Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί αγοράκι μου δεν κάνεις αυτά που σου λέω;

Ο Νίκος Αλέφαντος σε τρομερά κέφια στον sportdog για Εθνική, Νίνη, Σαμαρά ("κρίμα το μπόι σου") και ...Οζίλ! Ποιοι παίκτες δεν έχουν ...καρύδια και ποιος είναι ο "χλεμπονιάρης"; Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μου άρεσε, ήταν καλή. Αυτή ήταν η πιο σωστή σύνθεση, σε σχέση με τους παίκτες που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να ήταν κι ο Χολέμπας μέσα.

Ανεβασμένος ο Νίνης, το πάλεψε, έτρεξε, έπαιξε καλά το ρόλο, συνδυάστηκε σωστά. Θα σου πω όμως κάτι Νίνη πιο κάτω, να το προσέξεις.

Ο Σαλπιγγίδης έκλινε ωραία προς τα μέσα, χωνόταν για το γκολ, έτσι πρέπει να παίζει ο εξτρέμ και όχι σαν τον Σαμαρά. Παρ΄ ότι έκανε την πάσα για το γκολ. Θα του τα πω και του Σαμαρά πιο κάτω.

Στο β΄ ημίχρονο η Εθνική έπεσε, έχασε το ρυθμό, έχει και ορισμένους μεγάλους μέσα που τα δίνουν όλα, είναι βαριά ομάδα, μπορούσε να ισοφαριστεί. Και ένα πέναλτι μπορούσε να της έχει σφυριχτεί…

Οι αλλαγές δεν μου άρεσαν, έλα μωρέ με τον Χριστοδουλόπουλο, μακριά από το γκολ είναι αυτός, δηλαδή τον Σαλπιγγίδη γιατί τον έβγαλες, σου έβαλε το γκολ και τον βγάζεις; Τι πρόσφεραν αυτοί που έβαλες;

Δεν μου αρέσει που περιμένουν όλοι να σκοράρει ο Μήτρογλου, δηλαδή αν δεν σκοράρει αυτός, τι γίνεται, η Εθνική θα είναι μακριά από το γκολ; Με τα χίλια ζόρια κάθε φορά να βάλει 1 γκολ αυτή η ομάδα, όλο μένει στο 1 γκολ. Δεν είναι τυχαίο που η Βοσνία έχει βάλει τα τριπλάσια γκολ από εμάς!

Μεγάλο διπλό η Βοσνία, καθάρισε την πρόκριση, τώρα εμείς θα τα δώσουμε όλα στα μπαράζ. Το θέμα του γκολ όμως είναι πρόβλημα. Ρε Σαμαρά, είσαι εξτρέμ εσύ; Μόνο να παίρνεις την μπάλα θέλεις και να ξεκινάς τις ντρίμπλες από τη σέντρα για να εντυπωσιάσεις. Τους φιλάθλους που δεν ξέρουν μπάλα, μπορεί να τους εντυπωσιάζεις με αυτά, οι προπονητές όμως που ξέρουν μπάλα βλέπουν άλλα πράγματα. Όποτε η μπάλα ήταν από δεξιά στο Σαλπιγγίδη, καμία κίνηση δεν έκανες μέσα στην περιοχή να πας στο γκολ. Κρίμα το μπόι σου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο παίρνω τη μπάλα από μακριά και προχωράω για να εντυπωσιάσω. Πού είναι οι κινήσεις σου ως εξτρέμ;

Η μόδα στο ποδόσφαιρο τώρα, το ρεύμα που βλέπω στο εξωτερικό είναι να γεμίζουν οι καλές ομάδες με παίκτες την περιοχή. Όταν έχει την μπάλα ο δεξιός εξτρέμ, ο αριστερός πρέπει να κάνει κίνηση προς τα μέσα μέσα να πλαισιώσει τον σέντερ φορ. Να μην παλεύει ο Μήτρογλου μόνος του με τα σέντερ μπακ. Και επίσης πρέπει ένας χαφ να μπαίνει μέσα, να πατάει περιοχή, να απειλεί, να είναι τρεις οι παίκτες που θα κινούνται στο γκολ.

Όπως ήταν επί Βαλβέρδε, ερχόταν η μπάλα από δεξιά και έκαναν κίνηση για το γκολ τρεις! Ο σέντερ φορ Τζιμπούρ, ο εξτρέμ από αριστερά ο Μιραλάς, και ο χαφ από πίσω ο Φουστέρ!

Η Εθνική δεν έχει σύγχρονα χαφ δυστυχώς. Δεν τους λένε και πώς πρέπει να παίζουνε. Σέντερ μπακ καλούς βγάζουμε, μπακ καλά έχουμε, τερματοφύλακα έχουμε, χάφαρους δεν έχουμε. Μία φορά μόνο πάτησε περιοχή ο Νίνης και κόντεψε να βάλει γκολ. Μία φορά. Γιατί αγοράκι μου δεν το κάνεις αυτό; Πάτα περιοχή και ζήτα μπάλα να σκοράρεις.

Για να το κάνουν όμως αυτό τα χαφ, πρέπει να έχουν και αρχ…, να έχουν πνευμόνια, να μπορούν να πάρουν γρήγορα επιστροφές πίσω, να καλύψουν το χώρο να μη φάνε κόντρα.

Για τον Οζίλ στη Ρεάλ έλεγα στο παρελθόν ότι δεν τον θεωρώ μεγάλο παίκτη και ότι είναι κίτρινος, χλωμός και χλεμπονιάρης. Τα θυμάστε; Δεν ήξερα κάτι για τα προσωπικά του. Βγήκε λοιπόν τώρα ο πρόεδρος της Ρεάλ, ο Πέρεθ, και είπε ότι τον πουλήσανε γιατί έκανε κακή ζωή, κάθε βράδυ λέει ξενυχτούσε με γυναίκες, είχε πάθος με τις γυναίκες, είπε, και δεν κοιμόταν τα βράδια! Αλέφαντο να ακούτε.
Αν είσαι αθλητής και βγεις ένα βράδυ έξω με γυναίκες για ξενύχτι και δεν κοιμηθείς, μετά για να συνέλθεις πρέπει 5 βράδια να κοιμάσαι από τις 22.00. Πόσο μάλλον αν το κάνεις συνεχώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ. Και για να βγει να το πει, κάτι θα ξέρει, δεν λένε συχνά τέτοια πράγματα οι πρόεδροι τέτοιων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: