτέλους χθες η εθνική μας ομάδα άφησε μια ευχάριστη γεύση σε όλους μας. Ειδικά στο Α’ ημίχρονο λειτούργησε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Πίεσε από τα άκρα, πίεσε από τον άξονα, άλλαξε πολλές φορές με ευστοχία το τόπι, δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά από τους Λεττονούς και κυρίως δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Στο Β’ ημίχρονο και μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη ήταν φυσικό να ρίξει το ρυθμό της και οι παίκτες μας να χάσουν το ενδιαφέρον τους, διότι έμαθαν για τη νίκη της Βοσνίας μέσα στη Σλοβακία και έτσι μοιραία ήλθε η απογοήτευση.
Ο Σαμαράς ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Μια ομάδα μόνος του. Εκανε δεκάδες διεισδύσεις και η κάθετη πάσα που έδωσε στο γκολ ήταν αριστουργηματική. Η μεγάλη όμως έκπληξη ήταν ο Νίνης. Πολύ βελτιωμένος. Καμία σχέση με τον “ποκοπίκο” που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Με τα βάρη που έχει κάνει, το αδύναμο κορμάκι του μεταμορφώθηκε σε κορμάρα και ξαναβρήκε την παλιά του έκρηξη στο σπριντ. Αν ο Στέφενς τον βάλει στον άξονα και όχι πάνω στον ασβέστη, σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ.
Απαράδεκτος ο Σάντος με την αλλαγή του Σαλπιγγίδη. Σε σώνει με το ωραίο γκολ που βάζει και μετά από ένα λεπτό τον πετάς έξω από το παιχνίδι; Αυτό είναι το ευχαριστώ που είπες στον σωτήρα σου;
Πηγή: Real.gr

Είναι σε σορολόπ κατάσταση...!

Ναι, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος. Ναι, δεν είναι καν για να... απαιτήσει τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος τα ΔΕΝ, από εδώ και στο εξής αρχίζουν και τα πρέπει.
Και πολύ φοβάμαι ότι στον Παναθηναϊκό τα πρέπει δεν τα έχουν αντιληφθεί και έχουν μείνει μόνο στα άλλοθι και τις δικαιολογίες, με εξαίρεση τον Γιάννη Αναστασίου. Ο Παναθηναϊκός όχι ως μέγεθος φυσικά, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι για να μην έρχεται ισόπαλος με τη Βέροια στη Λεωφόρο και να μην τρέχει μία, δεν είναι για να του κάνει πλάκα ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη και πάλι να μην τρέχει μία, δεν είναι για να τον γλεντάει η Παναχαϊκή έστω και σε φιλικό παιχνίδι και πάλι να μην τρέχει τίποτα.
Κάποια στιγμή σε αυτά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν και απαιτήσεις. Οχι μόνο δικαιολογίες για το σήμερα και προσδοκίες για το αύριο, υπάρχουν και ορισμένα στάνταρ πράγματα που πρέπει να γίνονται σήμερα. Και σε αυτά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ περιλαμβάνονται το να κάνεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να κερδίζεις ομάδες που σήμερα έχουν χειρότερο ρόστερ από εσένα. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι το ρόστερ του Πανιωνίου, της Βέροιας και της Παναχαϊκής είναι καλύτερο του Παναθηναϊκού. Προφανώς και δεν το πιστεύει κανείς και προφανώς πρέπει να αρχίζουν να υπάρχουν απαιτήσεις από αυτή την ομάδα.
Διότι ότι η Λεωφόρος και ο κόσμος θα κάνουν τη δουλειά από μόνοι τους, είναι μία θεωρία που δεν πρόκειται να βρει πράξη, αν δεν βοηθήσει η ίδια η ομάδα και οι παίκτες. Οπως φάνηκε και στο ματς με τη Βέροια, ο κόσμος μπορεί να στηρίζει και να βοηθά, αλλά γκολ δεν μπορεί να βάλει.
Ο εκνευρισμός του Γιάννη Αναστασίου αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού φιλικού και οι δηλώσεις του περί «όσοι δεν έχουν κατακτήσει τίποτα στην καριέρα τους, πρέπει να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι και να προσπαθούν περισσότερο και δεν εξαιρώ κανέναν από αυτό που λέω» είναι ενδεικτική για το σορολόπ με το οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Και για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι υπάρχουν απαιτήσεις από αυτούς, όχι μόνο γιατί φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά γιατί εξακολουθούν να παίζουν στην ομάδα με το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα...
Πηγή: SportDay

Τρελό μπαμ ψάχνει η Βέροια!!

Απίστευτη κίνηση της τελευταίας στιγμής στη Βέροια, που έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στους Νάτσο Νόβο και Νταβίντ Πριέτο!.. Ο Νόβο (κυνηγός) είναι πασίγνωστος από τη θητεία του στη Ρέιντζερς, ενώ ο Πριέτο (σέντερ μπακ) έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Ισπανίας και έχει κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη φανέλα της Σεβίλλης...
Ο Αρβανιτίδης έχει καταθέσει προτάσεις και περιμένει τις απαντήσεις τους...
Πηγή: sportdog.gr

Γιατί αγοράκι μου δεν κάνεις αυτά που σου λέω;

Ο Νίκος Αλέφαντος σε τρομερά κέφια στον sportdog για Εθνική, Νίνη, Σαμαρά ("κρίμα το μπόι σου") και ...Οζίλ! Ποιοι παίκτες δεν έχουν ...καρύδια και ποιος είναι ο "χλεμπονιάρης"; Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μου άρεσε, ήταν καλή. Αυτή ήταν η πιο σωστή σύνθεση, σε σχέση με τους παίκτες που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να ήταν κι ο Χολέμπας μέσα.

Ανεβασμένος ο Νίνης, το πάλεψε, έτρεξε, έπαιξε καλά το ρόλο, συνδυάστηκε σωστά. Θα σου πω όμως κάτι Νίνη πιο κάτω, να το προσέξεις.

Ο Σαλπιγγίδης έκλινε ωραία προς τα μέσα, χωνόταν για το γκολ, έτσι πρέπει να παίζει ο εξτρέμ και όχι σαν τον Σαμαρά. Παρ΄ ότι έκανε την πάσα για το γκολ. Θα του τα πω και του Σαμαρά πιο κάτω.

Στο β΄ ημίχρονο η Εθνική έπεσε, έχασε το ρυθμό, έχει και ορισμένους μεγάλους μέσα που τα δίνουν όλα, είναι βαριά ομάδα, μπορούσε να ισοφαριστεί. Και ένα πέναλτι μπορούσε να της έχει σφυριχτεί…

Οι αλλαγές δεν μου άρεσαν, έλα μωρέ με τον Χριστοδουλόπουλο, μακριά από το γκολ είναι αυτός, δηλαδή τον Σαλπιγγίδη γιατί τον έβγαλες, σου έβαλε το γκολ και τον βγάζεις; Τι πρόσφεραν αυτοί που έβαλες;

Δεν μου αρέσει που περιμένουν όλοι να σκοράρει ο Μήτρογλου, δηλαδή αν δεν σκοράρει αυτός, τι γίνεται, η Εθνική θα είναι μακριά από το γκολ; Με τα χίλια ζόρια κάθε φορά να βάλει 1 γκολ αυτή η ομάδα, όλο μένει στο 1 γκολ. Δεν είναι τυχαίο που η Βοσνία έχει βάλει τα τριπλάσια γκολ από εμάς!

Μεγάλο διπλό η Βοσνία, καθάρισε την πρόκριση, τώρα εμείς θα τα δώσουμε όλα στα μπαράζ. Το θέμα του γκολ όμως είναι πρόβλημα. Ρε Σαμαρά, είσαι εξτρέμ εσύ; Μόνο να παίρνεις την μπάλα θέλεις και να ξεκινάς τις ντρίμπλες από τη σέντρα για να εντυπωσιάσεις. Τους φιλάθλους που δεν ξέρουν μπάλα, μπορεί να τους εντυπωσιάζεις με αυτά, οι προπονητές όμως που ξέρουν μπάλα βλέπουν άλλα πράγματα. Όποτε η μπάλα ήταν από δεξιά στο Σαλπιγγίδη, καμία κίνηση δεν έκανες μέσα στην περιοχή να πας στο γκολ. Κρίμα το μπόι σου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο παίρνω τη μπάλα από μακριά και προχωράω για να εντυπωσιάσω. Πού είναι οι κινήσεις σου ως εξτρέμ;

Η μόδα στο ποδόσφαιρο τώρα, το ρεύμα που βλέπω στο εξωτερικό είναι να γεμίζουν οι καλές ομάδες με παίκτες την περιοχή. Όταν έχει την μπάλα ο δεξιός εξτρέμ, ο αριστερός πρέπει να κάνει κίνηση προς τα μέσα μέσα να πλαισιώσει τον σέντερ φορ. Να μην παλεύει ο Μήτρογλου μόνος του με τα σέντερ μπακ. Και επίσης πρέπει ένας χαφ να μπαίνει μέσα, να πατάει περιοχή, να απειλεί, να είναι τρεις οι παίκτες που θα κινούνται στο γκολ.

Όπως ήταν επί Βαλβέρδε, ερχόταν η μπάλα από δεξιά και έκαναν κίνηση για το γκολ τρεις! Ο σέντερ φορ Τζιμπούρ, ο εξτρέμ από αριστερά ο Μιραλάς, και ο χαφ από πίσω ο Φουστέρ!

Η Εθνική δεν έχει σύγχρονα χαφ δυστυχώς. Δεν τους λένε και πώς πρέπει να παίζουνε. Σέντερ μπακ καλούς βγάζουμε, μπακ καλά έχουμε, τερματοφύλακα έχουμε, χάφαρους δεν έχουμε. Μία φορά μόνο πάτησε περιοχή ο Νίνης και κόντεψε να βάλει γκολ. Μία φορά. Γιατί αγοράκι μου δεν το κάνεις αυτό; Πάτα περιοχή και ζήτα μπάλα να σκοράρεις.

Για να το κάνουν όμως αυτό τα χαφ, πρέπει να έχουν και αρχ…, να έχουν πνευμόνια, να μπορούν να πάρουν γρήγορα επιστροφές πίσω, να καλύψουν το χώρο να μη φάνε κόντρα.

Για τον Οζίλ στη Ρεάλ έλεγα στο παρελθόν ότι δεν τον θεωρώ μεγάλο παίκτη και ότι είναι κίτρινος, χλωμός και χλεμπονιάρης. Τα θυμάστε; Δεν ήξερα κάτι για τα προσωπικά του. Βγήκε λοιπόν τώρα ο πρόεδρος της Ρεάλ, ο Πέρεθ, και είπε ότι τον πουλήσανε γιατί έκανε κακή ζωή, κάθε βράδυ λέει ξενυχτούσε με γυναίκες, είχε πάθος με τις γυναίκες, είπε, και δεν κοιμόταν τα βράδια! Αλέφαντο να ακούτε.
Αν είσαι αθλητής και βγεις ένα βράδυ έξω με γυναίκες για ξενύχτι και δεν κοιμηθείς, μετά για να συνέλθεις πρέπει 5 βράδια να κοιμάσαι από τις 22.00. Πόσο μάλλον αν το κάνεις συνεχώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ. Και για να βγει να το πει, κάτι θα ξέρει, δεν λένε συχνά τέτοια πράγματα οι πρόεδροι τέτοιων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.
Πηγή: sportdog.gr

Θα μπορούσε να είναι πραγματικά ένα θετικό βήμα!

Ο Κώστας Γκόντζος εξηγεί στον sportdog τη σημασία της δήλωσης του Γιάννη Αναστασίου ("εδώ κάτι πάει στραβά") μετά από τη φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από την Παναχαϊκή.Θα μπορούσα απλά να ξαναβάλω ως είχε, το αμέσως προηγούμενο άρθρο μου, σχολιάζοντας την εικόνα που είδαμε από τον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την Παναχαϊκή, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα...

Κι ίσως να ήταν ακόμα περισσότερο χρήσιμο τώρα, ακριβώς γιατί μιλάμε απλά για ένα φιλικό και όχι για ένα επίσημο παιχνίδι, που το κόστος μιας ανάλογης εμφάνισης και ενός αντίστοιχου αποτελέσματος.

Λέγαμε λοιπόν -συνοπτικά για όσους δεν θέλουν να κάνουν τον κόπο να το ξαναδιαβάσουν- να μην περιμένει ο Παναθηναϊκός κάποια θεαματική βελτίωση, από την προσθήκη στην ομάδα των νέων αποκτημάτων του, δηλαδή των Πράνιτς και Ατζαγκούν.

Και η εξήγηση ήταν και είναι απλή. Ότι το ποδόσφαιρο αφ΄ ενός είναι ομαδικό άθλημα και αφ΄ ετέρου ότι ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή προπονητής, εξαρτάται από τον συνολικό τρόπο λειτουργίας ενός συλλόγου για το αν θα μπορέσει να βγάλει τα όποια στοιχεία και ικανότητες έχει.

Αν, λοιπόν, σ΄ αυτή τη σούμα του προηγούμενου κομματιού, προσθέσουμε και τη δήλωση του Αναστασίου δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα, ότι "εδώ κάτι πάει στραβά", καθώς και την ομιλία του την επόμενη στους παίκτες, μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο.

Το θέμα είναι ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, απλά επιβεβαίωσε αυτό που βλέπουν όλοι από το ξεκίνημα της σεζόν.

Προσωπικά πιστεύω πως όλο αυτό το σκηνικό ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε αυτός ο μονομερής προσανατολισμός, προς τους παίκτες και ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, συμπεριφορά και τα σχετικά αλλιώς θα …μείνουν πίσω και θα …αποκοπούν από τον Παναθηναϊκό, ίσως να μπορούσαμε να πούμε, ότι ήταν μια καλή κίνηση διαχείρισης της κατάστασης.

Καθώς το πρώτο πράγμα για να διορθώσεις κάτι, είναι να εντοπίσεις και να παραδεχτείς ότι υπάρχει.

Μόνο που άργησε κάπως το όλο …συμπέρασμα να εμφανιστεί.

Καθώς ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξεκινήσει τη σεζόν με αυτό το σκεπτικό και όχι να του …προκύψει (ίσως και για επικοινωνιακούς απλά λόγους) μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα ή την ήττα σε ένα φιλικό.

Κάτι πάει στραβά στον Παναθηναϊκό και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Μην τρελαθούμε κιόλας και αλλάξουμε και τα στοιχειώδη που υπάρχουν στους όρους και τη λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Δεν είναι ούτε θέμα ευθυνών, ούτε θέμα της αέναης συζήτησης, γιατί και πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός σ΄ αυτή την κατάσταση.

Είναι θέμα αντικειμενικό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη χρονιά, προσπαθεί να σταθεί στη χρονιά, προσπαθεί να κρατήσει όρθια τη χρονιά, έχοντας τεράστιο πρόβλημα.

Πρόβλημα οικονομικό πάνω απ΄ όλα, διοικητικό και αγωνιστικό ταυτόχρονα.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Αυτή είναι η αντικειμενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αυτή κλήθηκαν να διαχειριστούν όσοι ανέλαβαν το φετινό εγχείρημα.

Το ότι αυτή η επισήμανση, στο ξεκίνημα της χρονιάς και η ανάλογη απαίτηση να …προσαρμοστούν οι απαιτήσεις, η λογική, η φιλοσοφία και όλα τα σχετικά, στην αναγνώριση αυτής της αντικειμενικής κατάστασης, προκαλούσε …κύμα αντιδράσεων και …κραυγές για …πόλεμο στην ομάδα, έδειχνε απλά ότι όλοι αυτοί μάλλον δεν είχαν συνειδητοποιήσει την αντικειμενική πραγματικότητα στην ομάδα.

Τώρα και υπό το βάρος των αποτελεσμάτων, το παραδέχεται δημόσια ο προπονητής. Σε πρώτη φάση ο προπονητής.

Κι εδώ είναι το επόμενο στοίχημα.

Το να μη γυρίσει την πλάτη του ο Παναθηναϊκός συνολικά στο πρόβλημα και αρχίσει ξανά την προσπάθεια καθαρά επικοινωνιακής πολιτικής του ...ενός αγώνα αντιμετώπισης της πραγματικότητας, αλλά να δεχθεί και κυρίως να αποδεχθεί το πρόβλημα.

Να καταλάβει πως το "εδώ κάτι πάει στραβά" δεν έχει να κάνει μόνο με ένα παιχνίδι, μόνο με ένα φιλικό, μόνο με τους παίκτες αν θέλετε.

Αλλά έχει να κάνει με την αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει στον σύλλογο και τις αντικειμενικές δυνατότητες όχι μόνο της ομάδας, αλλά συνολικά του συλλόγου να παλέψει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μόνο έτσι θα πείσει και τον κόσμο, να στοιχηθεί και να συμπαρασταθεί στην -κυριολεκτικά- μάχη που χρειάζεται να δώσει ΟΛΟΣ ο Παναθηναϊκός για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί και από την ομάδα και από τη χρονιά συνολικά.

Αλλιώτικα, ακόμα κι αν κάτι …αναστραφεί προσωρινά ή με βάση ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι, είναι μαθηματικά βέβαιο, πως θα ξανάρθει σύντομα η στιγμή για μια δήλωση ανάλογης αυτής του Αναστασίου μετά το φιλικό στην Πάτρα.

Μόνο που αυτή τη φορά, η δήλωση δεν θα είναι …μόνο του Αναστασίου.Πηγή: sportdog.gr

Έτσι χάνουμε την απευθείας πρόκριση!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά τις νίκες Ελλάδας και Βοσνίας. Τι φταίει, όμως, και η εθνική μας χάνει το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στο Mουντιάλ; Δεν χάθηκε απόψε η απευθείας πρόκριση. Αν, δηλαδή, θέλουμε να βλέπουμε το παζλ ολοκληρωμένο, τότε δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στην σημερινή βραδιά, με το 1-0 της Ελλάδας επί της Λετονίας, αλλά και το διπλό με ανατροπή της Βοσνίας στην Σλοβακία.
Το δώρο που δεν ήρθε
Ναι μεν αν οι Σλοβάκοι κράταγαν τελικά την ισοπαλία ή εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που είχαν όσο το σκορ ήταν 0-0, 1-0 και 1-1 για να βάλουν ένα ακόμα γκολ, θα δίνανε και δεύτερο δώρο στην εθνική μας, οπωσδήποτε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλι έμεινε στο εύθραυστο 1-0 με χίλια ζόρια, αλλά παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο.
Το κριτήριο
Αυτή τη στιγμή Ελλάδα και Βοσνία είναι ισόβαθμες στην βαθμολογία. Η πρωτιά κρίνεται αρχικά από την συνολική διαφορά τερμάτων. Αυτό είναι το Νο1 κριτήριο, δηλαδή.
Αυτοί οκτάρες, εμείς 1-0
Ενώ, λοιπόν, η Βοσνία έβαζε γκολ με το τσουβάλι στις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, κάτι ξεγυρισμένες πεντάρες κι οκτάρες, η εθνική μας νικούσε με την ψυχή στο στόμα με μισό - μηδέν. Πέταγε ημίχρονα δεξιά κι αριστερά, έχανε ευκαιρίες, ενώ ακόμα και στο Λιχτενστάιν παραλίγο να γίνει γκέλα. Με τέσσερις νίκες στο 1-0 μπορεί να μαζεύεις πόντους, αλλά στην διαφορά τερμάτων πρώτος δεν βγαίνεις ούτε με σφαίρες.
Στα δυο ματς με Βόσνιους
Και είναι και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα κρατούσε την τύχη στα χέρια της στα δυο ματς με την Βοσνία. Με μια νίκη θα ήταν τώρα διαφορετικά τα πράγματα. Ακόμα και με μια ισοπαλία στην Βοσνία.
Τι έγινε τελικά; Πρώτα 0-0 στο Ελλάδα – Βοσνία και μετά ήττα της εθνικής μας με 3-1 στην Βοσνία, μετά από κακή εμφάνιση.

Έτσι, λοιπόν, χάνεται η απευθείας πρόκριση. Με το επιθετικό πρόβλημα της εθνικής που όταν είναι φαβορί δυσκολεύεται να σκοράρει πολλές φορές και, κυρίως, ότι από τα δυο μεταξύ μας παιχνίδια, η Βοσνία μάζεψε τέσσερις πόντους κι εμείς μόλις έναν.
Μήπως γκελάρει
Κι έτσι περιμέναμε δυο φορές δώρο από την Σλοβακία, η οποία κι απόψε το πάλεψε, ενώ τώρα ποντάρουμε μήπως γκελάρει η Βοσνία τελευταία αγωνιστική στην Λιθουανία.
Και το καλό της υπόθεσης
Τουλάχιστον, βέβαια, εξασφαλίστηκε για την εθνική η 2η θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Κάτι είναι κι αυτό. Με δεδομένο ότι η Σλοβακία αποδεικνύεται σκληρό καρύδι…
Πηγή: sportdog.gr

«Ξένο σώμα ο Κάτσε»

«Ξένο σώμα ο Κάτσε» Ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα του Κάτσε πήρε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΠΑΟΚ Αμπαλαέα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτή κάνει γνωστό ότι καταδικάζει την ενέργεια του «πρώην ποδοσφαιριστή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά και θεωρεί ότι ο Κάτσε για αποτελεί πια ξένο σώμα στην ομάδα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ως Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΜΠΑΛΑΕΑ αν και ποτέ δεν ήμασταν των ανακοινώσεων δε μπορούμε να μην πάρουμε και εμείς τη δική μας θέση πάνω στα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, στόχος τους σ’ όλο αυτό το πολίτικο παιχνιδάκι είναι η αναζήτηση ψήφων με ύπουλους και υπόγειους τρόπους. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υπαλλήλους των εφοπλιστών ότι την ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. την γράφουνε εδώ και πολλά χρόνια οι οπαδοί της ομάδας και δεν δεχόμαστε από κανένα "πολιτικό μόρφωμα" να εμπλέκεται στα ενδοοικογενειακά του Π.Α.Ο.Κ. και να εκφράζει επικίνδυνα κομπλεξικές απόψεις. Επίσης μαθήματα, υποδείξεις και γκεμπελική προπαγάνδα δεν δεχόμαστε από κανένα νούμερο.

Εμείς, απλά, κρυφογελάμε βλέποντας τα παιχνιδάκια που παίζουν και ανεπηρέαστοι απ’ τη μοχθηρότητα τους, συνεχίζουμε να παραμένουμε όρθιοι στις διαδρομές που επιλέξαμε ακόμα πιο δυνατοί και ακόμα πιο αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε κάθε μέλος της οικογενείας μας. Όποιος επιτίθεται σε μέλος της δικής μας οικογένειας θα μας βρει απέναντι του με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος καταδικάζουμε την ενέργεια του πρώην ποδοσφαιριστή μας, Έργκους Κάτσε και δηλώνουμε ότι αποτελεί και για εμάς ξένο σώμα στον Π.Α.Ο.Κ. διότι η πολιτικοποιημένη κίνηση του θα δημιουργήσει προβλήματα που θα ζημιώσουν την ομάδα μας.

Υ.Γ.1: ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ".

Η «πρώτη» του Ετό στην Τσέλσι! (vid)

Την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα της Τσέλσι πραγματοποίησε ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες και δούλεψε ξανά υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η «πρώτη» του Ετό στην Τσέλσι (vid)
Ένα νέο πρόσωπο έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της Τσέλσι μετά το ρεπό που είχαν πάρει οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, λόγω της διακοπής της Premier League για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «μπλε» όταν οι συμπαίκτες του ήταν στην Πράγα για το Σούπερ Καπ Ευρώπης και εκείνος μετά τα διαδικαστικά έφυγε για το Καμερούν.

Ο διεθνής φορ επέστρεψε από την εθνική του ομάδα και χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους Λονδρέζους, ενώ υπήρξαν και οι σχετικές συστάσεις.

Πλέον οι φίλοι της Τσέλσι περιμένουν να δουν σύντομα αγωνιζόμενο τον Ετό, ώστε να φτιάξει ένα δυνατό δίδυμο με τον Χουάν Μάτα.

Δείτε το βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr